Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki tudja, hogy terhes, (13 db)

3hónapos terhes vagyok. Félek a szoptatástol, mert nagyon érzékenyek a mellbimbóim, nem tudom elviselni, ha valaki hozzáér. Hogyan szoptassak majd?

Legjobb válasz: A szoptatás egy teljesen más dolog. Nekem mindig is érzékeny volt a mellbimbóm, párom ha hozzáért nagyon sokszor rosszul esett, zavart. Most 1 hónapos a kicsi lányom, még mindig érzékeny a mellbimbóm, de hát a babát szoptatni kell, és másképp is fogja fel az agyam. Ezt a fájdalmat el kell viselni, hiszen a kicsinek ennie kell. S idõvel edzõdik a mell is!

az utolsó elõtti válaszoló tanácsát szerintem ne fogadd meg, mert ha már van elõtejed a dörzsölés beindíthatja a tejelválasztást, ami pedig beindíthatja a szülést. és ez hormonális folyamat, nem én találtam ki!
A szoptatás egy teljesen más dolog. Nekem mindig is érzékeny volt a mellbimbóm, párom ha hozzáért nagyon sokszor rosszul esett, zavart. Most 1 hónapos a kicsi lányom, még mindig érzékeny a mellbimbóm, de hát a babát szoptatni kell, és másképp is fogja fel az agyam. Ezt a fájdalmat el kell viselni, hiszen a kicsinek ennie kell. S idõvel edzõdik a mell is!
Szia! Én mind a mai napig így vagyok, pedig már 19 hónapos a lányom. Viszont a szoptatás ezen részével nem volt gond, amikor már megszülsz az lesz a lényeg hogy tudd táplálni hiszen ez a életbenmaradás még náluk piciknél, szerintem nálad sem lesz gond.
En elmondhatom, hogy a melleim erzekenyek voltak, de a szoptatas mas. Majd meglatod, ne felj, csodalkozni fogsz, hogy nem erzel semmi ilyesmit. Csak gyonyorkodni fogsz a szopizo kicsidben.
Nekem is érzékenyek voltak az elsõ hónapban, utána már annyira nem, a szoptatás sem olyan vészes már az 5. hét után. Lehet hülyeség, de nekem az idõsebbek mondták, hogy fürdés után azért dörzsöljem a mellbimbóimat, hogy megedzõdjenek szoptatásra Én sajnos nem csináltam, mert fájt, de viszont barátnõm ezt ugyanígy csinálta, õ neki meg bevált a dörzsi... :)
szia. nekem a párom alig tudott hozzámérni a terhesség majdnem egésze alatt, de szülés utánra bõven elmúlt és simán tudok szoptatni. biztos neked is elmúlik. 5 hós kislány anyukája
Mindig ilyen érzékeny volt a melled, vagy csak a terhesség alatt? Mert a várandóság elején (nekem mesikor is) bizony extra érzékenyek, ez a terhessé végére csökkenni fog. A szoptatás a kezdetkor még érzékeny/fájdalmas lehet, de mint már mások is írták, ez pár hét alatt elmúlik. Fontos a mihamarabbi HELYES mellretétel, hogy a baba még a puha (nem a tejtõl feszülõ) melleken tudja begyakorolni a szopizás technikáját. Nézz utána a helyes mellretételnek, esetleg keress meg szoptatási tanácsadót is. NÉzesd meg a babád száját/nyelvét, hogy anatómiailag rendben van-e. Elõfordulhat, hogy picit le van nõve a nyelve (ezen könnyen segíthetnek), vagy eltérõ a szájpadlása a babának (un. gótikus szájpad) ami okozhat a szoptatásban nehézséget (fájhat az anyának, ill. a rosszabb technikával kevesebb tejhez jut a baba). De ezekre vannak praktikák, amivel segíteni lehet.
én is így vagyok, a mai napig. tényleg figyelj majd arra, hogy ne sebesedjen ki a bimbó, de egyébként menni fog, nyugi 2 gyerek után mondom
Ne aggódj, lehet, hogy még a terhesség alatt elmúlik ez a durva érzékenység, hisz még csak a harmadik hónapban vagy, sok minden változhat. De egyébként meg teljesen normális ez az érzékenység, miután megszültél, és elkezded szoptatni a babád, elõször valószínû, hogy nagyon fog fájni a mellbimbód, miközben szopik a pici. Nekem is így volt, mikor szopott a pici, nagyon fájt, ki is sebesedett nekem, de kb. 2 hét alatt elmúlt ez a nagy érzékenység! És utána már szinte meg se éreztem, ha cicizett. :) Emiatt nehogy ne szoptasd majd a babád! Csak az elsõ idõszak lesz rossz a cicidnek, ha kisebesedik majd, be lehet kenni, van rá direkt kenõcs is, ami nagyon jó! Boldog Babavárást Kívánok!
Ne hari nem olvastam végig a válaszokat de... LEhet a mellérzékenység csak tünet mig terhes vagy majd elmúlik. De nekem ezt mamám mondta hogy a mellet szülés elõtt egy két hónappal, dörzsölgetni lehet frotil törcsivel, igy a melled felkészited az igen erõs igénybevételre...! Nekem sajnos elfelejtette mondani igy én nem tudtam igy készülni, és nem voltak elõtte érzékenyek a melleim, de mégis nagyon megszendevtem a kórházi napokat! ÉS biztonság kedvéért vegyél Aventos mellbimbóvédõt, nekem nagoyn jót tett! Egy hónap után tudok rendesen szoptatni!! Kellemes babavárást!

