Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek engedélye van Magyarországon az (3 db)

Ha valakinek letelepedési engedélye van Magyarországon az is mehet simán külföldre mint a magyar állampolgárok?

Legjobb válasz: az állampolgárság számít. anélkül, hogy tudnánk milyen állampolgár, a válasz nem.

az állampolgárság számít. anélkül, hogy tudnánk milyen állampolgár, a válasz nem.
Kicsit nagyon kevés az információ a kérdésben. Ha azt kérdezed, hogy valaki, aki jogosan tartózkodik hazánkban, ugyanúgy utazhat-e a schengeni övezetben, mint a magyar állampolgárok, akkor arra a válasz igen. Amennyiben valaki (jogosan) belépett a schengeni övezetbe, akkor rá nem vonatkoznak külön szabályok, ugyanúgy határmentesen juthat el akár Spanyolországba is. Ha azt kérdezed, hogy mivel a magyaroknak pl. Kanadába nem kell vízum, így a hazánkban letelepedési engedéllyel rendelkezõ nem magyar állampolgár is élvezheti-e a vízummentes belépés szabályait pl. Kanadába, akkor arra a válasz nem. A vízumkérdést az állampolgárság határozza meg.

Ha valaki szerb állampolgár és lejárt az útlevele de Magyarországon él és van letelepedési engedélye az illegálisan tartózkodik az országba?

Legjobb válasz: Ha nem érvényes az útleveled, akkor a letelepedési engedélyed sem. Olyan nagy dolog lenne letenni az állampolgársági vizsgát?

Ha nem érvényes az útleveled, akkor a letelepedési engedélyed sem. Olyan nagy dolog lenne letenni az állampolgársági vizsgát?
A kérdező hozzászólása: utlevel nelkul?
Nem is kell hozzá állampolgári vizsga ráadásul. Ez így tényleg gáz, mert illegálisan tartózkodsz Magyarországon és ki is utasíthatnak.
Meg kellene hosszabbíttatni azt az útlevelet. Menj be a szerb nagykövetségre, ott biztosan tudnak segíteni.

Ha valakinek van egy Magyarországon kiállított jogsija, az a világon bárhol vezethet, vagy kell még hozzá valami nemzetközi engedély vagy bármi más?

Legjobb válasz: Európában és a környezõ országokban elfogadják, de sok helyre szükséges nemzetközi jogosítvány, vagy a jogosítvány honosítása.

Európában és a környezõ országokban elfogadják, de sok helyre szükséges nemzetközi jogosítvány, vagy a jogosítvány honosítása.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!