Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki milyen (1852 db)

Üdv! Barátpapagájhoz milyen kézzel nevelő tápszert tudtok ajánlani? Ha valaki nevelt már ilyen, papagájt. Kb. milyen mennyiség kell egy papagáj felneveléséhez, 2 hetes kortól?

Ahogy látom a Nutribird a gyakoribb, de ebből is van több fajta.

Legjobb válasz: http://www.galambaszkucko.hu/kayteeno1.htm http://www.galambaszkucko.hu/madarnutribird.htm Nutribirdbõl A19-et vagy A21-et válaszd.

Bora-Borára szeretnék eljutni. Segitséget kérnék, hogy milyen úticélon lehet? , milyen oltás kell? , stb. szóval minden. Ha valaki van olyan kedves és egy msn címet, vagy akár itt leírja, azt megköszönném.

Legjobb válasz: http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/french-polynesia.htm itt sokmindent megtalálsz, oltásokat is. Alapvetõen ugyanarra kell figyelned mint egy átlag ázsiai országban (kaja, viz, állatharapások) http://wikitravel.org/en/Bora_Bora ugy látom csak Air Tahitivel lehet odamenni.

http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/french-polynesia.htm itt sokmindent megtalálsz, oltásokat is. Alapvetõen ugyanarra kell figyelned mint egy átlag ázsiai országban (kaja, viz, állatharapások) http://wikitravel.org/en/Bora_Bora ugy látom csak Air Tahitivel lehet odamenni.
Bora bora nem Óceániában/Ausztráliában van, elõzõ hozzászoló?! Csak mert látom azt irtad , hogy Mindenre kell figyelni, mint egy átlag ÁZSIAI országban..:$ Bocsi hogy ilyen kötekedõs kedvembe vagyok.:)

Az milyen, ha valaki sajnáltatja magát? Ha az ember elmondja a gondjait valakinek, akkor már sajnáltatja magát? Ha nem, akkor mi számít annak?

Legjobb válasz: Az, amit például a barátnõm csinál: lehorzsolta a lábát kötélmászás közben, két hétig más téma sem volt, mint az õ sebe, hogy mennyire fáj, hogy ki milyen gyógymódot javasolt stb. Vagy ha kap egy négyest, mindenkinek elmondja, hogy õ milyen szerencsétlen, annak is, aki mondjuk egyest kapott ugyanarra a dogára...

Az, amit például a barátnõm csinál: lehorzsolta a lábát kötélmászás közben, két hétig más téma sem volt, mint az õ sebe, hogy mennyire fáj, hogy ki milyen gyógymódot javasolt stb. Vagy ha kap egy négyest, mindenkinek elmondja, hogy õ milyen szerencsétlen, annak is, aki mondjuk egyest kapott ugyanarra a dogára...
Embere válogatja. Sokan már a panaszkodást hallgatni sem bírják, nemhogy sajnálnák az illetõt. Ezt azért nem teljesen értem, mert akkor szívesebben hallgatnák azt, hogy hány karátos arannyal van az ember fürdõkádja befuttatva?! :)
szerintem is érdekes ez , mert amikor azt mondom valakinek, hogy olyan kövér vagyok és ezt elismétlem 10-szer akkor azt hiszik, hogy sajnáltatom magam, pedig én azt akarom elérni ezzel, hogy tanácsot adjanak ..ezt nem értik meg sokan..


Ha valaki ilyet akar elérni, akkor milyen étrendet javasoltok hozzá?

http://www.hunkpedia.com/search/label/Jonathan%20Bennett

Legjobb válasz: Akkor olvass figyelmesebben mert biztos vagyok benne hogy linkelve volt az ALAPISMERETEK nevû betûhalmaz amiben van ÉTREND is de gyengébbek kedvéért iderakom mégegyszer! http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=47 <-- milyen meglepõ itt az alapétrend!

