Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a magzatvize, az (8 db)

Ha szivárog vagy csöpög a magzatvíz az folyamatosan jön és mennyi vízzel jár? Ha valaki nem veszi észre baj lehet belőle, vagy előbb utóbb jönnek a fájások?

Legjobb válasz: Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!

Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!
10 hete, délután fél kettõkor kimentem pisilni, végeztem, és úgy éreztem mintha bepisiltem volna, visszamentem a Wc-re, és láttam egy nagy vizes foltot!azt hittem bepisiltem!1-2perc után viszont elkezdet ömleni a víz belõllem, akkor már tudtam, hogy ez mi!este fél7 után kezdõdtek a fájások!érdekes édeskés szaga(illata)van!eleinte csak úgy ömlött, jó félóra múlva mikor a többség kifolyt akkor tudtunk elindulni a kórházba, de mire odaértünk(kb.10 perc)megint tiszta víz volt mindenem!egész vajúdás alatt folyt a víz, merthogy újratermelõdik valamennyi!
A kérdező hozzászólása: Nekem is kb. egy tenyérnyi víz volt a bugyimon, de azóta semmi, fáj a derekam, de szerintem ettõl többet kellene éreznem!UGYE?

Ha valakinek pisilés közben megy el a magzatvize azt hogy veszi észre?

Legjobb válasz: Úgy, hogy a pisilést vissza tudja tartani, el tudja állítani, a magzatvizet meg egyáltalán nem. Az jön magától ameddig van.

Úgy, hogy a pisilést vissza tudja tartani, el tudja állítani, a magzatvizet meg egyáltalán nem. Az jön magától ameddig van.
Épp az elõbb olvastam valakit (itt a gyakori kérdéseken), aki nem vette észre, és az orvos sem. Szerencsére nem lett baj :)
Én egy éve szültem, és pld. nekem fogalmam sincs, hogy mikor ment el a magzatvíz, és hogy magától elment-e egyáltalán, én 3 perces fájásokkal indítottam, (erre ébredtem), és zuhanyoztam is, pisiltem is, szóval nem tudom, mikor ment el...
én pisilni keltem fel.Hallottam 1 kis kattanást, majd elkezdett lassan folyni, azt hittem bepisiltem:) , de közben még pisilnem kellett. Tanácstalan voltam, de fél óra múlva olyan fályásaim lettek, hogy nem bírtam állni.Irány a kórház. 2 óra múlva meglett a fiam:)
Ha épp pisilés közben megy el akkor azért fogd észrevenni mert rengeteg fog jönni, kb. annyi mintha egy fél vödör vizet kiöntenél. Ha meg csak lassacskán folydogál akkor az folyamatosan jönni fog szóval nem csak amikor pisilsz, így értelemszerûen észreveszed, hogy állandóan vizes a bugyid. :/

Ha valakinek sok a magzatvize, az mit takar?

Legjobb válasz: szia, Általában akkor szokott több lenni a magzatvíz, ha a baba nem nyel elegendõ mennyiséget. De a dokid többet tud errõl mondani.

szia, Általában akkor szokott több lenni a magzatvíz, ha a baba nem nyel elegendõ mennyiséget. De a dokid többet tud errõl mondani.
Az is lehet, hogy semmi különöset nem jelent, de ellenõriztesd a vércukrodat (terheléses vizsgálattal!), mert a legtöbb esetben a magas cukor miatt lesz több a víz! Ha attól van, helyre kell hozni, mert az árthat a babának! De nem ijeszgetni akarlak, van egy csomó olyan eset, amikor mindent végigvizsgálnak és nincs oka.
szia én 26 hetes vagyok és nekem is sok a magzatvizem. lehet magasabb vércukorszint miatt, de sajnos fejlõdési rendellenesség is okozhatja. Engen teljesen végigvizsgáltak és a babát is, hála az égnek mindent rendben találtak. Az orvosod biztosan továbbküldött vizsgálatokra. Ne idegeskedj, nekem azt mondták, az esetek többségében nincs válasz. Egyébként az sokkal nagyobb gond, a kevés a magzatvíz.

Milyen az, ha valakinek szivárog a magzatvize? Csak pár csepp vagy jelentősebb mennyiség? Meg lehet különböztetni a terhességi folyástól?

Legjobb válasz: Ha csak szivárog,csak kevés,és nekem mikor sárgás fehéres folyással mentem dokihoz,azt kérdezte nem lehet-e a magzatvíz.Szval ezekszerint ilyen jellegû(nekem szerencsére nem az).Neked mi a tüneted?