Ha valaki nem tudja, hogy terhes, attól még mutathat pozitívat az ovu teszt?

Mármint, hogy lehet neki peteérése?

Legjobb válasz: Ha peteérés után is pozitívat mutat az lh teszt,akkor inkább terhességrõl lehet szó,mint peteérésrõl. De a legtöbb teszt már a soron következõ menstruációs napon(ha nem jelentkezik vérzés) biztos eredményt mutat. Dr Kiss

Ha peteérés után is pozitívat mutat az lh teszt, akkor inkább terhességrõl lehet szó, mint peteérésrõl. De a legtöbb teszt már a soron következõ menstruációs napon(ha nem jelentkezik vérzés) biztos eredményt mutat. Dr Kiss

Ha valaki biztosra tudja, hogy terhes akkor tényleg mindegy, hogy mikor méri a hőjét?

Legjobb válasz: Mindenkinek egységesen 37,0-37,1 lesz? Ezt nem is tudtam!

Mindenkinek egységesen 37, 0-37, 1 lesz? Ezt nem is tudtam!
Nem értem. ha terhes vagy, akkor minek méred az ébredési
...hõdet?
A kérdező hozzászólása: Nem én mérem! Azt olvastam itt, hogy ha valaki terhes akkor bármelyik napszakban mérheti mert akkor is 37 lesz
Igy van! ha már várandós akkor nappal is 37, 0 37, 1 a testhõmérséklet. - de tényleg nem kell már méregetni.-
Csak annak lesz kevesebb aki alacsonyabb hõvel esett teherbe pl. 36.8-- 36.9-cel.
Nekem 37-37, 3. Alaphõm egyébként 36, 4-36, 5.
Ez hülyeség.Én mikor már babaát vártam csak nem tudtam róla, napközben is megmegmértem, és volt hogy 36, 4 volt.8 hetes várandós vagyok, most a kérdezõ kedvéért megmértem, most pont 37
Szerintem is hülyeség. Napközben akárhány fok lehet, a nappali hõt annyi minden befolyásolja, a ruhától a meleg levesig és a forró fürdõig bármi. Egyébként is az ÉBREDÉSI HÕ számít, az viszont az egész terhesség alatt magasabb, a progeszteron hormon miatt. Csak a szüés elõtt esik le.

Ha valaki menstruál a terhesség elején, honnan tudja, hogy terhes?

Meglep?dve olvastam, hogy ez lehetséges, de akkor honnan tudja, hogy babát vár? Vagy valamiben különbözik az igazi mensi a terhesség elején lév?t?l?

Legjobb válasz: szia! onnan hogy ez a mensi csak 1-2 napig tart,és nem is igazán vér,hanem inkább barnás valami!

