Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki menstruációja (40 db)

(lány) ha valakinek menstruációja van és a pasi beléélvez lehet terhes?

Legjobb válasz: Igen. Vannak extrém esetek, amikor menstruáció alatt is elõfordul peteérés. Szóval igen, de elenyészõ.

Igen. Vannak extrém esetek, amikor menstruáció alatt is elõfordul peteérés. Szóval igen, de elenyészõ.
Igen ritka esetben igen, volt már rá példa..
Nem sok az esely ra, de azert elofordulhat spontan peteeres..Szoval Igen
igen lehet! a nõ orgazmusa is kiválthat spontán peteérést, úgyhogy gyakorlatilag bármikor lehetsz terhes, bár persze középidõben a legvalószínûbb
Igen, én konkrétan tudok is egy esetrõl.
Gyakoribb, mint az olyan pasi akinek van gusztusa menzeszes p*nába élvezni (koton nélkül).
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat

Ha valakinek nincs peteérése, akkor menstruációja sincs?

Vagy ez nem függ össze?

Legjobb válasz: Akinek hormonális problémái vannak és ezzel összefüggésben peteérése sincs szabálytalanok illetve maratoni hosszúak a ciklusai. Normál ciklus esetén is elõfordulhat, hogy idõnként egy-egy hónap kimarad peteérés szempontjából. Olyan, hogy valakinek rendszeresek a ciklusai és nincs peteérése nem igazán van.

Akinek hormonális problémái vannak és ezzel összefüggésben peteérése sincs szabálytalanok illetve maratoni hosszúak a ciklusai. Normál ciklus esetén is elõfordulhat, hogy idõnként egy-egy hónap kimarad peteérés szempontjából. Olyan, hogy valakinek rendszeresek a ciklusai és nincs peteérése nem igazán van.
Én úgy tudom, akkor is van menstruáció, csak elég rendszertelenül és nagyon hosszú ciklusokkal 40 nap, vagy még több.
A kérdező hozzászólása: Már csak azért, mert a páromnak néha 2 hónapig se jön meg, igaz a doki cisztát talált nála, amire azt mondta, hogy gátolhatja a peteérést. Csak kíváncsi voltam, hogy ettõl függetlenül, hogy nincs peteérése, vagyis valószínûsíthetõen nincs, akkor lehet-e menstruációja
Szia! A menstruáció ilyenkor is jön, mert az a méh nyálkahártyájának leválásától van, tehát nem a pete miatt. A nyálkahártya a menstruáció után elkezd újra vastagodni, és ha idõközben nem esik a hölgy teherbe, amikor elér egy bizonyos vastagságot, leválik, és ez okoz vérzést. Akkor is leválik, ha nincs peteérés, de a hormonok ezt is befolyásolják.

Ha valakinek rendszertelen a menstruácioja és néha felfázik attól még lehet terhes? Vagy ezek miatt már nagyon kevés az esélye?

Van olyan köztetek akinek rendszertelen menstruácioja ellenére lett babája ?

Legjobb válasz: Szia... Az egyik ismim is ilyen cipoben van mint te... Volt orvosnál...es azt mondta neki h.csak akkor lehet babája h.ha helyreáll a mensese.Ahoz meg orvosi segitség kell... Szoval h.ha babát szeretnél menj orvoshoz,es õ segit majd... Ne ijedj meg....de amit még ajánlani tudok az a cickafarkfû tea...probáld ki,ha ez sem segit akkor menj orvoshoz.. Jah es ne járj mezitlab..probálj odafigyelni magadra h.ne fázz fel.. Amugy mennyire.rendszertel a mensid..??? Ha lehet privát üzit irj...

Szia... Az egyik ismim is ilyen cipoben van mint te... Volt orvosnál...es azt mondta neki h.csak akkor lehet babája h.ha helyreáll a mensese.Ahoz meg orvosi segitség kell... Szoval h.ha babát szeretnél menj orvoshoz, es õ segit majd... Ne ijedj meg....de amit még ajánlani tudok az a cickafarkfû tea...probáld ki, ha ez sem segit akkor menj orvoshoz.. Jah es ne járj mezitlab..probálj odafigyelni magadra h.ne fázz fel.. Amugy mennyire.rendszertel a mensid..??? Ha lehet privát üzit irj...

