Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinek, korábban (31 db)

Mennyire hat ki egy párkapcsolatra az, ha valakit korábban zaklattak/megerőszakoltak?

Legjobb válasz: Emberfüggõ... Volt olyan barátnõm, akit elõtte évekkel... És teljesen normális kapcsolat volt. Ez azon múlik, ki mennyire tudja feldolgozni.

Emberfüggõ... Volt olyan barátnõm, akit elõtte évekkel... És teljesen normális kapcsolat volt. Ez azon múlik, ki mennyire tudja feldolgozni.
engem "csak megkergettek", de lelkileg totál összezuhantam, ez volt másfél éve annyi a lényeg, hogy nehezebben bízok meg a fiúkban, de van barátom, és mondta, hogy az elején tényleg lassan indult be a dolog köztünk, de már 100%- osan megbízok benne meg kívülröl is hallom visszaz hogy milyen jó kis párt alkotunk :) viszont az egyik barátnöm hugát 15 évesen le akarták sz.patni az utcán novemberben, azóta pszichiátrián kezelik, mert eddig egyszer öngyilkos akart lenni van egy "barátja", tipikusan olyan srác, akinek nem mennék a 10 méteres körzetébe, és ö szoktatta rá a csajt a cigire is szóval ez emberfüggö, és szomorú, hogy van ilyen... :(
Nem tudok normális kapcsolatokat kialakítani, vagy az olyanokat vonzom be akik két perc alatt meg akarnak d..., vagy aki igazán tetszene gyakran még a beszélgetés elõtt elmenekülök, nehogy esetleg bármi is történhessen. Mindig olyat választok, akit nem érhetek el

Ha valaki fél év után hagy ott egy egyetemet, annak akkor sem kell fizetni, ha már korábban járt?

Fél év után még nem kell fizetni a szerzõdés szerint. Ha valaki ezt minden évben eljátssza más egyetemmel, akkor sem kell visszafizetni semmit?
Nem. Sehogyan.
"Jön mondjuk egy barátom és megtetszik neki a sapka amit kötöttem" Amennyiben anyagi haszonszerzés céljából kötötted és úgy adod el, az már kereskedelmi tevékenység, engedélyhez kötött. Amennyiben saját magadnak kötötted és meguntnad, majd magánemberként egy mint használt cikket eladod úgy ok.
A kérdező hozzászólása: ha ezt nem tudom törvényesen megtenni (azonnal és nem egy havi utánajárással, ha mondjuk egy alma lenne, addigra meg is romlana) akkor miért büntet érte az állam? Ez csak költõi kérdés volt, nem ez az eredeti kérdésem. De miután ez paradoxon, én nem hiszem, hogy így lenne.
A kérdező hozzászólása: Én most nem errõl tettem fel a kérdést, hanem hogy törvényesen hogyan lehet, és nem almát, nem vagyok õstermelõ, hanem bármit. Jön mondjuk egy barátom és megtetszik neki a sapka amit kötöttem. Ebben az esetben az állam nem biztosít törvényes eszközt arra, hogy pénzért odaadjam neki?
# 5/6 Évek óta piacozok, így van egy kis tapasztalatom e téren. Az "öregasszonyok" általában igen a kivételek.Õk árulhatnak nyugodtan papír nélkül, a piacfelügyelõ beengedi õket, a NAV soha nem fog odamenni hozzájuk, hiszen õk "öregek"-nekik lehet..Egy ismerõsék pl két kosár cseresznyéért kaptak 400e Ft bírságot.Két NAV-os szopatta meg õket.Nem kaptunk nyugtát, nincs õstermelõi, hol a mérleg hitelesítési papír...stb ..stb Sajnos ez van.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a tojás egy példa volt. A lényeg az lenne, hogy a holnapi napon mondjuk törvényesen el tudnék-e adni egy tojást, vagy a versemet, amit írtam, vagy kisikálhatnám-e valaki cipõjét pénzért, vagy ez lehetetlen, tehát aki nem dolgozik úgy, hogy fõnöke van, és nem akar BT-t alapítani, az törvényesen nem tud létezni? Mondjuk egy hajléktalan nem tud törvényesen dolgozni, ha én adnék neki egy munkát? Nem értem. Ez a demokrácia, és a fehér munka? Ne vicceljetek, nem hiszem.
Felénk a piacon egy csomó öregasszony árul zöldséget, meg tojást. Gondolom õk õstermelõk, vagy vállalkozók....
"Ha almát akarsz árulni a piacon, elég ha kimész, veszel egy terület jegyet és vársz. Úgyse adsz el 10000tonnát." Bárcsak ez ilyen egyszerû lenne... Amennyiben nincs vállalkozóid, vagy õstermelõid be sem engednek általában a piacra, ha mégis akkor egy esetleges NAV ellenõrzéskor majd lehet magyarázkodni és gyûjteni a 3-500e Ft-os büntire...
Az a baj, hogy ehhez némi tudás is szükségeltetik. Pl használni a google-t és utána nézni mekkora éves jövedelem az, ami után már adózni kell. Nyithatsz egyéni vállalkozást, BT-t, vagy alapíthatsz KFT-t. Rajtad áll melyikbe vágsz bele. Ha almát akarsz árulni a piacon, elég ha kimész, veszel egy terület jegyet és vársz. Úgyse adsz el 10000tonnát.
A kérdező hozzászólása: hogyhogy? Nehogymá ne tudjak egy almát eladni a piacon, vagy akármi. Miért mondod?
Az eredeti kérdésre visszatérve:A jelenleg hatályos adózási törvények alapján magánemberként nem tudsz sem nyugtát sem számlát adni.Kivéve speciális eseteket, erre való az ún. 7-es adószám.