szia! onnan hogy ez a mensi csak 1-2 napig tart, és nem is igazán vér, hanem inkább barnás valami!
Minden lehetséges. A barátnõm szedte a fogamzásgátlót, mellette 5 hónapon keresztül rendszeresen, normálisan megjött a menszije. Elment nõgyógyászhoz, mert nagyon "fel volt fújódva", és kiderült, hogy 5 hónapos terhes. Majdnem leesett a vizsgáló ágyról!
A koléganõm mesélte, h a barátnõje 3 hónaposan tudta meg, h babát vár egy rutin vizsgálat során. Szóval bármi lehet. :)
Nekem is volt mensim két hete, most mégis olyan tünteim vannak, mintha terhes lennék. Mellfeszülés, émelygés, fejfájás, derékfájás. Ja, a mensim két napos volt, kevés vérrel. Én még bizakodom. :-)
Elsõ terhességem alatt a 12. héten derült ki a terhességem, addig nem gyanakodtam... Akkor is csak rutin szûrésre mentem :) Szóval bármi lehetséges ;)
Nekem volt 5 hetesen egy abortuszom. Kontroll után felírt az orvos fogamzásgátlót. 3 hónapra rá elájultam, bevittek a kórházba és kiderült 17 hetes terhes vagyok. Nem sikerült az abortusz és a doki 2 kontroll alkalmával sem vette észre!!! Ja, és mûszeres úton elvették a babát, mert genetikailag bebizonyosodott hogy a fogamzásgátlótól nem lenne egésséges. A doki egy szülészet fõorvosa! Kiben bízzon az ember?? Ennek két éve. Most ismét szeretnénk babát, 4 hónapja próbálkozunk de nem jön össze. Remélem nem azért, mert akkor sérült valamim...
azért 5hónapos terhesség nem téveszthetõ össze egy haspuffadással :S
A kérdező hozzászólása: Úristen ezt nem mondod! :O Nagyon durva!
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszi a gyors választ! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Totál elképedtem!:O Az utolsó válaszolónak: Nagyon szurkolok, hogy összejöjjön a baba! :)
Te jó ég!!!!!! Ez nagyon durva! ha csinált uh-át akkor sem látott semmit. Azért egy 17 hetes magzat nagyon nagy már. Szerintem amúgy nem azért nem jön. Reméljük rendesen, megcsinálták a mûtétet. nekem semmi gondom sem volt, mégsem jön össze a baba
Azt mondta a doki az ultrahangkor, hogy fel vagyok fázva, mert nagy a hólyagom, mikor pisiltem.... Nagyon nehéz volt meghozni a döntést hogy elvetettem, és mikor 17 hét múlva õ még mindig élni akart, akkor meg a doki miatt az élet vette el tõlem.. Mindenkinek szurkolok, hogy legyen kisbabája és hiszem, hogy a kisbaba akkor és oda születik, ahova õ akar. Remélem, engem is választ majd mégegy kisbaba akire sokkal-sokkal jobban fogok vigyázni! :)

Ha valaki nagyon sok alhokolt iszik, füvezik és gumival szexel, de nem tudja, hogy kilyukadt-e akkor lehet terhes?

Nem ócsároló vagy szidó kommenteket kérek, légyszíves normális válaszokat! Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha nem vagy benne biztos, hogy kilyukadt-e, akkor akár ki is lyukadhatott és ezért persze lehetsz terhes. Remélem, ebbõl tanultál :(

Ha nem vagy benne biztos, hogy kilyukadt-e, akkor akár ki is lyukadhatott és ezért persze lehetsz terhes. Remélem, ebbõl tanultál :(
Akkor lehet. Aktus után 2 héttel tesztelj.
Igen, lehet terhes akkor is.
ha idõben van még, akkor 72 órás tabletta...

Úgy tudom a terhesség alatt védve van a kismama, nem mondhatnak fel neki a munkahelyén. Határozatlan idejű a szerződésem és ha bejelentem, hogy terhes vagyok, onnantól védve vagyok. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Ha valaki a 13. héten tudja meg, hogy terhes akkor is elküldi a nőgyógyásza a 12 hetes UH-ra?

Legjobb válasz: 13 hetesen azonnal elküldi ultrahangra, ahol ha még megfelelõ a CRL, akkor elvégzik a szûrést, ha már túl nagy a baba, akkor nem, értelemszerûen.

13 hetesen azonnal elküldi ultrahangra, ahol ha még megfelelõ a CRL, akkor elvégzik a szûrést, ha már túl nagy a baba, akkor nem, értelemszerûen.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ
szívesen. :)

Ha csak 2 napja késik, a doki hasi uh-val meg tudja mondani, hogy terhes vagyok-e?

állandóan ég a gyomrom émelygek gyakori vizelési ingerem van, illetve fáj a hasam alja!

Legjobb válasz: szerintem még nem , esetleg hüvelyivel

szerintem még nem , esetleg hüvelyivel
Szerintem is inkább a hüvelyi ultrahang jöhet szóba koraterhességnél.Vagy várj még egy kicsit az ultrahangal, addig csinálj egy tesztet.
Szerintem olyan picike, hogy még hüvelyi uh-n sem látszana! Barátnõm 4-5 hetesen ment el, hüvelyire, és semmit nem látott a doki. 2 hétre rá már a szívhangját is kihangosította.
Biztosan nem fog látszani a hasi UH-n, mert elég korai a terhességed. Szerintem, ha nem tartasz a hüvelyi ultrahangtól (mert ez állítólag nem tesz jót a babának, ha terhes vagy) akkor nyugodtan menj el dokihoz. Sok sikert!!!

Fogamzásgátló mellett hogy tudja meg valaki, ha véletlenül terhes lett?

