Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki sokat eszik, az (19 db)

Õ az baj ha valaki sokat eszik és nem hízik semmit? Minden nap eszek egy csomót és 1kg-t se híztam. Ez valami betegség vagy valami baj alakulhat ki belőle?

Iskolába,Otthon,Más helyeken is sokat eszek de ugyan ilyen sovány vagyok ... kb. 53kg vagyok és semmit nem hízok.

Legjobb válasz: Ez általában a pajzsmirigy mûködésétõl függ. Ha elmesélném mit zabál össze egy ismerõsöm, biztos elájulnál. Ennek ellenére csak csont és bõr. Orvoshoz kéne menned.

Ez általában a pajzsmirigy mûködésétõl függ. Ha elmesélném mit zabál össze egy ismerõsöm, biztos elájulnál. Ennek ellenére csak csont és bõr. Orvoshoz kéne menned.
én is ilyen vagyok, csak 56 kg. rohadt sok édességet eszem, de én se hízok!
Dettó, csak én 47. Nyertem. :) :S
GreenTea Szerintem meg csak jár a szátok és nem esztek eleget, azért nem híztok:)
Na akkor idesüssetek! Én 43 kg vagyok 162 centire, úgyhogy ti még örüljetek a 47 meg 53 kilótokkal. Te fiú vagy vagy lány? Mert ha fiú, akkor azért nem hízol, mert a fiúk nagy része zabál, és mégse hízik, egyszerûen ilyen gyors az emésztésük. Ha lány vagy, akkor meg millió oka lehet, nálam pl inzulintúltermelés van (fordítva vagyok cukorbeteg), és a tápot pillanatok alatt lebontja a szervezet, nem raktároz el semmit. Az hogy neked miért van, inkább orvos tudná elmondani, de egy teljes vérvizsgálat jól jöhet, hátha rájönnek valamire.
A kérdező hozzászólása: Köszi a komentet.
A kérdező hozzászólása: Fiú vagyok!De azt még nem írtam oda hány centi vagyok! Utolsó mérés óta:186cm De lehet hogy már pár centi és meghaladom a 190-t..
Jaaaaaa!!! Akkor természetes dolog, a fiúk nagy része zabál és nem hízik. De csontos is vagy, vagy azért van rajtad legalább egy kis izom? Járjál edzeni vagy kondizni, attól megnõ az étvágyad is, helyrejön az anyagcseréd. Lehet hogy valami vitamin vagy ásványi anyag stb hiányzik a szervezetedbõl, csináltass vérvételt! Én vashiányos voltam, de mióta vastabit szedek, jobban vagyok, kicsit híztam is. Szedj étrendkiegészítõket (nem szteroid meg térfogatnövelõ meg ilyen sz*rok!!), abból bajod úgyse lesz, mert azok vitaminok meg egészséges cuccok, tehát olyan mintha nem 1, hanem 5 almát ennél meg naponta.

Ha valaki sok fehérjét eszik, azzal mi lesz?

Dagadt lesz, vagy vékony, vagy egészséges, vagy milyen? Milyen ételekben van fehérje? Kinek kell abból sokat enni? Mihez kell a szervezetnek a fehérje, mi a funkciója?

Legjobb válasz: A fehérjék funkciói sokfélék, lehetnek enzimek, izmok kontraktilis elemeit építik föl, immunológiai ellenenyagok, hormonok, neurotranszmitterek, receptorok, stb., ezért nagyon fontosak, de: a fehérjék aminosavakra bomlanak, az aminosavak nagy része acetil-koenzimA-ra, abból zsírsavak szintetizálódnak, majd glicerinhez kapcsolódva trigliceridet hoznak létre és a zsírszövetben raktározódnak... Szóval igen, aki sok fehérjét eszik kövér lesz (kivéve ha sokat sportolsz, mert akkor az izom felépítésében vesz részt).

