Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki tolja (263 db)

Uzsorázásnak számít ha valaki tőlem 20000 forintot kér kölcsön és a drága laptopját viszem el biztosítéknak és 50% kamatot kérek?

Legjobb válasz: A biztosítéknak (itt a laptop) semmi köze az uzsorához.. Uzsora az, ha aránytalanul magas kamatot kérek kihasználva a másik megszorult helyzetét. Biztosítéknak adhatják akár a brit koronaékszereket is, azok a kölcsön visszafizetésekor visszajárnak, nem része az uzsorakamatnak.

A biztosítéknak (itt a laptop) semmi köze az uzsorához.. Uzsora az, ha aránytalanul magas kamatot kérek kihasználva a másik megszorult helyzetét. Biztosítéknak adhatják akár a brit koronaékszereket is, azok a kölcsön visszafizetésekor visszajárnak, nem része az uzsorakamatnak.
Ha a szerzõdõ fél a szerzõdés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltûnõen aránytalan elõnyt kötött ki, az az uzsora szerzõdés.
Sztem ha csak jog felõl nézem, meglehet hogy az. Egy alkalom is már uzsorázásnak számít, nem kell több, nem kell üzletszerûség. Fontos a kiszolgáltatott helyzet is. De sok függ attól is, hogy az 50% kamat mennyi idõre szól. 20ezret adsz most és 5 év múlva 30 kapsz vissza, vagy 20ezret adsz és jövõ héten 30-t kérsz. Nem ugyanaz. Másodiknál már 1 évre vetítve több száz %-os kamat van ám.
szerintem igen, én biztos orrba törölnélek utána meg otthagynálak egy ilyen szöveg után.
Olyasmi.Vagy ne adj neki kölcsön, ha esélyes, hogy nem kapod vissza, vagy egyezzetek meg egy határidõben, hogy ha addig nem kapod vissza a 20-at, akkor eladod a laptopot és levonod az árból a részed(20e). Ez szerintem korrekt. Ha húzza a száját, akkor õ is tudja, hogy valószinüleg késni fog a pénzzel, vagy nem szándékozik törni magát a megadásán.
Akkor már Provident gyorskölcsön.
hallod ha ilyen haverjai vannak embernek minek neki ellenség? Kb bankban is jobban járna... Amúgy a biztosítéknak nicns köze az uzsorához.. Viszont az hogy 50% kamatot kérsz, na az már közelít hozzá.. Havernak ha kölcsön adok, akkor kamat nélkül adok neki kölcsön, mert haver..
Nem hiszem, hogy sokan vannak drága laptoppal kiszolgáltatott helyzetben.
A biztosíték valóban visszajár, de biztosítéknak is arányban kell lennie a kölcsön összegével. Az nem jogszerû ha adok neked egy 10000-t, cserébe elkérem az autód (pláne a koronaékszereket) biztosítéknak.
Az vagy. A kamat is aránytalanul nagy, és a biztosíték is. Remélem mégsem tõled fog kérni.
Bár nem tudom milyen laptop, de szerinted meg van az értékarányosság? (Lehet hogy meg van, mert van olyan laptop ami 20-at ér. De ha valóban drága laptob akkor nincs.)
A kérdező hozzászólása: Engem egyszer lehúztak, de megtanítottak ha valakinek a haverja kér kölcsön akirõl köztudott hogy lehúzós, kérjek biztosítékot. Tegyük most fel mi a helyzet ha nem számolok fel kamatot, és csak a laptop van nálam biztosítékként. A válaszok most erre jöjjenek! Köszönöm.
Ne adj neki kölcsön, ha van rá esély, hogy visszasem adja. Én megjártam már számtalanszor, mert jó szivü vagyok, és nem tudnok nemet mondani, sok ropogós tízesem bánta már. Inkább nem is foglalkozom ilyennel, nem kell biztosíték sem, én ilyeneken többet nem segítek, se így, se úgy. Ha ilyen az embered, akkor te se tedd

Ha valaki befüvezik, akkor annak milyen hatásai vannak? Hallucinál tőle, vagy elbódul? Van olyan, hogy valaki bepánikol tőle, vagy indokolatlanul boldog esetleg?

Legjobb válasz: én nem hallucináltam, de olyan volt mint amikor atom részegre iszom magam. 10-15 percig meg se bírok mozdulni, mert forog a föld(mintha repülnék) utána meg elmúlik. és kezdõdhet elõröl:D