Ugyebár a fogamzásgátlót szed? n?k "menstruációja" csak megvonásos vérzés, a tabletta csinálja, imitálja a menstruációt. A terhesség egyik jele a kimaradt menstruáció. Ha én nem menstruálok(mert fogamzásgátlót szedek, és ez csak "kamu vérzés"), akkor honnan tudjam, ha véletlenül baj lett?

Legjobb válasz: Én olyanról hogy kamu vérzés még nem hallottam.Ha terhes vagy nem jön meg,van nem olyan mennyiségben,színben.inkább csak barnázás.de az is nagyon ritka.persze mindjárt jönnek a hozzászólások hogy "nekem megjött terhesség alatt is!"ha szeded a bogyót és meg is jön szinte kizárt hogy terhes legyél!kb 0,1 %az esély az is csak azért mert ugye a természet kiszámíthatatlan.

Én olyanról hogy kamu vérzés még nem hallottam.Ha terhes vagy nem jön meg, van nem olyan mennyiségben, színben.inkább csak barnázás.de az is nagyon ritka.persze mindjárt jönnek a hozzászólások hogy "nekem megjött terhesség alatt is!"ha szeded a bogyót és meg is jön szinte kizárt hogy terhes legyél!kb 0, 1 %az esély az is csak azért mert ugye a természet kiszámíthatatlan.
Hat a baratnöm ugy jött ra hogy nem jött meg neki , persze elöször ra " menstrualt" es masodjara maradt ki neki , meg az etvagya is meg valtozott! De se rosszul nem volt es a melle se fajt neki. Aztan mikor elment orvoshoz akkor mondtak neki hogy mar x hetes terhes ! De mindenki mas! / elnezest a helyes irasert de nincs ekezet mert nem magyar a billentyüzetem /
Nekem nem jött meg a gyógyszerszedés szünetében. Elmentem dokihoz, hogy miért nem, és most szedjem -e tovább. Ekkor derült ki.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a válaszokat. nekem megjött ugyanúgy, csak gyengébb volt sokkal. 3 hónapja meg sokkal erõsebb, szóval nekem néha erõsebb, néha gyengébb. egy gyengébb(de pontos és normális, csak kevesebb a megszokottnál) menstruáció miatt sztetek teszteljek?
Egy teszt párszáz forint, a lelki békéd pedig megfizethetetlen. SZerintem igen. És akkor megnyugszol. Ha baba lenne, már mutatná, bõven! Délutániból is.
Fogamzásgátló mellett is elmarad a vérzés. Hiszen a vérzést a progeszteron szintnek a csökkenése okozza természetes ciklusnál is, meg akkor is, ha az ember tabit szed (mert a tabiban progeszteron is van). Terhességnél viszont nagy mennyiségben termelõdik progeszteron, így hiába nem szeded a gyógyszert, nem fog lecsökkenni a hormonszint.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

A nőgyógyász már egy sima vizsgálatból (ultrahang és vérvétel nélkül) meg tudja mondani, hogy ha terhes valaki?

Legjobb válasz: Ezt,hogy gondolod,ránézésre?? Sima hüvelyi vizsgálattal kitapintással azt tudja megállapítani,ha megnagyobbodott már a méh,ezt alá kell támasztani pozitív meno teszttel,hogy valóban terhességrõl van e szó.

Ezt, hogy gondolod, ránézésre?? Sima hüvelyi vizsgálattal kitapintással azt tudja megállapítani, ha megnagyobbodott már a méh, ezt alá kell támasztani pozitív meno teszttel, hogy valóban terhességrõl van e szó.
Mit gondolsz, amíg nem volt UH honan tudták megmondani? Természetesen a terhesség korától függ, nyilván az uh sokkal hamarabb ad biztos diagnózist.
nekem a 2.hónapban már sima tapintásos vizsgálattal meg tudta mondani hogy terhes vagyok, valószínû, ahogy elõttem is mondták a méh állapotából.de nyilván utána végez uh-t is, h biztosan alátánassza a diagnózisát.
Tesztet végzett, tapintásra még nem lehetett biztosan tudni. Ez rögtön a vizsgálat után megtörtént, vizeletbõl.
Igen, meg tudja, bár az nem 100%-os...Nõgyógyász vagyok Pécsett, de biztosra csak UH után mehetünk...Van, hogy a méh duzzanata alhasi betegségbõl adódik, ilyenkor szoktunk hüvelyi ultrahangot, kenetmintát venni... Az utóbbi kicsit fájdalmas lehet, de terhessénél választódnak ki azok a fehérjék, amibõl kiszûrhetjük, hogy terhességrõl van-e szó...Ezért kell a vizsgálat. Ha barnás folyásod van, vagy a hüvelyed néha viszket, az lehet a terhesség egyik elõjele... A barnás folyás a nem kívánt bacilusok, kórokozók eltávolítása, ezért van kellemetlen illata...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!