Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki van és a munkahely (8 db)

Ha valaki táppénzen van és a munkahely utalja minden hónapban a pénzt akkor majd ha megszületik a baba a munkahelyem intézi a gyedet?

Vagy nekem kell kitölteni egy papírt és úgy bevinni a m.helyre? Vagy teljesen másképp kell? Meg a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást? El?re is köszi a válaszokat!!

Legjobb válasz: Ezt érdeklõdd meg a munkahelyeden még szülés elõtt. De ennek semmi köze a táppénzhez. Én is táppénzen voltam. Nálunk ez úgy volt, hogy miután meglett a fiam és már volt TAJ kártyája meg lakcímkártyája, akkor mentem be a munkahelyemre kitölteni a nyomtatványokat, meg oda kellett nekik adni az anyakönyvi kivonatot és minden papírt kitöltöttünk együtt. Ez kellett ahhoz, hogy kapjak TGYÁS-t, aztán majd GYED-et, meg persze a családit.

Ezt érdeklõdd meg a munkahelyeden még szülés elõtt. De ennek semmi köze a táppénzhez. Én is táppénzen voltam. Nálunk ez úgy volt, hogy miután meglett a fiam és már volt TAJ kártyája meg lakcímkártyája, akkor mentem be a munkahelyemre kitölteni a nyomtatványokat, meg oda kellett nekik adni az anyakönyvi kivonatot és minden papírt kitöltöttünk együtt. Ez kellett ahhoz, hogy kapjak TGYÁS-t, aztán majd GYED-et, meg persze a családit.
Ja, mostmár a családit a MÁK-tól kapod, azt a papírt nekik kell beküldeni, de amikor én szültem, akkor még a munkahelytõl kaptam, de mostmár az én papírom is a MÁK-nál van. Már egy hónapja tartoznak a családi pótlékommal, szóval ne nagyon reménykedj, hogy sietni fognak vele.
Nálam a gyedet a munkáltató intézi, nekem csak a dokumentumokat kell hozzájuk eljutatnom.A cs.p+anyaságit már januártól nem intézhrtik.A legközelebbi M.Államkincstárhoz fordulj.
Nekem is anno a munkahely utalta a pénzt, és amikor a baba megszületett, akkoris minden továbbit a munkahely intézett.Nekem annyi volt a dolgom, hogy párszor be kellett mennem a munkahelyre(õk hívtak, hogy mikor, miért)pár papírt aláírni, meg bevinni a baba anyakönyvijét, és mindent a munkahely intézett az államkincstárral.De szerintem ez attól is függ, hogx hol dolgozol..Szerintem telefonálj be elõszöris a munkahelyedre a bérszámfejtésre, legelõször ott kérdezd meg.

Leszázalékolási ellátás mikortól jár? Határozat kézhezvételétöl? Vagy a vizsgálat idõpontjától? És ha valakinek van munkahelye a vizsgálat idöpontján?

Jelenleg gyeden vagyok.Mèg nem kaptam hatàrozatot de tudom,hogy leszàzalèkoltak.Mikortól hatàrozzàk meg,az ellàtàst?Azèrt lenne fontos tudnom,mert úgy szüntetnèm meg a gyedemet.Ha a hatàrozat kèzhezvètelètöl akkor mèg hagynàm.

Szeretnék érdeklődni hogy ha valakinek nincs munkahelye, és nincs társadalombiztosítása, akkor kötelezhető e a fizetésre ha nincs miből, mert "koldulásból" tartja fent magát és abból csak a mindennapi megélhetésre van? Az ilyen ember miből fizessen?