én nem hallucináltam, de olyan volt mint amikor atom részegre iszom magam. 10-15 percig meg se bírok mozdulni, mert forog a föld(mintha repülnék) utána meg elmúlik. és kezdõdhet elõröl:D
A kérdező hozzászólása: és ha valaki elõtte piál, akkor csökken vagy nõ a hatása, vagy nem befolyásolja?
nézd, egy haverom ezeket produkálja: piros szemek, bamba tekintet és rém jól elröhögcsél meg szórakozik mindenféle dolgon. nem hallucinál, csak olyan könnyednek érzi magát. ugyanakkor belassul, azért mondom, hogy bamba. a tudata kicsit kitágul, kreatívabb és röhögõsebb, oldottabb, viszont a reflexei.. hát simán szét lehetne trancsírozni, mert eldõl és elvan úgy. k.rva nagy étvágya lesz, ha lecsengett, felzabálja a hûtõt.. (szóval ilyenkor hazaküldöm, zabáljon otthon.) ha erõsebbet teker, akkor igen, gyengén hallucinálgat. ha nagyon sokat szív, egyszer volt ilyen, akkor rátört a para. de mondjuk már nagyon régóta tolja, szóval.. a para már nagyon nincs, mer' minek.
egyszer megivott egy pohár sört, az csak annyit adott rá az egészre, hogy még lassultabb, fásultabb volt.
rossz családi helyzet (veszekedõ szülõk stb), lelki problémák, rossz élethelyzet esetén depressziót is okozhat a fû, mert felszínre hozzák a problémáidat és sokkal tragikusabban éled meg õket, mint "tisztán", én pl ezért hagytam abba
A kérdező hozzászólása: Aki hajlamos pánikrohamra annak hogyha beszív nagyobb esélye van rá, hogy bepánikol? Egyáltalán lehet olyankor pánikrohamot kapni?
lehet. ajánlom, hogy olvasgass a daath.hu-n. van ott az anyagok c. ismertetõben egy halom leírás, információ. http://daath.hu/showSubstance.php?id=5 "az arra hajlamos fogyasztóknál felszínre hozhatja a lappangó neurotikus és pszichotikus tüneteket." egyébként bármilyen pszichoaktív szer elõhozhatja, felerõsítheti a szorongást, pszichés biszbaszokat. ha nem vagy készen valamire vagy ilyen dolgaid vannak, akkor inkább ne! különben kapsz egy iszonyatos bad tripet, ami nem túl okés dolog ám. és ez bármire érvényes, nem csak a fûre!!! ha parázol (tõle), inkább várj. olvass utána, és mérlegelj. és ha mégis rászánod magad, legyen veled vigyázó, kísérõ, tapasztaltabb ember, aki nem fogyaszt, aki megbízható és vigyáz rád, akihez fordulhatsz közben.
ha tudsz valamennyire angolul, akkor meg fogj egy szótárat és erowid.org-on olvasgass. bárminek lehet olyan negatív hatása, hogy pánikroham, stressz, félelem stb.

Hogyha örökbe szeretnék fogadni 1gyereket, de a szülei nem mondtak le róla, hanem elvették tőle, mert nem gondoskodtak róla akkor én csak hivatásos nevelő lehetek és el is vihetik tőlem, ha valakinek "megtetszik"?

Legjobb válasz: Örökbe fogadni csak olyan gyerekeket lehet ahol a biológiai szülõk teljes egészében lemondtak a szülõi jogaikról. Teljesen mindegy mi okból kerültek intézetbe a gyerekek, ha a szülõk nem mondtak le a jogaikról nem lehet örökbe fogadni a gyerekeket. Akkor nevelõszülõk lehetnek csak. Ennek az a rizikója például a te esetedben hogy bármelyik szülõ ha igazolja hogy tud ezentúl gondoskodni a gyerekérõl, a gyermek visszakerül hozzá. Még akkor is ha tegyük fel, te nevelted 5-8-10 éven keresztül..

