Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a menstruációja, akkor (16 db)

Megfelelõ védekezés mellett nem leszel terhes:)
Hát, attól függ mivel védekezel...?
nincs kizart terhesseg csak kis eselyu max ha gazsprevel vedekezel a pasi ellen 5 meterrol akkor kizárt!!!

Ha valaki terhes de megjön neki a menstruációja akkor ugyanolyna mint elötte? Mennyi ideig tart az álmenstruáció?

Legjobb válasz: Sokkal kevesebb, és nem vér, hanem inkább barna. Nekem volt aznap, ahogy meg kellett volna jönnie, aztán 2 napig semmi, utána megint barna 1 napig. Utána meg semmi.

Sokkal kevesebb, és nem vér, hanem inkább barna. Nekem volt aznap, ahogy meg kellett volna jönnie, aztán 2 napig semmi, utána megint barna 1 napig. Utána meg semmi.
Nem igazán. A terhesség és a normális idõben jelentkezõ, normális mennyiségû és jellegû vérzés nem igazán összetartozó fogalmak. Inkább csak pecsételgetés, barnázás fordulhat elõ terhesség esetén. Nekem pl a nem várt napján volt egy vérfolt, másnap ugyanannyi, utána két napig semmi, és utána még egy folt. A szomszédomtól majd nem félidõsen derült ki, hogy terhes. Minden hónapban volt valamennyi vérzése, de már az elsõ gyanúsan kevés és más volt mint megszokott, de teszt akkor még negatív volt. Tehát nincs mindenkire érvényes szabály, hogy ki mennyi ideig és mennyire vérzik.
Nem olyan sokkal kevesebb és világosabb és rövidebb ideig is tart.
Anyukám mikor engem hordott a szíve alatt, még menstruált 1x. Akkor ment orvoshoz, mikor kimaradt neki és én akkor már 3. hónapja ott voltam. Nem vett észre semmit az álmensibõl, nem volt másabb mint a normál. De szerintem ezt egyéne válogatja, nem vagyunk egyformák.

Valaki lehet akkor is várandós, hogy ha megvan a menstruációja?

Hallottam már olyanról, hogy valakinek nem késett semennyit sem a menstruációja, meg jött neki ugyanúgy ahogyan szokott, és terhesség alatt is meg volt neki. ilyen el?fordulhat? lehet attól tartani, hogyha meg jön a havi menstruáció, akkor is lehet valaki várandós?

Legjobb válasz: igen, lehet. van, akinek 3x is megjött a terhesség alatt.

igen, lehet. van, akinek 3x is megjött a terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: orvosnál nem voltam, de teszteltem :) negatív lett így 2 hónap távlatából, szóval remélem most már nincs min aggódnom :)
A kérdező hozzászólása: oké :) leírom. várom már hogy végre meg tudjam, hogy mi is van most :) :)
nemhiszem hogy terhes vagy:) de kedden ha mész orvoshzo utána ird le mi volt kérlek:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kb. 2hónapja voltunk együtt a barátommal, és megjött a menstruációm, de sokkal kevesebb volt mint az elõtt, aztán nemrég megjött ugy ahogy régebben... csináltam kb. 1 hónapja 2tesztet mind a kettõ negativ lett, és semmi jelét nem látom a terhességnek, de kedden az orvosnál fogok kezdeni. azért ha valakinek valamilyen észrevétele van a dologgal kapcsolatban, akkor válaszaitokat irjátok le :)
Nekem van 3 lányom és közülük az egyik menzesz alatt fogant, igaz h a végefelé jártam már, de véreztem, a 3. lányomnál véreztem az elsõ 3 hónapban. az elsõ menzesz épp olyna volt mint általában, viszont a másik 2 alkalommal már kevesebb volt mint szokott. Ebbõl már éreztem h valami van:) Szóval lehet valaki terhes akkor is ha menstruál, de az biztos h nem úgy menstruál mint elõtte.
Nos, ismeretségi körömben 2 emberrõl tudok, akik azt mondták megjött neki terhesség közben, és h jaj szegények õk nem tudtak semmirõl, és már ugye nem lehetett abortálni. (Jelenleg anyuka mind2 17 éves fejjel.) Nos, hazugság. Mármint a jelenség nyilván létezik. Van olyan ritkán h megjön...de(!) az nem ugyanolyan, szóval bõven van különbség, és aki ezt nem veszi észre, vagy elbagatellizálja, és homokba dugja a fejét, az szimplán hülye. 21/F
A kérdező hozzászólása: és nagy ilyenre az esély?
helyesbitve tudok egy 3 hónapig menstruáló anyáról..(kislány)-.-'xDUgy kellett neki
én is tudok egy 3hónapos menstruáló terhes LÁNYról
jolvan akkor megnyugodhatsz:)
Elvileg igen.
Igen, de vannak esetek, amikor terhesség elsõ pár hónapjában van vérzés a menzi idején.

