Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki nyaralni, (17 db)

Szerintetek normális vagy nem ha valaki egyetemista korában (18-23 év) a szüleivel minden nyáron nyaralni megy?

Nem a szülők ellen irányul a kérdés természetesen, hanem a véleményetekre vagyok kíváncsi. Bevett dolog, normális vagy túlzás? És természetesen nem teher számomra, csak a vélemények érdekelnének. Én tudom, hogy mit gondolok róla, de van aki mást mond, ezért vagyok kíváncsi ismeretlen emberek álláspontjára.

Legjobb válasz: normálisnak tartom, mint ahogy azt is, ha a társával megy nyaralni. Miért lenne túlzás?

Most az komolyan probléma, hogy valaki a szüleivel nyaralni megy? :D Te jó ég, milyen világban élünk? Kényszerhelyzet? Hát én 22 vagyok, és minden évben a családommal nyaralok mivel családi nyaralónk van, így ott van nem csak anyám, de még nagyanyám is. A párom is jön velem, de mivel neki kevesebb szabadsága van nyáron, így már olyan is elõfordult, hogy teljesen csak a családommal voltam lent.
normálisnak tartom, mint ahogy azt is, ha a társával megy nyaralni. Miért lenne túlzás?
Jobb mintha egyedül menne barátok nélkül.
Teljesen ok....Èn is mennék az enyémekkel ha megtehetnénk. :) Lehet viszia barátnöjét is...Vagy szimplán családi nyaralás.Szerintem nagyon jó, hogy annyira megértik egymást, hogy együtt nyaralnak.
idén nem megyünk, (majd jövõre) de eddig mindig voltam.szüleimmel, húgommal is jóban vagyunk. és nem fogom azért azt mondani hogy nem, csak mert nagy vagyok.:) fõleg úgy, hogy két évig együtt voltam valakivel, mindkét nyáron jött õ is.(21/N)
Szerintem teljesen normális. A legtöbb barátom már külföldön van, lehetetlen szinte összeegyeztetni bármit, pasim épp nincs, menjek, unatkozzak egyedül? Akkor már családdal.
Semmi kivetnivalót nem találok benne.
Ha õ a szüleivel érzi jól magát, akkor menjen.Nekem abból sem hátrányom, sem elõnyöm nem származik, tehát érdekeim nem fûzõdnek a dologhoz, de ellenemre sincs.Azaz õ élete, a mai világban szerintem becsülendõ az, aki ennyire szereti és tiszteli a szüleit.:) 17/L
Szerintem normális. Végülis egy család, és ha még otthon lakik, tanulás mellett a szülei tartják el, akkor is normális, ha önállóan élne, távol a szüleitõl mondjuk a párjával, úgy talán más lenne.
Nehéz kérdés, valahogy, valamilyen kényszerhelyzet állhat mögötte...
Tök normális. Van egy haverom, 32 éves, tetovált rocker, kint él Londonban, tesója meg Pesten. De minden évben elmennek a családdal 1 hétre valahova.
Ha ez jó a fiatalnak, jó a szülõknek, akkor mi a probléma? Hogy mások meg mit mondanak errõl azt ki nem [email protected] le? Ne vadidegenek véleménye határozza már meg, hogy miben érzi jól magát az ember?
Utolso vagyok 26 eves amugy
Én is mentem...sõt most is megyek csak már a võlegényemmel együt, és a részünket mi fizetjük( természetesen).....
Én 28 éves vagyok, férjjel és gyerekkel, mégis minden nyáron megyünk együtt a szüleimmel és tesómékkal nyaralni. Sõt, volt olyan is, hogy férjem nem tudott jönni, igy csak én meg a kicsi csatlakoztunk a szüleimhez. Ja és egyetemista vagyok :)
Én 22 vagyok és még mindig eljárok a szüleimmel nyaranta nyaralni. Mi túrázni szoktunk menni. Ha mi, gyerekek nem megyünk, anyuék sem mennének soha túrázni. Nálunk ez már ilyen "családi hagyomány" kezd lenni. Anyuék, tesóm (25 éves), a barátnõje, a párom és én. Két unokatesó fixen jön, mivel õk ott élnek, ahova mi túrázni járunk, jönnek velünk és néha még plusz 1-2 beugrik. Én imádom! Jó kis csapatépítõk ezek. :) Nagyon örülök, hogy együtt lehetünk ilyenkor egy kicsit minden problémát és rohanást félretéve! Nem fogok csak azért nem elmenni, mert az gáz már ilyen korban. Szerintem 10 év múlva is szívesen elmegyünk majd velük bárhova, akkor már a saját családommal együtt.
Normális. Én örülnék ha olyan lenne a családom, hogy elmhetnénk nyalarli, mint egy igazi család.
11es vagyok. Ja és már 1, 5 éve nem õk tartanak el, nem is otthon élek. De tavaly is voltunk nyaralni. Fel sem merült senkiben hogy ne menjek. Annyi hogy megkérdeztem hogy szálljak e be a költségekbe, de nem kellett. Idén nem megyünk együtt, mert ketten mennek. De jövõre meg lehet igen. Attól még hétvégézni biztos fogunk együtt, a Tisza parton van egy fél házuk, oda szoktunk lejárni hétvégén. Van hogy együtt. De gondolom ez sem normális :)
Nincs ezzel semmi baj. Miért kéne 18 éves korunk után teljesen [email protected] a családot? Nem ez a ciki. Az a ciki, amikor valaki elkezd vonatozni a diszkóban az apjával goa zenére. Erre már láttam példát. Na, ez ciki.:D
Ez már megint milyen kérdés? Ennyire nincs családja senkinek ezen az oldalon. 24 vagyok. Még mindig nyaralok a szüleimmel. Is. Miért ne? Inkább örülök hogy vannak olyan anyagi helyzetben hogy megtehetik hogy elmegyünk külföldre is. Persze mennek kettesben is, nélkülünk is. De ha mi is megyünk legalább együtt vagyunk egy-két hetet, mint régen. De olyan is volt már, hogy a párom is jött, vagy én is mentem velük. Ha gyerekeim lesznek szerintem akkor is fogunk együtt is menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is így gondolom ahogy ti! Örülök, hogy ennyire egyöntetûek a vélemények.

