Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek átjárható a petevezetéke (3 db)

Ha valakinek nem átjárható a petevezetéke annak van valami jele?

Hogyan lehet észlelni, ha valakinek el van záródva a petevezetéke? Hogyan lehet kezelni? AKkor van peteérés, csak nem tud kiszabadulni?

Legjobb válasz: Nincs az elzáródásnak semmilyen tünete, azon kívül, hogy nem esel teherbe, persze ezt más is okozhatja. Így van, van peteérésed, de a petevezeték egy ponton el van záródva és a spermiumok nem tudnak elérni, találkozni a petesejttel, ezért nem jön létre a megtermékenyülés. Ilyenkor a petesejt felszívódik a hasüregben, és rendesen menstruálsz. A petevezeték elzáródást sajnos egyszerû uh-gal, vagy orvosi vizsgálattal nem lehet megállapítani. Erre van az un. átjárhatósági vizsgálat, latinul HSG. Ekkor egy csövön kontrasztanyagot juttatnak a méhüregbe, és egy röntgennel figyelik, hogyan töltõdik fel a méhüreg, a petevezetékek. Ekkor látható az elzáródás pontos helye, amit egy rövid mûtéttel meg lehet szüntetni a legtöbb esetben.

Nincs az elzáródásnak semmilyen tünete, azon kívül, hogy nem esel teherbe, persze ezt más is okozhatja. Így van, van peteérésed, de a petevezeték egy ponton el van záródva és a spermiumok nem tudnak elérni, találkozni a petesejttel, ezért nem jön létre a megtermékenyülés. Ilyenkor a petesejt felszívódik a hasüregben, és rendesen menstruálsz. A petevezeték elzáródást sajnos egyszerû uh-gal, vagy orvosi vizsgálattal nem lehet megállapítani. Erre van az un. átjárhatósági vizsgálat, latinul HSG. Ekkor egy csövön kontrasztanyagot juttatnak a méhüregbe, és egy röntgennel figyelik, hogyan töltõdik fel a méhüreg, a petevezetékek. Ekkor látható az elzáródás pontos helye, amit egy rövid mûtéttel meg lehet szüntetni a legtöbb esetben.
Bocsánat, hogy én is belekérdezek, de ez engem is érdekel.. Ha babát szeretnék, és megkérem a dokim nézenn meg mindent, hogy nincs-e akadálya a teherbeesésnek, ezt is kérhetem egybõl rutinnak, vagy ezt csak indokolt esetben csinálja meg?
1. válaszoló vagyok. Én úgy tapasztaltam (Békés megye), hogy az itteni orvosok szeretik kivárni az 1 év próbálkozási idõt, viszont utána elvégeznek minden vizsgálatot. Nem tudom, mióta próbálkoztok, meg orvos függõ is, szerintem kérdezz rá, ha nemet mond, úgy is meg fogja indokolni.
A kérdező hozzászólása: Mi még nem olyan régóta probálkozunk, de szeretnék tudni mindent errõl a dologról! Még adtam magamnak 2 hónapot, és aztán megyek a dokihoz vissza, akkor lesz 5 hónapja a próbálkozásnak! Szeretnék minnél elõbb a végére járni és megoldani a dolgot, ha tényleg gond van! Köszönöm a válszt!
Én is elõre szerettem volna a vizsgálatokat, de a doki azt mondta, hogy nem lehet. 1 éves próbálkozást ajánlott, de én a 6. hónap körül kértem a vizsgálatokat és abba már belement ...

Mi a teendő, ha valakinek nem átjárható a petevezetéke? Nem lehet azzá tenni?

Legjobb válasz: Itt sok minden le van írva: http://www.infertility.hu/inde.html Nõi eredetû fül, 3. oldal foglalkozik az elzáródással. http://ideal.hu/1/archivum/2000/2/0000-00-00/keleti-gyogymod..

Itt sok minden le van írva: http://www.infertility.hu/inde.html Nõi eredetû fül, 3. oldal foglalkozik az elzáródással. http://ideal.hu/1/archivum/2000/2/0000-00-00/keleti-gyogymod..
Elõször meg szokták próbálni átmosni. Nem is nagy beavatkozás - és nagyon sokszor ez is elég.
Hysteroscopia=méhtükrözés. 20 perces beavatkozás, altatásos, egy drótot vezetnek fel, amivel megszüntetik az elzáródást.

Inszemről szeretnék kérdezni. Ugye úgyis megcsinálják, ha csak az egyik petevezető átjárható? Mert egyébként semmi gond nálam sem és a férjemnél sem. Most megyünk majd meddőségibe. Valakinek igy sikerült?

Legjobb válasz: Mi is így voltunk. Bár aztán már nem mentünk, mert összejött természetes úton. :) De már megvolt az idõpont, minden. Úgyhogy megcsinálják. Sok sikert hozzá.

Mi is így voltunk. Bár aztán már nem mentünk, mert összejött természetes úton. :) De már megvolt az idõpont, minden. Úgyhogy megcsinálják. Sok sikert hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor megnyugodtam :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!