Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki vallja magát, (5 db)

Az büntetendő, ha valaki rasszistának vallja magát (abban az értelemben, hogy védi a saját népét), de semmilyen bűncselekményt nem követ el?

Legjobb válasz: 11:03!!!! Azért vannak országok, mert minden népnek megvan a maga helye, egy adott földrajzi területen. Lehet nyugodtan odamenni szétnézni, megismerni a kultúrájukat, megismerni a lakosokat. DE! Viselkedjen is úgy mint egy vendég, és MENJEN HAZA! Csupán ez európai unión belül rengeteg esetet fel lehetne sorolni, ahol az idegenek képtelenek alkalmazkodni a befogadó ország normáihoz! Beszélgettem már például finn és svéd emberkékkel is, akik szerint rengeteg a problémás bevándorló, akár 1-2 generációra visszamenõleg is...ez véletlen, vagy csak a gazdanép nem tud együtt élni a befogadottakkal?

11:03!!!! Azért vannak országok, mert minden népnek megvan a maga helye, egy adott földrajzi területen. Lehet nyugodtan odamenni szétnézni, megismerni a kultúrájukat, megismerni a lakosokat. DE! Viselkedjen is úgy mint egy vendég, és MENJEN HAZA! Csupán ez európai unión belül rengeteg esetet fel lehetne sorolni, ahol az idegenek képtelenek alkalmazkodni a befogadó ország normáihoz! Beszélgettem már például finn és svéd emberkékkel is, akik szerint rengeteg a problémás bevándorló, akár 1-2 generációra visszamenõleg is...ez véletlen, vagy csak a gazdanép nem tud együtt élni a befogadottakkal?
Amennyire én tudom, hivatalosan nem bûncselekmény (demokrácia!), de emberileg azért elítélendõ dolog. Szerintem.
A gondolatbûn még nem büntetendõ. (Egyébként szerintem a leírás inkább a nacionalistákra jellemzõ, nem a rasszistákra.)
egyetértek. amit leírsz az nem rasszizmus, hanem nacionalizmus.
A gondolat még nem büntetendõ, de pl. egy ilyen tartalmú nyílvános beszéd, már lehet az. (Gyûlöletbeszéd) Egyébként szerintem ennek semmi értelme.. ha az ember neadj isten kiírt egy népet, akkor legközelebb jönne a következõ, mert soha nem lenne elégedett. Az ember mindíg szeret kiközösíteni valakit valamiér. Ha a végén már csak egy faj lenne, egészen biztos vagyok benne, hogy azokat is el kezdenék szelektálni valamilyen tulajdonságuk alapján. Gondolj csak bele... ha a világ már tele lenne tökéletes emberekkel, akkor könnyen kiutálnák maguk közül az olyanokat, akik kicsit kevésbé tökéletesek. Ennek sohasem lenne vége. Utópiák nincsenek! Térj magadhoz..
A gondolat nem bûn de azért a magyar nép színe fehér azért ezt szögezük le . Szerintem minden magyarnak hasonló gondolatai vannak de remélem a gondolatokat cselekvés fogja követni mert ha nem az ország csõdbe jut a sok ígyen élõtõl.
Kedves 12.50-es válaszoló! Ha így folytatjuk, magyarság nem lesz úgy 20-30 év múlva.... Ha pedig ez történik, akkor a te gyereked, meg az enyém, meg a többi csak rabszolga lehet a saját hazájában. Mindenben majmoljuk az USA-t, egyet kivéve, pedig abban az egyben kellene: büszkék magukra, nacionalisták!!!!! Nálunk a nacionalizmus már pejoratív értelmû szó... USA polgárai büszkék a hovatartozásukra, pedig a történelmük a miénkhez képest... ne ragozzam. Amíg így reagálunk egy ilyen kérdésre, ahogyan te és itt sokan mások tették, vajmi kevés esélyünk van életben maradni. A "nemzethalál"-t már nagy költõink is megénekelték, sajnos leht igazuk lesz... :-( Árpád apánk meg forog a sírjában.
11:03! Vedd figyelembe, kérlek, hogy a különbözõ nemzetiségek külöbözõ kultúrájúak, és az szerintem nem bûn, ha valaki meg szeretné õrizni a saját kultúráját az õt követõ nemzedék(ek)nek, mert úgy látja, hogy az a kultúra "jó". Hogy példát is említsek, létezik egy olyan kultúra a világon, amely a kõkor óta (!) egy olyan nyelvet beszél, ami még ma is ugyanazokon az alapelveken nyugszik, mint akkor. És ez a kultúra még ma is él, sõt, egyes tudósok szerint az ebben a kultúrában felnövõ emberek azért "okosabbak", mint mások, mert a nyelvük annyira logikusan összetett elemekbõl áll, hogy ennek az elsajátításával más lesz az agymûködésük, mint más, "fiatalabb" nyelvet beszélõ népeknek. (Egyébként ez a szóbanforgó nép adta a legtöbb találmányt az emberiségnek, és egyesek véleménye szerint a XX. század óriási fejlõdése is nekik volt köszönhetõ.) Tehát az ilyesfajta nemzetiségre, vagy közkeletû szóval "nacionalizmusra" - ha ezt lehet annak nevezni - én nem mondanám azt, hogy "úgy hülyeség, ahogy van". Legalábbis óvatosabban bánnék a végletekkel.

