Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek egy banki (35 db)

HA valakinek haszonélvezete van, annak joga van a saját maga által használt részröl 100%-ban rendelkeznie.

Szerintetek ha valaki egy Avenged Sevenfold tributot tolna mennyire lenne sikeres? Komolyan foglalkoztat ez a kérdés most engem, mert Syn a példaképem és nagyon gondolkodom, hogy összeállítsak egy bandát tribut zenekarként.

Maga a zenekar egy megtestesült álom, ennél jobb zenéket a világon nem lehetne csinálni szerintem, bár Rev nélkül nem lesz soha olyan a zenekar mint volt, de remélem a jöv?ben is sokat fogok még róluk hallani.

Legjobb válasz: Milyen értelemben ,,tribut" ? Egyébként szeretem õket.

Milyen értelemben , , tribut" ? Egyébként szeretem õket.
A kérdező hozzászólása: Olyan értelemben, hogy az õ számaikat játszanánk.
Hát szerintem itt Magyarországon nem lenne nagy sikeretek. Inkább játszatot hasonló stílusban ne "tribute-oljatok".
Amíg nincsenek saját számaitok, ellehettek az õ számaikkal de amint lehet írjatok sajátokat. Lehet hasonló stílusban de rakjatok bele valamit ami csak a tietek. Egy tribut zenekar szerintem már csak azért sem a legjobb választás, mert ha valaki A7X számokat akar hallgatni akkor az általában az eredeti szerzõtõl akarja hallani, és rátok mint , , utánzókra" fog gondolni, hiába tiszteletbõl és csodálatból játsszátok az õ számaikat. Egyébként tagokkal hogy állsz?
A kérdező hozzászólása: Igen az biztos, is, hogy az eredetiekre jobban kíváncsiak az emberek, de egyes helyeken, mint pl itt Magyarországra eljöjjenek koncertezni kicsit lehetetlen gondolat sajnos még és így egy viszonylagos hangulat meg is lenne. Persze saját számokat is szeretnék majd egy kis egyedi beütéssel, de hasonló stílusban. Hát a tagokkal egyelõre még nemnagyon, mert most tervezgetem, de én meg haverom szivesen csinálnánk szóval két gitár már lenne, csak bassz, dob és egy vokál kéne még szerezni majd, kérdéses találunk e de ez még a jövõ zenéje.:)
Na ez jól hangzik. Szerintem próbáljátok meg. Hirdetést is feladhattok a további tagokat illetõen (mi is úgy csináltuk annó-de rég volt! =))

Mi történik a banki ügyfelek pénzével akkor, ha valaki kirabol egy bankot?

félre ne értsen senki nem ilyet tervezek,csak egy ismerősömmel számtalanszor vitába keveredek ez ügyben,mert őszerinte,ha valaki lyet csinál,akkor az ügyfelek megszívják,mert az állam nem fogja visszaadni nekik azt a pénzt,amit a bankban tároltak,ha esetleg az egész bankot kirabolták. Ugyanakkor énszerintem meg az állam kárpótolja az embereket,vagy a bank a tartalékaiból. És végre szeretnék neki konkrét bizonyítékot mutatni,ha valaki hozzáértő megválaszolná hogyan működik ez. Mert azért az mégse úgy működik,hogy beviszi az ember a pénzét xy bankhoz,majd ha xy bankot kirabolnak,akkor közlik vele,hogy sajnáljuk. Ez azért abszurd lenne,vagy ami még jobb kifejezés rá,hihetetlen.

Legjobb válasz: A számládon levõ pénz ott marad a számládon. A fizikailag elvitt pénz meg rendkívüli banki veszteségként lesz elkönyvelve, ha nem kerül elõ. Amúgy sem tudnak annyit rabolni egy bankfiókból, hogy bedöntse az egész bankot, nincs ott annyi készpénz.

