Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek ciklusa (39 db)

Ha valakinek összezilálta, vagy beállította a ciklusát a barátcserje, elhagyása után visszaállt a ciklus ugyanúgy mint mielőtt kezdte alkalmazni?

Legjobb válasz: Én sokat olvastam a barátcserjérõl,úgy gondoltam kipróbálom,de nem így lett! Sokat olvastam olyat akinek megrövidítette a ciklusát vagy esetleg meghosszabbította,DE általában visszaállt a ciklus! Ezeket csak olvastam,nem tapasztaltam!

Én sokat olvastam a barátcserjérõl, úgy gondoltam kipróbálom, de nem így lett! Sokat olvastam olyat akinek megrövidítette a ciklusát vagy esetleg meghosszabbította, DE általában visszaállt a ciklus! Ezeket csak olvastam, nem tapasztaltam!

Ha valakinek rövidebb a menstruációs ciklusa az kevésbé termékeny?

21 nap

Legjobb válasz: Nem, miért lenne kevésbé termékeny? Ha van ciklusa, akkor vélhetõen peteérése is, sõt, neki eszerint még gyakrabban, mint a 28 vagy 32 napos ciklussal rendelkezõ nõknek. A teherbe esés viszont annyi mindentõl függ még ezen kívül, hogy biztosat mondani nem lehet.

Nem, miért lenne kevésbé termékeny? Ha van ciklusa, akkor vélhetõen peteérése is, sõt, neki eszerint még gyakrabban, mint a 28 vagy 32 napos ciklussal rendelkezõ nõknek. A teherbe esés viszont annyi mindentõl függ még ezen kívül, hogy biztosat mondani nem lehet.

Ha valakinek 40 napos ciklusai vannak, akkor a utolsó menszitől számított 8. héten mekkora a baba? Tudom, hogy kisebb, mivel a peteérés a 22-24. napon volt. De mekkora a normális?

Legjobb válasz: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Ebben a táblázatban benne vannak az átlag méretek. Ez normál ciklushoz van kalkulálva, tehát a nyolc hetes méret a fogantatáshoz képest kb. hat hetesnek számít. A Te terhességed 8 hetesen a fogamzáshoz képest csak 4,5-5 hetes körül lehet. Ha a doki mindent rendben talál akkor nem igazán kell a méreteken gondolkodni, és azt kalkulálgatni, hogy mekkorának kellene lenni.

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Ebben a táblázatban benne vannak az átlag méretek. Ez normál ciklushoz van kalkulálva, tehát a nyolc hetes méret a fogantatáshoz képest kb. hat hetesnek számít. A Te terhességed 8 hetesen a fogamzáshoz képest csak 4, 5-5 hetes körül lehet. Ha a doki mindent rendben talál akkor nem igazán kell a méreteken gondolkodni, és azt kalkulálgatni, hogy mekkorának kellene lenni.

Hormonvizsgálatnál mik az értékhatárok, ha valakinek nincs ciklusa?

Meg van adva, hogy a ciklus különböző szakaszaiban hogyan változhatnak a hormonértékek, de mi a helyzet, ha valaki nem tudja, hogy hányadik napon volt vérvételen, mert csak 3-4 havonta menstruál?

Legjobb válasz: Vannak hormook amik nem függnek ciklustól. Pl pralaktin, pajzsmirigy. Aki nem emnstruál hónapok óta egyértelmû hogy nincs peteérése igy azok a hormonok amik ezt mutatják nem is számitanak. Érdemes elmenni terheléses inzulinra is, annál sem számit a ciklus. A leggyakoribb oka ha hónapikkig nincs menzesz a PCOS(ennek a kimutatásához kell a terheléses inzulin vizsgálat) vagy a magas prolakin szint. Ezt nézik alapból a hormon viszgálatnál.

