Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek a baja, (410 db)

nem
Nekem az egesz terhessegem stresszes volt. Nem tudom ennek tudhato e be de a lanyom nagyon nyugtalan, siros baba.
Én tiszta dilis voltam, sokat veszekedtünk, a baba a világ legnyugodtabb babája volt. Néhány évesen azonban izgága lett, de szerintem csak kiütközött a vér...:)
Végig aggodtam , sírtam aterhesseget . Nagyon nyugtalan , síros a babám. Semmi sem jó neki. Alig lehet lefoglalni . Egész nap csak kint lenne es nezelodne , pedig 3hónapos csak. :-)
Én a várandósságom alatt sokat stresszeltem, a párommal is sok volt a nézeteltérés, a fiam nyugtalan természetû.
Nagyon nehèz volt a terhessègem ami miatt vègig paráztam, stresszeltwm ès èn is extra kibírhatatlan voltam. Sírás, semmi sem jó, van rajtad sapka az a ban ha nincs az a baj típus voltam. A babánk lassan 6 hónapos ès olyan vilàgbèke nyugalom ès annyi vidámság van a kisfiúnkban hogy az hihetetlen. A vègèn már azon stresszeltem hogy tuti kihatással lesz rá az a feszültsèg ami bennem volt de nem. Èn azt mondanàm jobban kihat rájuk hogy milyen környezetbe èrkezik ès mennyi szeretetet figyelmet kap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Mikor viheti el a bank a kocsit? Valaki segítene abban, mi van, ha tartozom a banknak, a gépkocsihitelemmel és kaptam egy levelet, hogy dátum szerint hol és mikor kell átadnom a kocsit, amennyiben nem fizetem be az elmaradásomat határidőig.

Ezt nem tudtam megtenni mindenféle okból kifolyólag, arra van esély, hogy Egyáltalán elvihetik egy vagy két havi tartozás miatt a kocsit? )a jövő héten rendezni tudom. (Vagyis ha ez nem történik meg, akkor a levél alapján kijönnek és lefoglalják a kocsit. Volt már valaki ilyen helyzetben? És mennyire gyorsak? mert a jövő héten tudnám rendezni, de félek, hogy egyszer csak megjelennek a kocsimért...mivel a határidő,a kocsi leadásának a határideje épp tegnap volt. Ha valakinek van erről tapasztalata legyen kedves írja meg. Köszönöm!

Ha valaki a pé napján van együtt a párjával akkor abból lehet baba?

Mikor érik általában meg a petesejt? A nap melyik szakában? Vagy az nem lehet tudni? Meddig lehet megtermékenyíteni?

Legjobb válasz: abból lehet igazán csak a baba!a napszakot senki nem tudja meghatározni,de kb.a menzid felénél!és 24óráig lehet megtermékenyíteni! mindent bele,éjjel,nappal! puszi

abból lehet igazán csak a baba!a napszakot senki nem tudja meghatározni, de kb.a menzid felénél!és 24óráig lehet megtermékenyíteni! mindent bele, éjjel, nappal! puszi
Nagy valószínûséggel igen!!!
Persze, hogy igen! :)
A kérdező hozzászólása: Csak mert mi pont a pé napján voltunk együtt! De jó lenne ha most végre már sikerülne! Ha terhes maradtam mikor érezhetem az elsõ "tüneteket"?
Az elsõ tüneteket még soká érezheted!De a mellfeszülés szokott lenni talán az a legelsõ még a mensi elmaradása elõtt!A megtermékenyített petesejt 7 napig vándorol míg elkezd beágyazódni ez 5 nap szóval 12 nap kürül leghamarabb! De ha lehet egy tanácsom ne tesztelj túl korán, mert csalódhatsz!
!NAGYON SZORÍTOK NEKTEK!POZITÍV TESZTELÉST KÍVÁNOK! elõzõ hozzászóló!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokatat! Most nincs más teendõm, mint várni! Nagyon utálom, de nem tehetek mást!


Ha valaki a devizahitel miatt perli a bankot, hol kell indítani?

Legjobb válasz: Tisztességtelen szerzõdési feltétel miatt idei évtõl lehet az adós lakhelye szerinti törvényszéken. Törvényszéken jogi képviselõ kötelezõ. Törvénybe ütközés miatt, az alperes, tehát a bank székhelye szerint illetékes bíróságon. Ez általában a PKKB, BKKB. Per értéktõl is függ. Végrehajtás megszüntetõ pert annál a bíróságon, ahol a végrehajtást indították, tehát az adós lakhelye szerinti járásbíróságon.

