Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki segély (29 db)

Ha valakinek évek óta nincs bejelentett munkája, előtte volt egy vállalkozása ami csődbe ment kap-e munkanélküli segélyt?

A segéllyel együtt a tb-t is fizetik utánad?

Legjobb válasz: sajna itt az számít, hogy évek óta nincs munkaviszonya, így nem aktív, ezért segély sem jár TB-t sem fizetnek utána, viszont, ha bizonyítja, hogy segélyre (szociális, önkormányzati, stb.) szorul, akkor lehet, hogy van valami TB jogosultsága, ezt a helyi munkaközvetítõ mondja meg, mindenképp érdemes felkeresni, mert ha pl. átképzésben vesz részt, vagy munkakeresõ státust kap, akkor megint lesz TB jogviszonya.

sajna itt az számít, hogy évek óta nincs munkaviszonya, így nem aktív, ezért segély sem jár TB-t sem fizetnek utána, viszont, ha bizonyítja, hogy segélyre (szociális, önkormányzati, stb.) szorul, akkor lehet, hogy van valami TB jogosultsága, ezt a helyi munkaközvetítõ mondja meg, mindenképp érdemes felkeresni, mert ha pl. átképzésben vesz részt, vagy munkakeresõ státust kap, akkor megint lesz TB jogviszonya.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
Vállalkozónak nem jár munkanélküli, sajnos. Regisztráltassa magát a munkaügyön és aztán menjen az önkormányzathoz, ott adnak egy kis segélyt és átvállalják a TB fizetését.

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).

A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).
A kérdező hozzászólása: Ha munkaidõnek számít az jó, csak úgy tudom, hogy most már egy évnek kell meglennie, az meg úgy sem lesz meg a munkanélkülivel sem, ha most babás vagyok. De az tényleg jó, hogy szülés után nem kell fizetnem a TBt magam után...
Én nem szorulok a GYED-re, szóval nekem mindegy, hogy nem kapok. A lényeg, hogy a gyerek egészséges legyen. :)
A kérdező hozzászólása: igen, én is úgy vagyok vele hogy nem sok, de több mint a semmi...csak tudod, erõsítõ tud lenni, ha tudja az ember, hogy más is van hasonló cipõben, hogy nem kap gyedet...:) Ja és én úgy tudom, hogy a szülést megelõzõ 2 éveben kell meglennie a 365 napnak, ha 2010május1 után szülsz, szóval nem muszáj hogy folyamatos legyen.De azért kérdezz utána hivatalos helyen is!
16:39: folyamatos idõ kell tudtommal. Én vagyok az elõzõ GYES-es. Én is azért vagyok így, mert külföldön éltem elõtte és nem dolgoztam, hanem tanultam. Ideiglenesen vagyok Mo-n. A GYES + családi nem olyan sok, de több, mintha azt se kapnál. Más országban ennyit se adnak.
Sziasztok. Bocsi a kérdésemért, de ezt a 180 vagy 365 nap úgy is érvényes, ha pl. 3 év alatt volt az embernek minden évben 4 hónapja ?Vagy az az x idõ folyamatos kell, hogy legyen? Bocsi, de külön kérdésben nem szerettem volna kiírni.
A kérdező hozzászólása: kedves 14:56os!csak gyest kapsz, mert nem volt annyi bejelentett napod?És hogy jöttök ki, már ha megkérdezhetem? Mert úgy tûnik nálunk jön a pici(mondjuk szeretnénk is)de most jöttünk vissza nemrég külföldrõl, és a 180 napot csak csak összehoztam volna, de az egy év már nem fér bele szerintem.
De kap, csak GYED-et nem kap, ha nem volt meg a munkaviszonya. Én GYES-t kapok egyébként ugyanebbõl az okból.
És aki pl 1 éve nem talál munkát az nem kap gyest sem??
A kérdező hozzászólása: aki 2010 május 1 után szül, annak már 365nap munkaviszonyának kell hogy legyen....hát kicsit kicsúsztam már...
Én úgy tudom, hogy most még 180 nap, de lehet, hogy rosszul tudom. Én tavaly szültem, akkor még ennyi volt a határ.
A kérdező hozzászólása: ja értem!a párodnak jó munkája van?Azért az jó, hogy nem szorulsz rá:)

Ha valaki munkanélküli segély alatt esik teherbe, akkor jár neki valamilyen járadék, és ha igen akkor menyi? Én kb.60000 ft munkanélkülit kapok.