Örökbe fogadni csak olyan gyerekeket lehet ahol a biológiai szülõk teljes egészében lemondtak a szülõi jogaikról. Teljesen mindegy mi okból kerültek intézetbe a gyerekek, ha a szülõk nem mondtak le a jogaikról nem lehet örökbe fogadni a gyerekeket. Akkor nevelõszülõk lehetnek csak. Ennek az a rizikója például a te esetedben hogy bármelyik szülõ ha igazolja hogy tud ezentúl gondoskodni a gyerekérõl, a gyermek visszakerül hozzá. Még akkor is ha tegyük fel, te nevelted 5-8-10 éven keresztül..
Ha a szülõk nem mondanak le róla, látogatják bizonyos idõközönként akkor nem fogadható örökbe. Sem ti nem tudjátok, sem azok akiknek "megtetszik". Ha a nevelõ szülei lesztek (vagy családtagok vagytok) akkor amennyiben lemondanak a szülei róla, szinte biztos hogy ti kapjátok ha örökbe akarjátok fogadni. (akkor persze nincs nevelõszülõi fizetés- vagy nem tudom hogy hívják, ha anélkül nem vállaljátok, akkor örökbe adják másnak)
Hármas vagyok, ezért mondtam, figyelembe venném, miért vették el. Egy volt kolleginám korábban dolgozott szociális munkásként, épp az olyan esetek miatt hagyta ott, amit leírok most. Nem bírta idegileg. Volt olyan, hogy kicsi faluban élõ anyuka napokra eltûnt és a házba zárta a 4 és másfél éves gyerekeit. A szomszédok riasztották õket, mert ordítottak a kicsik. 3-4 napja ott voltak étel és ital nélkül, a saját ürülékükben feküdtek csont soványan, úgy kellett rájuk törni az ajtót. Az anyukát elõállították, de már elõjáróban tudni lehetett, hogy késõbb akár vissza is kaphatja õket. Na, az ilyenekre mondom, hogy a szülõi jogokat teljesen el kell venni, a gyerekeket inkább örökbe adni.
Ez OFF, de szerintem igenis mérlegelni kéne, kitõl miért vették el a gyereket. Ez igazságtalanság szegény gyerekre nézve. Leéli akár egész gyerekkorát intézetben, és esélye sincs normális szülõkhöz kerülni, mert a szülõk nem mondanak le róla, közben mondjuk le se tojják, mi van vele. Akitõl azért vették el a gyereket, mert nem gondoskodott róla megfelelõen, netán komolyan veszélyeztette, el kéne venni a szülõi jogokat.
3as: Igazad van. De ettõl még ez a helyzet. Anyósomék falun élnek, folynak érdekes dolgok családokban, a gyámügy nem tesz/nem tud semmit tenni. Hülyék a jogszabályok. Meg tudod szülni mindenki tud.. Mindenhez tanulni kell, a gyerekneveléshez nem.
Azért hozzátenném, nem mindenkitõl úgy veszik el a gyereket, hogy többé az életben vissza nem kapják, sõt... Én is falun élek, itt konkrétan nem egy család van, aki olyan anyagi körülmények közé került, hogy elvették tõlük a gyerekeiket, de BÁRMIT megtennének azért, hogy visszakapják õket, csak éppen nem terem minden fán több tucat állás. Azt pedig szerintem nagyon nehéz kiszûrni, hogy ki az, aki nem akar tenni a gyerekéért semmit és ki az, aki szimplán csak nem tud... Én a gyerek véleményét is figyelembe venném, ha már nagyobb.
Én is írhattam volna ezt a példát. Egyébként én tényleg csak olyanokat ismerek akiket nem a pénztelenség miatt vettek el. Hanem mert részegesek, rendõrségi ügy, teljes nemtörõdömség. Pár hónapon belül visszakerültek a gyerekek. Sok a szegény család is itt ahol élek, de õk valahogy mindig megoldják, ha akarják. Nincsenek életveszélynek kitéve a gyerekek. De ez csak olyan amit én is látok. Nem állítom, hogy mindenkitõl akitõl elveszik a gyereket az tényleg hibás.
Az örökbefogadás által a gyerek teljes egészében olyan jogi helyzetbe kerül, mintha a vér szerinti gyermeked lenne. A hivatásos nevelõszülõség egy "szakma", úgy értem, kell hozzá végzettség és általában az önkormányzatok szerzõdést kötnek hivatásos nevelõszülõkkel arra az esetre, ha van olyan gyerek , aki ideiglenesen felügyelet nélkül marad, akkor nála elhelyezik, de ezek hivatalos döntések, az is, hogy meddig maradhat ott a gyerek. Szóval nem "megtetszik" alapon kerül majd máshová, hanem vagy visszakerül a szüleihez (mondjuk azért, mert a kórházból hazamentek), vagy betölti a 18. évet és nagykorú lesz, így mehet, ahová akar. Jogilag innentõl kezdve nincs hozzá köze a hiv. nevelõszülõnek. HA azonban örökbe fogadsz egy gyermeket, felelõs vagy a fejlõdéséért, éss az anyakönyvi kivonatában onnantól kezdve te vagy szülõnek beírva, ha meghalsz, örököl, stb..


Kisfiam 2, 5 éves, nem beszél, ha kérdezek tőle nem bólogat, a hallása jó, ha kérek tőle valamit nem teszi, sokat nézte a tv-t. Ha örül még mindig repked. Figyelmével van gond. Valaki tud olyat, ami beszédre serkenti?

Legjobb válasz: elõször is nem kéne, hogy tv-t nézzen. sokat mesélj neki, olvassatok együtt könyvet, sok foglalkozás, játék. akkor kénytelen kérdezni, kérni. és elõbb-utóbb magyarázni is elkezd. a tv elõtt nem kell válaszolni,még bólogatni sem kell.

