Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki szed, (194 db)

Ha valaki szed Béres Aktival-t, légyszi jelentkezzen!?

Az összetev?ire lenne szükségem,pontosabban a viv?anyagokra,színezékekre:pl.titán dioxid

Legjobb válasz: http://www.beres.hu/hu/termekek/actival_extra/osszetetel/ a többi fajta értelemszerûen szintén ezen a honlapon

http://www.beres.hu/hu/termekek/actival_extra/osszetetel/ a többi fajta értelemszerûen szintén ezen a honlapon
A kérdező hozzászólása: Ezt én miért nem találtam meg?:) Köszönöm szépen!

Tényleg létezik olyan tömegnövelő ami nem edzéshez való hanem arra ha valaki szedi rendszeresen akkor segít hízni, ez igaz?

ilyen tényleg van állítólag kitágítja az ember gyomrát kétszer akkorára így az illető többet eszik és ezáltal hízik ez tényleg lehetséges? Van ilyen?

Legjobb válasz: Ez valami mesekönyvbõl részlet?!?!

Ez valami mesekönyvbõl részlet?!?!
Minden tömegnövelõ instant kaja. Sok kalóriát tartalmaz. Ha többletkalóriát viszel be, akkor pedig hízni fogsz. Nincs ebben semmi csoda.
Attól hogy hízol miben jobb? Izom nem megy rád edzés nélkül semmiképp!
nem halottam még ilyenrõl de ha tápkiggel akarod kiegészíteni a kajádat és nem edzel akkor ne tömegnövelõt vegyél hanem M.R.P. készítményeket.
Gyomortágító tömegnövelõ nincs. És egyébként is csak edzés után érdemes tömegnövelõket iszogatni, mivel tele van gyors szénhidrátokkal, amik pont nem kellenek napközben. Max tényleg MRP-k jöhetnek szóba, melyekben inkább lassabb szénhidrátok vannak, mint pl zabpehelyliszt, palatinose.

Ha valaki szed fogamzásgátlót, de mellette mégis teherbe esik, hogy veszi észre?

Mert ugye a tabi miatt automatikusan megjön, szóval gondolom a menzesz kimaradása nem mindig történik meg. Akkor honnan lehet észrevenni? Vagy ha valaki terhes, akkor tabi mellett sem jön meg?

Legjobb válasz: Ugyanúgy jelentkeznek majd a terhességi gyanújelek, mint ha nem szedné. Fogamzásgátló mellett és nélkül is elõfordulhat vérzés a terhesség elején.

Ugyanúgy jelentkeznek majd a terhességi gyanújelek, mint ha nem szedné. Fogamzásgátló mellett és nélkül is elõfordulhat vérzés a terhesség elején.
Pl. úgy hogy minden hónapban csinál az ember lánya egy terhességi tesztet..legalábbis nekem ezt javasolta a nõgyógyász hogy ne érjen késõi meglepetés dmben 600 ftért már lehet kapni 2 darabosat..nekem havi 300ftot megér a nyugalom :D
Abból lehet észrevenni, hogy nem vérzel. Ha mégis akkor is vannak egyéb tünetek. Fémes íz a szájban, hányinger, szédülés, esetleg fáradtság. Bár van olyan hogy észre sem veszi az ember lánya, hogy terhes. Mondjuk ezt nehezen tudom elképzelni, de olvastam már ilyenrõl is. Hormonális változást jelent, tehát tünetekkel jár. De igazán a terhességi teszt az ami tényleg biztosat mutat. Ahogy az elõttem is írták.
A kérdező hozzászólása: de pl 2-3. hónapban is vérezhet?
Nagyon ritkán az is elõfordul, igen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha valaki fogamzásgátlót szed, plusz PCO szindrómája van, és három hete volt a párjával, akkoris max egy cseppnyire ment el benne, sőt azóta még megvonásos vérzés is volt attól még lehet terhes?

persze én szedtem bogyókat, és tényleg három hete voltam párommal, de a menzikor nem egy hét szünetet hagytam hanem kett?t, mert csak most mentem kontrollra belgyógyászhoz kai felírhatja, és azthittem hogy már többet nem kell szednem, mer múltkor még azt mondta. És mivel csak most van fizum, és felírta megint, csak most tudtam kiváltani. Tehát még egy hétk ihagyás, de közbe nincs szex, és a menzi a szex után volt, attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?

