Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki születik, az (31 db)

Hallottatok már arról a babonáról, ha valaki karácsonykor az apjával álmodik, akkor lánya születik?

Legjobb válasz: Szia! Én nem hallottam még róla, de ha ez így van, akkor szeretnék apámról álmodni karácsonykor. Egyébként ma a kislányomról álmodtam. Álmomban kiscsoportos volt, és enyhén vöröses egyenes haja volt. Egyébként apámnak ilyen színû volt a haja gyerekkorában.

Szia! Én nem hallottam még róla, de ha ez így van, akkor szeretnék apámról álmodni karácsonykor. Egyébként ma a kislányomról álmodtam. Álmomban kiscsoportos volt, és enyhén vöröses egyenes haja volt. Egyébként apámnak ilyen színû volt a haja gyerekkorában.
Szia! Errõl konkrétan nem hallottam. Azt viszont igen, hogy karácsony elsõnapján amilyen nemû vendég lép be hozzátok elsõként olyan nemû lesz a baba..:) Nem tudom mennyire igaz ez, nekem 2.babámnál bejött..:) Elsõnél még nem hallottam errõl.
En sem hallottam.
Nem.
nem hallottam én sem.... nekem apukám novemberben halt meg, karácsony elõtt vele álmodtam, de kisfiunk született.

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Mit jelent ez a Bibliaszoveg?

Legjobb válasz: Ha újjá nem születik, meg nem tér, nem mehet be Isten országába. Rm 14,17 "Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm." Üdv: L

