Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki mondaná (478 db)

Júniusban az osztályommal Egerbe utazunk. Megköszönném ha valaki mondana olcsó éttermeket Egerben. A Dobó tér közelében vagy igazából mind1. Nem is muszály éttermet, akár egy büfé, vagy egy hamburgeres vagy hasonlók?

Legjobb válasz: http://www.padrinopizza.hu/il_padrino.html Visszatérõ vendég vagyok, nagyon ajánlom õket. Nem tudom, mi számít olcsónak, mindenesetre a pizzájuk jó és a kiszolgálás is korrekt. Ha osztállyal mentek akkor érdemes asztalt foglalni, mert sok helyük nincs viszont annál több vendégük :)

http://www.padrinopizza.hu/il_padrino.html Visszatérõ vendég vagyok, nagyon ajánlom õket. Nem tudom, mi számít olcsónak, mindenesetre a pizzájuk jó és a kiszolgálás is korrekt. Ha osztállyal mentek akkor érdemes asztalt foglalni, mert sok helyük nincs viszont annál több vendégük :)
Dorner étterem, a Vár alatt közvetlen ha jól tudom Kossuth út a sarkon 600 egy menü nagy adag finom és kb 10bõl lehet választani ajánlom nagyon! Esetleg a vörös rák szintén a kossuth úton, vagy a belvárosban a széchenyi úton van a Falánk fanni ott a la carte lehet olcsón enni
Engem érdekelne, hogy a kérdést az osztályfõnök tette ide fel, vagy egy tanuló?
Ha tanuló, akkor lehet leginkább a McDonaldsba mennének, esetleg nem messze tõle, a Sándor Imre úton van a Mr. Hoba ami szintén hamburger-pár rendes kaja viszonylag olcsón. Régen a mozival szemben s Szantoffer is elég olcsó volt, de szerintem ma a belvárosban már semmi nem olcsó. Vagy a plázában van egy csomó kajálda, ha az étkezés egész osztályos tevékenység lenne akkor lehet az lenne a legjobb mert ott mindenki megtalálná amit akar, aki nem éhes az is, akinek nincs sok pénze az meg elmegy a Tescoba.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Tanuló voltam.
[link]
A földet benépesítõ teremtményeken kívül van egy csomó univerzum, és egy csomó más létsík. Ezek benépesítésére lettek teremtve többek között a démonok. A kóbor lelkek más dolog. Azoknak valami mondandójuk vagy elintézetlen ügyük van - esetleg kötõdnek valakihez vagy valamihez. Egy újjászületés pedig eltörölné az emékezetüket errõl a dologról.
Én pl 4000-ért csinálom, máshol is 4-5 ezerért csinálják, segítene az ajánlásban ha tudnánk merre vagy.
Az nem "chip"-elés (mivel nem PS2-rõl beszélünk) hanem "flash" amit úgy csinálnak hogy a meghajtón levõ "firmware"-t átírják, javaslom az eredetit elõtte rakasd lemezre (ezt a hibát az emberek 99%-a elköveti, hogy nem rakatja lemezre az eredeti "firmware"-t, sok sírást láttam már ez miatt ezen az oldalon) mert késõbb, ha multiznál csak így lehet vissza állítani a gépet.


Ha valaki azt mondaná neked, hogy ő sátánista, akkor mit tennél?

Elkerülnéd a továbbiakban? Elítélnéd ?t ezért? Esetleg érdekelne téged, hogy valójában mit is jelent mindez?

Legjobb válasz: Az attól függ. Elsõsorban elbeszélgetnék vele, hogy ez neki mit jelent, mit tesz, miben hisz, mi az, ami fontos neki ebben. Ugyanis elõfordulhat, hogy nem is valódi "sátánimádó", csak Isten ellen lázadó. Ez nem mindig ugyanaz! Ha csak "lázong", akkor valójában nem gonosz.Ebben az esetben inkább a "hókuszpókuszon" van a hangsúly, és azon, hogy élvezi, hoyg másokat megijeszt a kinézetével, "hovatartozásával". Ilyenkor sok-sok türelemmel javítható a helyzet! (De azt nem szabad mondani, hogy hülyeség, amit beszél, mert annál inkább...) A valódi sátánisták követni akarják "urukat" a gonoszságban is. Náluk a gonosz tettek a "jócselekedetek". Ha azt látod, hogy valóban rosszat akar tenni másokkal, az élteti, hogy minél rosszabb legyen õ maga (nem rossznak akar tûnni, hanem valóban rossz akar lenni - ez nagy különbség!), akkor baj van! Szerintem ebben az esetben menekülj! (És esetleg - ha hívõ vagy - imádkozz érte!)

