Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a menstruációja, (34 db)

Megfelelõ védekezés mellett nem leszel terhes:)
Hát, attól függ mivel védekezel...?
nincs kizart terhesseg csak kis eselyu max ha gazsprevel vedekezel a pasi ellen 5 meterrol akkor kizárt!!!

Milyen vizsgalatot szokot a nogyogyasz vegezni valakin ha kesik a menstruacioja es meg szuz? (14\L)

Legjobb válasz: semmilyent, ha az illetõ 14 éves gyerek, mivel ez teljesen normális dolog hormonálisan még nem teljesen érett tinilányoknál

semmilyent, ha az illetõ 14 éves gyerek, mivel ez teljesen normális dolog hormonálisan még nem teljesen érett tinilányoknál
Ha kevesebb mint 6 hónapja volt az elõzõ menstruációd, akkor az még nem baj. http://www.naprendelo.hu/tudni-szeretne-fiataloknak-az-elso_.. Itt egy cikk a nõgyógyászati vizsgálatról.

Valaki lehet akkor is várandós, hogy ha megvan a menstruációja?

Hallottam már olyanról, hogy valakinek nem késett semennyit sem a menstruációja, meg jött neki ugyanúgy ahogyan szokott, és terhesség alatt is meg volt neki. ilyen el?fordulhat? lehet attól tartani, hogyha meg jön a havi menstruáció, akkor is lehet valaki várandós?

Legjobb válasz: igen, lehet. van, akinek 3x is megjött a terhesség alatt.

igen, lehet. van, akinek 3x is megjött a terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: orvosnál nem voltam, de teszteltem :) negatív lett így 2 hónap távlatából, szóval remélem most már nincs min aggódnom :)
A kérdező hozzászólása: oké :) leírom. várom már hogy végre meg tudjam, hogy mi is van most :) :)
nemhiszem hogy terhes vagy:) de kedden ha mész orvoshzo utána ird le mi volt kérlek:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kb. 2hónapja voltunk együtt a barátommal, és megjött a menstruációm, de sokkal kevesebb volt mint az elõtt, aztán nemrég megjött ugy ahogy régebben... csináltam kb. 1 hónapja 2tesztet mind a kettõ negativ lett, és semmi jelét nem látom a terhességnek, de kedden az orvosnál fogok kezdeni. azért ha valakinek valamilyen észrevétele van a dologgal kapcsolatban, akkor válaszaitokat irjátok le :)
Nekem van 3 lányom és közülük az egyik menzesz alatt fogant, igaz h a végefelé jártam már, de véreztem, a 3. lányomnál véreztem az elsõ 3 hónapban. az elsõ menzesz épp olyna volt mint általában, viszont a másik 2 alkalommal már kevesebb volt mint szokott. Ebbõl már éreztem h valami van:) Szóval lehet valaki terhes akkor is ha menstruál, de az biztos h nem úgy menstruál mint elõtte.
Nos, ismeretségi körömben 2 emberrõl tudok, akik azt mondták megjött neki terhesség közben, és h jaj szegények õk nem tudtak semmirõl, és már ugye nem lehetett abortálni. (Jelenleg anyuka mind2 17 éves fejjel.) Nos, hazugság. Mármint a jelenség nyilván létezik. Van olyan ritkán h megjön...de(!) az nem ugyanolyan, szóval bõven van különbség, és aki ezt nem veszi észre, vagy elbagatellizálja, és homokba dugja a fejét, az szimplán hülye. 21/F
A kérdező hozzászólása: és nagy ilyenre az esély?
helyesbitve tudok egy 3 hónapig menstruáló anyáról..(kislány)-.-'xDUgy kellett neki
én is tudok egy 3hónapos menstruáló terhes LÁNYról
jolvan akkor megnyugodhatsz:)
Miért maradna? Dehogy is marad abba.
Nem. A beágyazódásig még 7-10 nap. Addigra elmúlik a menstruáció.
Nem.
Menstruáció alatt nem eshetsz teherbe ha rendszeres a mensesed.
Az utolsónak: ez nagy tévedés, spontán peteérés mindig lehet, és ebböl következöen terhesség is.

Ha valakinek fiatal korban több ideig nem jön meg a menstruációja és nem megy orvoshoz milyen következménye lehet?

Legjobb válasz: 17 éves koráig semmi baj, ha nem jön meg, utána viszont érdemes megmutatnod magad, sose lehet tudni, annak ellenére, hogy ismerek olyan lányt akinek 18 éves korában jött meg, pedig semmi baja nem volt.

