Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a baja, hogy nem (69 db)

Ha valakinek az a baja, hogy nem tud közlekedni és fél az emberektől, az hogy megy el az orvoshoz?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint, ez a fajta szorongás (vagy pánik betegség) többnyire akkor van ha az illetõnek egyedül kell közlekednie. Ha elkíséri valaki, akkor nem érzi vagy nem olyan mértékben, hogy ne jutna el az orvoshoz.

Tapasztalatom szerint, ez a fajta szorongás (vagy pánik betegség) többnyire akkor van ha az illetõnek egyedül kell közlekednie. Ha elkíséri valaki, akkor nem érzi vagy nem olyan mértékben, hogy ne jutna el az orvoshoz.
Szia! Át tudom érezni a problémádat mert hasonló helyzetben voltam magam is. Elõször is kell egy nagy adag elhatározás, hogy mindenképpen meg szeretnél gyógyulni és ennek az a módja, hogy orvoshoz mész. Bár én már az orvosokról átváltottam természetgyógyászra aki gyógyszer szedése nélkül is tud segiteni. Van többféle módszer én a kineziologiát választottam. Ne várd a csodát hanem tegyél annak érdekében, hogy ki tudj mozdulni otthonról. Kezdetben én is "bezárkoztam" kerültem minden olyan helyzetet ami utazással volt kapcsolatos, viszont igy nem lehet élni. De erre magadnak kell ráébrednek akkor tudnak a hozzátartozoid is segiteni. Minden jót kivánok!
az orvos csak a nyugtató pirulákat ismeri, érdemes a megoldáson törni a fejünket a hogyanon, és megjön a válasz. ne másoktól várd a megoldást, mert az benned van, lépj kapcsolatba önmagaddal tedd fel saját magadnak a kérdést, és dönts!

26hetes uh-on, 820 g volt a pici lányunk. A doki megjegyezte, hogy ez a suly, a görbe legalsó értéke. Valóban? Másnak mennyi? Emiatt izgulok egy kicsit. Szeretném, ha nőne a baba, de nem akarok sokat hizni! Ötleteket várok.

70 kg-al kezdtem a terhességet, most járok +6 kg-nál.Nem túl jó az étvágyam,viszont rengeteget iszok.A véd?n?m szerint ez rendkivül furcsa!

Legjobb válasz: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt vannak az átlagértékek. azért annyira nem picike szerintem, talán egy héttel van lemaradva, de még az is lehet, hogy elmérték a terhességedet még az elején. szerintem ne aggódj emiatt, ilyenkor még hamar behozzák. de azért ne koplalj, az se neked nem jó, se neki; egyél, ami jólesik. egyébként nekem 28 hetesen volt 1290 g. most meg már 3 kiló körül van. üdv, 37 hetes

http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt vannak az átlagértékek. azért annyira nem picike szerintem, talán egy héttel van lemaradva, de még az is lehet, hogy elmérték a terhességedet még az elején. szerintem ne aggódj emiatt, ilyenkor még hamar behozzák. de azért ne koplalj, az se neked nem jó, se neki; egyél, ami jólesik. egyébként nekem 28 hetesen volt 1290 g. most meg már 3 kiló körül van. üdv, 37 hetes
biztos tévedett a hetet illetõleg. néztem a különbségeket, sok helyen írják, hogy a 26 hetes baba 900 g, a 25 hetes meg 750-800. szerintem, ez nem túl nagy eltérés, nyugodj meg...
Nekem is azt mondta az orvos a 26. héten, hogy a görbe alsó határán volt akkor 890 g.Persze én is aggódtam, pedig azt mondta, hogy ez is teljesen normális. Végig azt mondták, hogy pici lesz.A 35. héten született a fiam 2790 gr. és 49 cm-rel.Ne aggódj akkor úgyis szólnának, hogyha nem lenne jó a súlya vagy valami más.Boldog babavárást!
Szióka! Szerintem sem kicsi, nincs mitõl tartanod!A fontos, hogy egészséges legyen!Ráér megnõni kint.
Valószínû nem pici, ez a súly csak egy becsült érték a csontok mérete alapján. Lehet, hogy rövid, de dundi a baba, nekem a nõgyógyászom mondta, hogy csak egy kb érték amit uh-on mondanak.
Nekem mindig oda volt írva az uh papírra is, hogy plusz, minusz 10%. bõven benne vagy!!!!
Szia!Nekem 26+2 napossan volt 1kg a babäm, de a doki szerint jo nagy baba!Szerintem nyugodj meg mert nem tul picike! toväbbi szep babaväräst
Nekem 26+5 naposan volt 1125 gramm. 36 hetes kismami