A kérdező hozzászólása: Sose hagyok ki két hetet, de most voltam kontrolon, és elõbb nemtudtam iratni gyógyszert, dolgoztam, el se dutam volna elõbb menni, meg fizetni sem tudtam nyolcadika elõtt. Sõt azért sem mentem elõbb iratni bogyót, mer legutóbb azt mondta nekem a doki, hogy õ úgy gondolta, hogy szedjem fél évig, és már lejárt a fél év, erre mire mentem mondta hogy ha nem akarok még babát akkor felírja ugyanezt, sõt elõtte mondta, hogy elküld hüvely UH ra, most meg olyan jók lettek hormon eredményeim, hogy arra sem volt szükség. Amúgy tudom, hogy megvonásos vérzés van a fogamzásgátló szedése alatt, és hogy olyankor nincs peteérés, de én a bogyót elsõsorban nem csak fogamzásgátlás céljából szedem, hanem a pco miatt is, hogy múljanak el a cisztáim, és ha majd abbahagyom a kúrát, akkor könnyebben eshessek teherbe :) viszont tudom hogy a fogamzásgátlók nem védenek 100% osan, és nem egy esetrõl hallottam, hogy valaki normálisan szedte a bogyókat, sõt nem volt se hasmenése se nem hányt, és olyan gyógyszert sem szedett ami közömbösített volna, mégis terhes lett közben. És három hete volt szex, két hete kezdõdött el menzim, és azalatt az idõ alatt nem szedtem bogyót (azaz gyógyszermentes hét ötödik napjától véreztem) és rá egy héttel írták fel megin a bogyókat és az új levél (ez már a hetedik hónap hogy szedem) 3. szeménél szeretkeztünk ismét :) ha szedem a bogyót úgy ha terhes vagyok, de nem tudok róla h terhes vagyok, akkor árthatok a babának?
Azaz 79%-osnak írtam, és 85%-os vagyok:) Tehát az elõzõ hozzászólás 79%-osnak szólt.
85%-os: Nyilván én sem arra gondoltam, hogy amíg szedi, beindítja. De a PCO általában magas tesztoszteron szinttel jár. Egyes fogamzásgátlóknak pedig (Pl. Diane, Cyprmomix) antiandrogén hatása van. Ezért kúraszerûen szokták adni (pl. fél évig), és akkor van rá esély, hogy a tabiszedés abbahagyása után is lent marad a tesztoszteronszint, és beindul a peteérés. Kérdezõ: A tabit ne szedd össze vissza. Ne hagyj ki két hetet, mert baromira egészségtelen. Vagy szedd normálisan, vagy ne szedd.
Ha 4 hete szexeltél és azóta megjött, nem vagy terhes. Viszont ha kihagytál 2 hetet, valószínûleg nem vagy védett ebben a ciklusban. Mellesleg a fogamzásgátló NEM indítja be a peteérést. Ellenkezõleg: leállítja. Ilyenkor nincs menstruáció sem, csak megvonásos vérzés.
teszteltél már??? már 400 ft-ért lehet tesztet venni!!!
A kérdező hozzászólása: Nem! nem 2 hgetes zsünetbe szexeltem, hanem 3-4 hete szexeltem, és múlt héten menstruáltam, és mult héten meg ezen a héten nem szedtem bogyót, de tegnap elöttõl meignt szedek :)
PCOnál alapból elég nehéz teherbe esni. Viszont ha úgy hatott a tabletta, ahogy vszínûleg az orvos is reméli (beindult tõle a peteérésed), akkor simán lehetsz terhes. Csinálj tesztet.
Én a te helyedben vennék tesztet(ne egyet vegyél min 2) Ha negatív megnyugszol, ha pozitív akkor hamarosan bõvül a család :)
Jól értem, hogy nem 7, hanem 14 napot hagytál ki a tabival, és ebben a szünetben volt szex? Bakter... Az elsõ héten kihagyott tablettáknál a legnagyobb az esély a terhességre, te meg 7 tabit hagytál ki... Azonnal tesztelj!
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam eddig terhességre, a munkatársaim cseszegetnek h az lehet, meg hogy ne bízzak benne, hogy bogyó mellett nem lehetek babás, meg hogy van terhesség közbe is vérzés néha. Van aki észre se veszi, hogy terhes, mer semmi tünet. Csak nem tudom hogy ez a nem megszokott hányinger, meg étvágy és hangulatingadozás mitõl lehet? És legfõképpen a savanyú ubit kívánom sok kaporral :) és a sós ételeket, most pl a krumplipürét párolt mexikói vegyes zöldségekkel eddig ittam kávét, és most tökre undorodom tõle, még a selyemcukortól is majdnem berókáztam :(
azonnal tesztelj!, ha pozitív akkor tessék abbahagyni a tablettát!!!
szerintem csak beképzeled