Ha újjá nem születik, meg nem tér, nem mehet be Isten országába. Rm 14, 17 "Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm." Üdv: L
Kedves Kérdezõ! Ez az idézet János evangéliumának 3. fejezetének 5. verse. Ez az igeszakasz a megkeresztelkedésre vonatkozik. Áldás, békesség! Mihály
Azt hogy akinek az szülei nem vízelementálok és kopogós-szellemek, azok nem vehetne részt az Isten országa nevû, elektronikus-zenei fesztiválom. Ez elég nagy rasszizmus velük szembe, de legalább nem rontják el a party-t. Amúgy szerinted mégis mit? Egy buta tanmese a sok közül. Nem kell elhinni. Se isten, se az országa nem létezik, kár ezen aggódni.
A Szentlélekkeresztségrõl szól. Ismered a (katolikus) karizmatikus megújulást? Nagyon sokat foglalkozik ezzel a kérdéssel. Igazából ez az IGAZI megtérést jelenti. Úgy értem, amikor az ember azért eljár templomba megszokásból, de úgy éli életét, mint egy pogány, nem nevezhetõ igazi kereszténynek, szerintem nem túlzás képmutatásnak hívni. (Nem elõítélõen mondom, mert én is voltam már ebben a cipõben, nem volt jó nekem se.) Amikor az Ige igazán életed részévé kezd válni, befogadod Isten Lelkét, ott kezdõdik az igazi kereszténység, és a képmutatás elhagyása. A valódi hit megélése a Szentlélekben való "feltöltõdéssel" kezdõdik. http://www.youtube.com/watch?v=g9QpFiMcMRw http://www.youtube.com/watch?v=d57JHbxxcow :)
Elég erõs szavak a bibliából, gyakorlatilag az újjászületés kizárólagos lépéseit írja le- lássuk a biblia hogyan ír errõl: Ha valaki vízbe(víz alá) bemerítkezik, kizárólag akkor beszélhetünk bibliai alapon nyugvó vízkeresztségrõl.Ami ezen kívül van, az vallásos szélhámosság. Akit ez sért, az olvassa inkább újra a bibliát.Ezt fogja találni. Akinek úgy tetszik, vitatkozzon a biblia Istenével, lássuk ki a bátor?! Szentlélektõl: Szentlélekbe bemerítés. Ugyanhasonló, mint vízbe bemerítkezni, csak itt Isten szellemébe kell alámerülni. Ez viszont Jézusról van megírva, hogy õ keresztel. Ilyen módon tõle kell kérni Szentlelket és nem démoni szellemet fog adni, mint néhányan feltételezik, hanem valódi Szentlelket :) Melyik atya az, ha a fia kenyeret kér és kígyót ad neki? Sokkal inkább Isten, ha valaki Szentlelket kér tõle, nem fog ártó démonokat ráküldeni. :) Azt ad, amit kérsz tõle. Bízzál, és ne félj.
A keresztelésrõl és a Szentlélek-keresztségrõl szól ez az igerész. A Szentlélek keresztséget meg lehet kapni bérmálkozáskor vagy Élet a Lélekben szemináriumokon. Ha nem vagy katolikus akkor azt hiszem konfirmáláskor, vagy baptistáknál bemerítkezéskor is meg lehet kapni. A Szentlélek keresztségrõl: http://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/tanitas-atyak-tanito-t.. Élet a Lélekben szemináriumokat tartanak itt: http://www.emmausz.hu/ Nagyon ajánlom egyébként a Szentlélek keresztséget, mert csodálatos módon meg tudja újítani az ember életét. Ugyanazok a csodák amik a Bibliában le vannak írva ma is megtörténnek. Olvasd el ezt: http://felelmetes-ez-a-hely.blogspot.com/2011/10/teremtes-hi..
Az újraszületés magában foglalja a vízben való megkeresztelést (’víztõl születik’) és Isten szellemétõl való fogantatást (’szellemtõl születik’), ami által az illetõ Isten egyik fia lesz, Isten Királyságának várományosa (Ján 3:3–5). Jézus átélte ezt, valamint a 144 000 is, akik társörökösei az égi Királyságban. Isten döntött úgy, hogy az égi Királyságban meghatározott számú hûséges ember csatlakozzon Jézus Krisztushoz
Igen, lehetséges. Bár elég ritka.
Hermafroditának hívják ( két nemi szerve van, de ebben az esetben, mondjuk csak van méhe és petefészkei + pénisze és heréi )! Vagy olyan kromoszóma betegsége van, ahol az y kromoszóma mellett egy x helyett két x kromoszóma van. Ezek betegségek, nem egészséges állapotok, orvossal konzultálni kell, mert mindegyiken lehet segíteni, a páciens döntése, hogy mit akar.
Frászt van kromoszóma betegsége, már megdõl a teória, bár Magyarországra még nem jutott el, de az ilyen jelenség, ha mindkét nemi szerv megtalálható az egyénen, akkor két külön nemû iker terhesség egybeolvadása még korai állapotban. Sõt minden olyan is, ami olyan rendellenességeket mutat, h pl az egyén egyik szeme kék a másik barna stb. Úgy hívják az új tudomány ágat kimerizmus(még a mitológiából)
az nem új tudományág :D viccember..
A kérdező hozzászólása: Tehát ha nincs vaginája, csak pénisze, akkor férfi, csak transzvesztita ?
2-es vagyok: Azt írtam, hermafrodita, ha megtalálható mindkét nemiszerv ( akár belsõ, akár külsõ nemiszervek ). VAGY kromoszóma rendellenesség: [link] például, ettõl még nem nõ az illetõ, csak valami közbejátszik és nem lesz normális férfi testalkata.
Transzvesztita az egész más, az férfinek születik, de mindenben nõ akar lenni úgy, hogy megmarad a pénisze.Még cicit is operáltat stb...
Transzvesztita az aki férfiként nõnek öltözik, transznemû, aki át is operáltatja magát tudtommal ( akár részlegesen, vagy teljesen )
Tévedésben vagy 8-as, ha más a nemi szervét is átoperáltatja, akkor már nem transzvesztita.
Nem tenyésztésre hanem hobbira eladó.
De ilyen embertõl nem szabad kutyát venni, mert egy normális tenyésztõ hobby célra eladott kutyához is ad törzskönyvet. Az az õ származási lapja, a kiváltása csak 5500 Ft. Sok esetben nem is törzskönyvesek a szülõk, az ilyen "igény szerint tk-vel" hirdetõk nagy része arra épít, hogy papírral úgy sem kéri senki (azt hiszik, azzal vagy 20-30 ezerrel több), vagy azt mondja, a törzskönyves tesó már el van adva... (Amúgy volt rá példa, hogy hobby minõségû kölyökbõl kiállítási szépség lett) Meg elvileg minden kölyök ugyanazt az ellátást kapja, szóval gyanúsak az olcsó "igény szerint papíros" kiskutyák. Olyan helyrõl válassz, ahol a törzskönyv nem opció, hanem jár minden kölyöknek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Más a babához való viszonya az anyukának, hogy ha előirányzott császárral, egy perc vajúdás nélkül születik a baba, mintha természetes úton, fájdalmakkal hozza világra a gyermekét?

Van aki minkett?t megtapasztalta? ( Mármint, nem olyan császárra gondolok,ahol 19 óra vajúdás után végül császár lett, hanem ahol anyuka nem érzett szülési fájdalmat, mert megcsászározták.)

