Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinak terhessége alatt sok (7 db)

Ha valakinak egész terhessége alatt sok magnézium tablettát kellett szednie és hirtelen abbahagyja, akkor attól megindulhat a szülés?

36 hetes vagyok és eddig napi 4*2 magnézium tablettát kellett szednem a sok keményedés és görcsölgetés miatt, de most azt mondta a dokim, hogy hagyjam abba a szedését, mert már az sem baj, ha megszülök....

Legjobb válasz: Azért kellett magnéziumot szedned,mert sokat keményedett,görcsölgetett a hasad,ami vetéléshez/koraszüléshez vezet.Mostmár a magzat teljesn életképes,és nem lesz baj,ha idõ elõtt megszületik.Amúgy is a 38. héttõl nem nevezzük koraszülöttnek.Tehát valószínûleg elõbb-utóbb be fog indulni a szülés,de valószínûleg nem azonnal fog,hanem akár kihordhatod a 40 hetet is.Tehár ne valami olyanra számíts,hogy ma este beveszed az utolsó magnéziumokat,és holna estére meg is szülsz. Könnyû szülést!

Azért kellett magnéziumot szedned, mert sokat keményedett, görcsölgetett a hasad, ami vetéléshez/koraszüléshez vezet.Mostmár a magzat teljesn életképes, és nem lesz baj, ha idõ elõtt megszületik.Amúgy is a 38. héttõl nem nevezzük koraszülöttnek.Tehát valószínûleg elõbb-utóbb be fog indulni a szülés, de valószínûleg nem azonnal fog, hanem akár kihordhatod a 40 hetet is.Tehár ne valami olyanra számíts, hogy ma este beveszed az utolsó magnéziumokat, és holna estére meg is szülsz. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Igen azért kellett szednem mert sokat keményedik a hasam és görcsölgettem is. Én sem úgy gondoltam, h mindjárt másnap megszülök, hanem pl egy hét... Gondolom mostantól rengeteget fogok keményedni, ami a méhszájra is hatással van....stb.
Én is most fogom elhagyni, én 3X2-t szedtem. De 36 hét után már nem koraszülött a baba. 36-38 hét között mindenképp abba kell hagyni a mg-ot, mert elnyomja a jóslófájásokat. ne félj, szeritnem ki van ez találva:-)
Hihi, én is emiatt szedtem magnéziumot, aztán mikor abbahagytam, 2 hét eltelt és semmi, még annyit se keményedett, mint elõtte :) Végül indították, de a baba szívhangja volt rossz, azért.

Terhesség alatt használt valaki közületek aloe vera first-öt irrigálásra és a zöld krémet utána kúpként? Szerintetek lehet használni, ha sok a baci a vizeletbe?

Legjobb válasz: terhesség alatt nem szabad irrigálni és kúpot is csak a hüvely elejére szabad felhelyezni nem szabad mélyre tenni ,ha valami nincs rendben a vizelettel vagy a cervixel akkor a doki kéne adjon rá valamit magadtól ne használj semmit bár nem ismerem ezeket a termékeket amikrõl kérdezel de terhesség alatt nem ajánlott magunktól kezelgetni a dolgokat inkább a dokit kérdezd mit használhatsz szép baba várást

terhesség alatt nem szabad irrigálni és kúpot is csak a hüvely elejére szabad felhelyezni nem szabad mélyre tenni , ha valami nincs rendben a vizelettel vagy a cervixel akkor a doki kéne adjon rá valamit magadtól ne használj semmit bár nem ismerem ezeket a termékeket amikrõl kérdezel de terhesség alatt nem ajánlott magunktól kezelgetni a dolgokat inkább a dokit kérdezd mit használhatsz szép baba várást
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a gyors választ! Kedden megyek a dokihoz, kitartok addig. :) Neked is jó babavárást kívánok!
szia, maximálisan egyetértek az elsõ válaszolóval, semmit ne használj!
A kérdező hozzászólása: :) Köszi

Ha valaki túlsúlyos, akkor annak milyen diétát írnak elő, ha terhes? Mit kell tegyen, hogy ne hízzon nagyon sokat terhesség alatt?

Legjobb válasz: Sok gyümölcs, zöldség, minél kevesebb üres szénhidrát (fagyi, csoki, puding, egyéb édesség). Én is túlsúlyos vagyok, de mind a két szülésemnél kevesebb kilóval mentem szülni, mint amennyivel kezdtem a terhességet. Az elsõ trimeszteres rosszullétek miatt leadott kilók nem jöttek vissza.

