Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinak terhessége alatt (79 db)

Ha valaki terhesség alatt is menstruál és menstruáció alatt csinálja a tesztet vagy esetleg 1 nappal utána akkor is kimutatja a terhességet?

Legjobb válasz: Nekem anyukám elõször elvetélt. Rá pár hónapra besikerültem én. Az elsõ 4 hónapban rendesen menstruált. Szó szerint rendesen, nem is tûnt fel neki, hogy terhes. Aztán rendellenesen kezdett el hízni, csak a hasa kerekedett. Ebbõl jött rá, hogy én ott vagyok, és továbbra is megjött neki, csak egyre kevesebb vérrel. Egészséges szép kislány lett belõlem mégis. De ez nem normális, ha barnázás vagy vérzés van, és tudsz róla, hogy babás vagy, akkor azonnal dokihoz kell menni, mielõtt valami baj történik.

Nekem anyukám elõször elvetélt. Rá pár hónapra besikerültem én. Az elsõ 4 hónapban rendesen menstruált. Szó szerint rendesen, nem is tûnt fel neki, hogy terhes. Aztán rendellenesen kezdett el hízni, csak a hasa kerekedett. Ebbõl jött rá, hogy én ott vagyok, és továbbra is megjött neki, csak egyre kevesebb vérrel. Egészséges szép kislány lett belõlem mégis. De ez nem normális, ha barnázás vagy vérzés van, és tudsz róla, hogy babás vagy, akkor azonnal dokihoz kell menni, mielõtt valami baj történik.
ha a terhesség alatt menstruálsz, akkor nem vagy terhes. A menstruáció/menzesz a petesejt "kilökõdése" a szervezetbõl. van én értettem valamit félre biosz órán?
A kérdező hozzászólása: Van, aki terhesség alatt is menstruál, ami természetesen nem természetes és nem jó.Szóval várnám a válaszokat!!!
Igen! Sõt már hamarabb is szerintem! Barátnõmnek is "megjött" (azért maradjunk annyiban, hogy általában ez nem rendes mensi), de neki elõtte egy nappal már kimutatta. Aztán másnap jött a vérzés, de kevesebb volt.
A szomszédassznyom a 7.hónapig menstruált, rendesen 28 naponta...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez nem normális, éppen ezért nem is ezt kérdeztem! :) Hanem, hogy ha menstruáció alatt csinálom a tesztet, akkor kimutatja e?
Miért ne mutatná? Ha terhes vagy, akkor mindig terhes vagy! Reggel, délben, este...
Igen, kedves elsõ válaszoló. Nem minden úgy alakult, ahogy az a nagykönyvben (esetedben bioszkönyvben) meg van írva. Csak három példa: nagymamám 4 hónapig rendesen (direkt rákérdeztem, élénk piros vérrel, több napig) menstruált. Nagynéném 3 hónapig nem tudta, hogy terhes (menzesz+ negatív tesztek sora), öcsém pedig anyukám menzesze elõtti nap fogant, ebbõl következik, hogy õ is menstruált az elsõ hónapban. Üdv!:)

Ha valakit terhesség alatt hagynak el, hogyan lehet nyugodtnak maradni?

Legjobb válasz: Szia! Több ismerõsöm is így járt...:( Sajnos ezt nehéz belülrõl irányítani, de gondolj arra, hogy a babának csak rosszat teszel, ha idegeskedsz! nem ér annyit az a pasi, ha ekkora szemét volt, hpogy terhesen elhagyott! Probálj meg a babucidra koncentrálni és gondolj arra, hogy rengetegen járnak abban a cipõben amiben most te. Ha megszületik a bab már nem is fog hiányozni... Ha elhagyott, akkor tényleg nem ér annyit, hogy sírj utána!!!! Dia

