Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki vesz az (166 db)

Az miért van, hogy ha valaki vesz orron 7 mély lélegzetet és utána befogja az orrát és úgy fúj hogy ne jöjjön levegő, erőlködik hogy még a füle is bedugul és utána miért ájul el?

Legjobb válasz: "és utána befogja az orrát" Tehát nem vesz levegõt, plusz még növeli a nyomást az agyában ahova oxigén hiányos vér kerül. Gratula annak aki ilyesmivel szórakozik.

"és utána befogja az orrát" Tehát nem vesz levegõt, plusz még növeli a nyomást az agyában ahova oxigén hiányos vér kerül. Gratula annak aki ilyesmivel szórakozik.
A kérdező hozzászólása: jaah énis

Ha valaki vesz egy nagy szigetet, hogyan lehet az független?

pl. Ha valaki vesz Brazíliában egy szigetet, és azt szeretnék, hogy független legyen. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Ahogy a második írta, gyakorlatilag kikiáltod a függetlenségedet, és a többit az anyaországgal kell lebokszolnod. Persze sokat segít, ha van valami jó szövetségesed, mert nem feltétlenül fogadja el a többi ország sem a függetlenségedet (még akkor sem, ha az anyaország elfogadta, ld. Sealand esetét http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand)

Ahogy a második írta, gyakorlatilag kikiáltod a függetlenségedet, és a többit az anyaországgal kell lebokszolnod. Persze sokat segít, ha van valami jó szövetségesed, mert nem feltétlenül fogadja el a többi ország sem a függetlenségedet (még akkor sem, ha az anyaország elfogadta, ld. Sealand esetét http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand)
Nem kicsit. Az teljesen más téma. Ha megveszel egy szigetet, az attól még az adott ország része marad, amelyiké eddig is volt. Hogy lehet független? Szervezz egy nagy hadsereget és verd tönkre az anyaországot! :D
mármint külön ország lenne?
A kérdező hozzászólása: Igen. Bár elég idióta kérdés szerintem. De vannak törpeállamok. (pl: Monaco, Máltai Lovagrend stb) Bár ez már egy kicsit másabb téma.
A kérdező hozzászólása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sealand_Hercegs%C3%A9g Sealand Hercegség . Ez tényleg dúrva, 550négyzetméter???

Ha valaki vesz egy csillagot, akkor minden az övé lesz abban a csillagrendszerben? Ha lesz a jövőben csillagközi utazás, bányászat meg ilyenek, akkor a leszármazottja üzemeltethet ott vasércbányákat mondjuk?

Van ilyen, hogy veszel egy csillagot, elnevezheted és papírt is kapsz róla. Ha veszek egyet, és mondjuk 100 év múlva már el lehet oda menni, és mondjuk van egy bolygója ami vasércben gazdag, akkor az unokám üzemeltethet majd ott vasérc bányákat? Övé lesz az egész naprendszer?

Legjobb válasz: Vegyél inkább telket a holdon..Azt is lehet és közelebb van.

Vegyél inkább telket a holdon..Azt is lehet és közelebb van.
o.O WTF? Honnan szedsz ilyen ökörséget? Ez a "vegyélegycsillagot" csak alapvetõen tiszteletbeli dolog. Semmilyen egyéb jog nem jár vele, mint hogy valahol egy darab papíron a te neved szerepel a csillagéval együtt. (Nem mintha ennek lenne bármi egyéb jelentõsége, minthogy valaki megszedte magát rajtad) De csak a poén kedvéért tegyük fel hogy úgy mûködik a dolog ahogy állítod. Abban az esetben AZ a bizonyos csillag a tied. Ha akarsz, bányászol rajta, lakóparkot építesz, vagy szalonnát is süthetsz vele, de a körülötte keringõ égitestekhez semmi közöd.
Ki árul csillagot, vagy holdat? De egyáltalán milyen jogon árulják? Miért pont az övéké? Amúgy baromság mert lehet, hogy ott kibányászod a vasércet csak amire, idehozod a Földre addigra több a ráfizetés.
Egyedül a Nemzetközi Csillagászati Unió nevezhet el égitesteket és õk nem árulnak és fogadnak kéréseket. http://www.iau.org/public/buying_star_names/ Az, hogy te milyen random embernek fizetsz 5-10e Ft-ot egy oklevélért meg valami weboldal 38127487. aloldaláért az a te dolgod, de ettõl még átverés az egész. Természetesen semmilyen tényleges jog nem jár vele.