Felvételinél tényleg lehet azért pluszpontot kapni, ha valaki romának vallja magát?

Legjobb válasz: És miért is kéne nekik adni 50 pontot, mert halmozottan hátrányos helyzetû? A dolognak nem arról kéne szólnia, hogy a legokosabbak kerüljenek be a felsõoktatásba? Támogassák a hátrányos helyzetûeket természetbeni támogatással (tanszerek, ruhák, élelmiszer), de ne pluszpontokkal. Nem berúgdosni kéne õket az egyetemekre/fõiskolákra - kiszorítva ezzel az esetlegesen alkalmasabbakat- hanem a helyzetükbõ adódó hátrányukat kellene megfelelõen kompenzálni. Amit nem értek, hogy a szellemi fogyatékosok is miért kapnak plusz pontot? Mi jön még, féllábúakból focicsapat vagy támogassuk a vak festészeket?

És miért is kéne nekik adni 50 pontot, mert halmozottan hátrányos helyzetû? A dolognak nem arról kéne szólnia, hogy a legokosabbak kerüljenek be a felsõoktatásba? Támogassák a hátrányos helyzetûeket természetbeni támogatással (tanszerek, ruhák, élelmiszer), de ne pluszpontokkal. Nem berúgdosni kéne õket az egyetemekre/fõiskolákra - kiszorítva ezzel az esetlegesen alkalmasabbakat- hanem a helyzetükbõ adódó hátrányukat kellene megfelelõen kompenzálni. Amit nem értek, hogy a szellemi fogyatékosok is miért kapnak plusz pontot? Mi jön még, féllábúakból focicsapat vagy támogassuk a vak festészeket?
Igen, jár rá pluszpont. Nem tom hol él az elsõ két válaszadó.
nem jár.... csak az a helyzet ami miatt adnak pluszpontot jobban illik a romákra, mint a magyarokra... tehát pluszpontot adnak annak aki halmozottan hátrányos helyzetû, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap, a szüleinek kevesebb mint nyolc osztálya van, és a gyerek védelem alatt áll, ami 2 hetente történõ kapcsolattartást jelent a gyermekjólétisekkel. Na ezért jár pluszpont... aki azt mondja, hogy önmagáért a cigányságért jár az téved... de ha annyira biztos magában, akkor linkelje be, amivel bizonyithatja az igazát... nem kéne ennyit mocskolódni. Aki halmozottan hátrányos helyzetûként eljut odáig, hogy érettségizzen, attól nem kell sajnálni azt az 50 pontot..
hm.. érdekes, én úgy hallottam, hogy igen. és akkor is, ha terhes vki...
szerintem meg tedd össze, hogy nincsenek ilyen problémáid... kívánom, hogy valami fogyatékosságod legyen, vagy olyan családban nõjj fel, ahol a szüleid elisszák a segélyt is, te pedig az öt testvéreddel vagy kénytelen egy matracon aludni. Te lennél az elsõ aki verné a mellét, hogy kapjon pluszpontot ebben az esetben. Örüljél neki, hogy neked ezekszerint adottak a körülményeid és zavartalanul tanulhatsz...
Természetesen nem.
De kedves kérdezõ, ahelyett, hogy mindenféle kiskaput keresnél a pluszpontokért, miért nem csinálsz emelt érettségit, vagy nyelvvizsgát (utolsó válaszoló vagyok, tehát nem kifogás, hogy nincs rá pénzed)? Képzeld én is megtudtam csinálni , nem szakadtam bele.
