Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki tolja a (188 db)

Az gond ha valaki felizgul a Yiff-től? Vagy épp ez a célja? Normális dolog ez?

Legjobb válasz: Aki nem tudná, a kérdezõ ilyesmi képekre gondol: http://i44.tinypic.com/2jca3nr.jpg Nem gond, ezért rajzolják õket, bár kicsit perverz. Légyszi az igazi állatokat ne bántsd!

Aki nem tudná, a kérdezõ ilyesmi képekre gondol: http://i44.tinypic.com/2jca3nr.jpg Nem gond, ezért rajzolják õket, bár kicsit perverz. Légyszi az igazi állatokat ne bántsd!

Ha valaki megeszi a saját taknyát, lehet beteg tőle:D?

csak érdekl?désként:) (fuj:D)

Legjobb válasz: Jó étvágyat hozzá :) hasábburgonyával, savanyúsággal még finomabb, dinsztelt hagymával!

Jó étvágyat hozzá :) hasábburgonyával, savanyúsággal még finomabb, dinsztelt hagymával!
Dehogy lehet, én a kakámat szoktam megenni, rántva, panírozva, roston kisütve csipetkével isteni finom! de uzsonnára tésztába gyúrva is ízletes! nyámmmiiiiii!!! (fúj bakker, ki az aki képes megenni a saját salakanyagait? Blöeeeeee)
próbáld ki és megtudod. Jó étvágyat!
Sztem már alapból beteg az aki megeszik a "saját taknyát"...
Volt h megkóstoltam töbször is, nemlett semmi bajom.
ha beteg vagy akkor visszafertõzhet és lassabban gyógyulsz.
FÚÚÚÚÚÚJJJJJJ
Nem.
A kérdező hozzászólása: Ettõl kezdve már nemcsak azt nem tudom , hogy olvasta e a leveleimet hanem azt se, hogy megkapta -e egyáltalán ?
Azt eddig se tudhattad.
Amúgy meg ugyanúgy megkapja csak a spamok között lesz.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre nem kaptam választ minden másra igen.
Kaptál. Az elsõ válaszoló tökéletesen kifejtette, amit tudnod kell. Nem kapsz.


Tényleg van olyan törvény júl.1-től, hogy ha valaki bejön a portámra éjszaka lelőhetem?

Legjobb válasz: Elvileg eddig is lelõhetted volna,ha lenne fegyvertartási engedélyed,de mivelhogy magán személynek nemigen adnak ilyet nincs mivel lõni.Én örülnék a sok "önjelõlt rambónak" mert vicces ahogy a betörõ füstöséknek több joga van mint neked.

Elvileg eddig is lelõhetted volna, ha lenne fegyvertartási engedélyed, de mivelhogy magán személynek nemigen adnak ilyet nincs mivel lõni.Én örülnék a sok "önjelõlt rambónak" mert vicces ahogy a betörõ füstöséknek több joga van mint neked.
Magánszemélynek nem adnak fegyvertartásit? Hogyne adnának csak tanfolyam kell hozzá.
Sajnos nem. :(
hál' istennek nem! az hiányozna már csak, hogy mindenféle önjelölt rambó elkezdjen eszetlenül lövöldözni...
Magánszemély éles lõfegyvert nem tarthat, csak gázpisztolyt. Ez mint tudjuk két különbözõ dolog.
Sajnos nálunk nincs ilyen viszont Amerikában 2 hangos szóbeli figyelmeztetés és 1 figyelmeztetõ lövés után teljes nyugalommal megteheted, hogy beleeresztesz a betörõbe egy tárral. Persze nálunk is megteheted csak velünk ellentétben ott nem kapsz érte semmi büntit. B
Jah...Védekezhetsz üvegcseréppel, ha táblával felhívod rá a betörõ figyelmét. Tiszta Reszkessetek betörõk.... Akik szerint ha szabadon vehetnénk fegyvert háború lenne az gondolkodjon már egy kicsit.Ha meg akarok ölni valakit megteszem fejszével, csavarhúzóval, puszta kézzel is.A fegyver csak kulturáltabb eszköz. Az ember öl nem a fegyver.
Igen van ez a törvény, csak a kapun fel kell tüntetni, mivel véded a házad.Mondjuk hülyeségnek tartom ezt is, mert miért kell figyelmeztetni a betöröt, mi várja odabent?! Nem kell bemenni más magánterületére, és kész.Jó hogy nem már azt is ki kell írni, hol van esetleg egy gödör az udvaron, nehogy eltörje a lábát szerencsétlen tolvaj betörés közben.Vicc!Túl sok joga van a betörõnek az a baj, ezért éri meg nekik betörni.
De közben rájöttem Te mirõl beszélsz, a fegyverhordozási engedélyrõl...mert a kettõ teljesen más, attól még hogy van fegyvertartásid nem rohangálhatsz vele az utcán.
Rendben, akkor most megyek és visszaadom...
Milyen tanfolyam?ha fegyvervizsgára gondolsz, hiába végzed el egyszerû mezei állampolgár nem tarthat Lõfegyvert otthon!\kivétel persze a vadász, politikus de õk külön mûfaj\
Én is hallottam valami ilyesmit. Például már az is legális, ha áramot vezetsz a kerítésedbe. Ez is mostantól van.
Szerintem pedig magánszemély is tarthat éles lõfegyvert, a megfelelõ engedéllyel. A törvényrõl pedig annyit: Amennyiben a lakásodban van a betörõ, indokolt esetben! megsebesítheted úgy, hogy cselekvésképtelen legyen, de csak abban az esetben, hogyha ezt ÖNVÉDELEMBÕL teszed. Ha ezt be tudod bizonyítani, akkor nyert ügyed van. Kérdés az: hogy mibe kötnek bele?