Baj az ha valakinek mindig korabban jon meg? Van amikor 2-3 nap de elofordult mar 5 nap is. Ez gond? Es ha igen mi okozhatja es mi a teendo?

Legjobb válasz: ez midnen embernél változó,elvileg a 28 nap lenne normális,nekem pl 33-35nap.A fogalmzasgatló beállítja hogy normális legyen,de csak azért felesleges elkezdeni szedni

ez midnen embernél változó, elvileg a 28 nap lenne normális, nekem pl 33-35nap.A fogalmzasgatló beállítja hogy normális legyen, de csak azért felesleges elkezdeni szedni
Ez peteérés függõ. Általában a ciklus közepén a 14 napon van peteérés, de ez változó lehet. Ha késõbb van peteérés késõbb jön, ha hamarabb akkor hamarabb. Remélem érthetõ volt amit próbáltam leirni.

Ikrekkel ki mikor szült meg? Gondolok itt a terhességi hétre. Ha valaki sokkal korábban szült a kiírt időpontnál lett valami bajuk a piciknek?

Legjobb válasz: Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte,(nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)

Anyumnak a tesvéremmel volt ikerterhessége. Bár sajnos az egyik baba elhalt a 25. héten, a testvéremet ki tudta hordani a 40. hétig és a (természetes) szülésnél mindkettõjüket megszülte. Meg van egy ismerõsöm, akinek hármas ikrei lettek volna, de az elsõ trimeszterben az egyik baba elhalt és fel is szívódott, majd a terhesség vége felé a második baba is elment. A harmadikat megszülte, (nem tudom hányadik héten), de sajnos nagyon beteg lett a baba. Már otthon vannak. Nem elrettenteni akartalak. De ez volt a kérdés. Ha ikrekkel vagy terhes, a legjobb amit tehetsz, hogy nem idegeskedsz és bízol a legjobbakban. Az már fél siker. Nem lesz semmi gond. :)
Jaj, bocsi. Most látom, hogy úgy volt a kérdés, hogy szülés után volt-e baj? Szerintem nem baj, ha elõbb szülsz a kiírt idõpontnál. A mai orvostudoány olyan fejlett, ha pár héttel elõbb is szülsz, az sem gond.

Ha valakinek, akinek korábban sohasem késett a menstruációja, egyszer csak 2-3 napot késik, és nagyon erős mellfájdalmai léptek fel azon a pár napon, az akár lehet terhes is?

mert hallottam olyat, h valakinek megjött a menzesze, mégis állapotos volt...vagy, még mire utalhat?

Legjobb válasz: Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".

Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".
A kérdező hozzászólása: Igen, együtt voltunk.
Lehetséges, csinálj tesztet, ha nem jön meg.