A kérdező hozzászólása: Nekem van 2 nyelvvizsgám...nem azért kérdeztem mert nekem kellenek a pluszpontok, hanem egyik barátom mondta h szerinte lehet ezért pluszpontot kapni és én is hallottam már több helyrõl is, ezért tettem fel a kérdésr. Kíváncsi voltam. :) Az emeltszintû érettségi pedig már nem váltja ki a nyelvvizsgát.
mióta nem? én idén csináltam, és a papíron is rajta van, hogy az eredményem egyenértékû egy középfokú komplex nyelvvizsgával.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen úgy lehet h ki lehet váltani, viszont ha emeltszintû érettségid van egy nyelvbõl, akkor azért nem kapod meg az emeltszintûért járó plusz 30 pontot (nem biztos h ennyi), csak a nyelvvizsgáért járó 25 pontot, vagy pedig fordítva, nem tudom pontosan.
ÕÕÕ, nos hát, eleve nem lehet olyat, hogy mondjuk az emelt angol érettségidet és a középfokú angol nyelvvizsgádat is beszámíttatod. Vagy egyik vagy másik. Én eleve csak azért jelentkeztem emelt érettségire, mert ingyen nyelvvizsga. (az emelt érettségi eddig 40,
A nyelvvizsga és nyelvtanulás éppenséggel egy nagyon rossz példa, mert igen is meg lehet tanulni, ha leülsz a hátsódra és megtanulod (ahogy én is). Ja és a nyelvvizsga nekem 0 forintomba került, mert emelt érettségivel csináltam :) de persze kifogás az mindig lesz...
én nem értem, honnan veszi ezt mindenki, hogy tanfolyam kell a nyelvtanuláshoz... eltökéltség kell, meg a s*gg, amin ülsz...
A kérdező hozzászólása: Halmozottan hátrányos helyzetért 40 pontot lehet kapni, de amúgy szerintem van benne valami, hogy ezért pluszpontokat lehet kapni, mert ha vkinek a szülei 8 általánost végeztek és gyermekvédelmit kapott akkor õ nyilvánvalóan szegény és nem tud pl nyelvvizsgát csinálni. Mert azért valljuk be, tanfolyammal együtt az belekerül 100 ezerbe is. Az iskolában meg nem oktatják olyan szinten a nyelvet.
A természetbeni juttatásnak még egy elõnye, hogy nem lehet elinni. Szóval ezzel a valóban rászorulók is jobban járnak (pl iszákos családban a gyerekek). Aki meg elissza a segélyt, az nem érdemli meg.
Képzeld el, nekem sem volt meg mindig minden a zavartalan tanuláshoz. Viszont ha olyan rossz helyzetbe kerülnénk, akkor azt hiszem nem az az 50 pont kellene a legjobban. A fogyatékkal kapcsolatos kívánságodra csak annyit, hogy viszont kívánom te tapló.
Még jó , hogy nem. Ennél nyilvánvalóbb diszkriminációt el sem lehetne képzelni.
A kérdező hozzászólása: Amúgy én is úgy tudom, hogy nem lehet mert a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet leírásában ez nem számít. De egyik ismerõsömnek egy hivatali személy mondta, szóval lehet benne valami :D
Nem, úgyhogy ne rohanj a boltba Bagarolért (amúgy se nagyon árulják már). Azért lehet pluszpontokat kapni, ha valaki hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetû. Ez nem azt jelenti, hogy õ maga úgy ítéli meg, hogy neki nem jó, ezt emlékeim szerint a helyi önkormányzat bírálja el.
bocsi, valamiért lemaradt a mondat fele: tehát az emelt érettségiért eddig 40 pontot lehetett kapni, 2012-tõl 50-et, a középfokú nyelvvizsga pedig 28 pontot ér.