Mi az hogy ezt ki eszi meg? Pl én! De téged nem az eszedért szeretnek szerintem! Bár ezekszerint a testedért sem..
"És ezt szerinted ki eszi meg?" Az, aki úgy néz ki mint a képen, meg az is akin többször annyi izom van.
Sajnos reménytelen eset vagy még egy ilyen satnya test kialakításához is, mint ez a Jonathan fiú!
Ez egy étrend te agyoniskolázott (már bocsánat a szóhasználatért) . Nem úgy van kitalálva, hogy a te ízlésednek tökéletesen megfeleljen . Olvasd el mind2 linket , aztán alakíts ki magadnak egy étrendet . De a legegyszerûbb az lenne , ha fehérjeport használnál . Szerintem . Az a lényeg hogy sok fehérjét és lehetõleg kevés zsírt egyél naponta lehetõleg többször, edzés elõtt kb 2-2, 5 órával szénhidrát- és fehérjedús kaja kell , és az edzés után fél órán belül ugyanez . Nagyon röviden ennyi .
Akkor olvass figyelmesebben mert biztos vagyok benne hogy linkelve volt az ALAPISMERETEK nevû betûhalmaz amiben van ÉTREND is de gyengébbek kedvéért iderakom mégegyszer! http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=47 <-- milyen meglepõ itt az alapétrend!
jah.. ez már volt! Vagy nem tetszettek a válaszok megpróbálod újra hátha most mást mondunk? :)
Én
Ez a kérdés már meg lett válaszolva, ne legyél nyomi, olvass!
A kérdező hozzászólása: És ezt szerinted ki eszi meg?
A kérdező hozzászólása: Ez a kérdés nem volt megválaszolva, mivel azt is én írtam tudom, de abban nem válaszolt senki az étrend témára és azért új kérdést írtam. Olvasni meg én tudok.

Ha valaki nagyothalló, milyen ellátásokat vehet igénybe?

Legjobb válasz: Ezek akkor is járnak, ha csak nagyothalló vagy: http://tosina.hu/bemutatkozas-2/ http://alternativgyogymodok.hu/magazin/a-nagyothallok-jogai http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=sinosz2&id=1164993.. http://horkol.hu/cms/index.php?page=hallokeszuelek-arak

A white angel-be (klubb, szórakozó hely) milyen férfiak járnak? Sok ott a nyomulos csaj? Ha valaki volt már ott írjon le mindent amit tud róla! Drága hely?

Legjobb válasz: Nagyon jó hely, egyik kedvenc clubom. Viszont van vele egy kis baj, mégpedig az, hogy elég sok sznob, "apuci pénzén élõ" pasi/csaj jár oda, akik csak odajönnek pár órára illegetni-billegetni magukat, ott gizdáznak a danceflooron, aztán továbbállnak és mindenkire megvetõ pillantásokat vetnek, akiknek nem minden cuccuk fullextrás. Õk gondolom eléggé nyomulnak, ha látják, hogy csillogó-villogó Playboy-fiú vagy... A zenék nagyon jó, a club kinézete és "aurája" mégjobb! Én imádom! =) Csajoknak általában ingyenes a belépõ, pasiknak párezer (de ez változhat attól függõen, hogy milyen party-ról van szó). 21/L Itt mindent megtalálsz! http://www.whiteangel.hu/ Jó bulizást!

Nagyon jó hely, egyik kedvenc clubom. Viszont van vele egy kis baj, mégpedig az, hogy elég sok sznob, "apuci pénzén élõ" pasi/csaj jár oda, akik csak odajönnek pár órára illegetni-billegetni magukat, ott gizdáznak a danceflooron, aztán továbbállnak és mindenkire megvetõ pillantásokat vetnek, akiknek nem minden cuccuk fullextrás. Õk gondolom eléggé nyomulnak, ha látják, hogy csillogó-villogó Playboy-fiú vagy... A zenék nagyon jó, a club kinézete és "aurája" mégjobb! Én imádom! =) Csajoknak általában ingyenes a belépõ, pasiknak párezer (de ez változhat attól függõen, hogy milyen party-ról van szó). 21/L Itt mindent megtalálsz! http://www.whiteangel.hu/ Jó bulizást!
Osztálytárs csajok is mentek oda, szép nagymellûek, jól táncolnak és oboûznak

Miért használnak a versenyautókban zsebelt dugattyút, illetve a zsebelésnek milyen mélynek kell lennie? Sikolt hengerfejnél kell ha jól tudom. Magyarázatot vagy linket ha valaki adna megköszönném

Legjobb válasz: Akkor kell zsebelni a dugattyút, ha összeérne a szelepekkel. Hogy milyen mélység kell azt is ezek az alkatrészek határozzák meg. Ugye kell hogy a teljesen kinyitott szelep és a felsõ holtpontban lévõ dugattyú között maradjon valamennyi távolság, ebbe bele kell számolni a hõtágulásokat, nyúlásokat és minden tényezõt ami fellép. Ha valaki sokat síkoltat le a hengerbõl (mert pl. csökkenteni szeretné az égéstér térfogatát, azaz növelni a kompressziót) akkor a hengerfej felsõbb részei "közelebb kerülnek" a dugattyúkhoz, amikbõl ki kell venni hogy a minimális hézag megmaradjon.

