Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a méhét, akkor (23 db)

Ha valakinek hátrahajló méhe van, azt érzi az orvos kézi vizsgálattal is vagy csak ultrahang után? És mit is jelent ez pontosan? A terhesség előtt is hátrahajló, akinek az?

Legjobb válasz: Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki,hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ,hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:)Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe,DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam,hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz,mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:)és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:)) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom,hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van,de nem törvényszerû.

Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki, hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ, hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:) Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe, DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam, hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz, mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:) és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:) ) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom, hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van, de nem törvényszerû.
Az enyém hátrahajló, terhesség elõtt is, után is az volt. Az orvos érezte amikor vizsgált és õ mondta. Négy gyermeket hordtam ki és szültem. Elvileg nehezebb teherbe esni. Én ez részemrõl cáfolom, nagyon hamar fogantak a babáim. Terhesség közben nekem mindig kiegyenesedett így nálam ez sem volt gond (a hátrahajló méh az esetek 99%-ában terhesség alatt elõrehajlik a maradék 1%ban az orvos segíti rendes pozícióba). Elvileg az elsõ három hónapban nagyobb a vetélés arány a hátrahajló méhû nõknél, így jobban kell kímélni magad. Nekem hál' istennek ezt sem kellett megtapasztalnom, négy terhességbõl négyszer szültem idõre. Ezen kívül erõsebbek lehetnek a mensis görcsök. Nekem semmilyen hátrányom nem volt belõle.
Nekem is hátrahajló méhem van, mindkétszer könnyen terhes lettemA lányommal 4 hónap után, a pocaklakóm egyetlen védekezés nélküli alkalomkor fogant :)
Második vagyok. A harmadik gyermekem egyszeri alkalomból fogant és a negyedik is. Jó lenne, ha még írnának néhányan, mert kezdem azt hinni, hogy nem is fogan nehezebben a baba ha hátrahajló a méh, hanem inkább könnyebben.
Szia Nekem is hátrahajló, mégis mindhárom gyermekem az elsõ próbálkozós hónapban összejött. Nekem sem kellett jó pozícióba állítani, magától beállt, szülés után meg vissza :-D Szerintem semmi hátránya nincs, legalábbis én nem tapasztaltam. Vetélésem sem volt.
SziA! Nekemis hátrahajló méhem van!Nekünk azt tanácsolta a doki, ha babátakarunk hátulról szeretkezzünk! Mindkét lányunk elsõ hónapban fogant!igaz betartottuk az orvos javaslatát! Azelsõvel voltak vérzések azelején...De megmaradt! :) Amásodiknál nem volt ilyen probléma... 2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Nekem az elsõ gyerek nem volt tervezve, a második elsõre sikerült Hála Istennek. Nekem viszont késõbb voltak gondok az elsõ babám 34 hétre született a második 28 hetesen akart világra jönni de vissza tudták tartani és 9 hetet kórházban voltam, végül 40+2napra született a fiam. A dokim nem tudja az okát hogy miért vagyok koraszülésre hajlamos, de a hátrahajló méh is befolyásolhatja. Mondjuk ez csak találgatás, lehet hogy kicsi a méhem rossz a méhszáj, fertõzés stb

Ha valakinek eltávolítják a méhét, akkor ő már soha többet nem fog menstruálni?

Legjobb válasz: Bizony,az már soha sem fog menstruálni akinek kivették a méhét!Nagyon sajnálom,ha Veled,vagy egy családtagoddal történt!

Bizony, az már soha sem fog menstruálni akinek kivették a méhét!Nagyon sajnálom, ha Veled, vagy egy családtagoddal történt!
A kérdező hozzászólása: jaj, hálistennek nem, csak olvastam egy cikket a méheltávolításról, és ez a kérdés felötlött bennem, kíváncsiság...azért akármennyire is utálják a nõk a havit, mégis borzasztó lehet ilyen áron nélküle élni :( köszönöm a választ!