Szia! Több ismerõsöm is így járt...:( Sajnos ezt nehéz belülrõl irányítani, de gondolj arra, hogy a babának csak rosszat teszel, ha idegeskedsz! nem ér annyit az a pasi, ha ekkora szemét volt, hpogy terhesen elhagyott! Probálj meg a babucidra koncentrálni és gondolj arra, hogy rengetegen járnak abban a cipõben amiben most te. Ha megszületik a bab már nem is fog hiányozni... Ha elhagyott, akkor tényleg nem ér annyit, hogy sírj utána!!!! Dia
Én írtam a kettõvel korábbi választ. Nos jó kérdés, hogy hogyan képes elhagyni egy pasi a terhes párját. Õ alighogy megbeszéltük hogy babát szeretnénk elköltözött lényegében minden magyarázat nélkül, amikor megtudta a babát hazajött, azt bizonygatta, hogy nem hagy el minket. Aztán néhány nap gondolkodási idõre elköltözött, ennek már 3 hónapja, magyarázat nincs, állítólag így jobb mindenkinek. Szerintem fõleg neki.
A kérdező hozzászólása: köszi a biztató szavakat csak azért ment el, mert mindig sírok mostanában, hogy legyen velem többet, de mindig ugyanaz a válasz, hogy neki dolgozni kell.De nem eggeltöl estig, hétfõtõl vasárnapig. nekem meg semmi nem jut
mi kell ahhoz, hogy egy férfi elhagyja a terhes párját??? Erre nincs magyarázat sztem.
Nem értem az ilyen férfiakat. Csak egbeszélitek, amikor kiderül a terhesség, hogy mi legyen a babával, nem? Gondolom õ is akarta, akkor miért hagyott el??? Ilyen szempontból olyan könnyû dolguk van a pasiknak. Semmi felelõsségérzetük nincs. Nagyon undorító, ha egy nõt a terhessége alatt hagynak el. Én nem is tudom mit csinálnék ha a párom lelépne, pedig nálunk is õ akarta a bébit.
Szia! Sajna az én párom is elköltözött tõlünk amikor 12 hetes voltam, pedig õ akart babát, én is nagyon kiborultam, küzdöttem, szép szóval, fenyegetéssel, csak rosszabb lett a helyzet. Aztán eljutottunk oda hogy õ maga kérte hogy ne zárjam ki a gyerek életébõl, jön, minden vizsgálaton ott van, imádja a kisfiát, és nagyon bízom benne hogy ha megszületik hazajön. Nem tudom ti hogy álltok ezzel, de próbáld meg lefoglalni magad, fõleg hogy itt a jó idõ, napozz, olvasgass, menj barátok közé, nem könnyû nem gondolni rá, de hidd el ha pozitívan gondolkozol, és nem a problémán töröd egész nap a fejed, sokkal jobban elviselhetõ, és velem pl azóta több jó dolog történik, sokkal könnyebben megoldódnak dolgok, amikrõl elõtte azt hittem, hogy nem leszek képes megcsinálni, elviselni! Fel a fejjel, tényleg pozitívan, nekem bevált!!!!
én ugy gondolom egy valamire való ember egy ilyen helyzetben biztossan melletd állna.Gondolj arra, hogy ez az ember nem éri meg, hogy bánkodj miatta.ez gerinctelen dolog volt tõle.Gondolj a kisbabádra és fel a fejjel elvileg te egy büszke és erõs kismami vagy.Az embernek meg minden rosszat amit lehet kívánok.Üdv 32 hetes kismami.
Szüleid messze laknak? Velük milyen a viszonyod?
Miért hagyott el?????
én irtam a második választ, azt õ is éezi hogy valami nem oké de szerintem nem lesz baja töle csak neszedj semmit sétálgas sokat vásárolgas ha megteheted!Nekem akkor ment csödbe a boltom mikor 4-5honapos terhes voltam + a férjem el vesztette a munkáját és még az apeh is a nyakamba liheget a pénzem mind elfogyott anyosomékhoz kelett költöznünk tropára mentek az idegeim és az uram nem tudot el helyezkedni tök kilátástalanak éreztem mindent , azért én sem arrol álmodtam hogy 400ft-os óra bérér mehetek vissza melozni 6 hónapos terhesen .Tudom ez nem ugyan az mint ami veled történt melettem legalább ott volt az uram .Ezt azért írtam , hogy tud most a 37 hétben vagyunk és eddig tökéletesen egéséges volt a lányom minden eredményünk tökéletes volt.De azt érzem hogy ö nagyon jól van és jól érzi magát odabent mozgékokny kis baba
A kérdező hozzászólása: köszi a biztatást, de nem olyan könnyû! Egyébként a 26.hétben vagyok és kisfiút várok, van is azért pár ember körülöttem, csak a gyerekemnek ne legyen baja, a többi nem érdekel.
Jó kérdés szerintem nagyon nehéz lehet én is voltam már igy !Támaszkodj a barátaidra , szüleidre, rokonokra és gondolj a babodra, hogy ö veled lesz. Hányadik hétben vagytok?Van aki segit és melleted van!! fel a fejjel!
Azért ez rossz megoldás volt , hogy ezért elhagyott söt szemétség ilyenkor sokkal jobban rászorolunk egy kedves ölelésre vagy bármire , rossz válasz , hogy neki dolgoni kell föként ennyit egy gyermeket ketten készitenek és ketten is válalják .sajnálom , hogy cserben hagytak .mem érdemel meg titeket gyönyörü család lesztek igy is!!!

