Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki szül akkor ugyan (10 db)

Ha valaki másodszor szül akkor ugyan ott csinálják a gátmetszést vagy másik helyen?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ugyanott vágják, ahol elõzõleg.

Én úgy tudom, hogy ugyanott vágják, ahol elõzõleg.
nekem ugyanott vágták mindkétszer.
Nálam is ugyanott vágták a másodiknál is és nagyon szépen begyógyult.
Általában mindig a másik oldalt. Ha már 3-4 gyerek akkor középpen.
Na akkor én tudom rosszul. Bocsi a a tudatlan válaszért.
hogy kerültél passzív táppénzre, ha terhes vagy? megszûnt a munkahelyed?
A kérdező hozzászólása: Igen, megszünt a munkahelyem.
Szia! Szeretnél egy kis plusz jövedelemre szert tenni gyed mellett?? Csak szólj és segítek szívesen.
na megjöttek a keselyûk....
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnék ha valaki A KÉRDÉSEMRE válaszolna!!

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).

A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).
A kérdező hozzászólása: Ha munkaidõnek számít az jó, csak úgy tudom, hogy most már egy évnek kell meglennie, az meg úgy sem lesz meg a munkanélkülivel sem, ha most babás vagyok. De az tényleg jó, hogy szülés után nem kell fizetnem a TBt magam után...
Én nem szorulok a GYED-re, szóval nekem mindegy, hogy nem kapok. A lényeg, hogy a gyerek egészséges legyen. :)
A kérdező hozzászólása: igen, én is úgy vagyok vele hogy nem sok, de több mint a semmi...csak tudod, erõsítõ tud lenni, ha tudja az ember, hogy más is van hasonló cipõben, hogy nem kap gyedet...:) Ja és én úgy tudom, hogy a szülést megelõzõ 2 éveben kell meglennie a 365 napnak, ha 2010május1 után szülsz, szóval nem muszáj hogy folyamatos legyen.De azért kérdezz utána hivatalos helyen is!
16:39: folyamatos idõ kell tudtommal. Én vagyok az elõzõ GYES-es. Én is azért vagyok így, mert külföldön éltem elõtte és nem dolgoztam, hanem tanultam. Ideiglenesen vagyok Mo-n. A GYES + családi nem olyan sok, de több, mintha azt se kapnál. Más országban ennyit se adnak.
Sziasztok. Bocsi a kérdésemért, de ezt a 180 vagy 365 nap úgy is érvényes, ha pl. 3 év alatt volt az embernek minden évben 4 hónapja ?Vagy az az x idõ folyamatos kell, hogy legyen? Bocsi, de külön kérdésben nem szerettem volna kiírni.
A kérdező hozzászólása: kedves 14:56os!csak gyest kapsz, mert nem volt annyi bejelentett napod?És hogy jöttök ki, már ha megkérdezhetem? Mert úgy tûnik nálunk jön a pici(mondjuk szeretnénk is)de most jöttünk vissza nemrég külföldrõl, és a 180 napot csak csak összehoztam volna, de az egy év már nem fér bele szerintem.
De kap, csak GYED-et nem kap, ha nem volt meg a munkaviszonya. Én GYES-t kapok egyébként ugyanebbõl az okból.
És aki pl 1 éve nem talál munkát az nem kap gyest sem??
A kérdező hozzászólása: aki 2010 május 1 után szül, annak már 365nap munkaviszonyának kell hogy legyen....hát kicsit kicsúsztam már...
Én úgy tudom, hogy most még 180 nap, de lehet, hogy rosszul tudom. Én tavaly szültem, akkor még ennyi volt a határ.
A kérdező hozzászólása: ja értem!a párodnak jó munkája van?Azért az jó, hogy nem szorulsz rá:)

Császár után szült már valaki hüvelyi úton rövid idõn (2 éven belül) belül? Ha igen akkor úgy akartad és a doki megengedte vagy a kiírt császár nap elõtt beindult a szülés?

Legjobb válasz: Barátnõmnek elsõ baba császár volt, 1 évre rá próbálkozhattak, és a második baba 2 éven belül született, hüvelyi úton. Úgy is akarta, és minden rendben ment, nem is kellett volna a császár.

