Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki nap 3 doboz sört (1 db)

Ha valaki egy nap 3 doboz sört iszik meg, legfeljebb 4-et, de mindennap, az már alkoholista?

Mert az anyukám ezt csinálja. De a legrosszabb hogy dugiba, de mindenki hallja mikor kinyitja, és látni is lehet.

Legjobb válasz: Az az alkoholista akire azt mondják. Az meg egy másik dolog, hogy gyakrabban iszik a kelleténél, vagy függõ. Addig biztos nem fog leállni vele, amíg nem látja saját maga, hogy ez rossz neki. Majd ha elég hibát követ el, és belátja hogy ez az alkohol miatt volt, akkor esetleg leáll vele.

Az az alkoholista akire azt mondják. Az meg egy másik dolog, hogy gyakrabban iszik a kelleténél, vagy függõ. Addig biztos nem fog leállni vele, amíg nem látja saját maga, hogy ez rossz neki. Majd ha elég hibát követ el, és belátja hogy ez az alkohol miatt volt, akkor esetleg leáll vele.
Szia! Azok az emberek az alkoholisták, akik napi rendszerességgel fogyasznak alkoholt. Próbáljátok megbeszélni anyukátokkal a dolgokat. Te már nagykorúnak számítasz, így nyugodtan elköltözhetsz otthonról.Ha elmondod nekik, h mit érzel, csak elengednek, beletörõdnek a dolgokba. Mindenki volt fiatal. ;-) sok sikert hozzá!
Nos a helyzet az, hogy alkoholista az anyukád.Amíg önmagának sem valja be ezt addig semmi esélyetek a beszélgetésre és utána sem lesz túl sok értelme. Mivel elmúltál már 18 jogilag nem szólhatnak bele mit teszel, ha a fiú is akarja költözz valóban hozzá. Egyébként meg a helyedben elmennék albérltbe, ha nincs más megoldás, esetleg a tesódhoz, ha megoldható amíg nem találsz mást. Ezeket tapasztalat alapján írom. Az én anyám amióta az eszemet tudom alkoholista, sajna az agresszív fajtából... Szerencsére mára már férjnél vagyok és csak néha találkozunk, olyankor aranyos is tud lenni. Szóval szerintem el otthonról!
Az az alkoholista akire azt mondják. Az meg egy másik dolog, hogy gyakrabban iszik a kelleténél, vagy függõ. Addig biztos nem fog leállni vele, amíg nem látja saját maga, hogy ez rossz neki. Majd ha elég hibát követ el, és belátja hogy ez az alkohol miatt volt, akkor esetleg leáll vele. Egyébként az én muterom is sörözött régen rendszeresen. Dugiban is sörözött sokat, meg lement közértbe és akkor a lakótelepi alkeszokkal is iszogatott. De szerencsére kinõtte már (igaz keleltt neki kb 7év). 3-4-5 söröket ivott naponta, de nõi mivolta miatt ez elég is volt neki
Az, hogy valaki alkoholista-e, nem attól függ, hogy mennyit iszik. Onnantól alkoholista, hogy fontosabb lesz más, alapvetõ értékeknél az ital. Pl. munka, család. Jelen eseteben ez a helyzet. Mivel édesapád, illetve a Ti kérésetekre nem tette le az italt, alkoholista. Elköltözni el tudsz, bármikor. Csomagolsz, mész. Nem engedik, rendõrt is hívhatsz. Nagykorú vagy, el kell engedjenek...
Szia, szerintem beszéld meg a többiekkel és együtt üljetek le beszélni vele egy tiszta pillanatban! Nálunk is ez volt anno a helyzet! Szét ment a család mert senki sem birta nézni és Ö sem halgatott senkire! Én persze kiskoru révén vele maradtam, utána sokkal roszabb lett! Utána már nem dugiba ivott, mivel csak én voltam vele én meg csak gyerek voltam!Nálunk ( utolag látom át)mindenki szemethunyt fölötte, nem segitettek neki! Mindegy menyit iszik, ha dugiban csinálja, Ö is tudja , hogy nem normális dolog! Szerintem ne hagyjátok rá mert tönkre megy a család! És ez csak egyre rosszabb lesz!!!
velem ugyan ez van20éves vagyok, Anyu 42.régebben csak bulikba(ahova már nem kellett volna mennie)ivott, de 2-3 éve már otthon is.whisky-zik.õ is tagadja, ha meg rákérdezünk még ö van felháborodva, h neki semmit nem szabad?én már 6 éve vidéken lakok.suli, aztán szerelem.de 1-2 havonta egy hétvégét otthonvagyunk, és folyamatosan iszik.a hugom is mindig elmondja nekünk.ez egy nagyon szomorú dolog, de sztem nem lehet rajtuk segíteni.nekik kell, h erõsek legyenek, és akararják is abbahagyni.:-(((
Ne gondold, hogy más anya meg tudja állni, mert az enyémmel ugyan ez a helyzet.Sajnos!Ez miatt már én és a nõvérem el is költöztünk otthonról, már csak szegény hugom szenved ott, de remélem nem sokáig.Én tudom, hogy mit érzel, és ezt csak az tudja, aki ebben a cipõben jár.Szerintem, ha teheted, költözz el otthonról, mert az még nem azt jelenti, hogy mindent meg kell szakítanod a szüleiddel.Azért elõtte gondold át jól, hogy neked mi lenne a legjobb.Remélem sikerül megoldani a problémát.Minden jót...
A kérdező hozzászólása: Köszi de nem kell.De egy anya akkor se igyon.Érdekes más anya megtudja állni hogy ne igyon ennyit egésznap? És hogy ne dugiba???
4 sört az nem nevezném alkoholnak.Akkor egész németország alkoholista.Ugyan már, németországban nappi rendszerességel ivot minden kolégám minimum 6 dobozos sört, söt még a munka helyemen is volt sör automata(nem alkohol mentes).Persze átt lehet esni a ló túl oldalára ezt nem is vittatom.De ha megfigyeled az alkoholisták nem is sört isznak.Olyan minimális a sörbe lévö alkohol hogy attol nem lehet alkoholistává válni.10-12%-os piák amik nagyon veszélyesek köztük a bor és a rövid.Az már nagyon le terheli a májat, mig a sörben lévö anyagok kimondotan nagyon jó hatással vannak az emésztésre, stb.ha gondolod küldök linkeket a sör témában.
Lehetséges, hogy a hajlamot örökölte. Elég gáz a helyzet. Ha ezerrel tagad és nem is nagyon lehet vele beszélni, akkor sajnos sok mindent nem lehet csinálni. Esetleg rajtakapni? De abban a pillanatban ez sem fogja érdekelni. Ne hagyjátok rá, mert tönkre fogja tenni a családot. A fiúval kapcsolatban meg, ha csak azért tiltják tõled, mert nem egy szépség (a másik kérdésed alapján írom ezt), akkor ne hallgass rájuk. Ha otthon maradsz tönkremész, ha nem hallgatsz rájuk és elköltözöl, boldog lehetsz.
A kérdező hozzászólása: itt nem azt nem engedik h elkötözzek, hanem a fiut tiltják tõllem.
A kérdező hozzászólása: Apu már próbált vele többször is beszélni, de mindig letagadta, és neki állt feljebb hogy apu miért fogja rá hogy iszik.És ebbõl kiindulva mindig veszekedés a vége.Sok ilyen eset után már inkább ráhagyjuk apuval.Amikor tesómék hazajönnek pestrõl, akkor többet iszik, és észre lehet venni, hogy be van állva.Én már nem tudom mit csináljak.Voltam már emiatt depressziós is, aminek következménye is volt.De egy ideig ugy tûnt hogy rendebe jön, de aztán mégsem.Ez azért lehet, mert anyu tesói és mama is ivott??Örökölte nem?
Igen, sajnos úgy néz ki alkoholista. Fõleg ez a dugiban csinálja dolog utal erre. Ezek szerint õ maga is tisztában van vele?! 20 évesen igazából már nincs az, hogy nem engedik. Azt teszel, amit akarsz, nagykorú vagy. Tanács? El kell vele beszélgetni. Nem veszekedni, hanem tényleg beszélgetni. Elmondani neki, mikor józan (ne a sörök után), hogyan érint ez téged, és hogy nem bírjátok tesóddal elviselni. Talán ez hat. Lehet, hogy csak ideig-óráig, lehet hogy még annyira sem. Apukád hogy áll a kérdéshez amúgy?
Mennyi sok hülye hozzászólás. Bocs, de ez az igazság. Az alkoholizmus nem a mennyiségtõl, és a gyakoriságtól függ, hanem attól, hogy kialakul-e függõség. És a függõséget lelki és gondolkodásbeli értelemben kell értelmezni. Ha nem iszol, hiányzik valami, instabilnak érzed magad, lelkileg lehangolt vagy. Ez az alkoholizmus, nem az, amirõl sokan beszélnek. És igen, az anyukád alkoholista, mert már hazudik, titkolja, veszekszik. Ez már az alkoholista ismertetõjegye.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A "sörszag" érződik az emberen?