Az attól függ. Elsõsorban elbeszélgetnék vele, hogy ez neki mit jelent, mit tesz, miben hisz, mi az, ami fontos neki ebben. Ugyanis elõfordulhat, hogy nem is valódi "sátánimádó", csak Isten ellen lázadó. Ez nem mindig ugyanaz! Ha csak "lázong", akkor valójában nem gonosz.Ebben az esetben inkább a "hókuszpókuszon" van a hangsúly, és azon, hogy élvezi, hoyg másokat megijeszt a kinézetével, "hovatartozásával". Ilyenkor sok-sok türelemmel javítható a helyzet! (De azt nem szabad mondani, hogy hülyeség, amit beszél, mert annál inkább...) A valódi sátánisták követni akarják "urukat" a gonoszságban is. Náluk a gonosz tettek a "jócselekedetek". Ha azt látod, hogy valóban rosszat akar tenni másokkal, az élteti, hogy minél rosszabb legyen õ maga (nem rossznak akar tûnni, hanem valóban rossz akar lenni - ez nagy különbség!), akkor baj van! Szerintem ebben az esetben menekülj! (És esetleg - ha hívõ vagy - imádkozz érte!)
én nem fordulnék el de kerülném a témát, mert nem érdekel. de abban a pillanatban csak hümmögnék. :D
Megkérdezném tõle, és ez mit takar? Vagy: Az hol fáj:
A Sátánizmusnak semmi köze az emberáldoazhoz a vérisáshoz és ilyen hülyeségekhez, a sátánista nem hisz a sátánban hanem magában nekem semmi bajom nem lenne egy ilyen emberrel. Ha viszont ember/állat áldozatot akar vagy ilyenek (az már ördögimádat) akkor az már valamilyen szinten szerintem beteges.
Megkérdezném tõle, hogy véresen komolyna gondolja e.És ha igen összeköltöznénk.:D muhhahaha.
Nem értem a hümmögésre miért kaptam 0 pontot. A véleményemre és a reakciómra voltál kíváncsi nem? Hát én nem tudnék abban a pillanatban mit mondani neki, csak hümmögnék. Ennyi. Kezdem unni, hogy végülis ez egy önismereti kérdés, ha a saját véleményemet leírom az miért 0 pont. Na mindegy további szép napot!
Velem már történt ilyesmi. Egyik barátom kijelentette h õ sátánista. Erre: Én: *röhög* a LavLey féle sátánizmusra gondolsz? Õ: nem. Én: és miben nyilvánul meg a sátánizmusod? Õ: csirkéket áldozok. Én: mirelit csirkét? Õ: igen(...) Hát ez kész... XD nem ia tudtam h vannak ilyen hülyék... azóta már elköltözött, és nem tartjuk a kapcsolatot. ui: bocsi az offért, de ezt muszáj volt :D
Kerüld el jó messze, leírom mi a lefolyása: 1 a jópofa beszélgetések között adagolja a bibliai keveréseket 2 utána ha rákérdezel mi is ez leírja, hogy ez egy nagyon jó dolog és mindenféle hazugságokkal húz a téma felé, hogy ez nem is veszélyes, meg valójában nem az, ami, persze közben pontosan az! 3 utána megkísérel beléptetni valahogy, de ha nem jön össze neki standyben tart, vagy örökre utálni fog 4 ha beléptél egy ideig csak valami ámítás jön, aztán jön a valódi beavatás, lehetõséged van állatokat, embereket kínozni, ölni, ha kilépsz, vagy bármit szólsz a szektáról, megölnek, legalábbis fenyegetésben élsz
Utolsó válaszoló: szeretnék a te világodban éni, biztos nem unatkozol, miközben összeesküvés-elméleteket gyártasz :] idióta...
Messze ivben elkerülném!
Szerintem a legnagyobb probléma ezzel a kérdéssel, hogy a tizenévesek között, aki sátánistának nevezi magát fingja nincs arról mit is jelent ez valójában.Ezért fekete ruhában pentagrammákat rajzolgatva randalírozik.Neki ebben ki is merül a vallása.(persze tisztelet a kivételnek)
Menekülnék! Nehogy felmutasson áldozatként a következõ szombat estén... Na de komolyra fordítva a szót: nem mindegy az sem, hogy mennyire ásta bele magát ebbe a "vallásba"... Ha fanatikus, és már csak ezért él-hal, valószínûleg elkerülöm, ám ha vannak dolgok, amiket átvett a szektából, de másnak nem árthat vele, akkor valószínûleg egy lépés távolsággal, de megmaradhatna az addigi kapcsolatunk...
El nem ítélném, talán el sem kerülnék, de nem keresném a társaságát, mert nem értek egyet a nézeteivel.
Elküldeném a picsába!!!!!!