Ha valakinek terhesség alatt is megjött a menszesze, akkor hányszor jött meg még és miből vette észre még is hogy terhes?

Legjobb válasz: Szia! Látom, még nem kaptál választ, személyes tapasztalatom nekem sincs, viszont egy anyuka, akivel együtt szültem, a következõ babájával pont így járt. 1,5 éves volt a kislánya, amikor kiderült, hogy megint terhes. Már a 4. hónapban volt,de végig menstruált. Gyanús volt neki, hogy állandóan émelyeg, állva is elalszik, és nõtt a hasa. Csinált egy tesztet, pozitív lett. Ennyi. Én azóta gyakrabban tesztelek :-) Minden jót!

Szia! Látom, még nem kaptál választ, személyes tapasztalatom nekem sincs, viszont egy anyuka, akivel együtt szültem, a következõ babájával pont így járt. 1, 5 éves volt a kislánya, amikor kiderült, hogy megint terhes. Már a 4. hónapban volt, de végig menstruált. Gyanús volt neki, hogy állandóan émelyeg, állva is elalszik, és nõtt a hasa. Csinált egy tesztet, pozitív lett. Ennyi. Én azóta gyakrabban tesztelek :-) Minden jót!
Nekem úgy volt, hogy nemvárt napján nagyon picit pecsételtem, ami eltartott 10 napig. De mondom csak pár csepp volt naponta. Az elsõ pecsételõs nap után kb 3-4 nappal teszteltem mert furcsa volt nekem ez az egész... pozitív lett a teszt. Sokat pihentem, szinte egész nap feküdtem, ezt tanácsolta az orvos. De akkor már túl voltam egy vérvételen ami megerõsítette a terhességet. Szóval egész nap pihentem, hogy a babának ne legyen semmi baja. Azóta szépen fejlõdik. Még a 10 napos pecsételés után 1x 2x volt pecsételésem a terhesség elején, de azóta semmi. A baba jól van. 13 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséged.Megnyugtattál!
Egyik ismerõsöm 5 hónaposan vetélt el romlott túróruditól.

30hetes vagyok és már 16kilot hiztam. Szerintetek ez baj? Igaz az orvos is és a védőnő is diétára fogott, de ha kivánom a csokit vagy a fagyit akkor ne egyek? Valakit terhesség alatt fogtak diétára? Mit ehetek akkor?

Legjobb válasz: Hu..az rengeteg!Pontosan,ne egyél,még ha kivánod is!! A terhesség nem arról szól,hogy jól telezabáljuk magunkat,mert minden amit megkívánunk kell a babának. Egyél helyette inkább édesebb gyümölcsöket. Barackot,epret,banánt,almát stb. Én is azt csináltam.9 hónap alatt 10 kilót híztam csak!