Ha valaki vesz egy kiscicát, akkor mit jelent az Egészségügyi garanciát is vállalnak?

Mit jelent az egészségügyi garancia? S ha beteg a cica akkor mit add cserébe a tenyészt?? az árt adja vissza amennyiért én megvettem a cicát??

Legjobb válasz: Ez fogós kérdés, mert én sem tudom. Talán ha azt állítja, hogy be van oltva, és elkapja azt a betegséget, akkor vagy add egy másik cicát, vagy kifizeti az orvost? nem tudom

Ez fogós kérdés, mert én sem tudom. Talán ha azt állítja, hogy be van oltva, és elkapja azt a betegséget, akkor vagy add egy másik cicát, vagy kifizeti az orvost? nem tudom
Ez benne van a szerzõdésben, de lehet pl h kapsz egy másik cicát, ami egészséges, esetleg az árát kapod vissza a cicának.
Ha a cica meghal vmi oknál fogva, és felboncolják, akkor kiderül h mi volt a halál oka (persze nem 14 évesen, hanem fiatal korában) ha kiderül h a tenyésztõ hibájából volt vmi betegsége, akkor vissza kell adni az árát, vagy kapsz egy másikat helyette. Ha más miatt halt meg, a tenyésztõ hibáján kívül akkor sajnos nem lehet mit tenni. A tenyésztõk általában úgy adják el a kicsiket, h a szülõk genetikai vizsgálatokkal rendelkeznek. És persze a kötelezõ oltásokkal, így kiszûrhetõek a súlyos öröklõdõ betegségek....
Meg hát.
ismerõsömet így büntették meg...
Ne indulj(on) el ugy, hogy nem bizonyosodik meg rola, van-e matrica, vagy sem...
Sajnos elõfordulhat. Az is elképzelhetõ hogy nem kapnak el, de én nem kockáztatnék.Egyszer véletlenül felhajtottunk autópályára (kb 2 percig) és nem jött bünti. Munkatársunk ugyanezt eljátszotta, és jött az 50 ezres csekk. A legtöbb benzinkútnál kapható matrica, ezért szerintem ne kísértsd a sorsod. :D
hát igen a szemét rabló banda autópálya kezelõ igazán megtehetne annyit, hogy a felhajtóknál kitenne egy kamerát, és ha nincs matricád villogna valami kijelzõ az út szélén hogy vegyél, mert fizetõs szakasz.... Ahogy a seb. mérést meg tudják oldani, ezt is meg lehetne... csak hát akarni kéne.
Nem, ha megígéri, hogy legközelebb kettõt vesz. Szerinted???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A 3. válaszolónak pedig annyit mondanék, hogy nem kell ez a stílus szerintem! Én kérdeztem valamit és ennyi! Az ismerõsöm havi matricával jár, de akkor jutott eszébe, hogy lejár mikor már felhajtott. Visszafordulni nem tudott, így vett az elsõ benzinkútnál! Az erre vonatkozó szabályokat pedig nem tudja, és mivel én sem, gondoltam megkérdezem! Ennyi... Köszi a válaszokat!
Interneten is lehet venni jogosultságot és ahogy írták, SMS-ben is. És elõre is bármely kútnál, tehát nem mentség az, amit írtál.
A kérdező hozzászólása: Nem mentségbõl írtam!Elfelejtette, sajnos nem tud mit tenni! Csupán arra volt kíváncsi, hogy számíthat-e büntetésre avagy sem!