Ha valaki lemondott a gyerekéről, az még örököl tőle ha arra kerül sor?

Párom apja lemodott a páromról majdnem 20 éve. A tesóról nem. Tehát elváltak anyósomék. A férfinek született 2 másik gyereke a következ? házasságából is. Ha meghal akkor párom örökölhet-e valamit vagy harcolhat-e az örökségéért jogosan?

Legjobb válasz: A lemondás nem kitagadás. A köteles részt ugyanugy örökli

A lemondás nem kitagadás. A köteles részt ugyanugy örökli
Szerintem is örököl. Az édesapja nem azért mondott le róla, mert örökbe fogadta a nevelõ apja? Szerintem is az unokára tekintettel igényt kellene tartania az örökségre. Ha már az apjából nem kapott, ki tudja miért, legalább az örökséget ne tagadja meg az unokától az örökös. Hagyatéki eljárás nem szokott egy-két hónapon belül lenni (legalább is felénk). Elõször az önkormányzatnál irják össze az örökösöket és a hagyatékot. Lehet, hogy a korábban válaszoló ismerõse akkor kimaradt?
Természetesen örökölhet.
Ha õ nem is szeretne örökölni, de adja át az unokának, vagyis a gyereketeknek, amit kap. Magyarázd el, hogy ez nem sértettség kérdése, õ ne fossza meg a gyereketeket attól, amit megkaphat a nagyapja után, ha már -gondolom -vele se nagyon törõdött. Így a párodnak személy szerint nem kell elfogadnia semmit, mégse tol ki magával. Mondd, hogy segítesz a hivatalos ügyeket intézni, biztos nincs kedve afféle fekete bárányként(vagy kakukktojásként?) odaállni a családba.De mondd meg, hogy ez nem az õ hibája, hogy így alakult, nem neki kell szégyenkeznie.
Attól, hogy az apja bíróság elõtt lemondott a párodról, nem jelent semmit öröklési jogi téren. örököl, mert törvényes örökös. (ha esetleg kifejezetten kitagadta és ez vonatkozik a halála utáni örökjogi helyzetre is, akkor is örököl kötelesrészt, kötelesrész az örökhagyó legközelebbi rokonainak a hagyatékból járó minimumrészesedése, ami a törvényes örökrészük fele) Ha párod nem akar majd örökölni, visszautasíthatja az örökséget (mondván szemét apám után nem akarok örökölni), ezt a hagyatéki eljárás alatt teszi majd meg, annak befejezéséig, vagy ha nem lesz hagyatéki eljárás, akkor az örökhagyó halálától számított 1 évig. A visszautasítás egy egyoldalú jognyilatkozat. Soha nem hat ki a leszármazókra, magyarul gyereketek, mint leszámazó, mint törvényes örökös, örökölni fogja az apja részét a törvény erejénél fogva, bárminemû jocselekmény nélkül. Szóval ne izgulj, attól, hogy a párod nem akar erkölcsi okok miatt örökölni, a gyereketek ettõl még fog.(párod örökrészét).
Nagyon nagyvonalúak a kedves válaszolók -igaz, nem az õ pénzükrõl van szó! Az ún. köteles rész még kizáró végrendelet esetén is jár, javaslom beszélj pároddal, nem hiszem, hogy tolakodásnak venné.
Természetesen örökölhet. DE ha õ nem akar, akkor ne erõltesd rá. Én se akarok apám után örökölni semmit, mert sokat bánt. Nem akarom, hogy önálló életemben bármi is emlékeztessen arra, hogyan kellett felnõnöm, milyen stresszben.
Van egy barátnõm, akit amikor megszületett az édesapja nem vett tudomást róla.De a testvéreit felnevelte.Pár hónapja meghalt az apukája, és a barátnõm még levelet sem kapott a hagyatéki tárgyalásra...Nem örökölt semmit, és most érdeklõdött az ügyvédtõl, hogy milyen jogai vannak.nem kecsegtetik semmi jóval.Szerintem ha nagyon fontos ez neked akkor a jogiforum.hu oldalon tudsz információt kérni....
A köteles rész természetesen jár neki. Én azonban nem szólnék bele ebbe a dologba, ez csak rá tartozik. Ha õ nem akar semmit az apjától, az apja után, akkor nem tudom te milyen alapon kényszerítenéd erre. Azt hiszem, ez egyedül rá tartozik.