Akkor kell zsebelni a dugattyút, ha összeérne a szelepekkel. Hogy milyen mélység kell azt is ezek az alkatrészek határozzák meg. Ugye kell hogy a teljesen kinyitott szelep és a felsõ holtpontban lévõ dugattyú között maradjon valamennyi távolság, ebbe bele kell számolni a hõtágulásokat, nyúlásokat és minden tényezõt ami fellép. Ha valaki sokat síkoltat le a hengerbõl (mert pl. csökkenteni szeretné az égéstér térfogatát, azaz növelni a kompressziót) akkor a hengerfej felsõbb részei "közelebb kerülnek" a dugattyúkhoz, amikbõl ki kell venni hogy a minimális hézag megmaradjon.
Nem feltétlenül versenyautókba csinálják. Pl.: A 2105-ös Ladában gyárilag úgy van.
Úgy tudom a Lada Samarákban is így van, hogy ha szakad a vez. szíj, akkor ne verjék össze a szelepek a dugeszt. Bocsi, ha hülyeséget mondtam.
Nem mondtál hülyeséget, a 2105-ben is ezért van. Az volt az elsõ szíjas motorja a togliattiéknak, biztosra akartak menni. Ugye egy szíj kevésbé idõtálló mint egy lánc.
A versenymotorokon a szelepek hosszan és mélyen nyitnak. Éppen ezért a dugattyúba bemarást készítenek, hogy a szelep ne verjen bele, mert az nem egészséges. A zseb olyan méretû és formájú, hogy helyet adjon a dugattyúknak. Síkolt hengerfejnél ez nem kötelezõ, csak akkor, ha megvan a veszélye, hogy belever a dugattyú a szelepbe. Ezt az határozza meg, hogy mennyivel lesz alacsonyabb a hengerfej és milyen vezérmûtengely, illetve dugattyú kerül bele, milyen a vezérmû fokolása. Általános szabály nincs rá. A zsebelés mélységét is ez határozza meg: ki kell számolni, mennyire kell süllyeszteni a zsebeket, hogy a dugattyú ne találkozzon a szelepekkel és annyira kell készíteni a szelepzsebeket. Nagyobbra nem érdemes, mert azzal csak a sûrítõtér nõ, ami csökkenti a sûrítést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek így már sokkal tisztább a kép.

Milyen az, ha valaki a rémülettől sokkot kap, vagy elájul? Mi ilyenkor a teendő? Belehalhat valaki a rémületbe?

Legjobb válasz: Gyerekkori trauma miatt én mindig sokkot kapok a rémülettõl, mikor hátulról valaki megcsiklandozza a derekamat. (Kétoldalról, meglepetésszerûen, csipegetve.) Ilyenkor úgy érzem, mintha kamrába zárnák az igazi énemet, és egy rettegõ ösztönlény kerekedik felül. Semmire sem képes, csak rettegni. Elakad a lélegzetem, reszketni kezdek, s elrohanok. Kell körülbelül 15-20 perc, mire magamhoz térek. Addig gondolkozni is alig bírok. A "kamrába zárva" látom, mi történik, de nem tehetek ellene semmit, még megszólalni sem vagyok képes. Nagyon erõsen reszketek, néha görcsösen markolok is valamit, bebújok egy sarokba, nekiszorulok a falnak, folynak a könnyeim. Rettenetes érzés. Szerencsére Magyarországon ritka az efféle üdvözlés, külföldön azonban gyakori, s ott sokat szenvedtem a jópofi kollégák meglepi-köszöntésétõl. Nem direkt csinálták, mert nem tudták, hogy mit vált ki belõlem, s õk is megijedtek, hogy mit tettek velem, mikor látták, hogyan reagálok. De akkor is egy hülye szokás!!! Próbáltam úrrá lenni a dolgon, de csak addig jutottam, hogy a sokkot pár másodpercig késleltetni bírom a csiki után. Ezt a pár másodpercet arra használom, hogy minél messzebb rohanjak, s elbújjak, hogy ne lássák, hogyan borulok ki. De hiába tudom jól, hogy mindez valami defekt, mindig és mindig és mindig utolér, ha valaki megcsipegeti a derekam. Még soha nem ájultam el ettõl, de talán jobban járnék. Ha valakin ilyesmit látsz elúrhodni, ne menj a közelébe, NE ÉRJ HOZZÁ (volt olyan, hogy hozzám értek, hogy megnyugtassanak, de csak rontott a helyzeten, mert sikítozni kezdtem, és teljesen kikészültem), hagyd békén és magára, amíg megnyugszik.