A fehérjék funkciói sokfélék, lehetnek enzimek, izmok kontraktilis elemeit építik föl, immunológiai ellenenyagok, hormonok, neurotranszmitterek, receptorok, stb., ezért nagyon fontosak, de: a fehérjék aminosavakra bomlanak, az aminosavak nagy része acetil-koenzimA-ra, abból zsírsavak szintetizálódnak, majd glicerinhez kapcsolódva trigliceridet hoznak létre és a zsírszövetben raktározódnak... Szóval igen, aki sok fehérjét eszik kövér lesz (kivéve ha sokat sportolsz, mert akkor az izom felépítésében vesz részt).
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha valaki sokat iszik, és sok sósat eszik, ami megköti a vizet, akkor az segít abban, hogy ne fogyjunk le, azaz legalábbis térfogatilag? Hogy a cici is kerekebbnek tűnjön, feszesebbnek?

azaz sok vizet iszok, vagy bármilyen folyadékot, akkor simább, kevésbé száraz, rugalmasabb lehet t?le a b?r, esetleg teltebb, kerekebb arc, kerekebb mell?

Legjobb válasz: vagy a helyesebb testtartás :)

A kérdező hozzászólása: vagy a helyesebb testtartás :)
neked mibajod
A kérdező hozzászólása: az hogy kérdésre kérdéssel válaszolnak, és totál nem a témához szólnak hozzá.
:D
XD
igy igaz. de azert sok zoldseget es gyumolcsot is egyel.
igyál sok folyadékot az nagyon egészséges és rugalmassá teszi a bõrt, a sóbevitelt viszont ne vidd túlzásba, mert egészségtelen, magas vérnyomásod lehet tõle meg miegymás.

Ha valaki nagyon sokat eszik, az édeset a sóssal keveri, jelentheti azt, hogy megjön a menszi, vagy hogy terhes?

Legjobb válasz: Bármelyiket jelentheti. Az is lehet, hogy csak az idegességet vezeti le ezzel. Mindenesetre, ha továbbra sem jön meg a vérzése, menjen el nõgyógyászhoz!

Bármelyiket jelentheti. Az is lehet, hogy csak az idegességet vezeti le ezzel. Mindenesetre, ha továbbra sem jön meg a vérzése, menjen el nõgyógyászhoz!
Nem írod, hogy mióta késik a mensi.Ha már egy , vagy több mint egy hete, akkor szerintem terhes.Vegyetek egy tesztet, vagy irány azorvos.
Van ilyen, de ez nem jelent biztosan terhességet sem azt hogy menstruálni fogsz.Ha késik a vérzésed csinálj egy tesztet!
Én a terhességen kívül is szeretek édesre-sósat enni!Sztem semmi köze nincs hozzá! A tesztek általában 10napos terhességet mutatnak ki biztosan, ha már késik akkor mindenképp vegyél egyet és-vagy menj el dokihoz!!Az utóbbi a biztos!

Ha valaki sokáig nem eszik, mennyi idő után kezdi el a szervezete az izmot lebontani?

Úgy tudom el?bb víz,aztán a zsír megy le,aztán végs? esetben az izom.Milyen hosszú ez a folyamat?

Legjobb válasz: Nem jól tudod. A víz után a fehérje következik amit átalakít a szervezeted és azt az izmokból nyeri. Többek közt ezért nem ajánlott a drasztikus fogyókúra. Hacsak nem az Atkins diétára gondolsz, de ott meg eszel.

Nem jól tudod. A víz után a fehérje következik amit átalakít a szervezeted és azt az izmokból nyeri. Többek közt ezért nem ajánlott a drasztikus fogyókúra. Hacsak nem az Atkins diétára gondolsz, de ott meg eszel.
A-a. Víz->izom->legvégsõ esetben TALÁN egy nagyon kicsi zsír.
Fogait.
Ha emiatt cukorbeteg leszel (több mint valószínû, ha már hízni kezdtél és remegsz amikor éhes vagy), akkor a következõkre számíthatsz: (enyhébbtõl a durvábbig) hízás, ekcéma, szívbetegség, vakság, végtagamputáció, rák, halál. Nem vicc, a rákos megbetegedéseknél és a szívbetegségeknél a cukorbetegség kiemelt kockázati tényezõ.

Ha valaki nagyon beteg dolgokra gondol (veszélyesen) de a gondolattól is retteg, viszont eszébe jut, a legdurvább őrültségek, mittudomén megtámadni valakit, de közben nem szeretné. Az őrült, vagy csak sokat gondolkozik?