Hu..az rengeteg!Pontosan, ne egyél, még ha kivánod is!! A terhesség nem arról szól, hogy jól telezabáljuk magunkat, mert minden amit megkívánunk kell a babának. Egyél helyette inkább édesebb gyümölcsöket. Barackot, epret, banánt, almát stb. Én is azt csináltam.9 hónap alatt 10 kilót híztam csak!
Mindenképpen tartsd be a diétát! Én nem így tettem és az utolsó 10 hétben még ugyanennyi feljött. Terhesen nem zavart, most meg küzdök a kilókkal.
egyél, de mértékkel. Én mindent ettem, ami kívántam, de nem kiló csokikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Hát énis magas vagyok 173cm minden rendbe van a vércukrom is jó a vérnyomásom is.Étrendet nem kaptam a védõnõ azt mondta h ehetek bármit de napi 5ször keveset..kevesebb csokit..tésztát és a kenyeret felejtsem el..Hát azért fogtak diétára mert fiatal vagyok (20éves) és nehezen szabadulok majd meg a kiloktól..:) nézegetek neten étrendet hogy nekem is elég legyen meg a babának is egészséges legyen :)
Vagyis 7. :)
3. vagyok! Kedves Utolsó! Igen, ez az az eset, hogy kinél mit mondanak. A diéta is teljesen egyénre szabott, meg ugye kinek miért írják elõ. Lehet, hogy te a súlyod még belefér abba a kategóriába, ami még egészséges, a szervezeted máshogy bírja a terhelést, stb. Míg elõfordulhat, hogy a Kérdezõnk vércukorszintje eleve magasabb volt, vagy a súlya már sok az alkatához. Ugye ezt az orvosnak is kéne mondania...
Nem :-) Mindenféle tészta: péksütemény, kenyér, tésztás ételek. Inkább úgy írnám, a szénhidrát.
köszönöm a választ.mármint milyen tészta, olasz pasta vagy rétes és egyéb édességek? azt hittem, te is most vagy kismama :)
Szia, lehet egyedi eset vagyok. 31 hetes múltam, 15 kg plusz van rajtam. Óriási a hasam, nem vizesedek a cukrom jó nincs semmi gondom. Van 1-2 kg felesleg a fenekemen, 77 kg-al kezdtem a terhességet, 180 magas vagyok. A védõnõ azt mondta figyeljek kicsit oda, a doki pedig, hogy csini vagyok ne aggódjak, nincs baj a cukorral, vizesedéssel, baba rendben így ne zavarjon a 15 kg. Az is igaz, hogy nagyon magas vagyok.
Már 1, 5 éves a lányom, fogalmam sincs hol van :-( Arra emlékszem, hogy szinte minden tésztaféle tiltva volt. De biztos tud adni a te védõnõd is. Nekem is "majdnem nagyon magas" vércukorszint miatt kellett amúgy diétázni.
4. feldobnád ide a listádat? engem nem fogtak diétára, de most már kicsit lassítanék mindkettõnk érdekében. kérdezõ, konzultálj az orvossal, védõnõvel, h hogy diétázz. de mindenképp kerüld az üres kalóriákat. a fagyi, a csoki pont ilyen. tehát igen, akkor se nagyon egyél, ha megkívánod. ha nem bírod, hozz egy szabályt, h hetente egyszer ehetsz fagyit, akkor mondjuk 2 gombóccal és azon a héten már nincs több édesség.
Igen, sajnos sok. Ne egyél, bármennyire is kívánod. Kérdezd meg a védõnõt hogy mit ehetsz és mit nem, én is kaptam egy listát.
Sógornõmet szintén diétára fogták, és sajna, vissza kell fogni magad. Gondolom, nem 100%-ban, napi 1 kocka csoki biztos belefér, de az egészségetek a tét, és azért bizton megéri megálljt mondani. Nyilván nem azért fogtak diétára, mert rosszat akarnak, hanem mert a súlyod megterheli a szervezeted, akár cukorbeteg is lehetsz. (Sógornõmnél ez volt a legfõbb ok: vészesen közel állt a cukorbetegséghez.) Bár, teszem hozzá, a sógornõmnek adtak diétás étrendet, elmondták, hogy mit ehet, és mennyit. Szerintem, te is kérdezz rá, mert nyilván mindenkinek egyediek a szükségletei, egyedi étrendet kell összeállítani. És sajna, azt tudom mondani: ha eltiltottak, akkor hiába kívánod a csokit és a fagyit, ne egyél. Ezek nem alapvetõ légszükséglethez tartozó ételek. Kívánom a legjobbakat! 26 hkm
Szerintem nem kell véresen komolyan venni a diétát. Én 32 hetes vagyok és 15 kg híztam. Nekem is mondták a só és fûszer szegény étrendet, meg hogy kerüljem a szénhidrátot. Csak szerintem nem mindegy, hogy ki hány kilóról kezdi a terhességet, mert tényleg ne hízzon 15-20 kilót aki eleve 75 kiló. Bárkivel találkozok mindeni azt mondja hogy semmit sem híztam. Fõleg ha jó a cukrod meg a vérnyomásod, akkor ne idegesítsd magad ezen. Boldog babavárást.

