Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki segély alatt esik (2 db)

Ha valaki munkanélküli segély alatt esik teherbe, akkor jár neki valamilyen járadék, és ha igen akkor menyi? Én kb.60000 ft munkanélkülit kapok.

Legjobb válasz: A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.

A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.
Kérj segítséget a TB-tõl! Személyesen menj be, és járj utána, mert biztosat egyik kismama sem mondhat! Ez attól is függ, hogy elõtte volt-e munkaviszonyod, az mennyi ideig tartott, mikor lett vége, és egybõl mentél-e munkanélküli segélyre, vagy eltelt közte több mint 30 nap? Ezek egyike sem mellékes! Én is, ha akkor nem megyek be érdeklõdni, akkor havi 30 ezerrel kevesebbet kapnék.
Gyed csak akkor jár, ha megvolt a 180 napi biztosítási idõ és mellette munkaviszonyod van a szüléskor. Ha ez nincs meg, akkor sajnos csak a gyes jár, illetve a családi pótlék.

Ha lejár a 3 hónap munkanélküli segély és nem talál valaki munkát ennyi idő alatt, akkor még jár valami?

Vagy közmunkára kell jelentkezni hogy valamit még kapjon az ember?

Legjobb válasz: Akkor átkerülsz szociális segélyre. A munkaügyi elküld az önkormányzathoz, ott jelentkezni kell szoc. segélyre, Ki kell tölteni egy nyomtatványt, azt elbírálják, utána pedig kapsz egy határozatot róla. Ezzel vissza kell menni a munkaügyibe, meg nálunk a családsegítõbe. Ezek után jogosult vagy a havi kb. 28.000 Ft-ra. Annyi változik, hogy most már kiközvetíthetõ vagy közmunkára. Ha ezt visszautasítod, egy évre törölnek a nyilvántartásból, és nem leszel jogosult semmire.

Akkor átkerülsz szociális segélyre. A munkaügyi elküld az önkormányzathoz, ott jelentkezni kell szoc. segélyre, Ki kell tölteni egy nyomtatványt, azt elbírálják, utána pedig kapsz egy határozatot róla. Ezzel vissza kell menni a munkaügyibe, meg nálunk a családsegítõbe. Ezek után jogosult vagy a havi kb. 28.000 Ft-ra. Annyi változik, hogy most már kiközvetíthetõ vagy közmunkára. Ha ezt visszautasítod, egy évre törölnek a nyilvántartásból, és nem leszel jogosult semmire.
Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján jogosult vagy rá, akkor az önkormányzatnál igényelheted az aktív korúak ellátását (foglalkoztatást helyettesítõ támogatás, régebbi neven bérpótló juttatás) A szociális törvényben megtalálod a feltételeket. Közmunkára nem jelentkezni kell, hanem behívhatnak, ha regisztrált álláskeresõ vagy.
Jah ha esetleg kiközvetítenek közmunkára, tudjál róla h napi 4 óra közmunkáért kapsz 32.000 Ft-ot, míg ha nem csinálsz semmit 28.000-et... A 8 órás kiközvetítésrõl nem tudok semmit, mert felénk arra nincs keret. Ezt figyelembe véve nem érdemes elvállalni. Úgy a legkönnyebb megúszni, h ha pl kiközvetítenek valahová, kapsz egy papírt h jelenj meg itt és ott, ekkor vagy akkor. Menj be 2 nappal késõbb, és mondd h nem voltál itthon. Nagy valószínûséggel addig betölti más, neked pedig megmarad a juttatás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket. Munkanélkülin vagyok, és mivel 8 évig részmunkaidõben dolgoztam, a munkanélküli segélyem egyszerûen siralmas!
A kérdező hozzászólása: 8 éves részmunkaidõs munkaviszony után jóval kevesebb munkanélkülit kapok mint 28 ezer ft! Akik életükben nem dolgoztak, többet kapnak mi mint én!!!!
Ha lejár a 3 hónap, hagyd a fenébe az egészet. Menj és nézz magadnak valami vadas feketemunkát, mert amit adnak abból nem jössz ki! Úgy is erre találták ki. Aki tud feketén dolgozni, az legalább a szocsegélyt ne vegye fel!
most öszintén. ha elmegy feketézni, akkor már mért ne kérné a segélyt? ennyire hülye senki sem lehet, hogy visszautasitja a pénzt :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!