Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a magzatvize, (15 db)

Valóban ha elfolyik a magzatvíz akkor gyorsan vízszintbe kell magad tenni? Akinek vízelfolyással kezdődött a szülése vízszintbe helyezte magát?

Valahol ha jól emlékszem itt olvastam hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor le kell feküdni hogy a köldökzsinór ne tekeredjen a baba nyakára.Ez igaz lehet?

Legjobb válasz: Ha a magzatviz elfolyik, akkor sürgösen a kórházba kell menni!

Ha a magzatviz elfolyik, akkor sürgösen a kórházba kell menni!
Én pont a kórházban voltam amikor elfolyt a magzatvíz. Utána még lazán zuhanyozhattam, telefonálhattam, meg a szülõszobán akkor még külön vették fel az adatokat. Tehát egy órát legalább lábon töltöttem mielõtt feküdnöm kellett. Én még nem hallottam errõl a lefekvõs dologról, persze ettõl még van benne realitás.
Akkor már nem kell lefeküdni. Irány a kórház.
Én ilyenrõl nem hallottam. Nekem itthon elfolyt a magzatvíz, gyorsan lezuhanyoztam, felkeltettem a párom és mentünk is a kórházba. Az a fontos, h. ha esetleg úgy kezdõdne a szülésed, h. elfolyik a magzatvíz, akkor ne várd meg a fájásokat és egyáltalán ne késlekedjetek, hanem azonnal induljatok el a kórházba. Könnyû szülést kívánok!
Hát nekem mikor elfolyt a magzatvíz folyamatosan hánytam is, mókás lett volna vízszintben :) Utána nemsokkal mentem a kórházba.
Igaz. Nekem a védõnõ mondta. Ez persze nem jelenti azt, hogy órákig heverészel. Ha elindul a magzatvíz, akkor a nagy mennyiség viszonylag hamar távozik. Utána még folyamatosan szivárog. Én így jártam, lefeküdtem, de amikor felálltam, megint elkezdte. Felhívtam a védõnõt, hogy mi van ilyenkor. Azt mondta, hogyha már nem ömlik, csak szivárog, akkor felkelhetek. Zuhany, és kórház. Nem kell kezedet-lábadat törni, azért olyan hamar nem lesz baja. Nekem fél 4-kor ment el a magzatvíz, 8-kor indították.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát!!! Persze nem folyt még el a magzatvíz, csak ezen tûnõdtem hogy más kismama hogyan tett amikor elment a vize.
Én is úgy tudom, hogy igaz! Nekem is a védõnõm mondta: ha elfolyik a magzatvíz akkor azonnal lefeküdni és mentõt kell hívni. Kifejezetten kihangsúlyozta, hogy nincs kocsi hátsó ülésén fekve utazás, nincs üldögélés, hanem azonnal mentõ. Nem tudom, hogy igaz-e, de az biztos, hogy ha így fog beindulni a szülés akkor én így fogok tenni, mert én nagyon bízom a védõnõmben, amit mondd az szinte szent, mert eddig a 35 hét alatt még sosem adott rossz tanácsot!!!!!
Szia! Igaz, de akkor, ha a baba feje még nincs beékelõdve! Ilyenkor ugyanis, a nagy "lökettõl" elõre sodródhat (nem a nyakára tekeredik) a köldökzsinór, ami életveszélyes a baba számára. Ha már be van ékelõdve a baba feje, akkor a zsinór nem tud elõre sodródni. 34 hetes km, második babával:)

Hamarabb lezajlik a szülés, ha először elfolyik a magzatvíz, és utána jönnek a fájások, mint mikor fájásokkal kezdődik, és csak órákkal később folyik el valakinek a magzatvize?

Legjobb válasz: Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.

Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.
Nekem elõször fájások voltak, aztán a szülõszobán vizsgálat közben folt el a magzatvíz (burokrepesztés), aztán viszont iszonyú erõsek lettek a fájások, 4 óra múlva megszületett a lányom :)
4 gyerkõcnek adtam életet. Az elsõ és az utolsó is 2 órán belül le volt tudva. Az elsõnél az elején folyt el a magzatvíz a 4-nél burkot repesztettek. A 2-3. szülés 4 órán belül megvolt, a 2- nál burkot repesztettek mert teljesen tág voltam, a 3-nál valamikor fürdéskor folyhatott el a víz, mert nem találkoztam vele vajúdás alatt. Ami viszont igaz, hogy ha elfolyik a magzatvíz, fel szoktak gyorsulni az események. Sokszor olvasni, hogy megrepesztették a magzatburkot és ezután roham tempóban jöttek a fájások, vagy erõsödtek...
Nekem az elsõ kettõnél elfolyt a magzatvizem az egyik 8 óra alatt lett meg a második 2 óra alatt ugyebár beindították a szülést, a harmadik gyerekemnél megindult a szülés na az fájdalom volt, a férjemnek a kezét majdnem eltörtem. Picurom 1 óra 20 perc alatt megvolt. Én azt tapasztaltam hogy ha beindítják nem fáj úgy mintha magától megindul.
nekem 5 perces fájásokkal indult az egész, 24 órát vajúdtam az egy szem gyermekemnél, a méhszájam nagyon lassan nyílt, a burok meg nem repedt meg, végül repesztettek aztán pikk-pakk meglett a baba
1 vagyok hát rövidebb valószínûleg bár elsõ szülésnél kérdés mi számít rövidnek. Elvileg tankönyv szerint az elsõ szülés átlagosan 9-12 óra , a második (többedik) 6-8 óra. Nekem az elsõ is fájásokkal indult, a második is, az elsõ 8 óra volt tömény fájásokkal és fogalmam se volt ugye hogy hol a vége, a második pedig 3 óra volt amibõl 1 óra fájt nagyon a többit ki lehetett bírni. De belegondoltam hogy ugyanezeket az intenzív fájdalmakat 10-15 óráig el kellett volna viselnem hát az nagyon gáz szóval az nagyon kimerítõ lehet hiszen az szinte egy egész nap hosszúságú, idegölõ lehet hogy mikor lesz már vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint, ha fájásokkal indul a szülés, az elviselhetõbb, mintha a magzatvíz lefolyásával kezdõdik?
Nekem is fájásokkal indult a szülésem. 5 óra alatt megszültem, elsõ baba volt!
Nekem a dokim azt mondta, hogy jobban szeretik, ha fájásokkal indul a szülés. Nekem mind a 3 fájásokkal indult. Az elsõ kettõ 2, 5-2, 5 óra volt, a 3. minössze 40 perc.
Nekem elõször elfolyt a magzatvíz. 14 óra alatt lett meg a baba. Az elsõ fájás kb az elfolyás után 3 órával volt. Nem tágultam, telenyomtak oxitocinnal. Nagyon durva volt. Az orvos azt mondta, hogy ez van, ha a magzatvíz folyik el elõbb.
nekem elõször magzatvíz volt...fájás semmi. Császár lett a vége.
Nekem elfolyt a magzatvíz de 2oxitocin és 8óra vajúdás után császároztak téraránytalanság miatt...ugyhogy sztem nem volt éppen gyors.
Szerintem ez személyfüggõ! Nekem pl. otthon folyt el a m.víz (ez volt olyan fél 6-6 óra körül este) és másnap hajnalban 4 óra után született meg a lányom! Pl függ attól is, hogy milyen gyorsan tágulsz. Én nem tágultam gyorsan.
Nekem elõször a magzatvizem folyt el, utána jöttek a fájások, 24 óra alatt lett meg a baba. Lassan tágultam, ki kellett várni. Oxitocint a legvégén kaptam.

