Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki saját (208 db)

Ha valakinek saját weboldala van, információs, nagy látogatottsággal, akkor az hoz valamilyen rendszeres jövedelmet?

Ha igen, akkor elmagyaráznátok, hogyan? Kb. mennyibe kerül egy nagyon jó honlap megszerkesztése és hostingja?

Legjobb válasz: Reklámokból lesz a bevétel. Ha nagy a forgalom, vonzó lesz a hirdetõk elõtt is az oldal, így jelentkeznek a hirdetõk. Vagy adsense-zel, de az nem hoz olyan sokat, inkább zsebpénznek jó. (Errõl bõvebben: https://www.google.com/adsense/login/hu/?hl=hu&sourceid=ASO&.. Ha értesz a honlapkészítéshez, akkor 0 ft az elõállítás, egyébkét 80e-sok millió forintig, komplexitástól függõen. Hosting nem vészes, 10-20 khuf (de lehet olcsóbban is). Bár igazán nagy forgalmúnál már meggondolandó egy saját szerver vétele.

Reklámokból lesz a bevétel. Ha nagy a forgalom, vonzó lesz a hirdetõk elõtt is az oldal, így jelentkeznek a hirdetõk. Vagy adsense-zel, de az nem hoz olyan sokat, inkább zsebpénznek jó. (Errõl bõvebben: https://www.google.com/adsense/login/hu/?hl=hu&sourceid=ASO&.. Ha értesz a honlapkészítéshez, akkor 0 ft az elõállítás, egyébkét 80e-sok millió forintig, komplexitástól függõen. Hosting nem vészes, 10-20 khuf (de lehet olcsóbban is). Bár igazán nagy forgalmúnál már meggondolandó egy saját szerver vétele.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Ki kaphat özvegyi nyugdijjat ha valaki saját jogon nyugdijjas?

Legjobb válasz: Mi is a kérdés? Kaphat-e özvegyi nyugdíjat az aki saját jogon nyugdíjas? Mert kapni nyilván az kaphat, akinek meghal a házastársa.

Mi is a kérdés? Kaphat-e özvegyi nyugdíjat az aki saját jogon nyugdíjas? Mert kapni nyilván az kaphat, akinek meghal a házastársa.
"nyugdijj"??
Nem értem, hogy egy felnõtt ember miért nem tud normálisan megfogalmazni egy kérdést!
Aki saját jogán nyugdíjat kap és meghal a házastársa vagy élettársa(10 év együttélés után) az kaphat özvegyi nyugdíjat.

Már vagy 2 órája anyák napi verseket keresek! De vagy már mondtam vagy nem tetszik. Szép anyák napi versek? Inkább nagymamának lenne már szükséges, mert anyának találtam. Ha valaki saját készítésű ajándék ötletet is tud azt is szertetettel várom

Legjobb válasz: Itt vannak versek. http://anyaknapja.kikoto.net/ Ajándékként meg süss nekik egy-egy torát, esetleg hajtogass nekik virágot. Csinálhatsz képeslapot, üdvözlõkártyát.

Itt vannak versek. http://anyaknapja.kikoto.net/ Ajándékként meg süss nekik egy-egy torát, esetleg hajtogass nekik virágot. Csinálhatsz képeslapot, üdvözlõkártyát.
Az édesanya Nincsen a gyermeknek Olyan erõs vára, Mint mikor az anyja Õt karjaiba zárja. Nincsen õrzõbb angyal Az édesanyánál, Éberebb csillag sincs Szeme sugaránál. Nincs is annyi áldás Amennyi sok lenne, Amennyit az anya Meg ne érdemelne


Ha valakinek saját vállalkozása van BT je az mehet táppénzre, ha beteg akkor fizet az OEP vagy lehetséges ilyenkor?

kevesebb adót fizetni?