17 éves koráig semmi baj, ha nem jön meg, utána viszont érdemes megmutatnod magad, sose lehet tudni, annak ellenére, hogy ismerek olyan lányt akinek 18 éves korában jött meg, pedig semmi baja nem volt.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy megjön párszor és utána pl. nem jön meg 6 hónapig, hónapig, esetleg 1 évig.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapig, 8 hónapig *
17 éves korodig ez nem probléma, nekem pl. 8 hónapig kimaradt annak idején, viszont utána egybõl szabályos lett.
A kérdező hozzászólása: Nekem 6, 5 hónapja nem jött meg és kicsit aggódom. Itt a gyakorikérdéseken meg csomó mindenki azt mondja, hogy 6 hónap után orvoshoz kell menni... 14L
Hát abból baj biztosan nem lesz, ha elmentek a gyerek, vagy tini nõgyógyászatra, de azt fogják mondani, hogy várjál türelemmel. Keressetek egy nõi dokit elsõ alkalommal, úgy elviselhetõbb lesz.

Igaz az, h ha valakinek rendszertelen a menstruációja, nehezebben esik teherbe? Ha igen, miért? (20\L)

Eszemben sincs védekezés nélkül csinálni, csak olvastam valahol és érdekel.Nekem még mindig nagyon rendszertelen

Legjobb válasz: Ez egy komoly kérdés?

Ez egy komoly kérdés?
A kérdező hozzászólása: igen az..és azért kérdezem, mert az internet tele van marhasággal..de valahol nagyon állították, h emiatt nehezebb teherbe esni.. igazság szerint én ezt úgy értettem, h nem tudni, mikor van peteérés...de feltettem ide, hátha valaki ad rá választ..csak kíváncsiságból kérdezem
Szia. Igen valószínûleg a peteérés miatt nehezebb a teherbe esés.:) Kívánom a legjobbakat!
Igen, mert akinek rendeszertelen a peteérés kis késhet vagy hamarább lehet pár nappal.
Az igaz, hogy nehezebb teherbe esni, de erre ne alapozz, ha te nem szeretnél terhes lenni! Éppen azért ne, mert az össze-vissza ciklusok kiszámíthatatlanok peteérés szempontjából, mert néha azért van! Egyébként azért nehezebb, mert legtöbbször ilyen ciklusban nincs peteérés vagy a hormonok nem megfelelõen mûködnek a fogantatáshoz. Remélem tudtam segíteni! :)
A rendszertelen menstruáció egy felnõtt(!!) nõ esetében azt jelzi, hogy valami zavar van a szervezetében. Ennek számos oka lehet. A nõi ciklus elég bonyolult és összetett hormonális, idegrendszeri, fizikai tényezõk alapján mûködik normálisan, vagyis rendszeresen. A nehezebb teherbeesést tehát nem az okozza/okozhatja, hogy nehezebb "célbatalálni" a megfelelõ alkalommal. Sokkal inkább az, hogy azok a zavarok, amelyek a rendszertelen vérzést okozzák, együttjárhatnak azzal, hogy nincs peteérés. Vagy ha van is, az esetleg megtermékenyült petesejt nem tud beágyazódni, illetve elhal a terhesség, mert a hormonális háttér nem megfelelõ a megmaradásához. Ha nem akarsz gyereket, védekezz a teherbeesés ellen megfelelõ módon. A rendszertelen vérzésed okát viszont vizsgáltasd ki mindenképpen. Igaz, hogy ez nem olyan, mint egy fogfájás, amivel az ember kénytelen elmenni orvoshoz. De a tested azt jelzi, hogy valami nincs rendben nálad, és ezen szakember tud segíteni.

Ha valakinek megvan a menstruációja csinálhatnak neki kismedencei ultrahangot?

Mindent ugyanúgy lehet látni ilyenkor is?

Legjobb válasz: ha nem hüvelyi akkor igen.

ha nem hüvelyi akkor igen.
Persze, de azért nem árt ha szólsz, hogy megvan
Persze, alhasit mindenképp.

Ha valaki terhes és mégis megjön a menstruációja, mennyiben különbözik az átlag mensitől?

Görcsölés, intenzitás, szín, stb...? Sok késés után most jött meg. Eléggé görcsölni kezdtem, viszont annyi jel utalt terhességre. Most nem tudom, bevegyek-e görcsoldót vagy sem (hátha mégis.. és akkor ártok) Tudnátok tapasztalatokat írni? Köszi

Legjobb válasz: Csak rövid ideig tarthat, és kevés mennyiségben, inkább barnázgatás, rózsaszínû menstruáció. csináltál tesztet? kellene, és orvoshoz is kellene menni, ha pozitív lesz, de görcsölsz. Ne izgulj, minden rendben lesz! Sok szerencsét!

