Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek 5 (348 db)

Az 5+1 az 5 hét és 1 nap.
Az 5+1 annyit jelent, hogy 5 hetes + 1 napos
Sokan írják, hogy pl. 40+5 napos, és hát az mégsem lehet 45 hetes terhesség. :) Szóval úgy van ahogy az elõttem írták. 40 hét és 5 napos terhesség a mensitõl számítva.
Pontosan 6 nap a különbség a fenti példák között. a 6 hetes az ugye egyértelmû, az 5+1 pedig 5 hetes és 1 napos terhességet jelent!

Ha valaki 5. , 6. héten nem kezd el émelyegni, hányni, annak már elő sem jön?

van olyan "id?pont" amikor már kijelenthet? hogy ez a terhesség nem lesz émelyg?s? természetesen a 40.hét kivételével:-DDD

Legjobb válasz: Szerintem nincs ilyen határ. Ismertem olyat, akinek a 20. héten kezdõdött. De az 5-6. hét még korai, a legtöbben a 6-10. hét között kezdik. Én mondjuk már az 5. héten, és jó sokáig kitartott...erre sajnos nincs szabály.

Szerintem nincs ilyen határ. Ismertem olyat, akinek a 20. héten kezdõdött. De az 5-6. hét még korai, a legtöbben a 6-10. hét között kezdik. Én mondjuk már az 5. héten, és jó sokáig kitartott...erre sajnos nincs szabály.
szerintem 12.hét határ. Addig ne nyugodj meg effelõl.
én a 8.héttõl hánytam 0-24-ben elõtte semmi bajon nem volt.barátnõm aki most 28 hetes, a 20.héttõl hány folyamatosan... 38hkm
Hát sajnos erre nem lehet alapozni... Nekem 7. hétig semmi bajom nem volt és azt gondoltam, hogy már nem is lesz... De lett! :-) 8. héttõl a 14. hétig majd meghaltam... Non-stop rosszullét! :-S Valakinél nem is jelentkezik egész terhesség alatt, valaki meg végig rosszul van a 9 hónap alatt. ;-)
Hányni egyszer sem hánytam, viszont nem volt olyan nap, hogy ne lett volna hányingerem vagy ne émelyegtem volna, mondom ezt a 40. hétben :) 39 hetes kismama
Fogkrém reklám? Hát én több mint 5 éve nem voltam fogorvosnál, és nem piros Elmexel mosok fogat.
Mi lesz....semmi...te bajod
ha rendszeresen tisztántartod, és semmi bajod, akkor sztem fölösleges...
nos, énsem voltam már több mint 5 éve, nem piros elmexet hazsnálok, d e semmi baja a fogaimnak
A kérdező hozzászólása: Na oké, de az orvosok azt mondják, hogy évente menni kéne, és ha nem fáj és nincs tünet az nem azt jelenti, hogy nem szuvasodik és nincs semmi baj.


Ha valaki 5-6ból bukott év végén az át tudna menni pótvizsgán?

Ha mmindennap tanul rá több órát

Legjobb válasz: Ha rendszeresen készülne, akkor igen. De elég kérdéses, hogy akinek 10 hónap nem volt elég, az fog-e egész nyáron rendszeresen készülni.

Ha rendszeresen készülne, akkor igen. De elég kérdéses, hogy akinek 10 hónap nem volt elég, az fog-e egész nyáron rendszeresen készülni.
A kérdező hozzászólása: Bármennyibõl lehet pótvizsgázni . Mert nem akarok évet ismételni..ezért az egész nyári szünetemet rászánom a tanulásra!
Aki ennyibõl bukik, valószínûleg nem pótvizsgázhat.
én úgy hallottam h 3 bukás felett nem lehet pótvizsgázni (nem tom mennyire igaz) de ha egész évben nem tanultál miböl gondolod h pont nyáriszünetbe minden napot végig tudnád tanulni?
Hát elég húzós lesz, ha egész évben ennyire les*artad a tanulást. Egyébként jó nektek, hogy ennyire engedékenyek. Nálunk (meg a legtöbb helyen) három bukásnál már automatikus ismételni kell.
nálunk egyböl elküldik másik suliba aki bukás közelében van év végén. nincs lehetöség pótvizsgára se évismétlésre. és sztem több helyen kéne igy csinálni. aki 9 hónap alatt nem tud elérni egy kettes szintet...
igen, csináld. csak akkor úgy állj neki, hogy menni fog. jövõre meg kösd fel a gatyád. hanyadikos vagy? és miért buksz ilyen sokból?
Próbáld meg, nem veszíthetsz vele semmit, bár nem gondolom, hogy aki 10 hónapon keresztül nem tanult egyáltalán, az nyáron 6 tárgyból fog felkészülni pótvizsgázni. Nálunk a tanárok is azt mondják, hogy már 3 tárgyból is nehéz átmenni pótvizsgán, és hogy 5-6 tárgyból nagyon kevés az esélye. Aki 10 hónap alatt nem tudott összehozni magának egy kettest, az abszolút nem tanult. Ergo még benne sem vagy a 'gyakorlatba', így szerintem nagyon nehéz dolgod lesz. Persze nem lehetetlen, de én kicsi esélyt látok rá.

