Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a vérnyomása (22 db)

Ha valakinek a pulzusa normális pl 75 per perc attól még lehet alacsony a vérnyomása vagy a kettő összefügg azaz nem lehet alacsony?

vérnyomás

Legjobb válasz: igen lehet, sõt olyan is lehet hogy alacsony vérnyomás magads pulzus. pl a nikotintól én amig cigiztem mindig 100 körül volt a pulzusom, amit leszoktam helyre is állt.

igen lehet, sõt olyan is lehet hogy alacsony vérnyomás magads pulzus. pl a nikotintól én amig cigiztem mindig 100 körül volt a pulzusom, amit leszoktam helyre is állt.

Mit tegyek ha magas a vérnyomásom? Egy hete szültem. Volt ilyen valakinek? Szoptatás alatt van rá valamilyen gyógyszer?

Mindig alacsony volt. A terhesség végén ment fel de mindig egy kicsivel 140 alatt volt. Most 150-160 Körül és az egész vállam nyakam nagyon be van feszülve. Gondolom az erek miatt. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Annyit tudok, hogy a normál értékek a szülés után 6 héttel kell, hogy visszaálljanak. Ha folyamatosan 140 felett van, én elmennék a helyedben orvoshoz. Védõnõt nem tudod kérdezni errõl? Nem szültem és ez csak a magánvéleményem.

Annyit tudok, hogy a normál értékek a szülés után 6 héttel kell, hogy visszaálljanak. Ha folyamatosan 140 felett van, én elmennék a helyedben orvoshoz. Védõnõt nem tudod kérdezni errõl? Nem szültem és ez csak a magánvéleményem.

Ha valaki terhes lehet magas a vernyomasa (gyorsan ver a szivem) es szedulhet egy kicsit? Normailis lehet ez?

3 napja kesik!

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak a terhesség késõbbi szakaszában léphet fel változás a vérnyomásban. De ha 3 napja késik, akkor miért nem csináltál még tesztet? Lehet, hogy a témán való stresszelés váltja ki a magasabb vérnyomást.

Én úgy tudom, hogy csak a terhesség késõbbi szakaszában léphet fel változás a vérnyomásban. De ha 3 napja késik, akkor miért nem csináltál még tesztet? Lehet, hogy a témán való stresszelés váltja ki a magasabb vérnyomást.


Ha valakinek az első terhessége nagyon problémás volt, terhességi cukor meg magas vérnyomás, vizesedés. Akkor a második terhességénél is számolnia kell ezekkel a problémákkal?

Legjobb válasz: Szerintem ez változó. Nekem az elsõ terhességem inzulinos volt a cukrom miatt, amásodiknál nem volt semmi baj a cukrommal. Viszont az elsõnél a vérnyomásom inkább mindig nagyon alacsony volt, a másodikkal meg kicsit magas, de nem vészesen. Nõvéremnek viszont az elsõ babánál csak az utolsó hónapban volt gond a magas vérnyomás, a másodiknál már a harmadik hónapban elkezdett vizesedni, 200/140 volt a vérnyomása. Be kellett feküdnie, így is a 32. héten császár lett a vége. Nem is szeretne több gyereket, mert ha megint ilyen lesz ( a doki szerint nem törvényszerû), akkor mi lesz addig a 2 naggyal?