Ha valaki elmegy nyaralni, vagy táborba megy, mit érdemes magával vinnie, és mibe vigye a cuccait? (bőröndön, utazótáskán kívül) Valamint a ruháimat hova rakjam elkülönítve, a higiénia végett? Mibe rakjam be még ezen kívül?

Mégsem lehet csak úgy összehajtogatva berakni a ruhákat, a többi cucc közé.

Legjobb válasz: a legpraktukusabb a gurulós utazó táska. a páromnak olyan van mintha egy nagy sprot táska lenne de gurul, ki lehet húizni a fogantyuját vagy válra rakni és úgy menni vele. a ruháidat külön csomagold a többi cucctol. sokat számit hova mész. mi ha repcsivel utazunk csak is guruklóst viszünk, úgy pakolunk hogy egyet én húzok egyet a párom. max egy hátitáska jön még velünk. de kocsival meg inkább könnyebb táskák, mert a kocsiba a koffer túl sok helyet foglal. pl sátorozáshoz is inkább utazó táskát viszünk.

a legpraktukusabb a gurulós utazó táska. a páromnak olyan van mintha egy nagy sprot táska lenne de gurul, ki lehet húizni a fogantyuját vagy válra rakni és úgy menni vele. a ruháidat külön csomagold a többi cucctol. sokat számit hova mész. mi ha repcsivel utazunk csak is guruklóst viszünk, úgy pakolunk hogy egyet én húzok egyet a párom. max egy hátitáska jön még velünk. de kocsival meg inkább könnyebb táskák, mert a kocsiba a koffer túl sok helyet foglal. pl sátorozáshoz is inkább utazó táskát viszünk.
Az, hogy hova rakd.. háát nincs más megoltás. De hogy mit vigyél: attol függ, hogy mennyi idõre mész. Mindenképpen Wc-papír, tisztálkodó felszerelés, Ha lány vagy akkor betét, tampon, minden ami kellhet. intim törlõkendõ, Törülközõ, Több fehérnemû mint amennyi napra mész (ugye nagy a súja, elfér)Papucs, cipõ, És ha esetleg valami különleges hejre mész vagy táborba akkor ahhoz valõ felszerelés. JAJ: és iratok. Minden ami kellhet Csak nagyon vigyázz rájuk
A TAJ kártyát csak fénymásold le. MInd a két óldalról. Ne vidd az eredetit.
Hát a bõröndön meg az utazótáskán kívül más megoldás nem nagyon van..esetleg sokkal körülményesebbek (pl. szatyrok, de remélem érzed, ez mégsem az igazi). A bõrönd nagyon jó, mert gurul, és könnyebb vinni. Én a ruháimat mindig simán belerakom, eddig meg sem fordult a fejemben, hogy ez baj lehet, de ha te nem tartod higiénikusnak, akkor tedd bele reklámszatyrokba a ruhádat és úgy a táskába.

Neked mi a véleményed arról, ha valaki elengedi a nem egészen 2 éves gyerekét a nagyszülőkkel nyaralni 1 hétre?

Nem kicsi még ehhez egy ekkora gyerek?

Legjobb válasz: Mi lenne? Ha a gyerek nem sír az anyja vagy apja után, akkor maradjon, ha a nagyszülõk is szeretnék. Az én lányom májusban volt 2 éves, 10 napot volt a 2 nagyszülõnél felváltva, mert a 3,5 éves kisfiam mûtötték, így vele voltam bent a kórházban, párom pedig napi 10 órát dolgozik. Mivel a kisfiam sem szerettem volna a kórházban egyedül hagyni, így ezt a megoldást választottuk.

