Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki marad a (1901 db)

Ha valaki már a büntetését tölti és megvonták tőle a bíróságon a feltételes szabadságra bocsájtás kedvezményét, van bármilyen lehetőség arra, hogy ezt visszakaphassa? Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: ez, amit leítál, ez a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés, tehát halála utolsó napjáig bezárva marad az elítélt elnöki kegyelemmel (közt.elnök) lehet kérni kb. 25 év után a feltételes szabadságra bocsátást de nem valószínû, hogy aki jogerõsen ilyen súlyos (ennél súlyosabb büntetés nincs) büntetést kap, az kegyelembe részesülne bármikor is

ez, amit leítál, ez a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés, tehát halála utolsó napjáig bezárva marad az elítélt elnöki kegyelemmel (közt.elnök) lehet kérni kb. 25 év után a feltételes szabadságra bocsátást de nem valószínû, hogy aki jogerõsen ilyen súlyos (ennél súlyosabb büntetés nincs) büntetést kap, az kegyelembe részesülne bármikor is
Jaj, nem nem. A BTK. vonatkozó szakaszai értelmében egyes esetekben nem adható meg a feltételes szabadságra bocsátás lehetõsége. Ha a perbíró kizárta a feltételesbõl az semmilyen körülmények között nem adható vissza. A büntetés-végrehajtási fokozat enyhítését kérheti a bv. bírótól, bár ennek is akkor van nagyobb értelme, ha jár a kedvezmény , mert akkor ha börtön fokozatból fogház fokozatra enyhít akkor az 1/4 fel.t-bõl 1/3-ad lesz. Tehát csak a fokozat adta könnyebbségeket élvezheti. De arra számítani kell, hogy a fokozatváltáshoz kifogástalan magatartás kell és ha a bv. intézetben nincs olyan fokozat amit megkap, akkor elszállíthatják. Remélem tudtam segíteni. Büntetés-végrehajtási õrnagy -osztályvezetõ
A kérdező hozzászólása: Nem életfogytiglaniról van szó és még csak nem is fegyházbüntetés. :) A másik választ viszont köszönöm, sokat segített.

Nem gyanús ha valakinek már a 3. abortusza lesz gyógyszer mellett?

Egy ismerős anyukáról van szó. Most lesz a 3.abortusza,3 gyerek mellett. Mielőtt valaki megszól,tudom hogy semmi közöm hozzá,de nekem fura hogy ha szedi a gyógyszert akkor hogy lehet hogy 3x is teherbe esik mellette?! Mert ha 1x "becsúszik" azt még elhiszem! Szerintem csak ezzel védi magát,és nem is szed gyógyszert!

Legjobb válasz: ismerek olyan nõt akinek van 3 gyereke ebbõl 1 tervezett,2 becsúszott gyógyszer mellett,ja és még van 2 abortusz is,és most megint terhes.mivel ismerem,ezért elmondhatom,hogy egy felelõtlen semmirekellõ nõ.a gyerekek csak "potyognak" belõlle,õ meg soha nem dolgozott!!a gyerekeket nem látja el rendesen.ilyenkor érzem azt,hogy nem igazságos,mert más annyira szeretne babát,õ meg csak felelõtlenül szüli és veteti el.vannak ilyenek sajnos