Tisztességtelen szerzõdési feltétel miatt idei évtõl lehet az adós lakhelye szerinti törvényszéken. Törvényszéken jogi képviselõ kötelezõ. Törvénybe ütközés miatt, az alperes, tehát a bank székhelye szerint illetékes bíróságon. Ez általában a PKKB, BKKB. Per értéktõl is függ. Végrehajtás megszüntetõ pert annál a bíróságon, ahol a végrehajtást indították, tehát az adós lakhelye szerinti járásbíróságon.
Lásd: Polgári perrendtartás szabályai(Pp.) III. FEJEZET Bírósági hatáskör és illetékesség Hatáskör [link] Illetékesség fejezet.
az, aki nem ment el az orvoshoz, pedig beteg.
Nem csak laikusok vannak itt. :) Ha egy szakképzett orvos pusztán jószolgáltból ad tanácsot, az sem jelenti azt, hogy az õ felelõssége az, hogy a kérdezõ ember hogyan dönt. Ha elmégy egy orvoshoz, mert bajod van, õ megvizsgál és megmondja, hogy mit tegyél és te másként döntesz, majd pedig még betegebb leszel, az sem az orvos hibája, hanem a tied. Nem fogadtad meg a tanácsát.
Természetesen a döntést hozó egyéné a felelõsség, hiszen nem kötelezõ másokra hallgatni. Én pl ha tanácsot adok, mindig odaírom, hogy miért kell/lene/ vele orvoshoz fordulni, mi lehet egy bagatelnek tûnõ problémából. Hogy tudjon mérlegelni a kérdezõ. Mindenkinek a saját egészsége a legfontosabb és a kizárólagos felelõsség az egészségünk iránt is a sajátunk.
Azé a felelõsség, aki dönt. És itt az dönt aki a tanácsokat kapja. Ennyi.
Kedves kérdezõ! Itt laikus emberek, saját tapasztalataikat írják le, és saját tapasztalataikra alapozva adnak vagy jó vagy rossz tanácsot. Azt írják meg, hogy Õk mit tennének, nem azt, hogy a kérdezõnek mit kell tennie. Van egy orvos válaszol oldal is, ahol szakszerû segítséget kaphatsz online módon. Felelõsséget itt biztos nem fog vállalni senki. Itt csak véleményeket, és nem szakszerû segítséget kapsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Gondolom itt a nõgyógyászati témájú kérdésekre gondolsz, hát igen csak annyit mondanék hogy mindenki magából indul ki, lehet vkinek beválik egy kis teafa vagy grapefruit csepp pl gombára és leírja ezt ide a fórumba . Szerintem nem lesz a válaszolónak lelkiismeret furdalása , nem vagyunk egyformák a gyógyulás az immunrendszertõl függ az életmódtól, magát a betegséget kell megállapítani (nem minden viszketés gomba )a betegség okát kell feltárni. Ha okos vagy jobban utánanézel a dolgoknak és orvoshoz mész.Például sokan dicsérik az ezüst kolloidot mint baktérium vírusölõ gombaölõ csodalöttyöt de ez egy méreg a szervezetnek amúgy a neve is elég bizarr. Szóval jobb utána nézni kicsit a dolgoknak és el kell menni nõdokihoz.Sajnos az orvosok is sokszor feleslegesen tömik belénk a gyógyszereket vagy adják a kúpokat közben nem is oldódik meg a probléma, velem ez már elõfordult....:/
A kérdező hozzászólása: Igazad van Kedves második Válaszoló, de olvastam már olyat is, hogy valaki leírta, hogy mi baja van, és kapott olyan választ is, hogy "Ezzel nem kell orvoshoz menni." Mi van akkor, ha a Kérdezõ késõbb megírja, hogy az itt kapott tanácsok nagyon nem váltak be, és csak nagyobb baj lett. Ilyenkor nincs lelkiismeret furdalása annak, aki rossz tanácsot adott?
A kérdező hozzászólása: De itt sokan azt is írják, hogy nem kell orvos menni. Általában mindenre a Canestent javasolják az itt válaszolók, de arra nem gondolnak, hogy a Canseten csak gombára jó, és ha az is a baja a kérdezõnek, azt is orvosnak kéne megállapítani. Sokan nem veszik tudomásul, hogy látatlanban nem lehet diagnózist felállítani. Egyébként köszönöm a választ!
Ha pl. bejön/behoznak valakit a kórházba, jogában áll visszautasítani az ellátást (bizonyos keretek közt). Ha ezt megteszi (írásban), természetesen tájékoztatást követõen - hazamegy és sokkal rosszabbul lesz, akkor is õt, saját magát terheli a felelõsség. (ez azért ritkán fordul elõ) Itt sem kötelezõ senki tanácsát megfogadni. De azért látszik, hogy melyik válaszíró az, akinek lövése nincs a dolgokról és melyik az, akinek érdemi a válasza...