Legjobb válasz: Én nem betervezetten, de császárral szültem. Elfolyt a magzatviz, de a nagylány még nem nagyon akart kibújni pedig 1 nappal szültem korábban a kiirtnál. Nagyon ragaszkodom hozzá. Sõt!! Oda sem adnám senkinek, de azért nagyon jó, hogy anyukám segit nekem, mert néha nagyon elfáradok. Imádni való kis drágaság, akit nagyon vártam. 36 évesen az elsõ babám, de évekkel ezelõtt megállapitották, hogy nem is lehet babám, és mégis lett. Lehet, ezért ragaszkodom annyira hozzá. Üdv. 9 hónapos "nagylány" anyukája

Én nem betervezetten, de császárral szültem. Elfolyt a magzatviz, de a nagylány még nem nagyon akart kibújni pedig 1 nappal szültem korábban a kiirtnál. Nagyon ragaszkodom hozzá. Sõt!! Oda sem adnám senkinek, de azért nagyon jó, hogy anyukám segit nekem, mert néha nagyon elfáradok. Imádni való kis drágaság, akit nagyon vártam. 36 évesen az elsõ babám, de évekkel ezelõtt megállapitották, hogy nem is lehet babám, és mégis lett. Lehet, ezért ragaszkodom annyira hozzá. Üdv. 9 hónapos "nagylány" anyukája
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok. A császáron már túl vagyunk. :o) Álmomban nem gondoltam, hogy ez fog történni, de így eset.
Én mindkét gyermekemet fájdalommal, természetes úton szültem. A barátnõm viszont programozott császárral. Most lesz 6 hónapos a babája. Azt mondta, hogy kb egy hónapig nem tudott mit kezdjen a babával, annyira idegen volt. Az elsõ gyereke is császáros volt, de már megindult vajúdás végén döntött a mûtét mellett a doki. Tehát õ nem érezte azt az erõs anyai kötõdést, mint az elsõ szülésekor. De szerintem ezt ne vedd általánosságnak. Ez csak egy eset a több ezerbõl. Nem gondolom, hogy egy programozott császár miatt az anyák automatikusan késõbb kezdik átélni az anyaság érzését.
Semmihez sem fogható csoda végigélni a szülést, annak minden kínjával együtt. Örülök, hogy nekem megadatott, pedig nem volt könnyû szülésem. Azt gondolom, elképzelhetõ, hogy az elsõ pillanatokban, vagy az elsõ napokban könnyebb anyának érezni magát annak, aki természetes úton szült. Ettõl függetlenül, ha komoly indok van rá, hogy programozott császár legyen, ne aggódj, így is imádni fogod a babádat, az egészségetek pedig mindennél fontosabb. Csak megfelelõ indok nélkül ne engedd, hogy császározzanak. Sok boldogságot! Egy otthon született kislány anyukája
Szia! Egy Anyának nem lesz más a viszonya a babájához, csupán azért, mert császárral vagy esetleg természetes úton szült. A baba ígyis-úgyis a tied, a te testedbõl lett, benned nõtt 9 hónapig. A fiamat császárral szültem, a lányomat és a harmadik gyermekemet is természetes úton szültem.Különbség nálam nem volt. A legjobbakat!
Szia. Egyetértek az utolsó válaszolóval. Teljesen mindegy hogy szzületett a baba, szenvedtél-e érte szülés közben vagy nem. Én 13 nap túlhordással szültem császárral. Sejteni lehetett hogy az lesz, de nem volt elõre programozott. 9, 5 hónapig nem volt egy db haskeményedésem, és fájásom sem. Infuzióra sem indult meg a szülés, így egyszerûen betoltak a mûtõbe és kivették a babám. Attól a pillanattól fogva imádom Õt. Akkor sem szerethetném jobban, ha másképp történnek a dolgok. 2 hónapos kisfiú boldog anyukája
Erdekes a kerdes, marcsak azert is, mert szerintem a gyermeked irant erzett szeretet, kotodes nem az atelt vagy nem atelt fajdalomtol fugg. Nekem 20 ora vajudas utan (ebbol 8 ora volt fajdalmas, utana kertem epiduralt) vegul csaszarral szuletett a fiam. Nem az elso 8 ora fajdalma miatt imadom, hanem "csak ugy". Sot, a legfajobb az egesz szulesben az volt, amikor kivettek a hasambol es elvittek megmosdatni, feloltoztetni, es en meg nem foghattam a karomban. Alig birtam ki azt a par percet, annyira vagytam mar ra, hogy magamhoz olelhessem. :)
Én császárral szültem, faros volt a baba, viszont a kiírt idõpontnál 20 nappal korábban indult el a szülés. Annyira gyorsan zajlottak az események, hogy egyszercsak ott volt a kisfiam a karomban. Nekem ez furcsa volt, pár napig nem is akartam elhinni, hogy nekem már van egy babám, de ez az érzés pár nap elteltével elmúlt és azóta egyszerûen IMÁDOM õt. Szóval szerintem legfeljebb az elején lehet némi különbség a császáros és a természetes úton szült anyák között, utána ez a nem-is-tudom-mit kezdjek-vele érzés elmúlik.

