Találatok a következő kifejezésre: Ha valaki marad (3093 db)

Lehetséges a teherbeesés ha valaki már több éve szedi a fogamzásgátlót, de kihagyott körülbelül 2 hetet úgy feküdt le többször is valakivel, bár közben már elkezdte a fogamzásgátló újonnani szedését?

Legjobb válasz: Sajnos nagyon is lehetséges. Fogamzásgátló szedésekor a peteérés le van gátolva, mert külsõleg hormont adagolsz be a szervezetedbe. Amint ez a külsõ adagolás megszûnik, a szervezet megindítja a peteérést, ami akár többszörös peteéréshez is vezethet. Szóval a 2 évnek ehhez semmi köze, általánosságban véve a fogamzásgátlók 12 óra kihagyás után már nem védenek úgy, és ezért szoktak egy hétig kiegészítõ védekezést javasolni.

Sajnos nagyon is lehetséges. Fogamzásgátló szedésekor a peteérés le van gátolva, mert külsõleg hormont adagolsz be a szervezetedbe. Amint ez a külsõ adagolás megszûnik, a szervezet megindítja a peteérést, ami akár többszörös peteéréshez is vezethet. Szóval a 2 évnek ehhez semmi köze, általánosságban véve a fogamzásgátlók 12 óra kihagyás után már nem védenek úgy, és ezért szoktak egy hétig kiegészítõ védekezést javasolni.
2 hét kihagyással????? Naná, hogy teherbe eshetett, sõt! Sokaknál ilyenkor belendül a petefészek, és azonnal peteérést produkál. Gratulálok a sok eszedhez.

Nem értem, attól még, hogy mostanában túl sok az olyan lány aki 14 évesen már "elhasználódott, mert odadobta magát valakinek aki nem is szereti", mért lett rossz tulajdonság az ha valaki már nem szűz?

Értem én, hogy a fenti példában mi számít rossznak, de szerintem az, hogy egy lány 18 éves kora el?tt veszíti el a szüzességét, nem b?n. Semmivel sem rosszabb mint azok akik azért szüzek, mert ?ket egyáltalán nem is érdekli a szex, mint téma, pedig nekik mindenki azt mondja h "legyenek büszkék, legalább nem használódtak el".

Legjobb válasz: Igazad van, en is igy latom. De ezt altalaban azert nyomjak, mert nekik nincs senkijuk, mert csak szerencsetleneknek kellettek volna. Gondolj bele. Szerinted a nagy tobbseg, ha 14-15 evesen osszejon a szerelmevel majd fog 21 eves koraig varni? Legkesobb 17-18 evesen elveszti. Ez alol csak az kivetel, aki hazassagig var. Mindenki mas hamarabb letudja.

