Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki utcán (153 db)

Nem kell.
A kérdező hozzászólása: biztos? és engedély?

Égő az ha valaki utcán/buszon/iskolában magában nevet valamin halkan, és nem másokkal együtt?

Legjobb válasz: Akit így látsz és 20percen át vagy tovább nevet, annak baja van. Ha valamin nevetek akkor azon vagyok hogy minél hamarabb befejezzem ill. ne igen lássanak Amúgy nem ciki, mert ez is inger, olyan mint a hapcizás 20/F

Akit így látsz és 20percen át vagy tovább nevet, annak baja van. Ha valamin nevetek akkor azon vagyok hogy minél hamarabb befejezzem ill. ne igen lássanak Amúgy nem ciki, mert ez is inger, olyan mint a hapcizás 20/F
Nem. :D Én is sokszor elnevetem magam, mert vagy eszembe jut valami hatalmas ökörség vagy meghallok valamit a rádióban mondjuk...Próbálom visszatartani de nem megy :D
Eleg hulyen tudom olyankor erezni magamat. De eleg termeszetes dolog szerintem ahhoz, hogy ne legyen ''ego''. :) )
Hát én olyankor azon szoktam a legjobban röhögni, hogy nem birom visszatartani a röhögést, és kitörök :D Mint a röhögõ riporter ha látáttok http://www.youtube.com/watch?v=6JK9XKbOXt8
Én sokszor sétálok, eszembe jut valami a múlt pénteki buliról, vagy akármi, és nevetek... elõfordul mindenkivel szerintem.
Én jókat mosolygok, ha valaki felnevet valamin (mondjuk könyvet olvas, vagy ilyesmi). No meg én is szoktam néha nevetni egyedül, ha szembejut valami, de nem nagyon zavartatom magam, kicsit visszafogom magam, és abbahagyom.

Lányok! HA valaki rátok támadna az utcán, meg tudnátok védeni magatokat? Fiúk! Szerintetek egy nő hogyan tudná megvédeni magát, ha megtámadnák?

Legjobb válasz: 28 éves vagyok, évekig csináltam küzdõsportot, többek között krav magát - ami utcai helyzetekben több mint hasznos. De nekünk nagyon bika, nagyon harcedzett oktatók mindig mondták, hogy ha megtámadnak: fuss! Két-három ember ellen, kés ellen, fõleg olyanok ellen, akik egy kicsit "tanultabbak" nincs esélyed. Csapj egyet a kezükre, esetleg arcra és menekülj. Ha lány vagy és hátulról megtámadnak, kilesnek, többen vannak. Esélyed nincs, esetleg szerencsét. Gondolom a pécsi meggyilkolt lány kapcsán kérdezed mindezt. Nem megy a fejembe, hogy az a lány vasárnap hajnalban egyedül mit keresett az utcán? Nem volt, aki haza kísérje? Vagy csak egyedül akart haza sétálni? De állítólag rossz környéken lakott. Nem értem és ítélezni sem akarok. Remélem, ebbõl sokan tanulnak. Itt az ideje rádöbbenni arra, hogy Magyarország már nem ez a langyos tutyi-mutyi kádár-érás ország, hanem egy igenis veszélyes balkáni hely, ahol elõvigyázatosnak kell lenni. Mert még egy olyan frankó helyen is, mint Pécs elkapják az embert. Remélem megtalálják, akik/akik tették.

