Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek baja (500 db)

Ha valaki baba projekten van clostyt szed mivel vastagítja közben a nyálkahártyáját?

Legjobb válasz: szia én bár nem szedek clostyt de palást fü teát iszok a ciklus másodikfelétöl,ez segiti a vastagodást hogy a baba megtudjon tapadni.

szia én bár nem szedek clostyt de palást fü teát iszok a ciklus másodikfelétöl, ez segiti a vastagodást hogy a baba megtudjon tapadni.
Szia!Nem törvényszerû, hogy a closty elvékonyítja a nyálkahártyát.Nekem "csak" annyi hátrányom lett belõle, hogy 7 petesejtem lett, de szerencsére csak egy termékenyült meg.Próbáld ki a cickafark, palástfû teát, ha a tiédet elvékonyítja.Nekem 10mm volt, mikor sikerült a babó clostyval. Sok sikert! 12+2 hetes kismami
Szia. Én Estrofem tablettát kaptam kifejezetten emiatt, amit a ciklusom 3-11. napjáig kellett szednem. Ez valójában ösztrogén. A ciklusom 18. napján 9.6mm volt az enyém, erre a doki azt mondta, hogy nem túl fényes, majdan megemelte az Utrogestan (progeszteron) adagomat. Viszont én úgy tudom, 7-8 mm-esbe már szépen be tud ágyazódni a kicsike.

Ha valaki teherbe esik, es 1-2 honapot megis megjon neki, akkor hogy menstrualhat? Az nem azt jelenti, hogy levalik a mehnyalkahartya? Akkor a baba hogy marad meg?

Legjobb válasz: Ritkán ugyan, de elõfordul, hogy a méhnyálkahártyának egy része a terhesség ellenére is leválik, de nem az egész, azaz a baba ottmarad a méhben beágyazódva, az a része a méhnyálkának nem válik le, így nem lesz baja a babának. Ezt orvos tudja megnézni, úgy tudom azt is csak uh-val, hogy ha valaki terhes, és mégis vérzik, akkor miról is van szó pontosan. Vetélésrõl, azaz a petezsák vagy a magzat is távozik a vérzéssel, vagy az érintetlenül marad, és csal a méh többi része vérzik.

Ritkán ugyan, de elõfordul, hogy a méhnyálkahártyának egy része a terhesség ellenére is leválik, de nem az egész, azaz a baba ottmarad a méhben beágyazódva, az a része a méhnyálkának nem válik le, így nem lesz baja a babának. Ezt orvos tudja megnézni, úgy tudom azt is csak uh-val, hogy ha valaki terhes, és mégis vérzik, akkor miról is van szó pontosan. Vetélésrõl, azaz a petezsák vagy a magzat is távozik a vérzéssel, vagy az érintetlenül marad, és csal a méh többi része vérzik.

Ikrekkel ki mikor szült meg? Gondolok itt a terhességi hétre. Ha valaki sokkal korábban szült a kiírt időpontnál lett valami bajuk a piciknek?

Legjobb válasz: Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte,(nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)

Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte, (nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)
Jaj, bocsi. Most látom, hogy úgy volt a kérdés, hogy szülés után volt-e baj? Szerintem nem baj, ha elõbb szülsz a kiírt idõpontnál. A mai orvostudoány olyan fejlett, ha pár héttel elõbb is szülsz, az sem gond.

Mi van ha valaki úgy hal meg hogy van még több millió tartozása a bank felé de nincs senki elő rokona? Ilyenkor ki fizeti tovább a hitelt?

Legjobb válasz: Megkeresik a legközelebbi élõ rokont,felkutatják a családfát és megkérdezik kéri-e az örökséget. Ha nem kéri, akkor nem a bank vesztesége, hanem az államé, ugyanis ezt az állam fizeti ki a banknak (azaz mi). Ha kéri az örökséget, akkor õ fogja fizetni.