Ha valaki február 29.-én (azt hiszem 29. -én, szal ami csak 4évente van) születik, vagy akkor van a névnapja, akkor igazából csak 4 évente ünnepli?

Vagy ha nem,akkor el?tte 1,vagy utána 1 nappal?

Legjobb válasz: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=1581

A szökõnap nem február 29. hanem február 24. Névnapja így minden évben van, ha arra a napra esik, mivel az csúszik 1 nappal 24. után. A születésnapra meg van valami "rendszer", de végülis akkor ünnepel, amikor jólesik :-) Nekem idén nem volt ünnep :-(
A kisfiam febr. 29-én született mi 28-án fogjuk ünnepelni. és tényleg a 24. a szökõnap mindig el is mondják.
A kérdező hozzászólása: :P köszi

Milyen az, ha valaki ünnepekor születik vagy családba valakinek szülinapján?

Legjobb válasz: nekem a 2 kislányom született a születésnapomon és hogy milyen érzés szuper jó

Szia!Az én kislányom tavaly dec.24-én született.Jan.4-re voltam kiírva.Párommal még 23-án viccelõdtünk, milyen vicces lenne, ha megszületne másnap.Az ég világon semmi elõjele nem volt, így visszagondolva sem.Általában 24-én 11-re elmegyünk párom szüleihez, és utána 3-4-re az én szüleimhez.Anyóséknál még minden oké volt, aztán átmentünk anyuékhoz.Koccintottunk(én gyerekpezsgõvel), akkor már éreztem az 5 perceseket, de még nem mondtam, anyu mondta, hogy akkor hozom a menüt, de elõtte elmesélem Annának/én lányom/, és Bencének/húgom kisfia, õ akkor 28 hetes volt/, hogy mi lesz nálunk a karácsonyi vacsora, és jövõre már, õk is itt lesznek velünk.Na ez úgy össz-vissz 5 perc volt, de mire az én pocimhoz ért, már 3 percesek voltak.Mondtam, hogy anyu azt hiszem a vacsit csak a kórházban tudjuk elfogyasztani, mi indulunk, abban a pillanatban a magzatvizem is elfolyt.Berohantunk a kórházba, ahol megvizsgáltak, és egybõl a szülõszobára küldtek, addig szüleim, tesómék otthon várakoztak, úgy, hogyha megvizsgálnak hívjuk õket, és jönnek a kórházba.4 ujjnyira nyitva voltam, az orvos azt mondta 1 óra max és kijön.Anyuék, mint az õrültek jöttek, 20 perc alatt megszületett, két nyomásra.17:10-kor.Tök szuper így, mikor mondom, hogy dec.24-én született mindenki ledöbben:)
nekem a 2 kislányom született a születésnapomon és hogy milyen érzés szuper jó
Az unokaöcsém dec. 31-én született, most lesz 12 éves. Szerinte a legnagyobb kiszúrás, mert karácsonyi ajándék, névnapi ajándék (dec. 30, Dávid), szülinapi ajándék egyszerre letudva, aztán egész évben semmi, és senki nem akar enni sohasem a tortájából, mert karácsony-szilveszter dömping után mindenki viszolyog az édestõl. Amikor kicsi volt, mondogattuk neki, hogy legalább minden szülinapján hatalmas buli van, és így most már van értelme szilverszteri házibulit is rendezni :)
A lányom, és fiam szülinapja között csak egy nap van.Jövõ nyáron lesznek 5, és 1 évesek.Párommal úgy beszéltük, hogy egyik évben az 12.én, a másikban pedig 13.án tartjuk a szülinapokat. Barátnõm kislánya december 24.én született.Szegénynek jó sok minden lezajlik decemberben.(mikulás, szülinap, karácsony)Azért, hogy 24.én ne keveredjen a szülinapja a karácsonnyal, ezért szilveszterkor tartják.
6. és hog fog majd örülni tiniként az áhitatos szülinapoknak, meg hogy minden haverja azt mondja majd, h "majd szilveszterkor iszunk az egészségedre és jól megünnepeljük a te szülinapodat is" :-))))) még mielõtt: ez nem kritika v rosszallás, errõl senki sem thet, nyilván a szülõk sem, de azért kitolás szegény gyerekkel:)
Milyen lenne? Ugyanolyan, mintha nem akkor. Hatalmas öröm. Ha egy napon születik valakivel a családból, akkor majd közösen ünnepelnek. :)
van egy ismerõsöm, aki december 24-én született. most jár közel a harminchoz, férfi és néha kibukik, h neki még sosem volt olyan igazi, ereszdelahajm lerészegedõs, ordibálós szülinapja :) megértem, azért az tényleg fura lehet
Nálunk több ilyen is van. Én május 1jén születtem és a tatám is :) Illetve a nõvérem november 16án született, ahogyan a dédimama is.
