Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki szeretne de (128 db)

Szerintetek illik ismerkedni egyedülállóként ebben a korszakban? Azaz nem ciki ha valaki szoptat, de magányos és szeretne ismerkedni? Hol ismerkedtek, ha van ilyen köztetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem ciki, bár valószínûleg nem minden egyedülálló anyuka érez így. De ez még semmi rosszat nem jelent. :) Én inkább a másik oldalon gondolkodom, hogy vajon hány férfi van manapság, akit ez nem zavar. Mármint nem maga a szoptatás, hanem inkább az, hogy az adott anyuka (akit õ elsõre nõként lát meg) nemrég szült egy gyerkõcöt egy "ismeretlen" férfitól.. bár tegyem hozzá, én nõ vagyok és saját magamból indulok ki, úgyhogy lehet, hogy rossz a feltevésem. Nem vagyok férfilélek-szakértõ, de azt tudom, hogy gyerekes anyukaként általában már nem olyan könnyû párt találni, mint nélküle, a legtöbben eléggé menekülnek az ilyenfajta kötelezettség elõl (is). (Ezzel most nem elszomorítani akarlak.) De egyetértek az elsõvel is, miszerint ha még pici a baba, akkor a legtöbbünknek még minden máson jár általában az esze... De ugye nem írtad, mennyi idõset szoptatsz.

Szerintem nem ciki, bár valószínûleg nem minden egyedülálló anyuka érez így. De ez még semmi rosszat nem jelent. :) Én inkább a másik oldalon gondolkodom, hogy vajon hány férfi van manapság, akit ez nem zavar. Mármint nem maga a szoptatás, hanem inkább az, hogy az adott anyuka (akit õ elsõre nõként lát meg) nemrég szült egy gyerkõcöt egy "ismeretlen" férfitól.. bár tegyem hozzá, én nõ vagyok és saját magamból indulok ki, úgyhogy lehet, hogy rossz a feltevésem. Nem vagyok férfilélek-szakértõ, de azt tudom, hogy gyerekes anyukaként általában már nem olyan könnyû párt találni, mint nélküle, a legtöbben eléggé menekülnek az ilyenfajta kötelezettség elõl (is). (Ezzel most nem elszomorítani akarlak.) De egyetértek az elsõvel is, miszerint ha még pici a baba, akkor a legtöbbünknek még minden máson jár általában az esze... De ugye nem írtad, mennyi idõset szoptatsz.
Szerintem nem ciki ismerkedni, de a szexualitással várnék a helyedben.Nekem az izgalmi állapottól elkezdett folyni a tejem elég vicces volt:)
A szoptatásnak meg az ismerkedésnek mi köze egymáshoz?Van, aki 2-3 éves gyereket is szoptat. De mondjuk az fura lenne nekem, ha egy kicsi, pár hetes vagy hónapos baba fölött sírna az anyuka, hogy ismerkedne. Én a pár hónapos gyerek mellett sokmindenre tudtam gondolni, csak a pasizásra nem...
2 éves gyerekkel már lehet ismerkedni, szerintem. Bár ne azzal kezd, hogy szoptatsz. Ha a pasi elvált, akkor 1 gyerek nem akadály, Sõt, ha õ már nem akar több gyereket, akkor jó, ha neked van. Ha egy gyermektelennel állna le, akkor tudja, hogy még legalább egyszer át kell élnie a terhesgondozást, az újszülöttel átvirrasztott éjszakákat. És ezt nem biztos, hogy egy elvált férfi szeretné. Egy 2 éves gyerek meg még simán elfogad egy új apukát.

Ha valaki kondizik de mellete szeretne valamien önvédelmi vagy másmien sportot űzni ezeka a sportok gátolnák-e hogy pl: hizzon vagy jobbal fejlődjenek az izmai a sok mozgás miatt?

Legjobb válasz: Hello! Szerintem Ha már nagyon izmos vagy akkor az növédelmi sportban pl kickbox, box, Akkor kicsit lassitana de, amugy meg növeli az ütõ erõt szoval jó. De nem gátolják hogy jobban fejlõdjenek az izmaid inkább jobban leszálkásit.Sok mozgás jót tesz.Szóval szerintem az izom fejlõdést inkább csak segítik.