Ha valaki 20 évesen korábban még nem dolgozott, az nehezebben kap állást? (Gyakornokit, vagy akármilyet, most nem rögtön élete álmára gondolok. )

Legjobb válasz: Mindenki nehezen kap állást aki még nem dolgozott, hiszen nincs tapasztalata. Azonban én 23 vagyok és csak nyári néger melóm volt, pl fafeldolgozó részlegen, sorozatgyártásban. Most fejeztem be a mérnöki egyetemet és most gondolhatod, hogy milyen sokat számít az eddigi munkatapasztalatom :)). Amúgy azért nem fogtam neki a mesterinek egybõl, hogy dolgozzak és legyen egy kis munkatapasztalatom, mert az a legfontosabb.

Mindenki nehezen kap állást aki még nem dolgozott, hiszen nincs tapasztalata. Azonban én 23 vagyok és csak nyári néger melóm volt, pl fafeldolgozó részlegen, sorozatgyártásban. Most fejeztem be a mérnöki egyetemet és most gondolhatod, hogy milyen sokat számít az eddigi munkatapasztalatom :) ). Amúgy azért nem fogtam neki a mesterinek egybõl, hogy dolgozzak és legyen egy kis munkatapasztalatom, mert az a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Igen, értelek. Hát olyasmit fel tudok mutatni, amit ingyen vállaltam baráti alapon, cserébe megbeszéltük, hogy beírhatom önéletrajzba, csak éppen nem teljesen vág a dologba, ami érdekel, csak megközelíti azt (és amúgy sem nagy szám). Csak azon gondolkodtam, ha még diákmunkát sem vállaltam, az mennyire gáz?
Ez nem ruha, hogy gáz legyen vagy sem. Ha nincs tapasztalat, ennyivel kevesebb dolog lesz az ígyis rövid önéletrajzodban. A megpályázandó munkaterülethez kapcsolódó tapasztalatokra kíváncsiak általában a munkáltatók. Ha nincs ennyivel kevesebb kevesebb esélyed lesz.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi.

Ha valaki 40 évesen kezd el aktívan sportolni, de korábban nem sportolt semmit, akkor már veszett ügy?

Úgy értem, hogy egyáltalán van annak még értelme, és lehet még esetleg versenyszer?en is ?zni egy sportot, vagy max csak nyugdíjas-színvonalon? Ebben a korban már nem tudnak az izmok fejl?dni akkor se ha valaki napi 6-8 órákat edz, igaz?

Legjobb válasz: Sosem késõ, max a komoly versenyzéshez, de egy jó formát simán el tudsz érni. És dehogynem fejlõdnek az izmok, csak kicsit lassabban, de nem kell órákat edzeni. Éppen az a lényeg, hogy max 60-80 percben kemény, intenzív edzést végzünk és hagyjuk regenerálódni az izmokat. Nem is kell minden nap, megteszi heti 3-4 súlyzós edzés is és pár aerob.

