Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki vár mennyi (14 db)

Ha valaki a nem várt mesi előtt pár nappal esik teherbe akkor megjön a mesi vagy sem, hanem akkor a nem várt mesi után mennyi idővel lehet uh-n látni vmit?

Legjobb válasz: szerintem nem jön meg,mert megtermékenyült a petesejt.és ugye azért van a menstruáció mert azzal távozik el az a pete amelyik megérett,de nem termékenyül meg.kitisztul a méh és folyamatát veszi a felkészülés az újabb peteérésre.

szerintem nem jön meg, mert megtermékenyült a petesejt.és ugye azért van a menstruáció mert azzal távozik el az a pete amelyik megérett, de nem termékenyül meg.kitisztul a méh és folyamatát veszi a felkészülés az újabb peteérésre.
ha a nemvárt menzi elõtt esel teherbe akkor vagy méhen kivüli lesz, vagy elmegy, mert mwegsem bir tapadni.ugyanis 7 nap a beágyazodás és ha ez nemtörténik meg akkor elmegy mert nembirja ki a menzit.De ha tényleg megtermékenyült akkor is elmegy mert csak akkor nemenne el ha beágyazodna a méhnyálkahártyába de mivel nincs rá ideje a menzi miatt ezért lelöködik a megtermékenyült petesejt.De egyépként a méhenkivüli terhesség is igy jön létre.Ha ilyenkor van peteérésed akkor ajánlatos orvoshoz fordulni.
azért vannak kivételek!például én... mensi elött kb 4-5 nappal termékenyült meg.és egészséges!mostmár 8 hónapos!
Én is mensi elõtt fogantam 2-3 nappal, és a bátyám is! :)
de ez nagyon ritka.
A bátyád is teherbe esett?Hûha:) No de komolyra fordítva a szót, mi is mensi elõtt néhány nappal babásodtunk meg.(Mivel a hónapban csak akkor votunk együtt a párommal, sajna messzevoltunk egymástól végig, így nem nehéz kitalálni, hogy mikor történt.)De nekem nem jött meg, és a mensi kimaradásától számítva 3 hét múlva már dobogott a szive.
Úh, én ma voltam nõdokinál, mert nem jött meg, a teszt szerint nincs baba. Doki kézzel nem érzett semmit, ha még két hétig nem jön meg, akkor uh. Én gyógyszert szedek, de vmikor elfelejtem. Sokszor van hasmenésem is, amikor ugye nem hat a gyógyszer. Mi is menezesz elõtt 5 nappal voltunk együtt, én biztos voltam benne, hogy nem lehetek babás, de most amiket írtatok, már nem vagyok biztos benne. Én szeretném ha az lennék, a párom viszont nem.
az elõzõ írónak!sztem ha a párod nem akarja akkor magadnak kár babát vállalnod.lehet hogy még nem komolyodott meg.nem tudja az apa" szerepet"

26hetes uh-on, 820 g volt a pici lányunk. A doki megjegyezte, hogy ez a suly, a görbe legalsó értéke. Valóban? Másnak mennyi? Emiatt izgulok egy kicsit. Szeretném, ha nőne a baba, de nem akarok sokat hizni! Ötleteket várok.

70 kg-al kezdtem a terhességet, most járok +6 kg-nál.Nem túl jó az étvágyam,viszont rengeteget iszok.A véd?n?m szerint ez rendkivül furcsa!

Legjobb válasz: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt vannak az átlagértékek. azért annyira nem picike szerintem, talán egy héttel van lemaradva, de még az is lehet, hogy elmérték a terhességedet még az elején. szerintem ne aggódj emiatt, ilyenkor még hamar behozzák. de azért ne koplalj, az se neked nem jó, se neki; egyél, ami jólesik. egyébként nekem 28 hetesen volt 1290 g. most meg már 3 kiló körül van. üdv, 37 hetes

