Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki tolja a babakocsit, (1 db)

Ha valaki úgy tolja a babakocsit, hogy közben cigarettázik, akkor a baba is kap a füstből?

Már olyan babakocsiban ül a fiam, ami nem szemben van, hanem azt nézi, amerre megyünk, még nem a legkönnyebb kis kocsi, hanem ez a sportkocsi féle. Néha, amikor hármasban sétálunk, megszoktam kérni a párom, hogy tolja egy kicsit, amíg rágyújtok, de olyankor alig telik el egy-két másodperc, és ? is rágyújt. Nem tudom, hogy ez árt-e a babának, én nem látom, hogy oda menne a füst, csak aggaszt, hogy talán mégis. Amúgy nagyon figyelünk, hogy ne lélegezze be a füstöt, a párom szerint így nem is megy oda, csak engem aggaszt a dolog.

Legjobb válasz: És azon nem gondolkodtatok még hogy lehet hogy nem szívja be a füstöt,de ugyanúgy passzív dohányos lett már ilyen picin! gratulálok! Ha cigiztek teljesen másik helyiségbe menjetek,vagy egyenest ki. Szegény gyerek!

És azon nem gondolkodtatok még hogy lehet hogy nem szívja be a füstöt, de ugyanúgy passzív dohányos lett már ilyen picin! gratulálok! Ha cigiztek teljesen másik helyiségbe menjetek, vagy egyenest ki. Szegény gyerek!
perzse hogy általánosítunk, hiszen a ti szarotokat szívjuk mi is...
A kérdező hozzászólása: Akkor szívjál mást (lenne egy-két tippem, hogy mit).
:D:D:D Ez jó.:D
Az utolsó válaszolónak!!Igen szivod azt a szart, de akkor az autókkal mi van? Vagy az egészséges mi???? Nagytudásúúú Azonkivül még 1000 dolog van ami káros! Nem értem miért kell fennakadni állandóan a cigin? Igaz én már nem cigizek , de unom hogy mindig azzal foglalkoznak. A kérdezönek:Ha kint szivjátok a cigit nem káros!! Csak zárt helységben!
A dohányosok mindig megideologizálják hogy miért nem káros a füstölésük másra.Nem akarok bántani senkit de ez igaz. Ez közterületen nagyon idegesítõ tud lenni, pl amikor buszra vársz és körbe füstölnek. A benzingõz pont elég, miért kéne még a kifújt cigifüstöt is szívnom? Aki nem dohányzik, mint a kis babátok, méterekrõl megérzi a füstöt, és borzasztó zavaró! Most mindegy hogy "csak" a szag káros vagy nem, de tény hogy iszonytató büdös, és szerintem már ez is elég. Nem kéne dohányoznotok a baba közelében egyáltalán...
Igen kap, ezt hívják passzív dohányzásnak. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy dohányozzon és ezzel a saját egészségét károsítsa, de gondolj a babádra, az õ egészségét ne károsítsd. Amikor együtt vagytok, próbálj meg nem dohányozni. Az én párom is dohányzik, de kimegy a lakásból és kint gyújt rá.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak külön köszönöm, hogy úgy tudott írni, hogy megõrizte az emberi hangnemet, és tárgyilagosan válaszolt! Köszi szépen!!!
Szia, nagyon meg tudlak érteni. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, többet nem gyújtottam rá. Most 6 hónapos a lányom és álmomban dohányzom :-). Lehet, hogy röhejes, de így van. Reggel arra ébredek, hogy de jó lenne rágyújtani. De még tart az akarat. Próbáld meg a pároddal megbeszélni, hogy azt az öt percet bírja ki rágyújtás nélkül, amíg elszívod. Ettõl nem leszel rossz anya. Én a kérdésedbõl legalábbis azt szûrtem le, hogy amikor te rágyútasz, akkor hiába bízod a párodra, õ is rágyújt. Ilyenkor hiába mennél ki az erkélyre, akkor õ is utánad menne a babáddal. Mond meg neki, hogy öt perc nem a világ, utána visszaveszed te a baát és füstölhet kedvére. Így is egész nap veled van, lés gondolom nem gyújtasz rá mikor rázod a kis fenekét:-). A dohányosokat sokan mocskosnak és gyermekkínzónak tartják, pedig egyáltalán nem rossz anyák. Az n anyukám is dohányzott és még mindig dohányzik. de ettõl még rá merem bízni a lányomat, mert tudja, hogy nem a ygerek pofájába kell a füstöt fújnia. Végül, szerintem, próbáljátok meg a pároddal esetleg a közös leszokást, nálunk is ez vált be. Könnyeb nem rágyújtani, ha a párod sem dohányzik, és együtt élitek át a leszokás minden nyûét és kínját. Kitartás, a rosszmájú megjegyzéseket meg enged el a füled mellett, mert lehet hogy õ nem dohányzik, de veri a ggyerekét, mert azzal tudja levezetni a feszültségét :-9