28 éves vagyok, évekig csináltam küzdõsportot, többek között krav magát - ami utcai helyzetekben több mint hasznos. De nekünk nagyon bika, nagyon harcedzett oktatók mindig mondták, hogy ha megtámadnak: fuss! Két-három ember ellen, kés ellen, fõleg olyanok ellen, akik egy kicsit "tanultabbak" nincs esélyed. Csapj egyet a kezükre, esetleg arcra és menekülj. Ha lány vagy és hátulról megtámadnak, kilesnek, többen vannak. Esélyed nincs, esetleg szerencsét. Gondolom a pécsi meggyilkolt lány kapcsán kérdezed mindezt. Nem megy a fejembe, hogy az a lány vasárnap hajnalban egyedül mit keresett az utcán? Nem volt, aki haza kísérje? Vagy csak egyedül akart haza sétálni? De állítólag rossz környéken lakott. Nem értem és ítélezni sem akarok. Remélem, ebbõl sokan tanulnak. Itt az ideje rádöbbenni arra, hogy Magyarország már nem ez a langyos tutyi-mutyi kádár-érás ország, hanem egy igenis veszélyes balkáni hely, ahol elõvigyázatosnak kell lenni. Mert még egy olyan frankó helyen is, mint Pécs elkapják az embert. Remélem megtalálják, akik/akik tették.
gáz spré(20ml töltõtömegnél kisebb a legális!), kemény sarkú táskával fejre vagy testre ütés, egy jól irányzott térdrúgás a legnemesebb szervünk irányába, tanulj önvédelmet. önvédelem azért jó, mert rengeteg olyan fogást tanulsz amit ha jól alkalmazol a támadód elszalad. remélem tudtam segíteni! :) 19/F
Rögtön kezdj el kiabálni minden erõdbõl. Ettõl megijednek a támadók, mert mindenki meghallja a környéken. Szóval kezdj el futni és közben üvölts. Inkább derüljön ki, hogy nem is akartak megtámadni, és égetted magad egy kicsit, mint hogy baj legyen.
Az a legjobb, ha nem vagy ott ahol általában veszélyes dolgok készülnek pl szórakozó helyek környéke, részegen hajnalban egyedül az utcán. Ha mégis ott vagy mindig harc készültnek kell lenni ahogy a bushido tanítja, úgy lépj ki a portádról, mintha odakint ellenség venne körbe. Mindig tudom hol vagyok felmérem a menekülési utakat, búvóhelyeket, fedezékeket, a használható fegyvereket, mindig ragadózóként graszálok az utcákon és nem, úgy mint az áldozatok összegömbölyödve, lehajtott fejjel. Ha lehetséges elmenekülök, de ez nem mindig az a rúgd tökön és fuss taktika egy komolytalanabb bûnözõ ellen hatásos, de ha valaki úgy dönt, idõközben, hogy inkább megöl vagy megerõszakol vagy a kettõ különbözõ variációi akkor már csak a legritkább helyzetben mûködik, pedig ezek a helyzetek jelentik az önvédelem valódiságát, nem az olyanok ahol pár részeg belédköt e meg elszaladsz. Komoly harctudás és harcelméleti ismeretek nélkül ilyen helyzetekben konvergál a 0-hoz a túlélési esély, ha megvan a harctudás, de nem akarod/mered komolyan bántani a támadót akkor úgyszintén (ez talán mégveszélyesebb ahogy Theodore Rossvelt mondta legnagyobb hiba amit elkövethetünk, hogy kíméletesen csapunk le. Ha valaki túllépte az ilyen helyzetekre szánt inger küszöböt nincs más esély, mint elszántan pusztítani amikor az élet a tét nem lehet a következményeken gondolkodni.) Elég sok helyzetbõl ki tudnék mászni, de az igazi harcos kerüli ezeket. Zárógondolatként Rory Millertõl: "Jobb elkerülni, mint elfutni, jobb elfutni, mint lecsendesíteni, jobb lecsendesíteni, mint harcolni, és jobb harcolni, mint meghalni"
Én fiú vagyok, de ettõl függetlenül nem biztos, hogy meg tudnám védeni magam, ha többen rámtámadnak. Nekem az oldaltáskámban és az autómban is mindig van gázspray. Bár szerencsére még nem kellett használnom (így a szavatosságuk is lejárt már). Emellett kerülöm a veszélyes, sötét helyeket is. 25/F
Én ha beparázok valaki(k)tõl hajnalban hazafelé, rögtön elõveszem a mobilomat és úgy csinálok, mintha telefonálnék, hangosan olyanokat, hogy itt és itt vagyok, köszi, hogy elém jössz, egy fekete kapucnis hapsi jön utánam, rohadt idegesítõ, kutyát hozod? Meg ha ilyen sötét kihalt utcán megyek, akkor végig úgy csinálok, mintha beszélnék valakivel telefonon:D
A karmolást sem kell leírni nyilván a mellkas karmolása értelmetlen, de szem jó célpont, hatékonyabb, mint a belenyúlás, esetleg a nyak környéke.