Hello! Szerintem Ha már nagyon izmos vagy akkor az növédelmi sportban pl kickbox, box, Akkor kicsit lassitana de, amugy meg növeli az ütõ erõt szoval jó. De nem gátolják hogy jobban fejlõdjenek az izmaid inkább jobban leszálkásit.Sok mozgás jót tesz.Szóval szerintem az izom fejlõdést inkább csak segítik.
ne edzd túl magad mert akkor elgyengülnek az izmaid!!! hány éves vagy? lehet hogy tudok ajánlani valamit
Nem gond, de a regeneráció problémás lehet. Javíthatja is az edzésteljesítményedet, ha olyan sportot választasz, amelyik növeli a szív-tüdõ kapacitást és a mozgáskoordinációt. Én gyúrás mellet montizok, és nem látom kárát.
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok

Ha valaki szeret, de nem szerelmes belém nem jöhet velem össze? Nem elég szeretni a másikat?

Legjobb válasz: Ez egyfajta elutasítás mert szeret de még sem szerelembõl hanem csak úgy szeret és kész. Van akinek ez nem elég ok egy kapcsolatra még ha szerelem is lehetne belõle. Vagy csak egy sima kifogás..

Ez egyfajta elutasítás mert szeret de még sem szerelembõl hanem csak úgy szeret és kész. Van akinek ez nem elég ok egy kapcsolatra még ha szerelem is lehetne belõle. Vagy csak egy sima kifogás..
Hát én eddig azt hittem, elsõre mindenki úgy van vele, hogy nem szerelmes a másikba hanem, hogy azért van a kapcsolat, hogy közben lesz a másikba szerelmes.. Mint kiderült ez nem így mûködik mindenkinél.. Vannak, akik csak úgy jönnek össze valakivel, hogy szerelmesek belé..(Én ezt még mindig nem tudom elképzelni, mármint, hogy, hogy lehet valaki szerelmes valakibe, akivel nem is járnak..)és persze vannak olyanok is, mint én például, akik ha már tetszik nekik az illetõ, kedvelik (esetleg szeretik-itt most nem szerelemrõl van szó) adnak esélyt a kapcsolatnak hátha szerelem lesz belõle.. Ember függõ..
Van aki részérõl ez elég van aki részérõl nem. Attól h nem szerelmes az ember, attól még lehet õ élete párja és lehet neki mindennél fontosabb. Az ember amikor megszületik a kis gyermeke belé sem szerelmes (habár sok anya ilyenkor annak vallja magát de tudjuk h az nem az) szóval szereti a gyermekét mindennél fontosabb neki bármit megtenne érte.
Nem, nem vagy szerelmes senkibe elsõ látásra. De a kémia már mûködik. Sokan ezt összekeverik a szerelemmel. Az valóban azt jelenti, hogy megismered jobban, és megkedveled a jó és rossz tulajdonságaival együtt. Ugyanakkor kedvelhetsz valakit, de ha nincs meg az izzás köztetek, akkor ez nem alakul ki késõbb sem. Ezért nem elég "szeretni" a másikat.
Maga a szerelem rögtön eldõl, hogy ki fog-e alakulni. Ha valakiben nem fog meg elsõre semmi, lehet bármilyen cuki, aranyos, kedves, okos, nem leszek belé késõbb se szerelmes. Az való igaz, hogy az igazi szerelem csak késõbb bontakozik ki, de ha elsõre csak puszta szimpátiát érzek, abból nem lesz semmi. Próbáltam már esélyt adni egy kapcsolatnak szimpátia alapon, de nem lettem szerelmes. Kedveltem mint embert, nagyra becsültem, de a szerelem nem jött. Szóval a sima szeretet nemhogy nem elég, de nem is lehet alapja egy férfi-nõi kapcsolatnak. Ilyen alapon a tesómmal is járhatnék, hiszen szeretem...

Ha valaki szeretne csatlakozni Magyar Gárdához, ugye feltétele, hogy bizalma meglegyen Istenhez. Csatlakozhat valaki, aki teljesíti a feltételeket, megfelel az elvárásoknak, hisz Istenben, de nincs megkeresztelve? És nem is akar megkeresztelkedni.

