Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki válaszomat hasznosnak (7 db)

Ha valaki a válaszomat hasznosnak ítéli és jelöli is, az egy pontot jelent szavazatonként?

Legjobb válasz: A pontos képletet nem szeretnénk közzé tenni, mert nem ezen van a lényeg. A lényeg kb. ennyi: Ha a válaszod haszontalannak bizonyul és úgy jelöli valaki hasznosnak, azért nem jár pont az értékelõ számára, illetve a választ adót is pontlevonással sújtjuk. Ha a válaszod hasznos, akkor kapsz a válaszért pontot.

A pontos képletet nem szeretnénk közzé tenni, mert nem ezen van a lényeg. A lényeg kb. ennyi: Ha a válaszod haszontalannak bizonyul és úgy jelöli valaki hasznosnak, azért nem jár pont az értékelõ számára, illetve a választ adót is pontlevonással sújtjuk. Ha a válaszod hasznos, akkor kapsz a válaszért pontot.
kivéve, ha politika a tárgykör. mert akkor a haszontalan válasz legtöbb esetben azt jelenti, hogy az illetõ nem fröcsög együtt a nagytöbbséggel.
eg kivéve, ha biológia, szex, gyereknevelés, terhesség stb, stb, stb. Mert a hasznosságot nem a valódi hasznosság szerint itélik meg a userek, hanem a szerint, hogy az info bemegy-e a fejekbe. Képesek-e rá, hogy eddig számukra ismeretlen dolgot befogadjanak. Néha úgy tûnik, nehezen. :) ))
Hát persze, hogy szubjektív, hiszen egy-egy válasz hasznosságáról a honlap látogatói döntenek, nem lehet minden választ bíróság elé állítani. Viszont ha egy válasz hasznosságára már sok értékelés érkezett, azt tekintheted objektívnek is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezek szerinte valamelyest szubjektív. Különösebben nem csinálok gondot belõle, csak érdekelt.

Ha egy válaszomat csak egy valaki értékeli (pl. ez a válasz hasznos) és nem jelzi ki, akkor is beleszámít hogy mennyire adok hasznos válaszokat?

Legjobb válasz: Ki a francot érdekel, hogy ez az ostoba rendszer mit gondol hasznosnak, vagy X.Y. idióta, és nem bírja az igazságot, és lemínuszoz? Szerintem szokj le a megfelelési kényszerrõl, sokkal-sokkal õszintébb ember leszel tõle, és ez (hidd el) jót tesz az ember népszerûségének. Egyre vigyázz- a hatalmasok NEM bírják a kritikát, tehát mondjuk a büdös fõnöködnek ne vágd a szemébe nyilvánosan, hogy ki kéne békülni a szappannal...

Ki a francot érdekel, hogy ez az ostoba rendszer mit gondol hasznosnak, vagy X.Y. idióta, és nem bírja az igazságot, és lemínuszoz? Szerintem szokj le a megfelelési kényszerrõl, sokkal-sokkal õszintébb ember leszel tõle, és ez (hidd el) jót tesz az ember népszerûségének. Egyre vigyázz- a hatalmasok NEM bírják a kritikát, tehát mondjuk a büdös fõnöködnek ne vágd a szemébe nyilvánosan, hogy ki kéne békülni a szappannal...

Miért van az, hogy ha valaki leírja a véleményét valamiről (mármint ha az a kérdés) vagy ha hasznos választ ad és le van pontozva?

Ez annyira felháborító láttam már nem is egyszer hogy a kérdező megkéri a válaszolókat hogy írják le a véleményüket valamiről és az egyik válaszoló le is írja és le lett pontozva.. -.- Pl. olyan kérdéseknél hogy az a kérdés hogy mit gondol erről meg arról a névről vki leírja hogy mit gondol erre lepontozzzák csak azért mert nem értenek vele egyet. de most komolyan a kérdező azt kérte hogy írja le a véleményét és ő meg megtette és az igenis hasznos mert a kérdésre válaszolt... ennyire nehéz mások véleményét tiszteletben tartani? :S Másik idegeítő ha vki igazságot írt le és le van pontozva.

Legjobb válasz: Valaki tudja a válasz mégis kérdezi ez nagyon idegitõ.

Valaki tudja a válasz mégis kérdezi ez nagyon idegitõ.
A kérdező hozzászólása: -.-"
Mert vannak butus felhasználók :/ Valaki egyszer mondta, hogy bemásolt egy konkrét jogszabályt, és lepontozták:O Ja és gondolom hát, h nem értenek egyet tényleg azért pontozzák le, mert azt hiszik, hogy a másik véleménye nem hasznos, mivel badarság, mivel õk sokkal jobban tudják -.-
A kérdező hozzászólása: sajnos :/


Észrevettétek, hogy vannak itt olyanok, akiknek csípi a szemét, ha valaki 100%-ban hasznos válaszokat ad?

