Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki vesz (345 db)

Az miért van, hogy ha valaki vesz orron 7 mély lélegzetet és utána befogja az orrát és úgy fúj hogy ne jöjjön levegő, erőlködik hogy még a füle is bedugul és utána miért ájul el?

Legjobb válasz: "és utána befogja az orrát" Tehát nem vesz levegõt, plusz még növeli a nyomást az agyában ahova oxigén hiányos vér kerül. Gratula annak aki ilyesmivel szórakozik.

"és utána befogja az orrát" Tehát nem vesz levegõt, plusz még növeli a nyomást az agyában ahova oxigén hiányos vér kerül. Gratula annak aki ilyesmivel szórakozik.
A kérdező hozzászólása: jaah énis

Hogy működik a tőzsde? Tudnátok ajánlani oldalakat? Ha valaki vesz valamit a tőzsdén, akkor a pénz kié lesz amiért vásárolt?

Nem akarom t?zsdézni, csak érdekelne a m?ködése nagy vonalakban. Hogy lehet valamit t?zsdére vinni és annak mi határozza meg az árát? Hitelt, hogy lehet értékpapírok formájában t?zsdére vinni (lehet hogy nem jól írom), ha nincs mögötte biztos fedezet? Ha fizikai dolgokat vásárolunk, pl. gabonát akkor az miként a miénk és amit pénzt költöttünk rá az kié lesz, ki kapja meg Ill. a gabona fizikailag is a miénk vagy csak virtuális mennyiséget vettünk és azon bármikor továbbadhatunk?

Legjobb válasz: "Az ilyen értékpapír arról szól, hogy a birtokosa megkapja a kibocsátó banktól az ügyfelek által fizetett kamatok egy részét. Kell, hogy legyen mögötte valamilyen fedezet, de lehet, hogy az a fedezet gyenge vagy rizikós (gyenge hitelminõsítésû ügyfél, ingatlanlufi stb.), ilyenkor nyilván nagyobb az értékpapír garantált hozama, mert kockázatosabb (ha bedõl túl sok hitel, esetleg maga a bank is, az értékpapír elértéktelenedik). A 2007-ben az amerikai ingatlanpiacról indult válság egyik fõ oka az ilyen értékpapírok nem megfelelõ szabályozása volt - alacsony kockázatúként bocsátottak ki valójában óriási kockázatú papírokat." Ezt nem egészen értem. Tegyük fel valaki felvesz 100 ezer Ft hitelt, ennek a hitelnek a kamatát bocsájthatja ki a bank. Pl. 10% kamat esetén 10 ezer Ft-ot. Viszont ez a pénz még nem létezik csak értékpapírként, de a fedezet mögötte a hitelt felvevõ személy. Na már most valaki megveszi a 10 ezer Ft-os értékpapírt. A banknak megéri, de annak a személynek aki megvette aki vette miért éri meg? Annak az értékpapírnak miért fog nõni, esetleg csökkenni az értéke? Azt értem, hogy akkor lecsökken az értéke, ha pl. a hitelt felvevõ személy csõdöt jelent, de más esetben nem és azt sem, hogy miért nõne. Esetleg egy adott pénznem árfolyama határozza meg? Pl. adott 10 ezer Ft. A Ft elkezd erõsödni és a 10 ezer Ft-ból lesz 11 ezer Ft akkor 1000 Ft nyereséggel továbbadhatunk rajta. Ez a feltételezés megállja a helyét vagy teljesen más okból megy fel, vagy le a hitel értékpapírok ára?