Ha valaki teherbe esik, es 1-2 honapot megis megjon neki, akkor hogy menstrualhat? Az nem azt jelenti, hogy levalik a mehnyalkahartya? Akkor a baba hogy marad meg?

Legjobb válasz: Ritkán ugyan, de elõfordul, hogy a méhnyálkahártyának egy része a terhesség ellenére is leválik, de nem az egész, azaz a baba ottmarad a méhben beágyazódva, az a része a méhnyálkának nem válik le, így nem lesz baja a babának. Ezt orvos tudja megnézni, úgy tudom azt is csak uh-val, hogy ha valaki terhes, és mégis vérzik, akkor miról is van szó pontosan. Vetélésrõl, azaz a petezsák vagy a magzat is távozik a vérzéssel, vagy az érintetlenül marad, és csal a méh többi része vérzik.

Ritkán ugyan, de elõfordul, hogy a méhnyálkahártyának egy része a terhesség ellenére is leválik, de nem az egész, azaz a baba ottmarad a méhben beágyazódva, az a része a méhnyálkának nem válik le, így nem lesz baja a babának. Ezt orvos tudja megnézni, úgy tudom azt is csak uh-val, hogy ha valaki terhes, és mégis vérzik, akkor miról is van szó pontosan. Vetélésrõl, azaz a petezsák vagy a magzat is távozik a vérzéssel, vagy az érintetlenül marad, és csal a méh többi része vérzik.

Budapesten a Mester utcában valaki vizsgázott elsősegélyből? Kedvesek voltak? Az baj, ha a babán egyszerűen nem sikerül elvégeznem az újjáélesztést, mert órán egyszer se sikerült és félek, hogy ezért megbuktatnak.

Legjobb válasz: Én ott vizsgáztam, viszonylag kedvesek voltak, de ha valamit rosszul csinálsz akkor nem buktatnak rögtön hanem elmagyarázzák hogy máskor hogy csináld, nem fognak ezért rögtön buktatni szerintem, mert ha olyan helyzet adódna akkor inkább tapasztalt orvos, vagy mentõs végezze az újraélesztést mert sajnos az emberek 3/4-ede csak rontana a helyzeten... nekünk úgy volt asszem hogy: Bementünk, stabil oldalfekvés, baba, utána 1 kérdésre kellett válaszolni és kész is volt az eü vizsga.

Én ott vizsgáztam, viszonylag kedvesek voltak, de ha valamit rosszul csinálsz akkor nem buktatnak rögtön hanem elmagyarázzák hogy máskor hogy csináld, nem fognak ezért rögtön buktatni szerintem, mert ha olyan helyzet adódna akkor inkább tapasztalt orvos, vagy mentõs végezze az újraélesztést mert sajnos az emberek 3/4-ede csak rontana a helyzeten... nekünk úgy volt asszem hogy: Bementünk, stabil oldalfekvés, baba, utána 1 kérdésre kellett válaszolni és kész is volt az eü vizsga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat, sikerült a vizsga valóban ugy volt minden ahogy irtad, kedvesek voltak és elmagyarázták ha valamit nem jól csináltam :) mégegyszer köszönöm a választ! :)
Gratulálok! Nagyon szívesen! :)

Ha valakit császározni kell, mert nem fordul be a baba az hogyan működik?

Úgy értem akkor is beindul rendesen a szülés, fájások meg minden ha nincs befordulva? Ha nem akkor meddig várnak vele?