Ha szivárog a magzatvíz, akkor a fájások is megjelennek előbb-utóbb? Mi van ha valaki nem is veszi észre? 36 hkm

Nem tudom eldönteni, hogy csak folyás vagy magzatvíz. Nem fáj semmim, a babó mocorog. Annyi sztorit olvasni ezzel kapcsolatban és már ezen kattogtatom az agyam... :(

Legjobb válasz: szaladj el a legközelebbi dokihoz-sztk- és nézesd meg magad,lehet h elkezdtél tágulni.. a szivárgás más mint a folyás,ez vízsszerû és nem lehet a bepisiléssel összetéveszteni,mert érzed h honnan jön

szaladj el a legközelebbi dokihoz-sztk- és nézesd meg magad, lehet h elkezdtél tágulni.. a szivárgás más mint a folyás, ez vízsszerû és nem lehet a bepisiléssel összetéveszteni, mert érzed h honnan jön
Szia! Nekem is szivárgott a magzatvizem, fájásaim nem voltak egyszer sem!Hát én úgy éreztem, hogy bepisiltem, aztán estére már annyira folyt, hogy már a ruhám is átázott, na akkor indultam a kórházba!A magzatvíz átlátszó, és nekem átásztatta a betét is. Remélem tudtam segíteni valamit!
A magzatvíz elvileg átlátszó színû(nem sárgás vagy ilyesmi) és nincs kellemetlen szaga, meg ha elfolyik akkor sok. De kérdezz meg egy olyan nõt aki már szült. Ismerõsömmel szintén ugyanez volt a folyást magzatvíz szivárgásnak nézte.
Szia! Nekem kb 5 napig szivárgott a magzatvizem!Nem volt semmi fájás és a 6. nap kezdõdtek a fájások, 7. nap mentem be a kórházba, 8.nap lett meg a lányom 28 óra vajúdás után! Alig volt észre vehetõ a szivárgás, csak annyit éreztem hogy mindig nedves volt a bugyi, utána amikor meg betétet raktam akkor meg az.Se szaga, se színe a magzatvíznek nincs.Vagyis nálam nem volt!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ. Valószínûleg vaklárma volt, mert például este fürdés után ahogy lefeküdtem egy csepp semmi nem volt reggelre, és ma sem, csak a természetes folyásom. Minden jót!


Mi tortenik akkor, ha a magzatvizbe kakil a baba? Milyen kovetkezmenyei lehetnek, illetve hogyan latjak el a korhazban? Volt mar valaki hasonlo helyzetben?

Legjobb válasz: Elsõnek mondom, hogy termelõdik a magzat bélrendszerében egy székletszerû valami, ez a székletszurok. A terhesség utolsó heteiben-napjaiban, ha nyitva van a méhszáj, akkor be lehet kukucskálni, és meg lehet vizsgálni a magzatvíz állapotát. Ha székletszurkos a magzatvíz- tehát ,,belekakilt" a magzatvízbe-, akkor azonnal megindítják a szülést. Ugyanis ha a magzat nem kap elég oxigént, a szurok ürítésével válaszol a szervezete. Tehát ha a magzatvízbe kakilt a baba, akkor sajnos baj van, és mielõbb meg kell, hogy szülessen, mert valami miatt nem kap oxigént.

Elsõnek mondom, hogy termelõdik a magzat bélrendszerében egy székletszerû valami, ez a székletszurok. A terhesség utolsó heteiben-napjaiban, ha nyitva van a méhszáj, akkor be lehet kukucskálni, és meg lehet vizsgálni a magzatvíz állapotát. Ha székletszurkos a magzatvíz- tehát , , belekakilt" a magzatvízbe-, akkor azonnal megindítják a szülést. Ugyanis ha a magzat nem kap elég oxigént, a szurok ürítésével válaszol a szervezete. Tehát ha a magzatvízbe kakilt a baba, akkor sajnos baj van, és mielõbb meg kell, hogy szülessen, mert valami miatt nem kap oxigént.
Már hogy kakilna a magzatvízbe, ha elõtte még sohasem evett? Vagy ez már egy régebben megszült baba, mondjuk kéthónapos, aki már falja a csirkecombot krumplival? Mert akkor öntsd ki a magzatvizet és kész. A kórházban is így látják el, ugyanis a magzatvízre a késõbbiekben már semmi szükséged nem lesz.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!az én kisfiam a 39.-héten belekakilt a magzatvízbe, ennek több jele is van amit a nyõgyógyász ért, nálam például nst-vel mérhetõ, általam nem érezhetõ fájások voltak, mikor ezt bemérték, csináltak endoscopiát, hüvelyen keresztül, és itt a saját szememmel láthattam a magzatvizet.burokrepesztés, és szülés :) így kezelték le, és ma már 7és fél éves.