A kérdező hozzászólása: "Az ilyen értékpapír arról szól, hogy a birtokosa megkapja a kibocsátó banktól az ügyfelek által fizetett kamatok egy részét. Kell, hogy legyen mögötte valamilyen fedezet, de lehet, hogy az a fedezet gyenge vagy rizikós (gyenge hitelminõsítésû ügyfél, ingatlanlufi stb.), ilyenkor nyilván nagyobb az értékpapír garantált hozama, mert kockázatosabb (ha bedõl túl sok hitel, esetleg maga a bank is, az értékpapír elértéktelenedik). A 2007-ben az amerikai ingatlanpiacról indult válság egyik fõ oka az ilyen értékpapírok nem megfelelõ szabályozása volt - alacsony kockázatúként bocsátottak ki valójában óriási kockázatú papírokat." Ezt nem egészen értem. Tegyük fel valaki felvesz 100 ezer Ft hitelt, ennek a hitelnek a kamatát bocsájthatja ki a bank. Pl. 10% kamat esetén 10 ezer Ft-ot. Viszont ez a pénz még nem létezik csak értékpapírként, de a fedezet mögötte a hitelt felvevõ személy. Na már most valaki megveszi a 10 ezer Ft-os értékpapírt. A banknak megéri, de annak a személynek aki megvette aki vette miért éri meg? Annak az értékpapírnak miért fog nõni, esetleg csökkenni az értéke? Azt értem, hogy akkor lecsökken az értéke, ha pl. a hitelt felvevõ személy csõdöt jelent, de más esetben nem és azt sem, hogy miért nõne. Esetleg egy adott pénznem árfolyama határozza meg? Pl. adott 10 ezer Ft. A Ft elkezd erõsödni és a 10 ezer Ft-ból lesz 11 ezer Ft akkor 1000 Ft nyereséggel továbbadhatunk rajta. Ez a feltételezés megállja a helyét vagy teljesen más okból megy fel, vagy le a hitel értékpapírok ára?

Ha valaki vesz egy nagy szigetet, hogyan lehet az független?

pl. Ha valaki vesz Brazíliában egy szigetet, és azt szeretnék, hogy független legyen. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Ahogy a második írta, gyakorlatilag kikiáltod a függetlenségedet, és a többit az anyaországgal kell lebokszolnod. Persze sokat segít, ha van valami jó szövetségesed, mert nem feltétlenül fogadja el a többi ország sem a függetlenségedet (még akkor sem, ha az anyaország elfogadta, ld. Sealand esetét http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand)

Ahogy a második írta, gyakorlatilag kikiáltod a függetlenségedet, és a többit az anyaországgal kell lebokszolnod. Persze sokat segít, ha van valami jó szövetségesed, mert nem feltétlenül fogadja el a többi ország sem a függetlenségedet (még akkor sem, ha az anyaország elfogadta, ld. Sealand esetét http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand)
Nem kicsit. Az teljesen más téma. Ha megveszel egy szigetet, az attól még az adott ország része marad, amelyiké eddig is volt. Hogy lehet független? Szervezz egy nagy hadsereget és verd tönkre az anyaországot! :D
mármint külön ország lenne?
A kérdező hozzászólása: Igen. Bár elég idióta kérdés szerintem. De vannak törpeállamok. (pl: Monaco, Máltai Lovagrend stb) Bár ez már egy kicsit másabb téma.
A kérdező hozzászólása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sealand_Hercegs%C3%A9g Sealand Hercegség . Ez tényleg dúrva, 550négyzetméter???


Mennyire számít ha valaki vesz + órát autó vezetésből?

Mert már hallottam olyant,hogy aki nem vett " órát azokat meg buktatták a forgalmin. Haverom 6+ órát vett és sikerült a vizsgája.Pedig mondta,hogy jó párszor hibázott,és 2x le is fulladt.

Legjobb válasz: Biztos vannak olyan autósiskolás/oktatók, ahol a gyakorlottság megszerzésére való hivatkozással így húznak le mindenkit. Normális esetben, ha megvan a kellõ gyakorlatod/tudásod és komolyabb hiba nélkül túléled a vizsgát, akkor simán átmész.