Legjobb válasz: Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül,hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)

Sajnos törvényi elõírás, hogy fizetni kell, mert ha netán orvosi ellátásra van szükséged és kiderül, hogy nincs járulékfizetés, a NAV (régen APEH) sajnos visszamenõlegesen is behajtja s még büntet is :( (Ezzel nem azt akartam mondani, hogy egyetértek ezzel, de sajnos ez van!)
Nekem volt olyan, hogy megszûnt a munkahelyem, munkanélküli ellátásra meg nem voltam jogosult. Azóta sem értem, hogy akkor mibõl kellett volna TB-t fizetnem. (Tényleg. Mibõl? Egy nálam okosabb válaszolja már meg, hogy mások hogyan csinálják!!!) A lényeg, hogy amikor orvoshoz kellett mennem, közölte a doki, hogy nincs rendezve a biztosításom. Kicseleztük a rendszert, visszamentem délután ügyeletbe, mint "sürgõs eset", majd amikor lett munkám (nem bejelentett), akkor bementem a TB-hez hogy fizetni akarom a biztosítást magam után. Akkor 4800Ft volt azt hiszem. Visszamenõleg is be kellett fizetnem, arra részletfizetést kértem. Majd lett hivatalos munkám azóta nincs gondom ezzel. Ha semmi bevétele nincs az embernek, akkor nem tudja fizetni, de az életmentõ beavatkozásokat elvégzik és ügyeleti ellátást is kap az illetõ.

Szerintetek, ha a munkahelyemen valaki megfertõz, mert betegen jár dolgozni, akkor attól kérhetem, hogy fizesse ki a gyógyszereimet? És ha nem akarja kifizetni és tegyük fel bírósághoz fordulok, akkor van esélyem megnyerni a pert?

Legjobb válasz: Pont nemrég hallottam errõl a tv-ben,hogy igen, be is lehet perelni azt,aki betegen jár dolgozni és megfertõzött,igy te nem tudsz menni dolgozni. Ha bebizonyosodik,hogy õ miatta estél ágynak,akkor igen.

Pont nemrég hallottam errõl a tv-ben, hogy igen, be is lehet perelni azt, aki betegen jár dolgozni és megfertõzött, igy te nem tudsz menni dolgozni. Ha bebizonyosodik, hogy õ miatta estél ágynak, akkor igen.
Csak dolgozz ki egy tervet, hogyan bizonyítod be, hogy tõle kaptad el és nem másik ezer embertõl az utcán-buszon-bárhol...
Hadd emlékeztesselek arra, hogy ebben az országban a legtöbb helyen kénytelen az ember betegen bemenni dolgozni, mert ha nem teszi, másnap már nem lesz munkája. Így perelgess bárkit is.
Nagy eséllyel többe fog kerülni az egész herce-hurca mint a gyógyszerek ára...
Igaza van annak a válaszadónak aki írja betegen is bekel menni dolgozni mert a mai világban hamar elbocsátják az embert ahol én dolgozok többen voltak 4 órások helyet nemirom ki de a táppénzezés miatt rájuk száltak és a végén elbocsátoták öket. Én is voltam kb 5 hat nap táppénzen egyik kollégám aztmondta aki beteg maradjon beteg szóval nemszeretik a táppénzt. Igy én is torokfájás nátha hiába van szerencsére 1 évben egyszer inkább bemegyek dolgozni szeretek ottleni az tény.ahogy elötem írták nemtudod beperelni hisz hogy bizonyitod hogy ö fertözöt meg ?? Neakarj pereskedni se más kenyérét elvenni megélhetését kockoztatni !!!!

Ha valaki felmond a munkahelyén milyen járadéktól esik el? Kap utána munkanélkülit járadékot? Egyáltalán van még ez?

9 év munkaviszony után érdekelne. Soroljatok el?nyeit és hátrányait! Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha a munkavállaló mond fel, három hónapig nem kaphat segélyt, és, azt hiszem, a tb-t is maga után kell fizetnie erre az idõre.