Szerintem ez változó. Nekem az elsõ terhességem inzulinos volt a cukrom miatt, amásodiknál nem volt semmi baj a cukrommal. Viszont az elsõnél a vérnyomásom inkább mindig nagyon alacsony volt, a másodikkal meg kicsit magas, de nem vészesen. Nõvéremnek viszont az elsõ babánál csak az utolsó hónapban volt gond a magas vérnyomás, a másodiknál már a harmadik hónapban elkezdett vizesedni, 200/140 volt a vérnyomása. Be kellett feküdnie, így is a 32. héten császár lett a vége. Nem is szeretne több gyereket, mert ha megint ilyen lesz ( a doki szerint nem törvényszerû), akkor mi lesz addig a 2 naggyal?
Nekem az elsõ olyan problémás volt, hogy már 24 hetesen beindult a szülés, de szerencsére "megállították", igaz így is koraszülés lett.A másodiknál toxémiám volt. A mostanitól már elõre félek:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Kilenc éve szültem a kislányomat, nagyon problémás volt azt mondtam akkor hogy soha többet, de most nagyon úgy fest hogy terhes vagyok.És nagyon be vagyok rezelve , mert hiába telt el kilenc év úgy érzem hogy nem bírnák ki még egy olyan kilenc hónapot.Múlt hét csütörtökön kellet volna megjönnie de eddig semmi, 32 éves vagyok öregnek érzem magam és nem tudom hogy most mit tegyek.
Most várom elsõ babámat, és sajna nem igen van nyugodt idõszakom...Erõsen ingadozó vérnyomás átlagnál is nagyobb szívverés(130-140/perc), görcsölésekre 2 gyógyszer, állandó hüvelygyulladás és már megkezdõdtek a méh összehuzódásaim...szal arra is dilibogyó:S Én tuti nem fogok szülni többet csak bírja ki a pici babám, és egi legyen
És 20 hetes vagyok csak
Kedves 12:01-es Ajánlom figyelmedbe az alábbi riportot: http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/19/12/Nappali_2010_apr.. 22 perc 50 másodpercnél kezdõdik
A kérdező hozzászólása: Hát az elõbb csináltam egy tesztet és úgy néz ki hogy pozitív.Nagyon halvány ugyan a csík de ott van.
Gratulálok.Ne aggódj, nem vagy öreg.És minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most úgy keltem hogy minden oké lesz de tudom hogy egy óra múlva megint magam alatt leszek.Most azon agyalok hogy mikor mennyek orvoshoz, a menzesz el maradása után két héttel ugye már lehet menni?

Ha valakinek magas a vérnyomása 200 felett akkor esténként nem kéne rá alkoholt innia nem?

Legjobb válasz: 200-as vérnyomással már haltak meg emberek.

200-as vérnyomással már haltak meg emberek.
Ha 200 felett lenne a vérnyomásom, akkor egy utolsó görbe estét csapnék az tuti, mivel holnapra halott lennék. A magas vérnyomás nem játék, irány a doki!
Nem, valóban nem kéne. Persze, ha az illetõ alkoholbeteg, akkor nincs mit tenni, mert muszáj innia.
anyukámnak gyakran megy fel 240-re a vérnyomása

Milyen indokkal császároznak meg valakit? Igaz az ha valakinek magas a vérnyomása akkor megcsászározzák?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül császározzák meg azt akinek magas a vérnyomása. Ez több tényezõtõl is függ. Ez az orvos egyéni döntésén alapul az eredmények függvényében. A lényeg hogy te is és a baba is egészséges legyen.

Nem feltétlenül császározzák meg azt akinek magas a vérnyomása. Ez több tényezõtõl is függ. Ez az orvos egyéni döntésén alapul az eredmények függvényében. A lényeg hogy te is és a baba is egészséges legyen.
Általában ha farfekvéses, vagy valamilyen komlikáció van, akkor császároznak. Magas vérnyomás miatt még nem hallottam.
Nekem a 30. héttol volt magas vérnyomásom, gyogyszert szedtem, voltam 2x kórházban, az orvosom mégis azt mondta, ez nem ok a császárra. A végén mégis úgy alakult, hogy rosszul lettem, nem tudták levini a vérnyomást, és megcsászároztak, mert már veszélyben voltunk, a 39. héten. És még akkor is a természetes szulést szerették volna az orvosok is, csak már nem volt ido, mert nem hatottak a gyógyszerek. De ezek szertint a magas vérnyomás nem jelent feltétlen császárt, az orvosok tobbsége a természetes szulés híve.
Farfekvésnél. Ha csökken a kicsi szívhangja. Ha veszélyben van a magzat vagy az anya élete. Ha az anya nem tudná megszülni a kicsit, túl nagy a baba. Szemfenék vizsgálat nem engedélyezi a hüvelyi úton való szülést. Magas drioptria esetén. És itt van a magas vérnyomás is.
Szia.Engem magas vérnyomás miatt császároztak, szülés alatt ment fel és nem ment le...220ról, 190re mnet le.Ezért császár lett... Minden jót
szia 4 esetrõl tudok, hogy csaszaroztak a kornyezetemben: 1. túl korán jött a baba 2. túl késõn jött a baba 3. gerincproblémája volt a kismamanak 4. pszihológiailag a szülés gondolatától is a frász törte ki, egyszerûen ilyen fóbia szerû volt nála a szülés, és ezért császározták A veszélyesen magas vérnyomás nem tudom lehet e, nem akarok hüyeséget írni, nekem ezek a császárok voltak a környezetemben.