Sosem késõ, max a komoly versenyzéshez, de egy jó formát simán el tudsz érni. És dehogynem fejlõdnek az izmok, csak kicsit lassabban, de nem kell órákat edzeni. Éppen az a lényeg, hogy max 60-80 percben kemény, intenzív edzést végzünk és hagyjuk regenerálódni az izmokat. Nem is kell minden nap, megteszi heti 3-4 súlyzós edzés is és pár aerob.
Lehetsz eredményes sportoló is ha van akaraterõd, kitartásod, és van ami motivál. Nincs korhatár, Kezdj neki!
Bármeddig van értelme sportolni. Keményen is, nem csak alibi-edzéssel. Én 42 vagyok és nem úgy nézek ki, mintha izomsorvadás gyötörne.:)
A kérdező hozzászólása: jó, hát ha csak 97, akkor oké, de azt hittem, durvább mértékben hanyatlik, és pl a 20 éves korhoz képest csak 60%
Nyilván huszonéves korban van az izomzat a toppon, de ez nem azt jelenti, hogy akkor nem lehet sporolni vagy nem kell edzésben lenni, mert már utána csak pl 97%-os a teljesítõképességed. Vagy, ha nem 100%, akkor már nem érdemes, vagy mi a szösz? :)
A kérdező hozzászólása: oké, köszi mindenkinek! csak élsportban olvastam ill. ismerõsöktõl hallom, hogy ugye 17-25 éves kor a legtermékenyebb idõszak, aztán elkezdenek lefelé ívelni. jó, persze ez az élsportra vonatkozik, õk már 30 éves kor után nem igen fognak olimpián indulni (vagy csak ritkán), de persze nem csak élsport létezik. csak egyszer egy sportorvos is mondta nekem, hogy állítólag 20-22 éves kor körül van az izomzat a toppon.
Az izom azért fejlõdik vissza, mert egyre kevésbé használják és a testnek nem áll érdekében feleslegesen izomzatot magán tartani. Terhelné a szívet, el kell látni tápanyaggal, szóval ha nincs rá szükség, a testünk csak annyi izmot tart magán, amennyi kell.
Nem csak a 20 éveseké a világ. Na de komolyan. Egy ember élettartama biológiailag 120 év. Gondolod akkor, hogy egy 40 éves már roncs lehet? Szó sincs róla! Nézd meg pl. az állatokat! Egy kutya vagy egy macska is szinte élete végéig aktív, nem zuhan össze 6 éves korában. Még csak nem is gondol rá. Az meg tételesen nem igaz, hogy az izmok 20 év után már hanyatlanak. Sokkal késõbb, és akkor is csak nagyon mérsékelten, fokozatosan, egy darabig szinte észrevétlenül. De az edzés meg ezen is sokat tud ellensúlyozni. Úgy hogy hajra!
A kérdező hozzászólása: oké, köszi, hát meglátjuk csak olvastam valami sportoldalon, hogy sajnos már 20 éves kortól elkezd visszafejlõdni az izomzat (oké, nyilván lassan, de hogy állítólag addig fejlõdõképes)
Én 40 éves koromban kezdtem a futást, és 47-ig fejlõdtem, illetve akkor értem el a csúcsformámat. Most már kicsit hanyatlanak az idõeredményeim (50 vagyok), de a kitartásom nem. 2 km-rel kezdtem, sík terepen, ma már hegyekben 35-öt is szívesen csinálok, és csináltam egyszer egy hegyi maratont is. Annyi elõéletem volt, hogy korábban sokat túráztam hegyekben, de nem futottam. Úgy hogy a 40 éves kor futáshoz még egyáltalán nem rossz, ha csak nem vagy erõsen túlsúlyos, vagy nincs valami belsõ szervi problémád, különösen szív. Ilyen akkor is lehet, ha nem tudsz róla, úgy hogy ha korábban nem jártál viszonylag rendszereresen laborvizsgálatra, vérnyomásmérésre, az nem árt. De ha nincs semmi ilyen probléma, akkor a futással nem lesz gondod, és szépen, fokozatosan fejlõdni is tudsz.
Ezt honnan vetted, hogy sorvad az izom? Az egy súlyos betegség, ma már van ellene Sabin-csepp. Nem kell aggódni, nincs semmi baj a sporttal, ha késõbb kezdik.
A kérdező hozzászólása: oké, csak úgy értem, nyilván nincs olyan fejlett tüdõm, aztán az izomsorvadás is megindul már egy idõ után, még ha lassan is, és kíváncsi lennék, meddig van értelme ÉRDEMBEN sportolni, tehát nem csak esti kocogásként.
A hölgy 75 éves: http://www.harmonet.hu/orulet/64104-ernestine-shepherd, -a-75.. Ez az úr 52-ben született, szal egy 20ast rád ver korban: http://kep-vilag-blog.com/2013/02/hany-sracot-latsz-a-kepen/.. Soha sem késõ, semmikor sem. A kardiológusok szerint is másfél év sport már kimutatható a szív, erek állapotán, szóval hajrá.
Nem, én pl. most kezdenék küzdõsportra járni (24 vagyok jelenleg) és nem hagynám abbba csak mert elértem X éves kort (mondjuk 35-45 éves koromban - ha nem is mindig de sportolni szeretnék önszántamból és mert egészséges). Soha nem késõ semmit elkezdeni! Válaszd azt ami a neked legjobb;)
Szerintem vérnyomáshoz lehet köze. Szédülni nem szoktál?
Vércukor leesése? Az okoz hasonló tünetet...
Vércukor leesés valószínûleg.
A kérdező hozzászólása: Szédülni nem szoktam csak a rászkodás remegés pár percig utána elmúlik de köszönöm a kommenteket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!