Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki nap 3 doboz (1 db)

Ha valaki egy nap 3 doboz sört iszik meg, legfeljebb 4-et, de mindennap, az már alkoholista?

Mert az anyukám ezt csinálja. De a legrosszabb hogy dugiba, de mindenki hallja mikor kinyitja, és látni is lehet.

Legjobb válasz: Az az alkoholista akire azt mondják. Az meg egy másik dolog, hogy gyakrabban iszik a kelleténél, vagy függõ. Addig biztos nem fog leállni vele, amíg nem látja saját maga, hogy ez rossz neki. Majd ha elég hibát követ el, és belátja hogy ez az alkohol miatt volt, akkor esetleg leáll vele.

Az az alkoholista akire azt mondják. Az meg egy másik dolog, hogy gyakrabban iszik a kelleténél, vagy függõ. Addig biztos nem fog leállni vele, amíg nem látja saját maga, hogy ez rossz neki. Majd ha elég hibát követ el, és belátja hogy ez az alkohol miatt volt, akkor esetleg leáll vele.
Szia! Azok az emberek az alkoholisták, akik napi rendszerességgel fogyasznak alkoholt. Próbáljátok megbeszélni anyukátokkal a dolgokat. Te már nagykorúnak számítasz, így nyugodtan elköltözhetsz otthonról.Ha elmondod nekik, h mit érzel, csak elengednek, beletörõdnek a dolgokba. Mindenki volt fiatal. ;-) sok sikert hozzá!
Nos a helyzet az, hogy alkoholista az anyukád.Amíg önmagának sem valja be ezt addig semmi esélyetek a beszélgetésre és utána sem lesz túl sok értelme. Mivel elmúltál már 18 jogilag nem szólhatnak bele mit teszel, ha a fiú is akarja költözz valóban hozzá. Egyébként meg a helyedben elmennék albérltbe, ha nincs más megoldás, esetleg a tesódhoz, ha megoldható amíg nem találsz mást. Ezeket tapasztalat alapján írom. Az én anyám amióta az eszemet tudom alkoholista, sajna az agresszív fajtából... Szerencsére mára már férjnél vagyok és csak néha találkozunk, olyankor aranyos is tud lenni. Szóval szerintem el otthonról!
Az az alkoholista akire azt mondják. Az meg egy másik dolog, hogy gyakrabban iszik a kelleténél, vagy függõ. Addig biztos nem fog leállni vele, amíg nem látja saját maga, hogy ez rossz neki. Majd ha elég hibát követ el, és belátja hogy ez az alkohol miatt volt, akkor esetleg leáll vele. Egyébként az én muterom is sörözött régen rendszeresen. Dugiban is sörözött sokat, meg lement közértbe és akkor a lakótelepi alkeszokkal is iszogatott. De szerencsére kinõtte már (igaz keleltt neki kb 7év). 3-4-5 söröket ivott naponta, de nõi mivolta miatt ez elég is volt neki
Az, hogy valaki alkoholista-e, nem attól függ, hogy mennyit iszik. Onnantól alkoholista, hogy fontosabb lesz más, alapvetõ értékeknél az ital. Pl. munka, család. Jelen eseteben ez a helyzet. Mivel édesapád, illetve a Ti kérésetekre nem tette le az italt, alkoholista. Elköltözni el tudsz, bármikor. Csomagolsz, mész. Nem engedik, rendõrt is hívhatsz. Nagykorú vagy, el kell engedjenek...
Szia, szerintem beszéld meg a többiekkel és együtt üljetek le beszélni vele egy tiszta pillanatban! Nálunk is ez volt anno a helyzet! Szét ment a család mert senki sem birta nézni és Ö sem halgatott senkire! Én persze kiskoru révén vele maradtam, utána sokkal roszabb lett! Utána már nem dugiba ivott, mivel csak én voltam vele én meg csak gyerek voltam!Nálunk ( utolag látom át)mindenki szemethunyt fölötte, nem segitettek neki! Mindegy menyit iszik, ha dugiban csinálja, Ö is tudja , hogy nem normális dolog! Szerintem ne hagyjátok rá mert tönkre megy a család! És ez csak egyre rosszabb lesz!!!
velem ugyan ez van20éves vagyok, Anyu 42.régebben csak bulikba(ahova már nem kellett volna mennie)ivott, de 2-3 éve már otthon is.whisky-zik.õ is tagadja, ha meg rákérdezünk még ö van felháborodva, h neki semmit nem szabad?én már 6 éve vidéken lakok.suli, aztán szerelem.de 1-2 havonta egy hétvégét otthonvagyunk, és folyamatosan iszik.a hugom is mindig elmondja nekünk.ez egy nagyon szomorú dolog, de sztem nem lehet rajtuk segíteni.nekik kell, h erõsek legyenek, és akararják is abbahagyni.:-(((