Ki lehet mutatni vérből, vagy egyéb más módon, ha valaki fogamzásgátlót szedett évekig (kis hormontartalmút), de egy ideje már nem szedi?

csak érdekel, tegnap err?l folyt a vita, és nem tudjuk, hogy kinek van igaza!

Legjobb válasz: ha már nem szedi akkor nem mutatható ki. ha szedi hát én nem akarok butaságot mondani, de én pl szedem és pont most kellett mennem vérvételre és nekem a véralvadásom megváltozott a gyógyszer miatt.

ha már nem szedi akkor nem mutatható ki. ha szedi hát én nem akarok butaságot mondani, de én pl szedem és pont most kellett mennem vérvételre és nekem a véralvadásom megváltozott a gyógyszer miatt.
ha már nem szeded, akkor nem lehet kimutatni. A fogamzásgátlóban olyan hormonok vannak, ami egyébként is van a testben, csak sokkal kisebb mennyiségben. Ha megszûnik a többletbevitel, akkor pár nap alatt lecsökken az eredeti szintre a hormonkoncentráció a testben. 22/L

Tisztelt Doktor úr! 1 éven belül 4. fajta fogamzásgátlót szedem. Ritkán volt csak mensesem. Most azáliát szedek és csak kéthavonta menzeszelek 8-10 napig hangulatom változó, ami fura. Ha valaki régóta szed fogamzásgátló tablettát tényleg bekövetkezhet vál

Tisztelt Doktor úr! 1 éven belül 4. fajta fogamzásgátlót szedem. Ritkán volt csak mensesem. Most azáliát szedek és csak kéthavonta menzeszelek 8-10 napig hangulatom változó, ami fura. Ha valaki régóta szed fogamzásgátló tablettát tényleg bekövetkezhet változókor? Az orvosom ezt mondta, én nem hiszem el, 31 éves vagyok még csak és itt nincs olyan normális ember aki foglalkozzon a betegével úgy, ahogyan kéne. Sok kérdésem lenne még, mert már kísérleti alanynak érzem magam. Krisztina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátlók szedése kapcsán sajnos felléphetnek olyan tünetek, mint amiket Ön is említett. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátlók szedése kapcsán sajnos felléphetnek olyan tünetek, mint amiket Ön is említett. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Már egy ideje savlekötõ gyógyszert szedek. A betegtájékoztató szerint terhesség alatt nem lehet szedni, de nagyon szeretnék babát. Valaki szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt? Ha nem szedem õket folyamatosan mar a savam.

Esomeprazolt és domperidon szedek,próbáltam a salvus vizet is,de nem sokat segített.

Legjobb válasz: Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta,és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit,csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.

Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta, és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit, csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.
Szia!Lehetõleg kerüld a savlekötõ gyógyszereket, mert hosszabb távon problémákat okoznak. Ráadásul kiölik a hasznos bélflórát és ezzel az immunrendszert is gyengítik.Figyelj oda a táplálkozásodra, használj természetes savlekötõt.Erre akár a stabilizált natur aloe vera ital is jó lehet, vagy a tarackbúza, zöld árpa és lucerna kivonata, de a szódabikarbónáról is jókat írnak.Jobbulást!
Szia! Nekem 2 hónapja írt a doki Apofamitidin-t, miután nagyon sokat fájt a gyomrom (sajnos még mindig..:() és mivel tudtam, hogy októberben neki akarunk állni a babaprojektnek, így rákérdeztem, hogy lehet-e szedni és azt mondta, hogy semmi akadálya.. bár a betegtájékoztatón az áll, hogy nem ajánlott, így tartok tõle, de amint kiderül, hogy terhes v.ok azonnal rá fogok kérdezni, h. abbahagyjam-e!
A kérdező hozzászólása: Nekem is már több gyógyszert próbáltak, de igazán egyik sem használt.Megállapították a refluxot, de hiába szedem most folyamatosan ha a terhesség alatt úgysem szedhetném, így is elég sokat fáj a gyomrom és van hányingerem félek, hogy terhesség alatt és a gyógyszer nélkül még durvább lenne...
a Renny-t kimondottan terheseknek ajánlják (legalábbis Németország összes prospektusa tele van vele, de asszem az itthoni is)rágótabletta 1 mp-en belül hat én azt ettem rengeteget, de aztán rájöttem a háztartási keksz is simán jó, csak azt kellemetlen enni éjszaka álomból ébredve

Tisztelt Doktor úr! 1 éven belül 4. fajta fogamzásgátlót szedem. Ritkán volt csak mensesem. Most azáliát szedek és csak kéthavonta menzeszelek 8-10 napig hangulatom változó, ami fura. Ha valaki régóta szed fogamzásgátló tablettát tényleg bekövetkezhet vál

Tisztelt Doktor úr! 1 éven belül 4. fajta fogamzásgátlót szedem. Ritkán volt csak mensesem. Most azáliát szedek és csak kéthavonta menzeszelek 8-10 napig hangulatom változó, ami fura. Ha valaki régóta szed fogamzásgátló tablettát tényleg bekövetkezhet változókor? Az orvosom ezt mondta, én nem hiszem el, 31 éves vagyok még csak és itt nincs olyan normális ember aki foglalkozzon a betegével úgy, ahogyan kéne. Sok kérdésem lenne még, mert már kísérleti alanynak érzem magam. Krisztina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátlók szedése kapcsán sajnos felléphetnek olyan tünetek, mint amiket Ön is említett. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátlók szedése kapcsán sajnos felléphetnek olyan tünetek, mint amiket Ön is említett. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ciki, ha valaki nem szedi a szemöldökét?

Nincs összenőve, nincsenek kósza szálak, szép az íve is. Eddig mindenki azt hitte, hogy szedem, aztán amikor megmondtam, hogy nem, akkor meg elkezdtek zaklatni, hogy szedjem ki. Nem túl sűrű, de nem is cérnavékony. Világosbarna, szóval, még csak azt se lehet mondani, hogy sötét. Lány vagyok.

Legjobb válasz: Ha így szép és Neked tetszik akkor ne szedd. Bár én szedem, festem és sokkal jobb. Meg ha szépen van megcsinálva a szemöldököd akkor már majdnem szép az egész arcod, de te tudod:)