Sok gyümölcs, zöldség, minél kevesebb üres szénhidrát (fagyi, csoki, puding, egyéb édesség). Én is túlsúlyos vagyok, de mind a két szülésemnél kevesebb kilóval mentem szülni, mint amennyivel kezdtem a terhességet. Az elsõ trimeszteres rosszullétek miatt leadott kilók nem jöttek vissza.
Szia! Én elég túlsúlyos vagyok, de senki sem írt nekem elõ diétát. 174 cm magas vagyok, 100kg voltam a terhesség elején, 107kg-al mentem szülni, szülés másnapján 96kg voltam. A dokim azt mondta, ez így nagyon jó :) Minden étkezés elején megettem 1 jó nagy almát, így a többi ételbõl már jóval kevesebbet kívántam. Amikor nassolni támadt kedvem, gyümölcsöt ettem (alma, mandarin..). Bevallom, amikor viszont csokit kívántam, akkor ettem azt is :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. én mondjuk még nem vagyok terhes, de hamarosan babát szeretnénk a párommal.166 cm vagyok és 96 kg, még szeretnék fogyni kb.10 kilót mielõtt baba lesz.


Mikor indul el a tejtermelődés? Mikor megszületik a bébi? Baj az ha valaki 25 kg szed fel a terhességi idő alatt? Hogy tudom leadni ezt a sok kilot?

Legjobb válasz: Szülés után már mellre szokták rakni babákat ez segít a tejelválasztásban. Én azt hittem nincs tejem mert nem hízott a babám és szóltam az egyik ápolónõnek aki azt mondta hogy megmutatja hogy van, erre egy szakszerû mozdulattal megnyomta a mellem és tényleg volt! A súlyod valamennyit biztos fog csökkenni. Szoptatás alatt elég sok le tud menni de könnyû hízni is. Ez alkati kérdés. Amíg szoptatsz ne akarj fogyni ráérsz utána.

Szülés után már mellre szokták rakni babákat ez segít a tejelválasztásban. Én azt hittem nincs tejem mert nem hízott a babám és szóltam az egyik ápolónõnek aki azt mondta hogy megmutatja hogy van, erre egy szakszerû mozdulattal megnyomta a mellem és tényleg volt! A súlyod valamennyit biztos fog csökkenni. Szoptatás alatt elég sok le tud menni de könnyû hízni is. Ez alkati kérdés. Amíg szoptatsz ne akarj fogyni ráérsz utána.
Nekem sehogy nem indult meg, már fejtem a korházi szuper fejövel de egyetlen csepp sem jött. Kaptam homeos bogyót ami 2 napra beindította, aztán ennyi. nem segített. 2 hónapig szoptatásonként 10 mili lejött aztán feladtam. valakinek egyszerüen nem indul be.
megszületése után közvetlenül mellre kell tenni a babát. a kórházban is 2 óránként érdemes mellretenni, hogy hamar beinduljon. elsõ napokban csak néhány csepp tej is elég nekik. általában akkor indul meg a rendes tejtermelés, amikor az ember hazaér a kórházból, és lepihen. (nekem is ahogy hazaértünk, babust letettük aludni, és leültem a konyhába a férjemmel beszélgetni, egybõl elkezdett csöpögni a tej! olyan nagy boldogság volt!)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek aki írt nagyon köszönöm .És persze a jókívánságot is köszönöm! annak akire vonatkozik , viszont kívánom neki is a legeslegjobbakat erõt egészséget boldogságot!

Ha valaki sokat emelget a terhesség alatt, annak hamarabb beindul a szülés?

Mármint, valószín? ilyenkor, hogy nem lesz bel?le túlhordás?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, rendszeresen én jártam boltba és kettõnél kevesebb teleszatyorral nemigen mentem haza. Szombati napra voltam kiírva, elõtte csütörtök hajnalban született meg a kisfiam. Viszont visszájára is fordulhat, ha nagyon megemeled magad, koraszülés is lehet a vége, szóval valami mással kellene próbálkozni. Pl mikor már ideje lenne, akkor lépcsõzés, fûszeres kaják, szex...