elõször is nem kéne, hogy tv-t nézzen. sokat mesélj neki, olvassatok együtt könyvet, sok foglalkozás, játék. akkor kénytelen kérdezni, kérni. és elõbb-utóbb magyarázni is elkezd. a tv elõtt nem kell válaszolni, még bólogatni sem kell.
Én sem akarlak megijeszteni, de jobb lenne ha a védõnõtöket és a háziorvosotokat, vagy egy hozzáértõt kérdeznél, mert sajnos eléggé gyanús. De a fiúk késõbb kezdenek el beszélni, általában. Nálunk, ha megy a tévé, néha odanéz, ha érdekes dolgot lát, de a lányomat aki, 13 hónapos nem köti le! Ami nem is baj. De õ már ha kérdezem, hogy mutassa meg hol a feje, hasa, hol a kutya könyvben, megmutassa, ha kérek tõle valamit, (igaz nem mindig), de idehozza. De babanyelven sem, szavakat sem mond? A lányom mondja, hogy baba, mama, papa, apa, vau, kell, nem...
Amivel még tudod fejleszteni: sok mozgás. A mozgás az alapja mindennek. A hintázás állitólag fejlesztõen hat a beszédközpontra, valamint a vízben való mozgás. A fiamnál sem ért semmit, ha hülyének tettettem magam és nem reagáltam a mutogatásra, mert ettõl csak ideges és fusztrált lett. Éreztem rajta, hogy nem az a gond, hogy nem akarná mondani a dolgokat, hanem tényleg nem tudja. 28 hós, kb két hete elkezdte egyik pillanatról a másikra ismételni, amiket mondok. Ugyan minden szónak az elsõ két betüjét, de végre ismétel. Nem baj, ha nem érdekli a könyv, azért te csak olvass kicsit, énekelj, mondókázz! Figyel õ, ne aggódj! Ha már nem tudsz énekeket, ajánlom a következõ dvdt: Gyerekdalok és mondókák. Szuper, élvezni fogjátok mindketten, keress rá a neten!
szia, én a helyedben elvinném korai fejlesztõbe. nem jártatok még? eddig rendesen fejlõdött? nem akarlak megijeszteni meg semmi, de ha pl végig fájt a hasad, meg koraszülött volt, akkor fennáll a lehetõsége, meg persze az általad leírtak alapján, hogy oxigénhiányos lett, és az okozhat idegrendszeri problémákat.
Ha valamit sikerül elérned, hogy mond, vagy bólogat, vagy megmutat valamit, akármilyen kis reakció is, akkor nagyon dicsérd meg. Sõt tapsold mag. Ha többen vagytok a helységben, akkor mindenki tapsolja meg. A dícséret tetszeni fog neki és majd egyre többet "produkálja" magát. Türelem!
Kérdezz meg egy orvost mindenféleképpen!Az õ korában már kéne figyelnie, és viszajelzéseket adnia.Sokat kell hozzá beszélni, és nem megérteni ha csak mutogat, hogy jobban ösztönözve legyen a beszédre.
Kicsit gyanúsnak hangzik, fõleg a repkedés miatt. Kérdezd meg orvosodat. Ha már volt valami amivel bizonyított, akkor lehet, hogy tud mindent, csak még nem beszél, és kényelmes típus. Van aki késõbb kezdi. Én beszélnék az orvossal az biztos, lehet kell neki némi segítség ezeket a dolgokat beindítani nála. A tv-zés nincs elõnyére az tuti. Az olvasás nem úgy mûködik, hogy akkor figyelni is fog látszólag. Kicsit próbáljad csak néhány percet eleinte. Játsz vele, beszélj hozzá, és ne akard eleinte, hogy mondja, csak te beszélj sokat, énekelj. Ha semmi, akkor tényleg beszélj az orvossal.
Én nem anyuka vagyok, hanem egy kislány, és sokat olvasok itt a gyerekekrõl, és nem tudom mit jelent az, hogy repkedés. Kérlek valaki írja le nekem.
A repkedés alatt azt értjük, amikor sétál a gyerek, vagy szalad, és közben feltartja a kezét és rázza a kézfejét.
olvass utána kicsit a kristálygyerekeknek a neten
Az a baj, hogy nekem csak most kezdett mutogatni, de hiába kérdezem, nem akar kommunikálni. Sokszor nem is érti amit kérek, illetve olyan mintha nem is lenne ott. 9 hósan neurológiára vittük epilepszia vizsgálatra, mert idõnként beremegett, ha örült, vagy rossz kedve lett. Olyankor is olyan volt, mint aki nincs ott. Most a szakértõinél felmerült az autizmus gyanuja is, mert szeret a kis házaknál az ajtókkal játszani, szeret rendszerezni, nem kommunikál, repked, de semmi érdemlegeset nem tudtak megállapítani, mert kicsi hozzá. Le van maradva az biztos, pedig sokat olvasunk, játszunk. Most elõírtak neki heti hat óra fejlesztést a bölcsiben. Az ottani fejlesztõsök mondtak nekem egy két ötletet (gyakorlatokat nagy gimnasztikai labdán, hintáztatást (takaróban a takaró négy sarkát fogva), sok bírkózást, mert ez mind fejleszti az idegrendszert.