A számládon levõ pénz ott marad a számládon. A fizikailag elvitt pénz meg rendkívüli banki veszteségként lesz elkönyvelve, ha nem kerül elõ. Amúgy sem tudnak annyit rabolni egy bankfiókból, hogy bedöntse az egész bankot, nincs ott annyi készpénz.
Az a bank vesztesége, az ügyfeleket nem éri kár. Mellesleg a bankok is kötnek erre biztosítást, tehát alapvetõen a biztosítók vesztenek ezzel pénzt.
A bankrablástól függetlenül a bank kifizeti a betett pénzt. A biztosítás, amit ilyen esetekre fizet a bank, valamint az egyéb biztonsági intézkedések árát pedig elosztva az ügyfelek fizetik a díjakban. De ez a díj ugye eloszlik a sok százezer ügyfél között. (De még mielõtt valaki a bankot szidni kezdi a fentiek miatt, gondoljunk bele, hogy minden cég, sõt minden magánszemély is így mûködik. A biztosító társaságok is így mûködnek, sokan fizetik a biztosítás díját, miközben a többségünket soha nem fogják kirabolni. Vagy biztosítás kötése nélkül költünk rácsra ajtóra/ablakra, pedig lehet hogy soha nem törnének be hozzánk. A boltok is költenek biztonsági õrre, pénzszállítás biztonságára, stb. és ezt a bolti vásárlók fizetik meg a megvett áruk árában, az állam költ a számítógépek biztonságára hogy ne juthassanak hackerek az adatainkhoz, ezt is mi, adófizetõk fizetik.)
Már csak azért is képtelenség az ismerõsöd elgondolása, mert egy bankrabló a Piroska u. 37. szám alatti zöldfa bankot rabolja ki. Viszont te nem a Piroska u. 37. szám alatti Zöldfa bankban nyitottál számlát, ott csak fizikailag, hanem a Zöldfa bankban, aminek országosan több fiókja is van. Tehát vehetsz te ki pénzt a Terike utcaiban, a Jóska utcaiban...tehát az összes fiókjában. Te a Zöldfa bank ügyfele vagy, nem a Piroska utcai Zöldfa bankké.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! mostmár tudom, hogy nekem van igazam :D
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy tényleg kötnek-e rá biztosítást, merthogy pl. egy OTP-nek kérdéses, hogy megérné-e? Évente van egy-két rablás, összesen elvisznek pár millió forintot. Kérdéses, hogy megéri-e biztosítást kötni, mivel az országban található több száz OTP fiók biztosítási díja valószínû többe kerül, mint egy esetleges kár. Én arra tippelnék, hogy ez a bank kára lesz ténylegesen. Természetesen az tuti, hogy az ügyfelek ebbõl semmit se fognak megérezni!! Igazából csepp a tengerben amit egy rabló elvisz. Az igazán nagy kárt nem ezzel okozza. Ami jóval többe kerül: az egész nyomozás, aztán a bíróság és végül a börtönben is az adófizetõk fogják eltartani. Tulajdonképpen sokkal olcsóbb lenne hagyni, hogy szaladjon dolgára azzal a pár millióval. Csakhogy ez eléggé igazságtalan lenne és nagyon-nagyon rossz példa lenne, hiszen ezen felbuzdulva egyre többen rabolnának - nem lenne visszatartó erõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm 6-os! ez igy teljesen igazamit leírtál
03:33! Bankban dolgozom, és tudom, hogy van rá biztosítás.
Ok, szóval van. Fura, mindenesetre. Azt tudom, hogy állami épületekre nincs biztosítás, hiszen az is olyan sok van, hogy az önmagában egy kockázat közösség.

Ha valaki megörököl egy banki hiteltartozást amelyet az adós halála előtt nem fizetett a hitel szerződésben foglaltak szerint az örökös köteles e kifizetni a tartozást és a kamatait?