Ha sört iszok azt megérzik a környezetemben barátok stb. Szeretem a sört enyhe nyugtatóként innám napi 1-2 dobozt. Meg vannak élettanilag pozitív hatásai de nem akarom, hogy a barátok ismerősök megérezzék és mocskos alkoholistának tituláljanak holott nem az alkohol tartalma és a részegítő hatása miatt innám.

8

Milyen íze van a gyümölcsös sörnek?

Kesernyés íze van, mint a rendes sörnek, vagy olyasmi, mint a Somersby cider?:)

6

A fehérbor rásimítja a bőrt az izmokra?

Hallottam már hogy testépítők szoktak inni egy keveset, meg a kondiba is ahova járok mindig tele van fehérborral a hűtő, már utána is olvasgattam de sehol sem találtam egyértelmű választ.

2

Születésnapomat szeretném megünnepelni szűk baráti körben. Milyen alkoholos italt vegyek ami nem olyan drága?

Pezsgő+ energia italt szeretnék,de mivel estétől reggelig tartana így még gondoltam valamilyen "ütősebbre".

3

Milyen árak lesznek a budai pálinka és kolbászfesztiválon?

tavaly pl mi mennyibe került?

2

Bérfőzdében hány liter pálinka lepárolása engedélyezett évente? Mi a törvény jelenleg?

4

Hogy tudok itthon Holstenes (dobozos) sör alakú tortát készíteni? Párom születésnapjára kéne, de neten nem találok semmi tippet meg sör alakú tortát. Meg köszönöm ha segtíenek!

7

Hány centes felel megy egy felesnek?

Ha valaki 9 db 3 centes házi erös páleszt iszik meg kb 0,45 dl sörrel kísérve az komoly mennyiség?

5

Milyen a Tokaji Furmint? Milyen ételekhez illik? Mi hasonlít leginkább a Cserszegi fűszereshez?

1

Pálinkafőzés hőmérővel? Érdekelne ki hogyan csinálja az alszeszt hőmérő szerint.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!