Abszolút semleges válaszok vannak lepontozva. Valakinek ez jó szórakozás? Esetleg a kés?bbiekben adnának valóban hasznos válaszokat, csak a korábbi lepontozások végett már nem veszik komolyan...

Legjobb válasz: A 100%-os válaszoló még új itt. :-) És igen, van, akiknek jó szórakozás a lepontozás. Plusz olyan marhák is vannak, akik direkt sportot ûznek belõle, hogy minden kérdésre hülyeséget válaszoljanak, pl hogy "makaróni" vagy hogy "terhes vagy". Én nem így döntöm el, hogy a választ komolyan veszem-e. A helyesírásból, a fogamlazásból, a stílusból sok minden kiderül. Pocsék helyesírású válaszoló válasza öt felkiáltójellel elsõ ránézésre is gyanús, és elolvasva rendszerint ki is derül, hogy legalább a fele hülyeség annak, amit írt.

A 100%-os válaszoló még új itt. :-) És igen, van, akiknek jó szórakozás a lepontozás. Plusz olyan marhák is vannak, akik direkt sportot ûznek belõle, hogy minden kérdésre hülyeséget válaszoljanak, pl hogy "makaróni" vagy hogy "terhes vagy". Én nem így döntöm el, hogy a választ komolyan veszem-e. A helyesírásból, a fogamlazásból, a stílusból sok minden kiderül. Pocsék helyesírású válaszoló válasza öt felkiáltójellel elsõ ránézésre is gyanús, és elolvasva rendszerint ki is derül, hogy legalább a fele hülyeség annak, amit írt.
De ez elsõsorban arról szólna, hogy objektív válaszokat adjunk, nem egyéni véleményekrõl fórumozgassunk. Ergo egy válasz vagy hasznos, vagy nem. Sok aberráltnak szúrja a szemét ha más okosabb, mint õ, esetleg valaki vissza is írja neki, hogy "mukk" és ilyenkor jön a piroskezes hadjárat. :D Tény, hogy jobban hisz az ember egy 95%-osnak, mint egy 65%-osnak, de ha megfelelõen alá van támasztva a válasz, akkor azt is elfogadom.
Mert egyáltalán nem igazságos a pontozás teljesen érzés szerint megy.Adtam jó választ nem is egyet és lepontozták a sárgaföldig mert a pontozó nem tudta a helyes választ és rossznak tartotta.És ez is nagy baj hogy sokan a %-ot veszik figyelembe nem a választ.
Én soha nem nézem a pontozást.Ha csak a kérdezõ pontozna, akkor még lenne értelme.De pl.ha egy Jobbikos dícséri a pártját, és valaki ellenvéleménnyel van, akkor azt a Jobbikosok akkor is lepontozzák, ha a válasz igaz és jó.De ez más kategóriákban is így van.Ha tudom a válszt, akkor írok, ha nem, akkor nem.
engem többnyire azért pontoznak le mert õszinte vagyok és valóban elmondom a véleményem :D de pl volt tegnap egy kérdés, hogy ha változtathatnál a keresztneveden akkor az mi lenne, én leírtam a nekem tetszõ nevet, és észre vettem hogy le voltam pontozva 40-50 % -ra és még rajtam kivül sokan mások, csak azok nem voltak lepontozva akik nem akarták megváltoztatni a nevüket :D nem igazán értem hogy egy ilyen kérdésnél mi alapján pontoznak le engem... meg fõleg amikor ilyen semmit tudó okoskodó parasztok pontoznak le... pfff
100%-os ember nem létezik ezért 100%-os válaszadó sincsen. Ha valakinek 70-80% körül mozog az aránya inkább azt gondolom hogy vállalja a véleményét és ez jó:-)
A pontozás arra való, hogy kifejezzük vele egyet(nem)értésünket. Olyan szinte nincs, hogy valakinek a véleménye mindenki számára elfogadható legyen, lehet, hogy õ máshogy gondolja. Ekkor joga van a lepontozáshoz. Viszont én azt szeretem, ha valaki a lepontozás után kommentet is ír és indokol, a kerülõúton tett sunyi lepontozgatósdit nem szeretem.