Bocsi, hogy a "Politika-Hadsereg-hadvezetés"-hez írtam a témát, csak nem találtam neki jobb helyet... :$

Legjobb válasz: Én úgy tudom, a Gárda szövetséget kötött valamelyik cigány vajdával a cigánybûnözés megfékezésére. Õk úgy látszik, tudják, mi az, nem úgy, mint sokan, akik abban a szerencsében részesülnek, hogy hírbõl sem tudják, mirõl van szó.

21:49 Lakatos Attila a cigányság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vajdája. http://kuruc.info/r/35/28206/
Én úgy tudom, a Gárda szövetséget kötött valamelyik cigány vajdával a cigánybûnözés megfékezésére. Õk úgy látszik, tudják, mi az, nem úgy, mint sokan, akik abban a szerencsében részesülnek, hogy hírbõl sem tudják, mirõl van szó.
Te elsõ válaszoló, süt belõled az elõítélet. A tény az, hogy a gárda még soha semmilyen erõszakos cselekedetet nem vitt véghez. Én ismerek egy gárdistát, neki diplomája van, szellemi foglalkozású, és szereti a hazáját. A homoerotikussághoz pedig se neki, se az öltözékének semmi köze. (A gárdisták a homokosságot természetellenes elfajzásnak tartják, szerintem jogosan.)
"A Magyar Gárda Mozgalom tagjai visszautasítanak, minden olyan vádat, ami kirekesztõnek bélyegzik meg, hiszen Okányban két cigány származású jelentkezõt regisztráltunk, valamint kiemelném a kötegyáni történetet, ahol egy cigány család leégett házának romjait segítettünk volna elhordani, amit maga a békés megyei cigány önkormányzat vezetõje Dógi János akadályozott meg . A Magyar Gárda Békés megyei csapatának legelsõ avatott tagja pedig maga is vállaltan Szlovák származású." http://magyargarda.hu/node/3867
Kedves elsõ válaszoló, te nem túl sokat tudhatsz az egyházról... Annak idején az inkvizítorok rengeteg embert megöltek Isten nevében, mégsem tekint rájuk szégyenfoltként az egyház.
Õk igazából katonák. Ez az esküjük: "Én .... a Magyar Gárda gárdistája a Magyar Szent Koronára esküszöm, hogy hazámhoz, nemzetemhez, a magyar néphez mindörökké hû leszek. Történelmünk nagyjait példaképnek tekintem, nemzetem, hazám haladását, szabadságának, értékeinek, hagyományainak védelmét életem végéig tartó feladatomnak fogadom el. Zászlóinkat, társaimat el nem hagyom, a Gárda vállalt feladatainak végrehajtásában becsülettel kitartok. A Gárda Szolgálati Szabályzatát elfogadom és annak megtartását magamra nézve kötelezõnek ismerem el. Ha eskümet megszegem, sújtson elõljáróim és társaim megvetése, és a Magyar Gárda soraiból való örökös kizárás. Isten engem úgy segéljen!"
Bevallottan idegengyûlölõ???Te mirõl beszélsz?A gárdának vannak cigány és zsidó tagjai is.
Ja... Az inkvizítorok a katolikus anyaszentegyház tagjai voltak.
szerintem bõven elég, hogy jól tudjál ütni és érts a baseball ütõ használatához. te komolyan azt gondolod, hogy egy kereszténynek, akinek a legnagyobb parancsolata az, hogy "SZERESD A FELEBARÁTOD (A ROMÁKAT IS!!!), MINT ÖNMAGADAT" annak a magyar gárda nevû kreténgyûjtõben van a helye? ha fekete, homoerotikus farsangi jelmezben akarsz téblábolni sok száz másik idiótával együtt, legalább ne hivatkozz Istenre!!!!
Elsõ vagyok: - Istenrõl kérdeztél, nem az elfajzott, tömeggyilkos egyházakról. Némelyik egyház biztosan megtapsol, ha elmondod, hogy miben töröd a fejed. - Elõítélet? Ez egy remek felvetés egy bevallottan idegengyûlölõ szervezet szimpatizánsától. De igazad van. Elõítélet él bennem az elõítéletes emberekkel kapcsolatban. Tudom, hogy sok diplomás ember van a soraik között, de ettõl én még nem leszek boldogabb. Az intelligencia nem diplomafüggõ... :)
A hit számít nem a procedúra! Nem fognak tõled keresztlevelet kérni!
Ha valaki csatlakozni szeretne a Magyar Gárdához, elég, ha egyetlen feltételnek megfelel: az IQ-ja ne legyen 82-nél magasabb. "Parlagfüvet irtani" - az is elég. Játszóruhában masírozgatni meg pláne. Méghogy õk igazából katonák, pfft...
A kérdésre válaszolva:Igen csatlakozhat.Ugyanis nem feltétele a tagságnak valamelyik egyházi felekezethez való tartozás.Példának megemlítve:van egyébként zsidó tag is, de buddhista, református....stb.Nem probléma ha nem vagy megkeresztelve.Lényeg hogy szeresd a hazát és ha tenni kell érte akkor tégy érte:)
Esküt kell tenned, a következõ formában: "Én, Bunkó Bálint, a Magyar Gárda istája a nyilasmagyar árpádrongyra, a sumér falloszra és qrvaanyámra esküszöm, hogy vitéz beszari Horthy Miklóshoz, dr. Szálasi Ferenchez, Huzavona Gáborhoz és Christina bin Movaihoz, valamint minden más magyar háborús bûnöshöz és elmbeteghez mindörökké hû leszek. Hazám, Nyilasföld emberiségellenes cselekedeit magyarázgatom és védem életem végéig. Árpádrongyos mocskos lobogómat, buzeréns társaimat el nem hagyom, a Gárda vállalt álfeladatainak végrehajtásában becsülettel kitartok. A Gárda Szolgálati Szabályzatát elfogadom és annak megtartását magamra nézve kötelezõnek ismerem el. Ha eskümet megszegem, sújtson bin Morvai tûzokádó pillanatása és élettársaim megvetése, és a Magyar Gárda soraiból való örökös kizárás. A Pilisi Sumér Nyilas Istenek engem úgy segéljenek!"
Elõször is!Igenis katonák.Ha tudnád milyen kiképzést kaptak, kapnak, akkor nem kérdõjeleznéd ezt meg.A Magyar Gárda majdhogynem elitkommandó. A másik meg!Egyszerûen nem tudom felfogni, hogy ítélheti el a gyûlöletet(ami egyébként nem is jellemzõ a gárdára) az, aki így ír, mint az utolsó válaszoló. "Senki se higyje el a farkasoknak, ha a vegetáriánus étrendet dicsõítik, és azt se higyje senki, hogy a ganajtúró bogarak holnaptól mézet fognak gyûjteni!"-Vona Gábor
Pokolba a Magyar Gárdával!
Húzz innen te cigány!
Hõzz innét te!! Hülye!