Ha csak szivárog, csak kevés, és nekem mikor sárgás fehéres folyással mentem dokihoz, azt kérdezte nem lehet-e a magzatvíz.Szval ezekszerint ilyen jellegû(nekem szerencsére nem az).Neked mi a tüneted?
Olyan érzés mintha pisilnél, csak nem tudod szabályozni. Lehet állítólag kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami kimutatja, hogy a magzatvíz szivárog-e, de elég drága. Egyszerûbb ha ilyen gyanud van, ha felkeresel egy orvost és megvizsgáltatod magad.

Ha valaki terhes és elmegy magzatvízvélelre, aa magzatvíz vétel után fáj a feje és nem érzi jól magát az rosszat jelent?

Csak úgy kérdeztem

Legjobb válasz: Szedjél mg-ot, nekem is kellet szedni elõtte és utána. Bár nekem nem volt se fejfájásom, se görcsöm, de gondolom ezt megelõzendõ mondták. A fejed ezer dologtól fájhat pl az idegeskedéstõl is.

Szedjél mg-ot, nekem is kellet szedni elõtte és utána. Bár nekem nem volt se fejfájásom, se görcsöm, de gondolom ezt megelõzendõ mondták. A fejed ezer dologtól fájhat pl az idegeskedéstõl is.
akkor meg mit érdekli
A kérdező hozzászólása: és görcsöl a hasa
nem feltételenûl.pihenj sokat.Én három napig otthon maradtam és feküdtem
de õ csak úgy kérdezi...nem mondta, hogy vele történt...anyám...olvassátok már el az EGÉSZET

Ha úgy indul meg a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz, akkor tényleg azonnal le kell feküdni? De akkor hogy megy be valaki a kórházba?

Akkor mindenképpen mentõt kell hívni, vagy mit csinálnak?

Legjobb válasz: nem kell lefeküdni.Az hiszem ez csak akkor veszélyes,ha a baba faros,vagy haránt fekszik,mert így elõre eshet a köldökzsinór.

nem kell lefeküdni.Az hiszem ez csak akkor veszélyes, ha a baba faros, vagy haránt fekszik, mert így elõre eshet a köldökzsinór.
Nekem is elfolyt a magzatvizem anno (3éve) és nem feküdtem utána, mentem átöltözni, hivtam a párom, leültem, megvártam mig lefürdik és utána kocsiba ültünk, mentünk a kórházba, de még utána se feküdtem, csak mikor ctg-re raktak a szülésznõk, aztán keltem fel, mert feküdni volt a legrosszabb mikor már erõsödtek a fájások. A szülésznõk a járkálást javasolták, a gravitáció meg ez az amaz, de nekem ülve volt jó, közben szorongattam a párom kezét. Szerintem nem lesz baja a babának, ha nem fekszel, gondolom akkor is folyik ki a magzatviz ha fekszel, nemcsak ha ülsz vagy állsz.
Ha elfolyik a magzatvíz, azonnal kórházba kell menni, ha van fájás, ha nincs. Ha nincs, akkor hamarosan lesz. Ma volt itt a védõnõm és pont arról beszéltünk, mikor kell megindulni rögtön a kórházba. A víz elfolyása mellett még a vérzés jelentkezése ilyen. Ha nem folyt el a m.víz, nem vérzel, elegendõ 5-10 perces fájásokkal menni. Ha hamarabb mész, az sem gond. Ha nincs kocsitok, akkor érdemes mentõt hìvni. A mentõ érkezéséig próbálj pihenni. Ha van autó, de elfolyt a víz, akkor is inkább a mentõ tanácsos. Ezeket az orvosom is megerõsítette, illetve a szülésfelkészítõ könyvekben is így szerepel.
nekem is elfolyt a víz. Hajnal fél 3-kor. Hívtam a dokimat, mondta, hogy nyugodtan készüljek el, nem kell sietni. Hó és köd is volt. Kb. fél 4-re értünk be a kórházba. 20 km-re van tõlünk a kórház. Jó idõben 15-20 perc, így 30 volt.
Elsõ vagyok, a lányom születése magzatvíz elfojással kezdõdött, de még nyugodtan letusoltam, hajat mostam.Mire hazaért a párom (1 óra alatt), addigra útrakész voltam.
ha szivárog a magzatvíz, akkor nyugodtan tusolj, járkálj, nem kell rohanni a kórházba, de nyilván ha mindennel elkészültél és értesítetted a szülésznõt/orvost (ahogy megegyeztetek korábban), akkor lehet indulni a kórházba ha kizúdul, mert alul repedt meg a burok, akkor addig kell lefeküdni, amíg zúdul a víz, hogy nehogy elõre sodorja a köldökzsinórt, ha a baba feje még nem illeszkedett be. Ha már elállt a nagy tömegû víz, akkor felkelhetsz, zuhanyozhatsz és lehet indulni a kórházba amikor valóban mentõ kell és nem hõsködünk, az a vérzés
Nem kell lefeküdni viszont valóban érdemes viszonylag gyorsan elindulni a kórházba. (de nyugodtan 5-10 percben átlehet azért gondolni, hogy minden bent van e a csomagban ) Az én dokim azt mondta, hogy még ez esetben is van idõ egy gyors zuhanyra, de igazából nincs értelme mert a mi kórházunkba kapsz így is úgy is beöntést és utána zuhanyozni kell. Végül nekem burkot repesztettek, így nekem csak a szülõágyon folyt el a magzatvíz.
Nos aki úgy gondolja, hogy elfolyt magzatvízzel lehet még sétálgatni az rosszúl gondolja.Bár én nem tudtam, hogy elfolyt és az ultrahangon sem vették észre de tény nem volt és valószínû ezért halt meg a babám köldökzsinór trombózisban.Ugyanis elõre esett a köldökzsinór a kisfiam meg mikor készült befèszkelödni elnyomta azt.Szóval ez a veszély létezik és érdemes odafigyelni