Barátnõmnek elsõ baba császár volt, 1 évre rá próbálkozhattak, és a második baba 2 éven belül született, hüvelyi úton. Úgy is akarta, és minden rendben ment, nem is kellett volna a császár.
Mi úgy beszéltük meg a dokimmal, hogy kiír programozott császárra de ha hamarabb beindul a szülés akkor megpróbálhatom. Hát 1, 5 héttel hamarabb elfolyt a magzatvíz, dokim sehol. Másik orvos azt mondta, hogy ha már úgyis be volt tervezve a mûtét és lelkileg rákészültem, akkor inkább csináljuk meg, mert nagyon nem akartam tágulni. Aztán a mûtõben kiderült, hogy jó döntés volt mert papír vékony volt a méhfalam. A saját dokim úgy tûnik soha nem nézett rá, mindig azt mondta, hogy szerinte megszülhetem természetes úton, de ezek szerint nagy eséllyel ottmaradtam volna. 3, 5 év telt el a két szülés között.
Nekem sógornõmnek volt az elsõvel császár, pontosan két évre rá, a másodikat hüvelyi úton szülte. Õ az elejétõl kérte, hogy ha lehet, akkor engedjék így szülni, és nem is volt olyan körülmény, ami miatt császárt tervezett volna a doki (az elsõnél is azért kellett a császár, mert rátekeredett a köldökzsinór).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nagyon szeretnék szülni remélem sikerülni fog de az elsõvel azért lettem császáros mert nem voltak fájásaim nem tágultam egy mm sem nem volt leereszkedve a lányom illetve szívhang csökkent meg sorolhatnám 200vérnyomás ízesedés szóval sok minden közben játszott sajnos de a császár katasztrófa volt számomra!!!!

Ha valaki vaginizmusban szenved akkor, hogy szül gyereket? Egyáltalán hogyan esik teherbe, ha egyszer a hüvelye úgy begörcsöl, hogy a pénisz elakad a bejáratnál?

Legjobb válasz: Nem tud gyereket szülni, és teherbe esni sem, mivel nem tud szeretkezni sem. Ugyanis a férfi nem tudja betenni. Ha pszichológushoz megy, az rendbe tudja tenni, és akkor már nem fog görcsölni.

Nem tud gyereket szülni, és teherbe esni sem, mivel nem tud szeretkezni sem. Ugyanis a férfi nem tudja betenni. Ha pszichológushoz megy, az rendbe tudja tenni, és akkor már nem fog görcsölni.
Általában kezelhetõ a dolog. Legtöbbször pszichés eredetû, azon egy agyturkász segíthet, de ehhez az kell, hogy akarja a páciens is tényleg. Kisebb hányada orvosi eredetû, ez szinte kivétel nélkül orvosolható. Akinél meg nem, az nem szül, nem lehet mit tenni.
van egy ilyen honlap errõl és ott olvastam hogy tágítással orvosolható http://www.vaginizmus.hu
Ha vaginizmusban szenved, akkor jobb, ha nem esik teherbe - nem is tudna -, és még jobb, ha nem vállal gyereket. Elõbb a lelkét kéne rendbe tenni ahhoz, hogy felelõsségteli, normális szülõ lehessen belõle. Ugyanis vagnizmussal élni nagyon kemény dolog, különösen házasságban. Ha csak gyereket akar magának szülni, de többé szeretkezni nem, akor akkor lehet egy önzõ infantilis kis liba is; ha viszont családot szeretne, férjet és gyerekeket, akkor a vagnizmus ellen tenni kell - leginkább valóban pszichiáterrel vagy egy jó (JÓ!) szexológus orvossal. A vaginizmus oka lehet pl. korai életkorban elszenvedett nem erõszak vagy zaklatás, amely trauma fel nem oldása esetén nagyon nem egészséges teherbe esni, sem szülni, mert a trauma bármikor betörhet a tudatba. Ami abszolút nem leányálom, adott esetben akár bele is lehet zakkanni.
A kérdező hozzászólása: még csak 19 vagyok úgyhogy a gyerekvállalás még nagyon messzi van, csak elgondolkoztam. Pszichológusnál is jártam, de nem sok sikerrel járt. Megtanította az autogén tréninget(aminek elvileg használnia kéne)de eddig csak vizsgahelyzetekben és szemétkedõ tanárok ellen tudtam sikeresen alkalmazni.

Ha valaki 13 évesen csinál magáról felül melltartós, alul meztelen képet, úgy, hogy 3hónap múlva betölti a 14-et, akkor, ha ez akkor derül ki ha betöltöm a 14-et, a szülőket veszik elő?

Nem a kioktatás meg az ilyen szarok érdekelnek.A kérdésre válaszoljatok.