Ha a munkavállaló mond fel, három hónapig nem kaphat segélyt, és, azt hiszem, a tb-t is maga után kell fizetnie erre az idõre.
Szia! A munkavállalói rendes illetve a munkáltatói rendkívüli felmondásnál van, hogy az álláskeresési járadék folyósítása csak 90 nap elteltével kezdõdhet el. Az álláskeresési járadékról bõvebben itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
Mi okodból mondasz fel? Mert ha a munkáltató hibája (pl nem jelentett be teljes összegre, vagy más szabálytalanságokat követ el veled menben, vagy követel meg tõled a munkád során, akkor te is felmondhatsz rendkivüli felmondással. Ha csak azért mondasz fel, mert már unod a munkát, akkor törekedj a közös megegyezésre.
Bocs: okból
Igen, ha te mondasz fel akkor 90 napig nem kapsz semmit, mert így késleltetve adják a munkanélkülit, úgymond "büntetésbõl". De amúgy 9 év után járna azt hiszem 3 havi végkielégítés, ami azért nem elhanyagolható, persze ehhez a munkáltatódnak kéne hogy kirúgjon. Meg még van valami, az most nem jut eszembe. A legjobb lenne ha neked ezek a pénzek nem kellenek és inkább lemondasz róluk egyéb indokok miatt, akkor a közös megegyezésre törekedni. Mondjuk ekkor elesel ezektõl a pénzektõl, de valamennyire békésen váltok, válhattok el egymástól. Úgyhogy ha egy mód van rá, akkor próbálj meg közös megegyezést kezdeményezni. De nagyon vigyázz mit írsz alá! Jól olvasd el és értelmezd! Akár ügyvéddel, jogi ismerõssel. Persze fõnöktõl függ, akit te ismertsz, hogy mennyira rafinált. Vagy még a rendkívüli felmondás, de ahhoz nagyon nyomós érv kell. Akár munkaügyi per is lehet belõle. De miért akarsz ennyi idõ után felmondani? Már ha meg szabad kérdezni.

Úgy tudom a terhesség alatt védve van a kismama, nem mondhatnak fel neki a munkahelyén. Határozatlan idejű a szerződésem és ha bejelentem, hogy terhes vagyok, onnantól védve vagyok. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Ha egy munkahelyen mindenki jól dolgozik, leépítésre kerül a sor, számít e, hogy valaki 16 éve ott dolgozik és két kiskorú gyermeke van?

Egyetemi klinikán leépítés, egészségügyi dolgozókról van szó.

Legjobb válasz: ez attól is függhet mennyire családcentrikus hely.Mert egy kisgyerekes többször hiányozhat(bár lehet,hogy már nem olyan kicsik a gyerekeid)Így lehet elõnyben részesítik a gyermekteleneket,vagy akiknek már nagyobbak a gyerekek.Az a tapasztalatom sokszor nem elõny a gyermek a munkahelyeken

ez attól is függhet mennyire családcentrikus hely.Mert egy kisgyerekes többször hiányozhat(bár lehet, hogy már nem olyan kicsik a gyerekeid)Így lehet elõnyben részesítik a gyermekteleneket, vagy akiknek már nagyobbak a gyerekek.Az a tapasztalatom sokszor nem elõny a gyermek a munkahelyeken
Én építõiparban dolgozom (mérnök), nálunk nem számított. 3 kisgyerekes koleganõt rúgtak ki (persze mellettük másokat is), kettõ éppen visszajött gyesrõl, egyikük pedig egyedül nevelte a gyerekeket, így sokat volt táppénzen mert amikor õk betegek voltak, otthon kellett maradnia. Én éppen gyed-en vagyok, várom a második babámat, és tanfolyamot fogok végezni hogy ha kirúgnak akkor más lehetõségem is legyen mert az építõipar halott. Ja és a háromból ketten 12-13 éve dolgoztak ott. Drukkolok hogy nálatok humánusabbak legyenek!
Mindenképpen számit (, hogy + vagy - ?) már a fönökségtöl függ.
Nálam, amennyiben létszámleépítés szükségeltetik, elõször a külsõs, bedolgozós emberek lesznek elküldve. Ha még mindig kell elküldeni, akkor olyan küldök el, aki nem régóta van a cégnél, illetve azt is figyelembe veszem, hogy a családban van-e másik keresõ személy. A gyerekesek nem élveznek elõnyt, de hátrányt sem, legalábbis nálam.
Nem. Inkább az számít rokona-e az igazgatónak.
Ez csak a fõnöktõl függ. Van aki azokat tartja meg, aki régóta ott van, és van, aki azokat küldi el, akik a legtöbb fizetést kapják, hogy minél többet spóroljon. Ezek gyakran pont a régóta ott dolgozók.

Ha van egy munkahelyem, ahol már 1 éve dolgozom és amikor bejelentem, hogy terhes vagyok, akkor elém tolhatja a papírt, hogy írjam alá a közös megegyezéssel való felmondást?