Gyereke válogatja, az enyém is volt ennyi idõsen, nagyon élvezte a dolgot. A szülõ tudja, mit bír a gyerek, meg milyen a viszony a nagyszülõkkel, kb ennyi a véleményem.
Mi lenne? Ha a gyerek nem sír az anyja vagy apja után, akkor maradjon, ha a nagyszülõk is szeretnék. Az én lányom májusban volt 2 éves, 10 napot volt a 2 nagyszülõnél felváltva, mert a 3, 5 éves kisfiam mûtötték, így vele voltam bent a kórházban, párom pedig napi 10 órát dolgozik. Mivel a kisfiam sem szerettem volna a kórházban egyedül hagyni, így ezt a megoldást választottuk.
ha hozzászokott a gyerek az " idegenekhez", vagyis inkább ahoz, hogy anyu-apu nincs mindig vele, akkor nem gond, fõleg, ha van lehhetõség 7 közben is találkozni... én kb 3-4 éves koromtól nyári szünetben 2 hetet töltöttem nagyszülõknél, de hetente 2szer jöttek anyuék...elõtte csak 2-3 napokat
Ha a gyerek jól érzi magát a nagyszülõkkel (akik maguk is felneveltek már egy, vagy több gyereket), akkor mi akadálya lenne?
A férjemet anno ennyi idõsen vitték el a nagyszülõk a Balatonra egy hétre.Kicsi korától kezdve sokat volt náluk, így nem hiányoztak neki a szülõk, jól elvolt velük.Szerintem ha tiéd is ilyen, engedd el velük.
szerintem nem kicsi , persze ha eddig is folyamatos és klassz kapcsolat volt , van....tévhit , hogy a gyereknek csak az "anyja mellett a helye"egy ekkor gyereknek már bõven szüksége van más ingerekre, élményekre....az én lányom is nyaralt már ebben a korban a nagyszülõkkel, a mai napig imádja õket és boldog ha velük lehet
Mi gond lenne ezzel? A szomszédomnak is 2 éves a lánya és a nyáron 1 hetet az egyik nagyinál töltött a másik 1 hetet a másik nagyinál mert bölcsi szünet volt és vhogy meg kellett oldaniuk. Ha gyerek hozzá van szokva és jól elvan miért is ne? Sõt jobbnak tartom azt h ilyen jól elvan másokkal is. Neki is elõnyére válik h nem csak anyucival van. :)
Én engedtem a lányaimat. Jól érezték magugat minadannyian.
Ha a kicsi jól érzi magát, nincs ezzel semmi gond.
Szabadulni akar a gyerekétõl?ilyen ostobaságot , hogy lehet leírni?15 válaszoló azt hiszed a majomszeretet vezet valahova?pont az ilyen szülõk mint te azok akik a gyereket felhasználva szuperanyaként tündökölnek....rátelepszenek a gyermekre és tönkreteszik.....az egyik ismerösöm anyja pont ilyen....szegény nõ sosem engedte az anyja sehova, sosem volt normális kapcsolata, most 40éves de anyuval lakik és vele alszik....anyu fõzi a kávét és osztja be az idejét....teljesen életképtelen és frusztrált....na ide vezet a majomszeretet....az én lányom imádja a nagyszüleit, és kicsi kora óta sok-sok élménnyel jön haza tölük .....kedves 15 válaszoló én nem lennék a gyermeked....
utolsó pedig egy besavanyodott vénasszonyhoz hasonlóan gondolkodsz
Azt, hogy szabadulni akar a szülõ a gyerekétõl. Igenis kicsi még hozzá, akármennyire is ismeri a nagyszülõket. Mindenre meg kell érni agyilag is. Még gondolatban sem tudnék egy hétig külön lenni a gyermekemtõl. A nyaraltatás nem a nagyszülõk, hanem a szülõk dolga. A gyerek még semmit nem érez abból a "kikapcsolódásból". Arról nem is beszélve, hogy egyik nagyszülõt sem tenném ki annak a strapának, ami egy 2 éves gyerek "nyaraltatását" jelenti. A nagyszülõknek is kell a pihenés, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy kétéves után szaladgáljanak egész nap. Az neked lenne nyaralás, nem nekik. A mai nagyszülõket így is szépen kihasználják. Mondom ezt én, aki fiatal anyuka vagyok...
Nagyon jól teszi, és a gyereknek is nagyon jó.Egyátalán nem kicsi ehhez.
20 hónapos 8 hónapos aludt elõször anyósomnál. Azóta már sokszor! Sõt most nyáron kb. két hetente valamelyik nagyi elkéri egy-egy éjszakára. Imád velük lenni, én pedig mindkettõben maximálisan megbízom! Máskérdés, hogy egy hétig kizárólag magam miatt nem hagynám még ott, mert nekem hiányozna, de szerintem õ ellenne!:) Ráadásul már beszél, így el tudja nekik is mondani, hogy mit szeretne!
Kapaszkodj meg!6 hónapos voltam mikor egy hatalmas hó tönkretette a házunk tetõjét.1 hétig voltam a mamámmal egy másik városban rokonoknál míg anyuék új tetõt csináltak.Semmi bajom nem lett, utánna is elmentem anyuék nélkül mamával akár a világ végére is :) Hagy vigyék legalább nagyobb korukban is jól ellesznek máshol pl a nyári szünetben
Semmit, én is engedtem volna ott aludni nem volt még az enyém se 2 éves de nem maradt haza kellett hozni.
Nekem 1 évesen volt elõször 3 napot a nagyszülõknél, onnantól 2-3 havonta elviszik 1-1 hetekre. Most 3 éves, múlt héten hoztuk haza, 1 hetet volt az én szüleimnél, 1 hetet itthon, 1 hetet anyóséknál, már azt kérdezgeti, hogy jövõhéten megy megint mamáékhoz...(nagyon elkényeztetik, de hát ez a nagyszülõk dolga)
Még annyit fûznék elözõ momdandómhoz, arról a nagyszülõrõl is meg van a véleményem aki teherként éli meg az unokával töltött idõt....az én édesanyám kivirul és mint mondja neki a legnagyobb pihenés amikor a lányommal bohóckodhat....