Szia kedves utolsó, a 28 hós repkedõ kisfiu anyukája vagyok ismét. Ez a relkedés ekkora probléma? Mert ugye igy örül? A fiam is tartózkodó az idegenekkel, ennyi. Nálatok mondtak valami hasznosat?
Szia! Mintha a saját gyerekemrõl olvastam volna, és szintén Micky függõ volt. Nekem mondjuk szereti ha olvasok, de válogatós. Nem régen voltunk a Szakértõi Bizottságnál, ahol elõírták neki a korai fejlesztést. A két gyerek mindenben egyezik amit leírtál. El is gondolkoztam, hogy talán valamelyik családtagom írta. Nekem a tesó fiú, és négy éves. A bölcsiben korai fejlesztést fog kapni, remélem használ. A repkedés miatt, és még sok egyéb apró jel miatt ijedtem meg, és vittem el ide.
A kérdező hozzászólása: Még nem gondolkodtam a bölcsin.Lehet, hogy jót tenne neki az egész napos gyereksereg, de szerintem érthetõ, hogy nem adom bölcsibe.Elõször is nem azért szültem meg, hogy ilyen hamar másokra bízzam, másrészt amíg nem beszél addig nem teszem ki nehéz helyzeteknek.De kösy, hogy írtál!
Az én kisfiammal is ez volt a helyzet. 3 évesen egyetlen szót sem tudott mondani, még azt sem, hogy "anya". Most még nincs 4, és reggel is közölte velem, hogy"anyám, kicsi bogárom, színváltós hotwheels autópályát szeretnék". Õ is sokat tévézett, ordított, ha kikapcsoltam. Néha ilyesztõen viselkedett, ha bementem a szobába, nem is reagélt rá, nem hallgatott a nevére még 2 évesen sem. Beadtam bölcsibe, és akkor kezdtek jobbra fordulni a dolgok. Ezen még nem gondolkodtál?
Ujra a 28 hós kisfiú anyukája. A fejét rázta, ha nem volt a válasza, de az igenre csak hallgatott, semmit nem bólintott. Most sem teszi. A fiam is repdes, ettõl még nem autista. Annak azért több tünete van. Azért volt furcsa, hogy nem beszél, mert màr tíz hónaposan a könyveibõl bármit megmutatott, ha ràkérdeztem. Csak mostanában kezdi mondogatni, hogy melyik állat micsoda. Nem tudom, mennyit mutatod neki az állatokat, tárgyakat, de muszáj, mert honnan is tudná, ha nem mondanánk el akár ezerszer, hogy ez egy aranyos kiskacsa, ez pedig egy kis lovacska, stb...keress másik állatos könyvet, mert ami van neki, ezek szerint nem vonzza. Van egy sorozat-könyv, Lépèsrõl lépésre a címe, sok használati tárgy szerepel benne, pl asztal, szék, esernyõ, stb...mindennapos dolgok. Ha egyáltalán nem hatja meg az uj könyv, vegyél elõ használati tárgyakat, mond el mi az, mire való, milyen színü, stb, kérd, hogy hozza ide a cipõt, a könyvet, ezt, azt. Gyakoroljatok minnél többet!
Szia! Szinte ugyanígy voltunk mikor a lányom 2, 5éves volt.Most már beszél, de nem volt egyszerû a dolog. Szívesen segítek neked.Kérlek ha érdekel írj privit.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Itt Pesten elég macerás uszodába vinni, 1 csomó papír kell hozzá, és én mindig fertõzést kapok, de majd igyekszem valahol úsztatni.Akinek 28 hónapos a kisfia, szeretném kérdezni, hogy õ se bólogatott, ha kérdezted?Én is úgy érzem, hogy mondaná, ha tudná.Már 2hónaposan visított, ha kikapcsoltam a tv-t, és nem a Mickey egér ment benne.Persze délelõtt és délután kint voltunk.A lányom már 1, 5 évesen beszélt rendesen, most 5 éves.A hintáztatást már csináljuk.Lassan fejlõdik.És nagyon akaratos kisfiú.Járni is segítség nélkül tanult meg.A cumiját egyik napról a másikra kiköpte, ugyanígy a tápszert is.Úgy érzem mindent önállóan csinál.Még reménykedem, hogy megszólal.Védõnõrõl, dokiról inkább nem mondok semmit!Köszönöm, hogy írtatok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Igazán nagyon kedvesek vagytok:) )Mindent megpróbálok, ami az erõmbõl telik, de elég fáradt vagyok már, de nem adom fel.Már kipróbáltam, hogy úgy csinálok, mintha nem érteném, de akkor olyan visítást rendezett, hogy nem bírtam, a férjem jobban bírja, és tovább várakoztatja, de így sem történt semmi, a kisfiam egyébként koraszülött, és terhesen is folyamatos hasfájásom volt.De ha akar valamit addig húzza a kezem, amíg meg nem értem.
A kérdező hozzászólása: Sajna nm tudom lekötni a könyvekkel, még nem szereti ha olvasok neki, néha nézegetünk csak könyveket, de nem is mutatja meg pl.ha kérdezem, hogy hol a kacsa?stb.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak akkor repked, ha örül valaminek, pl.meglátja a kedvenc reklámját, autókat a tvben.mi az a szakértõi bizottság?csak ez a nevük?