Biztos vannak olyan autósiskolás/oktatók, ahol a gyakorlottság megszerzésére való hivatkozással így húznak le mindenkit. Normális esetben, ha megvan a kellõ gyakorlatod/tudásod és komolyabb hiba nélkül túléled a vizsgát, akkor simán átmész.
Van akinek sokat számít, van akinek keveset, mindenki másmilyen tempóban tanul. Nekem gyakorlati 30 óra elég volt hogy átmenyjek elsõre a forgalmi vizsgán, viszont nagyonsok km kell ahhoz hogy valaki "rutinos" legyen, fõleg hogy számtalan olyan helyzet adódhat amilyen nem volt még elõtte. # 10/10 : Tudsz valami cikket errõl a 100-ezer km-rõl Schumahernél? Nem kételkedésbõl, csak érdekel a dolog:)
A "képes vagyok levizsgázni" olyan rohadt messze van a jól vezetéstõl, mint Makó Jeruzsálemtõl. 100, 000 levezetett km alatt maga Schumacher sem tudott "jól" vezetni. Kizárt dolog. Az igazán rutinos sofõr meg 2-300e km-nél kezdõdik. Az, hogy átmentél a vizsgán csupán annyit jelent, hogy nem vagy ön és közveszélyes (optimális esetben...)
Továbbra is tartom, hogy a "képes vagyok levizsgázni" és az "úgy megy, mint a biciklizés" nagyon távol áll egymástól, és az utolsót még a 100 óra után se mondhatja el senki magáról.
, , Azt a sofõrt mondjuk megnézném akinek a vezetés 30 óra után olyan volt, mint a bicózás..." Nem 30. óra után ment így! 54 órát vezettem és kb. az 50. tája felé éreztem, hogy nah most képes vagyok levizsgázni, mert nagyon érzem a kocsit, mikor mit kell tenni, stb. Utána le is vizsgáztam, most már egy másik városban próbálgatom tudásom és azóta is rengeteg új helyzettel találkoztam amirõl a tanuló vezetés alatt álmodni se mertem.
A VB szemmpontjából tök mindegy hány órát vezettél a vizsga elõtt. Csak az számít, hogy te mikor állsz készen a vizsgára.
30 órányi rutinnál biztos, hogy számít, bár én 2x buktam, vizsgák elõtt vezettem egyet, így jött ki 31 + 3 vizsga összesen. Van aki 40. órára "érik be", de van aki jól megy a 20.nál is, neki mindegy. Egyénfüggõ. Azt a sofõrt mondjuk megnézném akinek a vezetés 30 óra után olyan volt, mint a bicózás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
Van akinek sokat számít, van akinek semmit. Ez nagyon egyén függõ. Amúgy sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Aha.Köszi a válaszokat.Én nekem még a 10 órából van hátra 8.:) 29-ikén lesz a forgalmi vizsgám. Remélem sikerül.
Nekem számított, az utolsó 10 órában jutottam el arra a szintre, hogy az autóvezetés már szinte olyan nekem, mint a biciklizés. Persze nyilván az is közre játszott, hogy azt az utolsó 10 órát a nyáron vettem érettségi után, elõtte meg télen és hát akkor azért volt 1-2 dolog (suli, családi problémák).
Mivan?! Az egy irodalmi hasonlat volt, hogy MÉG egy S. kaliberû sofõr sem tanul meg 100e km alatt jól vezetni.. Nem konkrétum...

Nyomtatóknál mire jó ha valaki vesz reseter-t? Chip reseter a teljes neve. Kérdés még lennt patronról.

Epson sx115 nyomtatóba jó ha utángyártottat veszek? Eredeti 2000lenne darabja. Csak fekete van kifogyva az jó ha a három eredeti mellé most teszek bele egy fekete utángyártottat? Vagy inkább vagy négy eredeti vagy négy u.t? Tesco-s patron?:D Kicsit gyanus az ilyen 500ft/db meg láttam olyat hogy a négy szin 1600ért. Eredetibe ez kb 10ezer lenne a négy

Legjobb válasz: http://www.nyomtassonolcson.hu A gyári nyomtatópatronokra szoktak chipet tenni amit érzékel a nyomtató. Ez azért van, hogy csak eredeti patront használj -jó drágán.A reseter arra jó, hogy a gépet "becsapd", azt higgye, hogy gyári patront kapott. Nem minden típushoz jó! Olyan ez mint a mobilnál a kártyafüggetlenítés. Én a fönt linkeltnél vásárolok utángyártottat, /CANON-hoz/, de eddig nem volt gondom vele. Az üzletben minden hasznos tanáccsal ellátnak. Azért a Tescóst utángyártottat nem merném beletenni.

http://www.nyomtassonolcson.hu A gyári nyomtatópatronokra szoktak chipet tenni amit érzékel a nyomtató. Ez azért van, hogy csak eredeti patront használj -jó drágán.A reseter arra jó, hogy a gépet "becsapd", azt higgye, hogy gyári patront kapott. Nem minden típushoz jó! Olyan ez mint a mobilnál a kártyafüggetlenítés. Én a fönt linkeltnél vásárolok utángyártottat, /CANON-hoz/, de eddig nem volt gondom vele. Az üzletben minden hasznos tanáccsal ellátnak. Azért a Tescóst utángyártottat nem merném beletenni.
A fenti válasz az téves. Az utángyártotton is van chip, meg az eredetin is, nem kell becsapni a nyomtatót. A chip-en keresztül beleírja a nyomtató a patronba a becsült tintaszintet és amikor úgy látja, hogy kifogyott akkor nem enged nyomtatni, de ilyenkor tinta általában van még a patronban bõséggel. A chip reseter visszaírja a kijelzett tintaszintet telire és tovább lehet használni a patront, amíg tényleg kifogy. Illetve ha valaki tölti az sx115 patronjait, akkor resetelés nélkül üresnek látja a patront és nem fog nyomtatni a nyomtató, csak chip resetelés után.
"A fenti válasz az téves... Az utángyártotton is van chip..." Engedd meg nekem -aki az elsõt írtam-, hogy jobban tudjam hogyan történt. Képzeld el, chip nélküli utángyártott patront kaptam, a gyáriról levett chipet kellett az utángyártottra feltenni, és a nyomtatót resetelni! A patronokhoz -a reseteléshez- részletes, képes tájékoztatót is adtak.