Igazad van, en is igy latom. De ezt altalaban azert nyomjak, mert nekik nincs senkijuk, mert csak szerencsetleneknek kellettek volna. Gondolj bele. Szerinted a nagy tobbseg, ha 14-15 evesen osszejon a szerelmevel majd fog 21 eves koraig varni? Legkesobb 17-18 evesen elveszti. Ez alol csak az kivetel, aki hazassagig var. Mindenki mas hamarabb letudja.
A gond azzal van hogy ezek a lányok szexelnek és nem pedig szeretkeznek! Nagy különbség! van olyan barátnõm aki 14 évesen veszítette el, és még MINDIG ugyanaz a barátja (most 18) és szerintem így már nincs is semmi gond az egésszel mert tényleg szerette/szereti azt akivel elõször volt együtt :)
Te félre beszélsz, azzal igen, baj van ha meg qratja magát egy buliban, vagy leszp valakit csak úgy, mert õ hú de helyes... Egyébként normális esetben pl: ha együtt vannak szeretik egymást, de tudod mit ne is szeressék egymást, ez már túl nagy elvárás, de legalább legyenek együtt, és nem az útszéli bokorban történik, ezzel szerintem nincs gond.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, én úgy vettem észre (fõként ezen az oldalon), hogy itt akárki akármilyen idõs koráig szûz, az kizárólag jó tulajdonságnak számít. Nem azt mondom, hogy az rossz, ha valaki szûz, mert mondjuk épp úgy esett neki az élet, vagy még nincs kész rá, meg ilyenek, de pusztán erkölcsileg nem feltétlenül jobbak meg "tisztábbak", mint azok akik már nem azok.
Én teljesen egyet értek veled, nekem is ez az észrevételem... Az itt válaszolóknak (akik elõttem pl írtak), igazuk van, de szerencséjük is, mert ezek szerint nem látják azokat a kérdéseket, válaszokat, amik miatt kérdést kiírtad, és amiken én is folyamatosan felhúzom magam:-S
én úgy gondolom, nem kell 18ig tartogatni, de ha valaki barátja mellett vagy több barátja volt és 17-18 éves koráig tartja magát mert tudja hamarabb nem elõnyös a szexuális élet, sokkal tisztelni valóbb, mint akik még pasijuk sem volt úgy szüzek vagy 13-16 évesen lefekszenek bulikban, meg divatból, meg mert õk úgy gondolják baromira szerelmesek.A tinik nagyon kicsi max 3-4% az aki nem bánja meg a korai szexuális életet.Attól hogy az embernek vannak kamaszszerelmei nem kell rögön az ágynak ugrani, mert egy gyereknek nem kéne szexelni akkor sem ha hú de szerelmes, azért gondolom ez a normális.Attól nem bûn ha valaki nem szûz, de ha utána olvasnának akkor rájönnének mennyi következménye lehet, másfelõl, a gyerekszerelemnek nem a testiségrõl kéne szólnia, a mai világba pedig már rögtön erre mennek rá, tisztára szét unják magukat ezért szexelnek, kijelentem nem szeretkeznek, némelyik még azt sem tudja mi az.
"13-16 évesen lefekszenek bulikban, meg divatból, meg mert õk úgy gondolják baromira szerelmesek." De miért gondolja mindenki úgy, hogy aki ilyen korban nem szûz, az törvényszerûen buliban, meg divatból vesztette el? És miért ne lehetne szerelmes az ember ennyi idõsen? (Már megkaptam itt, hogy ne magammal példálózzak, mert nem ez az átlag, de 14 és fél éves voltam, és elmondhatatlanul szerelmes. 5 évig voltunk együtt, 19 voltam, mikor szakítottunk. Ez idõ alatt voltam mással (4 db). De most mégis vele élek együtt... Csak azért írtam le, mert nagyon unalmas már ez az általánosítgatás...)
én mindig oda írom, hogy nagyrészük, azért mert vannak kivételek kb 10bõl 1 aki nem úgy és aki vele marad még nem azt jelenti hogy nem igaz amit írtam
A kérdező hozzászólása: egyetértek veletek. végre valami mást is hallani itt...

Fülzúgás csillapítására, ha valakinek már használt a mágneses kezelés /bármilyen/ akkor kérlek tájékoztass, a készülék nem olcsó, de ezért érdekelne, hogy hatásos-e?

Ajánlotta valaki,hogy fülzúgásra is jó,de ? nem erre használja!

Legjobb válasz: Nekem pont most javasolta fül-orr-gégész. Ha jól éretem, a mikro keringést javítja, és ha keringési ok miatt van a fülzúgás, akkor segíthet rajta. Én is kíváncsi lennék, hogy valaki használta-e már. Rájöttél, hogy Nálad minek a tünete a fülzúgás, mi okozza? Azóta Te próbáltad a mágnesterápiát?

Nekem pont most javasolta fül-orr-gégész. Ha jól éretem, a mikro keringést javítja, és ha keringési ok miatt van a fülzúgás, akkor segíthet rajta. Én is kíváncsi lennék, hogy valaki használta-e már. Rájöttél, hogy Nálad minek a tünete a fülzúgás, mi okozza? Azóta Te próbáltad a mágnesterápiát?

Tudatos álom: nem veszélyes? Mondogatni kell éber állapotunkban hogy most ez álom vagy sem? és ha valaki már belezavarodik és azt hiszi a való életre hogy álom és bármit megtehet? De most komolyan. Nem biztonságos?