Én a százalékot csak azon a szinten nézem a válaszolóknál, hogy akik totális hülyeségeket írnak (magyarul szórakoznak), és ott látom, hogy az illetõ 34 %-ban hasznos válaszokat ad pld.... akkor õt még én is lepontozom, hadd legyen még szembetûnõbb, hogy véletlenül se figyeljen rá senki. Egyébként szerintem ezeket a százalékokat nem érdemes figyelni, ill. azzal se értek egyet, valamelyik elõttem szóló írta, hogy ne a saját véleményünket írjuk.... hát akkor mit? Azért válaszolok, mert véleményem van a kérdésrõl. Múltkor néztem pont-helyezéseket, és elképedtem, vannak itt olyan emberkék, akik szerintem napi 10 órában csak itt válaszolgatnak - szívük joga persze. Én akkor válaszolok, ha olyan kérdéssel találkozok, amire úgymond felindulok, hogy erre reagálnom kell. Egy válasz szerintem attól értékes és értékelhetõ, ha meg van indokolva, miért az a megfogadandó tanács amit te adsz, nem pedig a százalékod alapján.
Szerintem aki itt 85-nél több, az már hazudik :) Aki meg 100%, az csak egy kérdésre válaszolt eddig, és véletlenül jót :)
Igen. Szerintem vannak, akik ezt valamiféle versenynek gondolják, ami részben nem gond, ha õ is jól válaszol, jó kérdést tesz fel. Ez a pontozásos dolog nagyon relatív, egyénfüggõ. Én ha valaki ocsmánykodik leszavazom, aki a kérdésre válaszol - és tuti jól -, annak zöldet adok, a se nem jó-se nem rossz válaszokat figyelmen kívûl hagyom. Mivel rengetegféle kérdés-válasz és embertípus van, ezért szerintem erre sincs tökéletes recept. De a ronda dolgokat nem lenne szabad hagyni (pl.:anyázás).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a reagálásokat! Látom, itt is garázdálkodott egy unatkozó-lepontozó, hát no comment... Nektek annyit, hogy maradjatok lelkes válaszadók, én is úgy teszek, aki pedig lepontoz, élvezze nagyon! Más lehetõsége élvezetekre nemigen van... Minden jót!
Politikai témában nem érdemes hozzászólni szinte semmit. A szélsõségek vagy ezért vagy azért fognak lepontozni. Bár lány vagyok, minden kérdésre válaszolok, amiben vagy véleményem, vagy tapasztalatom van, és szerintem többnyire értelmesen. Vannak érveim, de nem számítanak. Talán tényleg jobb lenne, ha én is a sminkes meg fogyókúrás kérdéseknél válaszolgatnék... :)
Egyszer szóltam hozzá politikai témához, egyáltalán nem fröcsögve, csak simán érvekkel bevédtem éppen a konzervatív oldalt. Fél órán belül kilencvenvalahány százalékról negyvenvalahányas lettem hirtelen. Ebbõl azt szûrtem le, hogy egyrészt milyen kicsinyes módszerekkel "küzd" a nagyonliberális társaság, másrészt, ha 40-50-60% körüli embert látok, akkor csak annyit gondolok, hogy valószínûleg pasi, és hozzászólt már a politikában. 80-90% fölöttieket inkább csajos témákban, nõi válaszolókat látok. Nyilván a 10-20%-os ember már tényleg egy gyökér szokott lenni, ez a hozzászólásán is meglátszik.
Amióta kivették azt a dolgot, hogy a lepontozott válaszok eltûnnek, azóta a dolog jelentõsége 0.
Én nem vettem észre, mert egyáltalán nem nézem a pontozást, hanem inkább a válaszokat olvasom el. Fölösleges is ez az egész, százalékok nélkül is el tudja dönteni a kérdezõ, hogy melyik válaszoló tanácsát fogadja meg és melyikét nem.
Ez pontra megy! Itt toplista van. Persze, hogy sokan irtják a versenytársakat. :)
Vannak olyan kérdések amik véleményfüggõek, az én kérdéseimben az ilyeneket csak felfelé pontozom, még ha nem is értek vele egyet, de értelmesen fogalmazta meg azt a választ.
Tényleg bosszantó, ha valaki normális választ ír és egybõl lepontozzák. De ez van. Ez egyeseknek nagyon jó szórakozás.
Ó, akkor azt hiszem, én még egészen jól állok október óta, bár az utóbbi napokban rengeteg kérdésre írtam tapasztalatból válaszokat, úgyhogy a hét végére nyolcvan százalék körül leszek... :D Bosszant is meg nem is, dehát tenni nem tudok ellene. :)
Én nem szoktam nézni, hogy ki hány százalékos, el tudom dönteni magamtól, hogy az adott válasz hasznos-e vagy sem. Ha valakinek nagyon rossz a százaléka, az úgyis meglátszik a válaszából.