Idén hová mész nyaralni? Kirándulások, fesztiválok is jöhetnek, ha valaki oda megy.

Legjobb válasz: Balatonra 5 napra a haverokkal utána ott maradok 2 napig takarítani mivel közös a ház a családdal aztán jönnek le a szüleim és velük is ott leszek 2-3 napot majd jövök haza mert edzõtáborba is megyek.

Balatonra 5 napra a haverokkal utána ott maradok 2 napig takarítani mivel közös a ház a családdal aztán jönnek le a szüleim és velük is ott leszek 2-3 napot majd jövök haza mert edzõtáborba is megyek.
Amerikába 3 hétre, ezen kívül talán pár szabadtéri színházi elõadásra megyek még el idén.
Grúzia, Irán és Azerbajdzsán.
Balatonra. Lehet, hogy külföldre ebben az évben nem megyek, de ha mégis, akkor az Adriai-tengerre szeretnék a szlovén partról. (Csak mert az olasz parton már voltam.)
London 2 hétre + biciklivel Salzburgba kb 8 nap
Campus fesztivál Görögország barátokkal nyár végén Családdal leugrunk pár napra a Tiszatóhoz. Megyek egy táborba július közepén. Illetve a volt fesztivál még képlékeny.
Mi Magyarországra megyünk 3 hétre, abból 1, 5 hetet Szegeden és környékén, a másik 1, 5 hetet a Balatonon töltjük. :)
Egy hét Balcsi, közben olimpia követése, sör, hekk, miegymás.

Miért érzem magam rosszul attól, ha valaki megkérdezi hova megyünk nyaralni?

Párommal már 2 éve sehol nem voltunk. Összegyüjtöttünk pénzt, és egy drága Karibi nyaralásra megyünk. 5 csillagos szállo stb... Bejelentettem a munkahelyemen hogy szabira megyek 2 hétre májusba. ès egyböl jöttek a kérdés hova. Örömmel meséltem hogy Karibik stb... De az emberek úgy állnak hozzá hogy megteheted stb... De ezzel a barátaim családom is így áll hozzá. Szóval szinte szégyelnem kellene, hogy drága nyaralásra megyünk. ès mi lesz ha vissza jöttem akkor mégtöbben észre veszik hogy barna vegyok stb... még több kérdés. èn olyan boldog voltam hogy sikerül végre elmennünk nyaralni pénz is van rá stb... Párom is én is jól keresünk. Nekünk miért kellene szarul éreznünk magunkat attol hogy másoknak rosszabul megy. Mi ezért a pénzért keményen megküzdöttünk, meg van mindenünk, csak a gyerek hiányzik még. Ö meg nem akar jönni, így inkább elmegyünk nyaralni. Ebben mi a rossz? Miért néznek ránk furin az emberek?

Legjobb válasz: Mert tele vannak irigységgel és elõítéletekkel. Nehogy mások elrontsák az örömöd!

