Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a rákszűrés (6 db)

Ha valakinek P2 a rákszűrés eredménye, akkor az befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: Szia!én úgy tudom és lehet hogy rosszul tudom szóval ne hagyatkozz csak az én véleményemre, de ha valakinek p2-es az valami kisebb fertõzést jelent amit szerintem ha rendesen kikezelnek és elmúlik akkor semmi gond nincs a teherbe eséssel. Nekem a nõvéremnek volt ilyenje egyszer és most van egy gyönyörû másfél éves kislánya!remélem jól tudom és segítettem!

Szia!én úgy tudom és lehet hogy rosszul tudom szóval ne hagyatkozz csak az én véleményemre, de ha valakinek p2-es az valami kisebb fertõzést jelent amit szerintem ha rendesen kikezelnek és elmúlik akkor semmi gond nincs a teherbe eséssel. Nekem a nõvéremnek volt ilyenje egyszer és most van egy gyönyörû másfél éves kislánya!remélem jól tudom és segítettem!
Én úgy gondolom a P II a normális. Nekem mindig az. Mikor P III volt, akkor volt gubanc. De mikor PII-PIII volt, még azzal sem csináltak semmit. Szerintem minden oké, hajrá:-)
A PII az jó eredmény ugyhogy biztosan nem befolyásolja!
P2 az jó eredmény, minden átlagos, rendszeres nemi életet élõ nõnél ennek kell lenni, de a nõdoki ezt nem mondta? Vagy nem kérdezted? Ha baj lenne, úgyis kezelne.
Szia! A P2 teljesen normális eredmény. Én is úgy tudom, ilyenkor van minden rendben.
Szia!! Nekem idáig még mindig P2-s volt az eredményem, és az elsö próbálkozásra sikerült a baba!!

Mennyibe kerül magánrendelésen egy nőgyógyászati vizsgálat Veszprémben? És ha valakit ultrahanggal is megvizsgálnak a rákszűrés után (pl. panasza van az illetőnek) azért plusz költséget számolnak fel vagy nem?

Legjobb válasz: 8 és 9 ezerért dolgoznak az orvosok Veszprémben! És inkább úgy mondanám, hogy ha rákszûrést is akarsz a vizsgálat mellé akkor plusz 2 ezer Ft!

8 és 9 ezerért dolgoznak az orvosok Veszprémben! És inkább úgy mondanám, hogy ha rákszûrést is akarsz a vizsgálat mellé akkor plusz 2 ezer Ft!
Szia.Én a Bagarus dr.-hoz járok, nála egy vizsgálat 8000ft, ha rákszûrést is kérsz akkor 9000ft.ultrahanghoz plusz pénzt õ nem kér, de pl. a Jósa Elemér igen.Kb.10-12e ft az átlag amit elkérnek a dokik.Én mindkét babával végig hozzá jártam, így mindig 8000ft-ot fizettem kb.6hetente mentem, mindig volt uh is.Ha érdekel megadom a számát priviben, szívbõl ajánlom neked.kedves, megbízható jó humorú doki:-) Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Rákszûrést mindenképp szeretnék csináltatni, viszont az ultrahangos vizsgálatra nem biztos, hogy szükség van/lesz.
A kérdező hozzászólása: Kedves második Válaszoló! Megadnád a telefonszámát a doktor úrnak privátban? Nagyon megköszönném!
Írtam privit:-)

Ha valaki rendszeresen jár rákszűrésre, és felsértik a méhnyakat, lehet attól méhnyakrákja? Bővebben lent!

Legjobb válasz: Ez hülyeség. Ha rendszeresen elvágom az ujjam, vagy szedem a szemöldököm, azzal is "sérülést" okozok a bõröm felszínén. De biztos nem ettõl lehetnék rákos. Rákszûrésre alap esetben évente kell menni. Kb. annyira sértik meg a méhszájat, mintha egy fésût 3-4X meghúznál a kézfejeden. Csak mivel ott más hámok vannak, mint a külsõ bõrtakarón, vérzékenyebb. Nyugodtan menj el!

