Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a füle az (25 db)

Ha valakinek túl sokat van a fülhallgató a fülén, az kaphat agydaganatot vagy ilyesmiket?

Nekem igazából elég sokat van a fejemen, persze csak suli után. Tudom,h nem a legegészségesebb dolog. Szerintetek okozhat bármi féle daganatot vagy ilyesmit ?....A fülre tudom, h romolhat a hallás meg ilyenek. Értelmes válaszokat írjatok légyszíves :)

Legjobb válasz: Agydaganatot nem,de rossz hallást igenis okozhat.. HA túl sokat van a füleden,ráadásul jó nagy hangerõvel,akkor kábé 40 éves korodra halláskárosult leszel..

Agydaganatot nem, de rossz hallást igenis okozhat.. HA túl sokat van a füleden, ráadásul jó nagy hangerõvel, akkor kábé 40 éves korodra halláskárosult leszel..
gondolkodj...akkor a pilóták is, a légiforgalmi irányítók stb már mind agydaganatosok lennének....
Elnézést rosszul írtam, tehát helyesen: A fül/fejhallgató folyamatos használat esetén, hangerõtõl függõen a 3, ill 4-es ketegóribába tartozó fiziológiai hatásokat okozhatják
A kérdező hozzászólása: Fejhallgató van a fülemen. És nem nem hallgatom nagy hangerõvel, csak épp annyival, h rendesen halljam...pl: nekem a gépen 100-as a hangerõ én meg kb 20-ason hallgatom, mert különben a tv zaját hallom. /Bátjám a másik szobában ugye, vagy a hifi...:S/ Köszönöm a válaszokat :)

A bal fülem olyan mintha érzékeny lenne a basszusra, például ha valaki beszél akkor az úgy sérti a fülem. Mitől van ez?

Ma délután lett ilyen. Óvatosan próbáltam piszkálni fülpiszkálóval és egy kis zsír kijött. Amikor mélyen piszkálom akkor fáj egy kicsit. Ha a jobb fülemet piszkálom mélyen(azért óvatosan ezt is) akkor meg köhögnöm kell :D Begyulladt, vagy bedugult szerintetek? Magától elmúlik? Mit csináljak vele? Jól hallok csak olyan furán..

Legjobb válasz: LEhet, hogy attól. HA igen, akkor holnapra elmúlik.

LEhet, hogy attól. HA igen, akkor holnapra elmúlik.
Kedden menj el fülészetre ha még mindig fura a füled!!
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy attól hogy begyulladt? A fülpiszkálástól biztos nem mert azt csak utána csináltam.
A kérdező hozzászólása: Remélem meggyógyul, már most kezd jobb lenni :)

Ha valakinek eláll a füle az már kisbabaként látszik?

Pár napja figyeltem meg, hogy 6 hónapos babámnak felül a füle egyre jobban eláll a buksijától. Eddig nem állt el, most sem szembet?n?, de én látom. Se én, se az apja nem elálló fül?, ha ? az lenne már születését?l olyan lenne? Lehet, hogy csak én képzelem be...

Legjobb válasz: igen. 5-6 honaposan már igen. vagy van kinek csak késõbb van kinek még korábban. ez attol van hogy a babának a porca még puha és ha elfekszi a fülét akkor ugykezd elneki tovább nõlni és sajna nemfog neki viszalapulni hiába hord majd késõbb hajpántot. nekem igyvolt és megkelett mütetni

igen. 5-6 honaposan már igen. vagy van kinek csak késõbb van kinek még korábban. ez attol van hogy a babának a porca még puha és ha elfekszi a fülét akkor ugykezd elneki tovább nõlni és sajna nemfog neki viszalapulni hiába hord majd késõbb hajpántot. nekem igyvolt és megkelett mütetni
A kérdező hozzászólása: És nem lehetne valamit még most csinálni? Láttam a Liptai Klaudia is pántot tett a lánya fülére és nem is elálló már.., tegyek rá pántot?
Szia! Az elálló fül genetikai dolog, ami már a pocakban eldõl. Ha ez így van, hiába teszel rá hajpántot vagy bármit. Ez azonban már szinte a kezdetektõl jelen van. Mivel a te babád már 6 hónapos, nem hiszem, hogy errõl lenne szó. Szerintem kérdezz meg egy pártatlan kívülállót, hogy õ milyennek látja a fülét. Ne aggódj, ha nem olyan szembetûnõ, lehet hogy nem is áll el, csak te a félelmeid miatt látod úgy:-)


Az miért jó, ha valaki a hosszú haja alá bevágást csinál a fül fölé?

Legjobb válasz: Ez is egy fajta viselési mód, undercut-nak hívják

Ez is egy fajta viselési mód, undercut-nak hívják

Ha valaki tagitja a fulet akkor mekkora az, amitol hogyha nem teszel semmit a fuledbe, akkor visszano a fuled? Es kb mekkorara no vissza? Erre inkabb azok irjanak, akik atestek mar ezen.

Fontos lenne, es elore is koszonomm!