Ha valakinek megjön a menstruációja akkor lehetséges, hogy a hasa is megy?

Hallottam már arról , hogy valaki olyan rosszul viseli a menstruációt, hogy a hasa görcsöl, hány, megy a hasa na meg ilyenek. Elképzelhet?,hogy nekem is ilyen van?

Legjobb válasz: Ez nálam is elõfordul. Pedig nincsenek is nagy görcseim és mégis hasmenésem van. Kellemetlen ügy.

Ez nálam is elõfordul. Pedig nincsenek is nagy görcseim és mégis hasmenésem van. Kellemetlen ügy.
A hormonok miatt van. Most ne kérdezd meg, h milyen hormonok, de attól. Ez kb olyan , mint terhességnél lassul a bélmozgás, de szülés után visszaáll normálra.
Nem tudom mi lehet az összefüggés. Elég baja van olyankor az embernek és akkor még a hasa is megy...
A kérdező hozzászólása: nem tudom csak sok embernél van így És õk meg mesélték nekem.
nekem is sajnos. de mi lehet az összefüggés a kettõ között?
nekem is szokott:( 18/l
Igen.
nekem is mindig megy, elsõ 2 napon
Nekem nem szokott O.o
Megy ám a has. Ma reggel még munkából is el késtem egy ilyen elsõ napos kálvária miatt.
nekem is mindig megy a hasam, de csak egy napig szerencsére
Sokszor van nálam is, hogy 1-2 napig megy a hasam, bár nem vészes. A görcsölés is elviselhetetlen az elsõ napokban, hányigerem 1 vagy egy fél napig van néha. Sajnos ilyenek a hormonok. :S
Miért maradna? Dehogy is marad abba.
Nem. A beágyazódásig még 7-10 nap. Addigra elmúlik a menstruáció.
Nem.
Menstruáció alatt nem eshetsz teherbe ha rendszeres a mensesed.
Az utolsónak: ez nagy tévedés, spontán peteérés mindig lehet, és ebböl következöen terhesség is.

Ha valaki terhes de mellette megjön a menstruációja akkor van méhnyálkahártya leválás?

Azt tudom,hogy "normális esetben"a menstruációs vérben lehetnek kis darabkák a méhnyálkahártyából.

Legjobb válasz: Nemcsak hogy lehetnek benne darabok, hanem maga a levált méhnyálkahártya távozik menstruációkor. Igen, elõfordulhat, hogy a terhesség elsõ trimeszterében leválik a méhnyálkahártya egy darabja, ez még nem okoz automatikus vetélést, de mindenképpen orvoshoz kell vele menni.

Nemcsak hogy lehetnek benne darabok, hanem maga a levált méhnyálkahártya távozik menstruációkor. Igen, elõfordulhat, hogy a terhesség elsõ trimeszterében leválik a méhnyálkahártya egy darabja, ez még nem okoz automatikus vetélést, de mindenképpen orvoshoz kell vele menni.

Ha valakinek rendszeres a menstruációja, akkor ugye az nem feltétlen jelenti azt, hogy van is pé-e? Vagy igen? Mi számít rendszeres mensinek?

