Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki mondja (668 db)

Ha valakit mondjuk egy állat megöléséért (érts, mondjuk szétvagdos egy kutyát) tartóztatnak le a rendõrök, akkor mit mondanak?

Mármint van ez a "XY letartóztatom .... gyanújával/vádjával." Mit mondanak a ... helyén?

Legjobb válasz: Nem tudom! de ha lenne jogom a törvényhozásra akkor helybe megvakítanám (pengével)a polgárt és levágnám az összes ujját majd bedobnám a börtönbe ahol nem kapna kaját !

Nem tudom! de ha lenne jogom a törvényhozásra akkor helybe megvakítanám (pengével)a polgárt és levágnám az összes ujját majd bedobnám a börtönbe ahol nem kapna kaját !
A kérdező hozzászólása: Én is elítélem, de egy disszociális személyisgzavaros rendõrrõl kezdtem írni, és úgy kezdõdne a történet, hogy letartóztatják. :D Úgyhogy jó lenne tudni.
Magyarországon nincs olyasfajta intézkedés , hogy letartóztatás elõállítás van .Ez igazából azért szép , mert az embereket az utcára rakják , de ha te egy kutyának nem biztosítasz külön helyiséget , akkor borsos büntetést kapsz.

Valaki el tudja magyarázni mit jelen ha valaki mondjuk azt mondja "de fake gyerek vagy"?

igazából a FAKE szó jelentése érdekelne...

Legjobb válasz: hamis, mesterkélt

hamis, mesterkélt
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ :) <3

Papir darut szeretnék hajtogatni. (ha valakinek mondd valamit, olyat mint a Szökésben) Nincs fent a neten valahol a trükkje, ahonnan megtanulhatom?

Legjobb válasz: Nem tudom milyen van a Szökésben, mert nem láttam a sorozatot. :) http://kibi-s2.deviantart.com/art/Paper-Crane-Tutorial-50600.. De itt egy jó tutorial hozzá. Vagy ha ezen a honlapon beírod a keresõbe, hogy "origami crane tutorial" akkor kiad még párat! :) Remélem tudtam segíteni, én nagyon szeretek ilyeneket hajtogatni! Azt mondják, ha valaki 1000 darabot hajtogat belõle, akkor kívánhat valamit, esetleg rátalál az igaz szerelem! Én már több mint hallottam! :)

Nem tudom milyen van a Szökésben, mert nem láttam a sorozatot. :) http://kibi-s2.deviantart.com/art/Paper-Crane-Tutorial-50600.. De itt egy jó tutorial hozzá. Vagy ha ezen a honlapon beírod a keresõbe, hogy "origami crane tutorial" akkor kiad még párat! :) Remélem tudtam segíteni, én nagyon szeretek ilyeneket hajtogatni! Azt mondják, ha valaki 1000 darabot hajtogat belõle, akkor kívánhat valamit, esetleg rátalál az igaz szerelem! Én már több mint hallottam! :)
A kérdező hozzászólása: ezzel sajnos nem láptem elöbbre..:( de azért köszi
A kérdező hozzászólása: http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://blog.shelf.hu/p.. ilyet zeretnék hajtogatni
Oh, értem. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni! Én a papír daruról erre asszociáltam....

Van-e káros hatása annak, ha valaki (mondjuk ebéd mellé) savanyúságot eszik?

A mennyiség legyen mondjuk 1 savanyúságostálnyi :) (ok, az sokféle van, úgyhogy legyen 100-150 gramm, savanyúuborka vagy savanyúkáposzta). Nem tesz tönkre valamit odabenn, annál fogva hogy savas?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem, legalább is nekem még nem volt ilyenbõl gondom, pedig majdnem mindenhez képes vagyok savanyúságot, pláne erõset enni - na jó, sütihez nem :-) Mondjuk nekem "betongyomrom" van, bármit elvisel.