Ez hülyeség. Ha rendszeresen elvágom az ujjam, vagy szedem a szemöldököm, azzal is "sérülést" okozok a bõröm felszínén. De biztos nem ettõl lehetnék rákos. Rákszûrésre alap esetben évente kell menni. Kb. annyira sértik meg a méhszájat, mintha egy fésût 3-4X meghúznál a kézfejeden. Csak mivel ott más hámok vannak, mint a külsõ bõrtakarón, vérzékenyebb. Nyugodtan menj el!
Igaza van az elsõnek, ha mondjuk naponta mennél rákszûrésre még el is lehetne képzelni h nem tud begyógyulni a helye és elrákosodik, de jobb esetben évente megy az ember. Én 3 havonta járok már 2 éve, mert magas kockázatú hpv-t találtak nálam. Az eredeti kérdés pedig kicsit túl van reagálva: nekem mindig szól a dokim rákszûrésnél h egy icipicit vérezni fogok, ne aggódjak, csak miatta van. Szépen járj rákszûrésre, nem attól lesz bajod, hanem attól ha nem jársz. 29/L
Hülyeség és a vérzéssel sem jár minden esetben, én évente járok, eddig még sohasem véreztem!
Jézusom bmeg, ekkora baromságot már rég hallottam. Mi a francért csinálnának rákszûrést, ha azzal okoznának rákot? Nyilván voltak arra utaló vizsgálatok, hogy mekkora elõnyt jelent a rendszeres szûrés.
A kérdés lényege az, hogy a nagyon gyakori rákszûrés tud-e akkora sebet ejteni, ami nem tud begyógyulni és így elrákosodhat. És ha ez elképzelhetõ, akkor milyen gyakoriság mellett alakulhatna ez ki.
Az biztos, hogy minden ami sebet okoz, az hajlamosít a rákra, de a kozkázat még mindig sokkal kisebb, mint az idéjében felfedezett rendellenesség. Nyilván nem kell havonta rékszûrésre menni, mert az már komolyabb tényezõ lenne.
Minden sérülés káros a szervezetnek, de nem osszemérhetõ a szûrés kihagyása miatti kockázattal.

Egy szimpla rákszűrésen észre veszi a nőgyógyász ha valaki pl.3 hónapos terhes, anélkül hogy arra külön megkérnék?

Legjobb válasz: sztem igen mert nekem mindig megtapogatja a pocakomat hogy minden a helyén van -e és évente kétszer van ultrahang is amikor a fogamzásgátlót felirja mindig uh-zik hisz akár baleset is történhet és akkor esetleges terhességre nem írja fel hasból a gyógyszert . szv. ha igazán odafigyel rád az orvosod és szakít rád idõt nem futószallagon megy a rendelés akkor a negyedórás bent tartózkodás alatt van kenetvétel , hasi tapintás és uh. észre kell hogy vegye a korai várandósság jeleit.

sztem igen mert nekem mindig megtapogatja a pocakomat hogy minden a helyén van -e és évente kétszer van ultrahang is amikor a fogamzásgátlót felirja mindig uh-zik hisz akár baleset is történhet és akkor esetleges terhességre nem írja fel hasból a gyógyszert . szv. ha igazán odafigyel rád az orvosod és szakít rád idõt nem futószallagon megy a rendelés akkor a negyedórás bent tartózkodás alatt van kenetvétel , hasi tapintás és uh. észre kell hogy vegye a korai várandósság jeleit.
Mivel eleve azzal kezdi a ceremóniát, hogy utolsó menzesz idõpontját kell közölnöd, igy elég nehéz afelett elsiklani, hogy 3 hónappal ezelõtt volt!
Én 4 hetesen voltam doiknál rákszûrésen (akkor még nem maradt ki pont a mensim). Megtapogatta a hasam, de nem szólt semmit. Levette a mintát, én meg mentem haza. Aztán 1-2 nap múlva nem jött meg, csináltam tesztet, pozitív lett, így mentem a dokihoz vissza. Mondta még nincs meg a rákszûrés eredménye, én meg azt hogy nem is azért jöttem. :) De egy három hónapos terhességnél csak több változás van már, elvileg meg kellene éreznie.
Persze, hogy észreveszi.Nekem minden alkalommal volt uh is...de nem gondolom, hogy baj, hiszen 3 hónapos terhességnél már vannak kötelezõ vizsgálatok is.
Igen, észreveszi, akkor már jócskán megnövekedett a méh a normálishoz képest.

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek egyszer a HPV tenyésztés kimutatta a vírust, akkor minden rákszűréskor ez kimutatható lesz, vagy van esetleg lehetőség arra, hogy a szervezet valahogyan kilökje magából? Köszönöm a válaszát!

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek egyszer a HPV tenyésztés kimutatta a vírust, akkor minden rákszűréskor ez kimutatható lesz, vagy van esetleg lehetőség arra, hogy a szervezet valahogyan kilökje magából? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: egy kislány!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzést a szervezet egészséges immunrendszere idővel leküzdi, azonban ennek ideje egyénenként eltérő lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzést a szervezet egészséges immunrendszere idővel leküzdi, azonban ennek ideje egyénenként eltérő lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek egyszer a HPV tenyésztés kimutatta a vírust, akkor minden rákszűréskor ez kimutatható lesz, vagy van esetleg lehetőség arra, hogy a szervezet valahogyan kilökje magából? Köszönöm a válaszát!

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek egyszer a HPV tenyésztés kimutatta a vírust, akkor minden rákszűréskor ez kimutatható lesz, vagy van esetleg lehetőség arra, hogy a szervezet valahogyan kilökje magából? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: egy kislány!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzést a szervezet egészséges immunrendszere idővel leküzdi, azonban ennek ideje egyénenként eltérő lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzést a szervezet egészséges immunrendszere idővel leküzdi, azonban ennek ideje egyénenként eltérő lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