Legjobb válasz: A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.

A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.
Kérj segítséget a TB-tõl! Személyesen menj be, és járj utána, mert biztosat egyik kismama sem mondhat! Ez attól is függ, hogy elõtte volt-e munkaviszonyod, az mennyi ideig tartott, mikor lett vége, és egybõl mentél-e munkanélküli segélyre, vagy eltelt közte több mint 30 nap? Ezek egyike sem mellékes! Én is, ha akkor nem megyek be érdeklõdni, akkor havi 30 ezerrel kevesebbet kapnék.
Gyed csak akkor jár, ha megvolt a 180 napi biztosítási idõ és mellette munkaviszonyod van a szüléskor. Ha ez nincs meg, akkor sajnos csak a gyes jár, illetve a családi pótlék.


Igaz az, hogy ha valakinek van egy telke, meg egy 10 éves autója, akkor nem kaphat a munkanélküli után semmilyen segély?

A barátomnak lejárt az álláskeresési támogatása, s most az önkormányzathoz kell fordulnia segélyért. (mondjuk annyi papírmunka és pecsételés, hogy az már vicc)Van az ország másik végében egy 1600 nm-es zártkertje - ezt be kell írni, mert van energiájuk utánajárni és ellenőrizni - amit nem tud már vagy 10 éve eladni. Most a szomszéd azzal riogatja, hogy nem fog kapni semmit sem, mert 1/1-ben van a nevén ingatlan meg egy 11 éves autó. Milyen jogszabály írja ezt elő? Ha nem tudja eladni, akkor a boltban és az e-onnál nem lehet arra hivatkozni hogy majd ha elkel, akkor fizetek... Mit lehet tenni? Ingyen oda kell adni az államnak? Pánikos a helyzet!

Legjobb válasz: Igen ez így van, akinek van egy legalább 850.000 Ft értékû autója, és/vagy más egyéb, pénzzé tehetõ értéke, annak nem jár szociális segély.

Igen ez így van, akinek van egy legalább 850.000 Ft értékû autója, és/vagy más egyéb, pénzzé tehetõ értéke, annak nem jár szociális segély.
Sajnos igaz. Sõt, ha történetesen egy házaspár mindkét tagja segélyre szorulna, akkor csak az egyik kaphat. Éljenek meg belõle ketten! Éljen a Fidesz!
A kérdező hozzászólása: Ez egyszerûen elképesztõ!!! Tehát a tök üres telke miatt - amit 10 év alatt sem sikerült az eredeti ár 20%-ért sem eladni - nyugodtan éhen halhat egy ember Magyarországon? Mert munkahely az nincs, viszont "pecsételni" meg mindig kell a munkaügyi központban, amit - ezek után - nem értem hogy miért tartanak (én nem hallottam hogy munkát kapott volna valaki)? És ha én megveszem papiron a telkét, akkor már minden ok? Mert akkor telke nincs, de van a zsebében egy-két millió.. Úgy már jogosult? Biztos hogy jól tudjátok - mert ez így egy vicc!!! Köszi a válaszokat...
Nem mintha olyan nagy lenne a különbség, hogy kap vagy nem. 22000-bõl úgysem lehet megélni. Egyébként itt megtalálhatók a vonatkozó jogszabályok: http://www.abbcenter.com/startpage.php?tema=szocialis_ellata.. Az értelmezõ rendelkezéseket is nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... illetve köszönjük! Azt sehol sem írja a "kottás-könyv" hogy ebbõl hogy lehet megélni...?