Legjobb válasz: Igaza van az elsõnek.Mi pár éve voltunk ebben a helyzetben.A párom édesapja meghalt,és volt banki tartozása.A közjegyzõ hivatalosan értesítette a páromat,hogy hány helyrõl kérik az elmaradt befizetéseket,és mivel az adósság is örökölheti,így az is a párom öröksége lett.(de csak amíg rendezni tudod az örökségbõl)Mivel a párom egy kis pénzt is örökölt,így akik igényt tartottak a pénzükre azt az örökölt pénzbõl levonták...pl:Volt elmaradt villanyszámlája(2 hónap) volt elmaradt gázszámlája(2hónap)..volt egy kisebb árú vásárlási hitele...õk hárman követelték a tartozást...Volt egy kisebb árú vásárlási hitele

Igaza van az elsõnek.Mi pár éve voltunk ebben a helyzetben.A párom édesapja meghalt, és volt banki tartozása.A közjegyzõ hivatalosan értesítette a páromat, hogy hány helyrõl kérik az elmaradt befizetéseket, és mivel az adósság is örökölheti, így az is a párom öröksége lett.(de csak amíg rendezni tudod az örökségbõl)Mivel a párom egy kis pénzt is örökölt, így akik igényt tartottak a pénzükre azt az örökölt pénzbõl levonták...pl:Volt elmaradt villanyszámlája(2 hónap) volt elmaradt gázszámlája(2hónap)..volt egy kisebb árú vásárlási hitele...õk hárman követelték a tartozást...Volt egy kisebb árú vásárlási hitele
Az elsõ válaszoló jól tudja: Adósság csak az örökölt vagyon erejéig örökölhetõ. Vagyis ha van egy 20 milliós ingatlan és egy 25 milliós tartozás, akkor örököl egy 20 milliós ingatlant és a 25 milliós tartozásból csak 20-at. Viszont ha csak a banki hiteltartozás van, akkor nem örökli.
Adósságot csak az örökség erejéig örökölhetsz, tehát ha van pozitív örökség, abból ki kell fizetned a tartozást, ha nincs örökség, vagy nem elég az adósságra, akkor olyan mintha nem örököltél volna semmit.
9.16-os vagyok...sajnos az elõbb ledobott..Ott tartottam, hogy volt árú vásárlási hitele és az is ki kellett fizetni mint adósság...De volt egy komoly személyi kölcsöne is, amit amikor megkötötte az a párom apja, kötött biztosítást is mellé, és gondolom ezért ezt az egyet nem kérték, hogy fizessük ki...mert a biztosítás fedezte...Szóval az elsõ írónak igaza van...
Elsõ kommentár.. Ez holt biztos??? Csak mert nekem is azt mondták, hogy az adósság is örökölhetõ !! nemcsak a pozitív vagyon. ..Állítólag az örökösnek kell nyilatkoznia papíron, hitelesítve, hogy lemond az örökségrõl.Jó lenne ha egy jogász is hozzászólna itt és tisztázná ezt.
09.16-os vagyok.Szépen lepontoztak, de miért is?? Na mindegy. Mint írtam a párom apjának is volt személyi kölcsöne.Amikor felvette a kölcsönt kötött a bankkal biztosítást.Amikor meghalt a biztosító kifizette a banknak vagyis azt nekünk nem kellett kifizetni(kb:200.000 forintról volt szó), de a többi tartozást rendeznünk kellett, mert igény tartottak rá.
Azért pontoznak le mert van 1-2 unatkozó [email protected]@g [email protected] aki nyomkodja összevissza, csak azért hogy növekedjen a pontszáma. Ezt ott vettem észre hogy egy tök egyszerû és korrekt válasznál is, nem hasznos választ ad/nak egyes emberkék, független attól hogy mit írsz, valamit "nyom" ami neki tök mindegy ..el sem olvassa..pontokat gyüjt. Sose fogjuk meg tudni hogy kik ezek.
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy nem csak pozitív örökséget a negatívat is megörökölheti az örökös, de mi van pl: a személyi kölcsön tartozással, arra nincs biztosítási fedezet? Az adós halálának bekövetkeztével azt nem "vállalja" át a biztosító?
és ha valaki mondjuk a tartózást az apjától örökli és az édesanyától meg a lakást készpénzt stb ...de már elváltak akkor mi van ??