Játszik a fejében a lehet?ségekkel, és a jók mellett a rosszak is beugranak?

Legjobb válasz: Például múltkor volt osztálykirándulásunk, és eszembe jutott az, hogyha ott mondjuk megölnék valakit, vagy valakiket, stb. De közben nem akartam megölni senkit, és a gondolattól is rettegek, de valahogy mégis eszembejutott és nem tartom normálisnak. Nem érzem magam betegnek, teljesen átlagos 17 éves lány vagyok.

A kérdező hozzászólása: Például múltkor volt osztálykirándulásunk, és eszembe jutott az, hogyha ott mondjuk megölnék valakit, vagy valakiket, stb. De közben nem akartam megölni senkit, és a gondolattól is rettegek, de valahogy mégis eszembejutott és nem tartom normálisnak. Nem érzem magam betegnek, teljesen átlagos 17 éves lány vagyok.
Ha küzdesz a "rossz", "bûnös" fantáziák ellen, azok annál inkább visszatérnek. Ez a "ne gondolj a fehér elefántra" esete. Ha egyszerûen ott van a fejedben, nem tudsz nem gondolni rá :) És nem is kell ellenük küzdeni. A fantáziálás nem bûn. Amíg nem akarod megtenni, nézd a jó, a humoros oldalát. Ha tudsz nevetni a durva dolgokon is, sokak számára lehetsz szórakoztató társaság :) Ne félj magadtól és a gondolataidtól. Bízz magadban :)
Te jóóó ééég!!! Pont ugyanezeket érzem én is... Teljesen... még az elordítós rész is stimmel. Ez tényleg az õrület jele? Én próbáltam utánanézni, de sehol nem találtam semmit, nem írnak ilyenrõl...
A kérdező hozzászólása: nem, de egy fórumon olvastam, hogy elég gyakori probléma, ráadásul egy statisztika szerint a 18 év köri fiatalok harmada (!!!!!!) járt már pszichiáternél komoly lelki problémákkal. Fogyasztói társadalom: csóró magyarország. Ez szüli az ellentéteket, emésztik egymást az emberek.
Tényleg gyakori probléma?:O Ez picit megnyugtat... Azt hittem, hogy teljesen egyedül vagyok ezzel, és kezdek megbolondulni. Vannak barátaim, akikben megbízom, de ezt a problémát nem merem velük megbeszélni, mert tatok tõle, h aztán hülyének néznének, vagy félnének tõlem...:( Szakemberhez menni is félek, mert nem tudnám elviselni, h gyógyszert akarjanak szedetni velem, vagy elmegyógyba dugni vagy ilyesmi...:S lehet, hogy butaság, hogy ettõl félek, de nem tudom...
A kérdező hozzászólása: ezt én sem merem megosztani senkivel
Lehet, hogy tényleg sokaknak van ez a problémájuk... csak õk sem osztják meg...:)
A kérdező hozzászólása: :D:D pedig te sajnos az vagy
Szerintem csak sok dolgot nem rendezett el magában. Vagy sok dolgot nyom el magában, akár azért, emrt rá van erõltetve, eselteg ez nem is tudatosult benne... De tényleg az elsõ gondolatom nekem is az volt, hogy ez fura.
A kérdező hozzászólása: sokat ne gondolj rá, szerintem fogd fel úgy, hogy ez mindenkiben benne van. nemtom olyan szokott lenni, hogy mondjuk tök simán kedvesen beszélgetek valakivel, és akkor mi lenne ha beleverném a fejét a falba. de nem haragszok rá meg semmi, és meg is ilyedek, de a gondolattól, mert nem tenném meg. Én úgy gondolom, hogy ez köbö olyan szintû mint amikor eljátsszol a gondolattal, hogy lesmárolnál valakit, vagy beugranál a metró elé, vagy épp mittudomén. a tetlegességtõl viszont nagyon messze vagy. mostanában olyan érzésem is van néha, hogy nagy csendben amikor mindenki figyel elordítanám magam, de közben nem. szerintem ez az õrület jele, de ha leszarom, és lekötöm magam más dolgokkal, nem lesz vele semmi bajom.
Elõzõ vagyok, úgy döntöttem, hogy írok bõvebben is. Nekem ez nem olyan, mint amikor valaki szemét, és akkor eljátszadozom a gondolattal, hogy hogy lehetne kinyírni (és ahogy levettem, a kérdezõnek sem). Egyszer csak megszületett egy ilyen gondolat, és aztán nagyon megijedtem magamtól, és belehajszoltam magam kegyetlenül, szóval ha valakivel beszélek, már lassan mindig beugrik, hogy ugye nem bolondulok meg, és ölöm meg vagy valami...:S (nagyon hipochoner vagyok sajna) Ilyenkor próbálom gyorsan elterelni a gondolataim valami másra. De pár hónapja sajnos minden nap eszembe jut, és saját magamban gerjesztem a dolgot.:( Ugye én sem fogok bekattanni, és tenni vmi szörnyû dolgot...?:(
A kérdező hozzászólása: Konkrétan az érdekelne, hogy ilyen hibás gondolatok mindenkiben születnek néha? Vagy ez, hogy félelmetesnek gondolom, hogy valakit akit mondjuk szeretek bántanék, viszont eszembejut, ez tényleg valami probléma elõjele?
Fordulj dolihoz amúgy 17 évesen a hormonok erõsen müködnek, és mindenki szívesen megölé a nagyszájú csajszit, a keménygyerket, a srtébert mert idegesiti vagy csak rossz napja van.
Én ennyi idõsen arról fantáziáltam, hogy hogyan kínoznám meg azt a tanárt, aki éppen nagyon megszívatott, megalázott... Szerintem ilyen gondolatok mindenkiben születnek, de maradjanak is csak gondolati szinten!
bennem is születnek ilyen gondolatok, de én orvosilagt õrült vagyok.
utolsó vok. am ha nagyon zavar és aggasztónak tartod, akk menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
már bennem is volt gondolat hogy megölök valakit szerintem már mindenki fejében megfordult ez az a baj ha meg is teszed
Nyugi szerintem ez természetes. Kérdezd meg a fõiskolásokat/egyetemistákat, hogy félévente, hány tanárt hentelnének szét :D
Én is ugyanezzel a problémával küzdök!!!
Ja amúgy, hogy ne legyen már ennyire of, szerintem normális iylen korban, de talán amúgy is az ilyesmi. Nyugi. :)