Ha valaki szeretne beadatni gyerekének nem kötelezõ védõoltást (rota, kullancs elleni, bárányhimlõ elleni) de nincs rá pénze, akkor van valamiféle támogatás, vagy "így járt" és nem kap oltást a gyerek?

Legjobb válasz: A fizetõset természetesen nem támogatják mivel nem kötelezõ. Ha van pénzed beadatod ha nincs akkor nem adatod be. Vannak ingyenes választhatóak is, aki akarja beadatja azt.

A fizetõset természetesen nem támogatják mivel nem kötelezõ. Ha van pénzed beadatod ha nincs akkor nem adatod be. Vannak ingyenes választhatóak is, aki akarja beadatja azt.
Szerintem "így járt". Mi is így vagyunk ezzel sajnos, pedig lenne 1 amit szívesen beadatnék a kislányomnak, de nem tudjuk kifizetni.
ha jó fej a doki, tud úgy xelni recepten, hogy kedvezményes legyen....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úgy tudom, hogy nincsen, lévén nem kötelezõ a védõoltás. Ami eszembe jutott: - ha van egészségpénztárad vagy a munkahelyeden kapsz cafetériát- akkor esetleg kérhetsz EP számlára is, minden egyes adható védõoltást ki lehet váltani egészségpénztárra (ha most nincs is ilyened, a jövõre vonatkozóan még jól jöhet...) - járj utána, hogy a lakóhelyed önkormányzata támogat-e bizonyos védõoltások beadását. Nálunk volt ilyen "akciója" az önkormányzatnak a kicsik körében, illetve tudom, hogy a lányok körében a HPV-set támogatják valamilyen módon. Egy kérdést megér, a védõnõtöknek tudnia kell errõl a lehetõségrõl. - ugyanígy a fenntartó önkormányzat (esetleg egyházi intézménynél tudom még elképzelni, hogy az egyház) a bölcsis, ovis gyerekeknek adhat még ilyen kedvezményt, hogy megveszi az oltóanyagot. Egyébként igen, akkor az "így járt" kategória. Érdemes lenne esetleg a havi megtakarításból, "dugi pénzbõl" elcsípni egy keveset legközelebb, ha van rá lehetõséged.
Én annak idején érdeklõdtem az Önkormányzatnál, azt mondták, hogy ha kifizettem, utána tudok kérvényezni támogatást, aztán vagy megítélnek egy összeget, vagy nem...
off miért lettem lepontozva?
Akinek nincs rá pénze, így járt sajnos. Nekünk sincs a plusszokra pénzünk pedig a Rota-t szívesen beadattam volna.
Vállal másodállást, elad otthonról valamit a netten ami már felesleges. Szóval elõteremti rá, mert ingyen nem fogja senki megkapni.
A kérdező hozzászólása: na igen, nekem ez a magas, hogy ha annyira nagyon fontos, akkor miért nincs ezekre nagyobb támogatás??vagy miért nem teszik kötelezõvé? Amúgy meg egyik orvos ezt mondja, a másik azt, szóval nagyon nehéz okosnak lenni. Persze, az ember elõteremti a pénzt, ha kell, csak itt jön a kérdés, hogy kell-e... Bár gondolom rengetegen vannak úgy, hogy akármit tesznek nem tudják kifizetni, ezért merült fel bennem a kérdés. Azért nem 2-3 ezer forintokról van sz, fõleg ha több gyerek van.Az átoltottság meg csak úgy fog mûködni(fertõzõ betegségek esetében, pl bárányhimlõ)ha mindenki, vagy nagyon nagy arányban be lesznek oltva az emberek. De míg ilyen árak vannak, addig kb szerintem ez esélytelen...