Na: örökségrõl lemondani csak az örökhagyó életében lehet (gyakorlatilag szerzõdés), ekkor meg lehet jelölni valakit, akinek a javára lemond az illetõ, ha nem jelöl senkit, akkor a ptk. szerinti sorrend (törvényes örökösök) érvényesül. Az örökséget vissza lehet utasítani: ezt az örökhagyó halála után lehet megtenni egyoldalú nyilatkozattal, ez arra hat ki, aki megteszi, a leszármazóira nem, itt is a törvényi sorrend lép be. Ha a nagyapának lesz végrendelete és abban másokat jelöl örökösnek (nem a férjedet és nem az unokáit), a törvény szerint kötelesrész (minimumrészesedés) jár a törvényes örökösöknek. Hogy ki milyen életében, és, hogy ki miért és hogyan tartja a markát, emberi, erkölcsi kérdés, de a jog nem engedi, hogy a legközelebbi hozzátartozók ne részesedjenek, hacsak ki nem tagadják õket, de annak meg megvannak a konkrét okai, és bizonyítani lehet az ellenkezõjét. szerintem attól, mert valaki nem viselte a gyereke gondját, nem foglalkozott vele, attól még egyáltalán nem elítélendõ, sõt, ha utána örökölni akar, miért lenne az? Ha életében nem gondoskodott róla (ami igenis kötelessége lett volna), legalább halála után "tegye meg". Szerintem.
Aki itt megjegyezte, hogy de nagyvonalúak az elõtte válaszolók, csak annyit fûznék hozzá, hogy ha apám nem tudta biztosítani a nyugodt gyerekkort, a pénze se kell, és a gyerekemnek pedig megadom én, de a szeretetet is meg fogja kapni, amit én nem kaptam meg apámtól, és emiatt fog gazdagabban felnõni, mint én. Kérdezõ, aki itt a jogi dolgokat írta, õ jól írta, tehát jogilag úgy van, ha a párod nem akar örökölni, jelöljön meg valakit, hogy kinek a javára mond le, én is le fogok mondani, ha itt lesz az ideje, és valami jótékony célra mondok le majd, és megvan az okom, hogy miért.
Aki 08.40-kor írt annak mondom, hogy a barátnõm esetében annyi volt, hogy nem tartotta a kapcsolatot az apjával(bár tudta ki az, és látta többször is)Amikor meghalt a gyerekei arra sem vették a fáradságot, hogy szóljanak neki, hogy mikor lesz a temetés.(véletlenül tudta meg...)A hagyatéki tárgyalás idõpontjáról sem kapott semmit, és ezáltal nem is tudott részt venni, hogy igényelje vagy lemondjon a kötelezõ örökségtõl.(bár õ is azt mondja, hogy egy fillér sem kell az apjától, csak az eljárás miatt mérges, hogy semmibe vették)A jogász azt mondta neki, hogy felebezhet de sokáig fog tartani, és a kevéske pénz mellett ami járna neki ha elosztanák 6 felé...a tartozást is rendezni kell amit az apja hátrahagyott..(nem nagy összeg az sem, de fedezi a örökség...szóval õ inkább nem folytatja....
Tudod én ezt nem tartanám fernek...kimaradt a gyermekkorából, lemondott róla, tehát a párod nem tartotta az apjával a kapcsolatot.Gondolom õ sem kereste.Akkor miért tartaná a markát?Ha nem tartották a kapcsolatot, a valamiért ne tegye!Neki is megvan a saját élete, és nektek is.De ezt a kérdést miért nem a párod tette fel?
A ptk szerint, ha valakit valamilyen indokkal kizárnak az öröklésbõl (érdemtelenség oka végett, vagy többek közt az örökhagyó életére tört valamikor, lásd bõvebben ptk), akkor azt a köteles rész sem illeti meg. Az öröklés pedig nem attól függ, hogy valaki lemond-e a gyermekérõl, mert ha papírral igazoltan a párod biológiai apja az illetõ, de a végrendelkezésbõl nincs kizárva, akkor a köteles örökrész megilleti. Azonban arra is figyelni kell, mert elképzelhetõ ebben a világban, hogy a párod apjának adóssága van, amit a szolgáltatók, hitelezõk követelni fognak az örökös(ök)ön. Ebben az esetben nem vagytok kötelesek fizetni, csak az öröklött holmik értékéig vagytok "felelõsek" az elhunyt adósságáért.
Szerintem amikor nyilatkozik, hogy visszautasítja az örökséget akkor nyilatkozni kell arról is, hogy kinek a javára mond le. /gyereke/ Szerintem, ha ez nem így történik, akkor automatikusan nem örököl a gyereke.
A kérdező hozzászólása: Az apja a bíróság elõtt mondott le róla, nem tudom miért... De akkor örökölhet így is? Engem azért érdekel mert amúgy szemét dolognak tartom és van egy gyermekünk is, rá gondolván is érdekel a dolog. Amúgy a párom meg szerintem nem fog a jussáér jelentkezni, már õt sem érdekli az apja ezek után, legalábbis ezt mondja, de én nem hagynám a helyében.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! nem igazán értem az utolsó mondatodat, egy kicsit ellentmondásos.