Ha valakinek nincs munkája és nem is kap munkanélküli segélyt sem, akkor kaphat gyest? Vagy ez hogy működik?

Legjobb válasz: A gyes alanyi jogon jár, tehát munkaviszonytól, munkanélküli segélytõl független. ÍGy gyest az is kaphat, aki nem dolgozik. A gyed munkaviszonyhoz kötött ellátás, csak az kaphatja, aki meghatározott ideje dolgozik.

A gyes alanyi jogon jár, tehát munkaviszonytól, munkanélküli segélytõl független. ÍGy gyest az is kaphat, aki nem dolgozik. A gyed munkaviszonyhoz kötött ellátás, csak az kaphatja, aki meghatározott ideje dolgozik.
Szia! Igen, gyest kaphat, de csak azt mivel nincs biztosítottsága a szülés idõpontjában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha valaki munka nélkülin van és május végén (9 hónap) után lejár a munkanélküli, és nem talál állást, akkor kap utána még valami pénzt? Segély, egyebek? Nincs gyermekem, 30 éves vagyok.

Legjobb válasz: Megpróbálhatod az aktív korúaknak járó segélyt.Nem pont ez a neve de valami ilyesmi.A polgármesteri hivatalban kell igényelni.Na de mondjuk az is csak 28.500 Ft.

Megpróbálhatod az aktív korúaknak járó segélyt.Nem pont ez a neve de valami ilyesmi.A polgármesteri hivatalban kell igényelni.Na de mondjuk az is csak 28.500 Ft.
Ha 180 napnál tovább kaptad az áll.ker.járadékot, akkor igényelhetsz áll.ker.segélyt (90 napig adják) Ki jogosult álláskeresési segélyre? Az álláskeresési segélynek három típusa van. Az álláskeresési segély elsõ típusa annak az álláskeresõnek jár, aki legalább 180 napig álláskeresési járadékra volt jogosult, és a járadék folyósítási idejét kimerítette. Ebben az esetben az álláskeresési segély folyósítása iránti kérelmét az álláskeresési járadék megszüntetésétõl számított 30 napon belül kell benyújtania. http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
Amirõl az elsõ írt, az a rendelkezésre állási támogatás. Szociális és vagyoni helyzet alapján bírálják el, és vállalni kell a minimum 90 munkanap közcélú munkát. A RÁT nem számít bele a nyugdíjba, az áll.ker.segély beleszámít.
Mondjuk a segélyt megállapító határozattal?

Ha valaki akkor szül amikor regisztrált munkanélküli és jár neki munkanélküli segély akkor jogosult a gyed-re vagy akkor is csak a gyes jár?

Legjobb válasz: Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha valaki évekig börtönben ül szabadulása után azonnal kap szociális segélyt vagy regisztráltatnia kell magát a munkaügyi hivatalban?

Legjobb válasz: Regisztráltatja magát, és ha a körülmények indokolják, 1 év regisztráltság után kap az önkormányzattól fht-t.

Regisztráltatja magát, és ha a körülmények indokolják, 1 év regisztráltság után kap az önkormányzattól fht-t.

Hova lehet bejelenteni, ha valaki jogtalanul kap segélyt? (tovább lent)

Az illet? vallotta be nekem részegen,hogy neki nem járna,s?t többet is kap mint más,már le is járt volna,ledolgoznia sem kell 30 napot.Mert ez így el van intézve-mondta ?.Amit kap azt is alkoholra költi el.Próbáltam megkérdezni ahonnan kapja,de nem adhatnak ki imformációt.Szerintem ez valami csalás,és névtelenül be szeretném jelenteni,de hova...

Legjobb válasz: Az egyik irányból teljesen jogos amit mondasz, fõleg hogy egy ilyen emberrõl van szó, de azért azt te is tudod hogy hiába vonják meg a pénzt tõle, azt nem fogják másnak odaadni. Elég sok olyan ember és """"közösség"""" van az országban aki pusztán segélyekbõl tartja fenn magát ugye. Ha egyenként mindtõl elvetetnéd a pénzét, akkor sem adnának annak akinek eddig nem adtak.