Vannak hormook amik nem függnek ciklustól. Pl pralaktin, pajzsmirigy. Aki nem emnstruál hónapok óta egyértelmû hogy nincs peteérése igy azok a hormonok amik ezt mutatják nem is számitanak. Érdemes elmenni terheléses inzulinra is, annál sem számit a ciklus. A leggyakoribb oka ha hónapikkig nincs menzesz a PCOS(ennek a kimutatásához kell a terheléses inzulin vizsgálat) vagy a magas prolakin szint. Ezt nézik alapból a hormon viszgálatnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor feleslegesen néznek ilyenkor ösztrogént, progeszteront, LH-t? Voltam már terheléses inzulinmérésen. Nem volt magas az inzulinérték. A pajzsmirigyemmel sincs gond. A prolaktin is jó.
Nem feleslegesen nézik... A progeszteronból látják, hogy volt-e ovulációd vagy nem. Az LH/FSH arányból meg lehet következtetni a PCOS-re.
mennyi volt az inzulinod? Nõgyógyász nézte? casak mert ök ygakran nem jól tudják a határértékeket. Én is igy jártam a nõgyógysász szerint nem Ir a meddsõégi rovos és az endokrinológus szerint az.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan, de valahogy úgy volt, hogy 0 perces 5 körüli érték, 60 perces 25, 120 perces 15. Valahogy így. Ez rossz?

Closti - Ha valakinek hosszabb ciklusa van (mondjuk 33 nap) akkor nem is a 3. ciklusnapon kellene kezdeni a closti kúrát hanem később?

Legjobb válasz: Leginkább úgy kellene szedned, ahogy az orvosod elõírta. De, ha ez megnyugtat, nekem nem is volt rendes ciklusom. Volt, amikor 3-4 hónap után jött meg, vagy még késõbb, volt hogy gyógyszerrel hozták meg és nekem is a 3. napon kellett kezdeni. Az más kérdés, hogy nem lett tõle peteérésem és babám se.

Leginkább úgy kellene szedned, ahogy az orvosod elõírta. De, ha ez megnyugtat, nekem nem is volt rendes ciklusom. Volt, amikor 3-4 hónap után jött meg, vagy még késõbb, volt hogy gyógyszerrel hozták meg és nekem is a 3. napon kellett kezdeni. Az más kérdés, hogy nem lett tõle peteérésem és babám se.
Nekem is hasonlóan 32-34 naposak, és a 3.ik naptól kellett szednem 2*1 et 5 napon át, majd a 11.ik nap uh ahol 15 mm es tüszõt láttak végre...
Szia! A clostit mindig a ciklus eleje körül kell kezdeni, mindegy hogy milyen hosszú. Egyébként ha azért volt hosszabb máskor, mert mondjuk nem volt peteérésed, akkor ha a closti teszi a dolgát, szépen le fog rövidülni az a ciklus 28 nap körülire. :-) Elvileg! :-)
Szia Kedves Utolsó! a vérzésed hosszához sajnos én sem tudok hozzászólni. Viszont ha 28-án volt peteérésed, akkor valóban 11-e körül kéne (nem) megjönnie a következõ vérzésnek. Legalábbis elvileg mindenkinek 14 nap körüli a normális luteális szakasz. Van akinek 12, van akinek 16, de ez egyénenként mindig ugyanannyi, ha a ciklus rendszertelen, akkor mindig a peteérés elõtti szakasz a változó hosszúságú, az ovu utáni állandó. Én a helyedben 11-ig várnék, aztán kezdenék tesztelni. Drukkolok!
Ó, köszi:) Még ma se jött meg, szerintem késöbb volt peteérésem, mint ahogy a doki mondta, már ha volt... Ma reggeli tesztem negatív, de még akkor van 2 napom kb, a nemvártig, ha az általam érzett peteérést nézem.. Bár a melleim majd leszakadnak, és kicsit szédelgek néha, remélem sikerült.Ja és tuti még magas a hõm, érzem.Jaj remélem sikerül!!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam ultrahangon és egy 17 il.. egy 20 mm-es tüszõm van eddig :-) 12. ciklusnap
Szia! Akkor mostanában lesz ovu, vagy ha kapsz tüszõrepesztõt, akkor azt kb most kell beadni. :-) Szerintem ez most egy szép 28 napos ciklus lesz. :-)
A kérdező hozzászólása: sztem tegnap volt, akcióztunk is mostanában végig :)
2es 6os vagyok.. Megjött..És megint szedem a clostilt..CSak az a baj h elfelejtettem a 3.napon elkezdeni..Szerintetek az gáz ha a 4.en kezdtem el.??