Legjobb válasz: Alapvetõen, ha nem vagy stabil, például skizofrén vagy, akkor nem túlzottan ajánlott. Ez egy a mai értelemben vett "normális" életvitelhez képest többször is módosult tudatállapothoz vezet. A tudatos álmodás során az egyik technika a realitás teszt. Ahhoz, hogy ez álmodban is megjelenjen gyakorolni kell ébren is. Mivel ébren elvégezve igen egyszerü észrevenni, hogy az maga a valóság, így meglehetõsen háborodottnak kell lenni ahhoz, hogy összekeverje a kettõt. Ez esetben pedig a baj ígyis-úgyis megtörténne. Ha valaki nem képes egy valóság teszt után megbizonyosodni arról, hogy éppen nem az álomban van, akkor jobban jár, ha az utcára se megy ki. A technikák igen igen egyszerüek, és egyértelmüek. Ebbõl balesetet csinálni komoly szinvonal beli problémákat enged sejtetni értelem tekintetében.

Alapvetõen, ha nem vagy stabil, például skizofrén vagy, akkor nem túlzottan ajánlott. Ez egy a mai értelemben vett "normális" életvitelhez képest többször is módosult tudatállapothoz vezet. A tudatos álmodás során az egyik technika a realitás teszt. Ahhoz, hogy ez álmodban is megjelenjen gyakorolni kell ébren is. Mivel ébren elvégezve igen egyszerü észrevenni, hogy az maga a valóság, így meglehetõsen háborodottnak kell lenni ahhoz, hogy összekeverje a kettõt. Ez esetben pedig a baj ígyis-úgyis megtörténne. Ha valaki nem képes egy valóság teszt után megbizonyosodni arról, hogy éppen nem az álomban van, akkor jobban jár, ha az utcára se megy ki. A technikák igen igen egyszerüek, és egyértelmüek. Ebbõl balesetet csinálni komoly szinvonal beli problémákat enged sejtetni értelem tekintetében.
Nekem alvásproblémáim miatt sokszor elõfordul, hogy nem tudom eldönteni, hogy az adott dolgot álmodtam-e, vagy tényleg megtörtént régebben. És néha olyan dolgok is teljesen igaznak tûnnek, amik teljesen logikátlanok. Szóval szerintem elég veszélyes lehet, ha másra is tud így hatni.
Az elõzõnek teljes mértékben igaza van! Én is átéltem ezt a kegyetlen érzést. Épp álompróbát csináltam és azt hittem, hogy csak álom, de közben tudtam, hogy a valóságban vagyok és megijedtem kirohantam másik szobába és nyugtatgattam magam stb.. szóval csak óvatosan ezzel az egésszel, mert veszélyes. Neked 3-as elmúltak ezek az ijesztõ érzések? Nekem csak egyszer volt, de remélem többször nem lesz.. el se merem képzelni, hogy milyen lett volna, ha emberek közt történik ez..
Szerencsére már lecsengett nálam ez a berögzõdés.Már abbahagytam a tudatos álmodást.Egy az, hogy nem szeretnék ilyet mégegyszer átélni, a másik meg az, hogy nem akarok függõ lenni.Inkább rendezgetem a saját valóbeli életem, az agyam meg kreáljon magának olyan álmot, amilyet akar :)
*Ja, 3-as voltam :D

Szerintetek gáz ha valaki már 7-8. -as korában csak rockot hallgat és ugy is öltözködik?

Értelmes válaszokat szeretnék :)

Legjobb válasz: Ha megvan hozzá az életérzés is, egyáltalán nem gáz. Ha valaki ebben leli meg magát, miért kéne máshogy cselekednie? Az viszont szerintem "gáz", ha valaki ezt gáznak tartja. :)