kb én is. ez betegség... méghozzá elég nagy
Fantörpikus, hogy mennyien elítélik õket; pedig általában fogalmuk sincs, hogy mit is jelent valójában. Kiváló munkát végzett a keresztény agymosás az elmúlt évszázadokban! :( Elsõ hozzászólónak: Megkérdezném tõled, hogy mi a gonoszság és mi a jóság? Ugyanis az teljesen szubjektív dolog. Tehát objektíven használva semmi értelme. (Ugyan errõl is lehetne órákat trécselni - talán kérdezek is majd róla.) Írásodon kitûnõen érzõdik a keresztény nézõpont elõítélete; teljes mértékben hiányzik belõle az objektivitás (szánalmas némiképpen). Na de sebaj; azért vagyunk itt, hogy kölcsönösen okosodjunk. :) Amúgy a sátánisták (az igazi sátánisták) nem gonoszak akarnak lenni. Ezt csak az agyament keresztények hírdetik róluk. Meg azt is, hogy "követik az urukat a gonoszságban", meg hasonlók. Ez baromság. Van olyan része a sátánizmusnak, ahol például nem is tudná követni az urát, hiszen nem is hisz benne. (Voltaképpen az ateizmus egyik formájának mondható.) A többi pedig többségében az "élni és élni hagyni" elvet vallja. Nem akar ártani, de joggal elvárja, hogy neki se ártsanak. (Ha valaki mégis megteszi, akkor meg ne panaszkodjon a következmények miatt.) Ötödik írásra: Semmivel sem nagyobb betegség, mint bármely más vallás, világnézet. Ugyanolyan. Sõt, bejegyzett vallás ez is. (Amíg másnak nem árt vele, addig miért lenne nagyobb baromság, mint a buddhizmus vagy a muszlim vallás? Vagy esetleg úgy gondolod, hogy a sátánizmus akárcsak a közelébe ért valaha is a muzulmán vagy a keresztény vallások kártékonyságának? Még manapság is rengeteg ember hal meg nap mint nap a "normálisnak" tartott vallások miatt. A sátánizmusnál azért ennyire nem sz*r a helyzet. A történelmet nézve pedig igencsak kispályásnak tûnik egy keresztes háborúhoz vagy inkvizícióhoz, esetleg dzsihádhoz viszonyítva. Akkor most melyik is a "rossz"?) Mit tennék? Semmi nem változna. Megkérdezném, hogy mit is jelent neki mindez, és maximum vitáznánk egy jót róla. Semmi több. Ha valaki bejelentené nekem, hogy keresztény, hindu, vagy bármi más, azt sem húznám le a vécén emiatt. (Az emberi elfogultság és elõítélet sokszor nevetséges szintet ér el. :( )
Az utolsó hozzászólónak: bocs, de szerintem Te sem ítélheted meg a többieket, azt írod az eslõ hozzászólóról, hogy nem objektív, meg "szánalmas" hogy keresztény szemszögbõl ítéli meg a kérdést, holott a kérdezõ a véleményét kérdezte, a "vélemény" meg ugye nem objektív. Te sem vagy az. Különben nem szánalmasoznál le valakit azért mert hisz valamiben és kiáll mellette. A fõ kérdésre válaszolva: nem tudom, megpróbálnék az illetõvel elbeszélgetni, hogy mik valójában a nézetei, és miért választotta ezt az utat. Aztán az alapján hogy mit mond erre már jobban el tudnám dönteni, hogy mit tegyek. Lehet, hogy az egész egy segélykiáltás amit valamilyen csalódás váltott ki belõle. Elfordulni tõle pedig a legrosszabb amit tehet az ember a barátjával.
Na igen, ha a többi hozzászólótól elvárod az objektivitást Te is legyél az. Vagy "agymosásként" megítélni egy vallást talán objektív? Ha a sátánistákat objektívan kell megítélni, akkor legyél kedves és Te pedig tegyél így a keresztényekkel. Akkor egyiket se tertsd se jobbnak se rosszabbnak a másikánál.
Naná, a keresztény agymosás miatt mindenki mindent elitél... Én végre kideríteném mi a különbség a sátánista, a sátánimádó és az ördöghívõ között, mert ezeket csak olyantól hiszem el aki benne él. Ha tényleg egy normális ágban van, nem lenne vele bajom, ha valamilyen elvakult, a gyökerektõl messzi, magát sátánistának valló szektában, akkor kicsit jobban figyelnék rá, elvégre nem szeretném hogy bajba kerüljön...
Sok oka lehet annak, hogy valaki ezt mondja. Viszont nem küldeném el és nem is ítélném el, mert alapjáraton kíváncsi vagyok és toleráns.