Mit jelent, ha valakinek hosszú a ciklusa? (mármint biológiailag) lehet, hogy nincs peteérésem?

minimum 1 hétre szokott megjönni a 28 naphoz képest.

Legjobb válasz: A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?

A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?
Szia!Nekem 34-35 naposak voltak a ciklusaim, peteérésem a 17-20, napokon voltak..A babánk elsõre összejött..Szülés után 5 hónappal késsõbb jött meg elõször..most 40 naposak, és kb.25-26.nap van peteérés..Nekem elég sûrû görcsökkel, és áttetszõ nyákkal jár a peteérés../ 8 hónapos kislány mamája/
Szia! Nekem is hosszúak voltak a ciklusaim és kiderült, hogy pco-m van (de ez kezelhetõ). No nem törvényszerû ám, nem azért írom. De szerintem jobb, ha elmész egy nõgyógyászhoz, elmondod mi van. Lehet, hogy semmi és akkor megnyugszol és nem parázással kezdtek a "babagyártásba", mert a pszichológia blokk is gátolja a teherbeesést. Mielõbbi babásodást! :-)
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy megpróbálom a teát, köszönöm. azt elfelejtettem írni, hogy a tojásfehérjés folyás, amit szoktak mondani, hogy a pé jele, meg volt.(lehet, hogy akkor mégis volt pé?) de azóta már rég eltelt a 14 nap és nem jött meg. most is 2 hete késik.
Nekem 31-32 napos és van pé-m rendesen. A tied már kicsit soknak tûnik, olyan 35 fölött szokták mondani, h nincs pé, de ez sem szabály, szerintem a nõk egy részének simán van 40 nappal is. Doki, uh, másképp nem derül ki.
Ja és azt kifelejtettem, amúgy 12.13 vagyok, hogy én akkor, mikor hozzá mentem, épp elkezdtem a málnalevelet inni, most csodálatosan a 14. napon volt ovulációm (görbe is igazolja, éreztem is), de meg is jött, pontosan a 28.napra.Most kéne a clostyt szednem, de én adok egy esélyt a cickafarknak is, úgyhogy most azt iszom, és a jövõ hónapban (bár reménykedem, hogy nem kell), kezdem a clostyt.Nekem a málnalevél szépen beállította, a luteális fázisom sem cikkcakkos lett, hanem szép, annyira, hogy itt többen is azt mondták rá, baba lesz.De sajnos nem lett.Szóval szerintem próbáld ki a teákat!A ciklust beállítja.
Én a múlt hónapban voltam dokinál babaügyben, hogy sajnos nem jön:(Megkérdezte a ciklusom hosszát, mondtam 32.Egybõl legyintett egyet, és azt mondta na akkor lerövidítjük.Olvastam itt már 40 napos ciklussal is teherbe esett valaki, nem is egy, de nekem a dokim azt mondta a 32-re, hogy sok.Clostyt kaptam.
Azt mondják, hogy a hosszú ciklusnál nem annyira valószínû a peteérés, mint a normál ciklusoknál. A dokim is azt mondta, hogy jó lenne ha beállna rövidebbre. Nekem 40-43 napra jött meg, mielõtt egy ilyen hosszú ciklusban teherbe estem. Barátcserje kapszulát szedtem amúgy, ami a ciklusomat nem rövidítette, de sikerült teherbe esnem! A peteérésed ellenõrizheted ovu teszttel vagy mikroszkóppal, ha van akkor teherbe eshetsz hosszú ciklusokkal is.
Hát a 42 nap az már tényleg soknak mondható. Szerintem próbáld ki valamelyik terméket a ciklusod beállítására. Vagy írd ki köv. kérdésként hogy ki milyen termékkel állította be a ciklushosszát?!? Biztos lesznek válaszok! Minden jót neked! De ha babát terveztek, mindenképp célszerû elõtte a nõdoki felkeresése egy ált. szûrés miatt.
A kérdező hozzászólása: szinte mindig több, mint 35 nap. 38-42 körül szokott lenni. ilyen szempontból szabályosnak mondható, csak éppen egy kicsit hosszú
A kérdező hozzászólása: gondoltam én is pco-ra. bár nem tudom pontosan, mit takar az a betegség. mert cisztát már korábban is néztek nálam. az nem volt. viszont tény, hogy lehet valami hormonális problémám, mert - még mindig pattanásos vagyok (25 éves vagyok) - gyakran van migrénem - és ha nem is nagy mennyiségû, de rendellenes helyeken szõrösödöm pl. has, mellbimbó - meg ugye a hosszú ciklus

