Találatok a következő kifejezésre: Ha valakinél a terhesség, (7 db)

Ha valakinél a terhesség során diabétesz alakul ki, akkor az melyik időszakban jellemző? 16 hetes vagyok. Még előjöhet?

Legjobb válasz: szia! én 14 hetesen mentem el terheléses vércukorra és 8.5 lett.azóta kemény diétán vagyok és mérem a cukrom.most vagyok 17 hetes. de én pcos vagyok..

szia! én 14 hetesen mentem el terheléses vércukorra és 8.5 lett.azóta kemény diétán vagyok és mérem a cukrom.most vagyok 17 hetes. de én pcos vagyok..
Alapból csak a 24-28 között van a terheléses vizsgálat. Nálad már tesztelték? Amúgy igen, romolhat az állapot, de akinél kialakult, annál utána szülésig vannak kontroll vizsgálatok, és ha romlik, akkor szigorítanak a diétán és/vagy inzulint adnak, ha kell.
A kérdező hozzászólása: nem, nem semmi problémát nem észlelek és kifejezetten erre még nem is teszteltek, igaz már vettek vért 3x is, (6 hetesen, ha jól emlékszem, aztán a nem kötelezõ Down szûrés, meg most a 16.hetes AFP) nem tudom itt néznek-e vércukor szintet... csak sokat olvasok a cukortól szenvedõ kismamáktól itt és kíváncsi voltam mikor lélegezhetek fel, hogy juhé, engem elkerült a terhességi diabétesz. de akkor ezek szerint még kialakulhat a huszonakárhanyadik héten is? nah akkor még jó sokáig retteghetek! egyébként túlsúlyos is vagyok, gondolom ez is rizikó faktor...
Ne rettegj, bár ha visszafogod a szénhidrátot túlsúlyosan, az sose baj, de azért bevinni is kell, ha terhes az ember... Ha ez "megnyugtat", nekem is GDM-em volt (terhességi diabétesz fedõneve :o), pedig 48 kilóval indultam a terhességnek, és 13-at szedtem föl, több mint 4 kilós gyerek lett belõle. :o) Viszont épp tegnap kaptam meg a kontroll terhelés eredményét, és szülés után nem maradt semmi vissza. Persze nem kellemes a lemondás, de ezt a pár hónap diétát ki lehet bírni, sokkal inkább ennyit, mint utána egy életen át (ha nem csinálod terhesen). És a rémhírekkel ellentétben, ha jól csinálod a diétát, nem éhezel...
nekem 4-5 éve, amikor terhes voltam, akkor a 16. hét körül nézték, többet nem is. A 2 órás 7, 8 volt és azt mondták, hogy rendben van... Viszont az utolsó 2 hónapban híztam 20 kilót. a kartonomon rajta volt, hogy PCO-m is van. Senkinek nem jutott eszébe, hogy terheléses cukorra küldjön. Kb . napi 4 szendvicset ettem, mert egész nap dolgoztam. Annyit mondtak, hogy látják, hogy hízok, egyek kevesebbet. Mondtam, hogy nem eszek sokat. Nem volt annyi esze se az orvosnak, se a védõnõnek, hogy elküldjön ismét terhelésesre és elhiggye, hogy tényleg nem eszek sokat. Szülés után még 15 kilót híztam, majd 8 hónapos volt a kisfiam, amikor megjött és fél évig nem múlt el. Akkor sem küldtek sehova, hanem kikapartak, mondva, hogy úgy rendbe jövök. Hát nem jöttem... Elmentem egy magán endokrinológushoz (a kórházi vérvételre sem küldött el...), aki 4 pontos terhelést készíttetett és akkor rájöttek, hogy a terhesség során cukrom lett. Ekkor már 2 éves volt kb. a kisfiam... Kaptam gyógyszert, amibõl napi kettõt szedek. Azt mondta a magándoki, hogy késõn vették észre, így állandósulhatott a cukorbetegség. A tavalyi kontrollon normál értékeim voltak, idén nem tudom mi a helyzet.... azért írtam le ilyen hosszan, hogy tudd, mik az árulkodó jelek. Mert ha Te nem tudod, akkor a futószalagon nem jönnek rá... Jártam rendszeres terhesgondozásra és védõnõhöz is. Bp-i kórházban szültem. Olyan helyen, ahol elméletileg egybõl Veled van szülés után a babád, de amikor én szültem front volt és csak a 3. napon került mellém a gyerek. Addig nem is szoptattam. Megkérdeztem, hogy biztos nem kell? Azt mondták, hogy van tartaléka. A 3. napon már nem akart enni sem, csak aludt. hívtam az éjszakás nõvért, aki azt mondta, hagyjam aludni, pihenésre van szüksége, majd tudja, ha éhes lesz. A 4. nap reggel, amikor jöttek kontrollra, úgy beszélt velem az orvos, mintha idióta lennék. A gyerek ki volt száradva és azért nem evett, mert a sárgaságtól csak aludt.... A szobában lévõ többi anyuka állt mellém, hogy én folyamatosan kérdeztem és azt mondták, hagyjam aludni. Hülye voltam, kezdõ és elsõ gyerekem volt. mai fejemmel nem hagytam volna elfajulni a dolgokat és már sajnálom, hogy nem pereltem be a kórházat utólag.... Ha többet hízol hirtelen, egybõl kérj terheléses vizsgálatot és inkább 4 pontos terhelésest...
A kérdező hozzászólása: még így a 16. hétig max 1 kilót hízhattam, nem tudom mennyire pontos az itthoni mérleg.(1 hete a védõnõ plusz fél kilót mért). szóval nem híztam mostanság drasztikusan azt leszámítva, hogy az elmúlt 3 évben kb. 30 kilót szedtem magamra, de ez nem a terhesség alatt történt és szerintem a sport elhagyásának következménye, meg hogy már nem a kolis kaján élek :) a diétát meg csodálom, hogy eddig egy doki sem említette már csak a súlyom miatt is! diétáznék én ha muszáj lenne, csak nem tudom mi alapján kezdjem el. magamtól meg kizár, hogy belefogjak bár mibe is! Kedves 4-es! tudnál nekem küldeni egy ilyen diétát? persze doki tanácsa nélkül nem kezdem el, csak kíváncsiság :)