A férjem május 1-jén született, így sohasem dolgozunk a szülinapján, ezért tök jól meg tudjuk ünnepelni, össze tud jönni az egész család, nem kell egyeztetni, hogy ki mikor lesz otthon. Ja, amúgy az öccse augusztus 20-án született. Anyósom jól tudott idõzíteni :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint rokonok is születne 1 napon, kor különbséggel
Én dec. 25-én születtem. Nem emlékszem, hogy vala is rossz lett volna a szülinapom emiatt, mindig meg volt tartva és kaptam plusz ajándékot is. Sõt, gyerekként annyiból külön jó volt, hogy olyan rokonokkal, akik a szülinapomat nem is tudták, karácsonykor mindig találkoztunk és mindig kaptam tõlük valamit :) Ennek kamaszkoromban volt nagy jelentõsége, amikor már pénzt osztogattak :) És az a legnagyobb elõnye az egésznek, hogy így legalább mindig a családdal, a szeretteimmel vagyok a szülinapomon. Igazi nagy szülinapi bulim ugyan még nem volt és tortát is csak ritkán kapok, de az elõbbiek kárpótolnak érte :) És dolgozni még mindig rosszabb lenne aznap :)
Lányom a dédim szülinapján született. Apukám meg szept 23-án.(ráadásul 56ban.) Nagyim 26án én meg 16án.Volt barátom szintén 26án, barátnõm meg 13-án. S ezeket mindig közösen tartottuk..De mindenkinek volt külön tortája. Anyum meg a tesója 1 nap különbséggel de 10 év van köztük. Nekik 1 tortájuk szokott lenni, de 2 féle. Pl oroszkrém és csoki:D
A kisfiúnk Mindenszentek napján született. Elõször aggódtam, hogy majd a temetõbõl hazajövet ünnepeljük a szülinapját. De már rájöttem, hogy ennél szebb napon nem is születhetett volna. :) Már a temetõbe is 2-án megyünk, hiszen az Halottak napja.
az elsõ kislányom aug.19.-e, az én szülinapom aug.22.-e, együtt ünneplünk, 24 év korkülönbséggel, a 3. lányom a sógornõm szülinapján született 35 év különbséggel
A férjem január elsején született, hajnal 1kor. Azt mondta soha nem szerette, hogy aznap van a szülinapja.
a fiammal az ocsém szulinapjára voltam kiírva, 1 héttel elobb szuletett, oket kulon unnepeljuk. van egy kozeli rokon, aki szintén ocsémmel szuletett egy napon (majd 30 év kulonbséggel), o kicsi kora ota el szok jonni hozzá, ha már egyszerre van nekik. a lányommal a dátum majdnem az én szuletésnapomra jott ki, de o is korábban szuletett, így van koztunk 2 hét. de pl aposom és anyoso szulinapja 1 nap kulonbséggel van, na ohozzájuk egyszerre megyunk:)
A kérdező hozzászólása: elõzõ:Gratulál kedves Anyósódnak, hogy 2 fiát jól idézette aposoddal.
A kérdező hozzászólása: elõzõ ez nagy öröm boldogság
A fiam a hugommal ünnepli a születésnapját. A névnapja egynapon van a nõvére szülinapjával, aki viszont a névnapját ünnepli velem. Jó kis közös ünneplések vannak.
Én a férjemet "sajnálom" Kislányomnak névnapja van feb.6.-án Születésnapom van feb. 14.-én (valentin nap) Kisfiam született most feb. 15.-én Ja és nõnap is van....:-)
A kérdező hozzászólása: köszi válaszolok
A kérdező hozzászólása: Ki született valami ünnepkor, vagy közös szülinapkor?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek megy, a zöld kéz mindig. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: elõzõ sajnálom unokaöcsédet, rossz lehet
Én október 23-án születtem, énektagozatos általános iskolába jártam. Imádtam énekelni, de ezen a napon mindig mentünk fellépésre, ilyenkor mindig szomorú voltam, hogy nem lehetek otthon a születésnapomon. Ezen kívül semmi rossz nincs ebben nálam! :) A kisfiam és az unokatestvére egy napon születtek 5 év eltéréssel. Jó kis banzájokat szoktunk tartani ilyenkor!
Szia! Én október 23-án születtem. Semmi problémám nincs ezzel. Régen az óvodában annyi volt a negatívum, ha jól emlékszem, hogy mindenkinek a napján tartották bent a szülinapját, az én anyukámat mindig behívták, és megkérdezték, hogy 22-én, vagy 24-én óhajtja hozni be a tortát. És ezt valahogy nem tartottam igazságosnak. Erre az anyukám azt mondta, hogy nem baj, de az én születésnapomat mindenki ünnepli, mert igazi ünnepnap. :) Ennyi. A sógornõm július 30-án született, és az unokahúgim is, és ráadásul anya-lánya közt pont 30 év van. :) Õk nagyon örülnek ennek a közös napnak.