Megkeresik a legközelebbi élõ rokont, felkutatják a családfát és megkérdezik kéri-e az örökséget. Ha nem kéri, akkor nem a bank vesztesége, hanem az államé, ugyanis ezt az állam fizeti ki a banknak (azaz mi). Ha kéri az örökséget, akkor õ fogja fizetni.
A kérdező hozzászólása: Tegyük fel hogy a fedezet se elég már arra hogy a tartozást kiegyenlítse.
Ha van kezes, akkor az, ha az adósra kötöttek hitelfelvételi-életbiztosítást, akkor a biztosító fizet, ha nem, akkor senki; a hitelnyújtó bank vesztesége.
A bank behajtja, amit tud. A többit lenyeli veszteségként.
úgy van ahogy az utolsó mondja!!
Az utolsó törvényes örökös az állam, ami nem utasíthatja vissza a hagyatékot. A tartozásért persze az állam is csak a hagyaték értékéig felel. A hitelt senki sem fizeti tovább, legalább is nem az eredeti formájában, mivel az adós halála felmondási ok.

Ha valaki sokat hány, ugye a babucinak nem lehet baja? Õ jól érzi így is magát bent?

Legjobb válasz: Én 2szer voltam infúziós kezelésen egy-egy hetet kórházban. Ha nagyon sokat hánysz,fõleg nyáron, kiszáradsz, az neki sem jó, ráadásul kirakod a vitamin és energiatartalmú dolgokat,amire szüksége van. Van egy normális mértékû rosszullét,de ha tényleg sokszor vagy rosszul (mint én a napon 2/3-ában),akkor beszélni kell a dokival,védõnõvel. Valószínûleg nincs baja (enyém tökéletesen egészséges közel 4kilós baba lett),mivel elveszi õ,ami neki kell, de hosszabb távon semmiképp sem jó,ha nem kapod meg a megfelelõ tápanyagot,egyszer a te tartalékaid is elfogynak.

Én 2szer voltam infúziós kezelésen egy-egy hetet kórházban. Ha nagyon sokat hánysz, fõleg nyáron, kiszáradsz, az neki sem jó, ráadásul kirakod a vitamin és energiatartalmú dolgokat, amire szüksége van. Van egy normális mértékû rosszullét, de ha tényleg sokszor vagy rosszul (mint én a napon 2/3-ában), akkor beszélni kell a dokival, védõnõvel. Valószínûleg nincs baja (enyém tökéletesen egészséges közel 4kilós baba lett), mivel elveszi õ, ami neki kell, de hosszabb távon semmiképp sem jó, ha nem kapod meg a megfelelõ tápanyagot, egyszer a te tartalékaid is elfogynak.
Nekem azt mondta a doki, hogy a baba/k (ikreim vannak) miatt ne izguljak, elszívja amire szüksége van. Az már más kérdés, hogy én teljesen legyengültem. A 16. hét óta jól vagyok.
Én 9 hónapig hánytam minden este. Gyönyörû, egészséges kislányom született. :)

Ha valaki vérzik a terhesség alatt, az más, mint a rendes menstruáció? Mert megjött, de honnan tudhatom, h most akkor baba, vagy nem?

Legjobb válasz: Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.

Azért ha megjön rendesen nem valószínû a baba. Ha pecsételõs akkor lehet babára is gondolni és még sok mindenre pl ciszta, hormonzavar..stb. Onnan tudhatod hogy baba van-e ha csinálsz egy terhestesztet ill. nõgyógyászhoz mész aki vérvételre küld és onnan 100%-ra kimutatható hogy terhes vagy-e.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al.. olvasd el, remélem kiderül ebbõl a válasz számodra! üdv

Ha valakinek lakáshitele van 25 éves futamidőre és meghal, mi történik, fizet-e a biztosító a banknak?

Legjobb válasz: Ha a hitel mellé kötött az adós hitelfedezeti életbiztosítást, akkor igen, fizet a biztosító a banknak, de ha ilyen biztosítás nem volt kötve a hitelhez, akkor az örökösöknek kell rendezni a hiteltartozást. Ha z örökösök nem fizetnek, akkor a bank megteszi a megfelelõ lépéseket a tõketartozás behajtására (végrehajtás, árverezés, stb, stb)

Ha a hitel mellé kötött az adós hitelfedezeti életbiztosítást, akkor igen, fizet a biztosító a banknak, de ha ilyen biztosítás nem volt kötve a hitelhez, akkor az örökösöknek kell rendezni a hiteltartozást. Ha z örökösök nem fizetnek, akkor a bank megteszi a megfelelõ lépéseket a tõketartozás behajtására (végrehajtás, árverezés, stb, stb)

Hogy lehet az, ha valaki teherbe esik/megfogan pl:a 14 ciklusnapján, és rá kb:2 hétre megjön a mensese (akiknek megjön), azoknál hogyan maradhatott meg a baba?