Miről beszélhetnék egy fiúval msn-en és mit kérdezzek tőle? És ha valaki megkérdi tőlem, hogy mizu akkor arra mit válaszoljak?

Ciki ha megkérdem, hogy mit csinál, milyen id? van náluk, hogy van meg ilyesmi? (olyantól akivel most ismerkedem! ) 13 éves lány

Legjobb válasz: Nálnk vhogy így szokot lenni: -Szijaa -Szia -Arra mizu? -Semmi különös...*blablabla, *és nálad? -Itt se sok...*még több beszéd* -és te hogy vagy? -Köszi, jól, és te? -Én is *itt még dumálok* Aztán jönnek külömbözõ témák, tv, az idõ, vagy a suli... vagy bármi :D (Na jó, nem pont így szkott leni :P)

Nálnk vhogy így szokot lenni: -Szijaa -Szia -Arra mizu? -Semmi különös...*blablabla, *és nálad? -Itt se sok...*még több beszéd* -és te hogy vagy? -Köszi, jól, és te? -Én is *itt még dumálok* Aztán jönnek külömbözõ témák, tv, az idõ, vagy a suli... vagy bármi :D (Na jó, nem pont így szkott leni :P)
Ha olyan kérdezi meg azt, hogy mizu, akit nem ismerek kicsit se, azt szépen leoltom és elküldöm melegebb éghajlatra. Ha meg olyan akit ismerek valamennyire akkor valami rövidet. 16/L
Kérdezz a családjáról!Van-e tesója, állatai, hogy meg neki a suli, van-e olyan aki tetszik neki.A Mizura meg úgy válaszolj ami aktuálisan történt veled:D
A kérdező hozzászólása: köszii :D

Ha valaki beszed egy doboz Riszperidon gyógyszert akkor utána mi fog történni vele? Meghal tőle vagy túléli?

Vannak olyan hülyék akik beszednek egy doboz gyógyszert.Általában mindenki egy doboz nyugtatóval probálkoznak.De mi van ha egy más hatóanyagú gyógyszert vesz be.Mi van olyankor aki egy doboz riszperidon hatóanyagú gyógyszert veszbe.Azzal mi fog történni vele?Meghal tőle vagy túléli?

Legjobb válasz: A legnagyobb risperidone hatóanyagú gyógyszer koncentráció, amit ismerek, az a 4mg-os, ha abból beveszel mondjuk 20-at, az 80 mg, necces, de nem hiszem, hogy belehalna az illetõ. Persze veszélyes, szóval ha valaki ezt tette a közeledben azonnal vidd orvoshoz, de ha így akarod megölni magadat, akkor inkább ne, mert nem tuti módszer.

A legnagyobb risperidone hatóanyagú gyógyszer koncentráció, amit ismerek, az a 4mg-os, ha abból beveszel mondjuk 20-at, az 80 mg, necces, de nem hiszem, hogy belehalna az illetõ. Persze veszélyes, szóval ha valaki ezt tette a közeledben azonnal vidd orvoshoz, de ha így akarod megölni magadat, akkor inkább ne, mert nem tuti módszer.
Általában nem halnak meg tõle.
Nem valószínû, h meghal, de agyilag teljesen leépül.
A kérdező hozzászólása: Gábor mondogatja hogy egy doboz gyógyszert fog bevenni mert megakar halni így.Csak kiváncsi voltam hogy mi fog történni Gáborral majd.
Gábornak azt tanácsolom, ne altatóval, nyugtatóval, fájdalomcsillapítóval akarjon meghalni. Az esetek zömében túlélik, de komoly károsodásokkal. Vannak rá jobb gyógyszerek is, de inkább "rendezze át" az agyát!
A kérdező hozzászólása: Szóltam már neki, hogy ne csinálja meg.De õ leszar mindent.
A Risperidon hatoanyagnak szeles a terapias dozisa, ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy halalos kimenetele legyen a tuladagolasnak, nagyon nagy adag kell (atipusos antipszichotikum)! Ez attol is fugg, hogy milyen dozist szed, szervkarosodas es a mellekhatasok novekedese viszont biztos kimenetel. Ha a veszely komoly, hivj mentot, a pszichiatrian hatha jobban tudnak segiteni. persze sokan visszaesnek, meg aki ezt komolyan meg akarja tenni, meg is fogja, de a te felelosseged, hogy segitseget hivj, ha komoly a veszely
Az ilyen "Gábor" féle emberekre igencsak nehéz hatni. Valószínûbb, hogy a mája és/vagy a veséje szenvedi meg a dolgot, de belehalni nem fog. Láttam már pár ilyen esetet... üzenem neki, hogy elég sz.rul akarja csinálni.

Ha valaki bejegyez egy olyan ceget, aminek a neve ugyanaz, mint az en . Biz-es domain cimemnek, akkor elveheti tolem? Volt mar erre pelda?