Ha szivárog vagy csöpög a magzatvíz az folyamatosan jön és mennyi vízzel jár? Ha valaki nem veszi észre baj lehet belőle, vagy előbb utóbb jönnek a fájások?

Legjobb válasz: Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!

Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!
10 hete, délután fél kettõkor kimentem pisilni, végeztem, és úgy éreztem mintha bepisiltem volna, visszamentem a Wc-re, és láttam egy nagy vizes foltot!azt hittem bepisiltem!1-2perc után viszont elkezdet ömleni a víz belõllem, akkor már tudtam, hogy ez mi!este fél7 után kezdõdtek a fájások!érdekes édeskés szaga(illata)van!eleinte csak úgy ömlött, jó félóra múlva mikor a többség kifolyt akkor tudtunk elindulni a kórházba, de mire odaértünk(kb.10 perc)megint tiszta víz volt mindenem!egész vajúdás alatt folyt a víz, merthogy újratermelõdik valamennyi!
A kérdező hozzászólása: Nekem is kb. egy tenyérnyi víz volt a bugyimon, de azóta semmi, fáj a derekam, de szerintem ettõl többet kellene éreznem!UGYE?

Tegnap voltam ultrahangon. Állítólag kevesebb a magzatvíz és III. részt érett a méhlepény.2500gramm a babám. Holnap megint mennem kell. Lehet beindítják a szülést. Én jobb szeretném ha magától jönne amikor akar. Van valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Betöltött 36. héten nézték uh-val, hogy nagyon kevés a magzatvizem, befektettek, 36+2-n már csak a nyaka mellett volt egy kicsi víz. Engem császároztak, mert a köldökzsinór is rossz helyen volt. Semmi baja nem lett a babámnak. Bár a doki szerint tovább már nem lehetett volna húzni a dolgot, a baba károsodása nélkül. 2760 g-mal és 48 cm-rel született. (Azóta már jól meg is nõtt! :-D)

Betöltött 36. héten nézték uh-val, hogy nagyon kevés a magzatvizem, befektettek, 36+2-n már csak a nyaka mellett volt egy kicsi víz. Engem császároztak, mert a köldökzsinór is rossz helyen volt. Semmi baja nem lett a babámnak. Bár a doki szerint tovább már nem lehetett volna húzni a dolgot, a baba károsodása nélkül. 2760 g-mal és 48 cm-rel született. (Azóta már jól meg is nõtt! :-D)
Jobb ha megindítják, mert a baba nem kap már elegendõ oxigént, táplálékot a méhlepényen àt, szellemi fogyatékos is lehet , és elkezdhet fogyni! Làtod, a víz is kevés, nem lehet már valami buli bent lennie, ilyenkor már jobb neki kint!
Nyilván oka van annak, hogy be akarják indítani. Gondolom az, hogy elöregedett a lepényed. Ha sokat várnak vele, a gyerek nem kap oxigént és tápanyagot. Gondolom ezt te sem szeretnéd.
Nem mindegy, hány hetes vagy, de ha túl vagy már a betöltött 36. héten, akkor ne izgulj, minden rendben lesz! Van, hogy jobb már neki kint, mint bent!
3.válaszoló vagyok Most kell majd mennünk hasi- és koponya UH-ra majd a babával a kórosan kevés magzatvíz miatt. Nem tudom, hogy nálatok mondják-e majd, de kérdezz rá, érdemes megcsináltatni, hogy nem lett-e semmi probléma.
Hány hetes vagy?
a szobatársamnak voltak ilyen értékei 35 hetesen, õt befektették, 2 naponta volt uh, naponta 2 nst aztán nálam megindították a szülést, onnantól nem követtem a történteket, de azt mondták neki, hogy amíg a baba rendesen fejlõdik nem indítják meg. De a szülésig bent kell maradnia, nem engedik már ki így.
Engem 40 hetes 4 naposan indítottak kórosan kevés magzatvíz miatt. A babám több, mint 1 kg-mal nagyobb volt, mint a tiéd (3680 gr). Nekem is az utolsó napokban naponta ellenõrizték a vizet, majd egyik nap már nem lehetett halogatni. "nulláról" indultam, elég nehéz és fájdalmas szülés volt.
hágyadik hétben vagy? Sajnos ha veszélyben van a baba fejlõdése, élete akkor bekell inditsák, ne ess kétségbe emiatt. a 2500 gramm az már nagyon jó, és nemis biztos hogy annyi lehet hogy több már. Nagyon el tudják saccolni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) 37.hetes terhes vagyok és megnyugtató válaszokat kaptam