"Próbáltál már megfogni egy elkattant agyu macskát? Mert közel áll a lehetetlenhez. " Ki mondta egy szóval is hogy éberen kell megfogni? Azért nem 40 kilós vasalthajú sihederek rabolnak ki meg erõszakolnak meg lányokat ezt akik egy rúgástól és karmolástól kifekszenek. A többi meg elõször végez veled aztán ráér szenvedni.Ezzel legfeljebb provokálod a fickót aki az utadba kerül. A szembenyomás meg harapás viszont jó ötlet.
Próbáltál már megfogni egy elkattant agyu macskát? Mert közel áll a lehetetlenhez. Ha nem is ismer valaki szabaduló technikákat az emberi harapás igen hatékony (nem kell finnyáskodni, sõt azon túl hogy fájdalmas könnyen sokkot idézhet elõ és a véráramba jutó baktériumok is hosszabb távon jó munkát végeznek tetanusz oltás nélkül). A tökönrúgás meg nehezen kivitelezhetõ, ha kissé kell tapasztaltnak lenni ahhoz, hogy könnyedén lehessen védeni, fõleg, hogy ellenállás esetén pont erre számít a támadó. Az elfutás igen jó tanács amikor van rá lehetõség, de sokszor meg kell teremteni a lehetõséget amihez már harctudás kell. A másik lehetõség a nyugodtan várod (esetleg ordibálsz) a megerõszakolásod és kivégzésed.
7-es válaszoló vagyok Egy nõ is tud elég nagy fizikai fájdalmat okozni egy 100 kilós férfiban ha elég mozgékony. De tény hogy ha semmi eszköz nincs, akkor hiába karmolok, rúgom tökön, a 100 kilójával megfogja a két kezem és végem. Tehát nõnek célszerûbb elfutni, megkimélve magát a fájdalomtól amit okoznának neki. Persze ha már megfogott, üss, rúgj, visits, kapálj, szúrd a szemébe a mûkörmeidet....
"Egy 100 kilós ember komoly károkat szenved, ha leönt vízzel egy 4 kilós macskát, egy minimum 45 kilós cica erre szerinted képtelen" Csak azért nézd meg azt is hogy a macska hogyan néz ki az akció után. Nem biztos hogy megéri.
Egy 100 kilós ember komoly károkat szenved, ha leönt vízzel egy 4 kilós macskát, egy minimum 45 kilós cica erre szerinted képtelen? Nem láttál még nõt akit rendes harci képzésen vett részt és túljutott a nem bántom, mert félek filozófián. Mondom ezt, úgy hogy sokan rám sütnék a hímsoviniszta jelzõt akik felszínesen ismernek.
Egy nõ? HAHAHA. Sehogy, maximum paprika-sprayel. Az a nõknek ideális. Komolyabb fegyverrel való önvédelemhez, gázos-szituban már TÖK kell. Értsd úgy, hogy egy férfi elõnyére tudja változtatni a félelmet. Nem megfutamodik, hanem tízszer olyan erõvel védi magát mint általában.
Hát mivel lány vagy így a puszta kezes harcot nem nagyon ajánlom. Inkább gázspray ha ez nincs akkor még azt ajánlom hogy légy kiszámíthatatlan. pl: megfogja a a karod te megfordulsz 2ujjal belenyúlsz a szemébe majd azzal a lendülettel tökön rúgod(mindezt izomból)de még ez is megteszi hogyha van nálad valami hegyes tárgy és azzal nyomod ki a szemét. És további lépés ezek után a legfontosabb hogy fuss amerre látsz.(lehetõleg haza fele vagy biztonságos helyre). Egy ilyen akció közben nagy eséllyel szabadul fel benned adrenalin így a futással nem lesz gond. Ja és amikor sprintelsz használd a kezed(sokkal gyorsabban tudsz így futni) meg ne nézz hátra mert könnyen kieshetsz az egyensúlyodból. UI: Az a lényeg hogy a lehetõ legtöbb dolgot használd fel a védekezésre pl maroknyi aprót dob a szemébe ezzel is nyersz egy kis idõt , vagy halottam hogy még a hajlakk is hatásos.
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban a pécsi lány kapcsán jutott eszembe a kérdés. Mondjuk régebben is foglalkoztatott a dolog, hogy én, mint lány mégis mi a franchoz tudnék kezdeni, ha megtámadnának a nyílt utcán? Odajönne valaki segíteni? Vagy vegyek egy könnygázsprayt? És ha megtámadnak, és mondjuk megpróbálnám lefújni könnygázzal, de nem sikerülne, mert kicsavarja a kezembõl, és engem fúj le vele? Akkor mi van?
Szerintem is elfutni, illetve az ilyen helyzetet elkerülni a leghatékonyabb megoldás.Viszont, ha már benne vagy, nincs mese, küzdeni kell! És itt jön a baj: nem vagy holmi filmhõs, tehát mûködnek Benned azok a természetes gátak, amelyek minden normális emberben. Ezek megakadályoznak abban, hogy a.)a legerõsebbnek támadj elsõnek (önvédelmi reflex), és b.)egy természetes mechanizmus akadályoz abban, hogy a fajtársdnak - õ is ember, ha nem is látszik rajta - a lehetõ legnagyobb fájdalmat okozd, pl. egy kulccsal kinyomd a fél szemét, foggal belemarj az arcába, stb., holott ez az egyetlen megoldás (utána persze a sikoltozás és a futás).


