Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki vérszegény, nagyon (2 db)

Ha valaki nagyon vérszegény, nagyon alacsony a hemoglobin szintje, akkor az befolyásolja a szülés módját (tehát szülhet-e természetesen)? Vagy lehet valami következménye a terhesség alatt, vagy szülés alatt/után?

34 hetes kismami vagyok és már a 12. hétben alig érte el a hemoglobinszintem a 110-et (100 alatt állítólag vénás vas injekció jár), most csináltak újra vérképet és állítólag rosszabb a helyzet. Pontos értéket nem tudok.A dokim ezt még csak telefonon mondta(egyb?l duplázta a vastabletta adagot, amit szedek és azt mondta, h majd személyesen megbeszéljük a többit, de az még elég messze van). És most aggódok, h lesz-e ennek vmi következménye....

Legjobb válasz: Ha a dokid nem idegesítette halálra magát,valószínûleg neked sem kell.Próbálj magas vastartalmú ételeket enni,mert a természetes vas könyebben beépül a szervezetedbe,mint a mesterséges.

Ha a dokid nem idegesítette halálra magát, valószínûleg neked sem kell.Próbálj magas vastartalmú ételeket enni, mert a természetes vas könyebben beépül a szervezetedbe, mint a mesterséges.
Nekem pont 100 volt a hemoglobin szintem , de az orvosom nem mmondott semmi aggasztót ezzel kapcsolatban. Csak két hétig szedtem a vastablettát mert utána már szûlni mentem. Igaz császárral szûltem, de nem emiatt. Szerintem ne izgulj, biztos csak elõvigyázatosságból írt fel duplaadag vasat.
Szia, en kulfoldon voltam terhes es itt is szultem, nalunk havonta neztek a hemoglobin szintet. Nekem ugyan magas volt, de a sogornomnek szinte vegig 95 korul volt (egy pocsekabb reggelen 89) es neki is "csak" extra vasat irt ki a doki. Kicsit faradekonyabb volt mint az atlag, de tok normal modon szult (tegnap :) ). Szoval azota meg nem tudom, hogy milyen ertekre allt be neki.. Minden OK lesz, csak szedd a vasat es ha van ra mod, akkor nezesd rendszeresen a dokival!!!
Nekem is nagyon gyér volt az elsõ vizsgálat után, a második után még rosszab:( Pedig szedtem napi két vasat, meg zabáltam (elnézést) a céklát... Nekem is azt mondta, itt már csak a vénás vas segíthet - de 3 hetem van a szülésig, és nem tudná mindig beadni, másra nem meri rábízni. Így folytatom a vas szedését (több mint semmi alapon) és vastartalmú ételeket eszek, legalábbis probálok. Nekem azt mondta-"szülésnél arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb vért veszítsek".

Mikortól számít valaki nagyon vérszegénynek? Ha 2*1 vastablettát kell szednem, az nem olyan súlyos, ugye? (Femibion mellé) Írnátok nekem olyan laboreredményeket, amire a doki már vészes vérszegénységet mondott?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a fõorvos,hogy már rég vénásan kellene szednem a vasat,mert ebbõl véradás lesz... :-/ Nem tudom melyik az az érték,ami szerint ezt mondta,LYM:1.29 G/L LYM%:12.80(L) ezek lennének?nem tudom.Ha megmondod melyik alapján nézik,akkor ideírom. Másik orvos azt mondta,elég napi 2*1 Neo-ferro -folgamma 39 h

Nekem azt mondta a fõorvos, hogy már rég vénásan kellene szednem a vasat, mert ebbõl véradás lesz... :-/ Nem tudom melyik az az érték, ami szerint ezt mondta, LYM:1.29 G/L LYM%:12.80(L) ezek lennének?nem tudom.Ha megmondod melyik alapján nézik, akkor ideírom. Másik orvos azt mondta, elég napi 2*1 Neo-ferro -folgamma 39 h
Nálam a zárójelentésen vannak az eredmények, ezért nem tudom, hogy melyik alapján mondta, mert nincs megcsillagozva.
Szia! Nekem szintén azoknál van eltérés mint Neked. Vörösvértrst szám: 3, 7 T/l Hemoglobin: 11, 1 g/dl Hematokrit: 0, 33 l/l 2x1 Maltofer fol-t kell szednem. Nem veszem be minden nap, heti 2 napot ki kell hagynom, mert nem tudok sehogy sem wc-re menni:( Remélem azért rendbe teszi amit rendbe kell tennie:) 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy megkerested nekem az eredményeidet. NÁlam a vörösvértestszám, haemoglobin és haemotokrit vannak megcsillagozva.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, azért köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, sokat segítettél! Nekem a szilvát javasolták székrekedésre, most kísérletezem vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!