ismerek olyan nõt akinek van 3 gyereke ebbõl 1 tervezett, 2 becsúszott gyógyszer mellett, ja és még van 2 abortusz is, és most megint terhes.mivel ismerem, ezért elmondhatom, hogy egy felelõtlen semmirekellõ nõ.a gyerekek csak "potyognak" belõlle, õ meg soha nem dolgozott!!a gyerekeket nem látja el rendesen.ilyenkor érzem azt, hogy nem igazságos, mert más annyira szeretne babát, õ meg csak felelõtlenül szüli és veteti el.vannak ilyenek sajnos
Tudom, mire gondolsz. Épp ilyen szkeptikus vagyok a heti több "kiszakadt" gumival is. Ha tényleg ennyire rémes lenne a helyzet, hogy senkinek nem hat rendesen a gyógyszer (pedig esküszik, hogy rendesen szedte, se antibiotikum, se hasmenés), és rendesen fent van a gumi, rendeltetésszerû a használata... és mégis ennyi a várandós miattuk, akkor nem lenne ilyen jó a felmérés szerinti pearl indexük. Szerintem mind felhasználói hiba. Mondom ezt úgy, hogy teherbe estem tabi mellett, de van annyi önkritikám, hogy kimondom, igen, rosszul szedtem, idõn túl egy szemet. Ez elég volt hozzá. De a tájékoztatóban ez benne is van. Könnyebb mást okolni, mint szembenézni a saját tévedéseinkkel. Egy még lehet véletlen. Három már nem. Ha nem jó neki a gyógyszer, akkor ezt is idõben fel lehet fogni.
Nekem is sikerült teherbe esnem gyógyszer mellett. A doki szerint nem reagált rá megfelelõen a szervezetem. Hogy nem fordult elõ többször, az csak annak köszönhetõ, hogy a baba születése után spirált rakattam fel. Tehát nem biztos, hogy lódít a szomszédasszony. Csak buta, hogy nem vált fogamzásgátló eszközt. És ez bizony a dokijának is a felelõssége, mert miért írja fel neki újra. És hogy miért beszél róla? Nem vagyunk egyformák. Van, aki magában rendezi le a dolgokat, van aki könnyebben átvészeli, ha kibeszéli magából. Én mindenesetre sajnálom az ilyen embereket, akár csak nincs szerencséjük, akár felelõtlenek, biztosan nagyon rossz nekik ez a helyzet.
Igazad van, én vagyok a szívtelen, nem is az akinek 3 gyermek halála szárad a lelkén. :) Fura az emberek értékítélete...
Igen, engem is az zavar az ilyenekben, hogy hülyének néznek. Semmi közöm hozzá hányadik gyerekét mészároltatja le, de miért gondolja, hogy beveszem az ilyesmit?
Hiába nulláztatok le. Undorító, hogy egyesek ismeretleneket így lealáznak, holott bele sem gondolnak, hogy lehet, hogy nem olyan egyszerû ám, mint ahogy ti gondoljátok. Nem hiszem, hogy jókedvében jár abortuszra és jó szívvel "mészárolja" le a gyerekeit, hanem más áll a háttérben. De oké, legyen ahogy ti gondoljátok...
Hányadik gyerekét MÉSZÁROLJA le?? Te jó ég, milyen szívtelen emberek vannak... Eszetekbe sem jut, hogy esetleg valamilyen egészségügyi problémája van, ezért "mûködik" a gyógyszer, vagy megterheli a szervezetét, vagy, hogy betegen születnének a következõ babák? Ha már van 3 gyereke, nyilván szereti a gyermekeit és nem hobbiból jár abortuszra. De bírom az ilyet, mikor kárörvendõen elkezdik az emberek szapulni, ócsárolni a másikat, ítélkezni felette és bele sem gondolnak, hogy más lehetõség is van, nem csak amit õk gondolnak ki... Még jó, hogy én nem vagyok ilyen ismerõsökkel megáldva.
miért más magánéletével foglalkozol? az õ élete az õ dolga,
nem mûködik*
A kérdező hozzászólása: Nem ezt kérdeztem de azért köszi! Csak idegesít hogy mindig sajnáltatja magát nekem hogy már megint terhes lett gyógyszer mellett! Nem én kérdezek rá, õ mondja. Minek kell ilyeneket kifecsegni, a másikat meg hülyének nézni??!!
A kérdező hozzászólása: Az egésznek semmi értelme! Ha már azt elmondja nekem, hogy a 3.abortusza lesz, akkor azt is elmondaná hogy van valami betegsége ami miatt gyógyszer mellett is terhes lesz! Nem??? Ha meg tényleg nem jó a gyógyszer miért nem vált másikra? Vagy gumi spirál...akármi! Nem is találkozunk csak a játszótéren. És nem én kérdezek rá hogy "terhes vagy, abortuszod lesz"? Én honnan tudnám? Ki kérdez ilyeneket??? Akinek meg tényleg baja van, az próbál megoldást keresni, nem abortuszra jár, és nem úgy mondja mintha csak a boltba menne!
"Szerintem csak ezzel védi magát, és nem is szed gyógyszert!" - kedves kérdezõ, miért kellene bárkivel szemben védenie magát, amikor ezzel kapcsolatban max a párjának van releváns véleményezési joga, vele meg nyilván megbeszéli... Másfelõl "ha már", akkor abszolút megeshet a dolog, és a nõgyógyásza alkalmatlanságát veti fel, hogy nem az õ hormonális alkatának megfelelõ fogamzásgátlót rendeli számára... ha mindenáron bele akarsz folyni, és tanácsot akarsz adni, akkor javasold, hogy keressen egy másik nõgyógyászt...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem akarok belefolyni, és még egyszer leírom soha nem én kérdezem!!! Mindig õ mesél nekem!!! Érted??? De inkább hagyjuk is, mert megint csak ki vannak forgatva a szavaim! Még annyi hogy a férje is.....lehet, ha szó nélkül hagyja a 3.abortuszt, és még ki tudja hány lesz?
Kedves kérdezõ, ugye az a nagy kérdés, hogy ÍTÉLKEZNI akarsz, vagy SEGÍTENI. Az pl. egy komoly segítség lenne szerintem, ha javasolnád (amint írtam is), hogy keressen egy másik nõgyógyászt, aki megvizsgáltatja az õ hormonszintjeit, és az alapján rendel gyógyszert, nem ex has... Viszont az, hogy te elmondod a szomszédasszonyt vagy a férjét "..."-nak (idéztelek), az nem visz sehova.