Milyen a ciklus első felében a nyálka állaga mensi után? Aztán peteéréskor? És utána? És, ha valaki babás?

Legjobb válasz: Hm, ha jol emlekszem, mensi utan majdnem szaraz, aztan peteeres elott kevessel elkezd bovebb lenni, de nem nyulos, mikor ovulacio van, tojasfeherje allagu, nyulos. A ciklus masodik feleben ez egyre mulik el es megint keves lesz, morzsolhato. Nekem most terhesen bovebb, illattalan es attetszo-feheres.

Hm, ha jol emlekszem, mensi utan majdnem szaraz, aztan peteeres elott kevessel elkezd bovebb lenni, de nem nyulos, mikor ovulacio van, tojasfeherje allagu, nyulos. A ciklus masodik feleben ez egyre mulik el es megint keves lesz, morzsolhato. Nekem most terhesen bovebb, illattalan es attetszo-feheres.

A ciklus első napja a menzi? Onnan kell számolni a 28-at, amíg újra meg kell jönnie? Mi van, ha valakinek 12 napig megvolt a mesije? Akkor meg kell jönnie az elmúlást követő 16. napon? Ezt nem nagyon értem.

Legjobb válasz: Na ez az... 02.03.-n jött meg, 12 napig tartott... tehát 15.-ig. Eddig mindig gyakrabban is jött meg, mint kellett volna, most meg, 03.02.-n még sehol!!!! És nekem 25 naposak a ciklusaim a tetejében.

A kérdező hozzászólása: Na ez az... 02.03.-n jött meg, 12 napig tartott... tehát 15.-ig. Eddig mindig gyakrabban is jött meg, mint kellett volna, most meg, 03.02.-n még sehol!!!! És nekem 25 naposak a ciklusaim a tetejében.
A kérdező hozzászólása: bocs, 03.03.-n:D
Én a helyetekben kivizsgáltatnám magam, mert amit írtok az nagyon nem normális! Eleve a 10-12 napos mensivel gondok vannak!!
bármeddig is tart a lényeg az elsõ nap! tehát amit irtál helyes. ha 12 napig tart 16 nap múlva kell megjöjjön. (ha 28 napos)
Szia nekem is ez a problémám.24 naposak a ciklusaim és 10-12 napig tart a vérzésem.Így nem tudom hogy mikor van a peteérésem.Te szedsz rá valami gyógyszert vagy mondott valamit a doki? Légyszi írj, mert már nagyon elvagyok kenõdve.
Ja még valami, szerintem egyáltalán nincs is peteérés ilyen ciklusoknál.
A kérdező hozzászólása: PCO-m van. Nem normális, igen, csakhogy mûttetni nem szeretném magam, gyógyszerrel próbálkozunk.