A kérdező hozzászólása: De mint már a kérdésben is említettem, én, ha rágyújtok, akkor megkérem a páromat, hogy tolja a kocsit. Csak a párom is rágyújt olyankor. Ezt most csak azért írom, mert valaki írta, hogy egy babakocsit toló, dohányzó anyuka nem szép látvány. Szerintem sem az. De igazából nem az esztétikai dolgokra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy árthat-e. Az ilyen értelmetlenül fröcsögõ válaszokra meg csak annyit reagálnék, hogy pont az ilyenek miatt van az, hogy sok dohányos elég bunkón áll a nemdohányzókhoz. Mert már egybõl támadnak és általánosítanak.
Hát, úgy látszik mégiscsak kaptál a minõsítésekbõl is... Én nem dohányzom, de az apósomék folyton a babakocsi mellett cigiznek, és nem merek rájuk szólni. A füstöt másfelé fújják, de a szagot akkor is lehet érezni. Ha én érzem, akkor a gyerek is. Azért remélem csak maga a szag nem káros!?
A kérdező hozzászólása: Nem minõsítést kértem. Azért, mert valaki dohányzik, még nem egy szörnyeteg. Mint már írtam, figyelünk arra, hog yne szívja a füstöt. A passzív dohányos az, aki beszívja mások cigifüstjét. Nem az, aki csak nézi. Örülnék, ha nem a megrögzött antidohányosok írnának arról, hogy milyen borzalmas szülõk vagyunk, hanem inkább azok, akik tudnak használható választ adni.
teljesen igazad van elsõ válaszoló! És terhesség alatt is cigiztél?
Szabad terben, seta kozben nem lelegzi be.
Nem lélegzi be, de nem szép látvány. Amúgy az elsõ válaszoló saját magdicséri???:) )) Nem sok 58%-os van..
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló! Ha már ennyire érdekel, terhesen nem cigiztem, és a szoptatás alatt sem. De mivel a párom dohányzik, és mielõtt terhes lettem, én is cigiztem, hát sajnos elég könnyen visszaszoktam. Ez van.
Ez bizony nagyon nehèz tèma!én is cigiztem mielott terhes lettem volna.Aztàn szoptatàs vègèig semmi!De soha nem gyujtottam rà amikor egyutt voltunk sètàlni vagy èppen babakocsit tologattam.Csak mikor letettem aludni ès o nem volt melettem.(csak erkèlyen)Most ujra leszoktam.Ujra babàt szeretnèk:) !Szerintem kap belole rendesen ha melette dohànyzol.Lègy eros!Szokj le!
Ja látom az én elsõ válaszom már szépen lelett pontozva. Na szép...még én gondolkodok hülyén? Amikor ezek rohadt, gané dohányosok keserítik meg az életünket, úton útfélen??? Õrület! Felháborító!!
Nekem eszembe sem jut újra cigizni a baby mellett.Pedig a férjem erös dohányos.(csak a teraszon)És én is az voltam.Szerintem is kap abból a babád is.Légy erös, és szokj le a babád és magad érdekében.Nagyon csúnya látvány mikor egy baba kocsit toló anyuka füstöl a kocsi felett.
idioták ha leviszem a babám sétálni elmegy mellettem egy dohányos mit csináljak?ez ugyan az!!!dohányozzatok séta közben szabad levegõn vagytok csak ne rá fujjátok amit gondolom nem tesztek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mibe öltöztetitek a babátokat ilyen időben a sétához?

2hós a lányunk,és apa lengén öltöztetné én meg (ő szerinte) nagyon beöltöztetem.
Hosszú ujjú body,póló,vékony kardigán,harisnya,naci.És pléddel takarom be.
Minap egy üzletbe láttam egy kb 1 hónapos kicsi babát,akin bundás overál volt. Igí volt a hordozóban. Alatta nem tudom mi lehetett,de biztos nem egy szál body.
Mi sokat megyünk autóval,amit ugyebefűtünk. Nem tudom kocsiba mit adjak rá??Babakocsizáshoz,de többnyire kocsiba is így öltöztetem fel ahogy írtam fentebb csak nem takarom be annyira.Itthon műr befűtünk,de nem egész nap. Ahogy az idő utatja magát.Elég hűvös a szobánkés inkább rendesen felöltöztetem. Én fázós vagyok,párom abszolút nem. És azt hiszi a baba se az. Hiába mondom neki,hogy kell rá a ruha,nem lehet csak pólóban,meg 1 szál bodyban,nem érti meg.Már voltunk nemrég taknyosak,nem akarom,hogy megint megfázzon.