És ha így megvan az 1 éven és netán elküld akkor jogosult vagyok a gyedre és a tgyásre? Bocs ha tudatlannak tűnök, csak gondoltam rákérdezek mert nekem ezek még nem világosak. Volt itt előttem egy csaj akkor ment el amikor és bekerültem a céghez és mondta a kolleginám h közös megegyezéssel felmondtak neki amikor mondta h terhes és elment. Én meg kérdeztem hogy az hogy lehet h kirúgta, ha még közös megegyezéssel is? Ilyenkor nem az van hogy nem lehet elküldeni az illetőt. Engem is küldtek már el anno úgy hogy elém tették a papírt és közös megegyezéssel fel kellett h mondjak. Nem tudtam mit csinálni. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem küldhet el, és nem kötelezhet hogy írd alá. Azt viszont megteheti, hogyha nemet mondasz, megkeseríti a napjaidat... Sajnos ilyen világban élünk.

Nem küldhet el, és nem kötelezhet hogy írd alá. Azt viszont megteheti, hogyha nemet mondasz, megkeseríti a napjaidat... Sajnos ilyen világban élünk.
100 Ft-ot? WOW!!! Pofás kis érmécske, na de azért végkielégítésnek....
Ha terhes vagy, és határozatlan idejû munkaszerzõdésed van, nem tehetnek ki, amíg a gyereked be nem tölti a harmadik életévét. Papírforma szerint viszont a közös megegyezés azt jelenti, hogy te is menni akartál, vagyis nem õk tettek ki. Ilyenkor NEM SZABAD ilyesmit aláírni, illetve csak akkor, ha sikerül számodra kifejezetten elõnyös feltételeket kiharcolni (magas végkielégítés). A munkaügyi bíróságok az ilyesmit nagyon szigorúan veszik, elég csak megemlíteni a fõnöknek ahhoz, hogy visszakozzon vagy igencsak bõkezû legyen. Egyik barátnõm fordult bírósághoz, mert leépítette a cég, amikor a kisfia másfél éves volt, és a végén több millió forintban egyeztek meg, hogy elálljon a pertõl.
kedves 4, nincsigazad, érvényes a törvény, nem is akarta senki megváltoztatni. Az nem érvényes, hogy ha visszamész gyes után akkor 2évig nem rughatnak ki.
ja és nem értem, hogy fordult ez máér elõ veled. Pisztolyt fogtak a fejedhez? Vagy hogy érted, hogy nem tudtál mit csinálni? Mit tehet? Max.kirug. Akkor legalább kapsz ellátást. Ha terhes vagy még ki se rughat. Nincs olyan, hogy alá kellírnod.
elédtolhat bármit, de te nem vagy köteles aláírni.
így van, jog véd minket kismamákat!!!
Én azt hallottam, hogy most már nem védi a kismamákat ilyen szinten a törvény és ki lehet õket rúgni, ha terhesek. Egyik nap volt róla szó a híradóban. Úgy tudom 2 év munkaviszony után jár a gyed és gyes.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor hiba vagyok biztosított azzal hogy megvan az 1 évem (sõt elõtti is dolgoztam már), mert csak akkor jár a gyed és a tgyás ha a szülésig van munkahelyem? jól értem?
Igen, így van!
Kicsit kisarkítva így van. Tulajdonképpen a tgyás akkor is jár passzív jogon, ha a szülést megelõzõ 42 napon belül szûnik meg a munkahelyed. A gyednek viszont feltétele, hogy legkorábban a tgyás folyósítása alatt szûnjön meg a munkaviszony. Még egy nagyon fontos dolog: ha bejelented, hogy terhes vagy, akkor ezt ÍRÁSBAN kell megtenned. A legújabb munka törvénykönyv szerint ugyanis, ha szóban jelented be, akkor nem vagy védett a kirúgástól. A legjobb ezt tértivevényes levélben vagy e-mailben megtenni, mert annak nyoma van, igazolni tudod, hogy elküldted!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megfogom fogadni amit mondtatok! Akkor hibába voltam úgy anno, hogy szépen dolgozgatok és ha meglesz bõven az egy évem, majd aztán jöhet a baba.... de ha "kirúg", akkor a gyedet sem fogom kapni... na az szép. Erre nem gondoltam csak arra hogy legyek biztosított legalább a terhességet megelõzõ egy éveben... addig semmiképpen nem akartam terhes lenni amíg legalább az 1 ledolgozott év meg nincs...