Ha valaki a ZÖLD IJJÁSZ ban a csávónak a szive fölötti csillagról tudna egy normális képet belinkelni nagyon megköszönném?

Legjobb válasz: Hát ennél jobbat nem találtam http://i3.mirror.co.uk/incoming/article1393046.ece/ALTERNATE..

A kérdező hozzászólása: kössz azért csak ez alapján a tetkos nem tudja megcsinálni :/
Szerintem ha profi akkor megtudja :)
Jobban is jársz, ha nem csinálja meg.
A kérdező hozzászólása: mért járok jobban?
Arra gondol hogy valami zöldfülû tetoválóhoz mész aztán elrontja a tetkót! Sok hibás tetkó van a neten :(
Nem arra gondolok, el vagy tévedve. Egy sorozat miatt tetováltatni ilyesmit, hát... megbánnád, az biztos.
Nah milyen lett?
Ha a kérdésedet érthetõ formában (pl. megfelelõ központozás stb.) tennéd fel, választ is kaphatnál.

Lányok, ha valaki aki sokáig le se xart, sőt kifejezetten bunkó volt veled, de egy csapásra hirtelen rájönne, hogy igazából azért bánt úgy veled mivel szerelmes beléd, adnátok neki egy esélyt?

Legjobb válasz: Azért a nagy esély elõtt megnézném, mit tenne értem. De igen, adnék egy esélyt, de elõtte várnék minimum egy-két hónapot, hogy mit tenne, ha "küzdeni" kellene értem.

Azért a nagy esély elõtt megnézném, mit tenne értem. De igen, adnék egy esélyt, de elõtte várnék minimum egy-két hónapot, hogy mit tenne, ha "küzdeni" kellene értem.
Nem. Szerelmes volt belém, ezért le se szart??! Mi van?
igen, de azért csak óvatosan, nehogy véletlenül UTÓLAG kiderüljön, hogy csak egy trófea voltam neki...
Én pont ebben a helyzetben vagyok... és én igent mondanék de nem tennék semmit... mármint hagynám hogy udvarolj, meg flörtölj, stb... de nem tudnék egy ideig bízni az illetõben... ha van még kérdésed írj privit ;) 16/L
Adnék, de óvatos lennék.
A kérdező hozzászólása: Egy ember akinek szokatlan egy másik ember közelsége, sõt olyan furcsa érzést érez amit azelõtt soha, és ettõl megzavarodik, és a megszokott életén képtelen változtatni mikor ezzel az új érzéssel találkozik, aztán ahelyett, hogy alkalmazkodna az érzést kiváltó személyt elkezdi utálni, aztán késõbb próbálja felvenni a fordulatszámot, és váltani. Ez kb mennyire furcsa?

Ha valami nagyon bánt lelkileg vagy van valami bánatom, és azt elmondom valakinek, elpanaszolom valakinek, pl. egy barátomnak, akkor jobb lesz nekem, jobban fogom magamat érezni?

Legjobb válasz: Hát állítólag igen de sztem nem ...max ha vele vagy könnyebb hogy nem kell titkolóznod és nyilt lehetsz elõtte..