Ezt nem értem.Hallottam,olvastam olyat,hogy akár több hónapig is rendesen megjött neki(k),és mégis ott volt a baba,mikor nem is kés?n fogant meg(úgyértem nem pont a mensije el?tti pár napban).

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha valakinek megjön terhesség alatt, az hormonális, vagy más eredetû és nincs köze a babához, nem is olyan igazi menstruáció. Tehát nem a petesejt távozik, ezért marad meg a baba.

Én úgy tudom, ha valakinek megjön terhesség alatt, az hormonális, vagy más eredetû és nincs köze a babához, nem is olyan igazi menstruáció. Tehát nem a petesejt távozik, ezért marad meg a baba.
Állítóülag a terhesség alatti "menszesz" nem olyan erõs. Úgy keverheti össze a kismama a rendes vérzéssel, hogy neki talán sose volt sok havi vérzése. A baba nem a méh teljes felületére ágyazódik be. A méh más területeirõl távozhat vér anélkül, hogy a babát károsodás érné.
Ja, az kimaradt, hogy ugyanolyan típusú teszttel tesztelj újra, akár holnap reggel is. Ha a második csík erõsödik, akkor baba van a dologban, a menszesz ellenére. De ehhez tényleg ugyanolyan típusú tesztet kell használnod! Másképp nem tudod összehasonlítani az eredményt az elõzõvel. (Remélem, még nem dobtad ki.)
A kérdező hozzászólása: Mert ugye ha jól tudom, a megtermékenyített petesejt a méhnyálkahártyájába ágyazódik be.UGYE ÍGY VAN? És ha megjön valakinek a mensije, akkor a megterméknyített petesejt is távozik a mensivel.NEM? Vagy függ attól, hogy mennyire mélyen van a "pici" beágyazódva? Segítsetek már lécci, mert ezt valahogy nem értem:(
Szia! Nekem a doki azt a magyarázatot adta, hogy ilyenkor "emlékszik" a szervezet. Én is hasonló helyzetben voltam, bár én még fog. gátlót is szedtem 10 éve. Mégis összejött a baba. Az elsõ hónapban rendesen megjött, a másodikban csak 3 napig tartott és kevesebb volt a szokottnál. Igazán nem is gyanakodtam, de mivel spirált akartam felrakatni, elmentem dokihoz..mondanom se kell, majd leestem a vizsgálószékrõl..de mikor uh-n is megmutatta...kétségem se volt, hogy megtartjuk, pedig már õ a 4. gyerkõc :) ))) Ja! És biztos vagyok benne, hogy pont félidõben fogant :)
A kérdező hozzászólása: De én ezt nem értem!Hogy lehet meg a mensi, ha valaki tehes??? Azt mondjátok mégis jó lenne ha tesztelnék? Hol kaphatok 10-es érzékenységû tesztet? Vaterás tesztek jók? (De szerintem nekem nincs baba, mert esett 3 tizedet a hõm, hol felmegy, hol meg lent van:(Nem értem...
Nem mindig kell érteni mindent. Olyan tesztet vegyél amilyennel csináltad a pozi tesztet.
Nekem megjött az elsõ hónapban. Lényegesen kevesebb és barnább volt a vérzés mint normális esetben. Én mégis azt hittem, hogy nem jött össze. Szóltam is Apának, hogy jövõ hónapban újra próbálkozhatunk. Kb. 4 napig tartott. Anyukám javaslatára csináltam meg a tesztet a "mensi" után. Nagyon erõsen + lett.
A kérdező hozzászólása: Holnap nem tudom megcsinálni, mert korán megyek el itthonról(tesztem nincs most itthon), és csak késõn érek haza. De szerintem nincs baba--leesett 2 napja a hõm(3 tizedet). DE MÁR BÁRCSAK LENNE!!!!
Csináltál még 1 tesztet? Amúgy szerintem babós vagy. Ha csináltál 1 pozi tesztet akkor tuti az vagy. Csinálj még 1 et hogy meg van e még. Amugy a doki kb 5 hetesen látja. K
Talán reményre ad okot az én esetem. Pozitív teszt, majd 2 napra rá megjött, még mindig poz. teszttel. A doki szintén nem látott semmit, csak hogy normális "menzis" nyálkahártyám volt akkorra már. Ez volt egy korai vetélés. A te nyálkahártyád viszont bíztató, lehet, hogy "még" nem látszik a baba.
