Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek baja nincs (24 db)

Lehetséges, hogy valaki a nyugdíjig hátra lévő időt úgy akarja kivárni, hogy pl egy évre kiíratja magát táppénzre? (58 éves) Nem fog emiatt csúszni az egész? Ha semmi baja nincs, dokit nem ellenőrzik?

Legjobb válasz: Azért ennél bonyolultabb a dolog.6 héten túl már felölvizsgálat is van, nem csak 1 orvos dönt.Ehhez tüneteket is kell produkálni.

Azért ennél bonyolultabb a dolog.6 héten túl már felölvizsgálat is van, nem csak 1 orvos dönt.Ehhez tüneteket is kell produkálni.

Ha valaki Canesten Kombit szed, úgy hogy nincsen semmi baja vagy esetleg valami más gyulladása fertőzése van, attól lehet valami baja?

A válaszokat,el?re is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!

Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!
A kérdező hozzászólása: Jajj igen kicsit furcsán fogalmaztam:) És ez az irrigálás milyen /melyik szerrel történik?
Épp az imént válaszoltam erre részletesen pont egy ilyen kérdésre az Egészség/Nõk egészsége rovatban. Vagy Te tetted fel azt a kérdést? :) ))))

Mi van ha valaki úgy hal meg hogy van még több millió tartozása a bank felé de nincs senki elő rokona? Ilyenkor ki fizeti tovább a hitelt?

Legjobb válasz: Megkeresik a legközelebbi élõ rokont,felkutatják a családfát és megkérdezik kéri-e az örökséget. Ha nem kéri, akkor nem a bank vesztesége, hanem az államé, ugyanis ezt az állam fizeti ki a banknak (azaz mi). Ha kéri az örökséget, akkor õ fogja fizetni.

Megkeresik a legközelebbi élõ rokont, felkutatják a családfát és megkérdezik kéri-e az örökséget. Ha nem kéri, akkor nem a bank vesztesége, hanem az államé, ugyanis ezt az állam fizeti ki a banknak (azaz mi). Ha kéri az örökséget, akkor õ fogja fizetni.
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel hogy a fedezet se elég már arra hogy a tartozást kiegyenlítse.
Ha van kezes, akkor az, ha az adósra kötöttek hitelfelvételi-életbiztosítást, akkor a biztosító fizet, ha nem, akkor senki; a hitelnyújtó bank vesztesége.
A bank behajtja, amit tud. A többit lenyeli veszteségként.
úgy van ahogy az utolsó mondja!!
Az utolsó törvényes örökös az állam, ami nem utasíthatja vissza a hagyatékot. A tartozásért persze az állam is csak a hagyaték értékéig felel. A hitelt senki sem fizeti tovább, legalább is nem az eredeti formájában, mivel az adós halála felmondási ok.

Ha valaki külföldön dolgozik, de ott nincs bejelentve, mert ismerősének segít, akkor nem lehet baja az APEH felé? Fizeti maga után a TB-t havonta itthon.

Legjobb válasz: Az APEH felé nem lehet baja. Az már esélyesebb, hogy a külföldi adóhatóság felé lehet baja.

Az APEH felé nem lehet baja. Az már esélyesebb, hogy a külföldi adóhatóság felé lehet baja.
Külföldön nagyobb gond lehet abból, hogy feketén dolgozik.PL: Angliában ha elkapnak egy fekete munkást 1000 font pénzbírság, és haza küldik..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Milyen típusú a kiütés, ha a baba ekcémás? A lányom (7 hónapos) állán kiütések jelentkeztek (máshol nincsenek, félek, hogy ekcéma. Valakinek van ilyesmiben tapasztalata?

Legjobb válasz: Az ekcéma többnyire allergiás válaszreakcióként kialakuló bõrgyulladás. Az ekcéma tünetei szabad szemmel is jól láthatóak. Vörös foltokkal, elõször nedvedzõ hólyagocskákkal jelentkezik, mely hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket rohamszerû viszketési ingerek kísérik. Legismertebb az ún. atópiás, vagyis genetikailag hajlamos személyeknél kialakuló ekcéma (vagy atópiás dermatitisz), és a kontakt-, vagyis valamilyen allergénnel történõ érintkezés hatására kialakuló ekcéma. http://www.dermatica.hu/ekcema

Az ekcéma többnyire allergiás válaszreakcióként kialakuló bõrgyulladás. Az ekcéma tünetei szabad szemmel is jól láthatóak. Vörös foltokkal, elõször nedvedzõ hólyagocskákkal jelentkezik, mely hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket rohamszerû viszketési ingerek kísérik. Legismertebb az ún. atópiás, vagyis genetikailag hajlamos személyeknél kialakuló ekcéma (vagy atópiás dermatitisz), és a kontakt-, vagyis valamilyen allergénnel történõ érintkezés hatására kialakuló ekcéma. http://www.dermatica.hu/ekcema
Én is meg ijedtem, hogy ekcémás a lányom, de kiderült, hogy a nyáltól és attól, hogy mindent a szájába vesz. Elõször sudocremmel kenegettem naponta többször, de a neogranorman hozta végül helyre. Igaz halványan látszik. De akkor jön igazán elõ, mikor ömlik a nyála. De ha jársz a doki felé, akkor inkább mutasd meg neki, vagy a védõnõnek, hogy megnyugodj!
A kérdező hozzászólása: Ok, megpróbálom én is bekenni. Ha nem múlik, elnézünk az orvoshoz. Köszi!