Legjobb válasz: az a szörnyû igazság hogy nem nõ vissza.;) (amúgy is mi a fsznak kell olyan hányadék fültágítót hordani??!!!!!!4!!44!!?)

az a szörnyû igazság hogy nem nõ vissza.;) (amúgy is mi a fsznak kell olyan hányadék fültágítót hordani??!!!!!!4!!44!!?)
Persze, ismét fellelkesültem, és nézegettem a kisméretû tágeszeket, de úgy igazán egyik se tetszett, illetve a fülbevalólyukaimról se mondanék le, - tágesz mellé meg nem szeretnék plusz lyukat - illetve párom is undorodik tõle, így ez nem lesz megvalósítva nálam sem.
A kérdező hozzászólása: DE ha nekem tetszik akkor miért ne legyen fültágítóm? Nem te fogod hordani, meg nem is ismersz, ugyhogy szerintem legyen már neked ez mindegy :SD
Ah, egy kulturált méret nekem is annyira tetszik (kulturált méret: nem az, mikor a füled a "válladra omlik") Annyira bevállalnék én is egyet vagy kettõt, de a párom nem szereti, undorodik tõle és gondolnom kell a leendõ hatvanas éveimre is.... akkor mit csinálok a lyukas füleimmel? Szívem szakad meg, de egy fiatal felnõttkori hóbort miatt nem megyek fejjel a falnak. Pedig olyan jó lenne, ha lenne méret, ami benõ magától, de nekem a fülbevaló lyukaim se nõnek be (nem mintha akarnám, de ha egy hónapig nem hordok fülbevalót, akkor se történik semmi).
A kérdező hozzászólása: Én tágítottam 8ig utánna átgondoltam és mégse akartam , mert mi lesz ha nem nõ vissza vagy már amikor 60éves leszek akkor milyen csúnya már ...ezért inkább kiszedtem és most van negyedik napja, és már 3mm-re összenõtt..:D

Miért dölöngél az 5 éves macskám ha megy? Ma viszem dokihoz! Szerinetek is a fülével vana valami baj? Elég koszos a füle meg állandóan vakarja is! Szerintetek mit fog vele csinálni az orvos? Valaki járt már így és mit csináltak a cicával?

Az a baj,hogy itthon nem tudok neki csöppenteni a fülébe mert karmol és elrohan..

Legjobb válasz: Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/

Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/
A kérdező hozzászólása: most jöttünk a dokitól.kapott antibiotikumot szuriban.Szerinted abban van fájdalomcsillapító?
nincs, de ha a doki szerint nem kell akkor úgy van. :) Jobbulást neki. ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon komoly fülgyulladása van .

Volt már valakinek, hogy a kisgyermeke valamit bedugott a fülébe ami következtében az vérzett? Ha igen, mi történt? Mit mondott az orvos? Nem károsodott a hallása?

Legjobb válasz: Igen volt.Tollal matatott a fülében kb.2 évesen. Meg ilyedtem,mert vérzett. Orvos látta,mert féltettem a dobhártyáját. Rendben volt minden csak a halló járatot sértette fel. Az orvos azt mondta nem olyan egyszerû átlyukasztani a dobhártyát,mert a hallójárat elkanyarodik elõtte és egy tollal nehét lenne és fájdalmas átszakítani. Esti fürdetésnél mikor víz érte dõlt a vér a fülébõl.Borzasztó volt. Kb 2 hát múlva a fülben maradt alvadt vér összeszáradt és kiesett.Hát így történt. Ha érdekel az orrba feldugott pici mûanyag,majd késõbb TicTac cukorka felhelyezése másodpercek alatt és annak eltavolítása azt is szívesen megosztom Veled:)))

Igen volt.Tollal matatott a fülében kb.2 évesen. Meg ilyedtem, mert vérzett. Orvos látta, mert féltettem a dobhártyáját. Rendben volt minden csak a halló járatot sértette fel. Az orvos azt mondta nem olyan egyszerû átlyukasztani a dobhártyát, mert a hallójárat elkanyarodik elõtte és egy tollal nehét lenne és fájdalmas átszakítani. Esti fürdetésnél mikor víz érte dõlt a vér a fülébõl.Borzasztó volt. Kb 2 hát múlva a fülben maradt alvadt vér összeszáradt és kiesett.Hát így történt. Ha érdekel az orrba feldugott pici mûanyag, majd késõbb TicTac cukorka felhelyezése másodpercek alatt és annak eltavolítása azt is szívesen megosztom Veled:) ))
Ja, az lemaradt, hogy orvosnak mindenképp mutasd meg.Mivel nyúlt a fülébe?
A kérdező hozzászólása: Fülpiszkálóval nyúlt a fülébe, szerencsére hamar megnyugodott, jaj nagyon sajnáltam! Igen, érdekel a többi dolog is!

Ha valaki "kitágítja" a fülét fültágítóval, akkor az úgy marad örökké vagy vissza lehet csinálni "normálisra" a fülcimpánkat?