A kérdező hozzászólása: Háát biztosan csak ilyen a mostani ciklusom...de mióta mensizek(11éves korom óta--most vagyok 32)--azóta tudom, hogy ilyen nekem még nem volt.LÉNYEG: Másfél napig megvolt, de már 4 napja barna folyásom van.
Hát ha mostanság volt a másfél napos vérzésed, akkor elvileg még csak kb. 2 hetes lehet az embrió, szóval ezt nem feltétlenül láthatja még az orvos. Nekem is volt 1 napos vérzésem, és akkor volt, amikor amúgy is meg kellett volna jönnie, ezért nem is gyanakodtam terhességre, mert rendszertelen a menzim. És 2 hét múlva derült ki, hogy babám lesz:) Szóval szerintem kitartás, és csinálj új tesztet.
A miertjet nem tudom, de tenyleg van ilyen. Epp nehany hete kerult a kezembe anyukam terheskonyve. Elegge megdobbentem, amikor lattam, hogy a kiskonyv bo harom honappal az en szuletesem elott kerult kiallitasra... Elmeselte, hogy velem az utolso ket honap kivetelevel vegig menstrualt, nem sok volt, de nem terhesen sem volt eros a mensije (az enyem sem az, nekem is csak 2-3 napig tarto van, igaz, hogy nekem mindket terhessegemnel egybol elmaradt). Felidos elmult, amikor erezte a magzatmozgast, eloszor alig hitte el, majd mire lefutottak a vizsgalatok es kiallitottak a kiskonyvet mar szinte a 3. trimeszterbe lepett. Es meg utana is volt egy mensi-szerusege. Egyebkent en a negyedik gyermek vagyok, az elozo harom terhessegenel nem volt ilyen, igaz, hogy en joval kesobb jottem, kesei meglepetes baba lettem.
A kérdező hozzászólása: De sajnos még akkor kidobtam:( Én olyan egy idióta vagyok, hogy ezeket nem tudom!!!! Tegnap voltam dokinál, mert nem hagyott a dolog.Megvizsgált hüvelyi uh-n, és az endometriumra:17, 2 mm vastagságot írt, de sem a méhben , sem a méhen kívül nem látott semmit!:(Azt mondta, menyjek vissza 2 hét múlva, és bogyót sem adott mert nem véreztem. Görbém meg így alakult: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/67054dc8c26050806636b3.. Szerinted? Miért van ilyen vastag méhnyálkahártyám?Miért érzem azt, hogy mintha meg akarna jönni?Pedig 2 napja semmi sincs!Miért van fennt a hõm?És miért járok sûrûn pisilni?Pedig nem kell sookat pisiljek, és a nem is vagyok felfázva. Szerintem ha baba lenne, akkor már látszódnia kellene a petezsáknak, vagy valamit csak látott volna a doki, Nem? Ennyire hülye vagyok?
A kérdező hozzászólása: Ha nem igazi mensi, akkor az milyen?Ezt azért kérdezem, mert sok kismama nem is veszi észre hogy terhes, mert ugyanúgy jön/jött meg neki(k), mint mint ahogy szokott. Ha nem távozik a petesejt(ezt tudtam, mert továbbra is fennáll a terhség), akkor jobban sikerült a babának beágyazódnia? Mielõtt feltennétek azt a kérdést, hogy ezek mind miért érdekelnek, arra azt tudom felelni, hogy nekem az 5 napi mensi helyett másfél napig volt most meg.Mensi elõtt -- lett a tesztem, tegnap meg halvány +. Hõm 1 napra esett le, de fokozatosan emelkedik, és folyamatosan megjönérzésem van(mensi után soha nincs megjönérzésem).Beteg szerencsére nem vagyok.
Szia énis ebben a cipõben járok nekem december végén jött meg nekem egy napig volt iylen véres valamilyen többi csak barnás és 6 napig volt összesen amikor nekem 3 nap kemény és max egy nap iylen barnás4 hát azota hányinger, néha fáj hasam, és ami nagyon rosz hogy páromal ha gytt vagyunk akkor fáj a méhemnél szoval én nem értem magam