Ha valakinek kimarad a menstruációja 1-2 hónapban, akkor nincs peteérése?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nincs. Sõt egyes hormonális betegségeknél elõfordul, hogy akkor sincs peteérés, ha van menstruáció vagy csak nagyon ritkán, évente 1-2 alkalommal. (pl.: pcos) De ezt nem ilyen egyszerû azért 100 %-osan kijelenteni, mert a hormonrendszer bonyolult és óráról órára változik.

Nagy valószínûséggel nincs. Sõt egyes hormonális betegségeknél elõfordul, hogy akkor sincs peteérés, ha van menstruáció vagy csak nagyon ritkán, évente 1-2 alkalommal. (pl.: pcos) De ezt nem ilyen egyszerû azért 100 %-osan kijelenteni, mert a hormonrendszer bonyolult és óráról órára változik.
Vagy folyamatosan érnek úgy a petesejtjei, hogy a progeszteronszint nem esik le, bár ez nagyon ritka.

Ha valakinek fiatal korban több ideig nem jön meg a menstruációja és nem megy orvoshoz milyen következménye lehet?

Legjobb válasz: 17 éves koráig semmi baj, ha nem jön meg, utána viszont érdemes megmutatnod magad, sose lehet tudni, annak ellenére, hogy ismerek olyan lányt akinek 18 éves korában jött meg, pedig semmi baja nem volt.

17 éves koráig semmi baj, ha nem jön meg, utána viszont érdemes megmutatnod magad, sose lehet tudni, annak ellenére, hogy ismerek olyan lányt akinek 18 éves korában jött meg, pedig semmi baja nem volt.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy megjön párszor és utána pl. nem jön meg 6 hónapig, hónapig, esetleg 1 évig.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapig, 8 hónapig *
17 éves korodig ez nem probléma, nekem pl. 8 hónapig kimaradt annak idején, viszont utána egybõl szabályos lett.
A kérdező hozzászólása: Nekem 6, 5 hónapja nem jött meg és kicsit aggódom. Itt a gyakorikérdéseken meg csomó mindenki azt mondja, hogy 6 hónap után orvoshoz kell menni... 14L
Hát abból baj biztosan nem lesz, ha elmentek a gyerek, vagy tini nõgyógyászatra, de azt fogják mondani, hogy várjál türelemmel. Keressetek egy nõi dokit elsõ alkalommal, úgy elviselhetõbb lesz.

Ha valakinek egymas utan 3-szor megjott a menstruacioja, es most meg 28-35 napban van, meg nem jott meg, vizsgaidoszakban, terhesseg nem lehet igaz? Mert 3-szor megjott? Stressz, ilyesmi?

Legjobb válasz: Kérdés, h. az utolsó menstruációd óta volt-e szex. Ha nem, akkor tuti nem vagy terhes, és a stressz eltolhatja picit. De ha aggódsz, egy tesztet csinálhatsz.

Kérdés, h. az utolsó menstruációd óta volt-e szex. Ha nem, akkor tuti nem vagy terhes, és a stressz eltolhatja picit. De ha aggódsz, egy tesztet csinálhatsz.
Örülök neki, és biztosan nincs gond, csak még picit összevissza a ciklusod. Be fog állni az idõ múlásával, de ha nagyon zavar, doki segíteni tud neked! Szóval nyugi, nem vagy terhes, ez biztos :)
A kérdező hozzászólása: mar biztos nincs semmi baj igaz ?
A kérdező hozzászólása: megjott .
Csinálj egy tesztet, ha aggódsz! mikor kellett volna megjönnie?
A kérdező hozzászólása: meg mindig nem jott meg :/ ugy-e biztos hogy nincs semmi baj ? nyugtassatok meg legszgyi , hogy ha mar 3-szor megjott , nincs semmi baj
A kérdező hozzászólása: koszi :)
Ha azóta már 3x megjött, akkor nincs gond :) Ha ilyesmi történne, akkor barátodat kérd meg legközelebb, h. jó alaposan mosson kezet, mielõtt odapiszkál ;) Ha amúgy is rendszertelen, ne aggódj, nem vagy terhes, legközelebb pedig okosan, kézmosás! Vagy egyéb védekezés!
A kérdező hozzászólása: es meg nem rendszeres .
A kérdező hozzászólása: meg szuz vagyok , 15 eves , csak oral volt . attol feltem ezelott 3 mensi ota , hogy lehet ha volt a baratom ujjan egy kis elovaladek . de nem biztos hogy volt . azota megjott 3-szor . most is 2 napja kb. ereztem , hogy kell megjojjon a menstruaciom , de nem jott meg , az utolso 2 honapban 28-29 - edik napon jott meg kb . hasam se nott azota . nincs semmi baj igaz ?
A kérdező hozzászólása: nem volt szex .
A kérdező hozzászólása: koszi , kedves vagy :)