Korai ha valakinek 5 honap után kérik meg a kezét? Eggyütt laknak már, 25 és 30 évesek?

Legjobb válasz: Nem korai, erre nincs konkrét idõpont. Az elsõ pillanatban is érezheted, hogy neked õ az igazi, fõleg 30 évesen. Ha úgy érzed itt az ideje, hajrá! :):)

Nem korai, erre nincs konkrét idõpont. Az elsõ pillanatban is érezheted, hogy neked õ az igazi, fõleg 30 évesen. Ha úgy érzed itt az ideje, hajrá! :) :)
Ja, elsõ pillanatban, aztán meg küszködhetnek a válással...Elõször legyetek teljesen biztosak benne, mit akartok, hogy vagytok.
nem korai mert nem azt jelenti hogy másnap már esküdtök is... csak hogy esküdni fogtok ... ergó ez még nem életre szól de reméljük csak a legjobbakat 18/f
Nem korai nekem 4 hónap után kérte meg a párom a kezem és a nyakába ugrottam :) )) De teljesen olyan ez a kérdés, mintha én írtam volna csak nálunk a hónap nem stimmel a többi igen ! :) és JÖVÕHÉTEN LESZ AZ ESKÜVÕNK !!!! :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a leendõ házaspároknak:-)))
az én szüleim 6 honap után házasodtak és már 15 éve boldog házasok. nem a honapok döntik el hogy öröké tart vagy máris válnak. gratula az esküvöhöz.

Mi van akkor ha valaki 5 hónaposan szül?

Mi lesz a gyerekkel életben marad vagy nem??

Legjobb válasz: Szia! 20 hetesen nagy a baj, ha megszületik :((, a legkisebb koraszülött is kb. a 28. héttõl tartható életben...20 hét az nagyon kevés.....Biztos szülni kell? Nem tudják még valahogy "bent-tartani"?????

25 hét felett már életben tudják tartani, allatta nem igazán. De az, hogy fáj a hasa, még nem jelent semmit ha meg ilyen van, orvos, és ne itt várjátok a csodát!!
Szia! Nekem végig fájt és keményedett a hasam a terhesség alatt, Magne B6 és No-spa ellenére is. Mégis kihúztam a kiírt idõpontig! Ismerek egyébként egy kislányt, aki 23. hétre született. Hihetetlen, de életben maradt!
Ugyan nekem 30hetesen volt, hogy bementem a kórházba, és simán maradásra bírták a picurt. Magnézium """""mérgezést""""" kaptam annyit kellett szednem+ágynyugalom. 30hetesen sem jó ha megszületik az épp 1kg-s baba, 20hetesen fél kiló körül van, még nagyon fejletlen, lélegeztetõre sem tudják tenni, mert ""nincs"" tüdeje. Menjen be kórházba, szülészetre, kap fuzit, esetleg befektetik, vagy megnyugtatják, hogy ez nem fájás, ha nagy a baj, akkor meg elkezdik tüdõérlelõvel kezelni...
1. vagyok. Ha így van, az ismid sürgõsen keresse fel a nõdokit! Nagyon sok módszer van a baba pocaklétének a meghosszabbítására! 20. héten nagyon nagy gond ha megszülne és a baba 90%, hogy sajnos....
Na azért a 27 az nem húsz!!!Itt baromi sokat számítanak hetek! Azért mert fájdogál a hasa, még nem jelenti azt, hogy hamarosan szülni fog. Mindenképpen mnjen el dokihoz, lehet hogy csak magnéziumot kell szednie a keménykedés ellen meg sokat pihenni.
Elõzõ vagyok. A hasfájás még nem jelenti azt, hogy szülni fog. Menjen el a dokijához hogy megnyugodjon.
Szia! 20 hetesen nagy a baj, ha megszületik :((, a legkisebb koraszülött is kb. a 28. héttõl tartható életben...20 hét az nagyon kevés.....Biztos szülni kell? Nem tudják még valahogy "bent-tartani"?????
Két ismerõsöm is 27. hétre szült, életben vannak, jól vannak.
Nem valószínû hogy életben marad. A létfeltétele idekinnt még nem biztosított. Többek között még nem fejlõdött ki rendesen a tüdeje sem.
A kérdező hozzászólása: Igazából az egyik ismerõsömnek ez a gondja hogy mostanában egyre sûrvebben fájdogál a hasa!! És nagyon fél!!
Az ismerõsöm magnerot gyógyszert kapott a görcseire.Nagyon jól bevált!Beszéljen az orvosával ez nem játék!A kicsi élete a tét!
Szia! Nekem is megnerot-ot javasolt a dokim. 34 hetesen elment a nyákdugóm, baba beilleszkedett, féltünk koraszülés lesz, dokim mondta, jó ha 2 hetet kihúzunk egyben. Azóta is szedem, joslóim sem olyan erõsek, és szerdán lesz 2 hete hogy elment a nyákdugóm:) Mindenképpen orvossal kell beszélni, még nagyon korai lenne a babának hogy megszülessen!
7:49-es! Szia Andi! Hogy vagy?:) Emese