Nem akarok tágítót, de amúgy lehet hogy 18 évesen lesz egy 3mm-es (TALÁN)! 14/f

Legjobb válasz: bizonyos méretig visszahúzódik, de a nagyobbakat össze kell varratni. nem teljesen maradandó dolog, nekem 3,5 centis volt, összevarrattam, és most olyan a fülem mint újkorában :)

bizonyos méretig visszahúzódik, de a nagyobbakat össze kell varratni. nem teljesen maradandó dolog, nekem 3, 5 centis volt, összevarrattam, és most olyan a fülem mint újkorában :)
A kérdező hozzászólása: :D Köszi a választ :D , amúgy még van rá 4 évem hogy gondolkozzak rajta (4 év múlva leszek ugyanis 18).
8-12mm-rõl még visszahúzódik az eredeti méretére (de már 10mm-tõl is kérdéses afölött meg már nem) :)
Fül-orr-gégészeten voltál? A szakrendelésen biztosan jobban értenek hozzá, mint mi itt, és õk biztosan találkoztak már ilyen esettel.
Gratulálok ha már amugy sme a legjobb a hallásod és még fülhallgatót is hordasz. Van egy fül orr gégész ismerõsöm, és megdöbbentõ amit mondott hogy a mai tinik kb 40%-a már halláskárosult. ugy becsülik ezek az emberek 40 éves koruk körülre már hallókészülékre lesznek szorulva.
"Gratulálok ha már amugy sme a legjobb a hallásod és még fülhallgatót is hordasz." Szerintem hallókészülékre gondolt, de mindegy.
Télen szedj rendszeresen D vitamint. Betegség esetén emelt adagban.
A kérdező hozzászólása: Nem csinálnak semmit a fül-orr-gégén ezzel nem tudnak! És persze nekem a rengeteg allergiám is rájátszik meg az asztmám! Nekem már orvosfóbiám van elhihetitek!!!Azért kérdezlek itt titeket hátha valami gyógynövényes dolgot tudtok ajánlani!!!
A kérdező hozzászólása: Ja és csak 30 éves vagyok!!!

AZ igaz, hogy ha vodkából 1-2 cseppet a füledbe csöpögtetsz, akkor annyinak jön ki mint egy feles? Valaki próbálta már? Káros hatása lehet?

Legjobb válasz: Minthogy a vodka elég rendes alkoholtatalommal bír így igen ,roncsolja a fület, a szemrõl meg aztán ne is beszéljünk. Egyébként pedig nem mûködhet, hiszen az alkoholnak az agyhoz kell eljutni, ebbõl egyik sincs közvetlen kapcsolatban vele.

Minthogy a vodka elég rendes alkoholtatalommal bír így igen , roncsolja a fület, a szemrõl meg aztán ne is beszéljünk. Egyébként pedig nem mûködhet, hiszen az alkoholnak az agyhoz kell eljutni, ebbõl egyik sincs közvetlen kapcsolatban vele.
Okosabb emberek kiszámolták már, hogy a nyálkahártya bõven túl lassan veszi fel az alkoholt ahhoz, hogy attól rúgjál be. Pár csepp egyáltalán nem elég, többet meg nem fog felszívni a füled...de a végbeled sem. Ha mûködnének az ilyen alter módok, az oroszok már rég így csinálnák:)
Bocsi, de nem elég, hogy ihatod? Mint ahogy "normális" emberek szokták? A kútba is beugranál, ha azt mondanák, attól száz évig élhetsz???? Sajnálom, ha ilyen hülyeségeket elhiszel, és ilyeneken jár az eszed! Normális dolgok már nem foglalkoztatják az embereket?
Elvileg a tömény alkohol a nyálkahártyán is felszívódik.Tehát ha lötyögteted a szádban a vodkát de utána kiköpöd akkor is bekerül a véredbe.A füllel is mûködhet a dolog de nagy marhaság és veszélyes.
Én ezt a szembe hallottam. Állítólag nagyon durva, bár én ki nem próbálnám. :)
Ez a szemes ivás egy elmebeteg amcsi filmben volt:D Kevin és Perry a csúcsra tör címû , abban a "Jobb szem Paul" nevû marha piált így:DD
Ez a whiskey-s tamponról jutott az eszedbe? :D Amúgy pár haverom próbált már mindenféle alternatív be**szási módszert. Az egyetlen hatásos az intravénás volt aminek majdnem kórház lett a vége. A fülbe csöpögtetõs gyereknek pár napig rohadtul fájt a dobhártyája és mehetett vele orvoshoz. Mondjuk õ nem pár cseppel próbálkozott, mert azt meg se érezte..
http://www.google.hu/search?q=%C3%B6tletes+%C3%A9telek&hl=hu.. itt szemezgethetsz a kérdéssel kapcsolatban
na csak hogy helyre tegyem a dolgokat!!!!!! szembe csepegtetni hülyeség, mert az erõs alkohol tönkre teszi a szemedet/megvakít. a füles módszer jó. DE NEM BELECSÖPÖGTETNI KELL!!!!!! egy fültisztító pálcikát, vagy vattát belemártasz valami tömény szeszbe, és a füledbe dugod. az alkohol belepárolog az agyadba, és 2-3 pálcikától elég erõsen bebaszol.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!