Imeri valaki Dr. Rákos Márta adjunktust? Milyen véleménnyel vagytok róla? Mennyi nála a szülés? Muszály nála fizetni ha a terhesség alatt hozzá jártam?

Legjobb válasz: Nem ismerem, de csak annak "muszáj" fizetni, akit felfogadsz a szülésre (azaz megbeszéled vele pl. ráér-e, s az árat is). Ezt akár az utolsó pillanatig megváltoztathatod, ha az új doki még elvállal. Ha meg ügyeletesnél szülsz, akkor rajtad áll, hálád jeléül utána fizetsz-e neki és ha igen, mennyit.

Nem ismerem, de csak annak "muszáj" fizetni, akit felfogadsz a szülésre (azaz megbeszéled vele pl. ráér-e, s az árat is). Ezt akár az utolsó pillanatig megváltoztathatod, ha az új doki még elvállal. Ha meg ügyeletesnél szülsz, akkor rajtad áll, hálád jeléül utána fizetsz-e neki és ha igen, mennyit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod...... :) segítettél ..szia
Igen ismerem, sajnos! Semmi jót nem tudok mondani róla, csak annyit, hogy arrogáns, modortalan, lekezelõ. Nem nála szültem mert idõben észbe kaptam egy forintot nem érdemel, találtam nála milliószor jobb orvost aki megérdemelte a pénzt. Abból a pénzbõl nem eszik amit én adok neki! Röviden ennyi, ez a tapasztalatom vele kapcsolatban, de a te döntésed! ÉN NEM AJÁNLOM!!!
Szia! Én nála szültem, és csak annyit, hogyha õ nincs, akkor a babám és én is ottmaradunk. Végig nagyon kedves, türelmes volt. Egy cseppnyi arrogancia se lekezelés se semmi ilyesmi. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.
Friss info. a héten Gyulán nyaraltunk, méhenkívüli gyanuval, pozitív teszttel, vérzéssel mentem a gyulai kórházba és ez a doktornõ olyan minõsíthetetlen stílusban hajtott el, hogy 2 órán kieresztül bõgtem. Azt mondta menjek, vegyek még egy tesztet illetve menjek vissza Budapestre, majd ott ellátnak és még sorolhatnám. Majd még szintén Gyulán elmentem egy másik orvoshoz aki diagnosztizálta a méhenkívüli terhességet, visszaküldött a kórházba...Elõször azt hittem ez a nõ egy asszisztens, vagy ápoló, késõbb derült ki hogy nem mellesleg orvos. Az esküjét bizonyára rég elfelejtette...
Nekem is nagyon rossz emlékem van róla. Gyulán nyaraltunk a párommal, mikor hihetetlenül begörcsöltem (Jobb és baloldali petefészekciszta miatt). Minõsíthetetlen stílusban viselkedett, vizsgálat közben is brutális volt, egyáltalán nem volt tekintettel a fájdalmamra, majd még le is szidott, mint egy hülye gyereket, hogyha tudom, hogy cisztám van miért mentem be. Életem legrosszabb élménye, ami orvoshoz köthetõ, én nem ajánlom SENKINEK. Csak azt sajnálom, hogy ilyen "embernek" orvos a hivatása...
Undorító egy nõ!!!!!! Lekezelõ, bunkó stílusa van, és a semmiért képes elkérni 11.000 forintot.. Semmiképp nem ajánlom!
Mármint a 11 ezer forintot nálunk nõgyógyászati vizsgálatért kérte... nem is sajnálnám rá ezt az összeget, de az a stílus.. felháborító!
úgy látom nem csak velem volt le kezelõ és bunkó ! senkinek nem kívánom hogy hozzá menjen pl: ultrahangra nekem mikor mennem kellet a 12 hetes vizsgálatra szó szerint ugy kezelt mint egy idiótát ..