Honnan veszem észre ha valaki feltörte az msn-em?

Legjobb válasz: hogy másoknak hülyeséget ír,vagy megváltozataja a jelszavad

hogy másoknak hülyeséget ír, vagy megváltozataja a jelszavad
Ha elég jól csinálta, akkor az életben nem jössz rá, hogy valaki járt ott. Ez van :/
Változtasd meg a jelszavad.
Ha ügyes aki megtörte akkor szinte lehetetlen, hogy feltûnjön neked.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm szépen a válaszokat

Van arról valami számadat, statisztika, hogy ha valaki mind az 5 lombikkezelést igénybe veszi, milyen esélye van a sikerre?

Két sikertelen lombikon vagyok túl.

Legjobb válasz: Talán a google-ba nézz utána.. Sajnálom, ami veled történt! de soha nem szabad feladni és természetes úton is van esély!!ezt ne feledd!! Kitartás! Próbálj meg kikapcsolódni és csak úgy együtt lenni a pároddal..elõbb utóbb össze fog jönni!!

Talán a google-ba nézz utána.. Sajnálom, ami veled történt! de soha nem szabad feladni és természetes úton is van esély!!ezt ne feledd!! Kitartás! Próbálj meg kikapcsolódni és csak úgy együtt lenni a pároddal..elõbb utóbb össze fog jönni!!
Sajnálom, hogy így jártál. Ismertem egy anyukát, akinek a 6. lombik maradt meg, ma már boldog anyuka. Ne add fel. Olyan ismerõsöm is van, akinek lombik után sikerült természetes úton teherbe esnie, pedig azt mondták neki, hogy lehetetlen. Ne a statisztikát nézd, gondolkodj pozitívan: NEKED BIZTOSAN SIKERÜL. Sok sikert!
így van csatlakozom az elõttem szólóhoz! én is ismerek egy lányt: 10 évig próbálkoztak, inszem, lombik, sikertelenek voltak, majd 3 vetélés... amikor ment uh-ra, hogy mikor vághatnak bele a következõ lombikba, ott termett a képernyõn egy 6 hetes magzat! majd kistesó is váratlanul, spontán jött! Ezek a csodák, de bízz magadban, a szervezetedben!
A kérdező hozzászólása: Nem lehet gyermekem természetes úton. Sajnos nehezíti a helyzetemet lelkileg, amikor mindenki jön a csodatörténetekkel, mert tényleg vannak csodatörténetek de én már nem mondogatom õket a sorstársaimnak, mert akinek mondjuk hiányzik mindkét petevezetéke, annak összeszorul a szíve, hogy õ még ebbõl a 'csodalehetõségbõl' is ki van zárva. De természetesen tudom, hogy csupa jó szándékból, bátorítólag írtátok csak nálam ez nem jöhet szóba. ezért is érdekel az öt lombikon belüli terhességi arány.
kék multi 600 volt, mostmár 620.
bond - 500 helyett 520
A kérdező hozzászólása: Marlboro is 690/700 lett (rövid/hosszú)

Ha valaki vesz fel hitelt egy banknal, a meghatarozott idonel elobb is visszafizetheti azt?

Pl. 10 millio Ft-ot veszek fel 20 evre, de az 5. evben oroklok penzt, amibol visszatudom fizetni a hitelt. Lehetseges ez, vagy mindenkeppen 20 evig fizetnem kell?

Legjobb válasz: Visszafizetheted, de rádverik még a 15 évi kamatot is!