Milyen az, ha valakinek szivárog a magzatvize? Csak pár csepp vagy jelentősebb mennyiség? Meg lehet különböztetni a terhességi folyástól?

Legjobb válasz: Ha csak szivárog,csak kevés,és nekem mikor sárgás fehéres folyással mentem dokihoz,azt kérdezte nem lehet-e a magzatvíz.Szval ezekszerint ilyen jellegû(nekem szerencsére nem az).Neked mi a tüneted?

Ha csak szivárog, csak kevés, és nekem mikor sárgás fehéres folyással mentem dokihoz, azt kérdezte nem lehet-e a magzatvíz.Szval ezekszerint ilyen jellegû(nekem szerencsére nem az).Neked mi a tüneted?
Olyan érzés mintha pisilnél, csak nem tudod szabályozni. Lehet állítólag kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami kimutatja, hogy a magzatvíz szivárog-e, de elég drága. Egyszerûbb ha ilyen gyanud van, ha felkeresel egy orvost és megvizsgáltatod magad.

Ha valakinek sok a magzatvize, az mit takar?

Legjobb válasz: szia, Általában akkor szokott több lenni a magzatvíz, ha a baba nem nyel elegendõ mennyiséget. De a dokid többet tud errõl mondani.

szia, Általában akkor szokott több lenni a magzatvíz, ha a baba nem nyel elegendõ mennyiséget. De a dokid többet tud errõl mondani.
Az is lehet, hogy semmi különöset nem jelent, de ellenõriztesd a vércukrodat (terheléses vizsgálattal!), mert a legtöbb esetben a magas cukor miatt lesz több a víz! Ha attól van, helyre kell hozni, mert az árthat a babának! De nem ijeszgetni akarlak, van egy csomó olyan eset, amikor mindent végigvizsgálnak és nincs oka.
szia én 26 hetes vagyok és nekem is sok a magzatvizem. lehet magasabb vércukorszint miatt, de sajnos fejlõdési rendellenesség is okozhatja. Engen teljesen végigvizsgáltak és a babát is, hála az égnek mindent rendben találtak. Az orvosod biztosan továbbküldött vizsgálatokra. Ne idegeskedj, nekem azt mondták, az esetek többségében nincs válasz. Egyébként az sokkal nagyobb gond, a kevés a magzatvíz.

Letezik olyan h valaki nem vette eszre h elfolyt a magzatvize? Es ha elfolyt akkor a babaval mi tortenik?

mar a 39.hetben jarok a pocakom szerintem mar lejjebb ment es eleg sokat kemenyedik es folyasom is szokott lenni de volt hogy folyott volna,feher szinu,annyira nem volt sok .a magzatviz az szivarog? vagy milyen erzes,nem olyan mind a pisi es azt en leallitani vagy nyomni nemtudom mind a pisit?lehet butasagot kerdezek

Legjobb válasz: ha igazán elfolyik azt észre fogod venni, ha picit szivárog az még nem okoz gondot a babánál. Egyébként én tudok egy olyan esetet akinél nem folyt el és hiába repsztettek akor sem volt viz az orvos sem értette hova lett a viz, de nem volt. szegény baba feje össze is volt kicsit karistolva a burokrepesztés miatt mivel többször probálta több orvos is. Végül arra jutottak az orvosok hogy mivel nagyon vizes volt a barátnöm, tényleg a végén már szinte járni sem tudott akkora vaolt a lába igy lehet egyéb módon felszivodott a magzatviz. A duzzanat teljesen szülés után 6-8 héttel ment csak le. Tehát vannak ilyen érdekes dolgok is amit az orvosk sem értenek.