Szia! Szerintem nem, legalább is nekem még nem volt ilyenbõl gondom, pedig majdnem mindenhez képes vagyok savanyúságot, pláne erõset enni - na jó, sütihez nem :-) Mondjuk nekem "betongyomrom" van, bármit elvisel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Harcmuvesnek és mindenki másnak is. Kisebb nagyobb gondjaim vannak az evéssel, ezért kérdeztem. Sajna 8 hónapja nincs éhségérzetem, és kersem, hogy mi az oka.
Meg cukorral... Probaltal friss salit enni olaj+balzsamecet v olaj+citromlevel? Frissen facsart a tuti... Ezzel meg a koretet is kivalthatnad.
Zoli: zöldség. A gyomrodban pedig sokkal komolyabb savas közeg uralkodik, mint a savanyúság tejsav/ecetsav tartalma. A savanyúság az lájtos kis zöldség. Ha nincs tartósítókkal tele, ugye.
Elkeveredik a fõétellel, és ha az nem savas, akkor nem fogja bántani a gyomrot.
Minden nap ugyan nem eszem, de úgy gondolom, hogy ami jól esik, akár édesség, akár savanyúság, az nagyon rosszat nem tehet.
A kérdező hozzászólása: Úúúúúúú! Elk**tam. Köszönöm mindenkinek. A lényeget nem írtam: minden nap. Tehát minden egyes nap, nap nap után. Így sem lehet káros hatása az emésztõrendszerre? Köszi, hogy ha újra válaszoltok. Harcmûves? Te miccólsz?
Pozitív hatása van. Emulgeálja a fõétel zsírjait
Vátáfákk?
Személy szerint a savanyúságot kifejezetten ebédkor, a fõétel mellé szoktam enni. Különösen ha valami pörkölt, vagy sülthús az ebéd. Pontosan annál fogva hogy savas, segíti az emésztést.
Akkor sztem keress fel egy orvost, hatha tud segiteni, illetve fontos lehet azt is kideriteni mi az oka. Lehet szervi es lelki oka is.

Más az, ha valaki mondjuk a magzatát teszi ki veszélynek, mintha, ha már a meglévő gyerekét?

A kérdés onnan jött,hogy sok kérdést látok, ami arról szól,hogy dohányzik a kismama terhesen. Sokan írják,hogy hát megértik, meg nehéz letenni, stb. Viszont, ha bárhol olyan kérdés merült fel,hogy már a meglévő gyereket tette ki akár kisebb, akár nagyobb veszélynek az anyuka, ott szinte egytől-egyig elítélendő válaszok jöttek! Komolyan nem tudom,hogy mi a különbség! Tényleg csak kíváncsi vagyok,hogy miért változik a megítélés?

Legjobb válasz: Akkor beszéljetek már a az anyai lelki terror veszélyeirõl, a családon belüli erõszak veszélyeirõl, amikor a szülõk a gyerek elõtt marják egymást, amikor ledegradálják és hülyének nézik a gyerket, amikor a család élete pengeélen táncol, erõszakosak a gyermekkel, netán szenvedélybeteg az apuka, vagy talán mindkét szülõ. Tehát söprögessen mindenki a saját háza táján..! Én nem tudtam azonnal letenni, de végül sikerült. Tessééék!!! Akkor nekem nem való gyerek, egy szar felelõtlen senkiházi utolsó ember vagyok, aki még egy kutyát sem érdemel meg???