Ha megvan hozzá az életérzés is, egyáltalán nem gáz. Ha valaki ebben leli meg magát, miért kéne máshogy cselekednie? Az viszont szerintem "gáz", ha valaki ezt gáznak tartja. :)
Nem gáz, én addigra már ki is nõttem. (bár nem mindenki növi ki)
én 9.-es vagyok bár engem tavaly kapott el az öltözködés :D a zene meg...pf....régebben :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. :)
Egyáltalán nem gáz, én is így tettem annak idején, most meg lassan 21 vagyok és még mindig így teszek :)
Nem gáz. Majd kinövöd. Vagy nem. Így még akár új haverokat is könnyebb szerezni.
Egyáltalán nem gáz. Legalább nemm 3 gombos zenét hallgatsz. Én is 13 éves korom óta hallgatok rockot és metált, állandóan leugatnak miatta..de kapják be ;) 16/L
Nem, egyáltalán nem gáz!
A kérdező hozzászólása: Nem, nem érdekel ki mit gondol..Már sokan leszóltak de ezvan :D Dani?neem xD
egyáltalán nem
Daninak hívnak?
Nem. Az sosem gáz, amit te szeretsz. Különben is, egy rockert szerinted érdekel, hogy ki mit gondol?
Nem gáz :)
szerintem nem gáz, jó, ha valaki már akkor megtalálja a stílusát.
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtató.köszönöm a válaszokat :)
Teljesen rendben van, ha te így érzed jól magad ne törõdj másokkal.
Egy ismerõsömnek Kukovecz Gábor (a Pokolgép gitárosa ugyebár :P) volt az általánosban pár évig az ének-zene tanára :D Szerinted mit hallgattak a kiskölykök akkoriban is már? :D
Én is 8.-ba megyek és nagyon szeretem a rockot.Ha te ezt szereted akkor semmi gond nincs vele. :D

Lehet úgy záróvizsgát tenni, hogy ha valaki már nem aktív hallgató? (Tegyük fel megcsinálta a vizsgáit már elõzõ félévben, de államvizsgát még nem tett)

Legjobb válasz: Igen, lehet. Én is így fogom. Már a tárgyaimat teljesítettem. Már "csak" az államvizsga van hátra. =)

Igen, lehet. Én is így fogom. Már a tárgyaimat teljesítettem. Már "csak" az államvizsga van hátra. =)

Valaki linkelné azt a videót ammmiben Herby Dely péter elmondja hogy hol lakik házszámra pontosan? De ha valaki már most letudná írni akkor megtenné.

Legjobb válasz: Meg akarod látogatni? Ugye tudod, hogy elég durván el fog onnan küldeni? Amúgy itt mondja el: http://www.youtube.com/watch?v=hyrr5hdpobw

Meg akarod látogatni? Ugye tudod, hogy elég durván el fog onnan küldeni? Amúgy itt mondja el: http://www.youtube.com/watch?v=hyrr5hdpobw
A kérdező hozzászólása: Nem akarom levelet akarok küldeni :) )... am zegti vagyok

Olyan kerdésem lenne hogy van egy burunduk mokusom amelynek ma leszaakdt a farka fele es egy ot centimeteres csont van a helyen nemtudom h mi lessz ez mar mindig igy marad? Nagyon bant ha valakivel mar elofordult ilyen az segitsen, mit kellene tennem

Legjobb válasz: Talán ha megtennéd,hogy állatorvoshoz viszed!? Ügyeletes orvost keress a neten,aki a közeledben van,de sürgõsen! Szegény állatnak nagyon fáj...Minnél hamarabb orvos!!!

Talán ha megtennéd, hogy állatorvoshoz viszed!? Ügyeletes orvost keress a neten, aki a közeledben van, de sürgõsen! Szegény állatnak nagyon fáj...Minnél hamarabb orvos!!!

Ha valaki már hosszú ideje ( 1 éve ) együtt van a barátjával akkor érthető ugye h megszokott a kapcsolat? És már ilyenkor az se meglepő ha a szerelem nem úgy lángol mint az elején?

De tudom h szeretem attól h nem mindig érzem, de mikor ha nagyon összeveszünk és külön válnánk vagy valami akkor érzem a legjobban hogy szeretem és mennyire szükségem van rá. Vagy ha nagyon jó napunk van, vagy pedig mikor bújunk egymáshoz.

Legjobb válasz: Hát az a kezdeti izgalom nyilván alábbhagy, mivel már ismeritek egymást, jobban össze vagytok hangolódva stb. Szerintem ez nem feltétlen baj.

Hát az a kezdeti izgalom nyilván alábbhagy, mivel már ismeritek egymást, jobban össze vagytok hangolódva stb. Szerintem ez nem feltétlen baj.
Szerintem 1 év még nem olyan szörnyen hosszú idõ, hogy azalatt ellaposodjon, megszokottá váljon a kapcsolat. Illetve, pontosítok: valószínûleg nem az idõ (vagyis ez az 1 év) az, ami miatt ellaposodik a kapcsolatotok. A kapcsolatot ápolni kell. Ha ezt elhanyagolják, így is úgy is megszokottá, unottá, lapossá válna a dolog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!