Ne haragudj, de fiatal vagy még az inetrnethez is nemhogy a fiúkhoz..
Na akkor nem neked van, mindegy akkor keverlek valakivel :) De házas ember vagy nem? Vagy az sem? Mindegy.
Denis De, házas vagyok, idén 9. éve :)
Az szép! Na arra akkor jól emlékeztem :)
A kérdező hozzászólása: Nme iszok kakaót évek óta, és nem 8-kor szoktam lefeküdni aludni
Pedig az nagyon finom! Én is iszok még kakaót. Netán tejérzékeny vagy?
Aludj 8-kor :) Mire annyi leszel mint én mindent megadnál még 1-2 óra alvásért :D Ennyi idõsen én sem hittem el, de már nagyon tudnék aludni :DD
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok tejérzékeny csak nem szeretem a tej ízét
Abszolúte semmi tejes dolgot nem is eszel iszol? Vagy csak szimplán a tejet?
Én sírok rajtatok :DD Szegény lányka...:D Én 14 vagyok és én is azt mondom, hogy ne pasizz még, bõven ráérsz ;) a mai 11-12 évesen "járok egy sráccal" téma olyan, mint az ovis kb :D
A kérdező hozzászólása: Na jó hagyjuk az egészet a francba
Én csak arra szerettem volna rájönni, hogy ez esetleg egészségügyi probléma lehet e. Hogy esetleg Laktóz érzékeny e vagy hasonló.
Te most mirõl beszélsz? Ne légy ideges , nyugi! Azt mondtam h jófej. Nem neked szólt. Menj idd meg az esti kakaódat aztán irány az ágyikó.
Még egy sincsen, de már dolgozunk az ügyön ;)
A kérdező hozzászólása: És akkor mi van ha van gyereke? nekem jól esett amit mondott
bazzzd ki 13 vagy. szerintem ne azon járjon még az eszed h nem érdekel senki sem. bocs
A kérdező hozzászólása: Az osztályom fele már jár valakivel
és ha az osztály fele már menstruál pl, akkor a maradéknak is kell?
Na jó menj és engedd vissza a nõvéredet a géphez! Nem szabad beleturkálni a dolgaiba miközben fürdik.
A kérdező hozzászólása: Bátyám van és telórol vagyok
Telefonod is van 13 évesen? Borzalmas......
Szia! Diszkrét esti kézimunka belefér?
Senki nem véste kõbe, hogy KELL járni valakivel. Ezzel ne foglalkozz. Tényleg ne. Felesleges. Másrészt idõvel neked is lesznek udvarlóid úgyis. ÉS amit az osztálytársaid mûvelnek, az is tiniszerelem, amin mosolygunk. Ne gondold, hogy komoly dologról maradsz le :)
A kérdező hozzászólása: durva mi? 3 éve kaptam
A kérdező hozzászólása: Dowd köszi a válaszod jól esett :) a többi hülyéje viszont áá eldobom az agyam
Dowd jófej gyerek! De apuka is talán nem? Vagy nem neki van 3 gyermeke vagy 2?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem vagyok laktóz érzékeny csak szimplán nem bírom az ízét.
Használt cuccokért érdeklõdhetsz itt: http://forum.rcmodell.hu/index.php?board=3.0
Még annyit, h egy teljes hatótávú adó-vevõ párral 1km fölött is tudsz irányítani. A baj az, h olyan messzirõl már nem látod, h mit csinál a hajó. Esetleg egy binokulár segíthet. :)