Ha valakinek kórosan sok a magzatvize, akkor annak mennyi kb. a rétegvastagsága? Nekem csak annyit mondtak, hogy több a kelleténél és 83 mm-es a rétegvastagság és eddig mindent rendben találtak az ultrahangon, de eléggé félek! Amúgy 27 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott,hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte,azt mondta,hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó

Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott, hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte, azt mondta, hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem, hogy ezután is minden rendben lesz. Olyan rossz, hogy nem tudom élvezni a terhességem, csak a heteket tolom már magam elõtt, pedig még van egy csomó hátra. Na mindegy, jó babavárást neked, minden jót és zökkenõmentes, könnyû szülést kívánok. Üdv.

Mi az a mazgazvíz zsák? És miért baj az, ha van egy 2, 5 cm-es magzatvíz zsákja valakinek? Vagy valamit félreértettünk a vizsgálat során? Sógornőmnek mondta az orvosa a 31. heti UH-on, kicsit kevés víz, és egy kis magzatvíz zsák látszik. Mi ez?

Legjobb válasz: Szia! nem értettétek félre van ilyen. Tesómnak is mindig nézték, neki azt mondták 10 körüli a jó. nála minden alkalommal mérték ezt a zsákocskát, ami a4d-s uh képeken fekete foltoknak látszik. A kevés magzatvíz nem jó:(de csak akkor ha nagyon kevés.Húgom emiatt volt 2 hétig kórházban, úgy nézett ki hogy koraszülés lesz.Sógornõd igyon sokat, állítólag segít,hogy normalizálódjon a víz mennyisége.

Szia! nem értettétek félre van ilyen. Tesómnak is mindig nézték, neki azt mondták 10 körüli a jó. nála minden alkalommal mérték ezt a zsákocskát, ami a4d-s uh képeken fekete foltoknak látszik. A kevés magzatvíz nem jó:(de csak akkor ha nagyon kevés.Húgom emiatt volt 2 hétig kórházban, úgy nézett ki hogy koraszülés lesz.Sógornõd igyon sokat, állítólag segít, hogy normalizálódjon a víz mennyisége.
A kérdező hozzászólása: Jó, jó :9 de mi az? ezekszerint az a jó, ha nagyobb, mint ami neki van? Én 28hetes vagyok, de nekem még sosem mondták, h van ilyen. Vagy csak akkor lényeges, ha eltér a mérete? Amúgy köszönöm a választ, ezekszerint nem értettük félre :) Kevés víz nem jó, az elõzõ kettõt is koraszülöttként szülte. Most igazából ez az egy kérdés foglalkoztat minket, h mi ez a magzatvíz zsák... :)
ezt meg en sem hallottam hogy magzatviz zsak, de gondolom a leirtak alapjan a magzatburok lehet a magzatzsak tehat amiben a baba lebeg. Ha ezt pontosan nem is tudtam a magzatviz mennyisege több okbol lehet baj: ha keves: vagy tenyleg kicsit keveset iszik az anyuka es ki van szaradva, vagy a babanak van gondja, mert ez egy keringesi rendszer magzatviz termelödik baba megissza kipisili-kicsit undi de igy van de igazabol csak vegigmegy rajta ez nem emesztesi meg szomjolto hadmüvelet mint inkabb gyakorlas es rendszer teszteles, na es ugye ha keves a viz akkor lehet hogy a baba csak nyeli nyeli nyeli de nem üriti ki, es nem termelödik olyan ütemben ugye a magzatviz hiszen akkor kipukkadnak a 9 honap alatt, ezert kevesebb. Ha több akkor nem iszik a baba, ami megint baj lehet, meg meg valami van de arra nem emlekszem. nekem is kicsit kevesebb volt a vizem, pedig ittam es a baba is rendben volt igy alakult. nyugi az orvos majd ugyis mondja ha van valami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!