Visszafizetheted, de rádverik még a 15 évi kamatot is!
Én bankban dolgozom, nálunk ez úgy mûködik, hogy az elõtörlesztés napján fennálló tõketartozást, az adott hónap törlesztõrészletére esedékes kamatot+ az elõtörlesztési díjat kell befizetni. Pl. fennálló tõke 8.800.000+ havi kamat 32.000+elõtörlesztési díj 50.000, befizetendõ 8.882.000, -Ft. Az elõre ütemezett, de még nem aktuális kamatot sehol nem szedik/szedhetik be. Akinek van pénze mindenképp jobban jár, ha visszafizeti...
Az utolsó választ kiegészíteném azzal, hogy a tõketartozásod, amennyiben CHF, vagy más devizás hitel, eléggé változó képet mutathat. Én hitelügyintézõ vagyok és tapasztaltam már olyat, hogy az idén nyáron felvett 4 milliós hitel noverber végén 4, 8 milliós tõketartozást mutatott, mert a CHF árfolyama egekig kúszott. Van itt még egy kis költség, amikrõl a bankok nem szoktak beszélni. Amikor felveszi valaki a devizahitelt, akkor eladási árfolyamon számolják ki neki a forint tartozást. Amikor pedig törleszt vételi árfolyamon számolnak. Egy esetleges elõtörlesztésre, végtörlesztésre ez ugyanúgy igaz, tehát ez további 2-4%-os plusz forint befizetést jelenthet. Ennek ellenére ajánlom az elõtörlesztést én is még devizahitelnél is, csak nem mindegy mikor. Érdemes kivárni, amikor alacsony az árfolyam és a kamatperiódust is figyelni kell.
Visszafizetheted hamarabb is, de a bank mindenféle költségeket fog rászámolni, pl. szerzõdésmódositási dij. Jól meg van ez csinálva, hogy csak a bank járjon jól.
Ha a 15 évnyi kamatot nem is, de valószinûleg jól fog járni a bank. Tudnod kell, hogy hitelnél (nem véletlenül) a törlesztés két részbõl áll: tõke törlesztés és kamat törlesztés. Természetesen (!?) elõször a kamat törlesztése lesz lényegesen nagyobb, mint a tõke (felvett hitel) törlesztése. Ezért mondják azt, hogy elõször a kamatot fizeted vissza. Tehát egy 20 éves hitelnél 5 év alatt nem a tõke tartozásod negyede lesz kifizetve, hanem jó, ha 10%-a, vagyis 10 milliónál simán lesz még közel 9MFt tõke tartozásod. Ha egyben ki akarod fizetni a tartozást, akkor ugye kifizeted ezt a 9MFt-t, plusz szerzõdésmódosítási díjat, ami ennek valahány %-a lesz, esetleg az elmaradt kamat egy részét, vagyis lehet, hogy 5 év múlva ki kell fizetned a 10MFt-t, vagy épp többet(!!!) is.
A kérdező hozzászólása: Koszi utolso valaszolo a pontos valaszt!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt, szerencsere nincs hitelem, remelem nem is lesz, nem tartom jo dolognak, persze, ha muszaj, mit lehet tenni. Csak erdekelt a dolog. Mert hallottam olyat, hogy nem lehet visszafizetni a felvett hitelt korabban, hiszen az nem jo a banknak.

Ha aranyékszert vesz valaki, és elteszi, mert így akarja a pénzét maga mellett tudni, akkor azt, mikor egyszer visszaváltja, hogy becslik fel? Ki mondja meg, mi alapján, hogy mennyit ér és mennyiért vette az illető?

Kicsit kacifántosan fogalmaztam meg a kérdésem, remélem Ti érteni fogjátok. :)

Legjobb válasz: Aranyékszert az ember nem vesz befektetési céllal, mert vissza általában törtaranyként veszik vissza és óriási veszteség.

Aranyékszert az ember nem vesz befektetési céllal, mert vissza általában törtaranyként veszik vissza és óriási veszteség.
- 1 vissza :D
Az aranynak van egy meghatározott ára. Ez ékszer esetén "rohadtul" nem éri meg, mivel amikor megveszed, akkor nem csak az aranyat fizeted meg, amikor eladod, akkor pedig törtaranyként veszik meg. (Kb. féláron, az arany piaci árához képest.) Ha aranyban gondolkodsz, befektetési aranyat vegyél. Vagy aranyszámlán tartsd a pénzed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a felvilágosítást! Mindig tanul az ember. :$ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!