Ha valakinek egyáltalán nem jön meg a menstruációja 16 éves koráig, akkor annak már nem is fog?

VAgy ha nem jön meg , akkor adnak valami gyógyszert amitől megjön? Nekem már megjött, nem ezért kérdem. A barátnőmnek még nem, de sokszor fáj a hasa. SZerintetek miért?

Legjobb válasz: Gyógyszer hatására meg kell jönnie. Csak akkor nem jönne meg, ha az illetõ hermafrodita. (Magzati korban a herék nem ereszkedtek le, így kívülrõl úgy néz ki, mint egy lány, de nem fog soha életében menstruálni sem, és megtermékenyülni sem.)

Gyógyszer hatására meg kell jönnie. Csak akkor nem jönne meg, ha az illetõ hermafrodita. (Magzati korban a herék nem ereszkedtek le, így kívülrõl úgy néz ki, mint egy lány, de nem fog soha életében menstruálni sem, és megtermékenyülni sem.)
Ha valaki 16 éves koráig nem menstruál annak el kell menni orvoshoz, és gyógyszerrel segítenek, hogy menstruáljon.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy az is közrejátszik hogy megkapta a méhnyakrák elleni oltást.nem tudom...
16 évre mondják az átlagot, ameddig meg kell jönnie, de van akinek késõbb jön meg. Talán csak késõn-érõ típus, de ha fájni szokott a hasa, akkor érdemes elmennie egy nõgyógyászhoz, hogy nehogy a késõbbiekben mégsem jönne meg. A nõgyógyász megvizsgálja, megnézi, hogy miért nem jön meg. Ha semmi gond, akkor csak várni kell, esetleg ad egy gyógyszert, amitõl megjön. Ha valami gond van, akkor kikezeli, és így meg fog jönni neki. A jövõ hét folyamán ejtsen meg egy látogatást a dokinál.
A kérdező hozzászólása: Ezt most csak kíváncsiságból: olyan eset van , hogy az embernek soha sem jön meg élete folyamán, gyógyszer hatására sem?
16 éves korig ha nem jön meg, akkor tanácsos dokihoz menni. De ez még nem jelenti azt, hogy sose fog menstruálni. Lehet, hogy az égvilágon semmi baja, egyszerûen késõn érik és kész. De lehet olyan probléma, amit kezelni kell.
Van, pl. ha vmi miatt nem fejlõdik ki a méhe. De azért ez igen csak ritka, meg lettek volna már egyéb tünetei is.
kb 17 éves koráig meg kellene jönni, ha nem jön, akkor el kellene menni egy nõgyógyászhoz.

Igaz az, h ha valakinek rendszertelen a menstruációja, nehezebben esik teherbe? Ha igen, miért? (20\L)

Eszemben sincs védekezés nélkül csinálni, csak olvastam valahol és érdekel.Nekem még mindig nagyon rendszertelen

Legjobb válasz: Ez egy komoly kérdés?