http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt vannak az átlagértékek. azért annyira nem picike szerintem, talán egy héttel van lemaradva, de még az is lehet, hogy elmérték a terhességedet még az elején. szerintem ne aggódj emiatt, ilyenkor még hamar behozzák. de azért ne koplalj, az se neked nem jó, se neki; egyél, ami jólesik. egyébként nekem 28 hetesen volt 1290 g. most meg már 3 kiló körül van. üdv, 37 hetes
biztos tévedett a hetet illetõleg. néztem a különbségeket, sok helyen írják, hogy a 26 hetes baba 900 g, a 25 hetes meg 750-800. szerintem, ez nem túl nagy eltérés, nyugodj meg...
Nekem is azt mondta az orvos a 26. héten, hogy a görbe alsó határán volt akkor 890 g.Persze én is aggódtam, pedig azt mondta, hogy ez is teljesen normális. Végig azt mondták, hogy pici lesz.A 35. héten született a fiam 2790 gr. és 49 cm-rel.Ne aggódj akkor úgyis szólnának, hogyha nem lenne jó a súlya vagy valami más.Boldog babavárást!
Szióka! Szerintem sem kicsi, nincs mitõl tartanod!A fontos, hogy egészséges legyen!Ráér megnõni kint.
Valószínû nem pici, ez a súly csak egy becsült érték a csontok mérete alapján. Lehet, hogy rövid, de dundi a baba, nekem a nõgyógyászom mondta, hogy csak egy kb érték amit uh-on mondanak.
Nekem mindig oda volt írva az uh papírra is, hogy plusz, minusz 10%. bõven benne vagy!!!!
Szia!Nekem 26+2 napossan volt 1kg a babäm, de a doki szerint jo nagy baba!Szerintem nyugodj meg mert nem tul picike! toväbbi szep babaväräst
Nekem 26+5 naposan volt 1125 gramm. 36 hetes kismami

Mennyi idős terhesen derül ki, ha valaki ikreket vár? Hány hetesen tudják megmondani? Azt is látják rögtön, hogy 1 vagy 2 petéjűek-e, vagy csak később?

Legjobb válasz: A 9-10 hét körül általában ki szokott derülni, hogy ikrek. Velem mindig poénkodott a doki, hogy "még mindig egy gyerek van". A 12. hét körül én rákérdeztem, hogy lehet olyan, hogy ilyenkor derül ki. A doki azt mondta, hogy volt már rá példa, hogy késõbb vették észre. ( Itt is leírta egyszer valaki, hogy az elsõ vizsgálatnál egy m a másodiknál már kettõ, a harmadiknál már három babát láttak) Leszámítva azt az esetet amikor az ikrek különbözõ nemûek, elõre nem lehet megmondani, hogy egy vagy kétpetéjûek-e. (Ez majd a születés után derül ki, mert abból, hogy közös vagy külön burokban vannak ezt nem lehet megmondani.)

A 9-10 hét körül általában ki szokott derülni, hogy ikrek. Velem mindig poénkodott a doki, hogy "még mindig egy gyerek van". A 12. hét körül én rákérdeztem, hogy lehet olyan, hogy ilyenkor derül ki. A doki azt mondta, hogy volt már rá példa, hogy késõbb vették észre. ( Itt is leírta egyszer valaki, hogy az elsõ vizsgálatnál egy m a másodiknál már kettõ, a harmadiknál már három babát láttak) Leszámítva azt az esetet amikor az ikrek különbözõ nemûek, elõre nem lehet megmondani, hogy egy vagy kétpetéjûek-e. (Ez majd a születés után derül ki, mert abból, hogy közös vagy külön burokban vannak ezt nem lehet megmondani.)
Az egypetéjûek egy közös burokban, a kétpetéjûek pedig külön burokban vannak. Vagyis látni lehet az UH-on.
én úgy tudom, akár 7 hetesen is kiderülhet, hogy egy vagy több szívhangot "talál" a doki. Hogy egy- vagy kétpetéjûek, az általában a szülés után derül ki (nyilván, ha uh-n látják, hogy egyik kisfiú a másik kislány, akkor már akkor tudni, hisz kétpetéjûek biztosan, de ha ugyanolyan a nemük, akkor csak szülés után)
Két kislány van a pocakomban. Kétpetéjûek, két külön burokban fejlõdnek. Nekem az elsõ UH-on, 7 hetesen megmondta a doki, hogy ketten vannak. Rögtön lehetett látni a két fekete foltot, amiben egy-egy fehér foltocska volt lüktetõ szívecskével.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is úgy tudom, ahogyan az elsõ írja, hogy az egypetéjûek egy burokban vannak. De az elsõ válaszoló szerint lehetnek külön is. Akkor most hogy is van ez? :)
A kérdező hozzászólása: *Én is úgy tudom, ahogyan az UTOLSÓ írja...
nekem 5hetesen láttak 2petezsákot, most már lehet látni uh-n h 1kisfiut és 1kislányt hordok a szivem alatt, igy már azt mondtak h 2petéüek,

Nekem 2-hete lesz, hogy abortuszom volt. Azóta elmúlik és megjön a menszeszem, normális dolog ez? Volt már igy valaki? És még valami, hogy ha nem várjuk ki a 6-hetet, mennyi az esélye a teherbe esésnek?