21-es nagyon jól leírta, írásban jelezd és szerintem amint azt tapasztalod, ohgy presszionmálnka, menj el táppénzre. a stressz sem hiányzik, meg hogy kerülgessenek az aláírandó papírral, azán a végén megtörének és mégis aláírod. jelentsd be írásban (szerintem a térti jobb, ) és ha kicsi ellenállást vagy duzzogást is tapasztalsz, táppénz.
A kérdező hozzászólása: akkor h úgy alakul így fogom csinálni! :)
A kérdező hozzászólása: kicsit érthetetlennek tûnök, tudom, de akkor még egyszer: a munkáltató nem küldhet el ha bejelentem azt h terhes vagyok., de õ mégis erõsködik hogy márpedig írjam alá a közös megegyezéssel való felmondást és megteszem akkor nem kapok sem tgyást sem gyed? Ha én nem mûködök együtt de õ ki akar rúgni ilyen módon h írjam alá akkor menjek el táppénzre? és akkor azt hogy? bejelentem h terhes vagyok és elmegyek táppénzre? ilyenkor mit kell mondani a munkáltatónak? és mi van akkor ha mondjuk már megvan simán az 1 évem ami alatt biztosított voltam és mielõtt terhes leszek megszûnik a munkahelyem? akkor nem fogok semmit kapni hiába dolgoztam? bocs a sok kérdésért, csak teljesen ki vagyok bukva h ha bejelentem h terhes vagyok, akkor el akar majd küldeni közös megegyezéssel és akkor nem fogok kapni egy fillért sem amíg otthon vagyok :(((...az elõ csajjal is ezt csinálta... összegezve: mikor jár pontosan a tgyás és a gyed? köszi, köszi :) ))
A kérdező hozzászólása: Értem és nagyon szépen köszönöm hogy még egyszer kifejtetted. Nem fogom aláírni, nem azért dolgozom és dolgoztam hogy ne kapjak semmit. És ha már az elején elmegyek táppénzre terhesen, akkor szintén nem tud mit csinálni, ugye? és olyan elõfordulhat, h mondjuk nem rúg ki de nem fizet utánam? vagy ilyen nincs? köszi
Ha a munkaszerzõdésed határozatlan idõre szól, akkor nem tehet ki. Csak akkor rúghat ki, ha létszámleépítés van a cégnél, de akkor senkit nem vehet fel a helyedre! Mindjárt más a helyzet, ha aláírod a közös megegyezést. Ez azt jelenti ugyanis, hogy te is el akarsz menni. Ilyen eszedbe se jusson, akárhogyan fenyegetnek! Egy éves munkaviszonnyal jogosult vagy már gyedre is és tgyásra is de csak akkor, ha a szülésig is megmarad a munkahelyed és csak egy évig jár a gyed, tehát a gyerek durván másfél éves koráig. Ha 2 éves koráig gyed-en akarsz lenni, ahhoz 562 nap biztosításban töltött jogviszony kell. Ha a munkáltató keménykedni kezd a közös megegyezéses papír aláírásakor, akkor szépen meg kell neki mondani, hogy az ilyen fajta stressz árt a terhességednek és nem volna jó, ha az lenne a vége a dolognak, hogy esetleg idõ elõtt táppénzre kényszerülsz. Fogja venni a lapot majd és békén hagy.
Ez nem konfliktus kérdése, nehogy aláÍrj valamit is. Kirúgni nem nagyon tudnak, ha belemész, passzÍv dolgokra mehetsz és a munkaügyibe, miközben nekik szinte semmit nem kell fizetni, mikor már te otthon vagy.Legalább ha letelik a 3 év, még lesz 3 hónap szabid is, amialatt tudsz munkát keresni.