Fontos, ha valakit letiltok a facebookon vagy kitörlöm az ismerősök listájából neki is eltűnik az összes üzenet amit tölem kapott? Vagy ez csak a fiók felfüggesztésével lehetséges?

Legjobb válasz: Egyikkel sem. Mások üzeneteire nem vagy hatással, az elküldést követõen már nem a te példányod a levél.

Egyikkel sem. Mások üzeneteire nem vagy hatással, az elküldést követõen már nem a te példányod a levél.

Uzsorázásnak számít ha valaki tőlem 20000 forintot kér kölcsön és a drága laptopját viszem el biztosítéknak és 50% kamatot kérek?

Legjobb válasz: A biztosítéknak (itt a laptop) semmi köze az uzsorához.. Uzsora az, ha aránytalanul magas kamatot kérek kihasználva a másik megszorult helyzetét. Biztosítéknak adhatják akár a brit koronaékszereket is, azok a kölcsön visszafizetésekor visszajárnak, nem része az uzsorakamatnak.

A biztosítéknak (itt a laptop) semmi köze az uzsorához.. Uzsora az, ha aránytalanul magas kamatot kérek kihasználva a másik megszorult helyzetét. Biztosítéknak adhatják akár a brit koronaékszereket is, azok a kölcsön visszafizetésekor visszajárnak, nem része az uzsorakamatnak.
Ha a szerzõdõ fél a szerzõdés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltûnõen aránytalan elõnyt kötött ki, az az uzsora szerzõdés.
Sztem ha csak jog felõl nézem, meglehet hogy az. Egy alkalom is már uzsorázásnak számít, nem kell több, nem kell üzletszerûség. Fontos a kiszolgáltatott helyzet is. De sok függ attól is, hogy az 50% kamat mennyi idõre szól. 20ezret adsz most és 5 év múlva 30 kapsz vissza, vagy 20ezret adsz és jövõ héten 30-t kérsz. Nem ugyanaz. Másodiknál már 1 évre vetítve több száz %-os kamat van ám.
szerintem igen, én biztos orrba törölnélek utána meg otthagynálak egy ilyen szöveg után.
Olyasmi.Vagy ne adj neki kölcsön, ha esélyes, hogy nem kapod vissza, vagy egyezzetek meg egy határidõben, hogy ha addig nem kapod vissza a 20-at, akkor eladod a laptopot és levonod az árból a részed(20e). Ez szerintem korrekt. Ha húzza a száját, akkor õ is tudja, hogy valószinüleg késni fog a pénzzel, vagy nem szándékozik törni magát a megadásán.
Akkor már Provident gyorskölcsön.
hallod ha ilyen haverjai vannak embernek minek neki ellenség? Kb bankban is jobban járna... Amúgy a biztosítéknak nicns köze az uzsorához.. Viszont az hogy 50% kamatot kérsz, na az már közelít hozzá.. Havernak ha kölcsön adok, akkor kamat nélkül adok neki kölcsön, mert haver..
Nem hiszem, hogy sokan vannak drága laptoppal kiszolgáltatott helyzetben.
A biztosíték valóban visszajár, de biztosítéknak is arányban kell lennie a kölcsön összegével. Az nem jogszerû ha adok neked egy 10000-t, cserébe elkérem az autód (pláne a koronaékszereket) biztosítéknak.
Az vagy. A kamat is aránytalanul nagy, és a biztosíték is. Remélem mégsem tõled fog kérni.
Bár nem tudom milyen laptop, de szerinted meg van az értékarányosság? (Lehet hogy meg van, mert van olyan laptop ami 20-at ér. De ha valóban drága laptob akkor nincs.)
A kérdező hozzászólása: Engem egyszer lehúztak, de megtanítottak ha valakinek a haverja kér kölcsön akirõl köztudott hogy lehúzós, kérjek biztosítékot. Tegyük most fel mi a helyzet ha nem számolok fel kamatot, és csak a laptop van nálam biztosítékként. A válaszok most erre jöjjenek! Köszönöm.
Ne adj neki kölcsön, ha van rá esély, hogy visszasem adja. Én megjártam már számtalanszor, mert jó szivü vagyok, és nem tudnok nemet mondani, sok ropogós tízesem bánta már. Inkább nem is foglalkozom ilyennel, nem kell biztosíték sem, én ilyeneken többet nem segítek, se így, se úgy. Ha ilyen az embered, akkor te se tedd

Ha valaki belinkeli a saját rajzát, miért kérdezik meg tőle, hogy hány éves?

Legjobb válasz: hogy legyen mihez viszonyítani, h milyen a rajz. Pl. egy 10 éves gyerek nem úgy rajzol mint egy 20 éves. Tehát hogy a saját korához képest milyen a rajz.

hogy legyen mihez viszonyítani, h milyen a rajz. Pl. egy 10 éves gyerek nem úgy rajzol mint egy 20 éves. Tehát hogy a saját korához képest milyen a rajz.
A kérdező hozzászólása: Azt én értem, de ha valaki nem realisztikusnak szánt rajzot linkel, hanem mondjuk egy rajzfilm fanartját, akkor nem mindegy, hogy 16 vagy 26?
hát nem...akkor sem mind1 mert egy 16 éves meg egy 26 éves nem biztos, h pont úgy rajzolja le meg hát kíváncsíság :)