Legjobb válasz: kültag, beltag, milyen jogviszonyban?

kültag, beltag, milyen jogviszonyban?
A kérdező hozzászólása: saját cégemnél én dolgoznék, egyedül.
akkor elõbb olvass utána, mit az a BT.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
egyedül bt-t alapítani nem tudsz, ahhoz legalább két ember kell. egyéni vállalkozó lehetsz (többek közt), és õ jogosult táppénzre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyos vagy:)

Csak szerintem undorító, ha valaki saját testének reklámozására használja a babáját?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Én úgy gondolom hogy igen, csak magad szerint. Ugyanis semmi közünk ahhoz a gyerekhez, kvázi engem az sem érdekel ha olyan ruhában járatja a fiát, mint amiben Õ maga jár. Ha egy vékony csontos hapsi tesz fel fekete napszemüveges képet, magáról és a gyerekérõl, az is gonoszság? 21F

Én úgy gondolom hogy igen, csak magad szerint. Ugyanis semmi közünk ahhoz a gyerekhez, kvázi engem az sem érdekel ha olyan ruhában járatja a fiát, mint amiben Õ maga jár. Ha egy vékony csontos hapsi tesz fel fekete napszemüveges képet, magáról és a gyerekérõl, az is gonoszság? 21F
látszik hogy csak provokálni akarsz, mert itt nem kaptál rá elég választ, ezért ugyanezt a kérdést, ezzel a képpel kiírtad a testépítés kategóriában is, ahol el is lett neked szépen magyarázva, ki mit gondol róla(d). szerintem neked kisebbségi komplexusod van, vagy a tested távol áll attól amit eltudnál érni, és most itt kompenzálsz ilyen kérdéssel!
Nemcsak undorító, de annál sokkal-sokkal rosszabb! Az ilyen ember mérhetetlenül önzõ, és ez az önzés a gyerekben iszonyatos, és szinte jóvátehetetlen károkat fog okozni. Akinek a gyereke születése után is a saját teste a legfontosabb, az nárcisztikus. Márpedig egy nárcisztikus ANYA gyerekének lenni...az maga a pokol!
Undorítónak nem undorító szerintem. Inkább ez a kiállás az érdekes, hogy vááá de nagy dolgot hajtottam végre. :D

Ha valaki saját vállalkozást indít, akkor az összbevételnek kb. hány százalékát viszi el az adó, járulékok és minden más kötelezően fizetendő? Ha pl.500 000 Ft a havi bevétel, ebből mennyi lesz a tiszta haszon?

Legjobb válasz: A többi a tiéd! Abból a bevételbõl, ami megmarad, miután a "bevétel megszerzése érdekében" felmerülõ költségeidet levontad. Miután a bevétel is a markodban van, befizetted a járulékaidat és az SZJA-t, a fennmaradót sajnos ismét "be kell fektetned", amennyiben ismét bevételhez akarsz jutni, ismét befizeted a fizetnivalókat és ismét befektetsz .... már benne is vagy egy olyan mókuskerékben, amelybõl bizony nagyon nehéz kiszállni, és amelyrõl késõbb kiderül, hogy nem minden arany, ami fénylik.