Lányok, mit csinálnátok, hogyan oldanátok meg a helyzetet, ha valaki bántani akarna titeket az utcán?

És mennyire félnétek egy ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Vagy próbálnék természetes maradni, hogy ne dühödjön fel, vagy elfutnék. Az utcán ráadásul járnak más emberek is, körülnéznék, hogy van-e ott valaki. amúgy ez a környezettõl függ. Ha találok eszközt, "hatástalanítom" a rosszakarómat.

Vagy próbálnék természetes maradni, hogy ne dühödjön fel, vagy elfutnék. Az utcán ráadásul járnak más emberek is, körülnéznék, hogy van-e ott valaki. amúgy ez a környezettõl függ. Ha találok eszközt, "hatástalanítom" a rosszakarómat.
Ha lenne valaki a közelben sikítanék, feltûnést keltenék, amilyen nagyot csak lehet, hogy az illetõt elijesszem további cselekedettõl és mindenki minket bámuljon, aztán sietõsen elmennék a másik irányba, és ha övetni próbálna akkor megkérnék egy kedvesebbnek tûnõ fiatal férfit, hogy kísérjen el valameddig. A lényeg a feltûnéskeltés, nem kell elintézni csendesen elpirulogva, ha valaki bántani akar. Ha nincs senki a közelben, akkor elõ az önvédelmet :D Sötét parkokban egyébként is sokszor a kulcsomat az ujjaim közé fogva megyek, szóval ütnék azzal, majd ha férfi akkor t*könrúgnám, orroncsapnám tenyérrel, meg ilyen okosságok amiket kis erõvel lehet csinálni, végül szaladnék mint a mérgezett egér amíg emberekkel tömött területre nem érnék. Félnék, volt már ilyen, el tudtam szaladni. Nem vagyok valami szívbajos ember, de amitõl (a tûk után) a legjobban félek az egy másik ember, undorító dolgokra képesek egyesek.
Hát én nem tudom. Az biztos, hogy nagyon megijednék... Megpróbálnék elfutni, vagy kiabálni vagy valamit kezdeni. Verekedni nem állnék le az biztos, mivel nincs valami jó fizikumom. Elfutni még eltudnék, de megvédeni magam nemigen. Ha csak pénzért, vagy értékért támadnának meg, akkor inkább odaadnám.
Attól függ milyen a környezet: Futás, sikitás, ágyékonrugás, paprikaspray
tökön rugnám... hatásos, egybõl összeesik.
Lefújnám paprika sprayvel, ahogy korábban is megtettem egyszer. Félni már nem félnék, legalábbis nem kapnék sokkot :) Nyíltan leszbikusként egy év alatt a belvárosban megedzõdik az ember lánya.
40-50 kilónyi kutyával mászkálok non-stop, aki engem talál meg, az szerintem öngyilkos akar lenni :) mondanám a pár év küzdõsportos múltat, de azt hiszem, támadás esetén azzal lennék elfoglalva, hogy leszedjem a rotit "szerencsétlen" delikvensrõl.
Fiú : Seperc alatt nem lenne nemiszerve Lány : seperc alatt nem lenne körme ;)

Mit szólnál ha valaki az utcán odamenne hozzád és csak úgy megcsókolna?

Ha fiú vagy, ha lány :) 17/L

Legjobb válasz: Mit szólnál ha valaki az utcán odamenne hozzád és csak úgy fõzne paprikáskrumplit? (Igen ott helyben)