Az tényleg jó ha valaki a fogyókúra alatt sok fehérjét eszik?

Köszi el?re is a válaszokat:-)

Legjobb válasz: Köszi a választ:) Mondjuk én nem ilyen izomépítés meg ilyesmi miatt kérdeztem, pusztán csak azért mert olvastam róla, és nem voltam benne biztos hogy igaz. És sem elsõsorban a húsra gondoltam. Szerintem én megfelelõ mennyiségû fehérjét eszek egyébként, csak ebben a cikkben meg az volt hogy egy héten egyszer jó ha valaki fehérjenapot tart. De hogy miért? Azt nem tudom:)Egyébként kissé szélsõségesnek tartom amit írtál, nem tudok azonosulni vele, de szerintem ez nem probléma, hiszem más emberek véleményére voltam kíváncsi, és ez is egy vélemény:) Még egyszer köszönöm a választ:)

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) Mondjuk én nem ilyen izomépítés meg ilyesmi miatt kérdeztem, pusztán csak azért mert olvastam róla, és nem voltam benne biztos hogy igaz. És sem elsõsorban a húsra gondoltam. Szerintem én megfelelõ mennyiségû fehérjét eszek egyébként, csak ebben a cikkben meg az volt hogy egy héten egyszer jó ha valaki fehérjenapot tart. De hogy miért? Azt nem tudom:) Egyébként kissé szélsõségesnek tartom amit írtál, nem tudok azonosulni vele, de szerintem ez nem probléma, hiszem más emberek véleményére voltam kíváncsi, és ez is egy vélemény:) Még egyszer köszönöm a választ:)
Mivel én a diétám alatt intenzíven edzek sok fehérjére van szükségem, és ezt hihetetlen nehéz pótolni. Természetesen a zöldségekben, gyümölcsökben, még a kenyérben is van fehéjre, de ezekbõl sajnos nagyon nehéz pótolni a megfelelõ mennyiséget. Én arra törekszem, hogy egy nap meg legyen 100 g fehérje, de ez elég nehéz összehozni, ezért is iszok még mellé protein turmizot, mert alacsony kalóriabevitellel nagy mennyiségõ minõségi fehérjéhez jutok.