Csak rövid ideig tarthat, és kevés mennyiségben, inkább barnázgatás, rózsaszínû menstruáció. csináltál tesztet? kellene, és orvoshoz is kellene menni, ha pozitív lesz, de görcsölsz. Ne izgulj, minden rendben lesz! Sok szerencsét!
Csinálj tesztet, és menj orvoshoz. A terhesség alatti "mensi" nem lehet élénkpiros, csak fakó, inkább barnás folyás és mennyiségre is igen kevés. Görcsökkel meg nem jejjelmzõ, hogy járna. Ha fennál a terhesség lehetõsége, ne vegyél be bogyót, inkább sürgõsen menj orvoshoz!!

Hogy lehet úgy teherbe esni ha valakinek még nem jött meg a menstruációja?

ezt nem értem....

Legjobb válasz: Hol hallottál ilyenrõl? Biológiailag nem igen magyarázható.

Hol hallottál ilyenrõl? Biológiailag nem igen magyarázható.
Úgy, hogy azt nem lehet tudni, hogy mikor van az elsõ peteérés. Ha akkor szexelnek védekezés nélkül, úgy lehet teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: 1ik barátnõmet meghúzta 1 fiú, de még soha nem jött meg neki.. aztán az anyja elrángatta nõgyógyászhoz, és ott azt mondták neki h akkor is teherbe eshet..... de mind tudjuk, ez nem lehetséges, szal nem értettem h ez a nõ aki vizsgálta vagy be volt baszva, vagy nme tom :DD
Nem a nõdoki volt [email protected], hanem te vagy idióta. Akkor is lehet terhes, ha még nem menstruál, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor következik be az elsõ peteérés, sõt, az aktus hatására spontán is bekövetkezhet.

Ha valakinek egymas utan 3-szor megjott a menstruacioja, es most meg 28-35 napban van, meg nem jott meg, vizsgaidoszakban, terhesseg nem lehet igaz? Mert 3-szor megjott? Stressz, ilyesmi?

Legjobb válasz: Kérdés, h. az utolsó menstruációd óta volt-e szex. Ha nem, akkor tuti nem vagy terhes, és a stressz eltolhatja picit. De ha aggódsz, egy tesztet csinálhatsz.

Kérdés, h. az utolsó menstruációd óta volt-e szex. Ha nem, akkor tuti nem vagy terhes, és a stressz eltolhatja picit. De ha aggódsz, egy tesztet csinálhatsz.
Örülök neki, és biztosan nincs gond, csak még picit összevissza a ciklusod. Be fog állni az idõ múlásával, de ha nagyon zavar, doki segíteni tud neked! Szóval nyugi, nem vagy terhes, ez biztos :)
A kérdező hozzászólása: mar biztos nincs semmi baj igaz ?
A kérdező hozzászólása: megjott .
Csinálj egy tesztet, ha aggódsz! mikor kellett volna megjönnie?
A kérdező hozzászólása: meg mindig nem jott meg :/ ugy-e biztos hogy nincs semmi baj ? nyugtassatok meg legszgyi , hogy ha mar 3-szor megjott , nincs semmi baj
A kérdező hozzászólása: koszi :)
Ha azóta már 3x megjött, akkor nincs gond :) Ha ilyesmi történne, akkor barátodat kérd meg legközelebb, h. jó alaposan mosson kezet, mielõtt odapiszkál ;) Ha amúgy is rendszertelen, ne aggódj, nem vagy terhes, legközelebb pedig okosan, kézmosás! Vagy egyéb védekezés!
A kérdező hozzászólása: es meg nem rendszeres .
A kérdező hozzászólása: meg szuz vagyok , 15 eves , csak oral volt . attol feltem ezelott 3 mensi ota , hogy lehet ha volt a baratom ujjan egy kis elovaladek . de nem biztos hogy volt . azota megjott 3-szor . most is 2 napja kb. ereztem , hogy kell megjojjon a menstruaciom , de nem jott meg , az utolso 2 honapban 28-29 - edik napon jott meg kb . hasam se nott azota . nincs semmi baj igaz ?
A kérdező hozzászólása: nem volt szex .
A kérdező hozzászólása: koszi , kedves vagy :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!