Mit szólnál ha valaki az utcán odamenne hozzád és csak úgy fõzne paprikáskrumplit? (Igen ott helyben)
Ha fiú: inkább bele se gondolok, most vacsoráztam. Ha lány: meglepõdnék, megkérdezném, hogy miért tette.
hmm.. a kérdés inkább az, a zsaruk mit szólnának a hullájához? XD 21/l
Ha jó csaj hát.. akk sem örülnék neki.. barátnõm van. Ha csúnya csaj elhajtanám a fenébe. Akármilyen fiú/férfi állbavágnám.
Szerezne egy jó mély harapásnyomot a nyelvére.
valószínûleg meglepõdnék, és rendõrért kezdenék kiabálni :) 29/N
Tanulok önvédelmet. Ha fiú valszeg rommá verem. Ha lány, akkor szóhoz se jutok a döbbenettõl... XD 20L
Ha fiú akkor az lenne élete utolsó mozdulata. Ha lány és jól is néz ki akkor örülnék.
Álom világba élsz :)
Ha fiú lenne, az lenne az utolsó megmozdulása e-világi életében. Ha csaj, és mellesleg jól is néz ki, akkor jöhet ;)
visszasmárolnám
adnék neki 3pofont oszt valami vascsõvel bevégezném a munkát
Amint bekövetkezik az adandó alkalom intézkedem.
Utolsó, azért kérlek tedd meg azt a szívességet, hogy levideózod és felteszed youtube-ra, amikor egy 79 éves nénikével smárolsz mondjuk az Andrássy út közepén...hadd legyen min borzadnia a népnek! :D
14-80 éves korig nõnemû élõlény jöhet. Ha fiú lenne az illetõ 1-elõször lehánynám utána szétverném. 19/F
elõttem lévõ grat XDXD ha jó csaj lenne visszais csókolnám ha meg valami rondaság fertõtleníteném a szám és álba vágnám ha fiú lenne akkor meg fõbe lõném xD
elõkapnám a rudimat, és megcsapkodnám vele a fogait meg az orrát, amíg még petyhüdt
felém akárki jönne tuti megütnémXD!!! am van párom, szal nem örülnék neki! ha lány jönne... az más téma, de azt is leütném, h mit képzel!!:) ))))
Attól függ ki lenne az, de mielõtt megcsókolna csak észere venném, hogy hé jön valaki felém...:D
ha jó csaj, ill. srác lenne, meglepõdnék..:) ha nem, elkapnám a szám és elkezdenék vele kiabálni :DDD L :)
Mért, ki tenne ilyet, talán akinek nincs pénze meghívni sehova sem?!
Álomvilág. . de én állbaverném :D
ficken macht spass ficken is gut
Ha pasi lenne pofám vágnám !! Ne smárolgasson engem semmilyen srác ... Csak a barátom. Ha meg csaj akkor a döbbenet miatt lehet nem tudnék szóhoz jutni sem... 17/L
Ez nehéz lenne neki sámli nélkül. Egy 210 centis kosaras.
ha fiú ha lány, cha csúnya lány vagy undortító fiú akor lehet kapna egy tockost

Ha az utcán megtetszik valaki, hogy tudassam vele, hogy járni akarok vele?

Én nem szoktam bulizni járni a baráti köröm se olyan hogy lenne akivel járhassak és igy pár lánnyal az utcán szoktunk pasizni és mostmár komoly kapcsit szeretnék ami nem 1-2hónapos..!! (13-14éveslány vok)

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy az utcán meglátsz valakit és szimpi,még nem biztos, hogy járnod is kellene vele! Talán elõbb ismerkedned kellene pl. suliban, neten, beszélgetni, megismerni õket! Nem egybõl járni!!! Ne akarj ennyire felnõtteset "játszani"! Kicsi vagy te még!

Szerintem az, hogy az utcán meglátsz valakit és szimpi, még nem biztos, hogy járnod is kellene vele! Talán elõbb ismerkedned kellene pl. suliban, neten, beszélgetni, megismerni õket! Nem egybõl járni!!! Ne akarj ennyire felnõtteset "játszani"! Kicsi vagy te még!
Nem kéne direkt az utcán ismerkedni. Fõleg ilyen fiatalon.
Ennyi idösen csak tanuljál, ne pedig az utcárol szedj össze ismeretlen pasikat.
Ha vki megtetszik és úgy gondolod, hogy rossz döntés lenne, ha csak elsétálnál mellette, akkor menj oda, és kérdezz vmit. pl hol találom ezt és ezt, mikor jön a következõ busz stb...az elsõ kérdés után pedig el kezdhetsz vele beszélgetni akármirõl. Te merre tartassz? Ó imádom azt a cukrászdát, és mielõtt elköszöntök elkéred a számát, h ha legközelebb eltévednél, tudjon vki segíteni neked...de ez csak egy példa, használd a fantáziádat, és legyél magabiztos, ha oda akarsz menni, akkor tudd, hogy mit csinálsz.
Vgay szedd össze a bátorságod és menj oda hozzá beszélni.De akár kispapírra írva a kezébe nyomhatod a telefonszámodta is. Ha van MSNed akkor neten rákereshetsz és felveheted. nekem az utóbbi sokszor bevállt, hogy elkezdjük a beszélgetést és megismerjem. És szerintem is elõbb ismerd meg és ha szimpi meg minden akk járj vele.
Az utcán csak a kurvák ismerkednek! Ne akarj kurvának látszani!
A kérdező hozzászólása: yo én is ugy értem , hogy h kérjem el teloszámát vagy h kerüljek vele bezsélõ viszonyba..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek :]
Ne akarj utcán ismerkedni mert sok olyan emberrel találkozhatsz akiket igaz, hogy nem ismersz de nem is tanácsos bármilyen kapcsolatba kerülni velük, sõõt ellenkezõleg nagyon VESZÉLYES dolog !!!!