Ha valaki kereszténynek vallja magát, és számára ez annyira fontos, hogy különböző netes fórumokon érvelis mellette, akkor miért teszi ezt bunkó módon?

Hív? vagyok, és szeretek netes fórumokon hittel, vallással kapcsolatos kérdésekr?l beszélgetni, akár vitatkozni is, egészen addig, ameddig ez normális, kulturált hangnemben folyik.

Legjobb válasz: Talán azért, mert a szép szóból sokan nem értenek. Az én hitemnek nem ártanak az ateisták érvei, sem pedig a bunkó módon érvelõk. Nem fogok kitérni a hitembõl, írhat bárki bármit akárhová. Szerintem a többi hívõ hitének sem árt. Hogy a nem hívõk hogyan ítélik meg a hívõket, annak árt az biztos. Egyébként bármelyik fórumon azt tapasztalom, hogy a nagy többség csak bunkó módon tud érvelni.

Talán azért, mert a szép szóból sokan nem értenek. Az én hitemnek nem ártanak az ateisták érvei, sem pedig a bunkó módon érvelõk. Nem fogok kitérni a hitembõl, írhat bárki bármit akárhová. Szerintem a többi hívõ hitének sem árt. Hogy a nem hívõk hogyan ítélik meg a hívõket, annak árt az biztos. Egyébként bármelyik fórumon azt tapasztalom, hogy a nagy többség csak bunkó módon tud érvelni.
A kérdező hozzászólása: Igazad van. "Ártana a hitnek" alatt nem azt értettem egyébként, hogy az én hitemnek, hanem hogy a "hit ügyének", az igazi, (nem vallásföldrajzi értelemben vett) hit terjedésének, pont azért, mivel sajnos az ilyen emberek alapján fogják megítélni a hívõket, és azt jóval kevésbé veszik észre, aki csendben, szeretettel teszi a dolgát.
Nagyon helyes, jó kis kérdés ez is. Egy-egy ilyen többet árt, mint száz tudományos kritikus. Azaz hogy csak az ilyen árt a hitnek, mert ha normális hangnemben lehet beszélgetni, megdöbbentõ ereje van a Bibliának, hiszen ez a lényeg!
Egyszerûen csak arról van szó, hogy a net névtelensége, személytelensége mögé el lehet bújni. A neten bárki érvelhet a kereszténység mellett és ellen, ehhez nem kell kereszténynek lenni. Attól , hogy magam kereszténynek tartom, nem lényeg, ha az Úr nem tart annak. Járhetok templomba is: szóval ha bemegyek a garázsba még nem leszek autó:) Szóval érted...
1. Mert ez az internet, és itt sokmindent meg lehet csinálni (az már más kérdés, hogy valaki él-e a lehetõségekkel vagy visszaél velük). 2. Hagyd rájuk, ez legyen azok problémája. 3. Egyszer Jézus is kibukott (lehet, hogy többször is, de a Biblia ebbõl 1-et biztosan rögzít), amikor ostorral zavarta ki a templomból az oda nem illõ árusokat. Persze õ ezt nyomós okkal tette, és igaza volt, az ember sokkal többet hibázik, aztán nem biztos, hogy rájön.
Hát gondolom van aki hozzászokott ezekhez a szavakhoz meghát az emberek nagy része hitetlen. Az egyik szomszédom vagyis már volt szomszédom annyira hitt istenben hogy már a végén tényleg bedilizet.Igyen eladta a házát meg az összes vagyonát meg olyanokat mondott hogy isten mondta neki hogy aggya oda a szegényeknek és hogy majd õ segít rajta.És most oda jutott hogy utcán él.Nincs lakása és semmilye.Azért azt mégsem gondolhatja komolyan hogy majd az égbõl pénz fog hullani. A bibliát meg ugye lusták kinyitni.Mondjuk én sem vagyok hívõ az ilyen dolgokba de azért nem szoktam káromkodni.
Dr Nagy Dániel
A kérdező hozzászólása: Köszi, de õ biztos fogad tb-s ként? Mert rákerestem és csak fizetõs ellátást találtam.
Bocsi, hogy csak ennyit írtam, csak siettem. Szóval igen, csak máshol. Kõbányai Egészségházban rendel tb alapon, és a zuglói központban magánorvos! http://www.kobanya.hu/tart/farticle/50/1419/1 ittvannak a telefonszámok, ha a telefonközpontot felhívod, és kéred õt, akkor kapsz hozzá idõpontot. Remélem tudtam segíteni!