Legjobb válasz: Ha jól értem akkor van egy domained és félsz hogy elveszik ha valaki beregisztrál egy ugyanolyat. Ha így érted akkor, csak abban az esetben veszik el tõled ha nem fizeted be, vagy hosszabbítod meg, egyébként ameddig fizeted a tied.

Ha jól értem akkor van egy domained és félsz hogy elveszik ha valaki beregisztrál egy ugyanolyat. Ha így érted akkor, csak abban az esetben veszik el tõled ha nem fizeted be, vagy hosszabbítod meg, egyébként ameddig fizeted a tied.
Ilyen esetben megvehetik tõled te meg kérhetsz érte annyit amennyit akarsz. De a .biz-es domaineket általában lekaksizzák.
El veheti.
Ha ez saját márkanevük, vagy cégnevük, akkor esetleg perelhet ennek felhasználásáért. Bár, ha tied volt jóval elõbb a domain, akkor ez kérdéses.
Ha már megvan a domain név, és utána alapít céget azon a néven, vagy védi le a nevet, márka nevet, akkor próbálhat perelni, de mivel tied volt jóval korábban, így nem sokat tud kezdeni, maximum megveheti. De ha az a név már korábban le volt védve, mint te regisztráltad a domaint, akkor elõfordul hogy még is betudod regisztrálni (lásd facebook.hu ), de a nevet elperelhetik tõled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Érdekes példa lehet erre a nav.hu is.
igen, a nav.hu magánszemélyé :) kíváncsi lennék, hogy állapodtak meg...

Hogy kell igényelni a NAV-tól a súlyosan fogyatékosnak számító betegnek az adó-visszaigénylést? Ha valakinek már volt ilyen ügye és tudja a menetét, nagyon megköszönném ha leírná!

A szakorvos szerint a betegnek kell hozzá vinnie a nyomtatványt, melyet le kell tölteni a netről. De a neten nem lehet ezt a nyomtatványt letölteni.(K51) Nyomtatványboltban nem lehet kapni.

Legjobb válasz: Rosszul tudja az orvos, nincs ilyen nyomtatvány. Itt elolvashatsz mindent: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..

Rosszul tudja az orvos, nincs ilyen nyomtatvány. Itt elolvashatsz mindent: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/kozep_dunantul/kozepdunantu..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!!

Lehetséges, hogy nem veszi észre, ha valaki többet akar tőle és nem direkt adja alá a lovat?

Másfél éve vagyunk együtt a párommal, egy ideje együtt is élünk - fontosnak tartom elmondani, hogy az összeköltözéssel nem értek negatív tapasztalatok-. A kérdésemhez a háttértörténet szerintem lényeges. Pár hónapja lett új munkahelye, ahol most néhány hétig van egy leányzó betanulni. Név szerint Veronika. Amúgy nagyon közvetlen típus a barátom, lehet hogy a lány félreértette, de lehet én is félreérteném a helyébe. A lényeg hogy mivel nem a lakhelyünkön dolgoznak így csapódni szoktak a munkatársak az autóval közlekedőkhöz. Veronika is csapódott a páromhoz, amiről persze itthon mesélt is - először úgy örültem, hogy mindent elmesél- Aztán mesélte, hogy hú milyen jó fej ez a csaj, mert nem olyan, mint a többi munkatársa, mert azok idősebbek,milyen laza stb.. aztán mikor hivatalosak voltunk esküvőre, előtte gyorsan el kellett vinni Veronikát a buszállomásra, ahol megint kiderült, hogy milyen jó fej, mert hogy hú milyen hamar odaértek és egyéb történetek. A munkahelyükön az idősebbek poénkodnak vele, hogy már megint együtt jönnek munkába, mennek munkából. Eddig még nem zavar, hát hadd mondják, amíg hozzám jön munka után. Az kezdett kicsit idegesíteni, mikor egyik este vacsora közben felhozta a témát, hogy milyen igazam van (korábban poénkodás szinten mondtam, hogy ez a csaj még akar valamit, DE TÉNYLEG CSAK POÉNBÓL), mert előző nap bejelölte Veronikát "A" közösségi portálon és biztos látta, hogy kapcsolatba van és már nem is vele ment haza meg vissza sem jelölte. Annyira rosszul esett, hogy én csak múltkor azzal vicceltem ő meg közölte hogy nem és ráadásul még jelölgeti is.. lehet én is félreérteném ha a kiszemeltemmel jól el vagyok, hoz-visz és még meg is keres a munkán kívül úgymond. Én meg szembesültem ezzel nap végén, mikor vártam már hogy hazajöjjön és legkevésbé sem ilyen beszélgetésre vágytam volna..Erre fordít energiát, de velem egy közös képe sincs, pedig kértem, hogy ne is az internetre, hanem az éjjeli szekrényemre hadd legyen már egy, mert nekem fontos. Kicsit kusza a sztori de a lényeg talán benne van. Nem is a csaj a zavaró tényező, hanem a viselkedés. De lehet, hogy csak hülye vagyok, nem is azt várom, hogy világmegváltó kommentek érkezzenek, de nincsenek olyan emberek körülöttem, akik elfoglutság nélkül mondanának véleményt. Persze megbeszélni nem lehet semmit,mert nem hallgatja meg bármi is van egyből ráígér -persze semmi nem lesz belőle- csak ne kelljen folytatni. Lehetséges, hogy nem vesz észre ilyen dolgokat, hogy még nekem is elújságolja? Remélem csak túl érzékeny vagyok :D