Van-e tünete annak, ha valakinél a terhesség elején üres petezsákot állapít meg az orvos?

Abbamarad a terhességi folyás vagy nincs is? sokat hallottam ilyenr?l és érdekel, van-e tünete?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy teljesen csendben zajló folyamat, nem igazán hiszem, hogy bármilyen észrevehetõ egyértelmû tünete van. (Ez alól persze kivétel a görcs és a vérzés9

Szerintem ez egy teljesen csendben zajló folyamat, nem igazán hiszem, hogy bármilyen észrevehetõ egyértelmû tünete van. (Ez alól persze kivétel a görcs és a vérzés9
Az ilyen vetélést missed abortionnak, azaz észrevétlen vetélésnek hívják, ált. UH-n szokott kiderülni.Nekem 2 volt.Az elsõ 7 hét körül halt el, az volt furcsa, hogy nem volt hányingerem stb.. és rosszagú folyásom lett, 11 hetesen vették észre, hogy már nem él.A másodikat 9 hetesen vették el, ekkor már csak üres pzsák volt és megint nem volt semmilyen tünetem.
A kérdező hozzászólása: kiderült, hogy mi az oka?
2. Vérvétel után derült ki az alacsony progeszteron szint.A 3 terh.nél 5 hetesen kaptam napi 2*2 Utrogestan hüvelygolyót és nem dolgozhattam, most 14 hós múlt a kisfiam:)
Szia! Nekem tavaly nyáron állapította meg az orvos az üres petezsákot.Vártunk 1 hetet hátha történik valami csoda, de sajnos nem.A szikhólyag és a petezsák nõtt, csak éppen nem volt benne embrió.Mûtét lett a vége :-( Terhességi tüneteim voltak, ugyanúgy émelyegtem, feszült a mellem, sokat jártam a mosdóba, fáradt voltam...(stb) mint a többi "normális" terhes kismama.Az orvos nekem azt mondta, hogy elõfordul az ilyesmi.Természetes szelekciónak fogtam fel. Mivel szervi problémáim nincsenek és genetikai gondról sem tudok belenyugodtam a történtekbe. Jelenleg most 16 hetes terhes vagyok.
Szia! Nekem az elsõ terhességem sikerült így. Semmi jelét nem éreztem, hogy üres lenne a petezsák csak UH-n vették észre, vártak pár napot hátha történik valami, de persze semmi. Végül mûvi vetélés lett a vége. De mostanra már a másodikat várom. 19 hetes kismami vagyok. Sok sikert a következõhöz!!!!!