Az egyik irányból teljesen jogos amit mondasz, fõleg hogy egy ilyen emberrõl van szó, de azért azt te is tudod hogy hiába vonják meg a pénzt tõle, azt nem fogják másnak odaadni. Elég sok olyan ember és """"közösség"""" van az országban aki pusztán segélyekbõl tartja fenn magát ugye. Ha egyenként mindtõl elvetetnéd a pénzét, akkor sem adnának annak akinek eddig nem adtak.
minek, téged hogy károsít meg ezzel?
Tényleg, eszembejutott hogy az a baj, hogy az önkormányzatnak nem érdeke, hogy megszüntesse azt ami központilag jön hogy utána meg a helyi alapból fizesse a segélyét (mert úgyis megjelenne az ilyen és kérne segélyt tõlük)
A kérdező hozzászólása: Így van, pontosan.Az önkormányzatnál sajnos semmit nem tudtam elérni.
Szerintem jól teszed, hogy be akarod jelenteni. De igazából nem nagyon lehet sehova. Sok utánajárás lenne, kezd a polgármesteri hivatalnál. Nálunk is van ilyen lakó. Õ több leszázalékoltat kap, mint én, aki dolgozik. Semmi baja nincs. Hol károsít meg engem? Nos, akinek nem lenne világos, az államnak az adókból van pénze. Mi mind fizetjük az szja-t, a tb-t, az áfát, a tranzakciós adót stb. és ezek az emberek pedig jól megélnek belõlünk. Ez eléggé igazságtalan.
A kérdező hozzászólása: Bár érkezett válasz, amit köszönök, van benne igazság, de még mindig nem a lényegre kaptam, hogy hová lehet bejelenteni?
na mi van, visszamegyünk az ötvenes évekbe?!
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam.*Anyját
A kérdező hozzászólása: Van okom hogy haragszok, most küldtek el tõlük egy albérlõt, mert mertek szólni hogy sokkal több rezsit fizetnek, mint amennyiben megállapodtak, erre õk azt mondták hogy azért mert nem használnak annyi villanyt.És közben az egész udvart velük takarították, fû-gaz nyírás, kertészkedés stb, õk meg semmit nem csináltak.Egy családot küldtek el, gyerekkel a semmibe.Mert nincs hová menniük.
Az annyát! * = az anyját! :) )))
A kérdező hozzászólása: És közben mindenkit lenéznek, kinek kevés a pénze, vagy szegény.
A kérdező hozzászólása: Hát ami a legdurvább, hogy az annya tartja el.õ ad neki enni.És nincs kevés pénzük, nem éjheznek.
Másrészt, ha részeg volt, nagyon meglehet, hogy csak a szája járt, ahogy mondani szoktuk. Felvágni, nagyzolni, befolyásosabbnak akart mutatkozni elõttetek, mint valójában. Én nem hinném el egy szavát sem! Ha jobban utána-nézel, meglehet, hogy elissza azt a keveset is amit kap, és otthon egész hónapban csak zsíroskenyeret, vagy esetenként még azt sem esznek!
A kérdező hozzászólása: És egy erõszakos, rosszindulatú ember, aki dolgozni nem akar, soha nem is volt munkahelye.
A kérdező hozzászólása: Igazságtalannak tartom, hogy egyesek az állam pénzébõl alkoholizálnak, mások akiknek tényleg szükségük lenne a pénzre 3 gyerekkel, itt szenved a szomszédom, egyedül álló, és családi pótlékból él.Mert a kicsiny falunkban az önkormányzatnak nincs pénze...De erre meg van?
A kérdező hozzászólása: Azthiszem, ezellen nem tudok tenni.Megkérdeztem, a pénztárban jártam, mert a hölgyikét ismerem, és megnézte a gépbe, FHT-t kap, de tudjuk annak összege 22e körüli, õ meg (pontosan nem emlékszem)44e körül kap.Ez a duplája, és csodálkozott is, hogy lehet ez, de õ tenni nem tud semmit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!