A párom még nem vált el, viszont az ex teherbe esett valaki mástól. Azt hallottuk, ha megszületik a baba, akkor egyből a párom nevét kapja. Követelhet gyerektartást az ex úgy is, ha nem a páromé a gyerek? Vagy ilyenkor ez hogy működik?

Legjobb válasz: A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa,akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni

A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa, akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni
"bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; " Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni.
Igen az õ nevére kerül elõször, igen ha olyan aljas akkor igen követelhet. De õ kérheti a bíróságon, az apasági vélemény megdöntését, így pedig DNS tesztre kötelezi a bíróság. És a vesztesnek kell kifizetnie, így nagyon megszívhatja. Különben meg ha követelõzik, akkor a párod követelje a láthatás. Nem hiszem, hogy egy idegennek jó szível adná a gyerekét.
1. házasság alatt automatikusan a férj nevét kapja a gyerek; 2. gyerektartást követelhet, de a párod kérheti az apaság megállapítását, bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; 3. normálisabb bírónál elég az, hogy külön élnek;
Automatikusan a párod nevére fog kerülni a gyerek. Ha a nõ bíróságra fordul gyermektartás miatt, ott el kell mondani, hogy nem is élnek már együtt, válófélben vannak, valószínûleg mástól van a gyerek. Ekkor dns tesztet rendel el a bíróság, és ha kiderül, hogy nem a párod az apa, akkor anyuka nagyot fog koppanni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni." Polgári pernél az állítást vitatónak kell a szakértõi költségeket állnia, és utólag kérheti a vesztestõl a költségei megtérítését!

Ha valaki a kezét minden nap bekeni ilyen baci őlő krémmel lehet baja tőle? Jót tesz ez a kéznek?

Legjobb válasz: Csak szárítja. De én minden nap használom kb 2-3x (ha megvan ugye minden csere elõtt ha nem vagyok otthon), kicsit gusztustalan lenne bkv-s kézzel enni, szappan meg elég ocsmány sulinkba.. :/

Csak szárítja. De én minden nap használom kb 2-3x (ha megvan ugye minden csere elõtt ha nem vagyok otthon), kicsit gusztustalan lenne bkv-s kézzel enni, szappan meg elég ocsmány sulinkba.. :/
Nem tesz jót, mert hazavágja a bõrének a saját baktérium flóráját is ami a fertõzésektõl véd meg. Ettõl függetlenül vannak olyan munkakörök ahol ez elkerülhetetlen. De szükségtelenül nem kéne ilyen módon ártani magadnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ;)

Lányok! Ha besikerülne a baba és nem szeretnétek megtartani, megszülnétek és odaadnátok valakinek, akinek nem lehet babája?

Legjobb válasz: Egyértelmû, sokan várnak babára, sok embernek nem lehet. De nagyon nehéz egy ilyen döntést meghozni. Iszonyatos nagy krízisben van az a lány, aki erre kényszerül. Ha te vagy hasonló helyzetben tudok címet adni, akik segítenek.

Egyértelmû, sokan várnak babára, sok embernek nem lehet. De nagyon nehéz egy ilyen döntést meghozni. Iszonyatos nagy krízisben van az a lány, aki erre kényszerül. Ha te vagy hasonló helyzetben tudok címet adni, akik segítenek.
Én nem adnám örökbe! Tudom, hogy ez önzõ dolog, de én nem tudnék abban a tudatban élni, hogy valaki más neveli az én gyermekemet:( Ha már a szülés mellett döntenék, akkor megtennék minden lehetséges dolgot, ahhoz hogy rendes körülmények között fel tudjam nevelni! De ez az én saját véleményem...és én is nagyon jól tudom h ez nagyon önzõ dolog, és nagyon tisztelem azokat az embereket akik képesek lemondani a gyermekükrõl olyan szülõk javára akiknek ez nem adatik meg!!
nem :S ha úgy jönne össze, nem tudnék azzal a gondolattal élni, hogy nevelhatném én is.fõleg ha késõbb, amikor szeretnék, már nem lehetne valami miatt.vagy elvetetném ha olyanok a körülmények, hogy tényeleg nem tudnánk eltartani egy babát, vagy küzdenék érte
A kérdező hozzászólása: Ezt nem értem. Miért jobb elveteni, mint az, h valaki szeretetben nevelje a gyermekedet??
Szerintem az lehet a dolog hátterében, hogy aki 9 hónapon át kihordta, az a szülés után talán le sem tudna mondani róla. Talán egyszerûbb neki elvetetni még az elején, mint amikor már ott vannak az anyai érzések. A legtöbben még azt is szertnék lkerülni leányanyaként, hogy mások megtudják, hogy terhesek lettek. Amennyiben ezt már végigcsinálják, nem túl nagy valószínûséggel tudnák odaadni bárkinek is. Sokszor elõfordul anyákkal, akik a szülés elõtt örökbe adnk a gyereküket, hogy mire eljön a szülés, visszatáncolnak. Szerintem ez elég érthetõ.
A kérdező hozzászólása: Igen, a környezet véleménye.. Ez annyira borzasztó! Ezért halnak meg azok a szegény babák..
Túlnépesedés van!
Ha elveteted a babát az is elõfordulhat, hogy többé nem lehet babád vagy komplikációk léphetnek fel a következõ terhességkor.Én megtartanám a babát és megprobálnám felnevelni. Én speciel örülnék neki ha lenne pocaklakóm.Sajnos betegség miatt nem nagyon lehet, megkell küzdenünk majd, hogy lehessen. Szóval ha lehet maradjon a baba.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: nincs babám, hasonló helyzetben vagyok, mint te.