Hát nem tudom, rendszeresen én jártam boltba és kettõnél kevesebb teleszatyorral nemigen mentem haza. Szombati napra voltam kiírva, elõtte csütörtök hajnalban született meg a kisfiam. Viszont visszájára is fordulhat, ha nagyon megemeled magad, koraszülés is lehet a vége, szóval valami mással kellene próbálkozni. Pl mikor már ideje lenne, akkor lépcsõzés, fûszeres kaják, szex...
Nem feltétlenül. Én 37 hetes vagyok, és van egy 16 hónapos lányom akit a mai napig emelgetek. Eddig semmi baj nem volt belõle. Gondolom mert megszokta a szervezetem. Persze azért óvatosan teszem. De méhszáj zárt, minden ok, nem valószínû hogy elõbb jönne. És nem ettõl, hogy felemelem a lányomat. Persze ez ember és test függõ, nem lehet általánosítani.
4nappal túlhordtam a lányom, pedig a tesót folyton emelgetni kell, házimunkáztam itthon, vásárolni jártam...
A kérdező hozzászólása: Nekem is van egy pici fiam, 10 hónapos, másképp nem tudom ellátni, emelgetni kell. Nem egy ölbebaba, de nem tud bemászni a kiságyba vagy a babakocsiba stb. Én már egy ilyen szombat helyett csütörtökös eredménnyel is kibékülnék, ahogy az elsõ válaszoló írta, csak ne kellene túlhordani... A fiammal 9 nap túlhordás után indították a szülést, és ezt nagyon nem szeretném még egyszer - bár nyilván akkor sem szerettük volna, ezt nem mi döntjük el. És tényleg MINDENT megtettünk, hogy induljon a szülés, egyedül bábakoktélt nem ittam, de semmi sem használt. Persze nem szeretnék koraszülést (ki szeretne?), de jó lenne, ha a kiírt idõpontot nem haladnánk meg...

Ha valaki sokat idegeskedik terhesség alatt mi történik a babával? Egyáltalán lehetséges úgy gyermeket kihordani? És a stressz meghatározza a baba viselkedését a későbbiekben?

Legjobb válasz: Az orvosom azt mondta, hogy a baba születése utáni környezet igazán az, ami meghatározó a késõbbi viselkedését illetõen. Ha az idegeskedés kihatna a gyerekre akkor mindenki pszichopata lenne. Nyugi. Én is kb 6 hónapot végig depiztem meg idegeskedtem. Még van 2 hetem és nem félek hogy bmi baj lenne ebbõl!!!

Az orvosom azt mondta, hogy a baba születése utáni környezet igazán az, ami meghatározó a késõbbi viselkedését illetõen. Ha az idegeskedés kihatna a gyerekre akkor mindenki pszichopata lenne. Nyugi. Én is kb 6 hónapot végig depiztem meg idegeskedtem. Még van 2 hetem és nem félek hogy bmi baj lenne ebbõl!!!
ez a stressz dolog egy kicsit túl van misztifikálva :) a stressz természetes dolog, barlanglakó õsünket megette volna nélküle a kardfogú tigris :P az állandósult stressz (szorongás) viszont nem az! nem csak terhesen, de egyébként is hasznos, h figyelsz erre, tudatosan igyekszel a stresszt okozó helyzetet mihamarabb megoldani (nem, nem kerülni, azzal csak a szorongást erõsíted, nem tud feloldódni). a stressznek oka van, csakúgy senki nem stresszel (kivéve, ha beteg), ezt kell megszûntetni, és nem lesz semmi baj! egyébként szerintem mire valaki odáig jut az életében, hogy gyereket vállal, kialakul már a saját stresszhelyzet-kezelési stratgiája. szóval nem annyira nagy gond, mint amilyennek tûnik, fõleg nem hat annyira ki a gyerekre, mint sokan képzelik. pl. az én anyai nagypapám a világháború alatt született. apám az 56-os forradalom idején, budapesten. mindketten kiegyensúlyozott emberek. pedig az õ anyukájukat aztán érte stressz a terhesség alatt, nem kevés...
Az elsõvel ez utolsó idõket idegeskedtem végig-nem a babavárás miatt, itthon voltak gondok. Nyugodt és jó gyerkõc lett. :) A másodikkal a terhesség elsõ felében voltam ideges-egy elõbbi vetélés miatt. Nyugodt és jó gyerkõc lett, valamivel határozottab, mint a "nagy". :) Szerintem is a baba viselkedését a környezet határozza meg! Pl.: 5 évesen mindig sír, amikor elesik, ha babaként minden esésnél rohannak felé. Öreg hibákat tud ejteni a környezet, a szülõ kötelessége ezeket "kivédeni". Én ezt gondolom.
Nekem rendkívül zaklatott volt a várandósságom. :( Anyós bele akarta hajszolni a párom egy többszázezres adósságba a milliós hitelünk mellé. Engem állandóan szekált, hátha elvetélek (na igen, mondogatta is, pedig elõtte évekig unokát akart) apukám mûteni kellett. A babám rendkívül érzékeny, és nyüzsgõ. Aludni szinte elsõ perctõl kezdve naponta 1 alkalommal nappal. Az orvosok szerint kihatott rá a rossz környezet ami körülvett amikor vártam. Most meg majd megõrül, ha nem lát. Bezzeg este le vagyok [email protected] apa az isten :D 10 hós miniszörnyeteg boldog anyukája
A 3. vagyok. Ha rendkívül nagy a stressz terhesség alatt-ahogy a 4. író esetében, úgy kihathat a késõbbiekben. De annak akkor nagyon ütõsnek kell lennie! De ez szerintem attól is függ, hogy ki hogy tudja felvenni. Egy érzékeny ember esetében, jobban kihathat a dolog, mint akkor, ha valaki kevésbé drasztikusan veszi fel a dolgokat. Egy biztos, ha valaki úgy éli meg, hogy:jajj, stressz, biztos baja lesz a babának, akkor tuti kihat a babára.
Szerintem is túlparázzák ezt, a stresszre fogni mindent nagy divat. Én most üvöltöznék mindenkivel a hormonok miatt, ez elõtt nem voltam ilyen (ennyire legalábbis) most egy csomó mindenen felhúzom magam, ráadásul titkolnom kell a terhességet egyelõre és nem könnyû. Nem hinném hogy kihatna a babára, nagyjából három centi az egész, még nem is érzem hogy gyerek lenne ebbõl, pedig minden jel arra mutat, pl. a pozitív tesztem, meg hogy pocsékul vagyok, de azt a bizonyos áldott állapotot nem érzem, és körülöttem legalább még két 10. hét körüli kismama van így. Persze az más, amit az egyik válaszoló írt az elõbb, az tényleg durva stresszhelyzet, ha ilyesmi áll fenn, akkor gondolom érdemes beszélgetni vele, és tudatosan tölteni némi idõt a lecsendesedéssel, mondjuk meditációval vagy imával vagy ami kikapcsol. Szerintem az meghálálja magát.
A 3. vagyok. A stressz nem össze tévesztendõ a hormonok okozta idegességgel!A 2 közt igen negy a különbség!!!
Igen, ez lehet, ebbe bele se gondoltam...