Nagyapám születésnapján született az elsõ dédunokája. Unokatesóm dec. 31-én született, Tamás nevet kapta, így neki is minden letudva decemberben (Mikulás, karácsony, születés- és névnap). Tesóm és köztem 2 nap van (április 13. és 15.), mindig utáltuk, hogy egyszerre tartották/tartottuk, mert így mindig csak 1 tortánk volt, mindig csak 1 ajándékot kaptunk (általában társasjátékot). Tesóm 2 fia születésnapja között is csak pár nap van (június 3. és 11., az anyjuk június 15.), sõt a névnapjuk is majdnem együtt van (február 3. és 14.).
Karácsony másnapján születtem, nem szeretem. A névnapom is közel esik. A gyerekeim közül kettõ egy nap híján meglévõ családtag szülinapján született, de én nagyon örülök, hogy nem pont aznap. Így nekik is megvan a nap, amely "csak az övék". Persze sokszor együtt ünnepelünk, de mégis más, hogy van "saját napjuk".
Kislányom december 25.-i, most lesz 1 éves, próbáljuk elkülöníteni a szülinapját valahogy, hogy érezze majd, hogy nem csak Karácsony van, hanem az õ születése napját is megtartjuk. Ráadásul a bátyja december 13. Luca napi, a 2 szülinap is nagyon közel van egymáshoz, úgyhogy csupa decemberi-Karácsonyi gyerekeim vannak.:)
Kislányom dec 20-án lesz 2 éves, így nála együtt van a karácsonnyal. Tavaly sajnos sok dolog jött közbe, így nem volt szülinapi bulija. Idén már szeretném elkülöníteni neki. Ráadásul nálunk is minden együtt van szegénynek (télapó, karácsony, név-és szülinap)+ a mi 2 évfordulónk is.Ajándékot is külön szeretnék majd adni neki. Többet veszünk, és azt elosztjuk majd a 4 ünnepnapra:)
Nálunk a téli ünnepek azok, amik besûrûsödtek: dec. 23. kisfiam szülinapja dec. 24. Szenteste - Karácsony dec. 30 nagyfiam névnapja dec. 31. Szilveszter jan. 3. nagyfiam szülinapja Amikor szomorkodnak, hogy minden egyszerre van, azzal "vígasztalom" õket, hogy lesz majd úgyis még Húsvét és gyereknap.
Ha Magyarországon szül, akkor a gyerek a férj nevére kerül.
Ha itthon születik és az apa tesz elismerõ nyilatkozatot, akkor a nevére kerül. A kinti törvényeket nem ismerem.
Feleség itthon. Apu kint megdöntötte az új nénit, aki élettárs, terhes. Aput érdekli, kaphatja-e kint a nevét a kölök, és kaphatja-e itthon. NAgy vonalakban. :)
Hogy ki van hol? Kinek van élettársa? a pasinak, vagy a feleségnek? Ki szül? A feleség vagy a szeretõ? Bakker, jobb lenne, ha pl. vesszõkkel tagolnád a mondatokat, és minden tagmondatba tennél egy alanyt, mert így nehéz kibogarászni, hogy mi a bánatod.
Ha nem házasok, akkor apasági nyilatkozat kell. Írjam le lassabban?
Én se értem, mi ez a fattyúzás meg kölközés, legalább a meg nem született gyereknek járna a tisztelet.
Nos a tény. Van egy férj és feleség akik házasok (papíron) Mindketten magyarok. A férj kint dolgozik Franciaországban, ahol együtt él egy nõvel. A nõ gyermeket vár. (feltételezem, hogy a nõ is magyar) Teljesen mindegy hogy a baba Franciaországban vagy Magyarországon születik. Ugyanis ha magyarok a szülõk akkor magyar állampolgár lesz a baba is, így a magyar törvények érvényesek a baba születésével kapcsolatban is. Vagyis az apukának nyilatkozatot kell írnia, hogy õ az apuka. A feleségnek (aki papíron van) semmi köze nincs az egészhez, így õ nem is folyik bele ebbe..
Kedves kerdezo a feleseg es a ferj addig ferj es feleseg amig a birosag magayr birosag ki nem mondja a valast. Addig az uj holgy hivatalos megnevezese hazassagon kivuli kapcsolat vagyis szereto ez az igazsag. Hogy erzelmileg mi van az nem erdekli a jogot. Tehat otthon szulj es az apa ismerje el a gyereket. Ha a gyerek apjanak van meg masik gyereke is a hazassagban akkor GYT fog fizetni a valas kimondasa utan.
akkor is fizetni kell ha a gyerek nem az ove de az o hazassaguk alatt szuletett igy automatikussan a ferj nevet kapjak jogilag az ove.
Igen kaphatja.az apasàg mem függ össze a házassággal az apa részérõl. Ha a feleség lenne terhes az a gyerek automatikusan kapja a férj nevét. De ha egy másik nõ is terhes lesz és a férj apasági nyilatkozatot tesz akkor ugyan ugy kerülhet a gyerek a férfi nevére.