Legjobb válasz: Teherbe eshetsz. Szerintem várjatok még a dologgal, nehogy még összeszedjél egy fertõzést, ilyenkor hamarabb megy. Az abortuszhoz nem tudok hozzászólni, mert nekem még nem volt, az orvos nem mondott semmit hogy meddig tart a vérzés? Ha nem múlik el érdemes lenne visszamenni a dokihoz.

Teherbe eshetsz. Szerintem várjatok még a dologgal, nehogy még összeszedjél egy fertõzést, ilyenkor hamarabb megy. Az abortuszhoz nem tudok hozzászólni, mert nekem még nem volt, az orvos nem mondott semmit hogy meddig tart a vérzés? Ha nem múlik el érdemes lenne visszamenni a dokihoz.
Nekem missed-ab om volt, ugyanolyan mûtét, mint a sima abortusz. Én 1 hétig véreztem utána. A 6 hetet pedig várjátok ki, bár nekem csak 2 hét volt, de védekezés nélkül szinte elsõre teherbe eshetsz megint!!!!Ez nem játék, hogy vagy-vagy! Persze ha sima abortuszod volt és nem missed-ab. Abban az esetben is megkell várni azt az idõt amit az orvosod mondott!
Nekem 2hónapja volt abortuszom, de azóta 1 hetet megvan, 2 napot kihagy.1 hónap után elkezdett dõlni belõlem a vér 1, 5hétig.Vettem pásztortáskateát, azt kezdtem el inni és tökéletesen rendbe jöttem.Megnyugtatásod érdekében menj vissza az orvosodhoz!Nekem nem volt hozzá kedvem, mert megbántam, hogy elvetettem a babát!
Igyál pásztortáskateát pár napig reggel éhgyomorra 1 pohárral, az majd kitisztit.Lehet a ciszta is eltûnik!Próbáld meg.Ihatsz majd utánna cickafark és kamillatea fõzetet, az eltünteti a gyulladásokat a szervezetedbõl és visszaáll reméljük a menzeszed is!Ird meg majd, hogy tudtam-e segiteni!Javulást!:)
Hogy mi?
A kérdező hozzászólása: azóta megint volt egy mütétem, bennem maradt vmi a babából, azért véreztem.vissza kell mennem még ultrahangra, de még mindig fáj a hasam.
A kérdező hozzászólása: azóta kiderült hogy cysztám van állitólag fel szivódik igaz ez?és azt tudjátok hogyan?

Két barát találkozót beszélnek meg 12-13 óra között, a szabály az, hogy ha valaki megérkezik nem vár többet 15 percnél. Mennyi a valószinüsége, hogy találkozzanak?

Legjobb válasz: Köszönöm szives gyors válaszodat. Az eredmény igazolja a P(AUB)=P(A)+P(B)-P(A metszve B) valószinüségelméleti képletet,valamint a biztos eseményre vonatkozó tulajdonságot . Szép volt a grafikus megoldás, eszembe sem jutott volna .Mindenképp köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szives gyors válaszodat. Az eredmény igazolja a P(AUB)=P(A)+P(B)-P(A metszve B) valószinüségelméleti képletet, valamint a biztos eseményre vonatkozó tulajdonságot . Szép volt a grafikus megoldás, eszembe sem jutott volna .Mindenképp köszönöm.

Ha valaki kisbabát vár mennyi idő után jönnek az első tünetek és mik azok?