Legjobb válasz: Internetre feltennéd? Mert ha a telefonodba, fényképezõdön van stb, nem értem miért lenne baj :D Mit szeretnél kezdeni a képekkel?Attól függ..

Internetre feltennéd? Mert ha a telefonodba, fényképezõdön van stb, nem értem miért lenne baj :D Mit szeretnél kezdeni a képekkel?Attól függ..
A felmenõk szidását, és a jelzõkkel való dobálózást szüntessétek meg :D mer nincs értelme. minek veszekedni ha verekedni is lehet :D Na most komolyan... 14 évesen, nem hiszem, hogy arra kell a kép, hogy magadat nézegesd, mert azt megteheted a tükörben is. A törvényi szabályozást olvashattad az egyik elõttem szólónál. Sztem meg a szemed láttára töröltesd le a sráccal a képet amit elküldtél, és imádkozz, hogy nem töltötte le otthon a gépére :D És utána hagyj fel a sexuális jellegû feltünéssel, mert ettõl nem leszel több senkinek a szemében. És valóban, csak azt sugallod vele, hogy hm meztelen? és ilyen képet küld? miért küld ilyen képet? mert fel akar csigázni? hm, szóval felhivás egy keringõre? ok. akkor meg lehet ugrani a csajt. Na kb ennyi, ami egy pasinak eszébe jut egy ilyen lépésrõl. Ha imponálni akarsz, akkor segits neki tanulni, és az eszeddel kápráztasd el, ne a testeddel. Az ilyen fajta figyelemfelkeltés nem a te korosztályodhoz tartozik, és csak ártasz magadnak. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Jóó sziiya
a mocskos szádat!! 13 évesen minek csinálsz magadról ilyen képet és még adod is tovább?? Ha nézegetni akarod nézegesd de ne terjeszd...mert késõbb vki elmutogatja az éghet a fejed!! szegény szüleid....
A kérdező hozzászólása: A kurwaanyád;)
gáz vagy, kiscsaj...
elég gerinctelen dolog ilyet publikba kitenni, úgyhogy inkább szólj annak a másik embernek, hogy nem a legjobb ötlet, mert Õ IS bûnös lesz, mivel õ teszi ki a netre. szóval csak óvatosan ezzel. amúgy ettõl függetlenül is 18 éven alatti pornográf felvételek minden esetben pedofíliának minõsülnek.
A kérdező hozzászólása: Ésha rajtam kívûl 1 embernek van meg, az már tejesztés?
nos. kezdjük az elején. a dolognak köze a 14 éves korhoz semmi. Az a belegyezési korhatár és szexuális kapcsolatra vonatkozik. Semmi köze a fényképek készítéséhez és terjesztéséhez. Az a BTK egy másik részén van. Ami téged érint ebben a kérdésben az a következõ: Tiltott pornográf felvétellel visszaélés 204. § (1) Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyrõl vagy személyekrõl pornográf felvételt megszerez, tart, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyrõl vagy személyekrõl pornográf felvételt kínál, átad vagy hozzáférhetõvé tesz, bûntettet követ el, és öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (3) Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyrõl vagy személyekrõl pornográf felvételt készít, forgalomba hoz, azzal kereskedik, illetõleg ilyen felvételt a nagy nyilvánosság számára hozzáférhetõvé tesz, bûntettet követ el, és két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (4) A (3) bekezdés szerint büntetendõ, aki pornográf jellegû mûsorban tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt vagy személyeket szerepeltet. (5) Két évtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ, aki a (3)-(4) bekezdésben írt bûncselekmény elkövetéséhez anyagi eszközöket szolgáltat. (6) Aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt, vagy személyeket pornográf felvételen, avagy pornográf jellegû mûsorban való szereplésre felhív, vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ. (7) E § alkalmazásában a) felvétel: a videó-, film-, vagy fényképfelvétel, illetõleg más módon elõállított képfelvétel, b) pornográf felvétel: az olyan felvétel, amely a nemiséget súlyosan szeméremsértõ nyíltsággal, célzatosan a nemi vágy felkeltésére irányuló módon ábrázolja, c) pornográf jellegû mûsor: a nemiség súlyosan szeméremsértõ nyíltsággal, célzatosan a nemi vágy felkeltésére irányuló cselekvéssel való megjelenítése. Összefoglalva: Az aki a te felvételedet birtokolja, az már ezzel 3 évig terjedõ szabadságvesztésre számíthat. Aki ezt elküldi a haverjának az 5 évig terjedõ szabadságvesztésre számíthat. Aki felrakja a netre, az (mivel az már nagyközönség) 2 évet biztosan ülni fog. Ha jól emlékszem a legfelsõbb bíróság állásfoglalására, akkor az, hogy valaki magáról ilyen képet készít illetve tart, az nem büntetendõ, de amennyiben azt terjeszti, akkor már igen.
A kérdező hozzászólása: Jólvan.Télleg köszi mindenkinek:P
Azt nem írtad h még vkinek meg van rajtad kívül...Csak hogy ha kiderül h vannak ilyen képek, akkor elõ veszik e a szüleid..hát erre válaszoltunk basszus :D Nah de így h meg van vkinek nem hiszem h elõvennék a szüleid...ne aggódj:)
Ja hogy nem akarod feltenni a netre!? nagy kár!! egyébként nem veszik elõérte a szülõket sõt senkit nem fognak érte felelõsségre vonni ha önszántadból csináltad aképet!
A kérdező hozzászólása: Nem akarom feltenni.Hanem valakinek meg van még rajtam kívûl. De könyörgöm..ittwan 3wálasz, de egyikse válaszol arra mait kérdeztem
myvpre, iwiwre sztem se tedd fel...de te tudod:) Mert végülis minek oda? Még ha tetszik is a fiúknak, akkorse lennél több a szemükbe, mint egy csaj akit meg lehetne húzni...ezt nem sértésbõl mondom, de érted...Sztem netre ne pakold fel:)
Hát iwiw-re azért ne tedd fel.De ha csak magadnak kell akkor nem gond.
13 évesen csináltad, ez pedig büntethetõséget kizáró tényezõ. De megnyugtatlak: nem hinném, hogy neked ebbõl gondod lehet. Máskülönben a fél privi.hu-népség szülei rég csücsülnének. :D