Ha valaki már a büntetését tölti és megvonták tőle a bíróságon a feltételes szabadságra bocsájtás kedvezményét, van bármilyen lehetőség arra, hogy ezt visszakaphassa? Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: ez, amit leítál, ez a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés, tehát halála utolsó napjáig bezárva marad az elítélt elnöki kegyelemmel (közt.elnök) lehet kérni kb. 25 év után a feltételes szabadságra bocsátást de nem valószínû, hogy aki jogerõsen ilyen súlyos (ennél súlyosabb büntetés nincs) büntetést kap, az kegyelembe részesülne bármikor is

ez, amit leítál, ez a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés, tehát halála utolsó napjáig bezárva marad az elítélt elnöki kegyelemmel (közt.elnök) lehet kérni kb. 25 év után a feltételes szabadságra bocsátást de nem valószínû, hogy aki jogerõsen ilyen súlyos (ennél súlyosabb büntetés nincs) büntetést kap, az kegyelembe részesülne bármikor is
Jaj, nem nem. A BTK. vonatkozó szakaszai értelmében egyes esetekben nem adható meg a feltételes szabadságra bocsátás lehetõsége. Ha a perbíró kizárta a feltételesbõl az semmilyen körülmények között nem adható vissza. A büntetés-végrehajtási fokozat enyhítését kérheti a bv. bírótól, bár ennek is akkor van nagyobb értelme, ha jár a kedvezmény , mert akkor ha börtön fokozatból fogház fokozatra enyhít akkor az 1/4 fel.t-bõl 1/3-ad lesz. Tehát csak a fokozat adta könnyebbségeket élvezheti. De arra számítani kell, hogy a fokozatváltáshoz kifogástalan magatartás kell és ha a bv. intézetben nincs olyan fokozat amit megkap, akkor elszállíthatják. Remélem tudtam segíteni. Büntetés-végrehajtási õrnagy -osztályvezetõ
A kérdező hozzászólása: Nem életfogytiglaniról van szó és még csak nem is fegyházbüntetés. :) A másik választ viszont köszönöm, sokat segített.

Kisfiam 2, 5 éves, nem beszél, ha kérdezek tőle nem bólogat, a hallása jó, ha kérek tőle valamit nem teszi, sokat nézte a tv-t. Ha örül még mindig repked. Figyelmével van gond. Valaki tud olyat, ami beszédre serkenti?

Legjobb válasz: elõször is nem kéne, hogy tv-t nézzen. sokat mesélj neki, olvassatok együtt könyvet, sok foglalkozás, játék. akkor kénytelen kérdezni, kérni. és elõbb-utóbb magyarázni is elkezd. a tv elõtt nem kell válaszolni,még bólogatni sem kell.