Legjobb válasz: Nekem nagyon fájtak a melleim,és az elsõ perctõl kezdve sokat jártam pisilni.Fõleg éjszaka feszült a hólyagom fájni nem fájt.Szédültem bár a vérhiggító amit akkor szedtem a mellékhatásokban szerepelt meg a hányinger.Persze a mensim se jött meg.Üdv 30hetes kismama

Nekem nagyon fájtak a melleim, és az elsõ perctõl kezdve sokat jártam pisilni.Fõleg éjszaka feszült a hólyagom fájni nem fájt.Szédültem bár a vérhiggító amit akkor szedtem a mellékhatásokban szerepelt meg a hányinger.Persze a mensim se jött meg.Üdv 30hetes kismama
Szia! Túl sok tapasztalatom még nekem sincs, de nekem az elsõ jelek a mellfeszülés, reggeli és esti émelygés voltak, valamint hogy megundorodtam a kávénak még az illatától is. azóta belépett a sorba az erõsödõ hányinger is... 6 hetes kismami
Szia! nekem a mensi kimaradásakor már reggelente hányingerem volt. és fájt a mellem is, de mondjuk az a mensi elõtt is szokott, úgyhogy abból semmilyen következtetést nem vontam le. a 3.napos reggeli rosszúllétnél vettem egy tesztet és + lett, igaz csak halványan :) ez tegnap volt! :)
Szia! Nekem az elsõ tünet puffadás volt, már reggeli ébredés után. Aztán mikor meg kellett volna jönnie, mellfeszülés. Nekem sem minjárt megjö érzésem, sem émelygésem, sem hányingerem nem volt. Mindenkinél változó. 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de ezek a tünetek mikor jelentkeztek nálatok?

Aviva tornával sikerült teherbeesnie valakinek? Ha igen mennyi idõ után jött össze a sokat várt terhesség?

Legjobb válasz: és az is érdekelne, hogy a torna mellett volt-e életmódváltás is étkezés terén + mennyi ideig elõtte nem jött össze a baba