Mert tele vannak irigységgel és elõítéletekkel. Nehogy mások elrontsák az örömöd!
Hát ha valaki megteheti, miért ne menjen? Fõleg, h 2 éve nem voltatok sehol, és erre gyûjtöttétek a pénzt! Érezzétek jól magatokat és ne érdekeljen mások véleménye! Amúgy ha jól értettem, a munkahelyeden nem te mondtad, h mire veszed ki a szabit, hanem õk akarták tudni. Akkor most tudják :D
Semmi sem rossz, sz.rd le oket! (bocsi) Csak irigyek! Menj, elvezd a nyaralasod es nem foglalkozz veluk, egy ilyen dolognak csak az tud veled egyutt orulni, aki szeret teged!
Mert ez ma Magyarország. Ne foglalkozz velük.
Inkább 100 irigyed legyen, mint egy sajnálód! Ne törõdj velük. Egyébként én is hasonló cipõben járok, mi is elég sok helyre eljutottunk a férjemmel, és hát a kollegák csámcsomgnak... - én meg mosolygok. Ezeket az élményeket senki nem veheti el tõlem.
Ha úgy van ahogy írtad, megküzdöttetek érte, ráadásul sehol sem voltatok 2 éve, van rá pénz, akkor ne érdekeljen, örülj neki, hogy most elmész, pihensz kicsit. A magyar amúgy olyan, hogy "ha nekem nem jó akkor senkinek se legyen jó..." Mellesleg anyukám soha nem ment el nyaralni sehová, engem meg tesómat is nagyszülõk vittek, külföldön egyszer voltam 1 napot, és én is irigylem az ilyen szerencsés embereket, de nem szólom meg, ha megszenvedett a pénzéért, annak ellenére, hogy mi is szenvedtünk eleget, csak nem azért, hogy legyen mit félretenni, hanem hogy legyen egyátalán... én még álmodni sem mernék csóró egyetemista létemre egy karibi utazásról, jó hogy irigyekdek
Nem kell senkivel foglalkozni, mindenkinek adott az elete, mindenki ugy alakitja ahogy akarja, elvegre mindenki a maga eletenek a kovacsa, nem igaz? Masnak a kisbaba jon ossze, nektek meg a nyaralas. A baratnomeknel meg mindketto.
Tipikus magyar mentalitás. Nekik nem jó, õk éppen akkor nem tehetik meg, neked se legyen jó, érezd magad rosszul. Erre mondta az egyik ismerõsöm, hogy õ soha nem mondja meg, hogy hova megy nyaralni. Ha sokkal barnább lett, akkor azt mondja, hogy szolizott. Telefonját kikapcsolja, egy kollégája van, aki ismeri a vészhelyzet esetén hívandó számot. Ne törõdj velük, "csak" irigyek. Érezd jól magad.
Na most már jobban érzed magad remélem, hogy itt is eldicsekedtél! Látod az élet egálra játszik, ahol ad ott el is vesz. Egyébként, ha nekem lenne ennyi pénzem én is elmennék és nem érdekelne kibõl milyen érzéseket vált ki!
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem dicsekszem egy kicsit sem, de nálunk be kell írni a naptárral nagybetükkel ki mikor megy szabira. èn beírtam 2 hétre, és egyböl megkérdezték hova megyek. Szerintem nem konkrétan irigység, hanem sajnáltatják magukat. De tavaly engem senki nem sajnált mikor kb 5 napot vettem ki szabiban és végig dolgoztam, míg mindenki vitte a családot minimum belföldi nyaralásra.

29 éves pasiként egyedül menni nyaralni, utazni nagy élmény? Ha már párunk nincs és haverok sincsenek és az itt feltett kérdésre, miszerint nem-e jönne valaki, valakik velem, erre is kb 4 ember reagált, hogy NEM?

Ha már nincsenek kedves emberek, akkor maradok magamnak kedves. Pedig bárkit szívesen láttam volna, aki jön vagy megy nyaralni, akár társaság, akár egyedül, akár fiú, akár lány az illetõ? Ilyen nagy kérés ez?

Legjobb válasz: [link]

A kérdező hozzászólása: [link]
Na basszus, én meg hetek óta kerestem útitársa(ka)t, de eddig nem jött egy válasz sem. Így végül két embernek foglaltunk szállást augusztus közepére a Balatonra, hármat már nem biztos hogy fogadnak.
Akkor 2 választásod van: 1. vagy nyitott leszel, ismerkedsz, kimozdulsz, 2. vagy keseregsz tovább......
A kérdező hozzászólása: Annyira sajnos nem tökéletes a nyelvtudásom, hogy egy vadidegen országban minden bonyodalom nélkül feltaláljam magamat. De persze van megfelelõ intelligenciám, de egyedül tényleg nem jó menni. Csak jelentkezõ nincs, hiába tettem már fel ezt a kérdést itt tegnap, meg pár hete is. Senki nem akar menni. Fura na ez nekem.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért nincsenek, nem tudok kapcsolatokat teremteni. Nem vagyok nagy dumás, keveset mozdulok ki otthonról.
Ez csak ilyen magyar szokas, h csordaban jarnak az emberek nyaralni, mint a marhak, m egyedul nincs eleg onbizalmuk. A kulfoldiek rendszeresen utaznak egyedul...mondjuk nem a Balcsira meg Velencere, hanem Thaifoldre, Indoneziaba, Del-Amerikaba, Afrikaba stb. Ezeken a helyeken rohadt jol lehet ismerkedni - mmint idegenekkel, akik szinten egyedul uitazgatnak es lehet "csapodni" hozzajuk bulizni, varost nezni stb. Ettol meg nem lesz lúzer az ember, ha eppen nem akad allando utastarsa. Az en parom is utazott egyedul, amikor nem volt senkije, es nem azert, m annyira gaz csavo, hanem, m eppen nem volt, aki velemenjen. A lengyel baratnom is egyedul utazott nyaralni Marokkoba, m most epp szingli, es rohadt jol erezte magat...Ugyh nincs ebben semmi :)
menj el, és ott majd lesz vmi... de azért gondolj bele, h egy idegennel nem szivesen megy el az ember. és miért nincsenek barátaid?
A kérdező hozzászólása: Nekem van 70 ezer ft e célból, de csak ide a Balcsira vagy a Velencei-tóra. Csak én nem ismerek azokat a környékeket, de ha valaki igen és menne, ahhoz csapódnék. Strandbelépõt, piát (ha iszik keveset), azt fizetném neki, akár, ha megengedi és nem lehúzós alak. Tehát neki olcsóbban kijönne minden. Visszafelé nem várok el semmit, önzetlen vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagy baj, más országokban szeretik a becsületes idegeneket. Emberszeretõek. Amúgy meg nem ártok senkinek, talpig becsületes vagyok. De ha esélyt sem adnak, hogy ezt meg lehessen mutatni, az mások kicsinyessége és sekélyessége.
Nekem nincs pénzem nyaralni menni. :)
Mellesleg szívesen elmennék veled xd úgy se tudok idén elmenni xd
Gonoldkodj már kcisit, ki menne el egy ismeretlennel, ha még igazat is mondasz, mindenkit így neveltek, hogy ismeretlennel nem állunk szóba xd
Ha gondolod írj. Ha a rokonom lemondja, esetleg beugorhatnál a helyére, de talán 3 fõ is mehet ha viszel gumimatracot fekvõhelynek (csak két ágy van).