Ha valaki 5 éven keresztul nem szexel lehet valami kár belole?

Fogadásból haveromek ezt tettek : >

Legjobb válasz: Kicsit megõrül az ember, fõleg ha elõtte volt és aztán nincs, de am. fogadni mernék hogy a haverjaid ultra über átverték a fejed!X)

Kicsit megõrül az ember, fõleg ha elõtte volt és aztán nincs, de am. fogadni mernék hogy a haverjaid ultra über átverték a fejed!X)
fogadásból? idióták. amúgy nem lesz kár csak depis leszel
A kérdező hozzászólása: Nem én rólam van szó.Nekem meseltek.Nem vagyok hiszékeny, érdekelt a téma.Koszi a vaszokat.
Olyan aki nem tudja mi a jó szex, akár ki is bírhatja... Amúgy agybajon kívül mást nem kap :D
Nekem 2 év volt a max szex nélkül. A furcsa dolog az hogy minél tovább vagy szex nélkül annál jobban bírod. A fõ tünet az hogy már mindenre begerjedsz :D
Az érzelmi eredetû deviáns viselkedés okozta társadalmi kirekesztettségen kívül? Semmi. Max még a kuya sem fog emberszámba venni, nõk meg végképp.
kizért hogy 5 évig max 5 hét egyébként mi az hogy nem szexszelt? partnerral? vagy önkielégíteni sem volt szbad?
A kérdező hozzászólása: Barátom mesélte fogadott egy dolgon haverjával.Hogy tétre menjen, fogadásból választották ezt a témát: ki bírja-e az egyik 5 éven át szex hiányában.A fogadást nem kellet teljesítenie.Nemsokára elmesélte nem volt semmi és nem kellet teljesítenie.A maszturbációs témát nem hozta fel témának.. :)
Úristen...szerintem kamu. Én még 1 napot sem birok ki..

Mennyi az ügyvédi költség egy lakásvásárlásnál? (első) Mennyi az illeték? Hogyan adózik a lakásvétel-eladás közötti különbség után, ha valaki 5 éven belül eladja? Van-e még szocpol. Vagy valami hasonló kedvezmény?

Legjobb válasz: Nem mindre tudok választ, de: Ügyvédi ktg-ügyvédje válogatja, vételár fél-egy %-a szokott lenni felénk. Szerzési illeték 4 M ig 2% felette levõ rész 4%. Elsõ szerzésnél 35 éves korig 40ezer forint kedvezmény az illetékbõl.

Nem mindre tudok választ, de: Ügyvédi ktg-ügyvédje válogatja, vételár fél-egy %-a szokott lenni felénk. Szerzési illeték 4 M ig 2% felette levõ rész 4%. Elsõ szerzésnél 35 éves korig 40ezer forint kedvezmény az illetékbõl.
Sajnos a pontos számolási szabályokat nem tudom, de az én lakásom 14 M volt. Ügyvédi költsége br 100 ezer (és ez eléggé kevés ahhoz képest, amennyit foglalkozott velem) Illeték - mivel elsõ lakás, így kaptam 12 havi kamatmentes részletfizetési lehetõséget, az havonta 38 000 Ft. De ha elmennél egy ügyvédhez - amire úgyis szükséged lesz elõbb utóbb - akkor õ pontos választ tudna adni. Én az enyément pl csak javasolni tudnám, igazán segítõkész volt.

Ha valaki 5 percnél tovább bírja levegő nélkül a víz alatt, annak az agya miért nem szenved visszafordíthatatlan károsodást?

Legjobb válasz: Mert jól bírja oxigénnel. Agykárosodás oxigénhiány következménye, nem a víz alatt tartózkodásnak.