Elofordult valakinel, hogy a terhessegi teszt egyaltalan nem mutatta ki, hogy terhes? Ha igen hogy derult ki?

Legjobb válasz: Az én környezetemben még soha senkivel nem történt ilyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy a terhességi tesztek teljesen megbízhatóak. De ne legyen igazam :)

Az én környezetemben még soha senkivel nem történt ilyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy a terhességi tesztek teljesen megbízhatóak. De ne legyen igazam :)
Igen nálam elõfordult.Szerdai napra nem vártam, majd pénteken teszteltem negatívat, következõ hét kedden orvos és õ is azt mondta hogy nem érez terhességet, de elküld vérre és vizeletre.Majd annak az eredményéért mentem csütörtökön és akkor mát tudtam hogy babánk lesz:-))És még az ezt követõ héten kedden mentem uh.-ra és még csak hüvelyin épphogy csak láttak valamit.Mért nálad mi a helyzet? Üdv. 22 hetes km.
Szia! Nekem három napja késett, ahány tesztet csináltam mind negatív lett, majd más okból mentem dokihoz és mondtam, hogy késik, de a tesztek negatívak. Azt mondta, hogy ha két nap múlva sem jön meg reggel menjek be vérvételre. Addig persze csináltam teszteket, de mind negatív, doki is mondta, hogy már rég ki kellett volna mutatni. Lényeg meg volt a vérvétel és akkor derült ki, hogy kismama vagyok:-)
Nálam nem mutatta ki . Orvosnál voltam mert görcsöltem. UH-gal is megnézett de nem látszott a baba. rá 2 hétre elvetéltem de kiderült ikrek és 1 baba megmaradt. Mûtétre indultam vetélés után és lás csodát szívhangot kaptam meg egy kisképet a 9 hetes kisfiamról. Most már 4 éves.
van, akinek nem mutatja ki, de sajnos az esetek többségében a negatív teszt azt jelenti, hogy nincs baba... egyébként én úgy tudom, hogy vagy ultrahang mutatja ki, vagy elkezd a baba mocorogni. attól is függ persze, hogy pl. van-e vérzés kimaradás. mert két hónap után az ember csak elmegy orvoshoz, ugye?
A kérdező hozzászólása: Tyuha..utso valaszolo, nem volt valami egyszeru...de legalabb volt valami jo a rosszban.. szivbol gratulalok a gyerkochoz! :) Eleg egyedi eset..meg nem is hallottam ilyenrol.
jó vadbarom volt aki ezt mondta ne aggódj nekem is volt, terhesség után elmúlik, szépen lassan ! ne görcsölj rajta
Nem használsz véletlen parfümöt azon a területen? Terhesség is lehet, bár arra inkább az orca, homlok jellemzõ.
Szia hogy vagy azóta, mi történt veletek?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére kiderült, hogy nincs ciszta ép a köldökzsinór. A genetikus mondta, hogy valóban annak tûnt az uh képen a dokim jól gondolkodott, de õ a 13. héten nem látott semmi átnèzett mindent csináltattunk a tanácsára kombinált tesztet ami jó lett. Azt mondta ha ott lenne a ciszta akkor az kromoszóma rendellenességet mutatna, de nincs ott minden érték normális így nincs baj. A napokban várjuk az érkezését. :-D

Ha valakinél létrejött a terhesség, akkor milyen tapintás van odabent? A méhszáj hol helyezkedik el? Puha, vagy kemény? Milyen folyás van?