Ha valakinek általában normális a vérnyomása, annak sohasem lehet annál magasabb és alacsonyabb értékeket mérni?

Ébredéskor is és különleges izgalmi állapotban vagy megterheléskor is, a megengedett értékek közé esik?

Legjobb válasz: Izgalmi állapotban,és megterheléskor annak is magasabb,akinek általában teljesen normális a vérnyomása.

Izgalmi állapotban, és megterheléskor annak is magasabb, akinek általában teljesen normális a vérnyomása.
A kérdező hozzászólása: Egy 1.kicsi 2.közepes 3.nagyobb mentális izgalom hatására mennyi ideig mérhetõ a magasabb vérnyomás, ami több mint a (135 /80 )

Ha valaki naponta szed vérnyomáscsökkentõt, attól még felmehet magasra a vérnyomása?

Mondjuk mert a gyógyszernek nincs kedve hatni vagy valami.

Legjobb válasz: Fel. A vérnyomást nagyon sok minden befolyásolja.Gyakran elég egy idõjárási front,stressz és a beállított vérnyomáscsökkentõ nem úgy hat,ahogy kéne.

Fel. A vérnyomást nagyon sok minden befolyásolja.Gyakran elég egy idõjárási front, stressz és a beállított vérnyomáscsökkentõ nem úgy hat, ahogy kéne.
Én már vagy 20 éve szedem. Néhány éve váltottam, mert a régi már nem használt. Az újjal jobb, de télen gyakran felmegy 180/120 körülire. Adtak kiegészítõ gyógyszert, hogy azt is szedjem, de nincs kedvem, mert vízható van benne, és így is óránként rohangászik a vécére.
Bocsi, a vízható az vízhajtó akart lenni. :)
Attól mehet még csak fel igazán.
Kedves 2. válaszoló! A vérnyomáscsökkentõ szedése nem kedv kérdése! Ha szükséged van rá (márpedig ha felugrik a vérnyomásod, akkor van) szedni KELL! Nem véletlenül kaptál kombinált gyógyszert. A vérnyomáscsökkentõk egy bizonyos ponton túl nem hatnak, ha a vizet nem hajtja ki az ember. Ezért kell ezeket reggel szedni. A magasvérnyomás betegség nagyon alattomos betegség, nagyon sok embernek nem okoz panaszt, csak a szövõdményeket veszi észre (STROKE, infarktus, aorta repedés, a szem, vese betegsége). És például egy STROKE esetén örülhet az, akinek "csak" az egyik fele bénul meg vagy (csúnyán hangzik, de igaz) meghal. Nem hinném, hogy bárkinek is jó az életét beszéd, mozgásképtelen, ágyhoz kötött betegként leélnie, akár hosszú éveken keresztül. Akkor inkább járjál többet pisilni!
És még valami! Ez 1 tabletta szedésén, illetve nem szedésén múlik! Gondolj bele milyen lehet egy cukorbetegnek a szénhidrátok számolgatása, a diéta betartása és akár napi 5x inzulin beadása! Hidd el nagyon sok minden rossz van az ember életében, de együtt kell élni vele és messze nem ez a legrosszabb (sok pisilés), ami veled történhet.
Igazad van, de nem értem, miért van szükségem vízhajtóra, mikor rengeteg vizet eresztek ki. Hajnaltól kezdve felkelésig legalább négyszer kimegyek, és nap közben is óránként. Azonkívül tudom, hogy ha elkezdem a gyógyszert, halálomig nem hagyhatom abba. Pedig nyáron nincs rá szükségem.
A vérnyomáscsökkentõket valóban egy életen át kell szedni. Ez azért van, mert nem olyan, mint pl. egy antibiotikum, amit ha beszeded a megfelelõ adagot meggyógyítja a betegséget és abba lehet hagyni. A vérnyomáscsökkentõ az okot nem szünteti meg (szervi probléma, de akárcsak az idõsödõ korral járó "elfajulás" az erekben, ami nagyon-nagyon ritka esetben olyan.hogy nem nõ meg a vérnyomás)csak úgymond nem engedi, hogy a vérnyomás felszökjön. Ezt az érfalak "lazításával", illetve a keringõ vér folyadéktartalmának csökkentésével érik el(ebben van szerepe a vízhajtónak), A vérnyomást nagyon sok minden befolyásolja. Például nyáron melegben az erekre is igaz, ami minden másra, hogy kitágulnak és ilyenkor természetes, hogy bizonyos szintig csökken a vérnyomás és ez fordítva is igaz. De valószínû, hogyha nem szednéd a vérnyomáscsökkentõt egy idõ után ismét felugrana a vérnyomásod, mert ezt a jó vérnyomást maga a gyógyszer tartja fenn.