Ha így szép és Neked tetszik akkor ne szedd. Bár én szedem, festem és sokkal jobb. Meg ha szépen van megcsinálva a szemöldököd akkor már majdnem szép az egész arcod, de te tudod:)
Nekem sem kéne feltétlenül, de ha kiszedem, formára igazítom, és kifestem sokkal karakteresebb az arcom, jobban tetszik. :) De ha neked úgy tetszik, akkor hagyd meg. :)
Hát én a helyedben kiszedném mert bár a leírás alapján szép a szemöldököd de biztos vagyok benne h egy kozmetikus után még szebb lesz és nem is piszkálnának. Kérdezd meg egy jó bnödet ha nem kellemetlen h õ mit gondol mert a jó barátok õszinték egymással :) ha a fájdalom miatt nem mertél neki esni a szemöldöködnek nem vészes egy idõ után már rutinosan megy nagyobb fájdalom nélkül.De ahogy az elsõ válaszoló írta az a legfontosabb h ha tükörbe nézel TE elégedett legyél magaddal.
Attól függ. Nekem alapból szép, ívelt szemöldököm van, a világért se szedném ki. De ismerek olyat, akinek alapból nem szép, és szednie kéne, csak nem hajlandó..
ha szép a szemöldököd formája, akkor nem ciki, hogy nem szeded. most úgyis a természetesebb forma van divatban :) itt részletesen olvashatsz arról, hogy milyen az ideális forma: http://makeup.blog.hu/2013/04/18/szemoldok_1x1_formazas

Felelötlenség, ha valaki terhesen nem szedi a vitaminokat?

12 hetes terhes kismama vagyok. A baràtom unokahuga 14 hetes.nem szedi a felirt terhességi vitaminokat.kilökött mindent.

Legjobb válasz: hát ez elég nagy baj szerintem , mert ha már nem szedi a terhesvitamint, akkor egyen sok zöldséget, gyümit, ha meg ezeket nem eszi akkor szedje a vitamint. én mindkettõt alkalmaztam. A baba EGÉSZSÉGES fejlõdéséhez szükség van vitaminokra, igy vagy ugy de kell!!!