Legjobb válasz: A barátnõm nemrég szült és neki végig faros volt.A szülés elõtt pár héttel tapintás alapján azt mondta a doki,hogy már fejvégû a baba.A kiírt nap elõtt 9 nappal este szivárogni kezdett a vize,mire a kórházba ért fájásai is lettek.Egész éjszaka vajúdott és csak reggel szóltak a dokijának,aki akkor csinált egy UH-t,amin kiderült,hogy mégis csak a faros a baba és így végül reggel megcsászározták.

A barátnõm nemrég szült és neki végig faros volt.A szülés elõtt pár héttel tapintás alapján azt mondta a doki, hogy már fejvégû a baba.A kiírt nap elõtt 9 nappal este szivárogni kezdett a vize, mire a kórházba ért fájásai is lettek.Egész éjszaka vajúdott és csak reggel szóltak a dokijának, aki akkor csinált egy UH-t, amin kiderült, hogy mégis csak a faros a baba és így végül reggel megcsászározták.
Szia! Nekem õ lesz az elsõ babám. A 29. héten voltam UH-n és farfekvésben volt. Megkérdeztem a dokim, azt mondta mivel elsõ baba, farosan nem szülünk. Mivel ebben a helyzetben elõfordulhat, hogy beszorul. Azt mondta, hogyha a 37. hétig nem fordul meg akkor azon a héten megcsászároz, mivel annak oka van, hogy nem fordult be, pl. rövid a köldökzsinór, vagy rátekeredik, stb. Azt persze nem kérdeztem, hgy megindítják -e ilyenkor a szülést, hogy kell-e vajjúdni?
Programozott császárnál nem indítják be csak simán megcsinálják.
Bocs, de miért ne szülhetné meg, ha az arányok megfelelõek? Nekünk se lett semmi bajunk, és végig figyelték a szülést, nem egy orvos, hanem vagy hat. Attól, hogy te még nem tudtad megszülni, nem kell gyorsan másokat is császárra biztatni. Azért nem mindegy, hogy természetes úton születik, vagy császár lesz, sem a baba, sem a mama szempontjából.
Szia én 2.5hónapja szültem faros császárral.Nekem programozott volt, elvileg a kiírt idõben szültem volna, de mivel befektettek magas vérnyomással és másnap nem volt jó az uh..zavarosnak tûnt ezért 5nappal hamarabb lett meg a baba.Nekem azt mondta az orvosom ha semmi baj nincs akkor indokolatlan hamarabb kivenni, de túl nem lehet hordani mert a farosság miatt gond lenne.De normális körülmények között nem haggyák az embert vajúdni-elég lesz utánna átélni a dolgokat...szval farosan ne szüld meg, kérd a császárt, de egy jóra való doki nem is megy bele..amúgy az uh-n látniuk kell, hogy esetleg a bab nyakán van e a zsinór...
Nekem az elsõ farosan született, nem császároztak. Tehát nem feltétlenül kell császározni, de ehhez kell egy bizonyos testmagasság ill. csipõszélesség, meg egy nem túl nagy baba, meg egy csapat orvos...

Ha valaki úgy terhes, hogy közben van menstruáció (még ha nem is a normál) és tünetei sincsenek, akkor az miről jön rá, hogy baba van a dologban?

Járt már így valaki?

Legjobb válasz: Elozo valaszolonak: siman elofordulhat, hogy valaki nem veszi eszre, ha nincsenek tunetei, max. egy gyenge mensi minden honapban! Hiszen ha belegondolsz, sok egeszseges nonel egyik honapban ilyen a mensi, masikban meg olyan. Nalam szinte sohasem egyforma. Es beszeltem errol dokival, azt mondta tok normalis...... Na mar most ebbol kifolyolag, sok no nem is megy orvos ilyen aprosagokkal, hisz a legtobb esetben ez NEM koros. A mensi szinte mindig mas. Tehat siman elofordulhat, h. valaki nem veszi eszre. Kerdezonek: Akkor veszi eszre, ha nincsenek tunetei, ha noni kezd a hasa. Veknyabb lanyoknal ez hamarabb lathato elvileg.