Igaz-e az, ha valaki vért ad, akkor megnő annak a kockázata, hogy magas vérnyomása legyen és ezáltal állandó jelleggel vért kell adnia, hogy ne legyen komoly baj?

Legjobb válasz: Nem. A vérnyomást a szervezeted állítja be, nem sok köze van annak hozzá hogy vért adsz vagy nem.

Nem. A vérnyomást a szervezeted állítja be, nem sok köze van annak hozzá hogy vért adsz vagy nem.
Honnan szednek az emberek ilyen hülyeségeket?!?!?!?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Csak egy idióta megijesztett, ezért kérdeztem...

Ha valakinek már terhesség előtt magas volt a vérnyomása, tényleg be kell feküdnie a kórházba, már a szülés előtt?

Legjobb válasz: Szerintem ez orvos függõ. Egyik barátnõmnek nagyon magas vérnyomása van, és volt is mindig, mégsem kellett 1 perccel sem elõbb befeküdnie.

Szerintem ez orvos függõ. Egyik barátnõmnek nagyon magas vérnyomása van, és volt is mindig, mégsem kellett 1 perccel sem elõbb befeküdnie.
nagyon kell figyelni a toxémia miatt. egy ismerõsnek magas volt a vérnyomása, gyakran járt be a kórházba, 1 hétre be is feküdt, aztán egyik alkalommal haza se engedték, sürgõsségi császárt hajottak végre rajta. Ne félj a kórháztól, segíteni akarnak, hogy nehogy baj legyen.
Én úgy tudom igen, 2 ismerõsöm is így volt, és egyiküknek 12 hét után be kellett feküdnie, és végig bennt volt, a másikuk pedig kb a 25 héttõl... Jobb ha bennt vagy, ott nyugodtabb, pihensz, nem idegeled magad, és ha gond van egybõl tudnak segíteni... Jó egészséget!
A terhességi vérnyomás veszélyes lehet a magzatra és rád nézve is. Ha az orvosok úgy döntenek, jobb ha bent fekszel. Örülj neki ha foglalkoznak veled és vigyáznak rád, legalább úgy nem történhet nagy baj! Nyilván nehéz, rám ez vár a következõ terhességnél.... rengeteg kórház és vizsgálat, mert az elsõ babát hasonló okból elvesztettük. Hidd el megéri!!! Kitartás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!