elõször is nem kéne, hogy tv-t nézzen. sokat mesélj neki, olvassatok együtt könyvet, sok foglalkozás, játék. akkor kénytelen kérdezni, kérni. és elõbb-utóbb magyarázni is elkezd. a tv elõtt nem kell válaszolni, még bólogatni sem kell.
Én sem akarlak megijeszteni, de jobb lenne ha a védõnõtöket és a háziorvosotokat, vagy egy hozzáértõt kérdeznél, mert sajnos eléggé gyanús. De a fiúk késõbb kezdenek el beszélni, általában. Nálunk, ha megy a tévé, néha odanéz, ha érdekes dolgot lát, de a lányomat aki, 13 hónapos nem köti le! Ami nem is baj. De õ már ha kérdezem, hogy mutassa meg hol a feje, hasa, hol a kutya könyvben, megmutassa, ha kérek tõle valamit, (igaz nem mindig), de idehozza. De babanyelven sem, szavakat sem mond? A lányom mondja, hogy baba, mama, papa, apa, vau, kell, nem...
Amivel még tudod fejleszteni: sok mozgás. A mozgás az alapja mindennek. A hintázás állitólag fejlesztõen hat a beszédközpontra, valamint a vízben való mozgás. A fiamnál sem ért semmit, ha hülyének tettettem magam és nem reagáltam a mutogatásra, mert ettõl csak ideges és fusztrált lett. Éreztem rajta, hogy nem az a gond, hogy nem akarná mondani a dolgokat, hanem tényleg nem tudja. 28 hós, kb két hete elkezdte egyik pillanatról a másikra ismételni, amiket mondok. Ugyan minden szónak az elsõ két betüjét, de végre ismétel. Nem baj, ha nem érdekli a könyv, azért te csak olvass kicsit, énekelj, mondókázz! Figyel õ, ne aggódj! Ha már nem tudsz énekeket, ajánlom a következõ dvdt: Gyerekdalok és mondókák. Szuper, élvezni fogjátok mindketten, keress rá a neten!
szia, én a helyedben elvinném korai fejlesztõbe. nem jártatok még? eddig rendesen fejlõdött? nem akarlak megijeszteni meg semmi, de ha pl végig fájt a hasad, meg koraszülött volt, akkor fennáll a lehetõsége, meg persze az általad leírtak alapján, hogy oxigénhiányos lett, és az okozhat idegrendszeri problémákat.
Ha valamit sikerül elérned, hogy mond, vagy bólogat, vagy megmutat valamit, akármilyen kis reakció is, akkor nagyon dicsérd meg. Sõt tapsold mag. Ha többen vagytok a helységben, akkor mindenki tapsolja meg. A dícséret tetszeni fog neki és majd egyre többet "produkálja" magát. Türelem!
Kérdezz meg egy orvost mindenféleképpen!Az õ korában már kéne figyelnie, és viszajelzéseket adnia.Sokat kell hozzá beszélni, és nem megérteni ha csak mutogat, hogy jobban ösztönözve legyen a beszédre.
Kicsit gyanúsnak hangzik, fõleg a repkedés miatt. Kérdezd meg orvosodat. Ha már volt valami amivel bizonyított, akkor lehet, hogy tud mindent, csak még nem beszél, és kényelmes típus. Van aki késõbb kezdi. Én beszélnék az orvossal az biztos, lehet kell neki némi segítség ezeket a dolgokat beindítani nála. A tv-zés nincs elõnyére az tuti. Az olvasás nem úgy mûködik, hogy akkor figyelni is fog látszólag. Kicsit próbáljad csak néhány percet eleinte. Játsz vele, beszélj hozzá, és ne akard eleinte, hogy mondja, csak te beszélj sokat, énekelj. Ha semmi, akkor tényleg beszélj az orvossal.