Ha valaki már 7 éve jár a párjával, akkor már valószinűleg együtt is maradnak? ( L/28)

Még nem élünk együtt.

Legjobb válasz: helló, nem. amíg nem költöztök össze, nem derül ki, hogy hosszú távon bírjátok-e egymás közelségét. Majd ha 5 évet lehúztok együtt, akkor kiderül....

helló, nem. amíg nem költöztök össze, nem derül ki, hogy hosszú távon bírjátok-e egymás közelségét. Majd ha 5 évet lehúztok együtt, akkor kiderül....
Szerintem a Te korodban (bocs nem illik ilyent mondani Hölgynek, de remélem érted), már nagy a valószínüsége, mivel ha ugy vesszük "lenyugodtatok" már, 7 év sok idõ, de azert pár évet érdemes egy háztartásban lehúzni :) ! Ha szamadatot mondok akkor kb 70% hogy egyutt maradtok, de ez a szam soha nem lesz 100% max 95% mert ugye kesobb is lehet barmi gond. Ugyanakkor nem érdemes iylenekn sokat gondolkodni, majd minden jönni fog magátol, elõre ugysem tudhatod.
Szia! Mi 8 éve voltunk együtt, amikor összeköltöztünk. A 11. évben megkérte a kezem. Most a 12-ben meg babát tervezünk. 25/L
A tegnapi nap a valószínû, meg a biztos. Fõleg hogy még együtt sem éltetek. Még 40 év után is szétmehetnek a párok, nemhogy ennyi idõ után. Neked kell tenni érte minden nap, hogy együtt maradjatok.
Tudod az egyik ismerõs pár 15 évesen került össze, most majdnem a hatvanat töltik. Egy hónapja kitalálták hogy elválnak. Talán ennyi idõ után, ebben a korban csak az a biztos, hogy ez egy komoly kapcsolat. Remélem titeket tényleg csak a halál választ el, az is csak nagyon sokára. (A halálon kívül úgyis csak az adó biztos...)
A kérdező hozzászólása: hát igen, én is ettõl tartok...mármint hogy az összeköltözés vizválasztó lesz...:S õsszel valószinûleg meg tudjuk ezt lépni. Csak azért kérdeztem mert többen mondták hogy 7 év az vizválasztó.
Ismerõsöm hét év után jegyezte el a barátnõjét. Kb akkor össze is költöztek. Egy év múlva volt a lagzi, a nászút után két nappal a csaj haza költözött a szüleihez, mert mást szeret!
ez az utolsó hasonlít az Ördög Nóra esetére:D amugy ha szeretitek egymást és egymás mellett akarjátok leélni az életetek és mind a ketten akkor menni fog:)
Szia, Van egy rossz hírem, nincs ilyen, hogy ennyi-annyi idõ után együtt maradtok, pláne, ha még csak most jön az együtélés... nincs semmire sem garancia... sajnos... (nekem 9hóanp után sikerült... és együtt élünk, mûködik)
a barátom az elõzõ barátnõjéval pont 7 év után szakított, õk együtt is laktak...
Én egy kicsit biztatlak. Mi 16 évesen jöttünk össze (együtt nyaralás, meg ott alvás).Aztán 23 évesen összeköltöztünk, napra pontosan az évfordulónkon. Semmi nagyobb "szakító ok" nem volt az összeköltözéssel, és azóta is mint hal a vízben. Aztán a költözés után 3 hónappal megkérte a kezem, és erre 4 hónapra volt az esküvõ. Azóta is minden rendben, és imádjuk egymást. Hogy 20 év mulva mi lesz? Ki tudja. Addig meg marad a remény. "Az életet csak visszafelé lehet megérteni, de odafele kell leélni". Ne félj a költözéstõl, ha szeretitek egymást, akkor minden akadály legyõzhetõ, ha meg nem, akkor úgyis megette a fene.
Nem. Hívd vissza!
Telefonkönyv?
A kérdező hozzászólása: Gondolod, hogy egy éjszaka hívogató szám benne van a telefonkönyvben? :) )