Ha valakinek sikerül a baba akkor mindenképp és mindenkire igaz, hogy 37 vagy a fölötti a hőmérséklete?

Nagyon érdekelne, mert a ciklus 29. napján tartok és nekem 36,4 és már nem tudom mit gondoljak. Régóta hőmérőzöm de így még nem volt, hogy 36,4. Peteérés után nekem is magasabb de hátha most másképp van. Nektek hogy volt?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem vált be a hõmérõ módszer. Amikor olyan volt a görbém ahogy azt a nagykönyvben meg írták én biztos voltam, hogy ez csak baba lehet, le sem esett a hõm, de megjött percre pontosan. Amikor meg még a peteérésem sem látszott a görbén igazán, de tapasztaltam a tojásfehérje folyást, és a hõm végig 36.36.6C volt (nekem alapból is ennyi) na akkor meg vártam, hogy megjöjjön, hát azóta sem jött meg, 18 hetes leszek.

Nekem egyáltalán nem vált be a hõmérõ módszer. Amikor olyan volt a görbém ahogy azt a nagykönyvben meg írták én biztos voltam, hogy ez csak baba lehet, le sem esett a hõm, de megjött percre pontosan. Amikor meg még a peteérésem sem látszott a görbén igazán, de tapasztaltam a tojásfehérje folyást, és a hõm végig 36.36.6C volt (nekem alapból is ennyi) na akkor meg vártam, hogy megjöjjön, hát azóta sem jött meg, 18 hetes leszek.

Miért kis súlyú a baba ha valaki hízik 20kg-ot, miért nem megy a babának is?

Unokatesóm 20kg-ot hízott helyesen étkezett persze evett édességeket süteményeket is,de azért mindig odafigyelt a helyes étrendre,mégis 2,5kg-sem volt a pici?Miért nem hízott ő is?

Legjobb válasz: A hízás lehet visszatartott víztõl is, amely arra utal, hogy valamilyen anyagcsere zavar lépett fel, és ezt a viszonylag kis súlyú baba is aláhúzza. Természetesen nem úgy mûködik ez a dolog, hogy amennyit megeszek, annak x százalékát a baba kapja, ettõl ez jóval bonyolultabb. :)