Aki ilyen összevisszaságban él, annak tényleg számít a gyerek neve? Nem az lenne fontosabb, hogykét független emger válalljon gyereket és nevelje együtt? A neve a fontos? És ha az anyja nevét kapja??? Attól az apuka büszke lesz, jah...azt elfelejtette, hogy õ még házas, csak nem a gyerek anyjáva a feleség??? Ostobák vagytok!
Franciaorszagban elek. A kovetkezo tortenik: ha kint szuletik a gyerek, akkor acte de naissance (szuletesi anyakonyvi kivonat) lesz kiallitva Fro-ban. Mivel nem hazasok, ezert mar ez elott egy nyilatkozatot kell tennie az apanak, hogy ne père inconnu-t irjanak bele hanem ot (reconnaissance vagy hogy hivjak, nem tudom), de lenyeg hogy van hivatalos kivonat arrol hogy kik a gyerek szulei. Idaig a dolog egyszeru. Ezutan az apa beballag a kovetsegre, es keri a szuletes hazai anyakonyvezeset, amihez eloszor apasagi elismero nyilatkozatot vesznek fel, majd kb ket honap mulva meglesz a magyar szuletesi anyakonyvi kivonat. Ezen termeszetesen azon a neven fogjak a gyereket anyakonyvezni, ami a francia anyakonyvi kivonatban szerepel. Ha Magyarorszagon szul az elettars, akkor is kerdezni fogjak hogy ki az apa (mivel elettarsno nem hazas, ezert nincs alapvelelem), de gondolom itt is el az hogy elozeteesen apasagi elismero nyilatkozatot tesz a gyerek elkovetoje. Szoval minden tokugyanugy zajlik mintha a ferfi nem lenne nos. Forditott esetben vannak csak gondok (tehat ha ferjezett no szuli mas gyereket), mivel a hazassag apasagi velelmet keletkeztet, tehat ha egy ferjezett no szul, akkor a ferjet tekinti a magyar cstv apanak, ami velelem megdontesere pert kell inditani.
Szerintem ez a fogalmazás nem helyes.
Szerintem el kéne válj a feleségedtõl a lehetõ leggyorsabban. Már régen el kellett volna válni. Viszont ha Franciaországban nem tudod így a nevedre venni, akkor szerintem a legjobb, ha itt szül az élettársad. Utána kéne gy kicsit kutakodj, hogy mi a helyzet a franciáknál. Akik pedig itt fattyúztak meg hasonlók, szégyelljék magukat. Lehetne kulturáltan is válaszolni szerintem.
A kérdező hozzászólása: De fattyuztak meg lotyoztak csak bejelentettem es leszedtek a moderatorok
A kérdező hozzászólása: Ezt nem ertem h fizetni fog az ex gyerekeire?
szerintem senki nem fattyúzott, a kölökkkel meg végképp semmi baj, a babócánál klasszisokkal jobb kifejezés a gyerekre.
A kérdező hozzászólása: tanulj már meg olvasni!!!!!! A no meg a ferfi nincsenek egyutt! A nonek is van mas mar reg ota meg neki is es mi kozod van hozzza te zibbi.... zabborommek
De gond lesz franciaorszagban a csaladjog szerint nos pasi nem ismerhet el hazassagon kivuli gyereket a szeretojet. Magyarban nem lesz gond de a pasi fizetni fog az ex esetleges gyerekeire.
A kérdező hozzászólása: Es ebbol nem lesz problema a hivatalnal vagy akarhol hogy felesege van es gyereke masik notol van?
A kérdező hozzászólása: Szval valaki tudja pontosan hogyha a lany mo.on szul ott kerulhet e a gyerek az apja nevere vagy mivel van felesege igy nem, es ha kint szuli meg a gyereket akkor?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen ;) es akit erdekel egy kicsit is a kerdes az felfogja :)
A kérdező hozzászólása: A ferfinek van felesege igen, , , , , de mar negy eve nincsenek egyutt. De meg nem valtak el. Es van egy elettarsa kint fr.o.ban es annak lesz gyereke es nem kolke! (Normalisan is lehetne ha nem tudod pontosan mi van) ;) es az a kerdes ha az elettarsa kint szul vagy magyarba kerulhet e a ferfi nevere?
Hogy összefoglaljam: A francia törvények szerint - az apa személyi igazolványával és franciára hivatalosan lefordított születési anyakönyvi kivonatával felszerelve - a lakása szerinti "mairie"-n (ez olyasmi, mint régen a tanácsháza, ma az önkormányzat) bejelenti élettársa gyermekének elismerését. Ezt megtehetti a terhesség harmadik hónapjától kezdve, akár az anya jelenlétében, akár egyedül. Senkit nem érdekel, hogy az illetõ apa nõs-e vagy sem. Évekig voltam hivatalos fordító (traducteur officiel), rengeteg ilyen papír került a kezembe... Az idevonatkozó mai magyar törvényeket viszont sajnos nem ismerem, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.