A többi a tiéd! Abból a bevételbõl, ami megmarad, miután a "bevétel megszerzése érdekében" felmerülõ költségeidet levontad. Miután a bevétel is a markodban van, befizetted a járulékaidat és az SZJA-t, a fennmaradót sajnos ismét "be kell fektetned", amennyiben ismét bevételhez akarsz jutni, ismét befizeted a fizetnivalókat és ismét befektetsz .... már benne is vagy egy olyan mókuskerékben, amelybõl bizony nagyon nehéz kiszállni, és amelyrõl késõbb kiderül, hogy nem minden arany, ami fénylik.
Ha ügyes könyvelõt találsz, akkor befizeted minimálbér után az adót és a járulékokat, és a többi a tiéd.
Egy Bt esete: Fõállású/nyugdíjas/nappali tagozatos beltag esetén nincs vagy minimális a járulék. Könyvelõ díja havi 5-10.000 iparûzési adó (ha keveset adózol akkor szinte semmi) Adó: 500.000ft bevétel esetén, ha leszámlázol 500.000ft költséget, akkor 0ft. Ha csak 400.000ft-ot számlázol le, akkor a 100.000-nek a nem tom most mennyi %-a. Asszem 20%. És így tovább. Az a lényeg, hogy legyen annyi számlád, amennyi a bevételed. Ezt nem muszáj mind neked produkálnod. Család, barátok, bárki, csak leszámlázható legyen a bt tevékenységébe. A kutya nem ellenõrzni ezeket.
Kedves Kérdezõ! Ha valóban komolyan gondokozol egy vállalkozás indításán, akkor keress meg egy könyvelõirodát, ott elmondanak neked minden lényeges tudnivalót "testreszabva". Itt a neten sajnos nagyon sok olyan válasz is elhangzik, amelybõl érezni, hogy a válaszoló sincs egészen tisztában a dolgokkal. Márpedig nagyon "sokba kerülhet", ha téves információk alapján konkrét lépéseket teszel.
20:17 Te adsz tanácsot, amikor már abból kiderült, hogy halvány lila fogalmad sincsen semmirõl, hogy Bt.-d van !!! Bt.-je, csak a teljesen zokniknak van!!
* "A kutya nem ellenõrzni ezeket." Na még ez a mondatod tetszett nagyon!! Tudod ekkora hülyeséget leírni... Amúgy a "kutyát" NAV-nak hívják. Leánykori nevén: APEH volt. Végezetül még annyit, hogy már régen nem leszel nappali tagozatos diák, amikor még mindig fizetni fogsz a Bt-d után...
Egy ötszáz ezres bevételû vállalkozás , mondjuk szellemi tevékenységre nem túl sok költséget számolhat el. Papír, nyomtató, számítógép, amortizáció, irodabérlet, könyvelõ, utiköltség. De ezeket valóban ki is fizeted. A családtól szerezni kamu számlákat azzal jár, hogy azok után a bevételek után meg õk adóznak, nem beszélve arról, hogy kell nekik is valami vállakozási forma a számlázáshoz:-)))) Mondjuk, egy tervezõ , tanácsadó, ügyvéd feltéve ha van megrendelése szinte a teljes összeg után leadózik ami a valóban felmerülõ költségek után marad. Ha ez az ötszáz ezres bevétel kereskedelembõl származik, akkor elõbb vond ki belõle az áru újratöltését, az utiköltséget, a könyvelõt, rezsit, mindent amirõl számlád van és azt követõen a maradékból fizethetsz elõször nyereségadót, önkormányzatnak helyi adót. Ha a további megint csak maradékot bérként veszed ki fizetsz még egészségügyi hozzájárulást, személyi jövedelemadót, szakképzésit.
"Te adsz tanácsot, amikor már abból kiderült, hogy halvány lila fogalmad sincsen semmirõl, hogy Bt.-d van !!!" Nem adtam tanácsot, válaszoltam a kérdésre. Nincsen Bt-m. Külföldön élek, hála az égnek, ahol sokkal egyszerûbb az adózás. A NAV nem foglalkozik kis halakkal... nincs neki arra ideje. Már régen nem vagyok nappali tagozatos diák és soha egy centet sem fizettem a BT-m után. Viszont elég szép bevételeim voltak. "A családtól szerezni kamu számlákat azzal jár, hogy azok után a bevételek után meg õk adóznak" - Már miért adóznának utána? Azért mert áfás számlát kérnek a megvásárolt áruról még nem lesz drágább nekik. Csak lesz egy fölösleges papír a tárcájukban, amit odaadnak a kedves bt-s családtagnak. Ha pedig jön egy ellenõrzés, akkor céges ajándékként a termék már elkerült máshova... "kell nekik is valami vállakozási forma a számlázáshoz:-)))) " - Te mirõl beszélsz?

Hogy működik az ha valaki saját maga után fizeti a TB-t?

Eddig fizettem magam után,de február óta nincs rá pénzem,hogy fizessem.Ilyenkor a betegírányítóban már azt mondják,hogy nem fizetem ezért nem kaphatok vizsgálatot?

Legjobb válasz: Most a 4350 Ft-ra gondolsz? Ha azt nem fizeted, akkor az apeh mulasztási bírságot is szabhat ki akar, mer tkötelezõ lenne fizetni, illetve ha bajod lesz, akkor ellátnak csak kiszámlázzák a vizsgálatok meg mûtét meg ilyenek költésgeit, ami sokkal drágább lesz mintha valahogy kipréseled magadból ezt a havi összeget.

Most a 4350 Ft-ra gondolsz? Ha azt nem fizeted, akkor az apeh mulasztási bírságot is szabhat ki akar, mer tkötelezõ lenne fizetni, illetve ha bajod lesz, akkor ellátnak csak kiszámlázzák a vizsgálatok meg mûtét meg ilyenek költésgeit, ami sokkal drágább lesz mintha valahogy kipréseled magadból ezt a havi összeget.
Be kell menned az lakhelyed szerint illetékes önkormányzathoz, ahol a jegyzõ kiállít neked egy papírt, hogy szoc. rászorult vagy, és az önkorm fogja fizetni helyetted ezt az összeget. Ezt sürgõsen intézd el, mielõtt még beteg lennél, mert utólag ez nem mûxik, és az apeh mint adóhátralékot behajtja. Üdv egy tb. ügyintézõ

Az mennyire gázos, ha valaki sajat magát d. ja se. Be?