Hát állítólag igen de sztem nem ...max ha vele vagy könnyebb hogy nem kell titkolóznod és nyilt lehetsz elõtte..
Hát, azt mondják ha kiöntöd valakinek a lelkedet, jobban érzed magad utána. De én személyszerint csak rosszabbul, nem szeretem ha sokat tudnak rólam, szóval mindig megbánom. De ez csak saját tapasztalat, általában úgy van, hogy jobban érzed magad tõle.
A kérdező hozzászólása: Én a gondjaimat el szeretem másoknak mondani, de nem a szüleimnek, nem rokonaimnak, hanem csak a haverjaimnak, és esetleg idegen embereknek, akik szívesen meghallgatnak.
Nyilván könnyebb, mintha önmagadban emészgetnéd. Nem mindegy persze, hogy kinek, és az hogyan áll hozzá. De sokszor az is segít, ha némán, de megértõen meghallgatnak! Alkat kérdése valójában azért!!
Igen de vigyázz, kinek mondod el... Én már nem mondok senkinek semmit, csak a barátomnak. Õ mindent tud rólam, meghallgat, ha kell tanácsot ad. :)
jobban fogod magad érezni de gondold meg kinek mit mondasz el, nem sok ember van akiben igazán meghizhatsz.és figyelj arra, hogy ne fáraszd azt akinek elmondod, gyõzõdj meg róla, hogy tényleg szivesen hallgatja-e.
A kérdező hozzászólása: És azt honnan tudhatom meg, ha nem hallgatja szívesen, ha nem mondja el?
18:49.onnan, hogy odafigyelsz rá szívvel lélekkel és rá fogsz jönni, hogy valóban érdekli-e.de meg is kérdezheted tõle beszélgetés közben, azért nem fog megsértõdni.és te se sértõdj meg ha azt mondja, hogy nem érdekli:)
Hát, ha a monitorod felbontása 1366x768, akkor ennél nagyobb felbontást nem fog megjeleníteni. Vagy a monitort is kicseréled?
A kérdező hozzászólása: hát nemakarnám
This is the first time in my life I have seen anyone identifying Adam West the mayor of Quahog , Rhode Island to be the source for a question relating to USA immigration matters :) It is hilarious, my compliments to whomever came up with this !! Lovely :)
Jav: 19 evesen mar hazasodhatsz Nebraskaban....
....szülõi engedéllyel 19 évesen, akkor nagykorúvá .... ez mind marhasag, de nem baj, azert kerdezel mert nem tudod. Szoval, az Egyesult Allamokban 18ev felett az ember nagykoru, vagyis elmehet szavazni, hazasodhat, vehet fegyvert (puskat csak, pisztolyt meg nem), stb. Kiveve 2 allamot, Nebraska-ban 19-nek es Mississippi-ben 21 evesnek kell lenni, hogy hazasodhass. (21 ev alatt egyikben sem vasarolhatsz alkoholt, kiveve Puerto Rico es a Virgin Szigetek) Vagyis 19 evesen nem kell szuloi engedely, hogy hazassagra lepj egy amerikaival, amig nem Nebraskaban vagy Mississippiben akartok megeskudni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek.. :) jaj, a videót nem néztem meg, akkor lehet, hogy ezért nem értettem
Államtól is függ.
Attól, hogy megházasodott, még ugyanolyan szabályok érvényesek rá, mint bárki másra odakint. 16 év felett lehet jogsija, 18 év felett büntethetõ, 21 éves kor felett vehet szeszt, stb.
ok, ok Family Guy is an American adult animated sitcom created by Seth MacFarlane for the Fox Broadcasting Company. A "family guy " rajzfilm Quahog varosban, (Rhode Island state )ben tortenik A varos polgarmestere Adam West aki egy kozismerten bolond egyen. Kerdesedre az elso valoszolo egy " What ? " kerdest vagott be , Adam West kerdezi. Valahogy nagyon viccesnek talaltam tegnap este , most mar nem annyira humoros :) So this is it. Cheers
A kérdező hozzászólása: én is csak ìgy kb-re értem, köszönöm azért, de Brokerguy szerintem nem mond hülyeséget, azért szeretném érteni, szóval segíts nekem kedves Brokerguy! :)
"Adam West Quahog polgármestere, Rhode Island (lehet) a forrása az USA bevándorlással kapcsolatos ügyeket érintõ kérdésekben" valami ilyesmit jelent, nem vagyok valami nagy angolos :) 1. voltam
A kérdező hozzászólása: but... thanks :)
A kérdező hozzászólása: I can't understand this part... Adam West the mayor of Quahog , Rhode Island to be the source for a question relating to USA immigration matters :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!