Ha valaki vesz egy törzskönyves szukát, és tenyészteni szeretne, a kicsiknek hogyan van a törzskönyvezése?

(Ha feketén csinálná a tenyésztést, akkor nem adnának törzskönyvet a kicsiknek?)

Legjobb válasz: Törzskönyvet a kicsik akkor kapnak, ha kiváltod a kennelnevet. Tenyészszemlés a szukád, megvannak a tenyészszemléhez szükséges orvosi szûrései. Ha megvan a kan, akkor a fedeztetést bejelented (természetesen a kan is tenyészszemlés, szûrt), majd ha vemhesül a szuka leadod az alombejelentõt. Ha megszületnek a kicsik, akkor leadod a neveket, a fajtaklubtól megkapod a törzskönyveket és a chippeket. A szukát a harmadik tüzelésekor lehet fedeztetni, évente 1 almot hozhatsz le, és max. 7 éves koráig. Ha feketén szaporítasz akkor természetesen nem kapnak törzskönyvet. Ha tenyésztéssel szeretnél foglalkozni, akkor keress egy tenyésztõt, tanulj sokat, menj el tenyésztõi tanfolyamra és csak akkor vágj bele, ha minden téren felkészültél.

Törzskönyvet a kicsik akkor kapnak, ha kiváltod a kennelnevet. Tenyészszemlés a szukád, megvannak a tenyészszemléhez szükséges orvosi szûrései. Ha megvan a kan, akkor a fedeztetést bejelented (természetesen a kan is tenyészszemlés, szûrt), majd ha vemhesül a szuka leadod az alombejelentõt. Ha megszületnek a kicsik, akkor leadod a neveket, a fajtaklubtól megkapod a törzskönyveket és a chippeket. A szukát a harmadik tüzelésekor lehet fedeztetni, évente 1 almot hozhatsz le, és max. 7 éves koráig. Ha feketén szaporítasz akkor természetesen nem kapnak törzskönyvet. Ha tenyésztéssel szeretnél foglalkozni, akkor keress egy tenyésztõt, tanulj sokat, menj el tenyésztõi tanfolyamra és csak akkor vágj bele, ha minden téren felkészültél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget:)

Mi történik akkor, ha valaki vesz egy autót, és másnap ellopják, de még nem sikerült átíratnia?

Akkor is lesz átírási kötelezettsége valakinek, ha tegyük fel a gépjármûvét eltulajdonítják mielõtt eleget tudna tenni az átírási kötelezettségének?

Legjobb válasz: a kettõnek semmi köze egymáshoz! a volt tulajdonos besétál az okmányirodába az adásvételi szerzõdéssel, ott "leveszik" a nevérõl (törlik a gépjármû nyilvántartásból) és helyette bejegyzik az új tulajdonost a nyilvántartásba. Ettõl az idõpontól kezdve, mindennemû felmerülõ költség az új tulajt terheli, attól függetlenül, hogy megvan-e még a vásárolt gépjármû. Ha eleve forgalomból kivonás okából (BONTÁSRA) vásároltad meg, akkor csak a forgalomból kivonás költségeit KELL állnod, DE ezt a tényt, az adás-vételi szerzõdében fel kell tüntetni, és azt is hogy vállalod az környezetvédelmi elõírásoknak megfelelõen, ártalmatlanítás költségeit is.!

a kettõnek semmi köze egymáshoz! a volt tulajdonos besétál az okmányirodába az adásvételi szerzõdéssel, ott "leveszik" a nevérõl (törlik a gépjármû nyilvántartásból) és helyette bejegyzik az új tulajdonost a nyilvántartásba. Ettõl az idõpontól kezdve, mindennemû felmerülõ költség az új tulajt terheli, attól függetlenül, hogy megvan-e még a vásárolt gépjármû. Ha eleve forgalomból kivonás okából (BONTÁSRA) vásároltad meg, akkor csak a forgalomból kivonás költségeit KELL állnod, DE ezt a tényt, az adás-vételi szerzõdében fel kell tüntetni, és azt is hogy vállalod az környezetvédelmi elõírásoknak megfelelõen, ártalmatlanítás költségeit is.!