Minap a zuhany alatt vettem eszre, hogy akár ez simán menne is, van itt olyan, aki kipróbálta már?

Legjobb válasz: olyannyira, hogy az már pusztítóan alpári

olyannyira, hogy az már pusztítóan alpári
persze mindenki a hona alj mosás után seggbe d.ug.ja magát!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy nem leszek népszerû ezzel a kérdéssel. Igazából en sem csinálnám, csak kíváncsi voltam, hogy van e vki aki probalta :9
Napiszaron van egy kép ahol valaki megcsinálta
Anyám, a saját farkát tolja fel magának? Am jó nagy kéne hozzá. legtöbbeknek ez fizikailag lehetetlen szerintem!
Beírhatod a vezetéknévhez, de abszolút nincs semmi jelentõsége, szóval nyugodtan ki is hagyhatod.
Írtam hogy ezen ne aggódj, nincs jelentõsége. Nem csak a fapados hanem minden társaság szigorúan veszi a neveket, ami azonban arra vonatkozik, hogy János helyett nem utazhat Béla. Dr. Kovács János helyett simán mehet viszont Dr nélküli is. Te írhatod ahogy jólesik. Egyiket titulusba, a másikat a vezetéknévhez, de ha nem írod sehova az se gond. De felhivhatod a Ryanair emelt díjas telefonját is ez ügyben, csak minek.
Ha valaki Dr, akkor elvárható, hogy esze is legyen. Ha pofon egyszerû dolgokat sem képes megérteni, pl. nem képes egy konnektorba egyedül bedugni a dugót, akkor ne lehessen már Dr. Elinflálódott a doktori cím, tényleg annak nincs, aki nem akar magának ilyet. Aki meg akar, és használja hétköznapokban, szûk szakmai berkeken kívül, és még (horribile dictu) a személyi igazolványára is képes rápingáltatni, az kiállított magáról egy bizonyítványt. Hogy jut eszébe egy magára valamit is adó kimûvelt emberfõnek a doktori címét lobogtatni, amikor nem szakmabeliek között van ? Rangkórság.
óóó te jó ég !!!! Ez a rangkórság már beteges. Amíg nem nem vetted meg a doktori címedet addig is megvoltál valahogy , nem ? Manapság az nem doktor, aki nem akar az lenni. Bõven elég, ha a foglalkozásod során a szakmabeliek között használod a titulusodat, máshol senki nem kíváncsi rá. A reptéren pláne nem.
En csak kivancsiskodom, nem bantani akarlak, de amikor bemutatkozol, akkor valami olyasmit mondasz, hogy Dr. Kovacs Jozsefne Dr. Virag Ibolya??? Dr, Ifj, Idosb, stb jelzoket el lehet hagyni, ugyanis azok csak jelzok/rangok. Valaki fentebb jol irta, a lenyeg hogy Bela helyett ne Janost irj, de minden egyebb (ekezet is!) elhagyhato!!!
Nem tudom, ez segít-e valamit, de nekem például két keresztnév szerepel az igazolványomban, a repülõjegy-foglalásnál viszont mindig csak az elsõt adom meg. Még sosem volt belõle gond. Szóval ha csak egyetlen rubrika van a dokicímnek, akkor a helyedben odaírnám, aztán tovább nem foglalkoznék vele. Ha nincs lehetõség mindkét doktori címet odaírni, akkor nem is várhatják el, hogy ott legyen.
Tényleg nem értem miért kell itt személyeskedni. Én nerm tartom felesleges kérdésnek amit feltett a kérdezõ. Igen, bizony álltalában , ha nem ugyan az a név szerepel az útlevélben, ill utiokmányban, mint a repjegyen, akkor lehet valóban gond. Ezért nem felesleges a kérdés. De valóban a Dr., ha lemarad, az nem gond, mert attól a név még jó. Egyébként egy néven belül általában 3 karaktert el lehet ütni, az még nem szokott gond lenni. Ha valaki biztosra akar menni, akkor hívja fel a légitársaságot, és javíttassa ki. Ami nem névcserét jelent, hanem a foglalásába beírják a korrekt nevet. Erre van lehetõség.Egyébként ha valaki Dr. akkor nem villog a titulusával, ha megkérdez valami, hanem csak akkor, ha ezért kiváltságokat és nagyobb figyelmet kér olyan esetben, amikor tényleg nem számít, hogy ki kicsoda, és honnan jött. Sajnos valóban sokan visszaélnek vele, de azért nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Ha házasságkötés után vki felveszi a férje nevét és átvezeti a személyi igazolványon az is kérkedik vele, hogy férje van? A cím megszerzésével kapcsolatban meg csak annyit, ha majd elvégezted, mondhatod, hogy könnyûnek találtad. Amíg nem jártál oda, fogalmad sincs. Én nem tartom magam többre csak azért, mert doktor vagyok. Viszont a válaszaid alapján nekem úgy tûnik, inkább te tartod magad kevesebbnek. Különben nem így reagálnál.
A kérdező hozzászólása: Én sem értem ezeket a reakciókat. Nem tudom mért kell Kádár-rendszert, meg egyebeket belekeverni, pláne ilyen stílusban. Amúgy 30 körüli vagyok, tehát nem sokat voltam pártkp.-ban. Mellesleg nem ingyen adják egyik dr-i címet biztosító diplomát sem, az egyémért spec. nagyon meg kellett dolgozni. De egyébként ez lényegtelen. A "titulus mániámról" annyit, hogy az útlevelemben évekig a régi nevem szerepelt, mert feleslegesnek tartottam lecserélni. Ellenben most már probléma lett a feltett kérdés. Ennyi. És nagyon köszönöm, aki tényleg segíteni akart. Aki nem, az meg magát minõsítette...
Nem tudom miért kellett a kérdezõt is ócsárolni. Feltett egy normális kérdést, és nekem nem az jött le hogy kérkedni akarna doktori címével. És azért annyira nem egyszerû megszerezni. Akik itt osztják az észt biztos azoknak biztos nincs dr a nevük elõtt hiszen ha megdolgoztak volna érte nem így beszélnének.
Furcsa, hogy a Kádár-rendszerben egyesek milyen színvonal mellett "szereztek" doktori címet... Gondolom, sokat éjszakázhaott a pártszékházban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Már bocs, de itt nem arról van szó, hogy mindenáron lobogtatni akarom, hogy dr. vagyok, csak hogy ne kelljen plusz pénzt fizetni, mert mondjuk a légitárs. úgy gondolja, hogy a foglalásnál nem jól van megadva a név. Szerintem ez nem nagyzolási kérdés.
A kérdező hozzászólása: Tuti mindegy? Mert úgy tudom a fapadosaknál elég szigorúan veszik ezt a név dolgot.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam dr-ozni bemutatkozáskor. Tényleg nem a mániám, csak a foglalás miatt érdekelt a dolog. Amúgy sajnálom, hogy ilyen indulatokat hozott a kérdés.