Ha valaki feltesz egy kérdést és kap rá választ és megköszöni, miért nem veszi a fáradságot, hogy legalább az "ez a válasz szerintem hasznos" ujjra is rányomjon?

Szeretném, ha indulna egy mozgalom, hogy a regisztráltak, ha elolvasnak egy-egy választ egy kérdésre és azt látják, hogy a kérdez? nem "pontozott", ezt ?k megtennék. Mit gondoltok err?l? Fontos nektek a visszajelzés, ha már egyszer válaszoltok? Nekem igen.

Legjobb válasz: Nem a % gyûjtögetés miatt vagyok ezen az oldalon...

Nem a % gyûjtögetés miatt vagyok ezen az oldalon...
Én már volt, hogy tettem fel kérdést, és a válaszokra rá is nyomtam a zöld kezecskét, mégsem jelent meg mellettük az "X%-ban hasznos". Valószínûleg csak bizonyos számú klikkelés felett jelenik meg, egyetlen ember értékelésére nem.
A kérdező hozzászólása: Én sem, de mivel néhányan azért leértékelnek, mert a véleményemet elmondom, örülnék, ha felértékelnének, ha a kérdezõ hasznosnak találja amit írtam. Egyébként (2.válaszolónak írom): Ha te értékelsz valakit, csak azt látod, hogy ez a válasz szerinted hasznos vagy nem hasznos. %-ot csak akkor látsz, ha más értékeli - szerintem.
Engem se nagyon érdekel. Azért regisztráltam, hogy hülyeségeket olvashassak és szétröhögjem az agyam. Meg hogy hülyeségeket írkáljak hülye kérdésekre. Bár akadnak olyanok is, amikre komolyan válaszolok. De valójában nem nagyon tud érdekelni. De azért ha pontoz valaki, inkább felfelé, mint lefelé :-D
Néha túl sok választ kapok, de amikor van idõm, akkor a hasznos válaszokat felszavazom :)

Ha valaki mások véleménye 75%ban hasznos válaszokat ad, az igaz vagy csak számítás?

Pontosabban: Vannak itt olyan trollok, akik csak azért is a piros pacsit nyomnak?

Legjobb válasz: Vannak olyanok, akik ok nélkül nyomják, s olyanok is, akik tetszik helyet használják.

Vannak olyanok, akik ok nélkül nyomják, s olyanok is, akik tetszik helyet használják.
Azt számítja ki, hogy mások szerint mennyire hasznos, nem azt, hogy ténylegesen; az amúgy vagy hasznos vagy nem.
*de én normálisan értékelek mindig
*na jó, várj, volt már olyan, hogy nemigazán hasznosnak mondhatóra rányomtam egy zöldet, mert vicces volt, de a kérdés az most úgyse erre irányul.
90%-ban nem. Vannak trollok akik csakúgy elnyomják, vannak akik meg tetszik-nem tetszik ( "like" ) formában használják. Pédául: családi kapcsolatok témakörben nem az van leértékelve, aki a válást, megcsalást támogatja, hanem aki nyilván megmondja, hogy ez így elég rossz. Vagy a politika témakörben elég, ha nem azt a pártot támogatod, amit a többiek.

Ha egy válasznál pl. az van, hogy 25%-ban hasznos, az azt jelenti, hogy végül is valaki hasznosnak értékelte, vagy minél kisebb a hasznossági arány, amit megjelölnek, annál jobban le van szavazva az a válasz?

Honnan lehet tudni, ha csak negatív értékelés érkezik rá, azt csak a válaszadó százalékának romlásából lehet tudni?

Legjobb válasz: Ha csak negatívat kaptál, akkor 0%-on vagy. 25% pld. úgy jöhet ki, hogy 1 pozitív és 3 negatív szavazatot kaptál. Vagy 2 pozitív és 8 negatív.

Ha csak negatívat kaptál, akkor 0%-on vagy. 25% pld. úgy jöhet ki, hogy 1 pozitív és 3 negatív szavazatot kaptál. Vagy 2 pozitív és 8 negatív.
Tehát az illetõ háromnegyedrészt hülyeséget ír. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Csak láttam ezt, és valaki megjegyezte, hogy "kösz, hogy lepontoztatok" pedig 25%-ban jó volt a válasza, egyértelmû lenne, hogy valaki jónak találta, tehát nem is inkább lepontozás ez, mivel a százalékát nem rontja, hanem a válasza negyedrészt jó, tehát pozitív valamennyire.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!