Lehet úgy záróvizsgát tenni, hogy ha valaki már nem aktív hallgató? (Tegyük fel megcsinálta a vizsgáit már elõzõ félévben, de államvizsgát még nem tett)

Legjobb válasz: Igen, lehet. Én is így fogom. Már a tárgyaimat teljesítettem. Már "csak" az államvizsga van hátra. =)

Igen, lehet. Én is így fogom. Már a tárgyaimat teljesítettem. Már "csak" az államvizsga van hátra. =)

Valaki linkelné azt a videót ammmiben Herby Dely péter elmondja hogy hol lakik házszámra pontosan? De ha valaki már most letudná írni akkor megtenné.

Legjobb válasz: Meg akarod látogatni? Ugye tudod, hogy elég durván el fog onnan küldeni? Amúgy itt mondja el: http://www.youtube.com/watch?v=hyrr5hdpobw

Meg akarod látogatni? Ugye tudod, hogy elég durván el fog onnan küldeni? Amúgy itt mondja el: http://www.youtube.com/watch?v=hyrr5hdpobw
A kérdező hozzászólása: Nem akarom levelet akarok küldeni :) )... am zegti vagyok
Szerintem csak kamu... Én sosem nyertem semmit...
Nem kamu, csak az esély minimális. Ezt nem látják át azok, akik bedõlnek a reklámnak, és kétpofára eszik a rudit. Ha legalább finom lenne, megérteném. De az a borzalmas kakaós bevonó odatapad az ember szájpadlásához. A gyártó nem tiszteli meg a fogyasztókat valódi csokoládéval. Egyétek!
Tesóm adott egy papírt, amivel túró rudit nyert, beváltottam, és nyertem vele egy újat. A pendrivera, és fõleg az iphonera viszont tényleg elég kicsi az esély.
Párom nagyon szereti, én ki nem állhatom. Most kapott dögivel, kb 60 db-ot vettem eddig az akció alatt, abból 15-ért nagyjából új csoki járt, a többi meg kód. De nem baj, a kód kellett nekem, a 20%-os Libri kedvezmény. Eddig kettõ összejött. A többire elképesztõen kicsi az esély, fõleg az iphone-ra.
Nem is értem mit vár a kérdezõ, leírták, hogy napi egy iPhone és tán két hónapig megy az akció. Szóval nyerni fog 60 ember, rudit venni/enni meg 3-4 millió. Számold ki az esélyed.

Hogy tud segíteni egy orvos? Ha lelkileg a szakadék szélén állsz, és egyre többször gondolsz arra hogy megtedd a következő lépést. Ha valakin már ez segített, megköszönném ha tanácsot adna.

Legjobb válasz: Voltam így,és bár minden helyzet más és más, lehet, hogy segítõ lenne, ha írnék róla. Ha gondolod privátban írok, mert nem ide való

Voltam így, és bár minden helyzet más és más, lehet, hogy segítõ lenne, ha írnék róla. Ha gondolod privátban írok, mert nem ide való
Nekem az segített, hogy magamhoz vettem egy árva kutyust menhelyrõl. Egyrészt felelõsséggel tartoztam érte, nem hagyhattam magára, másrészt pedig mérhetetlen sok szeretetet adott, máig táncol örömében, amikor hazaérek, és rajongva szeret. Emellett a mélyponton igyekszem észrevenni azokat, akik még nálam is rosszabb helyzetben vannak, akiken segíthetek (pl. felesleges ruháimat a Vöröskeresztnek adományozni, önkéntes munkát végezni - sok helyen lehet: árvízi védekezésen, idõsotthonban, állatmenhelyen, kórházban betegeket látogatni, stb.).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!