Ez egy komoly kérdés?
A kérdező hozzászólása: igen az..és azért kérdezem, mert az internet tele van marhasággal..de valahol nagyon állították, h emiatt nehezebb teherbe esni.. igazság szerint én ezt úgy értettem, h nem tudni, mikor van peteérés...de feltettem ide, hátha valaki ad rá választ..csak kíváncsiságból kérdezem
Szia. Igen valószínûleg a peteérés miatt nehezebb a teherbe esés.:) Kívánom a legjobbakat!
Igen, mert akinek rendeszertelen a peteérés kis késhet vagy hamarább lehet pár nappal.
Az igaz, hogy nehezebb teherbe esni, de erre ne alapozz, ha te nem szeretnél terhes lenni! Éppen azért ne, mert az össze-vissza ciklusok kiszámíthatatlanok peteérés szempontjából, mert néha azért van! Egyébként azért nehezebb, mert legtöbbször ilyen ciklusban nincs peteérés vagy a hormonok nem megfelelõen mûködnek a fogantatáshoz. Remélem tudtam segíteni! :)
A rendszertelen menstruáció egy felnõtt(!!) nõ esetében azt jelzi, hogy valami zavar van a szervezetében. Ennek számos oka lehet. A nõi ciklus elég bonyolult és összetett hormonális, idegrendszeri, fizikai tényezõk alapján mûködik normálisan, vagyis rendszeresen. A nehezebb teherbeesést tehát nem az okozza/okozhatja, hogy nehezebb "célbatalálni" a megfelelõ alkalommal. Sokkal inkább az, hogy azok a zavarok, amelyek a rendszertelen vérzést okozzák, együttjárhatnak azzal, hogy nincs peteérés. Vagy ha van is, az esetleg megtermékenyült petesejt nem tud beágyazódni, illetve elhal a terhesség, mert a hormonális háttér nem megfelelõ a megmaradásához. Ha nem akarsz gyereket, védekezz a teherbeesés ellen megfelelõ módon. A rendszertelen vérzésed okát viszont vizsgáltasd ki mindenképpen. Igaz, hogy ez nem olyan, mint egy fogfájás, amivel az ember kénytelen elmenni orvoshoz. De a tested azt jelzi, hogy valami nincs rendben nálad, és ezen szakember tud segíteni.

Ha valaki anorexiás és emiatt nincs menstruációja, akkor nem is eshet teherbe?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nem, mert nagy valószínûséggel peteérése sincs. De azért ezt nem szabad "fogamzásgátlónak" használni. Akármikor lehet egy kóbor petesejt, ami megérik. Szóval akkor is védekezz, ha nincs menzeszed. De menj el orvoshoz, és gyógyulj ki az anorexiából.

Nagy valószínûséggel nem, mert nagy valószínûséggel peteérése sincs. De azért ezt nem szabad "fogamzásgátlónak" használni. Akármikor lehet egy kóbor petesejt, ami megérik. Szóval akkor is védekezz, ha nincs menzeszed. De menj el orvoshoz, és gyógyulj ki az anorexiából.
Elõzövel egyet értek.
De sajnos lehet mivel ha ez nem lenne lehetséges sokkal kevesebb csontváz futkosna az ucán
Azért védekezés nélkül ne próbáld ki, nehogy teherbe essen, és ha meg szülésre kerül a sor, ott hal meg szerencsétlen lány a gyermekkel együtt...

Ha valakinek az egyik petefészke nem működik, csak 2 havonta van menstruációja?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Olvastam valahol, hogy nem feltétlenül szabályosan felváltva mûködnek a petefészkek. Meg szerintem ha nem mûködik az egyik, a másik átveszi a feladatát.

Nem feltétlenül. Olvastam valahol, hogy nem feltétlenül szabályosan felváltva mûködnek a petefészkek. Meg szerintem ha nem mûködik az egyik, a másik átveszi a feladatát.
A petefészek mûködésnek ilyen formában nincs köze a mensihez, hiszen a menstruációnak azt nevezzük, amikor a ciklus során a méhben "felgyûlt cucc" távozik. Az minden hónapban van, ha valakinek beágyazódott a megtermékenyített petesejtje, akkor az agy nem engedi távozni a "mensit". Tehát ha csak az egyik petefészek mûködik, akkor az eleinte csak a teherbeesés valószínûségét csökkenti. Egy idõ elteltével azonban átveheti a másik petefészek feladatát, és havonta bocsált útjára egy petesejtet. Ha nincs rendszeres menstruáció, akkor orvoshoz kell fordulni. Remélem érthetõ voltam.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!