Szerintetek egy magát biszexnek valló férfit ha idegesít a p. csa szag, akkor ő valóban biszex?

Lány vagyok és az egyik 35 éves barátomról van szó, aki már 10 éve nem volt n?vel kb, de biszexnek vallja magát ennek ellenére, pedig mostanában csak a pasikkal foglalkozik és nemrég volt egy érdekes megjegyzése is.

Legjobb válasz: Inkább bunkó, mint biszex.

Inkább bunkó, mint biszex.
Egyébként mi a f*sznak teszel fel egy kérdést ha 100% biztosan megvan a magad véleménye, és meg se hallgatod másét hm? ha ilyen biztos vagy benne nincs mit kérdezned. Egyébként meg ismerek olyan csávót aki 20 évig volt egy nõvel folyamatosan, utána mégis rájött h a fiúk is kellenek neki. Na ilyen is van, akk fordítva is lehet.
A kérdező hozzászólása: azt írod a fiúk is!! Itt ahangsuly, vagyis a fiuk is, de a nõk mellett. A kettõ nem ugyanaz. Nem mondott le közben a nõkrõl, csak a fiuk is elkezdték érdekelni!!! Ennyi Õ viszont már 10 éve nem volt nõvel és most is egy pasival jár már másfél éve, hûségben. Arra meg hogy meg sem hallgatom a másét, csak azt tudom mondani, hogy nekem van egy elképzelésem, amely mellõl egy válaszadó sem tudok még eltántorítani az eddig felsorolt érvekkel!!!! ennyi
Jó mindegy akk higgy azt amit akarsz gondolom a te szempontodból úgyis tökmind1 h a csávó meleg vagy biszex. Vagy ha biszex akk ráhajtanál? :D Ritka nehézfejû egy ember vagy :D
A kérdező hozzászólása: nem hajtanék rá, mert csak barátok vagyunk, de érdekelne hogy például ha most it van 35 éves fejjel ugy, hogy már 10 éve nem szexelt nõvel, akkor vajon meg fog-e például valaha házasodni.
Meleg haverom is egyetért azzal a véleményemmel, hogy a biszex pasik inkább melegek, csak nem merik/akarják bevallani.
Azt ha b.uzi akkor mi van..?
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti hozzászóló! Én is így látom a dolgot... Szerintem azért magyarázza be magának, hogy õ biszex, mert könnyebb ebben a tudatban élni, mint azzal, hogy meleg, illetve a multját próbálja azzal magyarázni, hogyha õ volt nõvel is, akkor õ biszex. Nah de könyörgöm, ha már 10 éve nem volt nõve valaki és nem is keresi a társaságukat, akkor ne mondja nekem senki, hogy õ most is biszex!!!!!!
Szerintem nem õ az egyetlen 30 feletti, aki egyedül van, olvastam több olyan kérdést, aki 3X és szûz, de attól, hogy valakinek nincs barátnõje, az nem jelenti azt, hogy meleg.
WtF??! Én úgytom , de javítsatok ki...hogy létezik olyan , h higénia!!!!!! aki normálisan tisztán tartja magát nincs kellemetlen pica szaga vazze!
A kérdést átjárja a sötét oldal :D
Nem a melegséget magyaráztam meg azzal hanem h biszex :P És hidd el tényleg jó tud lenni amikor már az 50edik beképzelt pi*sa ejti pofára az embert, aztán egy sráccal meg 20 perc duma után mehet a szex... nyomós érv tud lenni hidd el bármilyen röhejes is neked, aki nem vagy benne :P