Ha valaki az utcán rámtámad és meglövöm pisztollyal, esetleg meghal, akkor milyen büntetést kaphatok? (lent több)

Illetve ha esetleg valaki betört hozzám, rajta kapom, felszólítom, hogy feküdjön le vagy emelje fel a kezeit és forduljon meg stb. és így rám támad, meglövöm, esetleg meghal, ezért mit kaphatok? Persze engedélyem lenne. Nem történt meg, csak érdekelne. A valaszokat köszönöm!

Legjobb válasz: Az utcára kellene viselési is. De am ha az arányosság nem áll fenn akkor börtönt emberölésért. Hivatkozhatsz hogy nem tudtad felmérni a helyzetet, ezért lépted túl az arányosságot, de ha van tartásid ill viselésid (amit nem hiszek, mert élesre nem kaphatsz csak úgy) ezt tudnod kell. Az otthon az más tészta, de ott is beugrana a felfüggesztett minimum.

Az utcára kellene viselési is. De am ha az arányosság nem áll fenn akkor börtönt emberölésért. Hivatkozhatsz hogy nem tudtad felmérni a helyzetet, ezért lépted túl az arányosságot, de ha van tartásid ill viselésid (amit nem hiszek, mert élesre nem kaphatsz csak úgy) ezt tudnod kell. Az otthon az más tészta, de ott is beugrana a felfüggesztett minimum.
[link]
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a valaszokat, egyébként még pisztolyom sincs, ez csak egy felvetés volt, hogy mi lenne ha... Ment a zöld kéz!
Július 1-tõl változott a büntetõ törvénykönyv, szerencsére a megtámadott javára. Most már azt is nézik, hogy ki milyen erõs volt. Ha egy nálad kétszer nagyobb ember, vagy sokkal erõsebb, izmosabb ember ront neked késsel, miközben te nem vagy egy nagy közelharcos, lelõheted (ha van mivel). Szóval ha az utcán ki akarnak rabolni késsel, lelõheted az illetõt.

Mi a véleményetek arról, ha valaki az erkélyről kivágja a dinnyehéjját az utcára, miután megette a dinnyét?

Legjobb válasz: Hát ha épp az utcán mennék én felszedném, odavinném neki és a pofájába nyomnám, vagy betenném a postaládájába ha nem engednek be:) De még csak kólás dobozzal találkoztam, azt vissza is dobtam oda ahonnan érkezett:D Hogy lehetnek ilyen idióta emberek, gondolom sz*rni meg a szoba közepén szoktak, mert a vécé olyan messze van.

Hát ha épp az utcán mennék én felszedném, odavinném neki és a pofájába nyomnám, vagy betenném a postaládájába ha nem engednek be:) De még csak kólás dobozzal találkoztam, azt vissza is dobtam oda ahonnan érkezett:D Hogy lehetnek ilyen idióta emberek, gondolom sz*rni meg a szoba közepén szoktak, mert a vécé olyan messze van.
röviden: idióta neveletlen paraszt bunkó. hosszabban had ne fejtsen ki, de lenne az illetõhöz pár kedves szavam...
Leragadt a középkorban...Akkor volt divat az ablakon/erkélyen át kihajigálni kaját meg sz.rt is (xD) Amúgy: neveletlen, paraszt, tuskó.:D
17:45-s vagyok.Miért csak én lettem lepontozva?????? Mindenki ugyan azt írta!!!!!!
szerintem azért lettél lepontozva mert úgy írtad a válaszodat.mintha a kérdezõ csinálná ezt.de ez csak tipp....
Ha lenne fegyvertartási engedélyem, lelõném. Mert az ilyennek hiába beszélnék úgyis.
a szomszéd házba, negyediken 3 emó gyerek. szórakoznak, táncolnak az erkélyen. egyszer csak repülõt hajtogat és ledobja az egyik. utána zacskóban víz. aztán még egy, ami a postás biciklijének a hátsó kerekét épp elérte. aztán utána meggyújtottak asszem egy hajtogatott hajót. és azt LEDOBTÁK. bement az alattuk levõ erkélyre. azon az erkélyen KI VOLT TEREGETVE és 2 kisGYEREK ült az anyukájával. Na, ezek után kur.va ideges lettem. Mert bár nem történt semmi maradandó, de mégis hogy az anyjába képzeli ezt? Az erkélyen a gyerekivel ülõ nõ nézelõdött, hogy ez honnan jött, én meg megmondtam neki. Ha ez kell azoknak a neveletlen tuskó, bunkó, paraszt, roha.dék, pofával lefelé 2 méter mélyen a föld alá való kölyköknek, hát tessék. Múltkor az ott lakó csajék ( a 2 másik vendég volt) kiskertjét szépen "felástam" a motorommal xD 14/L
N E V E L E T L E N B U N K Ó!!!!!
A véleményem az, hogy ha megteszed akkor egy neveletlen kis tuskó vagy!A kuka arra való, hogy a hulladékot beletegyük.Remélem nem tetted meg!