Ha valakinek rendszertelen a ciklusa, akkor az szinte biztos, hogy PCOS?

Vagy milyen egyéb tünetek lehetnek? Most persze nem a 14 évesekre gondolok, akiknek még nem állt be és amiatt rendszertelen, hanem mondjuk 18 éves korosztály.

Legjobb válasz: [link] A PCOs csak egy a lehetséges okok közül. Ha a fenti tesztet megcsinálod és az jön ki, hogy lehetséges a PCOS. Ez sem jelenti feltétlen azt, hogy biztos az vagy max. azt, hogy célszerû ez irányba vizsgálódni.

[link] A PCOs csak egy a lehetséges okok közül. Ha a fenti tesztet megcsinálod és az jön ki, hogy lehetséges a PCOS. Ez sem jelenti feltétlen azt, hogy biztos az vagy max. azt, hogy célszerû ez irányba vizsgálódni.
Nem, hormonzavart más is okozhat nem csak PCOS. De mindenképpen érdemes megkeresni a lehetséges okot.
Nem a PCOS okozza a rendszertelen vérzést, hanem a rendszertelen vérzés okozza a PCOS-t. A vérzés nem rendszerességét vmilyen hormonprobléma okozza. A PCOS csak tünete a hormonproblémának. Azt jelenti, hogy a megérett tüszõk nem ürülnek rendszeresen a petefészkekbõl, ezek betokozódhatnak és cisztává válhatnak.
Utolsó: Ez nem igaz. Hogy okozna már a rendszertelen vérzés PCOS-t? A PCOS egy betegség, aminek a következménye az, hogy nem érnek meg rendesen a tüszõk és nincs ovuláció. Ha nincs ovuláció, akkor meg rendszerint nincs menzesz se. A rendszertelen nem csak PCOS, hanem rengeteg más dolog is okozhatja. Pajzsmirigyprobléma, agyalapi mirigy probléma, túlzásba vitt fogyókúra/edzés stb.
3.! Valóban nem igaz, amit írtál. A PCOS egy olyan betegség, ami több tünetbõl áll(hízás, fokozott szõrösödés, pattanások, inzulin rezisztencia és sok éretlen tüszõ a petefészekben), aminek oka a hormonrendszer rendellenes mûködése. Viszont, ahogy már le lett írva rendszertelen ciklust nem csak ez okozhat. Egyéb hormonális betegségek is léteznek, amik ilyen panasszal járnak. Lehet, hogy éppen PCOS az oka, de nem biztos. Ki kell vizsgálni!
Bocs, nem PCOS-t akartam írni, hanem csak PCO-t, vagyis policisztás ováriumot, tehát hogy nem a ciszta okozza a vérzéskimaradást, hanem fordítva. :) Egyébként én is ebben a szindrómában szenvedek sajnos, úgyhogy tisztábani vagyok a tünetekkel. :(

Ha valakinek 28 napos a ciklusa akkor hogy van ez a dpo nap? A többi lent!

Bocsi a hülye kérdésért, de már teljesen bele vagyok zavarodva, hogy lehet valakinek 15-17 dpo napja is. Peteérés után nem pontosan 14 napra jön meg a menstruáció? Akkor hogy lehet 14-nél több a dpo-nap úgy, hogy nem terhes valaki.

Legjobb válasz: Valakinek azért 17. dpo mert meg nem jött de esetleg a teszt még nem mutatja ki hogy terhes. Az ovulációtól nem mindenkinél 14 nap, van akinek csak 11 de lehet 16-17 is. ezért.