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok, de engem ezekkel az érvekkel nem tudtatok meggyõzni. Ekkora hülyeséget meg még nem is hallottam, hogy a melegséget azzal megmagyarázni, hogy azért, mert pasit könnyebb felszedni mint csajt. :D Röhögnöm kell. Mert nyílván ettõl meleg valaki mi? mert pasit könnyebb felszedni... JÓ vicc volt. :-P Ami meg a korszakokat illeti, ha arrol lenne szo hogy mondjuk egy-két éve barátnõje volt, csak most épp egy pasival jár, az más lenne. De nekem ne mondja senki, hogy akinek az elmult 10 évben csak meleg párkapcsolatai voltak, az még valaha lesz nõvel is... És nem arról van szó, hogy elszexelgetett a pasikkal. Olyan is volt, de komolya kapcsolata is volt legalább 4 ezalat a 10 év alatt és most is már másfél éve boldog párkapcsolatban él egy pasival. Barátnõje mindössze egyszer volt, aki8vel járt is, de szexelni is alig szexelt nõkkel... Inkább csak kipróbálta. És ismét mondom, hogy 10 éve már semmiféle nõ nincs a színen és nem is vágyik rá.
az meg sem fordult s fejedben, hogy utálja a parfûmszagot? én nem vagyok bi sem, de ha az egész szobában lehet érezni valakinek az illatszerét, legyen az akármilyen finom illat, az engem is idegesít. szó szerint úgy érzem, hogy marja az orrom. szerintem neked van egy elképzelésed és minden vele kapcsolatos dolgot ezen át értelmezel. az ami önmagában teljesen lényegtelen, számodra az is jelentéssel bír.
Biszexnek vallja magát pedig homoszexuális, csak utóbbit kínosabb felvállalni.
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak!! Alig lehetett érezni egy kis nõi parfüm illatot, amit szerintem egy nõket szeretõ ember kedvelne....
szerinted. egy parfûmöt halványan kell érezni, akkor, amikor beszélsz az illetõvel, kb. fél méterrõl. ha ennél messzebbrõl érzõdik az bunkóság, ha meg ott marad utána a szobában, az fõleg az. szerintem
Én is biszex vok figy a biszexeknek vannak ilyen "korszakai" van amikor csak a csajok érdekelnek el se tudom képzelni korábban mi tetszett egy fiúban :D Utána meg a csak fiúk érdekelnek, a lányok egyáltalán nem. Lehet neki most ilyen idõszaka van, h a fiúk kellenek neki. Ennek a szellõztetésnek meg 1000 oka lehet! 17/F
10:20 vok Am ismerek olyan heteró srácot, aki utálja a punci ízét. De ettõl még heteró marad, csak nem szeret nyalni. Szal ez nem jelent semmit.
Aki 10 éve nem volt nõvel az kõbuzí. Ezen nem nagyon van mit tárgyalni...
A kérdező hozzászólása: de õ már 10 éve nem volt nõvel!!!!!!
Az egy dolog... lehet azért nem volt mert csak szexre egy fiút 100x könnyebb felszedni mint egy lányt...
Akkor szimplán meleg.
figyu, azt írod, komoly kapcsolatai voltak ez alatt a 10 év alatt. ha valakinek komoly kapcsolata van , amiben boldog, nem fog lefeküdni egy lán ynal, csak hogy tartsa az arányt. amikor szakítanak, és mielõtt a következõ párjával összejött persze lehetnek kalandjai, de honnan tod, hogy minden egyes éjaszakájáról beszámolt neked? lehet h elment egyik este egy nõvel, de csak szex volt, ezért mindek mesélje el neked. nem tudom, te kapcsolatban vagy-e, de te pl minden egyes alakalommal elmeséltél neki minden alkalmat, ha az nem jelentett sokat?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!