hát ez elég nagy baj szerintem , mert ha már nem szedi a terhesvitamint, akkor egyen sok zöldséget, gyümit, ha meg ezeket nem eszi akkor szedje a vitamint. én mindkettõt alkalmaztam. A baba EGÉSZSÉGES fejlõdéséhez szükség van vitaminokra, igy vagy ugy de kell!!!
Semmilyen vitamint nem szedek, mert mindegyiktõl rosszul vagyok. Akkor ezek szerint én is felelõtlen lennék? Rengeteg zöldésget és gyümölcsöt fogyasztok. Üzenem a kérdezõnek, hogy próbálja rábeszélni ismerõsét a több zöldség és gyümölcs fogasztására. A baba elveszi, ami neki kell, de akkor a kismama immunrendszerét gyengíti le. Vannak pezsgõtabletták is. Nem olyan drága, mint a terhes vitamin, talán nincs is benne annyi anyag, de úgy gondolom, az is több, mint a semmi.
Ja, köszi :) )) Sokat agyaltam rajta, hogy ha szedtem volna, akkor nagyobb babám lett volna, vagy mi? Tök átlagos súllyal született (3070g, 49 cm), csak mostanában annyi a nagy baba, hogy azok, akik még nem szültek, csodálkoztak, hogy "ilyen kicsi?", mert mindenkitõl azt hallják, hogy 4 kilós babájuk született :D
Az elottem levo masodik valaszadonak: NEM KELL SZEDNI A TERHESVITAMINT TERHESSEG ELOTT!! AZ MARKETINGFOGÁS!!! :)
Nehéz elképzelni hogy nagyanyáink 9 hónapon keresztül mindennap 15 tányér spenótot ettek...Ma az a baj hogy mindenki a mûkajákat eszi amibe vitamin semmi csak tartósító meg adalék aztán a kismamák meg csodálkoznak hogy szorulásuk van, zöldséget gyümölcsöt kéne sokat enni nem ilyen szintetikus vitaminokat
Na jó, de ha a tervezett terhesség elõtt kell elkezdeni szedni, akkor mi van azokkal, akik nem tervezték? Azoknak a babáknak sincs semmi bajuk. Én sem terveztem, hogy terhes leszek (ettõl függetlenül imádom a fiam és nagyon örültem neki, amikor kiderült), mégis egy teljesen egészséges fiam van, és a vitaminok szedését sem vittem túlzásba. Sokszor elfelejtettem bevenni, szóval nagyon nem rendszeresen szedtem. De állandóan zöldségeket ettem, mert imádom õket :D
Sok orvos nem támogatja a terhesvitaminokat, csak arra kérik a kismamát, hogy étkezzen egészségesen. Mint kismama, az a véleményem, hogy butaságot csinál, hisz egészséges étkezés mellett sem tud annyi vitamint bevinni a szervezetébe, mint amennyire terhesen szükségük lenne, de ismtélem, van olyan orvos, aki nem ajánlja õket a kismamáknak. Ajánld neki legalább a Hipp Natalt. Ez terhesvitamin, de 100% gyümölcs és zöldséglé.
A fejlõdési rendellenességek kb. a 12 hétig kialakulnak. Az ezek megelõzésére szedett vitaminokat a tervezett terhesség elõtt kell szedni.
õ is csak orvos és ugye tudjuk az orvosok a gyógyszergyártó felé huznak....
"Teljesen szakszerûtlen a "szakembereknek" az a tanácsa is, hogy az egészséges kismamák elsõsorban "kiegyensúlyozott táplálkozással igyekezzenek e megnövekedett igényeknek megfelelõ menynyiségû vitamint és ásványi anyagot magukhoz venni". A fejlõdési rendellenességek leghatásosabb kivédése 0, 66 mg B11 vitaminnal érhetõ el, ezért a szokásos táplálék kiegészítéseképpen kb. 0, 40 mg folátra lenne szükség. Ezen adag biztosítása napi 15 tányér spenót vagy sóska, vagy zöld saláta elfogyasztását teszi szükségessé. Nem igen érdemes bizonygatni, erre kevés leendõ és korai várandós lenne rávehetõ - még egy napra is. Valóban súlyos probléma, hogy jelenleg még a terhesség valamivel több mint a felét nem tervezik, hanem ahogy mondani szokták: "összejött"." Azert eleg bator dolog leallni Czeizel profsszorral vitatkozni :)
Szerintem a mamónak rossz, a baba elvesz mindent, amit kell, és amit tud. folsav bizonyos tipusu asvanyvizekben is van. ha nem szereti a gyogyszereket, ajanlom a hipp natalt, az ilyen gyumolcskoncentratum terhes mamaknak, olyan, mint a kubu, napi egy kupaknyit kell meginni, és minden szukseges vitamint tartalmaz. igazabol egyik kedves ismerosom se szedett semmi vitamint, rendesen evett, és egészséges kislánya szuletett. én probaltam sok zoldseget enni, meg gyumolcsot, de mig a terhesseg elott kepes voltam hetekig céklán és paradicsomon meg spenoton elni (mert imadtam), most rajuk se birok nezni. viszont a tablettákat se szeretem, azert szedem a fenn emlitett koncentratumot.