Van 1 mérges, keverék nagytestű kutyánk, ki nagyon jó házőrző! A család elmenne nyaralni egy hétre a Balatonra, de ki és hogyan adjon neki enni, amikor egyfolytában nagyon mérgesen ugat ha csak valaki a kapu előtt megáll?

Láncra van kötve, ami elég hosszú, de a kapu környékér?l sem tudna bejutni senki.Szerintetek hogyan oldjam meg? (Az sem megoldás, míg a kutya él, addig nem mehetünk hosszabb id?re sehova.)

Legjobb válasz: Nem tudjátok magatokkal vinni? Esetleg utazás elõtt 1-2 héttel szoktatni kellene hozzá valakit, aki majd megy enni adni neki.

Nem tudjátok magatokkal vinni? Esetleg utazás elõtt 1-2 héttel szoktatni kellene hozzá valakit, aki majd megy enni adni neki.
A kérdező hozzászólása: Akinek nem szökik ki a kankutyája, az vagy ivartalanította, vagy a környéken nincs "tüzelõ" nösténykutya! Minden más esetben teljesen normális, ha kankutya a szag után keresi a "párját"!
Nem, akinek nem szökik annak a kutyája meg van nevelve, foglalkoztatva és jó a kapcsolat a gazdával. Egy jólnevelt kankutya a tüzelõ szukától is visszajön.
6 kan kutyám volt eddig. Egyik sem szökött el soha. Biztosan mi nem értünk hozzá.
Az én kutyámnál már kevés nagyobb testû van (70 kg / 78 cm, szerintem a tietek kisebb), ivaros kan, és eszébe sincs szökni. Nincs megkötve, de még kennelje sincs, övé az udvar. Baromi jó házörzõ, de símán mehetek vele emberek közé is. Soha nem hagyjuk itthon mikor nyaralunk, mindig visszük magunkkal. A séták közben rendszeresen találkozik tüzelõ szukákkal (sajnos sokan a legnagyobb csúcsforgalomban sétáltatják a tüzelõ szukákat is), mégsincs belõle semmi baj. Téged mondjuk az nem segít ki, hogy nekünk mintakutyánk van és mi megtanultuk a kutyatarás és nevelés szabályait, úgyhogy csak azt tudom javasolni, hogy valaki a családból maradjon otthon, vagy kérjétek meg a szomszédot, hogy minden nap dobjon át neki egy adag ételt meg egy kampós bottal cserélje rendszeresen a kutya vizét! A késõbbiekben pedig gondoljátok át, hogy mit rontottatok el ennél a kutyánál, hogyan lehetne helyrehozni a hibákat és hogy kell-e nektek egyáltalán kutyát tartani?! (Ja, és ha volna pénzetek nyaralni, akkor talán még egy ivartalanítás ára is belefér.)
19:04es hosszú szöveg írója: Az én kutyám nincs ivartalanítva. Kennelje se lánca nincs. Az udvaron rohanhat kedvére. És egy szuka kutya a társa. Aki már idõsebb és nem hagyja magát, de olyankor azért elvannak zárva egymástól. Valamint van egy pár szuka még a szomszédságba. Mégse szökik ki. Tudod miért??? Mert nevelve van, és imád minket tudja hogy, este séta van és nem kell elszöknie mert mi ismerjük a szükségleteit és próbáljuk a legmegfelelõbben kielégíteni! DE biztos hogy mi vagyunk a többi válaszolóval azok akik NEM ÉRTÜNK a kutyához. És te nagyon tudod hogy, az teljesen normális ha a kan kutya szökik, nem enged be senkit az udvarra. Nem jár emberek és kutyák között, láncra van kötve és teljesen antiszoc. szegény. :S Neked ez normális, hát NÉZZ MAGADBA! Lásd be hogy, hibáztál és próbáld meg kijavítani!
csak az utcába kapásbol 4 nöstény van.németjuhászom van és mivel normális a kerités nem megy ki. de mind1
Ivartalaníttasd! A kutyád nyugodt lesz, és nem akar majd szökni hazulról. Nagyon sajnálom a kutyádat, tudod bármilyen hosszú láncon van tartva, akkor is kínzás neki, mert soha egy pillanatra nem érezheti magát szabadnak. Amiért Ti tartjátok azt a kutyát, azt nem házõrzésnek hívják. Amikor én megvettem a kutyámat, akkor úgy készültem, hogy nem megyek sehová nélküle. Legyen már egy emberben ennyi felelõsségérzet... Max azt tudom elképzelni, hogy valaki bedob neki egy fél kiló kegyeret és 30 dkg. párizsit, de hogy vizet honnan fog kapni, azt ne kérdezd. Ha nem kap inni, akkor ilyen melegben 2 nap alatt elpusztul...ráadásul szerencsétlen állat 1 hétig a saját ürülékében fog tapicskolni? Ne haragduj, de ettõl a gyomrom kifordul, inkább keressetek neki egy olyan gazdát, aki rendesen tudja tartani.
Gratulálok! Tönkretettetek egy kutyát a saját hozzá nem értésetek és kényelmetek miatt, valószínûleg hosszas rehabilitáció nélkül nem tudnátok neki gazdát találni sem, mikor normális kutyák százait altatják le azért, mert senkinek sem kellenek. Kívánom, hogy százszorosan kapjátok vissza az élettõl azt, amit ezzel a kutyával tettetek! A kutya élõlény, nem riasztóberendezés, amit használhattok, míg kényelmes. Egyetlen dolgot tehettek:ivartalaníttatni SOS a kutyát, és elkezdeni normálisan foglalkozni vele.