Ha valaki túl sok édességet eszik, és ettől Candida gombát kap, akkor az fertőző beteg? Hogy lehet ezt a betegséget továbbadni? Hogyan fertőz?

Legjobb válasz: http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/56665/1 Ez elég sok mindent leír. Jobbulást :)

http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/56665/1 Ez elég sok mindent leír. Jobbulást :)
Én úgy gondolom, hogy az illetõ nem a sok édesség miatt kap Candida gombát... Tehát ha megeszel egy fél tortát nem biztos, hogy ennek az lesz a következménye, hogy gombád lesz. A sok édesség csak rizikófaktor, aztán vagy megtelepszik a gomba vagy nem. Lehet pl. hüvelygombád, aminek egyik oka a túlzott édességfogyasztás. Ezt átadhatod nemi úton, közös wc, törölközõ, fürdõruha használatával, vagy ha nem mosol kezet és úgy nyúlsz a kilincshez, a szerencsétlenek így is elkaphatják.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem, hogy huzamosabb ideig (kb fél éve) szinte csak édességet ettem, és nagyon nagyon sokat, és emiatt lett ilyen fertõzésem, ami nem csak hüvelyi tüneteket okoz, hanem sok mást is. Meg persze nem mozogtam semmit stb stb. Tehát "megérdemlem" ezt a betegséget.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem fél éve hanem 10 hónapja, tehát már majdnem 1 éve ezt csinálom.
kb születésem óta csak édességet, nasit eszek, null leves, minimális normális kaja, és még semmi bajom nem lett tõle... 22/L
A kérdező hozzászólása: Hát örülj neki, hogy így bírja a szervezeted, de ez rajtam nem sokat segít. Meg gondolom nem eszel ANNYIT, mint amennyit én. 2 hónap alatt 10kg-t híztam.

Ha valakinek tetszem nemveszem észre. Akár mennyire nyomul nem veszem magamra mert én hogy tetszhetnék neki. és ez nagyon sok mindent összezavar bennem. Mivel növelhetném az önbizalmam? :o

a többiek mondják hogy hülye vagyok hogy nem veszem észre. de én ha szemtől szembe bevallaná, se tudnám elhinni:o

Legjobb válasz: na itt a baj. ha ennyien mondják, akkor simán elhiheted. pár hónapig beszéld be magadnak, hogy jól nézel ki és sok embernek tetszel. aztán már nem lesz ilyen gondod

na itt a baj. ha ennyien mondják, akkor simán elhiheted. pár hónapig beszéld be magadnak, hogy jól nézel ki és sok embernek tetszel. aztán már nem lesz ilyen gondod
A kérdező hozzászólása: de nem érzem igy akkor mért meséljem be magamnak?:/
Én is így vagyok, , csak fiúként. Mondjuk én tényleg nem vagyo egy adonisz, se egy lányok álma, de idõnként facebookon szoktak lányok nyomulni még rám is, furcsa mód. Bár lehet, ha élõben látnának már nem kellenék nekik. Én sem tudom a gyógyszert a bajra, örülnék, ha valaha is lenne barátnõm már végre. Sokszor az utcára is utálok kimenni, annyira rondának érzem magam. Meg attól félek, hogy valaki lerondáz. Ha tehetem eltakarom az egész fejem valamivel, sajnos jön a jobb idõ, nem tudom mi lesz, kell valami jó sapka vagy maszk.
A kérdező hozzászólása: nem is gondoltam hogy a fiuknak is vannak ilyen problémáik.:o én utálok sokáig valaki szemébe nézni mert attól félek észre vesz valami hibát az arcomon:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!