SOS! Ha valaki saját maga is adós, meg BAR listán van, elvállalhatja-e hogy adóstársa legyen vkinek?

Erre akarja megkérni a barátomat az egyik haverja és nagyon félek, hogy rábólint mert nagyon jóban vannak. Ez nagyon nem hiányozna neki, még egy adósságot bekapni. Szóval csak rajta múlik hogy igent mond-e?

Legjobb válasz: nem vállalhatja. (illetve vállalhatja, de a bank visszadobja

nem vállalhatja. (illetve vállalhatja, de a bank visszadobja
BAR listás banki hitelben nem lehet adós vagy adóstárs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi segítséget, az utóbbi válaszolótól kérdezném (meg aki tudja), hogy ha nem banki hitelt vesz fel az illetõ, akkor lehet BAR listás az adóstársa?
fúúúúúú de nagy balek lenne a barátod! A haverja rángassa bele a saját öreganyját inkább!
uzsorahitelt? abba bele ne menjen!
uzsora hitelben bárki lehet adóstárs, akit az uzsorás elfogad. viszont ha a "barát" nem fizet, akkor nem beszélgetnek, hanem tettlegesen bírják majd fizetésre, akit tudnak.... Hiteltanácsadóként rengeteg ügyféllel találkoztam, aki önhibáján kívül lett BAR (KHR) listás. jobb megelõzni a bajt és nem elmenni adóstársnak. Fõleg nem barátnak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!