Én nem anyuka vagyok, hanem egy kislány, és sokat olvasok itt a gyerekekrõl, és nem tudom mit jelent az, hogy repkedés. Kérlek valaki írja le nekem.
A repkedés alatt azt értjük, amikor sétál a gyerek, vagy szalad, és közben feltartja a kezét és rázza a kézfejét.
olvass utána kicsit a kristálygyerekeknek a neten
Az a baj, hogy nekem csak most kezdett mutogatni, de hiába kérdezem, nem akar kommunikálni. Sokszor nem is érti amit kérek, illetve olyan mintha nem is lenne ott. 9 hósan neurológiára vittük epilepszia vizsgálatra, mert idõnként beremegett, ha örült, vagy rossz kedve lett. Olyankor is olyan volt, mint aki nincs ott. Most a szakértõinél felmerült az autizmus gyanuja is, mert szeret a kis házaknál az ajtókkal játszani, szeret rendszerezni, nem kommunikál, repked, de semmi érdemlegeset nem tudtak megállapítani, mert kicsi hozzá. Le van maradva az biztos, pedig sokat olvasunk, játszunk. Most elõírtak neki heti hat óra fejlesztést a bölcsiben. Az ottani fejlesztõsök mondtak nekem egy két ötletet (gyakorlatokat nagy gimnasztikai labdán, hintáztatást (takaróban a takaró négy sarkát fogva), sok bírkózást, mert ez mind fejleszti az idegrendszert.
Szia kedves utolsó, a 28 hós repkedõ kisfiu anyukája vagyok ismét. Ez a relkedés ekkora probléma? Mert ugye igy örül? A fiam is tartózkodó az idegenekkel, ennyi. Nálatok mondtak valami hasznosat?
Szia! Mintha a saját gyerekemrõl olvastam volna, és szintén Micky függõ volt. Nekem mondjuk szereti ha olvasok, de válogatós. Nem régen voltunk a Szakértõi Bizottságnál, ahol elõírták neki a korai fejlesztést. A két gyerek mindenben egyezik amit leírtál. El is gondolkoztam, hogy talán valamelyik családtagom írta. Nekem a tesó fiú, és négy éves. A bölcsiben korai fejlesztést fog kapni, remélem használ. A repkedés miatt, és még sok egyéb apró jel miatt ijedtem meg, és vittem el ide.
A kérdező hozzászólása: Még nem gondolkodtam a bölcsin.Lehet, hogy jót tenne neki az egész napos gyereksereg, de szerintem érthetõ, hogy nem adom bölcsibe.Elõször is nem azért szültem meg, hogy ilyen hamar másokra bízzam, másrészt amíg nem beszél addig nem teszem ki nehéz helyzeteknek.De kösy, hogy írtál!
Az én kisfiammal is ez volt a helyzet. 3 évesen egyetlen szót sem tudott mondani, még azt sem, hogy "anya". Most még nincs 4, és reggel is közölte velem, hogy"anyám, kicsi bogárom, színváltós hotwheels autópályát szeretnék". Õ is sokat tévézett, ordított, ha kikapcsoltam. Néha ilyesztõen viselkedett, ha bementem a szobába, nem is reagélt rá, nem hallgatott a nevére még 2 évesen sem. Beadtam bölcsibe, és akkor kezdtek jobbra fordulni a dolgok. Ezen még nem gondolkodtál?