Ne gondold, hogy más anya meg tudja állni, mert az enyémmel ugyan ez a helyzet.Sajnos!Ez miatt már én és a nõvérem el is költöztünk otthonról, már csak szegény hugom szenved ott, de remélem nem sokáig.Én tudom, hogy mit érzel, és ezt csak az tudja, aki ebben a cipõben jár.Szerintem, ha teheted, költözz el otthonról, mert az még nem azt jelenti, hogy mindent meg kell szakítanod a szüleiddel.Azért elõtte gondold át jól, hogy neked mi lenne a legjobb.Remélem sikerül megoldani a problémát.Minden jót...
A kérdező hozzászólása: Köszi de nem kell.De egy anya akkor se igyon.Érdekes más anya megtudja állni hogy ne igyon ennyit egésznap? És hogy ne dugiba???
4 sört az nem nevezném alkoholnak.Akkor egész németország alkoholista.Ugyan már, németországban nappi rendszerességel ivot minden kolégám minimum 6 dobozos sört, söt még a munka helyemen is volt sör automata(nem alkohol mentes).Persze átt lehet esni a ló túl oldalára ezt nem is vittatom.De ha megfigyeled az alkoholisták nem is sört isznak.Olyan minimális a sörbe lévö alkohol hogy attol nem lehet alkoholistává válni.10-12%-os piák amik nagyon veszélyesek köztük a bor és a rövid.Az már nagyon le terheli a májat, mig a sörben lévö anyagok kimondotan nagyon jó hatással vannak az emésztésre, stb.ha gondolod küldök linkeket a sör témában.
Lehetséges, hogy a hajlamot örökölte. Elég gáz a helyzet. Ha ezerrel tagad és nem is nagyon lehet vele beszélni, akkor sajnos sok mindent nem lehet csinálni. Esetleg rajtakapni? De abban a pillanatban ez sem fogja érdekelni. Ne hagyjátok rá, mert tönkre fogja tenni a családot. A fiúval kapcsolatban meg, ha csak azért tiltják tõled, mert nem egy szépség (a másik kérdésed alapján írom ezt), akkor ne hallgass rájuk. Ha otthon maradsz tönkremész, ha nem hallgatsz rájuk és elköltözöl, boldog lehetsz.
A kérdező hozzászólása: itt nem azt nem engedik h elkötözzek, hanem a fiut tiltják tõllem.
A kérdező hozzászólása: Apu már próbált vele többször is beszélni, de mindig letagadta, és neki állt feljebb hogy apu miért fogja rá hogy iszik.És ebbõl kiindulva mindig veszekedés a vége.Sok ilyen eset után már inkább ráhagyjuk apuval.Amikor tesómék hazajönnek pestrõl, akkor többet iszik, és észre lehet venni, hogy be van állva.Én már nem tudom mit csináljak.Voltam már emiatt depressziós is, aminek következménye is volt.De egy ideig ugy tûnt hogy rendebe jön, de aztán mégsem.Ez azért lehet, mert anyu tesói és mama is ivott??Örökölte nem?
Igen, sajnos úgy néz ki alkoholista. Fõleg ez a dugiban csinálja dolog utal erre. Ezek szerint õ maga is tisztában van vele?! 20 évesen igazából már nincs az, hogy nem engedik. Azt teszel, amit akarsz, nagykorú vagy. Tanács? El kell vele beszélgetni. Nem veszekedni, hanem tényleg beszélgetni. Elmondani neki, mikor józan (ne a sörök után), hogyan érint ez téged, és hogy nem bírjátok tesóddal elviselni. Talán ez hat. Lehet, hogy csak ideig-óráig, lehet hogy még annyira sem. Apukád hogy áll a kérdéshez amúgy?
Mennyi sok hülye hozzászólás. Bocs, de ez az igazság. Az alkoholizmus nem a mennyiségtõl, és a gyakoriságtól függ, hanem attól, hogy kialakul-e függõség. És a függõséget lelki és gondolkodásbeli értelemben kell értelmezni. Ha nem iszol, hiányzik valami, instabilnak érzed magad, lelkileg lehangolt vagy. Ez az alkoholizmus, nem az, amirõl sokan beszélnek. És igen, az anyukád alkoholista, mert már hazudik, titkolja, veszekszik. Ez már az alkoholista ismertetõjegye.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy a büdös életbe érzetem sok időt 1mpnek? Ilyen létezik?