Ha valakinek nincs tb-je, de nem is tud dolgozni a betegség miatt, és szeretne kezelésre (terápiára járni) hol kell elintéznie hogy járhasson tb nélkül?

önkormányzatra menjen támogatást kérni, vagy hol kezdje el? nincs pénze magán orvosra, és nem tudja fizetni a tb-t. Én hallottam már olyat, hogy valaki volt terápián tb nélkül, csak nem tudom hogy intézte el.

Legjobb válasz: Ha valaki jogosult szociális alapú TB ellátásra, akkor annak az önkormányzat fizeti a TB-jét. Viszont ez attól a naptól fogva érvényes, amikor is megítélek ezt. Ha elõtte nem volt biztosítva, akkor azt a NAV behajthatja! El kell menni az önkormányzathoz és ott igényelni kell, hogy õk fizessék. Viszont ennek vannak feltételei! Ha valaki rehabilitációs járadékot, rokkant nyugdíjat vagy bármilyen ellátást, segélyt, járadékot kap, akkor annak van TB-je is. Amennyiben semmilyen jövedelme, ellátása nincs, akkor pedig regisztrált munkanélkülinek kell lenni, hogy ezt igénybe lehessen venni. Ha valaki semmilyen ellátást nem kap, de nincs regisztrálva sem munkanélkülin keresztül, akkor ezt a szociális alapú TB ellátást nem lehet igényelni! És ha mondjuk a családban van más jövedelem is, és az 1 fõre jutó jövedelem meghalad egy bizonyos összeget, akkor sem jár!

Ha valaki jogosult szociális alapú TB ellátásra, akkor annak az önkormányzat fizeti a TB-jét. Viszont ez attól a naptól fogva érvényes, amikor is megítélek ezt. Ha elõtte nem volt biztosítva, akkor azt a NAV behajthatja! El kell menni az önkormányzathoz és ott igényelni kell, hogy õk fizessék. Viszont ennek vannak feltételei! Ha valaki rehabilitációs járadékot, rokkant nyugdíjat vagy bármilyen ellátást, segélyt, járadékot kap, akkor annak van TB-je is. Amennyiben semmilyen jövedelme, ellátása nincs, akkor pedig regisztrált munkanélkülinek kell lenni, hogy ezt igénybe lehessen venni. Ha valaki semmilyen ellátást nem kap, de nincs regisztrálva sem munkanélkülin keresztül, akkor ezt a szociális alapú TB ellátást nem lehet igényelni! És ha mondjuk a családban van más jövedelem is, és az 1 fõre jutó jövedelem meghalad egy bizonyos összeget, akkor sem jár!
leszázalékolást is lehet kérni, bizonyos esetekben

Vaterrán szeretnék eladni pár ruhát, esetleg porcelánt. Szeretném ha legális lenne, de hallotam valami adó változásról. Tudna erről informálni valaki? Eladhatok, vagy megütöm a bokám. Szeretném tisztességesen.