Akkor beszéljetek már a az anyai lelki terror veszélyeirõl, a családon belüli erõszak veszélyeirõl, amikor a szülõk a gyerek elõtt marják egymást, amikor ledegradálják és hülyének nézik a gyerket, amikor a család élete pengeélen táncol, erõszakosak a gyermekkel, netán szenvedélybeteg az apuka, vagy talán mindkét szülõ. Tehát söprögessen mindenki a saját háza táján..! Én nem tudtam azonnal letenni, de végül sikerült. Tessééék!!! Akkor nekem nem való gyerek, egy szar felelõtlen senkiházi utolsó ember vagyok, aki még egy kutyát sem érdemel meg???
Persze!! Mindenki le tud szokni ha akar!! Ez csak kifogás!! Mind2vel egy életre megnyomoríthatod a gyereket!! Irtad h HAT.....hát ha a saját gyerekemrõl van szó...azt a HAT-ot én nem rizikózom....és egy felelõsségteljes felnõtt ember ezt igy gondolja!!!
Igazából szerintem meg mindenkinek a saját dolgával kéne foglalkoznia. Nem azzal, hogy az a másik mit, hogyan csinál, miért csinálja, rossz-e, hogy csinálja. Hihetetlen mennyit képesek veszekedni az emberek olyan dolgokról amikben nem is érintettek. Nem a ti babáitokat veszélyeztetik, sem a terhesség alatt, sem utána, akkor meg nem mindegy? Az pedig, hogy ki mit tart veszélyeztetésnek, azt meg megint mindenki döntse el maga. Ezen felesleges vitatkozni, csak felidegesítitek magatokat, és az kinek jó?
Én nem értem meg egyiket sem... Akinek nincs annyi önkontrollja, hogy letegye a cigit, az nem érdemli meg a gyereket és az ne szüljön!!! Aki meg veszélyezteti az meg figyeljen jobban, mert nem egy zsák krumpli!! Vagy ha nem megy adja örökbe!! Felfordul a gyomrom mind2 verziótól!! Ugyhogy énis kiváncsi vagyok a magyarázatra!! ui.: Bocs az offért!
Azert ne keverjük a szezont a fazonnal. A dohányzás okozHAT problémát a magzatnal. OkozHAT, nem biztos, hogy fog. Ám mondjuk a biusz elé kitolni a babakocsit az egészen biztosan problémát fog okozni. En ugyan életemben nem dohányoznak, de volt mas egyéb függõségem: nem olyan egyszeru attól megszabadulni es ez nem csak akarat kérdése, hanem a hianytuneteké is....
Én leszoktam a cigirõl. Már 3x. Mert most várom a 3.-at. A múltkor úgy a 6. hónap környékén viszont olyan idegbeteget csinált belõlem a legnagyobb, hogy elvonultam elszívni egyetlen szál cigarettát, mert úgy voltam vele, hogy egy szál a picinek nem fog belerondítani a fejlõdésébe, de ha a nagyot neadjisten elpofoznám, az biztos, hogy nem használ senkinek. És akkor most lehet azt mondani, hogy meg sem érdemlem a gyerekeket, mert tudom, hogy vannak olyan emberfeletti szuperanyukák, akiknél sosem szakad el a a cérna, és soha nem tesz olyat, ami kifogásolható. Persze.
Ha arról a kérdésrõl írsz ahol pénteken tesztelt pozitívat a kismama és egyelõre napi 2 szálra sikerült lecsökkentenie, arra csak annyit tudok írni hogy minden ember más, és a nikotinhiányt is van aki jobban van aki kevésbé bírja. Biztos vagyok hogy az a kismama le fog szokni a dohányzásról, remélem több bunkó nem ír majd neki hülyeségeket....
De teszek néha hülyeséget! De nem veszélyeztetem a gyerekem életét tudatosan!!! Ha elszakad a cérna akkor sem!!
Az is tudatos veszélyeztetés hogyha hetente a Mekibe jártok, chipset zabál, folyamatosan nassol, és tv elõtt ül! Sõt akkor beszélhetünk a tartósítószerekról is!!! TEhát ez a körforgás végeláthatatlan!!!!
Én írtam a 6. választ, pontosan azért, mert tudtam, hogy hamar elõ fog kerülni pár habzószájú okos ember :) . Ilyenkor mindig szórakoztató, hogy egyesek mennyire tökéletesnek képzelik magukat meg az életvitelüket... Aztán az megint érdekes, hogy ha a gyerekeiket megkérdezik, õk hogy vélekednek. Tudnék errõl is mesélni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! "Veszélyeztetésen" speciel nem a hamburgerrel etetést értem, mert bár nyilván nem egészséges, de nem okoz direkt veszélyt. Én olyanra értettem, amikor írja anyuka, hogy pl. nem tette el jól a mosószer és meghúzta a gyerek. Na ilyenkor mindenki lecseszi, hogy hogy lehet ilyen figyelmetlen stb. Pedig ha azt vesszük, az egy "véletlen", egy figyelmetlenség, amibõl persze ugyanúgy lehet baj, de a dohányzás az tudatos!

Ha valakinek mondjuk nincs hangja az énekléshez és nem tisztán énekel hanem full hamisan. Avval lehet valamit kezdeni? Szóval megtanulhat énekelni?

Legjobb válasz: nekem az a véleményem,hogy ha valakinek alapból szar a hangja,azzal igazából nem lehet mit kezdeni(persze valahogy biztos fellehet javítani,de abból van elég,aki így csinál)

nekem az a véleményem, hogy ha valakinek alapból szar a hangja, azzal igazából nem lehet mit kezdeni(persze valahogy biztos fellehet javítani, de abból van elég, aki így csinál)

Mit jelent az ha valaki mondja hogy nem vagy szívbajos?