Valakinek azért 17. dpo mert meg nem jött de esetleg a teszt még nem mutatja ki hogy terhes. Az ovulációtól nem mindenkinél 14 nap, van akinek csak 11 de lehet 16-17 is. ezért.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. De az hogy lehet, hogy peteérés után nem 14 nap? Én azt hittem ez mindenkinél így van, ezért akinek hosszabb a ciklusa, annak nem félidõben van a peteérése.
Mert ilyen a természet. Nekem pl. 12 nap, de sosem okozott problémát:-) 11 nap alatt nem annyira jó mert nem tud normálisan megtapadni a petesejt mert vékony a nyálkahártya, bár igy is esnek teherbe a nõk.
Ha valakinek hosszabb a ciklusa lehet hogy a 25. napon van ovulációja és pl. 12 nap a dpo akkor 37 napra jön meg. De ha 16 napos a dpo-ja akkor meg 41 napra. De attól még igy is teherbe lehet esni.
nekem 30- 31 napos ciklusaim vannak, ovum pedig 17 vagy 18.napon van. lehet, hogy valakinek több a dpo-ja mint 14 nap. A 14 nap az aminimum, mert ennyi idõ kell, hogy megvastagodjon a méhnyálkahártya, és felkészüljön az új jövevény beágyazódására.Mindez a felépülés akkor is folytatódik, ha nem következik be megtermékenyülés, és ebbõl lesz a menses. Megtermékenyülés után 1 hétig csak " van " a méhben, utána kezd beágyazódni. Ha nincs meg a min.14 nap, akkor lehet, hogy a rövid luteális fázis miatt nem tud beágyazódni a baba.tehát semmi kórós nincs benn, ha nem óramû pontosan pé-tõl 14 napra jön meg.Nekünk anno így tanította a szülészet nõgyógyászat tanárunk.Doki volt, úgyhogy gondolom nagy marhaságot nem mondott... Vagy az is lehet, hogy még nem mutatja ki a teszt a babucit. A HCG mindenki szervezetében más ütemben termelõdik.Van akinek már a nemvárt napja elõtt kimutatja a teszt, van akinek csak 1 hétre a nemvárt után.Tehát ez is elég relatív. Ez a biológia lányok
A 14 nap csak általában annyi. Mondjuk a nõk 90%-ának a peteérés utáni 14. napon válik le a nyálkahártya, de van ettõl eltérõ is. Plusz van, aki csak úgy gondolja, hogy ekkor és ekkor volt peteérése, mert 100% biztonsággal uh követéssel lehet megállapítani. Még a pozitív lh teszt után is lehet akár egy nap különbség is két nõnél:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen lányok, mostmár egy kicsit világosabb van a fejemben. :) Akkor még nekem is van remény, igaz még van két napom a nemvártig. Csak kicsit elkenõdtem, mert teszteltem ma egy negát, olyan sokan írták, hogy nekik kimutatta, hát nekem nem, pedig 10-es érzékenységû acon-os volt, amire azt mondják peteérést követõ 10. napon kimutatja. Akkor én elvileg a 12. dpo-n vagyok és még lehet korai volt, attól függetlenül, hogy nekem 28 naposak a ciklusaim (általában) és nekem 14 dpo napom van. Az elõzõ terhességemnél nem emlékszem mikor teszteltem, nem is most volt majdcsak 5 éve, nem tervezett baba volt, így erre egyáltalán nem figyeltem akkoriban. Lehet olyan is, hogy elsõ terhességnél pl. hamarabb mutatja, a másodiknál meg csak a nemvárt után pár nappal?
Én írtam a napokban ilyen sok dpo-s kommenteket. Nekem teljesen rendszertelen a mensim (3-4 havonta jött meg fogigátló abbahagyása óta) Ma 16.dpo-n vagyok. Még nem teszteltem, mert nem szeretnék kétséges tesztet. Legyen negatív vagy pozitív, de az egyértelmû legyen. Tehát a helyzetemben szerintem semmit nem jelent, hogy túlléptük a 14 napot. Holnap reggel kiderül...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!