Ha azt írja valaki, hogy szúr a petefészke vagy a méhe, akkor pontosan hol szúr?

Ugyanis nem tudom betájolni, hol vannak ezek a dolgok. Azt tudom hol van a vesém, mert már fájt egyszer kétszer.

Legjobb válasz: alhas, ha jobb vagy baloldalon akkor a petefészked, ha középtájt lent akkor a méhed, leegyszerûsítve ennyi. Nem szokött görcsölni a hasad az elsõ napokban menstuáció alatt vagy közvetlen elötte?

alhas, ha jobb vagy baloldalon akkor a petefészked, ha középtájt lent akkor a méhed, leegyszerûsítve ennyi. Nem szokött görcsölni a hasad az elsõ napokban menstuáció alatt vagy közvetlen elötte?
A kérdező hozzászólása: Görcsölni szokott a mensi alatt, de akkor az egész derék-csípõ rész majd széjjel akar szakadni. Menstruáció elõtt közvetlen egy nappal hátam derék része fáj, ebbõl tudom, hogy másnap jön. De most a bal oldalon fáj, a csípõ csontomnál közvetlen, kicsit beljebb. Ilyen még nem volt.

Ha valakinek hátrahajló a méhe, akkor melyik a legjobb póz a teherbeesésre?

Legjobb válasz: Nekem is hátrahajló méhem van.2 kisfiam van, mi nem használtunk semmi különleges pózt.Spontán teherbe estem. De hallottam olyat, hogy a könnyebb teherbe esés érdekében az aktus után tegyél egy kispárnát a feneked alá és mardj úgy kb 5-10 percig.

Nekem is hátrahajló méhem van.2 kisfiam van, mi nem használtunk semmi különleges pózt.Spontán teherbe estem. De hallottam olyat, hogy a könnyebb teherbe esés érdekében az aktus után tegyél egy kispárnát a feneked alá és mardj úgy kb 5-10 percig.
Màr aktus közben, pàrna a fenék alà, utànna: pàrna marad, làbakat fel a falra vagy 10p.ig:) !
Hátrahajló méhem van. 2x úgy estem teherbe, hogy ezt még nem tudtam, de jellegzetesen, mint utána gondoltam, hason voltam. Sokszor tanácsolják is ezt, h. aktus után érdemes hasra fordulni. Elsõ és második férjemtõl. Még csak azt sem lehet mondani, hogy a kétszeri alkalom a megszokás pózban történt.
A kérdező hozzászólása: köszike:)
2. vagyok!Igazàn nincs mit! :) Egy baràtnöm, fél év sikertelen probàlkozàs utàn igy esett teherbe! :) A hasra fordulàsosrol még nem is hallottam, hm... Maradok inkàbb a jol bevàlt modszernél, amit ismerek, ha nem jön össze majd levàltom! :D
Nekem is hátrahajló, a dokink a hátulról való behatolást javasolta és ahogy úgy csináltuk, azonnal összejött még akkor. Utána hason aludtam.
Nekem is hátrahajló a méhem, de nem tartottam fel a lábaimat, és nem is tettem párnát magam alá. Mégis második próbálkozásra sikerült teherbe esnem. Szerintem hátulról sikerült, mert ezt én is hallottam már, hogy elõnyös ez a póz ilyen szempontból (is). ;-))
A kérdező hozzászólása: köszönöm, kipróbálom mindet :) váltakozva

Ha már ki tudom tapintani a méhem, akkor pontosan hol tudom? Valaki leírná részletesen és azt is, hogy milyen érzés?

A hasizom alatt vagy fölött vagy hol kell éreznem? Mert én csak az izmot érzem.