Legjobb válasz: Merész vagy. De akkor is szokták mondani,ha valaki az elvégzett munkáért túl sokat kér.

Merész vagy. De akkor is szokták mondani, ha valaki az elvégzett munkáért túl sokat kér.
Nem vagy normális!!
túl sok alkoholt iszik xD
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek kösszi, én is ilyesmire gondoltam de nem voltam biztos benne, a második egy hülye a harmadik meg XD :D
Én vagyok a második: szóval szerintem meg te vagy a hülye, mert én csak a kérdésedre válaszoltam, ugyanis a nem vagy szívbajos=nem vagy normális-t jelent!. Legalábbis mi itthon ilyen értelemben használjuk, amikor valakire azt mondjuk, h nem szívbajos=nem normális! Érted már?
A kérdező hozzászólása: Hát én nem vagyok hülye, értem de olyanról beszélgetünk egy barátommal amire szerintem nem azt mondta hogy nem vagyok normális....akkor gondolom több ilyen hülye jelentése van, na mind1 azért kösszi

Hogy mondanád el anyukádnak ha valaki mondjuk zaklatna? Vagy egy ember megfigyelne?

Nem rólam van szó, ez csak egy kérdés, hátha tud valaki bátorságot meríteni bel?le.

Legjobb válasz: szerencsére nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal és ha veszélyben érezném magam, akkor azonnal, szemtõl-szembe mondanám neki, hogy valaki figyel, nem várnék vele, minnél hamarabb cselekszünk, annál jobb

szerencsére nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal és ha veszélyben érezném magam, akkor azonnal, szemtõl-szembe mondanám neki, hogy valaki figyel, nem várnék vele, minnél hamarabb cselekszünk, annál jobb
Elmondanám neki. Csak úgy. Egyenesen. Ilyen helyzetben szerintem ez a legjobb megoldás, fõleg ha az ember úgy érzi, hogy a "megfigyelõ" illetõ miatt kezd paranoiás lenni. Anyummal nagyon jól kijövök, tehát bátran kiállnék elé egy ilyen problémával.
Kiváló a kapcsolatom, az összes családtaggal! Szólnék mindenkinek, hogy õk is vigyázzanak, de nem kérném a segítségüket, mert eléggé izmos és gyors vagyok. Szóval, ha verekedésre kerülne a sor elintézném. Ráadásul, még a jogokhoz is értek egy szinten. Tehát, ha rendõrségre menne az ügy tudnám mi a pálya.
Hálás lennék, ha az emberek le tudnának íni egy összetett mondatot, maximum 2 hibával.
nem
Ha csak provokálni szeretnél itt az oldalon, vagy esetleg tényleg van valóság alapja annak amit írsz, és csinálsz, én mindenképp javaslom, hogy kezeltesd magad szakemberrel, mert ennek így nem lesz jó vége..
#16 - Jó fej a muter xDD
A kérdező hozzászólása: beszélgettem anyukámmal és aztmondta azt szeressek akit szeretek, és hallgassak a szívemre, és õ szeret ígyis, sõt jobban is mert hogy 2 fiút mégjobban kell szeretni mert pont miattatok, jah és alig várja hogy hazavigyem majd a pasim...
Egyébként nem tudom kivel vannak bajok, de mikor a péniszedrõl kérdezel mindig 18 évesnek adod ki magad, miközben 13 vagy. :)
Te alkotod meg a világodat.
Én kérek elnézést, nem tudtam, hogy egy pszichológussal van dolgunk!
Én szégyellem magam, bocs, hogy el merészelem váni egy legalább 16 éves embertõl, hogy hozzon egy általános alsós helyesírási szintet.
A kérdező hozzászólása: sajnos van bennetek. hatalmas indulatok. látod nem a segítség hanem a kötekedés vezérel, és ez is mutatja mennyire sérült vagy lelkileg, mennyire szomorú, elkeseredett, és bánatos. haragszol a világra.
Semmi gyûlölet nincs bennünk irántad fiam, csak minimum elvárás lenne, hogy helyesen írj ki egy kérdést.
Szerintem most is mindenki azt szerethet, akit akar. Ha egy kötelék elég erõs, nincs az az isten, ami szétválaszthatja.
A kérdező hozzászólása: látjátok, mennyi gyûlölet van bennetek? sajnállak titeket rohadt szar lehet ennyi utálattal élni...
és egy olyan világ, ahol az összes elgépelést magától kijavítja a gép. Ez csak a kényelemszeretet, lustaság. Ne legyen semmi probléma, amit meg kell oldani. Még szobalány kéne mindenki mellé, aki mindig ágyba hozza a reggelit, kimegy helyettünk vécére, stb.
Na jah.Én olyan világban szeretnék élni ahol nem a hülyék vannak többségben.
A kérdező hozzászólása: de most minek? anyám pszichológus.