És még mi nem értünk a kutyákhoz? Ha te annyira értenél a kutyákhoz ezt a kérdést nem irtad volna ide ki! A válasz egyértelmû lenne. Szegény kutyusnak ilyen felelõtlen undorító féreg a gazdája:( Nagyon sajnálom szegényt. Téged meg észhez kéne téríteni egykét pofonnal, vagy téged is megkötni. Kiváncsi lennék mit szólnál hozzá:)
te se vagy százas...még hogy kan kutya kiszökik. ha normális kerités van akkor nem szökik ki. nekem is van kankutyám, kettõ is. ne kössétek ki szerencsétlent
Itt te vagy az aki nem ért a kutyákhoz... Érdekes nekem sosem volt megkötve a kutyám, 5 méteres kerítésem sincs mégsme szökött meg soha, a lábam mellõl sem megy el.
És felelõs állattartásról hallottál már? Talán ivartalanítani kellett volna szerencsétlen kutyát, akinek nem elég, hogy kínozzák non-stop egész életében a hormonok, de még egyedül is kell lennie egész életében a kertben láncra kötve, annak ellenére, hogy társas lény. Fogadok utcán még életében nem volt. Alapvetõ szabály, ha kutyánk van: -ha házikedvenc (hobbiállat), akkor legyen ivartalanítva -tudjon pórázon menni -legyen rendesen szocializálva -legyen megnevelne, de minimum 3 engedelmességi parancsot ismerjen: Ül, Fekszik, Ott maradsz.... -legyenek meg a kötelezõ oltásai Ha ezeknek a feltételeknek, elvárásoknak valaki nem tud eleget tenni, az ne tartson kutyát. Ilyen egyszerû.
már késõ bánat, de egyrészt nem kéne láncon tartani, másrészt nevelni kéne, harmadrészt meg sétálni vinni....
És igen... Én is nagyon láncellenes vagyok.
Szerintem meg, a kutyát adjátok oda egy olyan családnak ahol jobb élete lesz. Nektek kutya nem való. Se nevelni nem, tudjátok, és még kínozzátok is, mert kutyát láncon tartani kínzás. Egy agresszív, lassan megõrülõ kutya lesz belõle. De nektek az a legfõbb gondotok, hogy nyaralni mentek..hányingerem van ilyenektõl. Nálunk a kutya családtag volt, és igen nem mentünk sehová, mert egy családtag fontosabb mint egy nyaralás! Én csak akkor hagynám magára , ha tudom, van valaki aki gondját viseli, mondjuk a saját házába fogadja arra pár napra. De persze nektek aztán mindegy, aki láncon tartja a kutyáját...mindegy, nem is idegesítem magam ilyen ostoba alakokkal.
Be lehet dobni a kerítésen a kaját, vagy vki eltereli a figyelmét amgí vki a kerítés másik részénél betolja alatta vagy leereszti egy nyeles tálban kötéllel.
A ti kutyátok nem jó házõrzõ (vagyis a célnak megfelel csak épp a kutya nem boldog), egyszerûen csak ideges, nem ismeri a világot stb. Egy jó házõrzõ csak akkor támad ha a gazdája mondja, minden idegen ember és kutya közé el lehet vinni mert jólnevelt és nyugodt. Szerintem sürgõsen neveljétek meg a kutyátokat és ne láncoljátok le!
A kérdező hozzászólása: Kan kutyát muszály láncra kötni, mert elszökik, mivel nem ivartalanított! Mivel már egyszer elszökött, mert nem volt megkötve, ezért bármikor fennáll annak a veszélye, ha valamerrõl szagot érez, hogy "kifele gondolkodik" és újból elszökik! A kutyát az ösztönei vezérlik, és mivel nincs 5 m-es kerítésem, ezért köteles vagyok megkötni. Egyébként meg van így is elég mozgástere.
Téged is ki kéne kötni 5 méteres láncra. De úgy, hogy ne érd el a számítógépet.
utolsóval egyetértek ...és a biztonság kedvéért még a kérdezõ heréltetését is javaslom...
A kérdező hozzászólása: Aki "nem ért" a kutyákhoz, az jobb ha nem ír ide! Vagy netán annyi pénze van, hogy a kankutyája által okozott kárt kifizeti a mellékzsebébõl, amikor kiszökik? Arról meg nem is beszélve, hogy kutyák nem kóvályoghatnak járdákon úttesteken, ahol "veszélyeztetik" az autósokat és a gyalogosokat!
Jézusom! Csak most olvasom, kicsit késõn, de egyszerûen nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá. Az, hogy ez állatkínzás, felelõtlenség stb. már nem is részeletezem. Nekem 2, szintén nagytestû kutyám van. Nincsenek ivartalanítva, de még ha nyitva van a kapu, akkor sem szöknek el. Nevelni kell azt a szerencsétlent, nem láncra kötni. Tudod te, hogy mennyi mozgás kell egy kutyának? Hát nem 5 méter, de még az 5km se sok. Gondolom, míg pici volt és cuki, addig hagytátok, addig jó volt simogatni, aztán nõtt nevelés nélkül. ÉS képzeld, kutyatartás mellett is el lehet menni nyaralni. Az egyik kutyusom, szintén nagytestû keverék és nagyon ugatós (õ valóban házõrzõ: szabadon van, és megneveltük), de aki ismerõs, be mer jönni, mert tudja, hogy nem támad, sõt szelíd, így van kire rábízni õket. Egyszerûbb felháborodni, megsértõdni, mint javítani a helyzeten.