Legjobb válasz: olyan érzés, mintha egy kis dombocska lenne a pocakodon. ennél jobban nem lehet elmondani.

olyan érzés, mintha egy kis dombocska lenne a pocakodon. ennél jobban nem lehet elmondani.
A kérdező hozzászólása: De a dudor, vagyis a méhem nem esik be a medencémben? Ha lefekszek a hátamra, akkor is kidudorodik majd és nem szükséges nyomkodnom a hasam?
Nem kell megnyomnod, ha finoman megtapogatod akkor már érezned kell. Miért olyan fontos ez? Elõbb-utóbb biztosan érezni fogod!
nem kell benyomni semennyire, érezni mindenhogy, mert kidudorodik!!! NE NYOMKODD A HASAD!
A kérdező hozzászólása: Mekkora kb.?
A kérdező hozzászólása: És mennyire kell benyomni a hasat? Nagyon vagy elég egy kicsit? Esetleg, ha egy kicsit erõsebben végigsimítom, akkor is érezhetem?
Szemérem csontod felett kell érezned, a hasad közepén.
Hasizom alatt nyilván, és tényleg olyan mint egy dombocska, eleinte pici, aztán nõ. Én nem tudtam kitapintani, csak kb éreztem, meddig tart. Most már az egész hasam egy gyermek :) 38 hkm
A kérdező hozzászólása: És fekve vagy ülve? Bocsi, a sok kérdésért. :)
A kérdező hozzászólása: És csak középtájt van vagy a hasszélét is kitölti?
A kérdező hozzászólása: 13. De pontosan hol lehet érezni?
Hány hetes vagy? Biztos hogy már érzed a méhedet? Én kicsit ducibb vagyok és a 11. hét körül véletlenül megtapintottam és összekeverhetetlen érzés volt. Egy kemény kis gömböcske.
A kérdező hozzászólása: Mekkora ez a kis gömb?

Ha valakit felvesznek egyetemre, de megbukott az érettségin abból a tantárgyból ami nem kellett a felvételihez, akkor is mehet egyetemre vagy mi történik?

Legjobb válasz: Ha megbukik valamelyik érettségi tárgyból akkor nem kap érettségit így nem is mehet egyetemre.

Ha megbukik valamelyik érettségi tárgyból akkor nem kap érettségit így nem is mehet egyetemre.
én úgy tudom , hogy legalább 6 tárgynak sikerülnie kell. Annó én is így voltam , hogy félek , hogy megbukok, mert kicsit sok tárgyam volt, és a végén már kifogyott belõlem a szufla.. :)

Milyennek kell lennie a méh-nek, ha valaki terhes? Akkor el lehet érni, vagy akkor nem? Keménynek kell akkor lennie? Fennt van vagy lent?

Legjobb válasz: Az elején?Mert én semmi különöset nem éreztem.Csak görcsöltem,ami azt jelenti h tágul a méh,a szalagok.Keményedést nem hiszem.

Az elején?Mert én semmi különöset nem éreztem.Csak görcsöltem, ami azt jelenti h tágul a méh, a szalagok.Keményedést nem hiszem.
méhedet nem tudod tapogatni, csak a méhnyakat. Az ha terhes vagy, jól fennt marad és kemény, zárt.

Ha valaki 18 évesen érettségizik és utána 5évet tanul egyetemen, akkor azaz 5 év beleszámít a "munkaidőbe"? Vagyis előbb mehet nyugdíjba 5-el vagy sem?

Legjobb válasz: Nem mehet elõbb nyugdíjba, ezt nem tudom honnan vetted. Viszont a felsõoktatásban töltött idõ beleszámít a "munkaidõbe".