Valaki tud olyan helyet vagy embert aki Budapest vagy környékén fel tudna becsülni Gobelin szövésű kisszőnyeget? Az sem baj ha valaki képről körübelüli árat tudna mondani, csak nekem nincs ötletem az árról.

Legjobb válasz: A Falk Miksa utcában elég sok régiségkereskedés van, és még amirõl tudok, az a Petõfi Sándor utca - Fehér Hajó utca keresztezõdésénél van. Ezek mind az 5-ik kerületben vannak, a Belvárosban. Ha bemész legalább 3 ilyen kereskedésbe, a fénykép alapján (+ a méret és esetleg gyártási idõ ismeretében) biztos tudnak mondani egy tól-ig árat, amire rátehetsz +10 esetleg +20%-ot, ha magánszemélynek akarod eladni.

A Falk Miksa utcában elég sok régiségkereskedés van, és még amirõl tudok, az a Petõfi Sándor utca - Fehér Hajó utca keresztezõdésénél van. Ezek mind az 5-ik kerületben vannak, a Belvárosban. Ha bemész legalább 3 ilyen kereskedésbe, a fénykép alapján (+ a méret és esetleg gyártási idõ ismeretében) biztos tudnak mondani egy tól-ig árat, amire rátehetsz +10 esetleg +20%-ot, ha magánszemélynek akarod eladni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Hogy mondanád el anyukádnak ha valaki mondjuk zaklatna? Vagy egy ember megfigyelne?

Nem rólam van szó, ez csak egy kérdés, hátha tud valaki bátorságot meríteni bel?le.

Legjobb válasz: szerencsére nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal és ha veszélyben érezném magam, akkor azonnal, szemtõl-szembe mondanám neki, hogy valaki figyel, nem várnék vele, minnél hamarabb cselekszünk, annál jobb

szerencsére nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal és ha veszélyben érezném magam, akkor azonnal, szemtõl-szembe mondanám neki, hogy valaki figyel, nem várnék vele, minnél hamarabb cselekszünk, annál jobb
Elmondanám neki. Csak úgy. Egyenesen. Ilyen helyzetben szerintem ez a legjobb megoldás, fõleg ha az ember úgy érzi, hogy a "megfigyelõ" illetõ miatt kezd paranoiás lenni. Anyummal nagyon jól kijövök, tehát bátran kiállnék elé egy ilyen problémával.
Kiváló a kapcsolatom, az összes családtaggal! Szólnék mindenkinek, hogy õk is vigyázzanak, de nem kérném a segítségüket, mert eléggé izmos és gyors vagyok. Szóval, ha verekedésre kerülne a sor elintézném. Ráadásul, még a jogokhoz is értek egy szinten. Tehát, ha rendõrségre menne az ügy tudnám mi a pálya.

Föl szeretném hívni a tudakozót. Cak nem tudom mit kérdezzek tõle. Valaki mondana nekem valamit valaki? Ha lehet hülyeséget írjatok.

Legjobb válasz: Jónapot kedves uram/hölgyem Ács József vagyok ,és Budapestrõl hívom önt Kõbánya alsó vasútállomásról egy telefonfülkébõl. Én nem az emberi fajhoz tartozom,hanem a Plejádok univerzumából érkeztem.Meg tudná mondani,hogy mikor lesz a legközelebbi marslakó invázió,mert itt körülöttem már gyülekeznek a reptoid és humanoid entitások,és a kalauznak pedig három keze van és négy lába ,és az elõbb mintha az alien sorozat egyik szereplõje is itt lett volna mellettem, szóval kezdek félni!Ön mit tanácsol,mit tegyek?

Jónapot kedves uram/hölgyem Ács József vagyok , és Budapestrõl hívom önt Kõbánya alsó vasútállomásról egy telefonfülkébõl. Én nem az emberi fajhoz tartozom, hanem a Plejádok univerzumából érkeztem.Meg tudná mondani, hogy mikor lesz a legközelebbi marslakó invázió, mert itt körülöttem már gyülekeznek a reptoid és humanoid entitások, és a kalauznak pedig három keze van és négy lába , és az elõbb mintha az alien sorozat egyik szereplõje is itt lett volna mellettem, szóval kezdek félni!Ön mit tanácsol, mit tegyek?
Tudtad, hogy a tudakozó nem ingyenes? Adott esetben egy ilyen ökörködés akár több mint 1000 ft is lehet. :) egy tudakozós

Valaki Shakes fidgetre mondana magyar jól működő hackket? Ha valak tudna mondani egyet megköszönném csá

Legjobb válasz: helo csak úgy szólok hogy magyarországon shakes and fidget játékra betiltották a haceket..csak a német szerevereken van hack

helo csak úgy szólok hogy magyarországon shakes and fidget játékra betiltották a haceket..csak a német szerevereken van hack


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!