Illetlen dolog ha valaki társaságban vagy az utcán sétál zsebre tett kézzel?

Legjobb válasz: Utcán nem, az is lehet, hogy fázik a keze. Társaságban illetlenség, azt közvetíti: "van vmi rejtegetnivalóm". Ha az ember sok ember elõtt beszédet tart: kifejezetten bunkóság. Az ilyen embernek a mondandójára nem is nagyon figyelek, mert aki egy ilyen alapvetõ dolgot nem képes megtenni, nincs rá igénye, annak a mondandója is kb. annyira õszinte. Semennyire.

Utcán nem, az is lehet, hogy fázik a keze. Társaságban illetlenség, azt közvetíti: "van vmi rejtegetnivalóm". Ha az ember sok ember elõtt beszédet tart: kifejezetten bunkóság. Az ilyen embernek a mondandójára nem is nagyon figyelek, mert aki egy ilyen alapvetõ dolgot nem képes megtenni, nincs rá igénye, annak a mondandója is kb. annyira õszinte. Semennyire.
Utcán télen, kabátban nem az. De nyáron, farmerban az. Társaságban meg egyenesen bunkóság. Ha beszélek valakivel, automatikusan veszem ki a kezemet, legyen bármilyen hideg. Igaz, hogy sokszor nem tudom hova rakni én sem, de olyankor simán összekulcsolom magam elõtt. Még mindig jobb, mint neveletlennek lenni.
Szerintem nem. Köszönni állítólag illetlenség zsebre dugott kézzel vagy valakivel ha zárt helyen vagy, akkor fura dolog, ha a zsebben van a kezed, de utcán szerintem nem az. Fõleg télen.
Megin egy totál semmirekellõ etikett szabály , ami csak mert egy barom kitalálta, hogy legyen illetlenség, azért már mindenki makogja hogy az. Mégis mit vet a latba, hogy hol van valakinek a keze beszélgetés közben? Ha hülyeséget beszél, hazudik, unszimpatikus szemétláda a közlendõje, az zsebre tett kéz nélkül is az marad. Ha egy intelligens, normális ember, akinek van közleménye, hangneme udvarias de mégis zsebben van a keze, az mér közönbösíti az elõbb sorolt pozitív tulajdonságokat? Csak mert ez a hulladék etikett, és a sok bírka ez alapján elõítéletesen szart dobál. Világ életben gyülöltem az etikett majmoló sznob disznó embereket, és köpök rájuk, mert aki zsebre tett kézzel beszél, az is intelligensebb, életrevalóbb náluk!!
Utcán nem. Az olyan társaságból meg ahol ez illetlenség, köszönöm, nem kérek.
Miért illetlenség? És ha nem tudja hová tenni a kezét, csak lóbálja maga mellett az jobb? Nem tudom, én nem találok ebben kivetni valót.
nem
Utcán sem igazán illõ, de ott még elmegy. De ha már beszélget valakivel vagy társaságban van, illetlenség.
Tényleg elég nagy balfaxságnak hangzik.

Ha valakinek hamis (harapós) kutyái vannak, akkor miért engedi ki azokat az utcára?