Nem mehet elõbb nyugdíjba, ezt nem tudom honnan vetted. Viszont a felsõoktatásban töltött idõ beleszámít a "munkaidõbe".
Minden megvan, ami lehet, fél éven belül a doktori címem is, és hálás lehetek, ha legalább addig lesz állásom.
11.46os: miért? és amúgy alap+mester+phd is megvan és így se okés?:S
A kérdező hozzászólása: 18:20 -nak K.RVA ANYÁD!!!
Biológiát :-) Jól beleválasztottam!
Bocsánat, a kérdés lemaradt, kedves elõzõ: Te mit tanulsz/tanultál?
Az fasza, pedig én szeretnék phd-t csinálni, ezek szerint nyugdíjról ne nagyon álmodozzak?:S Amúgy nõ vagyok mûszaki területen.
Kb 15 évvel ezelõttig igen, beleszámított a munkaidõbe. Ha egy ismerõsöd most megy el nyugdíjba, neki is beleszámítják. De aki azóta járt egyetemre, pl. ha te most kezded vagy most jársz egyetemre, neked már NEM számít bele, sem az egyetemi évek, sem a PhD! 28 évesen jelenleg másfél év munkaviszonyom van, pedig egy pillanatig sem lógattam a lábam. Elõbb halok meg, minthogy összejöjjön a 40 év!!!!
Beleszámít a munkaidõbe?:S Ezt honnan szeditek? Ez szerintem hülyeség, de jó lenne!:D Ha valaki tudja ezt egy linkkel bizonyítani, azt megköszönném!
Szerintem úgy értette, hogy azt az 5 évet nem kell ledolgoznia, kitolnia, hanem elmehet nyugdíjba õ is rendesen, mint mások -pl egy szakmunkás, aki már 20 évesen dolgozik.
Ekkora hülyeséget... Ha 18 éves vagy szerintem ennyi ésszel ne menj egyetemre, már bocsi. De állítom egy 16 éves is tudja hogy mûködik a nyugdíjrendszer. És ha nekem 20 éves munkaviszonyom van akkor 20 évvel elõbb elmehetek nyugdíjba??
18:20 -nak K.RVA ANYÁD!!! Max a tiedét, ha valakinek ennyi esze nincsen az ne egyetemre menjen hanem menj árkot ásni ennyi ésszel. Van elég hülye felsõ körökben...

Ha a teszt negatív lett, akkor a méhen kívüli terhesség is ki van zárva? Nem szeretném, hogy ha bárki is az okok tudta nélkül leszól valakit:

Legjobb válasz: Igen, mivel a méhen kívülinél is pozitív lenne a teszt (mert a terhesség létrejött és termelõdik a HCG hormon csak nem jó helyen ágyazódott be).

Igen, mivel a méhen kívülinél is pozitív lenne a teszt (mert a terhesség létrejött és termelõdik a HCG hormon csak nem jó helyen ágyazódott be).
Igen!Méhen kívülinél is + a teszt.

Melinda 26 éves! Gyerekem nincs. Voltam orvisvosnál kiderült hogy a méhem a bal oldalon fekszik és kisebb a koromhoz képest. Meg fognak műteni. Ha valakinek volt már ilyen helyzetben akkor irjon?

Legjobb válasz: Szia, Én 22 éves vagyok, az méhem kisebb a kelleténél, és egy ritka betegség miatt nem tudnak megtapadni a petesejtek, semmiképpen sem. Szóval soha nem lehet gyerekem, maximum béranyasággal. Még két lányt ismerek hasonló problémákkal...nem hiszem hogy nagy mûtét lenne, általában laparoszkópiát csinálnak, 1-2 napig kell feküdni, maximum 1 hetet, hamar rendbejössz. Ne aggódj, fõ, hogy bízz az orvosodban. Kitartást.

Szia, Én 22 éves vagyok, az méhem kisebb a kelleténél, és egy ritka betegség miatt nem tudnak megtapadni a petesejtek, semmiképpen sem. Szóval soha nem lehet gyerekem, maximum béranyasággal. Még két lányt ismerek hasonló problémákkal...nem hiszem hogy nagy mûtét lenne, általában laparoszkópiát csinálnak, 1-2 napig kell feküdni, maximum 1 hetet, hamar rendbejössz. Ne aggódj, fõ, hogy bízz az orvosodban. Kitartást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!