Mert jól bírja oxigénnel. Agykárosodás oxigénhiány következménye, nem a víz alatt tartózkodásnak.
Én értem, hogy mit nem értesz. De a titok nyitját leírták fenn. Az agykárosodás oxigén hiány eredménye. Ezzel szemben akik lemerülnek azoknak van a tüdejében oxigén (és az most a kérdés szempontjából nem fontos, hogy hogy érik el ezt).
tudja hogy mikor mennyi levegõt kell kifújni és hogy hogyan tud spórolni vele, hogy tudja magát abban az állapotban tartani hogy ne legyen szüksége annyi o2-re
A tüdeje több levegõt képes beszívni, ebbõl a levegõbõla lehetõ legtöbb oxigént ki is vonja (a legtöbben kilélegzik az oxigén nagy részét) és a vére sokkal több oxigént képes szállítani. Mindhárom edzéssel fejleszthetõ
mert aki addig bírja, annak nincs átlagos tüdeje, szóval több levegõt képes benntartani ami több ideig elég. meg aztán tudja hogy kell spórolni vele
Õk már valószínûleg nagyon sokat gyakoroltak elõtte, mielõtt ezt a teljesítményt produkálni tudták.
A kérdező hozzászólása: Azért írtam, hogy víz alatt, mert az ilyen próbákat nem a szabad levegõn végzik. Azon, hogy jól bírja oxigénnel mit értesz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már érthetõ :)
Az 5 perc arra vonatkozik, ha a vérkeringés leáll. Ilyenkor a CO2 ott marad a sejt környezetében, O2 meg nem jön. Ez a belsõ sejteknél gond: a bõr az a levegõn (vízen) keresztül maga is lélegzik. Míg ha a vérkeringés megy, akkor ugyan a vérben egyre több a CO2 és egyre kevesebb az O2 - de azért ott vannak, és a sejtek nagy küzdelem árán azért tudnak hasítani belõlük.
Utánanéztem a pontosság kedvéért: "Az emberben a hemoglobin négy alegységbõl áll. Mindegyiket egy globuláris fehérjerész építi fel, amely szorosan kapcsolódik egy nem-fehérje jellegû hem csoporttal. A hemcsoportban egy vasatom található egy porfirin nevû heterociklusos gyûrûben. A vasatom, amely az oxigént megköti, kötést létesít a gyûrû belsejében található négy nitrogénatommal"
szerintem a hemoglobin syállítja az oxigént
Több oxigén tárolódik a vérükben valószínûleg (talán a vas köti meg az oxigént a vérben), meg a szívverésük lelassul, az izmaik kevesebb oxigént vesznek fel a vérbõl, ezért bírják tovább. Meg az agyuk is gondolom ilyen meditáció szerû állapotba kerül. Nem (csak) azért bírják, mert akaraterõbõl legyõzik a késztetést arra hogy levegõt vegyenek.
Állítólag Hudini bírta sokáig
A kérdező hozzászólása: Csak ez akkor is annyira hihetetlen, hogy a static apneas (nem tudom, hogy mi ez magyarul) rekord 11 perc 35 másodperc, és semmi maradandó probléma! Amúgy az eddigi válaszolóknak nagy köszönet! :)
a bálnáknak pl több száz liter vérük van. így ha megtelítik oxigénnel, órákig képesek lélegzetvétel nélkül lenni.

Ha valaki 5-6 éve (minden este) megiszik 1-2-3 pohár whisky-t, mellé 1-2 doboz sört, akkor ezt meddig folytathatja "büntetlenül"?

Átlag 2 whisky + 1-2 sör /este. Mikor jelennek meg a fizikai tünetek? (kézremegés, ilyesmi) Milyen tüneteket fog okozni, amik esetleg láthatóak?

Legjobb válasz: egészen a májcirózisig, aztán onnan a májrákig... szóval még pár évig nyugodtan, csak a halál módja lesz kellemetlen.

egészen a májcirózisig, aztán onnan a májrákig... szóval még pár évig nyugodtan, csak a halál módja lesz kellemetlen.
lehet hogy csak fél évig, lehet, hogy örökké. senki sem tudhatja biztosan.
addig csinálhatja, amíg olyan nagy mája nem lesz, hogy kidurran a hasa. (egyénfüggõ mikor jön el ez a pont) komolyan ennyi pénze van, hogy minden nap whiskyre tellik neki? Akkor elvonóra is biztosan fog neki...
Kérdezd Dzsokki Jujingot!!
Hát ez még nem egy olyan vészes mennyiség, de hosszútávon azért garantál a májkárosodás, egyéb problémákról (pl. impotencia) nem is beszélve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!