ha igazán elfolyik azt észre fogod venni, ha picit szivárog az még nem okoz gondot a babánál. Egyébként én tudok egy olyan esetet akinél nem folyt el és hiába repsztettek akor sem volt viz az orvos sem értette hova lett a viz, de nem volt. szegény baba feje össze is volt kicsit karistolva a burokrepesztés miatt mivel többször probálta több orvos is. Végül arra jutottak az orvosok hogy mivel nagyon vizes volt a barátnöm, tényleg a végén már szinte járni sem tudott akkora vaolt a lába igy lehet egyéb módon felszivodott a magzatviz. A duzzanat teljesen szülés után 6-8 héttel ment csak le. Tehát vannak ilyen érdekes dolgok is amit az orvosk sem értenek.
Hétfõn folyt el a vizem. Hidd el, egybõl tudtam, hogy mi folyik a lábam között. Jó meleg volt és akaratomtól függetlenül folyt. Raadásul nem maradt abba, folyamatosan csordogált. Ez este hatkor volt és kedd délelõtt lett belõle baba : ) Nekem teljesen átlátszó volt.
Én is nagyon féltem, hogy nem veszem észre, ha elfolyik :) )) de észre lehet. Meleg, es nem lehet visszatartani, illetve folyamatosan csordogál. Nekem átlátszó volt, es hat olyan semmihez sem hasonlítható fura érzés, amikor folyik. Hidd el, észre fogod venni :)
Ha nem szivárog hanem elfolyik, azt tuti észreveszed :D Picit véreztem elsõ babával, megijedtem, hogy mi ez, mentünk be kórházba hogy megnézzenek, felértünk a kórház ajtaja elé, erre durr, elment a vizem, olyan tócsa lett alattam, hogy már is is kérdeztek semmit, amikor ajtót nyitottak :D
Ismerek olyat, akinek teljesen elszivárgott, de az orvos a kórházban is csak annyit mondott, hogy kicsit több a folyása. Sürgõsségi császár lett a vége, a baba 300 grammal született. Tavasszal lesz egy éves.
Azt biztosan észre fogod venni. Nekem is elfolyt a magzatvíz rá 4 órára már a karomban volt a picim.

Ha valakinek pisilés közben megy el a magzatvize azt hogy veszi észre?

Legjobb válasz: Úgy, hogy a pisilést vissza tudja tartani, el tudja állítani, a magzatvizet meg egyáltalán nem. Az jön magától ameddig van.

Úgy, hogy a pisilést vissza tudja tartani, el tudja állítani, a magzatvizet meg egyáltalán nem. Az jön magától ameddig van.
Épp az elõbb olvastam valakit (itt a gyakori kérdéseken), aki nem vette észre, és az orvos sem. Szerencsére nem lett baj :)
Én egy éve szültem, és pld. nekem fogalmam sincs, hogy mikor ment el a magzatvíz, és hogy magától elment-e egyáltalán, én 3 perces fájásokkal indítottam, (erre ébredtem), és zuhanyoztam is, pisiltem is, szóval nem tudom, mikor ment el...
én pisilni keltem fel.Hallottam 1 kis kattanást, majd elkezdett lassan folyni, azt hittem bepisiltem:) , de közben még pisilnem kellett. Tanácstalan voltam, de fél óra múlva olyan fályásaim lettek, hogy nem bírtam állni.Irány a kórház. 2 óra múlva meglett a fiam:)
Ha épp pisilés közben megy el akkor azért fogd észrevenni mert rengeteg fog jönni, kb. annyi mintha egy fél vödör vizet kiöntenél. Ha meg csak lassacskán folydogál akkor az folyamatosan jönni fog szóval nem csak amikor pisilsz, így értelemszerûen észreveszed, hogy állandóan vizes a bugyid. :/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!