Ha valaki vesz egy csillagot, akkor minden az övé lesz abban a csillagrendszerben? Ha lesz a jövőben csillagközi utazás, bányászat meg ilyenek, akkor a leszármazottja üzemeltethet ott vasércbányákat mondjuk?

Van ilyen, hogy veszel egy csillagot, elnevezheted és papírt is kapsz róla. Ha veszek egyet, és mondjuk 100 év múlva már el lehet oda menni, és mondjuk van egy bolygója ami vasércben gazdag, akkor az unokám üzemeltethet majd ott vasérc bányákat? Övé lesz az egész naprendszer?

Legjobb válasz: Vegyél inkább telket a holdon..Azt is lehet és közelebb van.

Vegyél inkább telket a holdon..Azt is lehet és közelebb van.
o.O WTF? Honnan szedsz ilyen ökörséget? Ez a "vegyélegycsillagot" csak alapvetõen tiszteletbeli dolog. Semmilyen egyéb jog nem jár vele, mint hogy valahol egy darab papíron a te neved szerepel a csillagéval együtt. (Nem mintha ennek lenne bármi egyéb jelentõsége, minthogy valaki megszedte magát rajtad) De csak a poén kedvéért tegyük fel hogy úgy mûködik a dolog ahogy állítod. Abban az esetben AZ a bizonyos csillag a tied. Ha akarsz, bányászol rajta, lakóparkot építesz, vagy szalonnát is süthetsz vele, de a körülötte keringõ égitestekhez semmi közöd.
Ki árul csillagot, vagy holdat? De egyáltalán milyen jogon árulják? Miért pont az övéké? Amúgy baromság mert lehet, hogy ott kibányászod a vasércet csak amire, idehozod a Földre addigra több a ráfizetés.
Egyedül a Nemzetközi Csillagászati Unió nevezhet el égitesteket és õk nem árulnak és fogadnak kéréseket. http://www.iau.org/public/buying_star_names/ Az, hogy te milyen random embernek fizetsz 5-10e Ft-ot egy oklevélért meg valami weboldal 38127487. aloldaláért az a te dolgod, de ettõl még átverés az egész. Természetesen semmilyen tényleges jog nem jár vele.

Ha valaki vesz egy kiscicát, akkor mit jelent az Egészségügyi garanciát is vállalnak?

Mit jelent az egészségügyi garancia? S ha beteg a cica akkor mit add cserébe a tenyészt?? az árt adja vissza amennyiért én megvettem a cicát??

Legjobb válasz: Ez fogós kérdés, mert én sem tudom. Talán ha azt állítja, hogy be van oltva, és elkapja azt a betegséget, akkor vagy add egy másik cicát, vagy kifizeti az orvost? nem tudom

Ez fogós kérdés, mert én sem tudom. Talán ha azt állítja, hogy be van oltva, és elkapja azt a betegséget, akkor vagy add egy másik cicát, vagy kifizeti az orvost? nem tudom
Ez benne van a szerzõdésben, de lehet pl h kapsz egy másik cicát, ami egészséges, esetleg az árát kapod vissza a cicának.
Ha a cica meghal vmi oknál fogva, és felboncolják, akkor kiderül h mi volt a halál oka (persze nem 14 évesen, hanem fiatal korában) ha kiderül h a tenyésztõ hibájából volt vmi betegsége, akkor vissza kell adni az árát, vagy kapsz egy másikat helyette. Ha más miatt halt meg, a tenyésztõ hibáján kívül akkor sajnos nem lehet mit tenni. A tenyésztõk általában úgy adják el a kicsiket, h a szülõk genetikai vizsgálatokkal rendelkeznek. És persze a kötelezõ oltásokkal, így kiszûrhetõek a súlyos öröklõdõ betegségek....
Max.félév.
akkor miért akarsz hitelt felvenni ha nem tudod visszafizetni? másrészt kemény fél év eltelik a hitel igénylése és a hitel folyósítása között, mert addig vizsgálgat téged a bank, hogy egyáltalán képes leszel-e törleszteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!