Legjobb válasz: Szia , nekem elég kemény volt és bárhogy kepesztettem el sem értem. Valamelyik irányba el is hajlik, nekem jobb oldalra. Folyásom nem volt és azóta sincs, hallottam hogy többeknek több lesz és sûrû de ez nem feltétlen igy van. Egy 10 hetes kismami

Szia , nekem elég kemény volt és bárhogy kepesztettem el sem értem. Valamelyik irányba el is hajlik, nekem jobb oldalra. Folyásom nem volt és azóta sincs, hallottam hogy többeknek több lesz és sûrû de ez nem feltétlen igy van. Egy 10 hetes kismami
szia!Ne tapogasd magad!!!!Ha nem vagy orvos nem tudsz megállapitani semmit!Max óhatatlanul is összeszedsz valami fertõzést!A teszt majd kimutatja addig meg vigyázz magadra és persze utánna is!
Megpuhul a méhed, de ez eleinte csak a szakavatott kezeknek észrevehetõ.Én megnéztem amikor megtudtam, de nem vettem észre semmit.Viszont 28 hetesen sárgás fojásra kaptam kúpot.Meglepõdtem rendesen amikor feltettem!!!Teljesen más odabent minden!Olyan puha és kivehetetlen mi hol van.Hihetetlen!Folyás álltalában van, de nem törvényszerû.Fehér vagy szintelen, nálam ezek váltják egymást.A doki szerint ez normális, sõt jó is, mert tisztul a szervezet, nehezebben kapsz el valamit.

Ha valakinél becsúszik a terhesség (és ugye akkor nincs menstruáció) és valahogy elvetél azt onnan tudja meg hogy akkor rögtön megjön a mensi?

csak kíváncsiságból és tájékozódásképp kérdezem, nem vagyok terhes hála istennek és egy darabig nem is szeretnék :)

Legjobb válasz: látszik, hogy tájékozatlan vagy... a vetélés nem úgy mûködik, h hopp, eltûnt valahová a magzat és már meg is jön a menses.... az egy rettentõ fájdalmas dolog, és igen, nagyon erõs vérzéssel jár, de nem csak egy sima menses-szerûvel, hanem olyannal, mint amikor valaki megsérül, és azonnal kórházba kell menni és a legtöbb esetben egészségügyi kaparást végezni, mert ha a halott magzatból maradt valami a méhben, akkor az anya vérmérgezésben meghalhat....úgyhogy nem gyerekjáték

látszik, hogy tájékozatlan vagy... a vetélés nem úgy mûködik, h hopp, eltûnt valahová a magzat és már meg is jön a menses.... az egy rettentõ fájdalmas dolog, és igen, nagyon erõs vérzéssel jár, de nem csak egy sima menses-szerûvel, hanem olyannal, mint amikor valaki megsérül, és azonnal kórházba kell menni és a legtöbb esetben egészségügyi kaparást végezni, mert ha a halott magzatból maradt valami a méhben, akkor az anya vérmérgezésben meghalhat....úgyhogy nem gyerekjáték
Sztem a kérdezõ arra gondolt, amikor még a legfiatalabb a terhesség, és még észre sem vette. Gondolom hallott arról, h a nõk életében van 3-4 ilyen alkalom, amikor nem is tudják, h terhesek voltak, nemrég a tv-ben halottam én is. Nekem már kétszer volt ilyen gyanús dolog, sokkal erõsebb a vérzés, nagyobb görcsökkel jár, és darabosabb.Ezek a magzatok amúgy sem maradnának meg, pl öreg volt a petesejt. Pontosan sehogy nem lehet tudni, esetleg úgy, ha mensi elõtt tesztelsz, pozitív, aztán mégis megjön.
A kérdező hozzászólása: igen , erre gondoltam, köszönöm a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!