Jangee3 0, 02-t szedek, el szeretném tolni 1 héttel a menstruációmat, mert megyek nyaralni. Van tavalyról egyheti Jangee 0, 03-am, mert régebben azt szedtem. Ha azt az 1 hetet a 0, 03-mal egészítem ki abból lehet baj? Csinált már valaki ilyet?

Legjobb válasz: én dalia-t szedek, és a betegtájékoztató azt írja, hogy ha 1 menstruációt ki akarok hagyni, akkor ne tartsam meg az 1hetes szünetet, hanem szedjem tovább a tablettát a következõ levéllel. ilyenkor pecsételõ vérzés jelentkezhet, de késõbb, mint a megvonásos. neked nem ír ilyesmit? amúgy szerintem nem jó ötlet a gyógyszerek keverése..

én dalia-t szedek, és a betegtájékoztató azt írja, hogy ha 1 menstruációt ki akarok hagyni, akkor ne tartsam meg az 1hetes szünetet, hanem szedjem tovább a tablettát a következõ levéllel. ilyenkor pecsételõ vérzés jelentkezhet, de késõbb, mint a megvonásos. neked nem ír ilyesmit? amúgy szerintem nem jó ötlet a gyógyszerek keverése..
A kérdező hozzászólása: Nekem is ír ilyet a betegtájékoztatóm, hogy szejem 1 héttel tovább a következõ levélbõl, és akkor 1 héttel csúszni fog, csak akkor mit kezdek a maradék 2 heti adaggal az új levélbõl? Vagy egyszerûen hagyjak ki egy mensit azzal, hogy a következõ csomagot is teljesen beszedem?
a következõt is teljesen szedd be, és csak utána tartsd meg a szünetet. olyat nem szabad, hogy a levél közepén tartod a szünetet...

Stodette fogamzásgátlót szedek. Hétvégén nyaralni készülünk, és nekem épp akkor fog megjönni. Most vettem be az utolsó szemet. Ha nem tartok most szünetet, akkor az azt jelenti, hogy ebben a hónapban kimarad a menstruációm? Valaki használta már így?

Legjobb válasz: Igen,akkor most kimarad,kihagyás nélkül szedd be a következõ levéllel is és majd ha azt is beszedted akkor fog megjönni.Mikor én toltam el így a havimat kicsit fájt a hasam meg a cicim is feszült de amúgy semmi para vele.

Igen, akkor most kimarad, kihagyás nélkül szedd be a következõ levéllel is és majd ha azt is beszedted akkor fog megjönni.Mikor én toltam el így a havimat kicsit fájt a hasam meg a cicim is feszült de amúgy semmi para vele.
. . . . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásod, valószínû, hogy még nem hallottál errõl a gyógyszerrõl.A tájékoztatóban le van írva, hogy így lehet késleltetni a menstruációt.Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál hatásos volt-e :( Sajnos én olyankor a görcsöktõl fel sem bírok állni, ezért szerettem volna eltolni. :( még egyszer köszönöm a sokatmondó kommentedet
A kérdező hozzászólása: Kedves Második Hozzászóló!Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!