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: Abban nem vagyok biztos, hogy gyes-t vagy gyed-et fogsz-e kapni, viszont akármelyiket kapod, se gyes, se gyed alatt nem kell tb-t fizetni magad után.

Abban nem vagyok biztos, hogy gyes-t vagy gyed-et fogsz-e kapni, viszont akármelyiket kapod, se gyes, se gyed alatt nem kell tb-t fizetni magad után.
A kérdező hozzászólása: Kedves moderátorok!nem lehetne áttenni a kérdésem egy másik kategóriába?Mondjuk a családi kapcsolatok/egyébhez, vagy valahova?mert itt olyan gyorsan mennek a kérdések, hogy soha senki nem fog válaszolni...:(
A kérdező hozzászólása: igen?na az jó!tehát olyan mintha be lennék jelentve?beleszámít a nyugdíjba is?
Szia! Azért csak megtalálható a kérdésed :) A segély a szülés napjáig járhat, átfedésben nem lehet a két ellátás (segély, gyes). A szülés napjától kell megigényelni a gyest - ha egyébként nem vagy tgyás-ra, gyed-re jogosult. Ha ugyanis álláskeresési járadékot kapsz, akkor jogosult vagy tgyás-ra és bizonyos esetekben gyed-re is. Szóval, milyen munkanélküli ellátást kapsz most?
A kérdező hozzászólása: Nem kapok, csak megkérdeztem mi van ilyen esetben, mert munkát még nem találtam, és gondolkoztam hogy bejelentem magam...

Egy kérdést látva az jutott eszembe, hogy ha valaki gátvédelemmel szül, az jobban kitágul, mint akinek gátmetszést csinálnak? Ezt úgy értem, hogy később áll vissza a hüvely az eredetit megközelítő állapotba?

Legjobb válasz: Most nehogy azért ne szülj gátvédelemmel, mert akkor tág maradsz! Ez így nem igaz, ha jól tágulsz, az azt jelenti, hogy rugalmasak a szöveteid, és ugyanolyan szépen vissza is fog húzódni:-) Engem vágtak, mert a kicsit feltett kézzel jött, és nem fért volna ki, nagyon szépen visszahúzódott minden, párom szerint ugyanolyan, mint annak elõtte:-) Én mindenképp megpróbálnám a gátvédelmet:-)