26hetes uh-on, 820 g volt a pici lányunk. A doki megjegyezte, hogy ez a suly, a görbe legalsó értéke. Valóban? Másnak mennyi? Emiatt izgulok egy kicsit. Szeretném, ha nőne a baba, de nem akarok sokat hizni! Ötleteket várok.

70 kg-al kezdtem a terhességet, most járok +6 kg-nál.Nem túl jó az étvágyam,viszont rengeteget iszok.A véd?n?m szerint ez rendkivül furcsa!

Legjobb válasz: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt vannak az átlagértékek. azért annyira nem picike szerintem, talán egy héttel van lemaradva, de még az is lehet, hogy elmérték a terhességedet még az elején. szerintem ne aggódj emiatt, ilyenkor még hamar behozzák. de azért ne koplalj, az se neked nem jó, se neki; egyél, ami jólesik. egyébként nekem 28 hetesen volt 1290 g. most meg már 3 kiló körül van. üdv, 37 hetes

http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt vannak az átlagértékek. azért annyira nem picike szerintem, talán egy héttel van lemaradva, de még az is lehet, hogy elmérték a terhességedet még az elején. szerintem ne aggódj emiatt, ilyenkor még hamar behozzák. de azért ne koplalj, az se neked nem jó, se neki; egyél, ami jólesik. egyébként nekem 28 hetesen volt 1290 g. most meg már 3 kiló körül van. üdv, 37 hetes
biztos tévedett a hetet illetõleg. néztem a különbségeket, sok helyen írják, hogy a 26 hetes baba 900 g, a 25 hetes meg 750-800. szerintem, ez nem túl nagy eltérés, nyugodj meg...
Nekem is azt mondta az orvos a 26. héten, hogy a görbe alsó határán volt akkor 890 g.Persze én is aggódtam, pedig azt mondta, hogy ez is teljesen normális. Végig azt mondták, hogy pici lesz.A 35. héten született a fiam 2790 gr. és 49 cm-rel.Ne aggódj akkor úgyis szólnának, hogyha nem lenne jó a súlya vagy valami más.Boldog babavárást!
Szióka! Szerintem sem kicsi, nincs mitõl tartanod!A fontos, hogy egészséges legyen!Ráér megnõni kint.
Valószínû nem pici, ez a súly csak egy becsült érték a csontok mérete alapján. Lehet, hogy rövid, de dundi a baba, nekem a nõgyógyászom mondta, hogy csak egy kb érték amit uh-on mondanak.
Nekem mindig oda volt írva az uh papírra is, hogy plusz, minusz 10%. bõven benne vagy!!!!
Szia!Nekem 26+2 napossan volt 1kg a babäm, de a doki szerint jo nagy baba!Szerintem nyugodj meg mert nem tul picike! toväbbi szep babaväräst
Nekem 26+5 naposan volt 1125 gramm. 36 hetes kismami

Van olyan WordPress bővítmény amivel ha valaki a google-ba beírja a weboldalam címét, akkor a keresőnek az legyen az első találata?

Legjobb válasz: Ezt te sem gondolod komolyan. :D Gondolj már bele: ha mindenki telepíti, akkor ki lesz elsõ helyen?

Ezt te sem gondolod komolyan. :D Gondolj már bele: ha mindenki telepíti, akkor ki lesz elsõ helyen?
Egyébként meg a Google találati lista a Google szerverén áll össze, abba egy kis bõvítmény az oldaladon nem nagyon fog beleszólni. Maximum segít optimalizálni az oldalad. SEO-nak nézz utána.
Az, hogy hányadik helyen áll, az nem a WordPress pluginoktól függ, hanem a weboldalon lévõ tartalomtól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!