Legjobb válasz: Magamból indulok, ki meg szerintem a legtöbb ember ugyan így cselekedne. Tegyük fel, nagyon jól elvagyok a munkahelyen valakivel, jó viszonyt ápolok. Fent vagyok facebookon, szoktam nézegetni. Ha találkozom egy ilyen jó arc emberrel, akkor biztos kéztetést érzek, hogy rákeressek facebookon, nem? Szerintem az a csajszi már rég tudta, hogy kapcsolatban van a párod veled, és Õ meg megijedt, hogy a párod kavarni akar vele, azért jelölte be és nem akarja keverni a szart.

Magamból indulok, ki meg szerintem a legtöbb ember ugyan így cselekedne. Tegyük fel, nagyon jól elvagyok a munkahelyen valakivel, jó viszonyt ápolok. Fent vagyok facebookon, szoktam nézegetni. Ha találkozom egy ilyen jó arc emberrel, akkor biztos kéztetést érzek, hogy rákeressek facebookon, nem? Szerintem az a csajszi már rég tudta, hogy kapcsolatban van a párod veled, és Õ meg megijedt, hogy a párod kavarni akar vele, azért jelölte be és nem akarja keverni a szart.
Amúgy egyre többen szélesen szétválasztják a munkát és magánéletet. Briteknél figyelhetõ meg leginkább, õk egyáltalán nem terveznek munkatársakkal semmilyen programot és maximum az azonos nemû kollégák jelölik be egymást facebookon, megjegyzem teljesen jogosan. Volt nekem is olyan barátnõm, aki ha mindig megkérdezte, hogy honnan ismerem a legutóbbi csajszit, akit hozzáadtam. Most gondolj bele, hogy reagálna a barátnõm, ha az ellenkezõ nemû munkatársamat jelölöm be facebookon, akivel a hét nagy részét együtt töltöm, rengeteget beszélek vele és még facebookon és szeretném tartani vele a kapcsolatot. Azért ez bennem is kiváltana egy féltékenységi rohamot. Lehet a csajszi ezt tudja, vagy pont neki van olyan valaki az életében akirõl tudja, hogy kiakadna, ha a férfi munkatársát akivel kvajól kijön hozzáadja a facehez, hogy mégtöbbet dumáljanak.
A kérdező hozzászólása: Nem is a csajszi a kérdéses csak nem értem, hogy õ miért újságolja el nekem ezeket, mikor tudom , hogy a kapcsolatunk alatt megfogalmazódó egyetlen kérésemet - hogy legyen egy emlékem, egy kép magunkról az éjjeli szekrényemen, ahogy a legtöbb szerettemrõl van is- még mindig másfél év után le**arja. Mondja, hogy jó akkor csináljunk, de megvalósítani nem igazán sikerült még..ezek fényében esnek rosszul a dolgok.
Furi egy pasid van az tény. Lehet hogy csak lusta, bár szerintem ez a mindent megbeszélek a párommal inkább jó dolog mint az ellenkezõje.
A kérdező hozzászólása: hát mindegy :) köszönöm a kommenteket, magam is örülök neki, hogy mindent elmond, bár kértem már, hogy az ilyen dolgokat ne, mert nincs súlya és csak feleslegesen okoz agyalást (legalább is remélem, hogy feleslegesen), õ sem szereti, ha fiúkról beszélek neki, legyen az csak szaktársam vagy gyerekkori barátom, akit évek óta nem láttam. Én sem vagyok már fent facebookon, számomra az egy olyan dolog, ami nélkül jobb mint vele. Csak ha valaki a saját szájával mondd dolgokat, mert még csak nem is véletlenül hallom ezeket az kicsit más. És végülis arra jutottam, hogy igen, lehet hogy õ ilyen naív vagy nem tudom, hogy nem is gondolja, hogy más félreértheti a közvetlenséget.Köztük én is. Bár számomra nem garancia az, hogy nem hallgatja el, akkor az biztos jó, mert volt már olyannal dolgom, aki rengeteget mesélt egy adott problémáról, amiben az ex is szerepelt és mikor rákérdeztem, hogy mennyire érdekli az ex, hogy ennyit beszél róla meg foglalkoztatja, azt mondta semennyire. Mégis az exnél kötött ki.Van ilyen is. Azért nyitott szemmel/füllel leszek, mert a bizalom egy dolog, de szerintem van egy pont, mikor az ember hihet a szemének és fülének.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!