Most nehogy azért ne szülj gátvédelemmel, mert akkor tág maradsz! Ez így nem igaz, ha jól tágulsz, az azt jelenti, hogy rugalmasak a szöveteid, és ugyanolyan szépen vissza is fog húzódni:-) Engem vágtak, mert a kicsit feltett kézzel jött, és nem fért volna ki, nagyon szépen visszahúzódott minden, párom szerint ugyanolyan, mint annak elõtte:-) Én mindenképp megpróbálnám a gátvédelmet:-)
Egy fenét! A tágulás elõbb van mint a gátmetszés. Ha valaki nem tágul rendesen, akkor mindenképpen metszés kell, mert különben arra reped , amerre akar, ha a doki vág akkor azt õ irányított vágással csinálja. A hüvely visszaállása az egyén hüvelyének rugalmasságán múlik, de ha nincs gátmetszés és túlreped az anyuka, akkor súlyos állapotok alakulhatnak ki.
A gátmetszés nem befolyásolja a hüvelyt, vagyis ha gátmetszést csinálnak, csak jobban kifér a baba, nem reped szana-szét az anyuka.Az hogy a hüvely.hogy fog visszafejlõdni, azt nem befolyásolja egyik sem.Elsõ szülésnél meg mindenképp alkalmaznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Én gátvédelemmel szültem és ugyanúgy "visszaszûkültem". Úgyhogy ne aggódj! Sõt, örülj neki, ha a szervezeted megengedi, hogy ne kelljen gátmetszést alkalmazni! Sok múlik a szülésznõn is. Az elsõ szülõ nõk 50% képes gátmetszés nélkül szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Szent Imre kórházban szeretnék szülni! (Gátvédelem miatt). Esetleg valaki, aki ott szült ajánlana egy jó szülésznőt/orvost, aki jártas a gátvédelemben? Úgy hallottam a beöntést sem mindig csinálják, de ha kérném, milyen érzés? Kellemetlen?

Szent Imre kórház(gátvédelem)

Legjobb válasz: Beöntés: Én is attól féltem a legjobban, nem is szüléstõl. :DD Soha nem kaptam elötte, és nagy parám volt. Én azért kértem 8nem volt kötelezõ), mert féltem, hogy ahogy nyomok bekakilok majd. Nem is volt nagy cucc, a kitolás ezerszer rosszabb volt, de lagalább nem kaksiztam be. Pedig tök olyan érzés az egész tolófájás, mintha kakilni kellene. Ne parázz tõle. Gátvédelem: azzal szültem, de kicsit vágni kellett, hogy ne repedjen, remélem most másodszorra már azt sem kell majd. nem éreztem, mert kértem EDÁt és a varrást sem. utána 2-3 napig nem volt kellemes, de hamar elmúlt. De én a MÁVban szültem.