Fuji FinePix5800 digi fényképezőgépem kijelzője függőleges csíkokat mutat. Valaki tanácsolta, hogy szedjem szét, mert lehet, hogy nincs nagy baja. Ha valaki ebben segíteni tudna, nagyon örülnék! Egyáltalán szét lehet szedni?

Legjobb válasz: Nekem a Telefonomon csinál ilyet a kamera, azt mondták ki kellene cserélni a kamerát, de több mint 10 ezer, nem éri meg. Lehet, hogy Nálad is hasonló a helyzet és sajnos annyi neki. De kérdezd meg szervízben. Hátha tudnak valami okosságot.

Nekem a Telefonomon csinál ilyet a kamera, azt mondták ki kellene cserélni a kamerát, de több mint 10 ezer, nem éri meg. Lehet, hogy Nálad is hasonló a helyzet és sajnos annyi neki. De kérdezd meg szervízben. Hátha tudnak valami okosságot.
A CCD forrasztása vagy szalagkábel csatlakozása problémás. Némi mechanikai behatás ilyet idéz elõ. Ne szedd szét. Nincs esélyed hogy otthon megoldod.

Ha valakinek semmi baja nincs a terhesség elején, hogyan veszi észre, ha elhal a magzat?

Többen írtátok, akkor vettétek észre, hogy baj van, amikor abbamaradtak a terhességi tünetek(émelygés, hasfájás, hányinger stb..).Ha valakinek nincsenek is ilyenek, hogyan veszi észre, hogy esetleg odabent probléma van?

Legjobb válasz: Szia! Én szerencsére nem jártam igy,de a tüneteket elég hamar észre lehet venni.Vérzés,alhasi görcsök,hátfájdalom,ezek mindenképp megvannak.Esetleg vérzés helyett barnás folyás lehet a kezdõdõ vetélés tünete.Esetleg pár nap múlva lehet csinálni még egy tesztet,vagy ha úgy érzed valami gond van,elmenni dokihoz.REmélem segítettem!Üdv.:15 hetes kismama

Szia! Én szerencsére nem jártam igy, de a tüneteket elég hamar észre lehet venni.Vérzés, alhasi görcsök, hátfájdalom, ezek mindenképp megvannak.Esetleg vérzés helyett barnás folyás lehet a kezdõdõ vetélés tünete.Esetleg pár nap múlva lehet csinálni még egy tesztet, vagy ha úgy érzed valami gond van, elmenni dokihoz.REmélem segítettem!Üdv.:15 hetes kismama
Sajnos az elején még úgy is el tud menni a baba hogy semmi tünete nincs csak az uh-on derül ki.Én tudok olyanról akinek így ment el. De erre ne gondolj szerintem! Csak pozitívan!
Vérzésnek minden esetben kell lennie.
Szia! Az elõttem ironak üzenem, hogy vérzés vetélés estén van, nekem sajnos elhalt a magzatom /missed.ab./ enyhe görcseim voltak és csak az UH-on derült ki, hogy nem fejlõdik a baba. Szerintem ne gondolj rossz dolgokra, örülj annak hogy jól érzed magad és csak ez számit.
sziasztok! itt micimacko en is epp most olvastam az elhalt terhessegekkel kapsolatos tuneteket lenyegeben 3 napja nem alszom jol hulye almaim vanak altalaban akkor szoktam ilyeneket alodni hogyha megkell jonni a menstruaciomnak elmultam negy honapos terhes ikreim vannak es halal felelm hogy veszem esze hogy elnek vagy halnak!es azert a hulye felelmeimmel se lehet minden heten orvoshoz jani meg az is izgaz hogy egypetelyuek es egy lepenybol esznek a parom mar szabira engedett szulesig nem dolgozok!ha vlaki tenyleg tudna segiteni ebben a problemaban orulnek neki talan has fajas vagy verzes kell hogy legyen ez erdekes 2 gyerekem van de meg sosem volt ilyen dolgom! elore is kosznom

Ha valaki a biosz oktv-n a döntőben az első 30-ba bejut, akkor mit kap? Ha pontokat kap az a 100 pontos (ilyen nyelvvizsgás, emelt szintűs dolgok vannak benne) keretbe bele tartozik, vagy ennek nincs semmilyen csoportja, csak úgy kapják?

Legjobb válasz: OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.

OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.

Van egy FUJIFILM FinePix S5600-as fényképezögép, a képek alja homályos valamiért. Ezért kérnék segitséget, ha valaki megtudná mondani mi baja lehet, és hogyan lehetne megjavitani? Tudomasom szerint nincs elállitva vagy ilyesmi.

FUJIFILM FinePix S5600

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget írni, de nekem egyszer a kép közepe volt homályos. Észrevettem hogy a lencsén középen van egy maszatos folt.Puha rongyal letörölgettem és ezután a többi kép már jó volt.Lehet hogy a probléma összetetebb, de érdemesebb a legegyszerûbb megoldással kezdeni.

Nem akarok hülyeséget írni, de nekem egyszer a kép közepe volt homályos. Észrevettem hogy a lencsén középen van egy maszatos folt.Puha rongyal letörölgettem és ezután a többi kép már jó volt.Lehet hogy a probléma összetetebb, de érdemesebb a legegyszerûbb megoldással kezdeni.
Linkelj képet, de addig is szemüveg törlõ kendõvel kicsit tisztogasd meg a gépet is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!