A kérdező hozzászólása: és az is érdekelne, hogy a torna mellett volt-e életmódváltás is étkezés terén + mennyi ideig elõtte nem jött össze a baba
Szia! Kicsit frissebb kérdések között van egy méhpempõs, oda írtam, nem tudom bemásolni :( ha gondolod, olvasd el, válaszolok utána, ha tudok/érdekel vmi... Életmódról: nem váltottam, De rengeteg cukrot sosem eszem (sok a cukorbeteg a családban...)
amennyiben megegyeztetek annyit adj...sztem
Kedves utolsó!mókás amit irtál, szegény gyanútlan orvos...:D ejjj, de gááááz, verjétek csak egymás vállát! :D
Mi a fenének kell még azt is lepontozni, amiben sok sikert kívánok egy szülés elõtt álló kismamának?! Ennyire élvezi valaki?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Amúgy 8 ezer forint a terhesgondozás a dokimnál, és amikor megkérdeztük, hogy mennyit tervezzünk a szülésre, azt mondta, ha már mindenképpen szeretnénk valami fogódzót, 70 ezer körül, annyi az általános az õ korosztályában (40 éves). De hallottam olyan dokiról is, aki megmondja, mennyiért vállalja el a szülést, és kész. Lehet, hogy mi szoktattuk hozzá ehhez az orvosokat, de muszájból, nem nagyon van más választásunk. Az egyik ismerõsöm férje lecsúszott az apás szülésrõl, mert nem volt választott orvosuk, és a hosszú vajúdás közben nem volt idejük felhívni az apát, hogy menjen be a kórházba. A kismama telefonja lemerült idõközben, és kérdte a szülésznõt, hogy hívják az apát, de valahogy nem jött össze. Választott orvosnál szerintem ez nem fordulhatott volna elõ. Én az elsõ babámmal a terhesgondozást SZTK-rendelésen csináltam végig, hát brrr. Ég és föld most, hogy magánrendelésre járok. Ja és szerintem is, ha én felhívhatok hétvégén is egy orvost, mert meg vagyok ijedve, hogy valami baj van, meg bejön éjjel, amikor kell, akkor szerintem is: az nincs ingyen. Szerintem is irreális magas pénzeket kell kifizetni a nõgyógyászoknak, de azt szintén nem várhatná el senki, hogy bejöjjön külön neki ingyen. Szerintem a nõgyógyászoknál azért más kategória a hálapénz, mint a többi orvosnál, mert ez nem elõre tervezett idõpontban van, mint a többi mûtét, tehát itt tulajdonképpen a rendelkezésre állást kell megfizetni, ami nemcsak a szülésre vonatkozik konkrétan, hanem végig a 9 hónapra, ha valami nagy gáz van, akkor õ elérhetõ. Kedves 40+4 hetes kismama, minden jót, itt az ideje már a szülésnek, fõleg szörnyû lehet már ebben a kánikulában. Köszönöm a véleményeteket!
Pesten a 70 ezer forint szülésért nem számít soknak. Azt szokták mondani, hogy a terhesgondozásra kifizetett összeget adják oda még egyszer a szülésnél. Pesten 7-13 ezer között van egy alkalom terhesondozás, 8-10 alkalommal rendszerint elmegy egy kismama. 70 és 150 között szoktam hallani, hogy mennyit adnak itt Pesten.
Nekem az én szimpatikus, hogy kiköti mennyit kér! Hála pénz, annyit adok, amennyire elégedett, amennyire hálás vagyok! Ha mindennel elégedett vagyok 70.000, ha valami nem tetszett, akkor csak 50- 30.000. Annó volt 1 epemûtétem! Rendes volt a doki, egy ágyas szobába rakott, kivette az epém, 1 napot voltam bent, mindennoké volt, vidéken adtam neki 30.000 ft-ot, akkor az szép pénz volt! Na rá 3 hónapra, a sebem elkezdett dagadni, fájt, kifakadt, vissza mentem, bent maradt egy varrat, kivette, de utánna nagyon rondán forrt össze, akkor megbántam hogy annyit adtam neki! Szülésnél 7.000 volt a magánrendelés tarifája, gondoltam adok neki 70.000 szülés után. Császár lett a vege! Szülés után bejött 1 percre a kórterembe, megkérdezte hogy vagyok, ment is. A nõvér nézte a sebem, cserélte a kötést, adta az injekciókat.... Ajándék kosarat kaptak. Igazából úgy ereztem a vajúdás alatt 2 óránként jött 2 percre be, a szülésznõ takarította fel a hányásom 3x, vizsgált meg ült mellettem ... 50.000 kapott az orvos, mert nem éreztem azt hogy foglalkozott volna velem, varrat szedésnél kérdeztem mikor menjek kontrollramiatt mondta nem kell mennem. Kimentem a férjemhez, boríték elõ, bele 50, oda adtam neki, azóta nem is voltam nála. 20- at pedig a szülésznõnek adtuk.
Van aki többet ad, van aki nem! Szerintem a 70 ezer sem kevés! Én nem adnék neki többet!
A kérdező hozzászólása: ...fizettetek, bocs az elírásért.
1 vagyok.egyébként hol szülsz?csak mert nekem ez az összeg olyan soknak tûnik.igaz én vidéken szülök de nekünk a fele lesz+ a szülésznõ.
Sajnos a mai világban ez van, de nem kötelezõ magánorvost fogadni. Egyébként a 70 ezer nem is olyan sok (persze sok pénz, nem úgy értem), csak hát azt szokták mondani, hogy a szülés az egyszeri vizsgálati díj 10-szerese. Nálunk 12 ezer egy alkalom.