Jelent-e valami egészségügyi vagy egyéb hátrányt az, ha valaki akkor születik, mikor a Hold "üresjáratban" van? (az egyikből kiment, de a másikba még nincs bent)

Legjobb válasz: Nyugodj meg semmi köze hozzá. Nemtudom mennyire vagy vallásos vagy babonás, de neaggódj, ha esetleg baja lenne az újszülöttnek, az nem a hold állása miatt lesz.

Nyugodj meg semmi köze hozzá. Nemtudom mennyire vagy vallásos vagy babonás, de neaggódj, ha esetleg baja lenne az újszülöttnek, az nem a hold állása miatt lesz.
persze.. a következõ Underworld-ben már meg is van a szereped..

HA valaki süketen születik, az milyen nyelven gondolkodik?

Ez engem régóta foglalkoztat.Tudtok rá választ? Írjatok,kíváncsi vagyok

Legjobb válasz: A gondolkodásnak nincs nyelve. Ha valamire gondolunk, azt utólag alakítjuk szavakká a fejünkben, mert hozzá vagyunk szokva ehhez, a beszéd miatt.

A gondolkodásnak nincs nyelve. Ha valamire gondolunk, azt utólag alakítjuk szavakká a fejünkben, mert hozzá vagyunk szokva ehhez, a beszéd miatt.
Érdekes kérdés!! Szerintem képekben , cselekvésekben és érzelmekben gondolkodhat. Mert mi arra gondolunk hogy : el kéne menni a boltba sörért, neki csak beugrik a kép a boltról és a polcon lévõ sörrõl ahogy leveszi , szavak nélkül.. Talán ez "tisztább" gondolkodás is lehet mert nincs nyelvi gátja. Az is lehet hogy ugye megtanulja a jelnyelvet és utána jelnyelvi kézmozdulatok is szerepelnek a gondolataiban. No meg olvasni is megtanulhatnak , akkor meg a szavak képei is beugorhatnak.
az anyanyelvén. de gondolom nem hallja, hanem látja a nyelvet amikor magában gondolkozik
Ez tényleg zseniális kérdés! én is kíváncsi lennék rá!
Huuu ez tényleg érdekes. Hiszen ha látja is a nyelvet, nem tudja, hogy például az a-t hogy mondják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!