Valamelyik nap hallottam és olvastam egy olyat, hogy ha a kismama sokat simogatja a hasát a terhesség alatt, akkor az koraszülést okoz. Szerintetek? Tévhit, vagy valóban így van?

Nem leoltást kérek, hogy bolond vagyok, ha elhiszem, csupán véleményeket, hogy ti mit gondoltok erről a "babona"-féléről...

Legjobb válasz: A gyakori has simogatás,keményedéseket okoz. Valamint fájásokat idézhet elõ. Ez nem babona,ez tény! Üdv:Egy gyermekápolónõ

A gyakori has simogatás, keményedéseket okoz. Valamint fájásokat idézhet elõ. Ez nem babona, ez tény! Üdv:Egy gyermekápolónõ
Általában kórházakban is rászólnak a mamaikra emiatt. Természetesen nem arról van szó, hogy tilos simogatni, csak ne egész nap. Ha teljesen probléma mentes a terhességed akkor biztosan nem lesz semmi gond ebbõl. Ha kicsit problémásabb akkor próbálj picit oda figyelni, hogy ne minden perce simogassad. De természetesen kell simogatni, és szabad is csak mértékkel. Ne aggódj emiatt. Elvileg emelni sem szabad, de itt is arról van szó, hogy ne bútorokat emelgess, és ne moss kezd el gyúrni a súlyemelõ bajnokságra.
ez érdekes :) még sosem hallottam errõl. Azt tudni, h miért? (puszta kiváncsiság) :) ))
Én úgy tudom csak akkor okoz gondot és akkor nem szabad ha valami nincs rendbe a terhességgel(de erre már nem emlékszem hogy mikor nem lehet)
A kérdező hozzászólása: Én is csak nemrég hallottam, de semmi gondot nem okozott, hiszen sokat simogatom a hasam, ahogy a párom is, és anyu is szokta, és eddig bajt nem okozott. Sõt még élvezte is a baba :) 39hkm
Valami biztos van benne. Én nagyon sokat simogattam a pocakomat, meg ugye a férjem is, mégis 40+6-ra született meg a lányunk.
Ez enyhén el van túlozva, de extrém esetben lehet, ugyanis a sok simogatás méhösszehúzódásokat eredményezhet. De ahhoz, hogy ebbõl szülés legyen, szerintem egész nap simogatni kellene...
Szerintem hülyeség.
Én úgy tudom hogy a 12. hétig nem ajánlott! Akkor még vetélést okozhat a simogatás keltette meleg, mert ellazulnak az izmok. Viszont hogy utána miért ne lehetne! Én is sokat simogattam és 40+4re császároztak, mert már nagyon fájt a hátam és a hasam, de a lányomnak köze nem volt ahhoz hogy kibújjon!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!