Hát utolsó.....nem semmi hozzáállás. A magánorvos bemegy a szabadnapján, éjjel, lehúz veletek egy plusz mûszakot, igénybe veszed a szaktudását, amikor õ nincs beosztva. Tulajdonképpen te szolgáltatást vársz el, amiért nem fizetsz.....Ha ügyeletesnél szülsz, az más, de ha bemegy a dokid, annak igenis van tarifája, mint ahogy manapság mindennek, még ha a kórház felszereléseit is használja....Ha azt is ki kellene fizetned tegyél a 70ezer mögé még egy 0-át. Ledöbbentem :( Én már attól kellemetlenül érzem magam, hogy minden nst után megvizsgál, megbeszéljük a továbbiakat, de nem fogad el semmit. 40+4 hetes kismama
Én meg azt nem értem, hogy mindenki sír rí hogy a magánorvos és hálapénz, de kérem szépen...nem véletlenül épp mi emberek szoktattuk-és szoktatjuk folyamatosan hozzá õket???Nagyon durva, 70 e Ft-ot adni azért ami neki a munkája. Nem értek egyet ezzel. Nyilván a magánrendelésért fizetni kell, de ennyi, amirõl tud adni számlát. És a szülésrõl nem fog tudni adni. Én pl. egy árva fillért sem fogok fizetni, pedig magándokim van. Tudjátok-vissza nem rakják már a babát :) és ha esetleg elsõ gyermek és az orvos megváltozik ezen pénzhiány hatására, hát Istenem, van még ezer rajta kívül.
Ajajj, azért annyira nem kell sajnálni az orvost, számold ki hányszor nem ad számlát, és az neki mennyibe van. És tudod mikor õ letette a vizsgát, és orvosi esküjét, nem a lóvéra esküdött fel. alapból van egy fizetése+a magánrendelés+ilyen szülésekért és egyéb mûtétekért adott hálapénz. Szerinted normális az, hogy a magyarországi átlagkeresetet-havit-odaadod egy szülésért ahol tulajdonképp te szenvedsz meg a vajúdás során, õ pedig néha benéz, elvágja a köldökzsinórt csinál 3-4 öltést és megy haza...?VAGY átvágja a hasad, és 5perces mûtéttel megvan a babóca? Sztem régen sem így volt, és most sem igy kéne lennie, dehát ti tudjátok, ha ilyen sok pénzetek van, hajrá-fizessétek a nyaralását (amit az adócsalásból nyomat, ugye, ugye?-de szívesen fogadok számlákat, ha kapott már valaki aki fizetett ezért)
Nav...csak ennyit mondok, és a dokinak ég le a bõr a képérõl...na meg sül ki a pénztárcájából a pénz :D
Gyanítom a pofátlanul magándokinál szülõ kismama, aki nem fizet.....és még leírja, hogy máshoz is lehet menni utána....csak azt nem tudom, hogyha azt gondolja ez az orvos dolga, akkor miért nem az ügyeletet és az sztk-s rendelést veszi igénybe, ahhoz meg nincs mersze....Gusztustalan és gátlástalan, függetlenül a lepontozástól, a bõr leégne a képemrõl.
A kérdező hozzászólása: Hát Budapesten :-(
szerintem maradjon a 70, ez egy teljesen átlagos összeg, nem kell azért megemelni, mert nem természetes úton szülsz. ha úgy nézzük azért kapja/kéri a pénzt mert rendelésen kívül a rendelkezésedre áll éjjel-nappal és levezeti a szülésed. A szülés meg kinek ilyen, kinek olyan.
Szerintem adj 70-et, így is, úgy is, ha "ennyit vár el". Nekem is magánorvosom van, nem beszéltünk az anyagiakról, de nem is döntöm el elõre, mennyit fogok adni. Van egy tól-ig határ az összegnél, és tényleg annyit fogok adni, amennyire hálás leszek, hamár hálapénz. Én nem a szülés után adom oda, hanem a 6 hetes kontrollon. Szülésznõnek természetesen addig, amíg a kórházban vagyok.
Mi ugyanúgy odadtuk a 70-et amit megbeszéltünk. Túlhordtam a babám és faros volt, ezért császároztak, nem hirtelen szaladtunk be a kórházba. Én úgy éreztem, hogy maximálisan odafigyelt rám és nagyon szép lett a sebem (már amennyire egy seb szép lehet). Minden nap bejött hozzám megnézni hogy vagyok míg benn voltunk a kórházban.
Kedves utolsó! Sok sikert neked! Irigyellek, nekem még van 10-12 hetem!
Ez a magyar egészségügy, nemcsak a szülészet területén van így, máshol is, ha sürgõs ellátásra van szükséged és nem a temetésed napjára akarsz idõpontot kapni. Én amúgy kapnék számlát a magánrendelésrõl, mit érek vele? Nem ezen múlik, hanem a bizalmon és nekem ez, ott és akkor fontosabb. Ha minden rendben van a szülésnél, lehet, hogy csak ennyi a feladata, és ha nem? Ez legyen a legnagyobb összeg, amit kidobok életem során az ablakon. Leírtam a véleményem, ha nem ügyeletesnél szülök, szolgáltatást veszek igénybe, amiért mindenhol fizetni kell. Megyek, mert ma befekszem a kórházba :) Holnap már babázok (nem progi császár, csak indítás túlhordás miatt)! 40+4 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!