Még a kapun is kint van, hogy "Harapós kutya". És tényleg, amikor bárki elmegy a kerít mellett, úgy acsarognak, meg nekiugranak a kerítésnek. És akik ott laknak, néha kiállnak a kapuba, a kutyákat (kettő kis termetű keverék) hagyják, hadd rohangáljanak. És mindennek meg mindenkinek nekimennek. Nagyobb kutyának, biciklisnek, gázóraleolvasónak, az utcabeli gyerekeket megmorogják.

Legjobb válasz: Mázlid van, hogy a te kutyád egy félõs. "És ha kimegy - mert párszor kiengedjük, hogy megszagolja a két fát a házunk elõtt -, akkor sem támad rá senkire. Jönnek a gyerekek az utcán, nem rohan utánuk, inkább menekül elõlük, és mikor beért a kerítés mögé, onnan ugat. " Semmivel sincs jobban tartva mint a szomszédé, csak az övéi nem ideggyengék. Mindegyikre a megoldás a rendszeres foglalkozás és sok séta lenne.

Mázlid van, hogy a te kutyád egy félõs. "És ha kimegy - mert párszor kiengedjük, hogy megszagolja a két fát a házunk elõtt -, akkor sem támad rá senkire. Jönnek a gyerekek az utcán, nem rohan utánuk, inkább menekül elõlük, és mikor beért a kerítés mögé, onnan ugat. " Semmivel sincs jobban tartva mint a szomszédé, csak az övéi nem ideggyengék. Mindegyikre a megoldás a rendszeres foglalkozás és sok séta lenne.
Ezek az emberek tipikus példái a felelõtlen állattartóknak. A gond csak az, ha valamelyik kutya megharap egy embert, a kedves gazdinak különösebb baja nem lesz belõle (max. pénz bírság), viszont a kutyákat, akik nem tehetnek semmirõl, akár el is altathatják. Egyébként egy tábla és az, hogy a kutya kapun belül ugat és morog emberekre nem jelent semmit, csak azt, hogy jó házörzõk. Az enyém is ilyen, viszont ha bejön valaki és rászólok, már nem is érdekli az egész. Ezek a kutyák rosszul lettek nevelve, csak a gazda felelõssége.
A kérdező hozzászólása: Belül morog, belül ugat, oké. A miénk is ezt csinálja. De belül. És ha kimegy - mert párszor kiengedjük, hogy megszagolja a két fát a házunk elõtt -, akkor sem támad rá senkire. Jönnek a gyerekek az utcán, nem rohan utánuk, inkább menekül elõlük, és mikor beért a kerítés mögé, onnan ugat. Meg nyilván, ha tudnánk, hogy aszociális a kutya, mint az egyik haverünk tacskója, akkor nem engednénk ki az utcára. Az is mindenkit szívesen megkóstolna, ezért, ha megy valaki vendégségbe, bezárják a kutyát a kiskertbe.
így van! Nem kiengedni kéne a kapu elé szaglászni, hanem rendszeresen megsétáltatni.
Na, ácsi! "...amikor bárki elmegy a kerítés mellett, úgy acsarognak, meg nekiugranak a kerítésnek". Ez minden házõrzõ kutya jellegzetes, természetes viselkedése, védi a territóriumát. Az szintén normális, hogy felügyelettel kiengedik az utcára, vagy megsétáltatják...az viszont nem normális, ha a kutya kiterjeszti a területét a kapu elõtti közterületre is, és a gazdi az általa harapósnak, csipkedõsnek ismert kutyáját póráz, vagy felügyelet nélkül kicsapja az utcára! Ilyen esetben elõször a gazdinak kell szólni, hogy pórázon sétáltassa, vagy ne engedje ki felügyelet nélkül...ha ez nem segít, akkor a jegyzõhöz kell fordulni! Minket számtalanszor támadott meg kutya, akik kirontottak a nyitott kapun, vagy a gazdik engedték ki "sétálni"...és ezek között van kemény kutya is. Nemrég egy nagytestû izmos keverék rontott egyenesen a kutyám torkának, mikor a gazdi gyereke ment haza és nyitotta ki a kaput...szerencsére egy ordításra spurizott is vissza az eb a kertbe.
Remélem, hogy a "kiengedés" nálatok sem azt jelenti, hogy felügyelet nélkül azt csinál a kutya az utcán, amit akar...az én kutyám is õrjöng belülrõl kifele...sokan félnek tõle, azt hiszik, hogy kint is ilyen, pedig nem... söprögetéskor, hólapátoláskor ki szokott jönni velem az utcára, bóklászik, szimatolgat, lefekszik...bárki jöhet-mehet, nem izgatja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!