Gyerekkori trauma miatt én mindig sokkot kapok a rémülettõl, mikor hátulról valaki megcsiklandozza a derekamat. (Kétoldalról, meglepetésszerûen, csipegetve.) Ilyenkor úgy érzem, mintha kamrába zárnák az igazi énemet, és egy rettegõ ösztönlény kerekedik felül. Semmire sem képes, csak rettegni. Elakad a lélegzetem, reszketni kezdek, s elrohanok. Kell körülbelül 15-20 perc, mire magamhoz térek. Addig gondolkozni is alig bírok. A "kamrába zárva" látom, mi történik, de nem tehetek ellene semmit, még megszólalni sem vagyok képes. Nagyon erõsen reszketek, néha görcsösen markolok is valamit, bebújok egy sarokba, nekiszorulok a falnak, folynak a könnyeim. Rettenetes érzés. Szerencsére Magyarországon ritka az efféle üdvözlés, külföldön azonban gyakori, s ott sokat szenvedtem a jópofi kollégák meglepi-köszöntésétõl. Nem direkt csinálták, mert nem tudták, hogy mit vált ki belõlem, s õk is megijedtek, hogy mit tettek velem, mikor látták, hogyan reagálok. De akkor is egy hülye szokás!!! Próbáltam úrrá lenni a dolgon, de csak addig jutottam, hogy a sokkot pár másodpercig késleltetni bírom a csiki után. Ezt a pár másodpercet arra használom, hogy minél messzebb rohanjak, s elbújjak, hogy ne lássák, hogyan borulok ki. De hiába tudom jól, hogy mindez valami defekt, mindig és mindig és mindig utolér, ha valaki megcsipegeti a derekam. Még soha nem ájultam el ettõl, de talán jobban járnék. Ha valakin ilyesmit látsz elúrhodni, ne menj a közelébe, NE ÉRJ HOZZÁ (volt olyan, hogy hozzám értek, hogy megnyugtassanak, de csak rontott a helyzeten, mert sikítozni kezdtem, és teljesen kikészültem), hagyd békén és magára, amíg megnyugszik.
Igen, így szoktak szörnyethalni is az emberek, mint pl mikor kiugranak, de már a becsapódás elõtt megáll a szívük a félelemtõl. Persze ez csak az ilyen szélsõséges esetekben fordul elõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Várok mást is akinek van ezzel kapcsoltban tapasztalata. Második: amit leírtál az nagyon nagyon érdekes. Mindig is érdekelt, hogy mit éreznek az emberek, hogyan élnek meg különbözõ helyzeteket. Engem is nagyon érdekelne, mi lehetett az a gyerekkori trauma.:S
Gyerekkori trauma: dettó (szerencsére, én nem éltem ilyen fura népek között) Ájulás: nekem egyszer volt, amire emlékszem, hogy majdnem elájultam, fokozatosan egyre több fekete pöttyöcske zazázott a szemem elõtt, egyre beszûkítve a látóterem (csõlátás), és lassan valami belsõ zaj kezdett el felerõsödni a fülemben. A lábaim kezdtek összecsúszni - amikor is (mivel a tûzõ napon álltam többedmagammal, akik beszélgettek) elindultunk, nem estem össze, senki nem vett észre semmit, és rögtön kitisztultam... Rémület: bele, de ez extrém esetekben van, és szívbetegség is kell hozzá.
Bocsi, elõzõ vagyok: a teendõ ilyenkor attól függ, hogy vörös-e az ájult arca, vagy fehér. Ha vörös, akkor a fejét kell megemelni és alá tenni valamit, ha fehér, akkor a lábát. Fontos, hogy meglazítsuk a nyakánál a rohát, ha kell, és szabaddá tegyük a fekvési helye körül a teret (kapjon levegõt), ne állják körbe 643-an...
A kérdező hozzászólása: Micsoda kis [email protected]ók. >:-( Engem is sokat bántottak általánosban, én csak simán szégyelltem errõl beszélni a szüleimmel. Nekem a beilleszkedési problémák és bizalmatlanság, zárkózottság lett a defektem.:( Azt hiszem egész jól jártam:( Sajnálom, amit veled tettek...:(
Ha valaki elájul a lábát fel kell emelni hogy a fejébe folyjon a vér.

Milyen az ha valaki arrogáns?

Milyen tulajdonság az arrogancia? Egyáltalán mi az az arrogancia? Azt is írjátok légyszi, hogy jó, vagy rossz...(ha nem derülne ki)

Legjobb válasz: Milyen ha valaki nem az? arognem?