Elozo valaszolonak: siman elofordulhat, hogy valaki nem veszi eszre, ha nincsenek tunetei, max. egy gyenge mensi minden honapban! Hiszen ha belegondolsz, sok egeszseges nonel egyik honapban ilyen a mensi, masikban meg olyan. Nalam szinte sohasem egyforma. Es beszeltem errol dokival, azt mondta tok normalis...... Na mar most ebbol kifolyolag, sok no nem is megy orvos ilyen aprosagokkal, hisz a legtobb esetben ez NEM koros. A mensi szinte mindig mas. Tehat siman elofordulhat, h. valaki nem veszi eszre. Kerdezonek: Akkor veszi eszre, ha nincsenek tunetei, ha noni kezd a hasa. Veknyabb lanyoknal ez hamarabb lathato elvileg.
utolsó vagyok. nem igazán értem, hogy miért kellett lepontozni, mikor írtam egy példát. Õ nyilatkozta, nem én találtam ki! na, mindegy...
Szinetár Dóra is a 4. hónapban vette észre, addig vígan szerepelt a színpadon...
Van olyan ismerõsõm, akinek rendesen volt vérzése és egyik hónapban nem jött meg neki és kiderült, hogy már 4 hónapos terhes:)
Hát szerintem, már eleve nem normális ha nem úgy van meg. Szóval az már lehet gyanu.
Na de én ezt írtam hogy szerintem egy gyenge menszi is lehet tünet. ha figyelsz eléggé magadra...
Jol van, nem kell durvulni! En arra koncentraltam, hogy irtad, hogy "de az sem normalis......", es ezt ugy vettem, mintha azt gondolnad, hogy a gyenge mensi koros, vagyis az embernek lenne valami eu-i baja (nem terhesseg). Na. Ennyi. Nem kell leszedni a fejem, nem okoskodasnak es nem is piszkalodasnak szantam, de ez neten keresztul nem erzekelheto!
A kérdező hozzászólása: És ismertek olyat, akinek mindez saját tapasztalat? Mennyi rá az esély?

Mikor viheti el a bank a kocsit? Valaki segítene abban, mi van, ha tartozom a banknak, a gépkocsihitelemmel és kaptam egy levelet, hogy dátum szerint hol és mikor kell átadnom a kocsit, amennyiben nem fizetem be az elmaradásomat határidőig.

Ezt nem tudtam megtenni mindenféle okból kifolyólag, arra van esély, hogy Egyáltalán elvihetik egy vagy két havi tartozás miatt a kocsit? )a jövő héten rendezni tudom. (Vagyis ha ez nem történik meg, akkor a levél alapján kijönnek és lefoglalják a kocsit. Volt már valaki ilyen helyzetben? És mennyire gyorsak? mert a jövő héten tudnám rendezni, de félek, hogy egyszer csak megjelennek a kocsimért...mivel a határidő,a kocsi leadásának a határideje épp tegnap volt. Ha valakinek van erről tapasztalata legyen kedves írja meg. Köszönöm!

A párom még nem vált el, viszont az ex teherbe esett valaki mástól. Azt hallottuk, ha megszületik a baba, akkor egyből a párom nevét kapja. Követelhet gyerektartást az ex úgy is, ha nem a páromé a gyerek? Vagy ilyenkor ez hogy működik?

Legjobb válasz: A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa,akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni

A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa, akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni
"bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; " Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni.
Igen az õ nevére kerül elõször, igen ha olyan aljas akkor igen követelhet. De õ kérheti a bíróságon, az apasági vélemény megdöntését, így pedig DNS tesztre kötelezi a bíróság. És a vesztesnek kell kifizetnie, így nagyon megszívhatja. Különben meg ha követelõzik, akkor a párod követelje a láthatás. Nem hiszem, hogy egy idegennek jó szível adná a gyerekét.
1. házasság alatt automatikusan a férj nevét kapja a gyerek; 2. gyerektartást követelhet, de a párod kérheti az apaság megállapítását, bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; 3. normálisabb bírónál elég az, hogy külön élnek;
Automatikusan a párod nevére fog kerülni a gyerek. Ha a nõ bíróságra fordul gyermektartás miatt, ott el kell mondani, hogy nem is élnek már együtt, válófélben vannak, valószínûleg mástól van a gyerek. Ekkor dns tesztet rendel el a bíróság, és ha kiderül, hogy nem a párod az apa, akkor anyuka nagyot fog koppanni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni." Polgári pernél az állítást vitatónak kell a szakértõi költségeket állnia, és utólag kérheti a vesztestõl a költségei megtérítését!