A hízás lehet visszatartott víztõl is, amely arra utal, hogy valamilyen anyagcsere zavar lépett fel, és ezt a viszonylag kis súlyú baba is aláhúzza. Természetesen nem úgy mûködik ez a dolog, hogy amennyit megeszek, annak x százalékát a baba kapja, ettõl ez jóval bonyolultabb. :)
Én 18 kg-ot híztam lányomnál. Az elsõ persztõl kezdve veszélyezetett voltam, és feküdnöm kellett. A harmadik hónaptól a korházban feküdtem a végéig, és infúzióztak. Volt olyan nap, hogy 4 litert. A lányom 2420g volt 8hónapra. (rátekeredett a nyakára a köldökzsinór). Szülés után fél évvel ugyan annyi kg voltam mint elõtte. Nem tornával, csak nem fekvéssel. Azért mert valaki 20kg-ot hízik, nem biztos hogy zabált. Talán nem kellene ítélkezni!
A gyerek súlya nagyrészt öröklött adottság, ezért SEM érdemes az anyukának hizlalnia magát. A terhesség alatt 20 kg-ot csak akkor szed fel valaki, ha JÓVAL többet eszik, mint amennyire szüksége van. A gyerekre meg a terhességel együttjáró többletre (méh növekedése, többlet vérmennyiség, stb.) összesen 10-12 kg a maximum, ami kell, a többi csak arra jó, hogy utána az anya szenvedhessen, hogy hogy tudja visszafogyni a szülés után. négy gyerekes anya
Ne haragudj de ha annyira odafigyelt volna az unokatestvéred az étrendjére akkor nem hízott volna 20kg-ot.Bár ez alkati kérdés is. Én ettem amit megkívántam, igaz csak a 16.héttõl kezdtem el hízni mert addig napi 2x hánytam.11kg-ot híztam, 3007g lett a kislányom.
Szia! Nem tudom, miért ragaszkodnak annyira a zsírszegény diétához, a szénhidrát ami hízlal. Lehet, hogy az unokatesód kevés zsírt vitt be, de talán több szénhidrátot a kelleténél. Szénhidrát minden ami cukor, vagy keményítõ. Nem csak az édesség hizlal, hanem a lisztes dolgok, a zöldségek egy része pl. Ezekre is oda kell figyelni. A baba súlya pedig a genetikán és a méhlepényen múlik.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszi a válaszokat :D A helyes étrendet az orvos utasítására külömbözõ húsfélék elkészítése volt párolt zöldségekkel és zsírszegényen, sokszor evett keveset, így hízott el annyira pedig tényleg zsírszegény és elég íztelen ételeket evett :D szegény, hát akkor a méhlepény, jó tudni.
Közel 20 kg-ot híztam én is a terhesség alatt, de 6 héttel utána pontosan ugyanannyi voltam, mint a terhesség elõtt. Borzasztó vizes voltam a kórházból -12 kg-val jöttem haza, a többi is hamar lement. A vizesedés befolyásolja a babát is, õ is visszafogyott 2700 g-ra a 3000-rõl, mert nagyon vizes volt. Szerencsére többet nem "fogyott" mert hamar, és jól tudtam szoptatni. Az étkezés csak részben befolyásolja a baba súlyát, mert az nagyon sok tényezõn múlik.
Én gyerekenként több, mint 20kg-okat híztam, 6 héttel szülés után mind a 3-nál terhesség elõtti súlyban voltam, egy perc torna vagy fogyókúra nélkül. Most 54kg vagyok. A gyerekeim 3 kg alatti súllyal születtek, mert kicsi a méhem, és egy idõ után nem volt hely a növekedésükre, nem is húztuk végig.... Nem zabáltam terhesen, szinte egyáltalán nem ettem édességet, mert hánytam tõle, viszont bármit megettem, ami jólesett, de mértékkel. Ez ugyanúgy genetikai hajlam. Ismerek olyan kismamát, aki 9 hónapot végighányt, alig evett, és 17 kg-ot hízott..... Erre mi a diagnózis?
Genetikának olyan szinten nincs köze hogy nagy darab szülöknek nagy babája legyen. de abban igen hogy milyen méhlepény lesz. csak is a méhlepényen múlik a baba nagysága. ezért is kell vigyázni, pl ha egy méhlepény túl sok tápanyagot juttat, és gyorsan növö a baba, anya meg még jó cukrosat eszik, akkor nagyon könnyen cukorbeteg gyermeket szülhet. a cukor átjut a méhlepényen az inzulint viszont maga termeli a baba.
Sógornõm 22 kg-t hízott, neki is kicsi lett a babája, és szegény nagyon vizesedett, de korántsem zabált sokat. Hogy a baba miért lesz kicsi egyrészt függ a genetikától, másrészt attól is, hogy a terhesség miként zajlik le (a méhlepény milyen ütemben és mértékben táplálja a kicsit). Meg még gondolom vannak más okai is.
Én 5 és fél kg-ot híztam a lányommal (egyébként sem vagyok kövér, az alapsúlyom 56 kg)és 3400 gr-al született, 2. baba. A fiammal 12 kg-ot híztam! 3114gr-al született, 1. baba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!