Ha valaki mondjuk megkapja az amerikai állampolgárságot, akkor ott élhet más névvel ami angolos?

és magyarországon meg használhatja a régi nevét?

Legjobb válasz: Allampolgarsagnal a kerveny beadasakor kell nyilatkozni a nevvaltozasrol. Es igen. Ha mdgvaltoztatod, akkor amerikaban ugy fognak hivni, magyarorszagon meg mashogy. Ez azert lehetseges, mert amerikai eskutetelnel hivatslosan "le kell mondani" mas orszag allampolgarsagarol. Vagyis tok mindegy hogy hivnak MO-n ezt amerikaban ugysem ismerik el. Onnan tudom, mert januar 10-en megyek vizsgazni, de en nem kertem a nevvaltoztatast. De pl. a ferjemet otthon Istvan Lajosnak hivjak (ez van a magyar utlevelben), itt meg usa-ban Steve Louis. Igy meg az amerikai papirokon szerepel.De pl. sogornom magyarul Edit, amerikaban meg tok mas neve van: Daisy.

Allampolgarsagnal a kerveny beadasakor kell nyilatkozni a nevvaltozasrol. Es igen. Ha mdgvaltoztatod, akkor amerikaban ugy fognak hivni, magyarorszagon meg mashogy. Ez azert lehetseges, mert amerikai eskutetelnel hivatslosan "le kell mondani" mas orszag allampolgarsagarol. Vagyis tok mindegy hogy hivnak MO-n ezt amerikaban ugysem ismerik el. Onnan tudom, mert januar 10-en megyek vizsgazni, de en nem kertem a nevvaltoztatast. De pl. a ferjemet otthon Istvan Lajosnak hivjak (ez van a magyar utlevelben), itt meg usa-ban Steve Louis. Igy meg az amerikai papirokon szerepel.De pl. sogornom magyarul Edit, amerikaban meg tok mas neve van: Daisy.
Nem hivatalosan megcsinálhatod. Azaz amikor a hivatalos adataidra van szükség, akkor bepötyögöd, hogy Felsõszentkeresztiné Kiskundorozsmai Eufrozina (pontosabban az Eufrozinát elõre, mert ez a sorrend ott nem dívik), egyébként meg kitalálsz magadnak egy rövidebb, hangzatosabb, tetszetõsebb nevet, és azon mutatkozol be mindenkinek. Aztán mondjuk lesz részed furcsa tekintetekben, ha valaki, aki a rövid neveden ismer, megtudja, hogy van egy hosszabb, teljesen más neved :) Hivatalosan pedig megváltoztathatod a neved, és attól kezdve mindenhol ugyanaz a neved, Magyarországon is, Amerikában is, az Antarktiszon is.
A kérdező hozzászólása: igen persze az itteni nevemmel kerulök be a rendszerbe de ha azt megváltoztatom utánna, amire magyarországon is lehetõség van... akkor azt nemhinném h magyarországon is megváltoztatnák ugye?
Termeszetesen egyszerre ket utlevellel nem utazhatsz. Vagyis utazhatsz, de nem szabalyos ;) Hat miert ne utazhatnal, csak ne keverd ossze -- ha masik utlevellel probalsz kilepni mint amivel beleptel abbol iszonyu kavarodas lesz. De senkit nem zavar ha a repulore John lep fel New Yorkban es Heathrow-n mar Janos megy keresztul a hatarallomason...
En az amerikai utlevelet csak az USA-bol ki vagy be hasznalom. Minden mas esetben a magyart. Ugy vettem eszre, nem nagyon elony, ha amerikai utleveled van. Mindenkeppen kell melle egy europai unios is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!