Ujra a 28 hós kisfiú anyukája. A fejét rázta, ha nem volt a válasza, de az igenre csak hallgatott, semmit nem bólintott. Most sem teszi. A fiam is repdes, ettõl még nem autista. Annak azért több tünete van. Azért volt furcsa, hogy nem beszél, mert màr tíz hónaposan a könyveibõl bármit megmutatott, ha ràkérdeztem. Csak mostanában kezdi mondogatni, hogy melyik állat micsoda. Nem tudom, mennyit mutatod neki az állatokat, tárgyakat, de muszáj, mert honnan is tudná, ha nem mondanánk el akár ezerszer, hogy ez egy aranyos kiskacsa, ez pedig egy kis lovacska, stb...keress másik állatos könyvet, mert ami van neki, ezek szerint nem vonzza. Van egy sorozat-könyv, Lépèsrõl lépésre a címe, sok használati tárgy szerepel benne, pl asztal, szék, esernyõ, stb...mindennapos dolgok. Ha egyáltalán nem hatja meg az uj könyv, vegyél elõ használati tárgyakat, mond el mi az, mire való, milyen színü, stb, kérd, hogy hozza ide a cipõt, a könyvet, ezt, azt. Gyakoroljatok minnél többet!
Szia! Szinte ugyanígy voltunk mikor a lányom 2, 5éves volt.Most már beszél, de nem volt egyszerû a dolog. Szívesen segítek neked.Kérlek ha érdekel írj privit.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Itt Pesten elég macerás uszodába vinni, 1 csomó papír kell hozzá, és én mindig fertõzést kapok, de majd igyekszem valahol úsztatni.Akinek 28 hónapos a kisfia, szeretném kérdezni, hogy õ se bólogatott, ha kérdezted?Én is úgy érzem, hogy mondaná, ha tudná.Már 2hónaposan visított, ha kikapcsoltam a tv-t, és nem a Mickey egér ment benne.Persze délelõtt és délután kint voltunk.A lányom már 1, 5 évesen beszélt rendesen, most 5 éves.A hintáztatást már csináljuk.Lassan fejlõdik.És nagyon akaratos kisfiú.Járni is segítség nélkül tanult meg.A cumiját egyik napról a másikra kiköpte, ugyanígy a tápszert is.Úgy érzem mindent önállóan csinál.Még reménykedem, hogy megszólal.Védõnõrõl, dokiról inkább nem mondok semmit!Köszönöm, hogy írtatok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igazán nagyon kedvesek vagytok:) )Mindent megpróbálok, ami az erõmbõl telik, de elég fáradt vagyok már, de nem adom fel.Már kipróbáltam, hogy úgy csinálok, mintha nem érteném, de akkor olyan visítást rendezett, hogy nem bírtam, a férjem jobban bírja, és tovább várakoztatja, de így sem történt semmi, a kisfiam egyébként koraszülött, és terhesen is folyamatos hasfájásom volt.De ha akar valamit addig húzza a kezem, amíg meg nem értem.
A kérdező hozzászólása: Sajna nm tudom lekötni a könyvekkel, még nem szereti ha olvasok neki, néha nézegetünk csak könyveket, de nem is mutatja meg pl.ha kérdezem, hogy hol a kacsa?stb.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak akkor repked, ha örül valaminek, pl.meglátja a kedvenc reklámját, autókat a tvben.mi az a szakértõi bizottság?csak ez a nevük?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!