Legjobb válasz: Szia! Igen a rendszeres mensi nem jelenti azt, hogy peteérés is van. Ha figyeled a hõmérsékletedet vagy a hüvelyváladékot abból kiderülhet. Zita West Gyermeket szeretnénk cimû könyve bõvebben foglalkozik a témával.

Szia! Igen a rendszeres mensi nem jelenti azt, hogy peteérés is van. Ha figyeled a hõmérsékletedet vagy a hüvelyváladékot abból kiderülhet. Zita West Gyermeket szeretnénk cimû könyve bõvebben foglalkozik a témával.

Ha valakinek kimarad a menstruációja 1-2 hónapban, akkor nincs peteérése?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nincs. Sõt egyes hormonális betegségeknél elõfordul, hogy akkor sincs peteérés, ha van menstruáció vagy csak nagyon ritkán, évente 1-2 alkalommal. (pl.: pcos) De ezt nem ilyen egyszerû azért 100 %-osan kijelenteni, mert a hormonrendszer bonyolult és óráról órára változik.

Nagy valószínûséggel nincs. Sõt egyes hormonális betegségeknél elõfordul, hogy akkor sincs peteérés, ha van menstruáció vagy csak nagyon ritkán, évente 1-2 alkalommal. (pl.: pcos) De ezt nem ilyen egyszerû azért 100 %-osan kijelenteni, mert a hormonrendszer bonyolult és óráról órára változik.
Vagy folyamatosan érnek úgy a petesejtjei, hogy a progeszteronszint nem esik le, bár ez nagyon ritka.

Ha valakinek egyáltalán nem jön meg a menstruációja 16 éves koráig, akkor annak már nem is fog?

VAgy ha nem jön meg , akkor adnak valami gyógyszert amitől megjön? Nekem már megjött, nem ezért kérdem. A barátnőmnek még nem, de sokszor fáj a hasa. SZerintetek miért?

Legjobb válasz: Gyógyszer hatására meg kell jönnie. Csak akkor nem jönne meg, ha az illetõ hermafrodita. (Magzati korban a herék nem ereszkedtek le, így kívülrõl úgy néz ki, mint egy lány, de nem fog soha életében menstruálni sem, és megtermékenyülni sem.)

Gyógyszer hatására meg kell jönnie. Csak akkor nem jönne meg, ha az illetõ hermafrodita. (Magzati korban a herék nem ereszkedtek le, így kívülrõl úgy néz ki, mint egy lány, de nem fog soha életében menstruálni sem, és megtermékenyülni sem.)
Ha valaki 16 éves koráig nem menstruál annak el kell menni orvoshoz, és gyógyszerrel segítenek, hogy menstruáljon.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy az is közrejátszik hogy megkapta a méhnyakrák elleni oltást.nem tudom...
16 évre mondják az átlagot, ameddig meg kell jönnie, de van akinek késõbb jön meg. Talán csak késõn-érõ típus, de ha fájni szokott a hasa, akkor érdemes elmennie egy nõgyógyászhoz, hogy nehogy a késõbbiekben mégsem jönne meg. A nõgyógyász megvizsgálja, megnézi, hogy miért nem jön meg. Ha semmi gond, akkor csak várni kell, esetleg ad egy gyógyszert, amitõl megjön. Ha valami gond van, akkor kikezeli, és így meg fog jönni neki. A jövõ hét folyamán ejtsen meg egy látogatást a dokinál.
A kérdező hozzászólása: Ezt most csak kíváncsiságból: olyan eset van , hogy az embernek soha sem jön meg élete folyamán, gyógyszer hatására sem?
16 éves korig ha nem jön meg, akkor tanácsos dokihoz menni. De ez még nem jelenti azt, hogy sose fog menstruálni. Lehet, hogy az égvilágon semmi baja, egyszerûen késõn érik és kész. De lehet olyan probléma, amit kezelni kell.
Van, pl. ha vmi miatt nem fejlõdik ki a méhe. De azért ez igen csak ritka, meg lettek volna már egyéb tünetei is.
kb 17 éves koráig meg kellene jönni, ha nem jön, akkor el kellene menni egy nõgyógyászhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!