Legjobb válasz: Igen elolvastam és persze feltöltést és jutalékot is kalkulálom,nem jótékonysági intézmény. Az összeghatár érdekel. Nem valószínû hogy elérném ezt az összeget de van egy komolyabb gyerekülésem ha azt eladom minimum 50 000 ...akkor már túl léptem ? Hmm....

A kérdező hozzászólása: Igen elolvastam és persze feltöltést és jutalékot is kalkulálom, nem jótékonysági intézmény. Az összeghatár érdekel. Nem valószínû hogy elérném ezt az összeget de van egy komolyabb gyerekülésem ha azt eladom minimum 50 000 ...akkor már túl léptem ? Hmm....
Persze, hogy eladhatsz, csak kereskedni nem lehet, tehát nagy tételben, üzletszerûen, mert akkor már adózni kell utána és aki ezt nem teszi meg az kerülhet bajba.Gondolom nem több százezer forint rendszeres jövedelemrõl volna szó.
Évi 30eFt felett már úgy tudom adóznod kell. És ugye a vaterának is kell fizetned jutalékot.
Nem léped túl! Az összeghatár évi 600 ezer forint bevétel. A bevétel mindent magába foglal. Tehát nem jövedelemrõl beszélünk, hanem bevételrõl. Ez az az összeg, amit Te kapsz az eladott dologért függetlenül attól, hogy Neked az mekkora költséged volt, és még milyen jutalékokat stb. kell fizetned miatta. Ha a fenti határt nem léped túl, akkor még adóbevallást sem kell készíteni, nemhogy adót fizetni. Ez az összeg persze arra vonatkozik, ha nem kereskedsz, vagy rendszeresen üzletelsz! Hanem csak néha eladogatod a kinõtt, megund dolgaidat. Egy-egy kisbicikli, pár darab ruha stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen azért nem mindegy hogy 30 vagy 600 000 :)
De nem ám!

Vajon céges rendezvényre illik elvinni a Párom? Szeretne eljönni, de elvileg csak a cég dolgozói lesznek ott. Nem akarom megbántani sem, de azt sem szeretném, ha valaki megszólna.

Legjobb válasz: Ha a többiek sem viszik a párjukat, akkor te se vidd! Gondolom nem kisgyerek aki félne otthon egyedül.

Ha a többiek sem viszik a párjukat, akkor te se vidd! Gondolom nem kisgyerek aki félne otthon egyedül.
Beszélj a többiekkel, és te tudod a cég, hogy rendezi. Ez mindenhol másképp van. Nálunk csak a dolgozók szoktak ott lenni, de a pároméknál a párja is mindenkinek ott van.
Attól függ, milyen rendezvény. Nálunk kétféle is volt, csak zártkörû, és nyitott, ahova volt, hogy egy barátnõm is eljött, mert unatkozott otthon. Kérdezd meg, és aszerint menjen vagy ne menjen a párod.
Nem illik. Meg mit tolakszik oda a Te melóhelyed rendezvényére???
Ha más se viszi a párját, akkor nem illik.Illetve ha egyedül lenne külsõs, szerintem kellemetlenül érezné magát és nem is nagyon élvezné.
Kérdezd meg a munkatársaidat, hogy õk viszik-e a párjukat. Amúgy hadd kérdezzem meg, hány éves a párod, hogy azt nem érti meg, hogy CÉGES rendezvény és csak a dolgozók vehetnek részt?
Ilyen esetben természetesen nem illik. Amúgy meg miért szeretne elmenni annyi idegen közé? Nem nagyon értem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!