Ha valaki gyed alatt lesz terhes a második babájával, akkor gyeden marad vagy táppénzre kell menni? És ha terhesség közben lejár a gyed?

Legjobb válasz: Választhatod melyik ellátást szeretnéd ,ha jobban megéri a táppénz akkor lehetsz azon de akkor nem kapsz gyedet,és ugyanez fordítva is igaz.

Választhatod melyik ellátást szeretnéd , ha jobban megéri a táppénz akkor lehetsz azon de akkor nem kapsz gyedet, és ugyanez fordítva is igaz.
Szia!Gyed alatt lettem terhes, én maradtam is azon!Aztán 1 hónapig gyes-en voltam mert lejárt a gyed(de lehet táppénzre is menni asszem, én nem mentem), majd a szülés napjától tgyás következrtt.Most gyed-em augusztusban jár le(3.babát várjuk)így utána januárig gyes majd ismét tgyás-gyed-gyes
Bocsi ha nem a kérdésre válaszolok, bár szerintem a kérdezõt is érdekli. Az utolsótól kérdezném, a gyed összege miben változott? Maradt az eredeti, vagy más lett az alap?
Szia!Maradt az eredeti szerzõdés szerinti bruttóm az alap tehát nem változott/változik a gyedem összege.Természetesen ha idõ közben emelnek a fizun akkor több lesz a gyed is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tehát ha esetleg közben letelik a gyed akkor gyesre lehet menni, majd a baba születésétõl újra tgyás!

B12 injekciót kapott valaki terhesség alatt? Ha igen, milyen adagban, meddig, és milyen időközönként?

Nekem ezt kell kapnom, légyszi írjon, aki kapott, h milyen id?közönként (hetente/havonta) kapta, meddig, és h melyik adagot? A kisebb 300 mikrogrammost, vagy az 1000 mikrogrammost?
Én az édeset kívántam és nagyon fiú lett. :-)
én az 1-3 hónapban az összes kivit felvásároltam, majd reggel sós, délután édes...és ahogy közeledtem a végéhez, egyre jobban az édeset kívántam.és lett egy csodaszép fiam
Eleinte a gyümiket kívántam, a közepétõl az édeset. Mindenki azt mondta, lányom lesz a hasam formájából és az édességekbõl.. Hát, teljes mértékben fiú lett!
Én sósat és savanyút kívántam és fiam lett.
Szia! Hááát, elég mókásnak hangzik! Igaz, én is hallottam mindenfélét, amikor még a pocakomban volt a csöppem. (Ki mit kíván, a has formája, stb.) Mindenesetre sosem voltam édesszájú, de a terhesség alatt én voltam a cukrászdák és fagyizók stabil megélhetési pontja, az biztos! :) )
Én a savanyút kívántam folyamatosan és fiú lett!
Én a sósat kivántam és lányom lett.
Szia! Én az elsõ lányomnál a 16. hétig csak a sósat kívántam, mégis kislány lett. Mikor lakodalomban voltunk, elég furcsán néztek rám, mert akikor az esküvõi tortát vágták fel, és ették a vendégek, én akkor is fasírtot ettem.:) üdv. Csilla
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :) én nagyon sósat kívánós vagyok, ha az édesre ránézek elfog a hányinger. úgy vagyok vele, hogy legalább nem hízok, úgyis jönnek majd rám a kilók. de nekem teljesen mindegy, hogy fiú lesz-e vagy lány, egészséges legyen az a lényeg. köszi még egyszer.
Szia! Én éjjel-nappal levest ettem volnamindegy volt milyen csak leves legyen! Az egész életemben nem ettem annyit mint akkor, és elõször fiam lett, másodszor lányom, a harmadik terhességem pedig sajnos a 11. héten elhalt, missed ab lett a vége! Most várakozás van mikor jön a baba!
Én az édesre szinte rá sem tudtam nézni (ha cukrosat ettem, rögtön hányingerem lett), max. gyümölcs formájában. Sósat minden mennyiségben meg tudtam enni. 6 hónapos a kislányom
A kérdező hozzászólása: :) ) ez tök jó, köszi mindenkinek. ezek szerint teljesen mindegy, hogy milyen kajára izgul rá az ember a végkifejlet szempontjából. :) amúgy még csak 6 hetes vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!