Beöntés: Én is attól féltem a legjobban, nem is szüléstõl. :DD Soha nem kaptam elötte, és nagy parám volt. Én azért kértem 8nem volt kötelezõ), mert féltem, hogy ahogy nyomok bekakilok majd. Nem is volt nagy cucc, a kitolás ezerszer rosszabb volt, de lagalább nem kaksiztam be. Pedig tök olyan érzés az egész tolófájás, mintha kakilni kellene. Ne parázz tõle. Gátvédelem: azzal szültem, de kicsit vágni kellett, hogy ne repedjen, remélem most másodszorra már azt sem kell majd. nem éreztem, mert kértem EDÁt és a varrást sem. utána 2-3 napig nem volt kellemes, de hamar elmúlt. De én a MÁVban szültem.
A húgom dr.Bálint Balázsnál szült tavaly januárban.Nem jött össze a gátvédelem, sõt a doki jó nagyot vágott neki, még húsvétkor(!!) is szenvedett vele:( Én áprilisban szültem, egy darabig én is oda jártam, de nagyon elment a kedvem a kórháztól, ezek után, ráadásul a fogadott szülésznõ, sem volt vmi segítõkész, és az is kicsit zavaró volt, hogy még az apuka sem vehette kézbe a babát. Úgyhogy én a 6.hónapban átmentem egy Szent István-ban dolgozó doktornõhöz, és abszolút nem bántam meg.Gátvédelemmel szülte, beöntés nélkül, csodás élmény:) Utána sokat segítettek a szoptatásban is, és apa is jöhetett bármikor a picihez:) Második babánál is biztosan ott szeretnék szülni:)
Én a Szent Imrében szültem. Dr. Tasi Róbertnél, nagyon ajánlom. Gátvédelemmel. Támogatja, de ha szükséges a baba és a mama érdekében, akkor vág. Magánrendel is. A beöntést magát kicsit sem lehet érezni, utána olyan, mintha hasmenésed lenne picit, elmész a vécére, és folyik ki a kaka együtt a vízzel. Szerintem egyáltalán nem rossz. Én kaptam, nem tiltakoztam ellene. Azért is jó, mert másnap nem kellett nagyvécéznem, mert ugye nem volt mit, így egy nappal késõbb kellett erõlködnöm. Azért csak egy napja szültem akkor..
Nem ...
nem de eléggé gáz a teljes bizonytalanságra, gyakorlatilag a semmire szülni, fõleg ha a szülõk sem támogatják az anyát
Bizony. Abortuszra nem kötelezhetik de kitehetik a lakásból.
Nem. De arra kényszeríthetik, hogy megálljon a saját lábán.
Nem, ha elmúlt 18 éves akkor már nem, mert nagykorú.
Nem, de kitehetik a lakásból, hisz nagykorú, és munkaképes. Ha meg tud élni, tartsa meg. Ha nem, akkor gondolkodjon.
18 éves kor alatt sem kötelezhetik abortuszra, nemhogy fölötte. Ahogyan arra sem kötelezhetik, hogy tartsa meg. Ha abortuszra akar menni és a szülõk nem írják alá az engedélyt, a Gyámügy segítségét kell kérnie. Ha megtartja a babát, bizonyos vizsgálatokhoz (pl: amniocentézis) szintén kell a szülõ aláírása, és ha megtagadja, akkor a Gyámügy szintén eseti gyámot jelöl ki. Kiskorúnál a babát csak úgy adják haza a kórházból, ha vagy a szülõ, vagy a nagykorú, apasági nyilatkozatot tett apa aláírja a papírokat. Csakhogy az apasági nyilatkozathoz is kell a kiskorú lány szülõjének aláírása, ami szintén pótolható az eseti gyám aláírásával. Az megint más kérdés, mi lesz egy olyan kisbaba sorsa, akit a nagyszülõk nem akarnak befogadni, és adott esetben az édesapja sem tudja eltartani. Kiskorúnál azért vannak feladatai a szülõnek, pl. bizonyos vizsgálatoknál
Nem kotelezhetik. De akkor a 18 eves se kotelezze a szuleit, hogy ebben a bizonytalan vilagban felneveljek az unokajukat is.
6-os vagyok. Az utolsó 2 sor véletlenül maradt benne.
Kényszeríthetik.
Alatta sem kötelezhetik. A kényszerítés maximum abból áll, hogy közlik: õk nem fogják helyette nevelni és a pénzt elõteremteni a gyerekneveléshez. Ez meg mondjuk jogos! Ha úgy dönt, hogy bevállalja, akkor oldják meg a pasijával, anyagi téren is. Legalábbis ha én ilyen helyzetbe kerülnék, nem lenne pofám anyámékat terhelni ezzel.
Utolsóval értek egyet, szerintem még alatta sem kényszerhetik / élet ellenes cselekmény/. A mostani ab törvénymódosítás után lehet, hogy már maga az anyuka sem vetetheti el, annyi procedúrát körítenek majd neki. Nem pártolom az abortuszt, de elõfordulhat, hogy meg kell tenni.
Senkit nem lehet abortuszra kötelezni Magyarországon. 18 év felett a törvényi feltételek között a nõ magánügye (amit persze illik megbeszélni a partnerével!!!) 18 év alatt ha ellentmondás van a saját szándéka és a szülei szándéka között akkor goto gyámügy.
Az még egy kis csavar a sztoriban, hogy a jelenlegi jogszabályok alapján az anya még tanköteles-egészen pontosan annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyikben betöltötte a 18.életévét. Pl. ha valaki szeptember 1-jén ünnepli a 18. szülinapját, akkor az a következõ ÉV június 30-ig(augusztus 31-ig) tanköteles. Ettõl persze nem kell eltartania a szüleinek, de a friss anyuka errõl is kell, hogy intézkedjen.
14-es! Ez viszont annyiból áll, hogy beiratkozik az iskolába, ahol felmentik a tanórák látogatása, sõt a vizsgák alól is. Ezzel eleget tesz a törvényi kötelezettségének, és nem csak Õ kapja a csp-t a baba után, hanem utána is kapják a szülei annak a tanévnek a végéig, amelyben betölti a 18-at. Ennek feltétele, hogy a szüleivel egy háztartásban maradjon (legalább papíron). Ha elköltözik, akkor meg saját jogán igényelheti meg önmaga részére a csp-t ugyanerre az idõszakra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!