Ha valakinek hosszabb-rövidebb ideig nem jön össze a baba, min érdemes változtatni (pl. életmód, diéta, póz stb. ) Írnátok példákat arra, hogy valamin változtattatok és utána rögtön sikerült, összejött a baba?

Legjobb válasz: Változtattunk sok mindenen, de mégsem jött össze, a végén minden visszatért a régi állapothoz. Mikor nem számoltam rá akkor lettem terhes, pedig mindent ugyanúgy csináltunk mint az elején. Talán annyi, hogy a pg53-at kezdtük el használni, de úgy, hogy akkor próbálkoztunk, mikor a pg azt mutatta. Egy pár hónapot rá kell szánni, mire rájön az ember hogy is kell használni. (két év után sikerült a második gyerkõc, egy 30 hetes kismama) Sok kitartást!

Változtattunk sok mindenen, de mégsem jött össze, a végén minden visszatért a régi állapothoz. Mikor nem számoltam rá akkor lettem terhes, pedig mindent ugyanúgy csináltunk mint az elején. Talán annyi, hogy a pg53-at kezdtük el használni, de úgy, hogy akkor próbálkoztunk, mikor a pg azt mutatta. Egy pár hónapot rá kell szánni, mire rájön az ember hogy is kell használni. (két év után sikerült a második gyerkõc, egy 30 hetes kismama) Sok kitartást!
Változtattunk, igen. Nem szedtem tovább semmilyen boygót és nem ittam teát, naponta másfél órát edzettem, hasizmoztam ezerrel és 90 napos diétába kezdte, forró vízben fürõdtunk a párommal és nem számoltam hányadik napomon vagyunk, akkor feküdtünk le egymással, amikor kedvünk volt hozzá, olyan pózban, amilyenben jól esett és azonnal összejött, pedig középidõnek a tájékán pont egymáshoz sem értünk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Gratulálok nektek!!!
Mi 8hónapig próbálkoztunk, én Elevitet szedtem, férjemnek E-vitamint írt a doki. Figyeltem a folyásomat több hónapon keresztül, hogy tudjuk, mikor van peteérésem, ugyanis rendszertelen a ciklusom. Szexeltünk az elméletileg termékeny napokon. SEMMI! Megelégeltük a próbálkozásokat, nem törõdtem peteéréssel, szexeltünk amikor jól esett, és a következõben összejött. Nekem mindenki azt mondta, hogy majd ha nem várjuk, akkor fog összejönni. Engem ez akkor nem nyugtatott meg. Gondolom téged sem fog! Igy utólag viszont látom, hogy igazuk volt azoknak, akik türelemre intettek. Sok sikert, türelmet, kitartást! 13hetes kismama

Lehet baba vagy nem? A dokim azt mondta nem az a lényeg kinek milyen magas a hője, hanem az, hogy ovuláció után elinduljon felfelé. (azért írtam le, ha valaki azt mondaná, hogy nagyon alacsony a hőm) Nőként változik a hő is.

mostani görbém:

Legjobb válasz: lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...

lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...
Ezt mi is tudtuk. Ez már hányadik ilyen kérdésed??? Unatkozol?
A kérdező hozzászólása: Ha úgy gondolod, hogy unatkozom, akkor miért írsz? Különben nem unatkozom! Csak arra gondolok, hogy vannak itt olyan emberek akik segítenek nem csak kritizálnak.
Persze, de nem kell egy kérdést ezerszer feltenni. És idegesít, hogy állandóan a te görbédbe botlok
Látom más is unja a kérdéseid:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!