Milyen ha valaki nem az? arognem?
ez egy felettébb nem jó tulajdonság..legalábbis szerintem egy idõ után nagyon nem jó leginkább a felsõbbrendûség egyfajta megnyilvánulása, saját magánál kevesebbre tartott emberekkel szemben, azaz lenézõ a másikkal szemben, visszaél az elõnyeivel, egy erõs irányító, aki uralkodik a többi felett, más neve a gõg.. remélem segítettem:)
Mások felett uralkodó, másokat nem tisztelõ, túl kritikus, ellentmondást nem tûrõ, zsarnoki, indulatos, csak neki lehet igaza ebbõl fakadóan végletekig makacs, észérvek és kemény logika embere kerülve az érzelmeket ezáltal rideg és parancsoló. Alapvetõen nem jó tulajdonság, de ez lehet akár csak ideiglenes állapot és a felsorolt jellemzõk ráilleszkedhetnek más viselkedésformákra is. Az arrogáns esetében a legfontosabb az érzelemmentesség ami lehet csak felszínes, a külvilág felé mutatott.
Az arrogáns ember a számára kevésbé szimpatikus emberek minden megmozdulását negatívként értelmezi. Szúrós szemmel néz, esetenként cinikus megjegyzéseket tesz rájuk, vagy felkapja a vizet, ha csipkelõdnek vele. Elutasítja ezen emberek meghívásait, kedveskedését is, roppant türelmetlen velük szemben. Szóval ha nem tart téged érdemesnek a társaságára, akkor mindent megtesz azért, hogy lerázzon. Hirtelen ítél, és nem mindig válogatja meg a szavait.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek

Milyen ha valaki a családjával nem tartja a kapcsolatot?

Szerintem elég nagy baj mert a családra általában mindenben lehet számítani, viszont ha az ember szülei olyanok hogy.... akkor meg tudom érteni

Legjobb válasz: Nyilván nem véletlen, ha valaki nem tart kapcsolatot a családdal. Miért, te úgy gondolod, hogy vannak olyanok, akik mögött ott állna egy szeretõ család, és egyszer csak az illetõ úgy ébred reggel, hogy "na, én mától kezdve nem beszélek velük, mert az nekem milyen jó lesz"?

Nyilván nem véletlen, ha valaki nem tart kapcsolatot a családdal. Miért, te úgy gondolod, hogy vannak olyanok, akik mögött ott állna egy szeretõ család, és egyszer csak az illetõ úgy ébred reggel, hogy "na, én mától kezdve nem beszélek velük, mert az nekem milyen jó lesz"?
Sokàig en sem tartottam, különféle okokbòl, ez màra megvàltozott:)
Mivel az én szüleim a tesómat a lakásából semmizték ki, aztán rám került volna a sor, de én nem mentem bele abba a hitelcsapdába, amibe a tesóm belement a lakása árán, hát én sem tartok a kapcsolatot. Úgyhogy attól függ mi az ok. 39/N
tartom (jav)
Szia, Én csak édesanyámmal tartom a kapcsolatot (minimálisan az egyik testvéremmel), a család további része nem igazán keres. Hát én ezt szoktam meg, különösebb törést nem jelent a számomra. :) 23/N
Szüleimmel nem tartom a kapcsolatot, úgy húztak le anyagilag ahogy csak tudtak (bár nem sokáig hagytam magam), ha nem adtam pénzt, akkor nem is kellettem, mindig csak akkor kerestek, ha pénz kellett. Ilyen szülõkbõl nem kértem. De nagyszüleimmel jó a kapcsolatom, párom rokonságával is, úgyhogy elvagyok így jól.
Egyedül apámmal és az õ családjával nem tartom a kapcsolatot.Mondjuk apánk sem keres sem engem, sem az öcsémet már 5 éve.A szüleink korán elváltak, apám családja mindenáron azon volt, hogy tönkretegye édesanyámat.Szerencsére ez nem sikerült nekik, de ettõl függetlenül egyikkel sem vagyok hajlandó szóba állni.
20:39 - es voltam, hát ez az. A saját szüleimmel a fentebb leírt okok miatt nem vagyunk beszélõ viszonyban, bár õk úgy állítják be, hogy õk nincsenek, mivel nagyon "nehezményezik", hogy csak az öcsémet tudták kiforgatni az ingatlanjából és felélni az összeget, engem már nem. Viszont a gyerekem másik nagyszüleivel nagyon is jóban vagyunk, pedig nekem nem vér szerinti rokonaim, (bár hozzáteszem kiskorom óta ismerem õket is)és semmi anyagi ok nincs benne, hogy jóban vagyunk, hanem egyszerûen ott van szeretet és jó érzés velük lenni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!