Én sem szedtem semmit, és most mindenféle gonosz betegség nélkül itt csuklik az ölemben a lyány.Ráadásul a várandósságom nagy része lezajlott az elõzõ gyümöélcsszezon után és a mostani elõtt, így nagyon friss zöldség gyümölcs se nagyon volt. Ez a vitaminõrület csak a vitamingyáraknak jó.Ugyanaz, mint a fokhagymatabletta esete.Anyáink is kihordtak minket gravida és elevit nélkül.Nevelõapám orvos, és õ mondta, h nagy hülyeség népbutítás ez az egész terhesvitamin.Persze, aki mekin és kólán él annak lehet kell...
Szia! Attól függ miért nem szedi. A terhesség elõtt szedet vitamin, fõként a folsav nagyon fontos, mivel ez megelõzheti a záródási rendellenességeket (pl.nyitott gerinc). Ha a vitamint akkor kezdi valaki szedni amikor megtudja, hogy terhes már nem sokat használ vele, mert a 8. hétig a legfontosabb szedni, persze még jobb ha terhesség elõtt 3 hónapig3 a terhesség 12. hetéig szedi valaki. Utána nem olyan lényeges. A harmadik trimeszterben meg azért fontos, hogy az anya szervezete ne fogyjon ki a vitaminokból. A baba elveszi azt ami neki kell! Max. az anya szervezete ürül ki. Én örültem, ha a 12.hétig tudtam szedni a vitamint (többfélét kipróbáltam), s mindegyik csak erõsítette a hányásomat, ami anélkül is napi 25-ször volt! Plussz hasmenésem is volt tõle. Ez a vitamin õrület különben is csak kb. 10 éve van, addig senkinek nem jutott eszébe! Persze a vitamingyártók ebbõl élnek!
Folsavat én sem szedtem, de nekem nem is mondta senk, hogy kéne. Gravidát szedtem, de azt állítólag csak az elsõ három hónapban kell. De pl. a mi szüleink még nem szedtek ilyeneket. Arra kell figyelni, hogy meglegyen a kellõ vitaminbevitel (beleértve a D vitamint is!!!), és akkor nem baj. De ha valaki nem eszik semmi zöldséget, akkor mindenképp jó lenne szedni valamit. Konkrétan a babának nem hiszem, hogy ettõl baja lenne, mert az anya szervezetébõl elvon mindent, ami neki kell, csak az anyukának nem marad sok. De ismerek olyat, aki nem szedett semmit, õ viszont sok zöldséget evett, meg mindent, ami kell, akkora babája lett, mint egy ház :D
Mér kéne 12 tányér spenotot enni másban is van folsav régen se volt folsav tabbletta és mégis egészséges gyerekek születtek.Azt meg hogy nem tudod bevinni a szükséges vitamint a Vitamingyártok terjesztik el hogy a szintetikus vitamint vedd.Ha valaki változatosan táplálkozik zöldség , gyümölcs dió mogyoró halak, akkor igenis be tudja vinni ami elég .2 éves fiam van semmi vitamint nem szedtem terhesség alatt csak ésszerûen táplálkoztam.
Szia!Csak a magam példájából tudok kiindulni...Velem az a helyzet, hogy nem tudom megenni a húst, halat, felvágottakat...sosem ettem egész kicsi koromtól kezdve semmi ilyesmit!Most 19 hetes mami vagyok, épp a héten jártunk genetikai UH-n, ahol mindent teljesen rendben találtak a kicsi fiúnkkal!!! (én pedig egész életemben talán kétszer voltam náthás)Na persze mindenki esetében más-más a babavárás, de ha az ismerõsödnél sem volt eddig probléma, nem kell aggódni.Ugyanakkor ösztönözni kell a kismamát, hogy igenis tessék úgy étkezni, hogy a babának a lehetõ legjobb legyen!Te is segíthetnél ebben, hiszem szintén kismama vagy, mint õ.Jó egészséget és szép babavárást kívánok!!Üdv
En a folsav nem-szedeset hatarozottan felelotlensegnek tartom az elso trimeszterben, mivel abbolo annyit nem tud bevinni, amennyi kellene. A tobbi vitamint ha kesobb nem szedi, de egeszsegesen eszik, tudja vmelyest potolni, de a folsav nagyon fontos es elegendo mennyisegben bevihetetlen (gondolom nem eszik meg napi 12 tanyer spenotot...)
Az elsõ babámmal én sem szedtem semmit. Nem tervezett baba volt, fogalmam sem volt a terhességrõl, mit, hogyan, így még a folsavat sem szedtem. Viszont egész babavárás alatt egészségesen étkeztem, sok zöldséget, gyümölcsöt ettem. A kisfiam makkegészségesen, 4, 5 kilóval született. A második babámmal csak folsavat szedtem, õ is egészségesen jött világra, szintén nem kis súllyal (majdnem 4 kiló volt õ is). Szerintem a folsavat azért jó ha szedi egy kismama, de a többi vitamint egyáltalán nem találom szükségesnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!