A kérdező hozzászólása: nem fogtak pisztolyt a fejemhez... :) egyik nap amikor rendesen mentem dolgozni, behívták a kolleginámat is hogy jön a fõnökség stb... mindkettõnk elé oda rakták a közös megegyezéssel való felmondást, hogy megszorítások kellenek nem megy jól az üzlet stb. stb. most mit tehettünk volna? tudom h nem vagyok köteles de mi kellett volna csinálnunk? aláírtuk és ennyi nem vagyok az a balhés típus... De mondom aki elõttem volt csaj az terhes lett és mondták h el is küldték a közös megegyezéssel...a csaj nem akarta de most mit csináljon? de ha netán nekem is így alakul akkor kapom a támogatásokat? ez nincs ahhoz kötve h elküldtek? megvan az 1 évem meg elõtte is voltak munkáim...
A kérdező hozzászólása: az lemarad h az elõzõ munkahelyemnél kaptunk 100 forint végkielégítést.... akkor szerintetek mit mondjak ha így alakul? egyébként jó fej nincs vele bajunk, igaz nem is sokat lájuk. Egyébként ez egy kft. 3an vagyunk alkalmazottak. akkor mondjak h adjon végkielégítést vagy mi? olyan kellemetlen lesz ez...
A kérdező hozzászólása: igen csak annyi...sajna. szerintem is nevetséges a 100 ezer...
A kérdező hozzászólása: elírtam bocsi!!!! 100 ezer lenne az a 100 ft.!
Velem is ezt akarta csinálni a fõnököm 10 év után. Én megmondtam neki, hogy ismerõs könyvelõ azt tanácsolta, hogy ne Írjam alá. Még próbálkozott, hogy megszünteti a vállalkozást és újra indÍtja, de õ is tudta, hogy rosszul jönne ki. Te is mondd, hogy nem tanácsolják. Ha megkeserÍtik a napod, menj táppénzre.
Nézd, amikor a munkáltatód babával a pocakodban az utcára tesz, akkor önzõ módon kizárólag a saját érdekeit nézi. Ne érezd kellemetlennek, ha te meg a te saját érdekeidre hivatkozol. Ha ennyire nem vagy hajlandó konfrontálódni, nehéz életed lesz a mai világban.
A kérdező hozzászólása: általában kiállok az igazamért, csak inkább szeretem kerülni a konfliktusokat. és fõleg azért kellemetlen mert ez egy üzlet 3an váltjuk egymást, szóval nem vagyunk sokan és jól ismerjük, tegezzük stb. normális mindig...csak mondom már mondta a kollegina h anno amikor oda kerültem az egyik csajt pont ezért küldte el....
Jah elküldenek és még te vagy tekintettel rájuk? Õket szerinted érdekli, hogy talán egy hónap múlva e miatt nem lesz mit enned? Nem! Nem vagy köteles aláírni, sõt aki terhesen aláír ilyen az nagyon buta, hiszen a gyerektõl is elveszi a pénzt. Kirúghatnak, de mehetsz munkaügyi bíróságra mint amit a barátnõmnek tanácsoltam. Még nincs vége, de minimum 1, 5millió kártérítést fog kapni. Azért nem mindegy. Bér a gyedtõl elesett és várni kell, de ezt a pénzt akár késõbb a gyerek továbbtanulására is félre lehet tenni. És ez nem temperamentum függõ és nem vitázni akarok kérdés, hanem igen is a mai világba tudni kell egy két jogszabályt ami minket véd, képvisel és élni kell vele.
Nincs mit :) Ha táppénzre mész akkor se tud mit csinálni, mert akkor is védett vagy, hiszen kismama vagy. Ha nem , akkor nem tudom, hogy mi a helyzet ezzel.Engem 4éve rúgtak ki sima táppénz alatt, de akkor fordultam munkaügyi bírósághoz.Jól megbüntették õket meg én is kaptam pénzt.Azóta értek ilyenekhez :) Viszont ha már megvan a teszt akkor menj egybõl orvoshoz és ha meglesz az elsõ vizsgálat onnantól védve vagy. Ezt jelezd a munkáltatódnak és mehetsz is táppénzre. Olyan meg nincs , hogy nem fizet utánad , hiszen akkor neki kell e miatt fizetni a büntetést. Ilyenrõl még nem hallottam. :) Sikered babaáldást kívánok! :) 16hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!