3

Mekkora a 4 honapos babatok? Es mennyi volt a szuletesi sullya?

5

1 év alatti babára ti adtok már overált?

Vagy hány fok alatt kell?

8

TOMMEE TIPPE nyugtató cumiról vélemény ujjszülüttnek?

1

Junior tejitalból kinek melyik jött be? Íz, ár?

3

Szülés utáni depressziója van? Miért szól be ilyeneket?

Mi nem terveztük a barátommal a picit,de megtartottuk.Most van egy fél éves kislányunk,akit imádunk.A terhességet szerettem,könnyen viseltem és a császárból is könnyen felépültem,nem viselt meg.
Kezdettől fogva jó baba,szeret ismerkedni,bárhol elalszik és nem volt sose sírós annyira.
A nővéremék viszont nagyon sokat vártak a babájukra,3 éve próbálkoztak.A terhessége is problémás volt,nehezen szült és a házasságában is gondjaik vannak/voltak.
Most van egy 3 hónapos kisfia,de valahogy furcsa vele is.Tegnap voltunk a szüleinknél egy családi ebéden (apukánk szülinapja volt) és a nagynéném kérdezte,hogy tudok ennyire fitt lenni a baba mellett,mert nem is látszik,hogy van egy lányunk.Erre közbeszólt a nővérem,hogy úgy nem nehéz,hogy se nem főzök,se nem takarítok otthon és folyton a barátnőimmel vagyok-Szerinte nem viselkedek anyaként,mert már kisebb korában is "úgy öltöztettem a gyereket,mint egy felnőttet" és tejem is lett volna,ha tovább próbálkozom.Ezeket arra értette,hogy nem rajongtunk annyira a rugdalózókért,azokat inkább alváshoz használtuk és tápszert kap a lányunk,mert nem volt tejem.Nem értem,éheztetnem kellett volna,hogy utána büszkén mondhassam,hogy szoptattam?!
Ez nagyon rosszul esett,mert jó anyának tartom magam.De már máskor is voltak ilyen és ehhez hasonló beszólásai,akkor elengedtem őket a fülem mellett.Viszont ez már igenis zavaró.Az anyagi helyzetünkre is tett megjegyzést,hogy úgy könnyű kishercegnőt csinálni a lányunkból,hogy mindenre van pénz.Én sem turkálok az ő pénztárcájukban,akkor ő se tegyen már ilyen megjegyzéseket,ráadásul mások előtt.
A férje mondta az én páromnak,hogy a tesóm nagyon megváltozott,sehova nem megy,csak ülnek otthon.

Ez lehet szülés utáni depresszió?
Ha az és nem kér/kap segítséget,annak lehetnek komolyabb következményei?
Beszéljek vele vagy próbáljam kerülni a vele való találkozásokat?
Nagyon várták ezt a babát,ezért meglepő,hogy ilyen lett.

3

Tápszer vagy tea éjjelre ha fel kell a baba?

6hónapos kislányom a napokban elkezdte hogy 2-3körülfel kell és kéri a kaját. de viszont ha éjjel megetetem akkor napközben alig szinte a töredékét eszi meg a kajának. arra gondoltam hogy ki próbálom a teát hátha hatásos. Milyen teát adhatok neki? Valaki volt ilyen helyzetben? kezdetektől átaludta az éjszakát aminek nagyon örültünk.

5

A hozzátáplálás elkezdése és az ülni tudás miért függ össze?

Mindenhol olvasom hogy akkor ésszerű elkezdeni h.táplálni ha már ülni tud a baba mert akkorra érik meg rá. De pl minden baba tud ülni 6 hósan? Mi van ha nem?

8

Ha a 10 hónapos babám nem fogadja el a tápszert, akkor mitévő legyek?

Most apadt el a tejem, kb 1 hete. Azóta már 3 féle tápszert vettünk, egyiket sem eszi meg. Régebben próbálkoztam csak úgy tejpéppel, az sem kellett neki.
Ilyenkor mi a helyzet?
Védőnő mondja , hogy próbálkozzam tovább a tápszerekkel.
Naigen, csomagja bő 2 e ft.
És mégis melyiket próbáljam?
Nem kellett a Miupa jó éjt, Milupa banános és most vettem a védőnő javaslatára Milumil 1éves+ tejitalt, de ez sem kellett.

9

2 hetes kisfiam feneke nagyon piros és sebes. Próbálkoztam már mindennel, voltam orvosnál is, neogranormon meg fertőtlenítőszerek, stb. megvolt, de nem nagyon javul és már 10 napja tart! Valami bevált módszer?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!