Életemben először mentem el a haverokkal inni úgy igazán.

Egyszer csak mondja, hogy elmegy hugyozni, addig mi maradtunk kicsit messzebb dumálni. Ott állunk, látom is, hogy ott áll a ház mögött egy fánál, és hugyozik, nem figyeltem tovább. Dumálnuk, és a következő pillanatban ott áll mellettem.
Én meg "Ez mi a quva isten!? Te hogy kerülsz ide? Az előbb még ott álltál 30 méterre! Ilyen nincs! 1mp-e láttalak 30 méterre hugyizni! Nem lehet 1mp alatt 30 métert futni!!!"

Azt mondta, nyugi, csak részeg vagyok, és nem érzem az időt!

Ez komoly? Esküszöm 1 mpe láttam ott 30 méterre egy fánál állni, utána meg elnézek balra, és ott van mellettem!

Ilyen van? Minden részeg így érzi? Vagy velem nem stimmel valami?

7

Az már alkoholista aki minden hétvégén részeg?

Egyik barátomról lenne szó. Tudom, hogy sokan csinálják ezt, de az életmódja a következő: minden pénteken este elmegy bulizni is zombi módban hulla részegen megy haza. Újabban már szombaton is.
Erről az életmódjáról nem hajlandó lemondani, még mérsékelni sem.
Ez már alkoholizmus?

13

Mi történik ha a pálinkába vagyis a cefréjébe mielőtt a lepárlás megtörtént volna sütőpor kerül?

Véletlenül a cefrébe élesztő helyett sütőport tettem mert megvolt cserélve a csomagolásuk és nem vettem észre. Arra lennék kiváncsi lehet e valami mellékhatása a lepárlás után,lehet e valami bajunk?

6

Egy 13 éves fiúnak lehet baja attól, hogy megiszik 2db gyümi sört?

Tudtommal 2-3% az egész. Lehet belőle baj ?

6

Alkoholoknál, főleg töményeknél hogy mérik a mennyiséget? Valaki kioktatna?

Szóval van a feles, az a picike pohár amibe pálnikát raknak.
Na az mennyi?
Mert olyat hallok, hogy "megittam 2 deci pálinkát, 1 centi rumot,"

Most hogy szokás a töményet mérni?

2

Hogyan hívták a kapásbort a sváb (magyarországi német) bortermelő vidékeken?

A kapásbor egy forgalomba nem hozható bor, amelyet régebben a bortermelő vidékeken széles körben fogyasztottak (vizet nemigen ittak).

3

A sárga ( fosószilvából ) milyen pálinka készülhet?

Ivott, illetve csinált már valaki?? Illetve elkészítéséhez, 1-2 tipp, mert még ilyenből sose főzettem.

1

Amikor valami italt érlelnek gyárilag, azt hogy képzeljem el?

Whiskynél olvastam, talán Jim Beamnél, hogy van whiskeyüük, amit minimum 8 évig érleltek valamilyen fa hordóban,

Ezt hogy képzeljem el? pl: Ma megcsinálják a whiskeyt, beletölték egy hordbóa, lezárják, és berakják egy raktárba? És 8 évig ott hagyják, majd át töltik üvegekbe, és viszik a boltba?
Jó nagy raktáraik vannak akkor a pia gyáraknak?

1

A Holy Bucket koktél összetevői nem fognak összeveszni?

Olvastam, hogy kell bele pezsgő, vodka, energiaital. A vodkával még nincs is baj, de mindenki azt mondja, hogy pezsgőt semmivel ne keverjünk, a másik meg az energiaital. Eleve vastag betűkkel van a dobozára írva, hogy ne keverjük alkohollal. Szóval szívesen kipróbálnám, de nem szeretnék egész este hányni meg durva másnaposságot se, azonban ha kipróbálom és az íze jó, akkor már nyilván nem egy pohárral innék.

14

Másnaposságot hogyan lehet elmulasztani?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!